ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.05.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 22 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Un loc frumos și liniștit

TIPĂREȘTE

Acum câțiva ani, vizitând Sibiul, am ales să ne cazăm în Rășinari. Era iarnă, totul era înghețat și alb, dar atât de mult mi-a plăcut zona, atât de tare m-au încântat oamenii pe care i-am întâlnit, încât mi-am promis că voi reveni vara, pentru mă putea bucura de frumusețea peisajului. Anii au trecut și ocazia nu s-a mai ivit, asta până anul trecut, când am făcut un mic circuit prin țară, având Sibiul ca ultim oraș în care doream să poposim înainte de a ajunge acasă.

Cum în Rășinari am fost, chiar dacă doar pentru o noapte, de data asta am ales Gura Râului, localitate situată la 24 km (30 minute) de Sibiu, în mare parte datorită articolelor pe care le-am citit aici, pe site, de-a lungul timpului. De ce am ales cazare în Gura Râului și nu în Sibiu? Motivele sunt multe, unul dintre ele fiind prețul mult mai mic al unei nopți de cazare, astfel că puteam sta 2 nopți plătind aproape aceeași bani pe care i-am fi dat pentru o noapte la un hotel bun în Sibiu. Dar prețul nu a fost principalul motiv, m-a încântat mai mult ideea de a combina atmosfera rustică, liniștită de la țară cu agitația unui oraș. Așa puteam să ne bucurăm de dimineți liniștite într-un loc frumos, peste zi să umblăm cât de țin picioarele pe străzile orașului știind că seara ne vom întoarce la căsuța care a însemnat ,,acasă” pentru 2 nopți și putem sta în curte până când oboseala ne trimite în camere.

Dacă la Eșelnița (vezi impresii) și Rânca (vezi impresii) am stat în pensiuni moderne, cu camere frumos decorate, aici, în Mărginimea Sibiului, mi se părea că genul ăsta de cazare nu m-ar face să simt atât de bine atmosfera locului. Deci pretențiile nu erau mari, doream ceva simplu, rustic, curat și la un preț convenabil. După ce am studiat ofertele, am ales o pensiune recent construită, despre care nu am găsit prea multe referințe înainte de plecare, dar care m-a cucerit încă de când i-am citit descrierea: o pensiune recent construită, de unde poți privi întreg satul de sus... un loc care îți aduce aminte de copilărie, de frumos. Privind și pozele, mi-am dat seama că era exact ce căutam :)

Am sunat și am rezervat două camere duble pentru 2 nopți, la prețul de 90 lei/cameră/noapte, am plătit un mic avans prin bancă și totul s-a rezolvat foarte repede.

Pensiunea este amplasată într-o zonă liniștită a satului, undeva foarte aproape de barajul de acumulare și, deși am ajuns după lăsarea întunericului, undeva pe la ora 22, am găsit-o ușor cu ajutorul GPS-ului.

Mașina poate fi parcată fie în curte, unde este loc pentru două mașini, fie pe stradă, în fața pensiunii. Ambele variante sunt ok, strada pe care se află pensiunea este mai lată, nu este foarte circulată și are case doar pe o parte, așa că mașina este în siguranță și dacă o parcați afară din curte.

Pensiunea Hanzu Darius are doar 4 camere, două duble și două triple, toate amplasate la etaj, una lângă cealaltă, accesul făcându-se dintr-un coridor comun.

Parterul este dedicat în totalitate spațiului comun, existând aici un living mare și luminos și o bucătărie complet utilată și mobilată. În living, pe lângă mese și scaune, am găsit și o canapea cu fotolii, un televizor mare și o stație pentru muzică. Bucătăria, despărțită de living printr-un bar, are mobilier modern și este dotată cu tot ceea ce este nevoie: veselă, tacâmuri, oale, filtru de cafea, prăjitor de pâine, frigider cu congelator. Tot la parter se află și o toaletă comună, astfel încât cei care își petrec timpul în living sau în curte să nu fie nevoiți să urce scările până în camere.

Camera în care am stat a fost una triplă, destul de mare, mobilată în stil minimalist, aveam un pat dublu și unul simplu, iar o comodă cu câteva rafturi, pe care stătea televizorul, a fost singurul spațiu de depozitare a hainelor.

Balconul, pe care l-am folosit doar pentru a face câteva poze dimineața, nu este mare, dar oferă o priveliște frumoasă asupra satului și a munților din jur.

