Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]

City-break Cluj

Trimisă în 16.08.16 20:44
autor neeneeGD [Făgăraş [BV]]
» VIZUALIZĂRI: 6918

Vrem sa profitam de ocazia ca vor sta bunicii cateva zile cu cei mici si sa vizitam zona Clujului.

Va rog recomandati-ne o cazare decenta in Cluj sau Turda si ce se poate vizita in zona in 2-3 zile

Multumesc,

Florin


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 2-300
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

diacarUC1r[17.08.16 20:03]

In cazul in care va intereseaza completez cu localuri: pt o bere puteți merge la Eupforia Music Hall, fosta fabrica de bere ursus, are și mâncare buna, este o terasa drăguță și în Parcul mare Eupforia Bier Garden cu mâncare buna, restaurant Aroma are o priveliște frumoasa asupra Clujului, Wonderland are un bistro fain, restaurant Hanul Dacilor cu mâncare traditionala are doua locații, una la Iulius Mall cu o terasa drăguță.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

cristianfrcsUC[17.08.16 21:36]

@neenee -

Buna!

Am atasat mai jos cateva recomandari pt cazare la un pret rezonabil:

https://cluj.com/cazare/pret/cazare-ieftina-cluj-10-eur-50-eur/

In Cluj Napoca, va recomand sa faceti un tur al centrului - Piata Unirii, cu biserica Sfantul Mihail, Piata Muzeului cu nenumarate terase si restaurante unde puteti savura diverse bunatati. treceti prin Parcul Mare si apoi urcati sus pe cetatuie pentru o frumoasa panorama asupra orasului (mai puteti urca si la terasa de pe magazinul Central, de unde veti vedea de sus centrul orasului).

Ca si obiective de vazut in oras: Gradina Botanica, muzeele - zoologic, etnografic, de arta, al farmaciei, de istorie si Muzeul Satului (aflat la liziera padurii Hoia).

In jurul Clujului:

Turda - salina si strand,

Cheile Turzii - se pot parcurge in 2-3 ore

Remetea - Coltesti sau Piatra Secuiului

Marisel - Belis - o incursiune in munte pe langa salba de lacuri si baraje cu un popas la hanul Motilor

Aghires - Laguna Albastra

Va doresc un sejur placut!

Cristian

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

florin_tauCH[17.08.16 22:32]

Pentru cazare puteti incerca la Pensiunea Bellagio ****. Pret rezonabil, aproape de centrul orasului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

EuropeanUC1r[17.08.16 22:56]

@neenee - Din pacate, fiind din Cluj nu cunosc foarte bine locurile de cazare.

Am auzit ca, daca faceti un contract cu hotelul Grand Hotel Italia 5* Cluj Napoca, veti primi o oferta de 75 euro/ noapte cu mic dejun inclus, Pensiunea Sarea-n Bucate (langa Salina Turda) 450 lei doua nopti cu mic dejun, sau niste apartamente deosebit decorate in centrul istoric al Clujului: www.clujapartments.ro.

Cu siguranta mai sunt si alte locuri dragute de cazare, cele enumerate sunt doar cateva.

De vizitat va recomand Salina de la Turda, Cascada de la Vadu Crisului sau Cascada Valu Miresei (Cascada Rachitele) si Cheile Turzii. Totodata ar fi de vizitat orasul Cluj Napoca: Gradina Botanica, centrul istoric, Parcul Central (lac cu barcute si hidrobiciclete, terasa Carrousel), Parcul Cetatuia si muzeele aferente.

Multa bafta si distractie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Lila MoSR1r[17.08.16 22:59]

@neenee - În Cluj-Napoca puteți găsi locații frumoase pentru cazare. Eu vă recomand Hotel Sun, Pami sau Seven, dar sunt primele care îmi vin acum în minte. Pot să mă mai interesez.

De vizitat, pe lângă oraș care prinde viață mai ales seara, puteți opta pentru Salina Turda, care e spectaculoasă, băile Turda sau Cojocna cu apă sărată, Cheile Turzii dacă vreți drumeție sau excursie cu mașina la Stațiunea Beliș - Fântânele.

Dacă doriți să savurați un păstrăv bun, vă recomand Terasa Motel Gilău, pe malul lacului de acumulare. Dacă mai doriți informații, vă răspund cu plăcere.

Vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AdrianaMSV2r[17.08.16 23:51]

S-au spus multe si toate sunt minunate, asa ca as incerca sa concluzionez putin:

1 zi integrala pentru Cluj cu un pranz la Samsara - restaurant vegetarian, sau la Boema, cu o terasa superba si mancare buna. Daca nu e timp sau bugetul nu permite un pranz mai deosebit, pe str. Eroilor, aproape de Monumentul Eroilor Revolutiei este un fast food bun cu mancare care se poate lua la pachet. Din pacate nu-mi amintesc acum cum se numeste.

