Solicitare CMR / ROMÂNIA

Ce sa vizitez intre Sibiu si Predeal?

Trimisă în 22.02.15 11:30
autor Pami*SE [Mannheim Germania]
» VIZUALIZĂRI: 17057

Dragii mei - acum am nevoie si eu de ajutorul vostru.

Intentionez sa vin in Romania cu cateva zile inainte de intalnirea noastra la Predeal si am circa 1 saptamana la dispozitie pentru a vizita si alte orase.

Intre 21-23 martie am rezervat deja 2 nopti in Sibiu si pe urma intentionez sa o iau domol spre Predeal.

Ce imi recomandati sa vizitez neaparat, unde sa inoptez (am 4 nopti la dispozitie)?

Orice recomadare este binevenita!

Trebuie sa fie insa prin zona Sibiu - Brasov - Sinaia.

Va multumesc!


  • PERIOADA: martie -- NOPŢI CAZARE: 4
  • BUGET: ca. 60-80 EUR / noapte
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

AndoxPA2r[22.02.15 12:02]

Pai de la Sibiu la Brasov ai 2 variante:

Drumul scurt 140 km unde unde poti vizita manastirea de la Sambata (te abati vreo 15km), herghelia de la Sambata, Fagaras (cetatea).

Drumul lung 210 km prin Sighisoara unde poti vizita cetatea de la Biertan (te abati vreo 10 km), eventual Medias, Sighisoara - cetatea, celebra nu? Saschiz cu turnul asemanator Turnului cu ceas din Sighisoara, cetatea, te poti delecta cu gemurile din fructe, rubarbara - bio facute de tarani, pana la Sachiz te poti abate la Archita (atentie 10 km drum off road) un sat sasesc uitat de lume sa dar mai autentic zic eu decat Viscri, Viscri alt sat sasec facut celebru de printul Charles.

Pe urma Brasov cu obiectivele sale (cei din Brasov probabil iti vor da mai multe amanunte), chiar si Poiana Brasov.

Apoi Sinaia - castelul Peles obligatoriu si chiar un ocol pe la castelul Bran.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Pami*SEAUTOR SOL[22.02.15 13:03]

mersi de raspuns... ce am uitat insa sa precizez - NU am masina la dispozitie- vin cu trenul!


Denisa13PA29r[22.02.15 16:01]

De la Sibiu la Brasov ai microbuze regulate, vreo 4 pe zi. Daca intentionezi sa vizitezi Fagarasul te poti sui intr-un microbuz sau in tren si sa faci o plimbare prin acest oras. In centru este cetatea Fagarasului. Dupa cateva ore petrecute aici iti poti continua drumul spre Brasov, unde vei gasi multe locuri de cazare. De la Fagaras la Brasov ai autobuze din ora in ora , pana la ora 20, sau tren.

Poposind in Brasov poti vizita centrul vechi, strada sforii, prima scoala romaneasca, turnul alb si negru, biserica Neagra, cetatea si altele. De asemenea poti face o plimbare pe aleea de sub Tampa, de unde poti urca cu telecabina pe Tampa. Din Livada Postei exista autobuz (numarul 20, cred) care urca in Poiana Brasov.

Frumos si interesant de vizitat sunt cetatea Rasnov si pestera de aici, castelul Bran, rezervatia de ursi de la Zarnesti. Pentru a ajunge la Rasnov si la Zarnesti poti opta pentru autobuz, pe care il iei din autogara 2 sau din autogara de langa gara mare, sau pentru tren. La Bran nu poti ajunge decat cu autobuzul.

Asa cum ai primit deja recomandarea, nu trebuie sa ratezi Castelul Peles de la Sinaia. Ca sa ajungi aici exista microbuze care merg la Bucuresti sau tren.

Deocamdata asta mi-a venit in minte. Depinde de ce iti doresti sa faci. Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare drag.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[22.02.15 16:15]

In primul rand ai cetatea Fagarasului din orasul Fagaras care are si gara. Cetatea este in cea mai mare parte renovata, vezi reviewul meu de acum cateva zile.

A doua sugestie este sa inchiriezi o masina ca sa ai mobilitate.

In afara de Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus despre care gasesti deasenenea impresiile mele si de herghelia de la Sambata, in zona este o densitate mare de obiective dar care presupun sa te abati de la statiile de cale ferata circa 5- 15 km.

Iata o enumerare a lor despre mute din ele poti gasi reviewuri postate dupa ninivacanta noastra de la inceput de februarie:

Biserica rupestra de la Sinca Veche

Schitul Sf Nectarie situat in acelasi perimteru

Schitul Sinca Noua (ceva mai departe deja)

Schitul Bucium

Moara cu Noroc de la Ohaba (acces din Sercaia)

Muzeul de Panze si Povesti

si apoi daca poti sa o iei prin Zarnesti si Rasnov sa nu ocolesti

Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Cetatea Rasnovului.