Baia este micuță, dar curată și frumos amenajată, singurul inconvenient fiind că geamul dădea în holul comun. Nu prea mi-a plăcut asta, dar nici nu m-a deranjat atât de tare. În rest am avut cabină de duș cu perdea, prosoape și uscător de păr. Totul curat, simplu și frumos.

Curtea pensiunii este destul de mare, o parte a acesteia, cea din apropierea porții, este ocupată cu mașini, iar partea mai mare, mai largă, este amenajată pentru turiști. O masă mare cu bănci din lemn masiv, aflată sub un acoperiș care te ferea atât de ploaie cât și de soare, un balansoar frumos, o canapea din ratan cu fotolii, un grătar aflat în spatele curții, toate au fost mai mult decât suficiente pentru a petrece acolo multe ore plăcute atât dimineața cât și seara până târziu.

Ei, dar partea care mi-a plăcut cel mai mult a fost zona verde din spatele curții, un deal înverzit pe care se afla o livadă de pomi fructiferi. O alee pietruită, albă, urca pe deal și ducea spre un foișor care m-a atras încă de când l-am văzut în poze. Aici îmi beam cafeaua în fiecare dimineață, înainte să se trezească ceilalți, aici îmi umpleam sufletul de frumusețe. Fiind amplasat sus, pe deal, foișorul oferă o imagine perfectă a împrejurimilor satului și, oriunde mă uitam, vedeam mult verde. Tot aici, pe deal, există amenajat și un loc de joacă pentru cei mici.

Proprietarii, niște oameni tineri, drăguți și mereu dispuși să te ajute cu orice este nevoie, locuiesc în aceeași curte, având casa lipită de pensiune. Darius, cel al cărui nume îl poartă pensiunea, este fiul cel mare, un băiețel micuț dar tare vorbăreț, descurcăreț și mai ales harnic. :)

Până la urmă această pensiune mi-a oferit tot ceea ce am căutat: un loc simplu, curat, frumos și aproape de natură. Am făcut o plimbare la barajul de acumulare, am petrecut 6 ore în muzeul Astra din Dumbrava Sibiului și nu aș fi plecat de acolo dacă nu se apropia ora închiderii, am vizitat Sibiul după ora 23 și l-am găsit plin de viață, cu terasele pline de oameni și ospătari amabili și zâmbitori, am revenit pe străzile frumoase din centrul vechi și în timpul zilei, am băut cafele pe terase, ne-am plimbat și ne-am relaxat. Dar seara reveneam în liniștea satului, iar diminețile le petreceam în foișor, unde susurul râului ce trece prin fața porții și ciripitul păsărelelor erau singurele zgomote mai puternice decât gândurile mele. :)


[fb]
---
Trimis de Cris in 19.05.17 21:40:06
Validat / Publicat: 20.05.17 07:59:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA RÂULUI [SB].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2001 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Pensiunea Hanzu Darius - aleea care duce spre foișorul din grădină
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56500 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 22.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [19.05.17 22:28:54] »

    Mutat în rubrica "Pensiunea Hanzu Darius, GURA RÂULUI [SB]" (nou-creată pe sait)

    webmasterX [20.05.17 07:59:13] »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Cris [20.05.17 08:15:10] »

    @webmasterX: Da, este ok, acolo este pensiunea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster [20.05.17 08:28:11] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Dan&Ema [20.05.17 08:34:39] »

    @Cris:

    Frumoase locuri in care ati fost si ati stat.

    Marginimea Sibiului are un farmec aparte care pe noi ne atrage. Ca si Sibiul, dar fiecare cu magnetismul propriu.

    In Gura Raului am stat si noi si realatarea ta imi aminteste de pensiunea Printul Vlad din Sibiel (la granita cu Gura Raului) unde numele pensiunii era dat tot dupa numele celui mic, care era tot harnic si simpatic si vorbaret si care ne-a fost si ghid placut la Muzeul Icoanelor pe Sticla pe scurtaturi de el stiute. Acum si de noi!

    Cris [20.05.17 08:40:49] »

    @webmaster: Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cris [20.05.17 08:50:29] »

    @Dan&Ema: Da, am văzut locuri superbe vara trecută, am găsit pensiuni frumoase și oameni primitori și drăguți.

    Mărginimea Sibiului mi-a plăcut foarte mult și abia aștept să mă reîntorc. Pentru următoarea vizită voi alege Sibiel, asta este deja stabilit, iar din acest motiv l-am ocolit vara trecută, acolo aș vrea să mă cazez două nopți.