Iar daca seara va doriti o relaxare la un ceai (se poate si ceva alcool evident), va recomand Ceainaria Samsara (locatie diferita, dar in apropierea restaurantului) unde veti sta desculti, pe perne, cu o narghilea si o atmosfera feerica.

A doua zi, in prima jumatate, eu as alege un minitraseu prin Apuseni: Cluj - Gilau (o cafea pe terasa de langa lac) - Lacul Tarnita - Marisel - Crucea lui Horea - Lacul Belis - Cascada Valul Miresei - Huedin - Cluj.

Sau invers si cu un pranz la Gilau, pe lac.

Dupa-amiaza si seara reveniti in Cluj si parcurgeti ce v-a ramas din ziua anterioara conform recomandarilor de mai sus.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[18.08.16 00:27]

@neenee -

Salut Florin,

Clujul e fain!

Eu am stat la Hotel Univers T, langa Mall, vezi impresii, unde a fost foarte bine si am facut o plimbare prin oiras vezi impresii. Iti recomad insa mai mult articolul localnicei Mayei C vezi impresii. ca alternativa foarte buan de hotel iti mai dau si Capitolina City Chic Hotel vezi impresii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

lucianzUC[18.08.16 08:24]

@neenee - Salut!

Ca recomandare de cazare nu am ce sa-ti propun; poti cauta pe [...] booking. Sunt mici hoteluri in Turda sau pensiuni aproape de Turda, pe drumul spre Campeni, curate si la pret bun.

In Cluj gasesti de asemenea pensiuni, hotelurile sunt un pic mai scumpe.

De vizitat obligatoriu: Salina Turda, Cheile Turzii.

La Cluj: gradina botanica, centrul, Cetatuia.

Daca apuci, da o fuga la castel la Bontida unde se tine Electric Castle, la Gilau-Tarnita (lacul si barajul).

Eu zic ca nu va plictisiti 2-3 zile.

Lucian.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Lucian_1971SV3r[18.08.16 08:32]

Salut, eu sunt chiar din Cluj, asa ca nu m-am cazat niciodată in zona, logic! Dar, am căutat pentru un grup de prieteni de-ai maicamii o cazare decenta, si am găsit! Se numește Pensiunea Bellagio, pe strada Mihai Veliciu nr 39, cartierul Gheorgheni, foarte aproape de centru. Este foarte bune cotată pe booking.com, 9.4, si prețurile sunt in funcție de perioada si durata de ședere. Are mic dejun inclus, nu pornești cu burta goală la drum, de dimineața. Este situată intr-o zona foarte liniștita, nu veți avea probleme cu odihna.

De vizitat, o grămada de locuri in Cluj si împrejurimi. Salina Turda, impresionanta, musai. Cheile Turzii, dacă tot sunteți in zona. Catedrale, biserici sunt multe in Cluj, dacă va plac.

Dacă va apuca foamea prin oraș, recomand Bistro Viena, pe strada Matei Corvin, chiar in centru. Pe acolo mai sunt o grămada de terase si localuri, toate sunt ok, nu se pot face de rusine, ca nu mai vin clienții. Dacă doriți papa cu un buget mai redus, dar de calitate, pe strada Memorandumului, la nr 10, se afla restaurantul gen împinge tava Memo 10, gestionat de primăria Cluj. Mâncare buna, curățenie, prețuri decente.

Aaa, mi-am adus aminte de Muzeul Farmaciei, foarte interesant, aflat la intersecția dint strada Memorandumului si strada Regele Ferdinand. Numai bun de vizitat dupa ce ați mâncat ceva in centru. Ghid este un nene foarte simpatic, care explica totul foarte bine.

Ar mai fi o grămada de locuri de văzut in Cluj, dacă ai citit toate răspunsurile sper ca te-ai lămurit si ți-ai făcut o imagine de ansamblu.

Spor la vizitat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

U-78780UC1r[18.08.16 09:00]

@neenee - Buna, as recomanda, fiind cu copii, o zona mai linistita cum ar fi Hotel Univers T, unde aveti parc aproape si mall - Iulius Mall.

Ar mai fi Hotel Sport care e putin mai ieftin si in zona parcului mare, unde sunt hidrobiciclete.

Ar mai fi Pensiunea Excelenta a Palatului Copiilor - variante cred, ceam mai ieftina. Pensiunea este centrala, vis a vis de Gradina Botanica, parcul la cca 15 min de mers pe jos in linie dreapta.

