ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.08.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Muzee timișorene

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 4 MIN

Muzeul satului bănățean

TIPĂREȘTE URM de aici

Vizita muzeului satului bănățean ne-a umplut a doua jumătate de zi din minisejurul nostru timișorean. vezi impresii

Aveam timp de vizită în prima parte a zilei mai mult decât suficient astfel în acord cu familia ne-am deplasat de la locul de cazare cu un taxi până acolo.

Adresă, orar și tarife

Localizarea muzeului este aici, 45,77718N/21,26573E într-o zonă cu mai multă verdeță și denumită Pădurea Verde. Suprafața de teren pe care se află muzeul este de 17,47 hectare.

Intrarea este dinspre strada Avram Imbroane nr. 31 nr. Tel. 0256225588 site aici muzeulsatuluibanatean.ro

Se poate vizita în zilele de marți-sâmbătă 10.00-18.00/duminică 12.00-20.00/luni închis.

Tariful de adult este 10 lei. Există o taxă unică de vizitare 24 lei pentru 3 muzee (muzeul satului, muzeul de artă și muzeul Banatului) Taxa de ghidaj este 21 lei, filmare în cadrul unui eveniment 77 lei. Mai sînt abonamente săptămânale (95 lei) și lunare (195 lei)

O întâmplare care nu m-a deranjat neapărat din punct de vedere financiar ci pentru faptul că se întâmplă chiar în Timișoara: La intrare paznicul m-a îndrumat la al doilea exponat/casă țărănească pentru plată. Acolo am primit bilete și cărți poștale care se dau împreună cu biletul. De și pe siteul muzeului și la intrare scrie clar că elevii, studenții, persoanele cu handicap au reducere ori gratuități și am întrebat de acest lucru acolo (am avut și documente la mine) mi s-a spus că nu sînt reduceri. Astfel am plătit 3 bilete întregi de adult din vina mea că nu am insistat pentru acele reduceri. Un mare minus din partea mea aici. Ce părere aveți?

Scurt istoric

Istoria acestui muzeu o putem cunoaște citind pe site. Documentându-mă de acolo am aflat că primele exponate au fost expuse în curtea Castelului Huniade începând cu anul 1928. Au existat exponate adunate din Banatul rural și înainte de această dată doar că erau expuse în diferite săli din școlile Timișoarei.

Curtea castelului Huniade devenind neîncăpător muzeul a primit acel spațiu încăpător din Pădurea Verde. De și amenajarea a început în 1967 primii vizitatori au fost primiți în 1971. Exponatele sînt formate de clădiri din zona Banatului formate din gospodării, instituții, amenajări interioare.

Vizita noastră

Derulând pozele făcute de mine voi povesti despre ce am văzut. Forma suprafaței muzeului este alungită, astfel există o alee principală pe care se merge, se întoarce în dreptul unui lac la întoarcere observând alte exponate. Noi pornind de la intrare pe aleea din dreapta am văzut următoarele :

-Gospodăria din Căpâlnaș jud. Arad

-Gospodăria de la Chizatău jud. Timiș

-Atelier de rotar din Bulci jud. Arad

-Remiză de pompieri rurală

-Casa Obreja jud. Caraș Severin

-Gospodăria de a Căvăran jud. Caraș Severin

-Casa de la Băuțar-jud. Caraș Severin

-Gospodărie germană de fierar

-Gospodărie maghiară de pescari

-Gospodărie românească de agricultor

-Gospodăria sârbă

-Gospodăria de la Visag jud. Timiș

-Gospodăria Jebel jud. Timiș

-Gospodăria maghiară Babșa jud. Timiș

-Sălașul slovac din Nădlac jud. Arad

-Gospodăria germană Biled jud. Timiș

-Casa ucraineană Repedea județul Maramureș

-Gospodăria de la Zolt jud. Timiș

-Casa națională din Babșa jud. Timiș

-Biserica din Topla jud. Timiș

-Primăria din Sărăzani jud. Timiș

-Școală rurală din Banat

Vizita noastră a durat 2 ore, am studiat cu interes toate obiectivele atât în exterior cât și în interior, am făcut 202 poze pentru aminitiri. Recomand vizitarea pozelor atașate (60 buc) astfel se poate face o idee despre viața rurală din Banat precum și despre conviețuirea diferitelor etnii.

