ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cum ne umplem timpul liber în Balvanyos — O zi de plajă la lacul Sfânta Ana

TIPĂREȘTE URM de aici

Vine si a doua zi, luam micul dejun si hai la Sfanta Ana. O luam iar pe drumul acela prost pe care venisem si dupa ~ 2 Km viram dreapta spre Sfanta Ana de data asta pe o sosea perfecta pana la lac.

Aici va trebui sa platiti parcarea, ori 10 lei daca veti lasa masina aici, ori 20 lei daca vreti sa mergeti cu masina inca 1 Km si ceva si sa parcati in parcarea amenajata jos si aflata la 50 m de lac. Preferam de data asta pentru ca afara era foarte cald, sa mergem cu masina pana jos, platim taxa de parcare lu’ nenea unguru’, ala cu poezioara de care va ziceam in review-ul meu “Ce trebuie sa stiti despre Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos” vezi impresii si coboram pana la lac.

Aici mare aglomeratie de masini si parcarea amenajata full, asa ca am fost nevoiti sa oprim de-a lungul soselei jumatate pe asfalt, jumatate in padure ca sa lasam si loc de trecere.

M-am contrat putin si cu nenea ungurul de acolo ce dirija parcarile, pe motivul cã “- De ce mai dati voie masinilor sa coboare daca parcarea-i plina si noi trebuie sa lasam masinile pe sosea? ... Doar pentru ca voi sa incasati dublul taxei de parcare perceputa sus?” Nenea zice ca “- Si acum eu ce sa fac? Va dau banii inapoi daca vreti.” Eu ii zic ca “- Da-i naibii de bani, nu de bani e vorba aici. Vreau sa-mi gasesc masina intreaga atunci cand vin inapoi, nu zgariata cap-coada de vreunul dintre autocarele ce tot trec pe aici”. Auzind discutia asta, alti 2 soferi, unul din Constanta si celalalt din Vrancea imi dau dreptate si tabara si ei si din acelasi motiv pe nenea responsabil cu parcarile :))

Si uite cum discutia mea cu nenea, sustinuta si de interventia celorlalti 2 aliati are efect, pentru ca nenea pune mana pe statia de emisie receptie pe care o avea in dotare si-i anunta pe cei de sus sa nu mai permita accesul aici, parcarea fiind deja plina. Ce-nseamna dom’le sa iei atitudine... Am pus si noi umarul la siguranta masinilor turistilor veniti la lac si ma mandresc cu asta :))

In fine, luam din portbagaj patura pe care o tinem acolo special pentru iesiri “la iarba verde”, geanta frigorifica avnd cateva sticle de apa plata si Cola la jumatate ca poate ne apuca setea pe acolo, cateva pungute de rontanele si hai pe balta :)

Haideti sa va dau acum si cateva date despre Lacul Sfanta Ana, nu de alta, dar ca sa stiti unde ati ajuns :). Lacul Sfanta Ana se afla situat la o altitudine de 950 m si s-a format in urma eruptiei unui vulcan din masivul Ciomatu ce face parte din masivului vulcanic Harghita.

Eruptia a avut loc in urma cu 10.000 – 11.000 de ani, eruptie violenta ce prin materiilor rezultate si in special a cenusii vulcanice, va colmata apa lacului Tinovul Mohos, un alt lac vulcanic aflat la mica distanta de Sfanta Ana, dar cu 30.000 de ani mai batran. Zona acestui al doilea lac va deveni astfel o zona mlastinoasa, fapt ce va duce in timp la un mediu bun pentru dezvoltarea acolo a muschiului de turba, strat de muschi care astazi in unele zone ale Tinovului depaseste chiar si 10 m.

Lacul Sfanta Ana are o suprafata de ~ 19 ha, o adancime maxima estimata undeva in jur de 6 m si o forma aproape circulara. Este unicul lac vulcanic din Europa Centrala si de Est si declarat rezervatie naturala la fel ca si fratele sau aproape disparut sub stratul de muschi de turba, Lacul Tinovul Mohos.