De vizitat Gradina Botanica, Salina Turda, mall-urile, cetatuia - pentru panorama, parcul de aventura de la Micesti - Adrenalin Park - daca aveti timp si va pasioneaza tiroliana - drumul nu e foarte bun... Baile Cojocna cu apa sarata

Cam asta ar fi... concediu placut si daca mai aveti intrebari eventual... va raspund cu drag.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Anca NUC[18.08.16 09:31]

Clujul a fost descris in detaliu si cred ca ati reusit sa va faceti o imagine de ansamblu asupra principalelor obiective din oras.

Intr-adevar salina de la Turda merita efortul, insa in aceasta perioada este full. Ieri erau 5 autocare si o coada interminabila la lift... Accesul este foarte greoi si timpul de asteptare este indelungat; insa daca puteti trece peste asta, nu este nici o problema. Puteti iarasi sa mergeti spre Baisoara, valea Ierii.

O pensiune/restaurant care merita atentie este Tamas Bistro din Savadisla cu specific unguresc, detalii in review-urile postate aici aici. Intr-adevar preturile sunt un pic peste medii, insa atmosfera si mancarea sunt perfecte.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

catalin_cjUC[18.08.16 09:53]

Bună ziua!

Un hotel foarte bun și curat este Pami, iar administratorul (Iuliu) este un băiat de nota 10. Mâncarea este în cantități mari și foarte buna. Anul trecut am fost acolo la doua evenimente și s-au comportat extraordinar. Recomand cu căldură.

Cazare puteți sa încercați la Roata pe drumul din Manastur spre Făget sau Pensiunea Dorobantilor pe calea Dorobantilor. Prima e retrasa și într-un loc unde se poate parca fără probleme, iar un avantaj ar fi și mâncarea bună. A doua este ultracentral, parcare plătită (pe strada), iar restaurantul e la strada. E la 5 minute de Iulius Mall deci nu se pune problema mâncării.

Despre locuri de vizitat ar fi multe de spus. Având în vedere ca autostrada leagă Turda de Gilau (30 minute) puteți merge atât în zona Turda (chei, salină) cat și în zona Baisoara sau Rachitele.

Evitați gradina Zoo de la Turda, este deprimanta. Puteți vizita în schimb Moara de vânt de lângă Salicea unde copiii pot vedea și hrăni animale sau pot sa meargă la parcul de aventura din interior.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adina ancaJR[18.08.16 10:06]

@neenee - Buna!

Cazare va recomand cu caldura pensiunea unei prietene, Pensiunea Rowa, este in zona garii Cluj dar va asigur ca e curat si pret bun.

Altceva ar mai fi Vila Rosa pe varianta Zorilor-Manastur, Hotel Pami, Pensiunea Sapte, cam pe acestea le stiu eu cu preturi mai accesibile.

De vizitat va recomand clar Salina Turda, zona Marisel, Tarnita, Gilau, pastrav bun si proaspat se mananca la Motel Gilau. Wonderland, Pensiunea Lara pe Valea Ierii.

Centrul e frumos, sa urcati pe Cetatuie, sa luati cina fie sus pe Cetatuie la Panoramic, fie sus pe Central. Zona cu Polivalenta si Arena... Iulius Mall Park, Gradina Botanica.

Cam acestea imi vin in minte.

Va doresc un sejur placut si sunt sigura ca plecati cu o impresie buna de la Cluj. Daca mai aveti nevoie de ajutor, cu drag va raspund ce stiu...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

giulianiSR[18.08.16 10:12]

@neenee - As avea si o recomandare de servire a mesei: Restaurantul Roata, pe strada C. A Rosetti, chiar in centru.

Preturile sunt relativ mari, insa daca se incadreaza in buget merita incercat pentru meniul traditional ardelenesc. E cel mai bun restaurant in care am mancat in Cluj.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmasterX[18.08.16 10:44]

@iulian79 - Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


Adriana ClujUC[18.08.16 13:17]

Buna, neenee!

Cazare: va recomand jo-place.com, pret 120 ron/camera dubla/noapte, curat, proprietarii amabili, aproape de centru.

Fiind in Hasdeu aveti la doi pasi restaurante si terase: Dolce Vita, Toskana-pizza buna; Indigo-mancare indiana; Casa Vikingilor-incercati ciorba de fasole in paine; Fabrica de bere Ursus, pe Calea Mănăștur nr. 2-6- vechea fabrica a fost transformata in restaurant - de vizitat, iar mancarea este foarte buna.

Din Hasdeu, la 10-15 minute de mers pe jos, gasiti Gradina Botanica, Parcul Central cu lacul Chios si Cazinoul, urcati pe Cetatuie - seara ofera o priveliste minunata, Centrul, Piata Muzeului, Muzeul de Farmacie, Biserica Sf Mihail din Piata Unirii (intrebati daca se poate urca in turn), Bulevardul Eroilor (cea mai buna cafea o gasiti la Olivo Caffee), Piata Avram Iancu cu Teatrul si Catedrala Ortodoxa.