Ca si cazare noi am stat la Casa Moga 4 margarete (review).

Chiar merita sa ai un mijloc de transport pt a te departa mai usor de xalea ferata.

Sa nu uitam nici zona Balea Cascada de unde poti ajunge cu telecabina la Balea Lac.

Iti urez alegeri inspirate

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

costy69*SE58r[22.02.15 21:52]

@Pami - Pe lângă cele enumerate de ceilalți colegi aș adăuga:

- Muzeul Brukenthal din Avrig,

- în Bran, pe lângă renumitul castel, puteți vizita Muzeul satului și Cheile Grădiștei (pentru acest lucru aveți nevoie de mașină),

- în Bușteni, sunt multe de văzut, enumăr doar Sfinxul, Babele, Castelul Cantacuzino, Cascada Urlătoarea, Mânăstirea Caraiman. Nu este nevoie de cazare în Bușteni, e f. aproape de Sinaia.

În zona Râșnov-Bran (poate chiar Moeciu) este nevoie de cazare pentru a vizita tot ce este de vizitat aici.

Consider că o variantă bună ar fi să închiriați o mașină, astfel veți avea libertate de mișcare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (3 voturi)

Pami*SEAUTOR SOL[23.02.15 11:26]

va multumesc tuturor pt. raspuns... cu inchiriatul de masina e mai greu - ca zbor inapoi din Bucuresti - deci am sa raman cumva la autobus, tren si taxi... acum depinde si de vreme - ma gandesc insa ca in zona va mai fi zapada si frig?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTIT466r[23.02.15 11:34]

@Pami: zapada doar la altitudine daca urci pe munte. Jos in localitati nu este. Ref la prognoza cf net sunt asteptate inca minime negative si maxime usor pozitive izolat chiar 10 grade. Si mai vine o repriza de zapada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA211r[23.02.15 11:39]

@Pami -.

... cu inchiriatul de masina e mai greu - ca zbor inapoi din Bucuresti...

Dă-mi te rog voie să te contrazic: chiar NU e nicio problemă locul returnării mașinii, dacă o închiriezi de la o firmă mare, care acceptă returul la Otopeni. (Sixt de exemplu, dar mai sunt și altele) caută pe net. Așadar, dacă poți să-ți permiți din punct de vedere financiar costul unei închirieri, chiar ar fi ideal!

PS dacă mă asculți și iei mașină, nu rata nici Abația cisterciană din Cârța! merită o oprire de o oră acolo, sau mai mult dacă intri în vorbă cu părintele...

Frig va fi sigur, dar suportabil. Zăpada de obicei rezistă și până la sfârșitul lunii aprilie, la altitudini peste 2000 de metri.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA28r[23.02.15 12:56]

Dacă rămîi la deplasarea cu trenul, cred că ideal ar fi să ai cît mai puțină agitație în ce privește cazarea și să te cazezi cele 4 nopți la Brașov. Pe ruta de tren Sibiu - Brașov nu prea ai ce vizita în proximitatea unei gări și nu știu dacă are rost să cobori din tren pentru un obiectiv pînă la care mai ai de mers apoi 10 sau 20 km ca să îl vizitezi într-o oră, sau ca să te cazezi la o pensiune unde să stați izolați, fără mașină. Eventual ar merita Cetatea Făgăraș. Alegi un tren din Sibiu astfel încît să ai la dispoziție 2 - 3 ore în Făgăraș pînă la următorul tren spre Brașov. Și astfel, în prima zi ajungi la Brașov cu vizitarea Făgărașului în trecere. Te cazezi și faci o plimbare prin centru.

Apoi ai ce face 3 zile fără îndoială. Cîteva sugestii (pe lîngă vizitarea pe îndelete a Brașovului):

- o zi de schi în Poiană (dacă mai e zăpadă, ceea ce e posibil) - acces cu autobuz local, apoi mers 10 minute pînă la centrele de închirieri schiuri și telecabină

- o vizită la Rîșnov (acces cu tren - pe ruta Brașov - Rîșnov - Zărnești sînt 14 perechi de trenuri pe zi: regiotrans.ro/mersul--tre ... brasov-zarnesti) și în restul zilei Brașov sau Bran (acces cu autobuz sau taxi, din Rîșnov sau Brașov); în Rîșnov se poate vizita cetatea, pînă la care se face o plimbare sănătoasă de la gară (acum e în construcție un funicular direct din centru, dacă va fi pus în funcțiune pînă atunci, plimbarea va fi mai scurtă) și, teoretic, centrul (și el acum în reamenajare) - http://www.rasnov-turism.ro/