Intr-un timp mai lung sau mai scurt, lacul Sfanta Ana va sfarsi prin a disparea. Lacul nu are izvoare subterane fiind alimentat numai din apa ploilor si a zapezilor topite stranse in crater, de aici si puritatea apei lacului apropiata de cea a apei distilate. Insa datorinta incalzirii globale, ploile sunt din ce in ce mai rare iar cantitatile de zapada din iarna din ce in ce mai mici, fapt ce va duce intr-un final asa cum spuneam la disparitia lacului.

In anul 1909, primul an din care se cunosc masuratori si date stiintifice certe despre lac, acesta avea o suprafata de 21,3 ha, suprafata care in 1999 scazuse la doar 19,3 ha. In 90 de ani lacul a pierdut 2 ha din luciul apei, ceea ce spun specialistii este extrem de mult. Altelte puncte de reper masurate si care confirma si ele micsorarea lacului ar fi si faptul ca perimetrul lacului era in 1909 de 1750 m pe cand in 1999 ajunsese la numai 1620 m, iar volumul apei din lac de la 86.500 m3 in 1909 a scazut pana in 1999 la 68.500 m3. Si adancimea maxima a lacului a suferit modificari substantiale, fiind in anul 1867 de 12,5 m, in 1909 de 8,5 m, in 1999 de 6,5 m iar astazi aceasta este undeva sub 6 m.

Daca acest ritm accelerat al secarii lacului se va mentine la fel si in viitor si tinand cont ca in 130 de ani (1867-1999) adancimeal apei lacului s-a injumatatit (din 12,5m la 6,5m), inseamna ca peste alti 130 de ani, asadar in jurul anului 2130 lacul va fi istorie si va mai putea fi vazut doar in poze. Asadar mergeti fratilor si vizitati-l acum. Maine poimaine vine anul 2130, si-o sa va para rau ca nu v-ati dus sa-l vedeti macar cu vreo 5 ani mai devreme, prin 2125, ca sa mai vedeti macar un firisor de apa... :))

Daca veti ajunge in zona, e musai sa vizitati si Tinovul Mohos. Un loc cu mult mai interesant desi poate nu tot atat de frumos ca lacul Sfanta Ana, dupa parerea mea desigur si unde veti merge pe niste podete din lemn construite pe stratul de turba si aflate deasupra unui lac subteran de 5 - 6 ha :). Plus ca veti mai vedea aici si plante deosebite si ciudate. O planta carnivora, Roua Cerului o cheama, precum si Nebunele, o planta cu efecte halucinogene in caz de consum. Nebunelele seamana foarte bine cu afinele si au si un gust asemanator (ne-a zis nenea ghidul, noi n-am incercat :))), asadar e bine sa puneti frana si sa nu va aruncati sa mancati niscaiva fructe de padure de prin zona Tinovului atunci cand veti ajunge pe acolo :))

Daca veti dori sa aflati mult mai multe amanunte despre Lacul Sfanta Ana dar si despre Tinovul Mohos aflat in apropiere, cititi review-ul de aici vezi impresii si veti gasi o prezentare amanuntita si detalii zic eu interesante.

Hai sa revenim insa la povestea noastra pe care am lasat-o parasita prin parcarea de jos (aia mai scumpa :))) a Lacului Sfanta Ana.

Chiar unde se termina aleea ce iese din padure spre lac, mare aglomeratie mare. Nici n-aveai unde sa-ti parchezi patura din dotare. Ne fataim cateva minute pe acolo dar degeaba. Locuri mai langa lac n-aveai nici o sansa, iar cele de langa padure ori erau in plin soare, ori in umbra totala. Acuma daca asta e situatia, ce sa facem, mergem mai departe. Lacul e mare si ne-om gasi noi pana la urma locul potrivit. Noua oricum nu ne plac zonele prea aglomerate, deci nu pierdeam nimic.

Asa ca o luam frumusel la dreapta pe poteca ce inconjoara lacul. In drumul nostru vom da si de potecuta ce se desparte spre dreapta si duce catre Capela Romano-Catolica cu hramul Sfintei Ana construita in 1977 la cateva zeci de metri de lac, loc de pelerinaj pentru sute de credinciosi romano-catolici care in luna iulie vin si cinstesc aici ziua Sfintei Ana.

Trecem de Capela si tinem tot pe langa lac mergand pe poteca inainte, tot inainte ca pionierii :)). In sfarsit gasim un loc bun si fara 15 oameni pe m², avand si umbra si soare (asta conform caietului de sarcini trasat de doamna mea) si unde in fine reusim sa ne instalam.