Restaurante: in Cluj sunt multe restaurante unde se mananca bine - pt o terasa cu o priveliste frumoasa recomand Klausen Burger situat la etajul 4 in Centrul Comercial Central, pe Str. Ferdinand; in Piata Muzeului gasiti numeroase restaurante si terase- Camino (paste delicioase), Casa Tauffer, Bistro Viena etc. ; str. Clinicilor-restaurantul Livada, restaurantele Marty, terasa Euphoria Biergarten de langa Parcul Central.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

costy69SE58r[18.08.16 15:11]

@neenee - Salut Florin,

În Turda am petrecut un weekend anul trecut și pot să te ajut cu câteva recomandări:

- de vizitat: Salina Turda, Cheile Turzii (am scris impresii), pot fi vizitate lejer într-o zi și dacă aveți timp (eu nu am avut), Cheile Turenilor (recomand impresilei scrise de @Dan&Ema și @MayaC);

- în Turda am servit masa la Pizzeria Allegria, porții mari, preparate gustoase, prețuri normale;

- am scris un review despre alte obiective de vizitat în Turda, deși estimez că nu veți avea timp pentru ele, având în vedere timpul pe care îl aveți la dispoziție și faptul că în Cluj sunt destule obiective de vizitat.

Vă doresc un sejur frumos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mpanait1UC[18.08.16 15:32]

@neenee - Referitor la cazare, nu va pot indica o anumita locatie dar, in opinia mea, ar fi preferabil sa alegeti o pensiune care sa nu fie in oras; daca va stabiliti obiective de vizitat in Turda si apropiere, puteti gasi pensiuni la distanta mica de orasul Turda.

Daca doriti sa vizitati obiective din Cluj, atunci ar fi preferabil sa va cazati la o pensiune in apropiere de Cluj.

Dupa parerea mea nu sunt suficiente 2 zile pentru a putea acoperi obiectivele si din Turda si din Cluj.

Daca alegeti Turda trebuie sa vizitati neaparat salina, obiectivele din oras, castrul roman, Cheile Turzii si - daca vremea este buna - baile sarate.

Daca va ramane timp, puteti face o excursie pe valea Ariesului (spre Cimpeni, Arieseni).

Daca stabiliti ca locatie principala Clujul, pe langa obiectivele din oras (care nu sunt putine: centrul vechi-istoric, muzeele, Gradina Botanica, Muzeul Etnografic, Cetatuia, Parcul Central cu Cazinoul, Arena...) puteti vizita Padurea Baciu, Tarnita cu lacul de acumulare si in apropiere, la Uzina - Somesu Rece - hidrocentrala construita in 1906 - in prezent muzeu, Bontida-Castelul Banffy, Manastirea Nicula, parcul de distractii din Feleacu (Fun Park)... si deja cred ca timpul alocat este epuizat.

Va doresc sa aveti noroc de vreme buna astfel incat sa va puteti bucura ochii si sufletul cu cat mai multe locuri frumoase.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[18.08.16 16:41]

multumesc tuturor, am primit foarte multe informatii, o sa incerc sa le sintetizez

va multumesc inca o data, sunteti extraordinari


playmaker21GD22r[18.08.16 21:20]

@neenee - Salut. Fiind din Cluj, nu pot sa recomand pensiuni.

Dar pe langa obiectivele enumerate de catre ceilalti useri, recomand sa vizitati lacul Tarnita, Belis - Fantanele astea sunt in apropiere de Cluj 30-40 de km, iar in Cluj Napoca, vestita Padurea Baciu.

Pentru mancare buna puteti incerca Motel Gilau, Roata (in padurea Faget) sau Camino in Piata Muzeului.

Si daca tot ajungeti in Piata Muzeului, nu uitati si de Casa Memoriala Matei Corvin.

Garantat o sa va placa la noi!

Asteptam impresii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

PodgoreanulSV1r[24.08.16 15:35]

@neenee -

Am stat o singura noapte la Turda in urma cu 2 sau 3 ani dar am pierdut adresa acelei pensiuni. La Cluj nu am fost, nu stiu nimic acolo. Imi pare rau.


angellGD5r[29.08.16 12:11]

@neenee - Daca nu este tardiv raspunsul meu, pentru cazare va recomand House Apartment Minerilor (Minerilor 50 B, 400409 Cluj-Napoca, România). Daca va intereseaza, PM si va spun un nr de tel la care puteti apela, e mai avantajos decat daca ati face rerzervare de pe alte site-uri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-53] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.32749605178833 sec
    ecranul dvs: 1 x 1