- o vizită la Bușteni (acces cu tren), unde, dacă vremea permite și nu e coadă, o urcare cu telecabina la Babele este foarte frumoasă (atenție la coborîre să nu lăsați pe ultima cursă, că se face coadă mare) - fiind o vizită dependentă de vreme, ar fi de ales numai dacă puteți afla sigur că funcționează telecabina și pe platou vremea e bună, altminteri pierdeți vremea degeaba, mai bine mergeți direct la Sinaia

- o vizită la Sinaia, la Castelul Peleș (acces cu trenul și apoi cu taxi, ca să nu obosiți înainte de vizită), apoi, eventual, retur în plimbare pe la Mănăstirea Sinaia și prin parc înapoi către gară

În cazul în care mergeți la Bușteni sau Sinaia, informați-vă despre mersul trenurilor, ca să vă și întoarceți la Brașov. Din Poiană, Bran sau Rîșnov nu e o problemă returul la Brașov, îl puteți face oricînd, în ultimă instanță cu un taxi.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

vega06PR47r[26.02.15 14:28]

@Pami -

Buna ziua.

Vin si eu cu o sugestie. Daca totusi va hotarati sa inchiriati o masina (cum spunea si Andox Dragoș, nu va fi o problema cu returul masinii la Otopeni), puteti face o mica deviere catre Valea Oltului.

Venind dinspre Sibiu catre Fagaras (banuiesc ca acesta ar fi traseul dvs. spre Predeal), dupa localitatea Vestem, in loc s-o luati stanga spre Fagaras, tineti soseaua catre Ramnicu Valcea. Este o deviere de la traseu de aproximativ 70 Km, pana veti ajunge in linistita si frumoasa statiune Caciulata unde veti putea gasi o cazare decenta pentru o noapte la pensiunile sau hotelurile din zona.

E pacat, trecand atat de aproape de Valea Oltului sa ratati acest obiectiv de o frumusete aparte. Veti vedea peisaje impresionante care merita efortul si Km parcursi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (6 voturi)

vega06PR47r[26.02.15 14:37]

@Pami -

Ca si obiective de vizitat in zona, va pot recomanda asa:

1. Manastirea Cozia din Caciulata - frumoasa si incarcata de istorie.

2. Manastirea Turnu - veti gasi aici o oaza de liniste si pace sufleteasca. Pentru a ajunge la Manastirea Turnu (se afla pe celalalt mal al Oltului), va trebui sa traversati barajul peste raul Olt si dupa aceea imediat stanga urmand indicatoarele.

3. In sfarsit al treilea obiectiv ar fi Schitul Ostrov - schit de maicute, unde veti vedea un aranjament peisagistic floral de o mare frumusete. Schitul se afla in statiunea Calimanesti, in mijlocul raului Olt si este situat pe o insula legata de Calimanesti printr-un pod. Pana la Schit, pe insula, veti strabate si un parc superb amenajat de primaria statiunii Calimanesti. Statiunea Calimanesti este aproape legata de Caciulata (cateva sute de metri), asadar distanta intre ele chiar nu e o problema.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (6 voturi)

vega06PR47r[26.02.15 14:46]

@Pami -

Da, scuze.

Dragos a specificat faptul ca returul masinii la aeroportul Otopeni nu va fi o problema, daca inchirierea se va face prin intermediul unei firme serioase.

Mea culpa .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (6 voturi)

vega06PR47r[26.02.15 15:03]

Aaa... Si haideti sa va dau si doua trasee turistice pe langa Calimanesti.

In primul rand va recomand sa nu ratati cascada Lotrisor. Din Caciulata, mergand spre baraj prin defileul Oltului cam 5 km, imediat dupa motelul Lotrisor si undeva pe partea stanga, veti vedea un indicator pentru cascada Lotrisor. Atentie mare insa, nu este prea vizibil si-l puteti rata cu usurinta. De la acest indicator aveti aproximativ 2 km de drum forestier destul de prost, care poate fi parcurs si cu masina insa preferabil ar fi sa mergeti pe jos si pentru a proteja masina, dar si ca sa puteti admira in tihna frumusetile de aici. Dupa cei 2 Km veti ajunge la cascada, o caderea ametioare de apa de aproximativ 30 m si veti vedea ca a meritat efortul.