Dar daca pentru plaja locul ales era perfect, intrarea in apa era horror. Dupa cei 1 - 1,5 m cu nisip de la intrarea in lac, dadeai de noroi. Dar sa nu va inchipuiti ca era ceva de genul ca te infundai in noroi sa zicem pana la glezne. Nu. Pe masura ce avansai, intrai intr-o adevarata mlastina ce se adancea rapid.

Piciorul se ducea in noroi pana la jumatatea tibiei, apoi pana la genunchi, apoi din ce in ce mai sus... In momentul cand mie mi-a trecut binisor de genunchi, am spus stop joc si am renuntat sa mai merg inspre larg. Asta pentru ca la fiecare pas facut in plus, piciorul se duce in noroi si se tot duce, mai adanc si mai adanc, intr-o scufundare ce-ti va provoca fiori reci pe sira spinarii si va parea ca nu se mai termina, pana cand in fine vei da si de zona ferma a fundului lacului. Aceiasi senzatie tampita o veti incerca si la extragerea piciorului din capcana mlastinii.

De unde ma oprisem, sa zic la vreo 15 m de mal, am incercat sa o iau inot pentru ca nu mai suportam mlastina aia oribila. Aveam o stare de totala repulsie la atingerea noroiului ala si nu exagerez absolut de loc cand spun asta. Eu nu sunt tipul de om sperios dar va spun, senzatia mea in acele momente era ca cine stie ce lighioana horror va iesi din noroiul ala si ma va apuca de vreun picior... :))

Asta cu toate ca stiam ca puritatea apei lacului este extrem de ridicata si ca datorita lipsei de oxigen din apa si a emanatiilor de gaze de pe fundul lacului, nici o vietate nu poate trai aici.

Daca totusi veti vedea pe suprafata lacului mici bule de aer asemanatoare celor vazute in lacurile populate cu pesti, acestea sunt asa cum ziceam mai sus, doar emanatii de gaze sulfuroase de pe fundul lacului, generate de activitatea post-vulcanica ce inca mai este prezenta aici. Si de fapt nu doar aici. In toata zona muntilor Harghitei veti da de manifestari ale activitatii post-vulcanice. De la ape termale si mofete, pana la ape minerale si carbogazoase.

Asadar nici o vietate nu poate trai aici... In lac adicatelea... Da. Si ce-i cu asta? Desi capul destept stia asta, corpul prost refuza s-o creada si tot traia cu impresia pericolului iminent si inevitabil ascuns prin intunecatele mlastinoase adancuri. Stiti ce flash-uri imi treceau atunci prin cap? Daca vreo niscaiva aratare s-a adaptat mediului ãla ostil si pandeste p’acolo sa-i pice un free lunch? Ha? Eu ce ma faceam fiind in postura de sandwich umblator? =))

Ce sa mai... Pot sa spun ca pentru prima data in viata cred ca am avut un atac de panica :))

Va ziceam ca am incercat sa o iau inot cand am vazut ca mâlul imi blocheaza miscarile. Nici o sansa. Apa era foarte mica iar daca incercai sa inoti, mainile atingeau noroiul de pe fundul aflat la nici 50 cm. Scarbos rau, asa ca mi-a trecut urgent si de mers si de inotat intorcandu-ma spăşit la mal... Da. Dar spăşit si intreg =))

Citeam acum de curand pe undeva, ca folosindu-se o tehnologie de ultima generatie avand la baza nu stiu ce unde de inalta frecventa, s-a putut realiza pentru prima oara o harta a fundului Lacului Sfanta Ana. Ei bine in aceasta harta se vede si inaltimea stratului de noroi. Banuiti macar care este grosimea maxima a mâlului? Greu de crezut dar are 4 metri. Oau!! 4 metri!!

Si eu care o tot luam inainte spre centrul lacului in ideea ca se va termina odata noroiul ala nenorocit si-o sa dau de apa mare unde sa pot inota si eu ca tot omu’... Pai mlastina aia era de 2 ori mai inalta ca mine si mai avea si juma’ de metru la rezerva pentru orice eventualitate =))

Singurul loc unde poti intradevar sa te bucuri de o baie in lac si sa te duci spre larg sa inoti, este chiar la intrarea dinspre parcare inspre lac, locul unde v-am spus ca era aglomeratia aia mare. Acolo nu este noroi de loc, doar nisip, iar apa lacului se adanceste treptat si pe o distanta mare. Cred ca este o zona amenajata cumva de administratorii lacului. Acolo este un loc bun de baie, inclusiv pentru copiii mici care se vor putea balaci aici fara nici un risc.