Recomand, această vizită ar trebui să facă parte din programul fiecărui vizitator a Timișoarei.


[fb]
---
Trimis de AZE in 07.08.22 21:57:07
Validat / Publicat: 08.08.22 07:43:21
VIZUALIZĂRI: 193INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Interior casa Obreja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50700 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Michi [08.08.22 11:17:36] »

@AZE: Pentru că ai pomenit de Pădurea Verde, nu râde, în 1951 ca elevă la sc. de chimie industrială, am făcut practică un grup de colegi la fabrica de lacuri şi vopsele Gh. Doja. Nu ştiu dacă mai există azi. Pădurea Verde era destul de sălbatecă şi nu puteai să te aşezi decât pe iarbă. Băieţii fumau, noi stăteam tolănite dar mai trăgeam câte un chiştoc de ţigară ca să fim în ton. Am vizitat acum 5-6 ani Timişoara dar în cele două zile, abia am avut timp de centru şi ce a fost mai important de văzut, nu am ajuns la muzeu. Reviewul tău aduce completare la ce nu am vizitat.

mishu [08.08.22 12:17:29] »

@AZE:

O întâmplare care nu m-a deranjat neapărat din punct de vedere financiar ci pentru faptul că se întâmplă chiar în Timișoara: La intrare paznicul m-a îndrumat la al doilea exponat/casă țărănească pentru plată. Acolo am primit bilete și cărți poștale care se dau împreună cu biletul. De și pe siteul muzeului și la intrare scrie clar că elevii, studenții, persoanele cu handicap au reducere ori gratuități și am întrebat de acest lucru acolo (am avut și documente la mine) mi s-a spus că nu sînt reduceri. Astfel am plătit 3 bilete întregi de adult din vina mea că nu am insistat pentru acele reduceri. Un mare minus din partea mea aici. Ce părere aveți?

Rusinica! , daca ar fi scris doar in pagina oficiala (apropo, am verificat si eu sa nu fie vreo chichita ascunsa, si ai dreptate), dar ai spus ca acest lucru era scris si la intrare, asa ca nu exista nici o scuza, si da, este vina ta ca nu ai insistat eventual sa ceri sa vorbesti cu un superior ceva, sau sa ii reclami ulterior. O sa spui ca mai mare dandadaua, insa asa ii obisnuim noi, nu e vina lor ci a noastra. Ai dreptate din punct de vedere financiar, si chiar suma este mica, este vorba insa de principii.

In rest insa muzeul este chiar frumos si merita sa ii faci o vizita.

Felicitari, votat cu mare drag.

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.08.22 10:01:26] »

@AZE: Am vizitat în 2016 acest muzeul al satului în aer liber care reflectă realitățile rurale ale Banatului. Pe atunci tariful era la jumătate, dar am primit drept bilet o carte poștală cu harta muzeului imprimată pe spate...

Muzeul nu e mare, dar e situat într-o zonă umbroasă și reușește să ne detașeze de stresul urban. În acest muzeu vedem clar multietnicul și multiculturalul Banatului istoric. Sunt multe obiecte și instalații tehnice pe care le mai putem vedea doar într-un astfel de muzeu.

Mulțumim pentru articol! Numai bine!

webmaster [09.08.22 12:07:03] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzee timișorene, TIMIȘOARA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Timișoara și împrejurimile]

-

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEscris / TELEFON [09.08.22 18:43:37] »

@webmaster: multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Michi, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0903830528259 sec
ecranul dvs: 1 x 1