    Noi suntem mai norocoși, suntem aproape de Sibiu, putem merge oricând (și am și făcut-o) într-o plimbare de o zi. Dar în Mărginime este parcă păcat să mergi doar în vizită, stând acolo simți mai bine frumusețea locului și a oamenilor.

    Dan&Ema [20.05.17 08:57:07] »

    @Cris:

    Da, voi aveti 2,5 ore pana in zona, noi avem 4. Voi veniti dintr-o zona superba si mergeti in alta zona superba! Va invidiez! Nu stiu cum este sa locuieste in Brasov realmente, dar asa de la distanta, ma face sa ma gandesc ca sunteti intr-o vacanta eterna, la poalele muntelui fiind, intr-un oras deosebit de atractiv. Mi-e dor de o cura de Brasov - Sibiu - Marginime.

    Vacanta frumoasa la Sibiel si pe unde veti mai ajunge si savurati pe indelete zona asa cu merita, asa cum scriai despre Muzeul Astra cum ca nu l-ai parasi decat daca aproape de miesul noptii se inchide!

    Numai de bine!

    Cris [20.05.17 09:09:57] »

    @Dan&Ema: Acum, lăsând modestia la o parte, ai de ce să ne invidiezi, Brașovul chiar este un oraș superb.

    Cum este să locuiești aici? Oriunde de învârți, oriunde te plimbi, vezi numai frumusețe. Oriunde merg și oricâte locuri frumoase văd, mă întorc cu drag acasă.

    Sibiul se aseamănă mult cu Brașovul, poate din acest motiv îl iubesc atât de mult.

    Iar dacă ți-e dor de Brașov - Sibiu - Mărginime, poate faceți o plimbare și mi-aș dori să mă anunți când ajungeți la mine în oraș, poate ne plimbăm împreună.

    Vacanțe frumoase vara asta și oricând!

    Dan&Ema [20.05.17 09:18:33] »

    @Cris:

    Multumim!

    ANILU [20.05.17 14:35:22] »

    @Cris: Exact astăzi, dar anul trecut ne plimbam prin zona descrisă de tine atât de frumos (cum mai trece timpul!!!).

    Foarte frumoasă zona unde este amplasată pensiunea.

    Mi-a plăcut cum ai încheiat articolul:' (

    Felicitări pentru alegerea făcută dar și pentru articol.

    Toate cele bune.

    Cris [20.05.17 16:48:02] »

    @ANILU: Mulțumesc frumos!

    Mă bucur mult să aud că îți place zona, mie îmi este tare dragă și abia aștept să se mai încălzească puțin vremea pentru a face o nouă plimbare.

    Numai bine îți doresc și călătorii cât mai multe și mai plăcute.

    danaeldreny* [20.05.17 17:52:32] »

    Pozele astea's carti postale - asa claritate senzationala!!! In special cele cu jumate curte, jumate pajiste, initial nu-ntelegeam care-i treaba apoi am inteles ca claritatea imaginii da efectul asta.

    Frumoase locuri dar si senzational prezentate!

    Cris [20.05.17 18:09:02] »

    @danaeldreny: Mulțumesc frumos!

    Locurile sunt într-adevăr foarte frumoase, mult verde, satele din Mărginimea Sibiului sunt parcă aruncate, din loc în loc, pentru a mai da o pată de culoare.

    mishu [08.06.17 10:57:11] »

    @Cris: Locuri minunate iar cei care traiesc acolo sunt de invidiat. Am mai spus la un moment dat ca mi-as dori ca la pensie (sunt optimista) sa ma mut intr-un asemenea loc linistit, cu aer sanatos.

    Ma mai alina insa faptul ca stau la curte, ca daca stateam la bloc nu stiu cum as fi rezistat in Bucuresti, sau poate ca pana la urma te obisnuiesti.

    Vara aceasta concediul nostru va insemna un minicircuit prin tara in care sigur voi lua notite multe pentru concediile viitoaere, iar locul mentionat de tine sigur trebuie explorat.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cris [08.06.17 17:25:09] »

    @mishu: Mulțumesc frumos!

    Dacă ajungi în Mărginime sigur o să îți placă, locurile sunt superbe și oamenii minunați.

    Cât despre pensie, bună idee, m-ar încânta și pe mine, așa că o rețin.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Dan&Ema, danaeldreny*, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Hanzu Darius:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069570064544678 sec
    ecranul dvs: 1 x 1