In partea din fata a lacului, aceea dinspre parcare, dar si pe o portiune aflata in partea dreapta si acoperind cam un sfert din circumferinta lacului, veti intalni din loc in loc banci pe care poti sa stai sa admiri lacul, precum si gratare fixe montate de administratorii lacului si pe care le puteti folosi fara restrictii daca aveti ceva carne in dotare. Nu carnea dvs personala, carne cumparata vreau sa zic =))

Credeam ca dupa-amiaza se va mai duce din aglomeratia aia mare, dar nici pomeneala. Turistii veneau valuri valuri acum si pe partea noastra de lac, pentru ca asa cum v-am spus, la intrarea pe lac era plin inca de cand ajunsesem noi. Cred ca veneau cu autocare ceva, ca prea erau grupuri mari si compacte.

Acum in zona noastra nu mai putea fi vorba de liniste si aer curat. Si asta in special datorita gratarelor din ce in ce mai dese ce incepusera sa fie puse in functiune pe langa noi si vorbim aici nu doar de gratarele amenajate de care va ziceam mai inainte ca sunt amplasate din loc in loc pe langa lac, ci si a celor incropite ad-hoc te miri pe unde, chiar si prin padure.

Si daca asta nu era de ajuns, mai aveam parte si de diverse discutii tip “de gratar” ce se auzeau in jurul nostru gen “hai odata cu micii aia ca se duc naibii carbunii” sau “cheama-i pe toti ca raman dracu’ nemancati” si altele la fel de colorate si tot din gama asta, conversatii purtate pe un ton deloc scazut si cumva amplificate de ecoul “caldarii” naturale in care ne aflam. Nu mai era de stat, asa ca ne pregatim de plecare.

Pe la 4 jumate strangem calabalacul si hai s-o luam spre masina. Dar nu o vom mai lua pe unde venisem, ci pe partea opusa dand ocol lacului. O plimbare prin padure de ~ 20 de minute care sa incheie ziua cu putina miscare si dezmortit oasele.

Plecam de aici dupa o zi intreaga de plaja, dar fara scalda si balaceala din cauza de scarbosa mlastina din lac, precum si a inchipuitilor (oare :))) monstri subacvatici ce pandeau p’acolo.

Si asa cum zice poetul - “beti de soare si parliti ingrozitor”, ne indreptam spre hotel unde abia asteptam sa ajungem pentru un dus absolut necesar in conditiile date.

Pana la urma n-a fost o ideea stralucita aceea de a veni pentru o zi intreaga de plaja la lacul Sfanta Ana. Atata vreme cat nu s-a putut intra in lac (de zona in care am stat noi zic), a fost mai mult chin decat relaxare. Dar nu-i nimic, am bagat la cap pentru altadata.

Cadem de comun acord ca eram mult mai castigati daca alegeam sa fi facut vreun traseu mai lung cu plecare de la Grand Hotel Balvanyos **** unde eram cazati vezi impresii, de exemplu daca alegeam sa mergem pana la Cimitirul Pasarilor trecand in drum si pe la Pestera Sulfatara si apoi pe la Grota Ucigasa. Ar fi fost cu siguranta mult mai relaxant si ne-am fi umplut ziua din plin cu mers pe coclauri, liniste si aer curat.

In fine, parasim lacul, ajungem in parcare, recuperam masina (intacta) si plecam spre hotel unde ajungem in 15 - 20 de minute. Facem necesarul si obligatoriul dus, ne mai lafaim un pic pe sezlongurile de pe balcon prinzand si ultimele raze ale soarelui si apoi mergem la masa. Mancam repede si hai sa mai vedem o data spectacolul ursilor si al vulpilor, musafirii la ceas de seara si de noapte ai hotelului. Asadar sus in foisor si pune-te pe asteptare. Asta era pe la 8 fara un sfert seara.