Dupa cascada Lotrisor, daca vreti si mai aveti ceva timp, puteti vizita si statiunea Voineasa. Ca sa ajungeti aici, treceti de baraj, apoi de o benzinarie (Rompetrol parca) iar apoi din localitatea Brezoi virati stanga si dupa aproximativ 40 Km sunteti acolo. Drumul si peisajele vor fi cu siguranta un bonus al micii devieri de la traseu pe care v-am sugerat-o si va veti convinge ca nu v-am trimis degeaba pe acolo .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (6 voturi)

Pami*SEAUTOR SOL[27.02.15 10:22]

va multumesc tuturor pentru sugestii! Multe dintre ele le vom urma cu siguranta - dar astfel de devieri @vega06 nu ne putem permite. Avem prea putin timp la dispozitie si pe deasupra este si iarna! Voi trebuie sa va imaginati ca noi (mai ales sotul meu) nu am vazut Romania aproape deloc (eu doar in copilarie am mai fost in tabere cu scoala prin tara) asa ca vrem sa vedem locurile absolut "must see" precum Castelul Peles si Castelul Bran.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

codrynaPM9r[27.02.15 13:56]

In acest caz, daca stati 2 zile in Sibiu, as dori sa va recomand sa nu ratati statiunea Paltinis (se ajunge usor, din zona Garii exista autobuze zilnice spre Paltinis iar la intoarcere ultimul autobuz pleaca din Paltinis spre Sibiu in jurul orei 16). De asemenea, in Sibiu, pe langa locatiile clasice de vizitat va recomand cu caldura Muzeul Franz Binder (e in Piata Mica, langa Union) si subscriu la ce au spus si alti utilizatori: neaparat de vazut Palatul Bruckenthal de la Avrig si Cetatea Fagaras.

Calatorie placuta si asteptam cu interes un review dupa vizita din Romania!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

CrisSE18r[03.03.15 05:17]

@Pami - Pentru cele 4 nopți pe care le aveți la dispoziție eu te sfătuiesc să alegi Brașovul, este un oraș mare și frumos și este un bun punct de plecare pentru a ajunge în multe locuri pe care ar fi bine să nu le ratezi.

Dacă se poate, ar fi bine să închiriați o mașină măcar pentru zilele (sau o parte dintre ele) în care stați la Brașov, pentru că vă oferă mai multă libertate de mișcare și nu sunteți condiționați de orarul trenurilor sau autobuzelor.

Dacă veți avea mașină la dispoziție, eu vă propun următorul posibil program:

1. Brașov - Bran, cu vizitarea castelului - Râșnov, cu vizitarea cetății și a peșterii Valea Cetății - Poiana Brașov (drumul de la Râsnov până în Poiană este foarte frumos). Din Poiană coborâți în Brașov, dar nu înainte de a opri la Belvedere (o să vedeți parcările, sunt mereu mașini oprite acolo) pentru a vedea Brașovul de sus.

2. Brașov - Sinaia pentru castelul Peleș, iar la întoarcere puteți opri la Bușteni, pentru castelul Cantacuzino, eventual puteți urca și la Babele cu telecabina, dacă va fi vreme frumoasă.

3. Brașov - Hărman - Prejmer pentru a vizita cetățile fortificate sau, de ce nu, puteți merge la Sighișoara pentru a vizita orașul și cetatea, eu spun că merită să faceți drumul.

Puteți vizita toate aceste locuri și fără mașină, dar vă va lua mai mult timp.

Brașovul l-am lăsat la urmă pentru că trebuie vizitat la pas, toate obiectivele sunt concentrate în centru vechi.

Am găsit un panou foarte util, undeva pe aleea de sub Tâmpa, pe care era marcat un traseu prin centrul vechi care cuprindea principalele obiective și locurile în care se găsesc acestea. Dacă te vei hotărî pentru Brașov îți pot trimite o fotografie a acestui panou (nu o pun aici pentru că trebuie mărită ca să vezi clar). Te va ajuta să vezi unde sunt obiectivele importante și în ce ordine ar fi bine să le vezi, ca să nu te învârți prin aceleași locuri de mai multe ori.

Oricum, nu trebuie să ratați o plimbare pe După Ziduri, unde veți găsi Turnul Alb și Turnul Negru, Prima Școală Românească din Piața Unirii, Biserica Neagră, Piața Sfatului, strada Sforii (despre care se spune că este cea mai îngustă stradă din Europa de Est), Poarta Schei și Poarta Ecaterina, aleea de sub Tâmpa și o plimbare cu telecabcabina până sus, pe Tâmpa.

Ar fi bine să urcați și la Cetățuie, care din păcate sâmbătă era închisă, fără să scrie nicăieri pentru cât timp. Dar chiar și așa recomand o plimbare până acolo, pentru panorama asupra Brașovului (pe o parte o să vedeți Brașovul vechi, iar pe alta Brașovul nou).

Oricum, dacă alegeți Brașovul și mai ai nevoie de sfaturi, te ajut cu drag să îți planifici cât mai eficient timpul petrecut aici.

P. S. Dacă veți ajunge în Brașov veți avea nevoie și de recomandări pentru restaurante, așa că îți spun de acum să treceți pe listă restaurantul Sergiana, veți găsi mâncare românească tradițională care o să vă placă. Este de departe cel mai bun restaurant.

Iar dacă vă va fi dor de mâncarea de acasă, în Piața Enescu veți găsi și un restaurant cu specific german

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

  • [17] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.65875196456909 sec
    ecranul dvs: 1 x 1