De data asta insa n-am mai avut noroc. Un mare grup de turisti de la o companie farmaceutica din Bucuresti veniti in team building la Grand Hotel Balvanyos, facea o harmalaie de zile mari pe terasa exterioara a restaurantului, astfel incat numai ursul solitar si o singura ursoaica cu pui au mai venit, dar si ea destul de tarziu, pe la 9 si zece. Primul si probabil mai curajos, a aparut pe la 8 si un sfert ursul batran, acela cu guler argintiu de care v-am mai spus in revew-ul trecut vezi impresii. Dar bineinteles n-am dus lipsa de micile si obraznicele vulpi. Noroc cu seara dinainte in care fiind multa liniste, am avut parte si de multi vizitatori :)

In sfarsit, ca si concluzie finala a acestui review, va voi putea recomanda Lacul Sfanta Ana pentru o vizita de 2 – 3 ore dar nu mai mult de atat. Daca veti cauta asa cum am cautat si noi un loc de plaja si balaceala, un loc cu liniste si locuri retrase, aici clar nu-i de dvs.

Este frumos, este cum v-am spus unic in Europa Centrala si de Est, merita vizitat, dar numai atat. Nu mi-am inchipuit ca vom da aici de atata aglomeratie. Mai bine legati o vizita de 2 - 3 ore la Sfanta Ana, cu vizitarea si a Tinovului Mohos, un loc deosebit, ciudat si misterios si veti iesi cu mult mai castigati.

In speranta ca ati putut gasi si ceva lucruri interesante si informatii utile in povestea mea despre o zi de plaja partial ratata zic eu pe lacul Sfanta Ana, inchei spunandu-va ca -

Cine detine informatia, detine puterea.

THX! Bye bye.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de vega06 in 10.12.15 11:43:15
Validat / Publicat: 10.12.15 14:11:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.

VIZUALIZĂRI: 4637 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 O zi de plajã la lacul Sfânta Ana. Inainte, tot inainte :))
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.12.15 14:09:56]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Lacul Sfânta Ana, BALVANYOS" (deja existentă pe sait)

vega06AUTOR REVIEW
[10.12.15 14:15:31]
»

@webmasterX -

Da webmaster, stiam de rubrica "Lacul Sfânta Ana, BALVANYOS", dar pentru continuitatea materialului si legatura cu precedentul le pusesem impreuna.

Dar nu-I nici o problema in asta

Cine va fi interest de ceva amanunte din celelalte doua review-uri din serie, are linkuri catre ele.

Multumesc pentru solicitudine.

Mihai18
[10.12.15 23:46:31]
»

Nu vă voi aduce laude pe cm. pătrat, voi scrie ce am simțit eu citind reviewul și la ce concluzie am ajuns la terminarea lui. Review-ul îmi place pentru că este realist, ați scris și pe cele bune, și pe cele mai puțin plăcute Așa este corect, să prezentați realiatea, să știe turistul la ce să se aștepte dacă vrea să ajungă acolo, așa trebuie procedat, în spiritul AFA.

Inițial am vrut să scriu un review, dar mai bine scriu acest ecou, puțin mai lung.

Eu am fost prima dată în 1973, am plecat pe jos din Tușnad, peste munte, cca. o oră de mers, apoi am coborât spre lac. Drumul nu a fost ușor, Sus în vârf, un om era cu o damigeană de apă și vindea cu 1 leu paharul. La lac am stat puțin și despre el îmi amimntesc și mai puțin. Rețin că la întoarcere, pe primul meu copil l-am adus pe umeri.

Au trecut anii și în 1992 am mers cu mașina pe la Bixad până la lac. Cu vreo 200 m. de lac era o barieră unde plătei taxa de intrare cu mașina, de 30 lei, indiferent câte persoane erau în mașină. In loc de bilet ne-a dat o ilustrată foarte frumoasă care reprezenta lacul. Am mers pe jos, să spunem 6-7 minute și când am ajuns la malul lacului am găsit raiul pe pământ. Curățeni și ordine totală. Table indicatoare informau turiștii că nu au voie să facă focul, să arunce resturi de țigări pe jos, să fie deschis aparatul de radio și scăldatul interzis. Puțin mai sus de lac era un bufet unde am mîncat ceva. Am plecat încântați.

Au mai trecut 2o de ani. Intre timp îmi cumpărasem actuala mașină și cu aceasta, toate excursiile interne sau externe mi le notez într-o agendă, cu detalii. Vă spun exact ziua. Era 19 aug. 2012, am parcurs 387 km. cu un consum de benzină de 6,5%. Așadar am fost la Lacul Sf. Ana, venind prin Sf. Gheorghe, Bixad, dar mai bine nu mă duceam.

Am găsit așa cum ați scris dv. Decepție totală, scumpă parcarea si tot așa pe marginea drumului, cu 2 roți mai sus. Pe malul lacului grătarele sfârâiau, oameni la plajă, alții se scăldau în lac, curat nu mai era, ce să mai spun, nici nu am stat decât cca. 30 minte și am plecat decepționați. Mașina era blocată de alții, am mai stat și acolo și ne-am făcut nervi.

Ne-am întors pe alt drum, unde este și hotelul la care v-ați cazat, am făcut și cîteva fotografii, apoi spre Tg. Secuiesc-Brașov-Ploiești. De atunci au trecut 3 ani și situația este la fel de rea, așa cum ați descris-o dv. De ce oare? Cred că dacă administratorul zonei care era în 1992 ar veni acum acolo ar fi foarte mâhnit. Dragi colegi de AFA, când doi oamnei spun același lucru despre starea de la Lacul Sf. Ana, credeți-i.

Am o întrebare pentru dv. Cine-i Bitzi și ce-i cu ea pe acolo?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vega06AUTOR REVIEW
[11.12.15 18:15:52]
»

@Mihai18 -

Eu prin 1965 am ajuns pentru prima oara la Sfanta Ana cu ai mei. Veneam atunci cu prima noastra masina, un Fiat 1300 de care tatal meu era tare mandru Fiat-urile erau masini rare in acea vreme si considerate unele dintre cele mai frumoase masini de pe o piata plina de Moskwich-uri, Volgi, Pobede, Warszawa... Atunci Sfanta Ana era un loc singuratic, linistit si pustiu. Superb. Pe atunci nu era voie sa faci baie aici. Totul s-a stricat atunci cand s-a hotarat infiintarea unui camping la ~ 1 Km, in zona unde se afla parcarea auto “de sus”. Este lucru stiut ca acolo unde civilizatia apare, natura dispare

Insa ideea review-ului a fost aceea de a indemna oamenii sa mearga si sa viziteze lacul Sfanta Ana, insa nu sa ramana acolo pentru plaja. Asta era atentionarea Este un loc frumos si deosebit ce trebuie vazut.

Si misterul se elucideaza. Cine-i Biţã (Bitza). Este ferocele pechinez din dotarea familiei, Skipi pe numele lui din buletin si care ne insoteste mai peste tot. In tara vreau sa spun. L-am tot pomenit prin review-urile mele mai vechi si lumea care le-a citit stia despre cine-i vorba. De asta nu l-am mai prezentat Ultima locatie unde a facut senzatie printre copii a fost la Pensiunea Atra de 5 stele de pe Valea Doftanei. Aici Bitza a fost responsabil cu entertainment-ul copiilor prezenti la pensiune, in special al fetitelor. Vedeti vezi impresii unde apare prin poze.

Eugenia55* †
[11.12.15 19:14:43]
»

Colega, mi-ai dat apa la moara cam... secata

Si noi tot la Sf. Ana, si noi tot in august, doar cu un an inaintea voastra dar... ce mai e anul in zilele noastre?

Vad ca tariful e acelasi, intampinarea identica, teapa cu parcarea jos asijderea... noi n-am prins chiar asa puhoi dar gata, altadata nu mai cobor decat... cu musafiri

Iarba putina si palita, ceva grupulete de auto-suficienti, ca sa ma exprim elegant, vreo 3 barcute pe lacul lin, cativa curajosi in apa, chiar aici, la intrare, inteleg ca voi ati luat-o mai incolo, am avut o strangere de cord, mesele si bancutele de lemn pe dreapta cu chioscul parasit, am tulit-o mintenas, ioi, istenem!

Mihai18
[11.12.15 21:16:56]
»

@vega06 - Și uite așa, răspundem la ecouri unul, altuia și ne întindem la taifas, cu cartonasul lui Webmaster deasupra capului. Fiaturile au apărut în România în l963. Erau Fiat 600,850 (zis Purcelul), 1100,1300 (regina șoselelor de atunci) și 1800-Sedan. La acea vreme eu eram motociclist ca și Camelia 19, acum. Cei care doreau să cumpere Fiat erau considerați bolnavi de „Fiatită” În anul l971 eu am dat examen pentru categoria „B” pe Fiat 13oo. Doamne, ce mașină bună era, ce ușor se conducea. Un an mai târziu mi-am cumpărat prima mașină și de artunci conduc într-una. Și acum câteva cuvinte despre Bitza. Este dulcică foc și să vă trăiască. Și eu cu soția iubim câinii. Soția de ani buni hrănește zilnic 3 cîini din zona blocului. Noi locuim într-un apartament și nu puteam ține un cîine. Fiica mea, care este căsătorită la casa ei, a avut un câine lup timp de 8 ani. Cînd plecau în concedii, eu îl îngrijeam. Ce bine m-am înțeles cu el. După cca. 8 ani a murit și l-au îngropat în curtea lor. Nu au rezistat fără câine și de cca. 2 luni au cumpărat un pui de alsacian, având un arbore genealogic aristocrat. Este puțin mai mare ca motanul nostru și foarte neastâmpărat. De 2 ori pe săptămână merg la ei să se obișnuiască câinele cu mine, ca să mă asculte când va rămâne în grija mea. Azi am fost la ei și nu l-am mai găsit. A fost dat la școală (dresaj). Îmi plac dialogurile cu dv. Cu bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vega06AUTOR REVIEW
[12.12.15 00:27:14]
»

@Eugenia55 -

Pai io ce sa spun... Ma bucur ca am reusit sa alimentez moara aia stricata Chestia e ca lacul a devenit destinatie de weekend pentru foarte multa lume. Si pentru un obiectiv declarat monument al naturii nu-i deloc bine. Daca se vine aici cu autocarele, iti dai seama ce-i acolo

Dar daca tot ati ajuns pana la Sfanta Ana, trebuia sa-i alocati cam 30 de minute si sa inconjurati lacul. Ati fi avut parte de o plimbare lejera, iar dupa cam un sfert de lac, nu ati mai fi intalnit pe nimeni si v-ati fi putut bucura de natura verde, pasnica si linistita.

Iti multumesc si tie pentru vizita si comment

vega06AUTOR REVIEW
[12.12.15 00:42:26]
»

@Mihai18 -

Sunteti total off-topic si-o sa va luati nuielusa de la webmaster. Si ca sa inchei si eu tot intr-un off-topic dezlantuit , Fiatul 1300 al tatalui meu (da, uitasem, era poreclit regina soselelor) era alb si cu elementele alea de nichelaj la mare moda pe vremea aia arata intr-un mare fel

O frumusete de masina. Tare se mai mandrea tata cu ea, dar nici cu mine nu mi-e rusine. Ma rugam de el sa ma mai duca din cand in cand la scoala cu masina sa moara copii de invidie Vedeti aici un Fiat 1300 care arata leit cu al nostru vezi foto

Si cu Bitza (Biţã), sa stiti ca-i baietel nu fetita

P.S. Am uitat sa va multumesc si dvs pentru vizita si comentariu, dar o fac acuma.

calatorul
[14.03.16 01:11:39]
»

Frumoase poze, frumoase locuri, sper sa le revad cat mai curand. Drumuri bune si vacante frumoase!

vega06AUTOR REVIEW
[16.03.16 15:13:10]
»

@calatorul -

Intradevar, frumoase locuri. Pentru asta le indragim atat de mult si venim pe aici de cel putin 2 ori pe an

Calatoraste si pe acolo Calatorule ca merita.

Vacante placate si tie iti doresc

calatorul
[16.03.16 16:06:36]
»

@vega06 - Multumesc pentru raspuns si urari, asa sa fie!

bogdan2016
[04.07.18 21:08:07]
»

@vega06: Frumos Tibetan Spanielul!

bogdan2016
[04.07.18 21:10:47]
»

De anul asta nu se mai face baie in lac...e interzis !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogdan2016, calatorul, Eugenia55*, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂLacul Sfânta Ana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10093688964844 sec
    ecranul dvs: 1 x 1