Solicitare CMR / ROMÂNIA - OLTENIA

De la Cluj la Dunare si inapoi! ;)

Trimisă în 14.06.14 14:40
autor Orosanu.MariusCH [Botosani]
» VIZUALIZĂRI: 11025

De la momentul inscrierii la facultate a fiicei noastre (UBB Cluj, 14-19.07.2014) pana la afisarea rezultatelor si confirmarea locului (21.07.2014) sunt cateva zile disponibile, astfel incat ne-am gandit sa profitam de ocazie si in loc sa parcurgem drumul pana la domiciliu si inapoi (cca. 700 km) sa vizitam o parte din frumoasa noatra tara.

Nu am vizitat pana acum Cazanele Dunarii, Sarmizegetusa, zona strabatuta de Transalpina, iar fiica si sotia nu au vizitat nici Horezu (si pesterile din zona), nici Valea Oltului.

Ce traseu si ce obiective ne recomandati pentru 5-7 zile de sejur, pentru a cuprinde cat mai multe frumuseti din zona cuprinsa intre Cluj Napoca si Dunare?

Bugetul de aproximativ 1.000 lei este gandit sa acopere cca. 1.000-1.200 km parcursi cu masina proprie (max. 500 lei pentru carburant) si cele 5-7 nopti de cazare in camera tripla sau camera dubla cu pat suplimentar (max. 100 lei/noapte de cazare).

Nu suntem pretentiosi la cazare, dar dorim obligatoriu baie in camera si curatenie.

Masa nu este inclusa in acest buget, urmand sa ne adaptam, de la caz la caz (buget suplimentar, dar la nivel minim, evident).

As fi recunoscator daca mi-ati trasmite si informatii despre starea drumurilor pe traseul recomandat.

Multumesc pentru orice sfat!


  • PERIOADA: 5-7 nopti (15/16-21.07.2014)
  • BUGET: cca. 1.000 lei (transport+cazare)

Răspunsuri

bx3mJR3r[14.06.14 20:06]

@oro: Buna seara,

In principiu, nici noi nu am fost pana acum la Cazane, dar va pot face niste recomandari referitoare la restul traseului:

1. Pana in Hateg, se poate innopta la Hotel Batiz vezi impresii (dinspre Cluj ar veni Deva - Simeria - Batiz - Calan - Hateg), pe care l-am vizitat weekendul trecut si de care am fost foarte multumiti - 100 de lei camera dubla pe noapte, curatenie, bun simt; au gratar, deci se poate face, au si piscina. Frumos!

2. In zona se pot vizita Sarmizegetusa Ulpia (de campie) si Regia (de munte - greu accesibila din cauza drumului infect, 18 km intr-o ora). Se mai poate vizita in zona si Gemisara / Geogiu Bai - tot ruine dacice.

3. Huneadoara - Castelul Corvinilor / Corvinestilor / Huniazilor (acelasi lucru) este un obiectiv care nu ar trebui ratat; de asemenea, cetatea Devei este de vazut

4. Neaparat sa mergeti la Cascada Bigar, este in apropiere de Anina

5. Zona Horezu / pestera Polovragi si Pestera Muierii, Transalpina (atentie la conditiile meteo, tocmai anuntau azi ca pe acolo sunt 2m de zapada...) in functie de ruta aleasa, de vizitat la dus sau la intors

6. Tot in drumul vostru ar trebui sa fie si Targu Jiu, de vizitat operele lui Brancusi.

7. Cazare in zona Ranca cred ca se gaseste undeva la 100 de lei pe noapte, noi am fost la o pensiune cu 120 de lei anul trecut, dar destul de OK.

Una peste alta, cam astea am reusit noi sa vizitam pana acum. Nu stiu daca mai este nevoie sa mentionez salina Turda, Alba-Iulia.

Drum bun si distractie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmaster26[14.06.14 20:12]

@bx3m:

Una peste alta, cam astea am reusit noi sa vizitam pana acum

User vechi, plimbat prin multe locuri, cam zgargit la scris )

Cand ai timp poate ne povestesti mai pe larg despre locurile vizitate si cazarile avute.

Pina atunci vacante placute!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

bx3mJR3r[14.06.14 20:20]

@webmaster26: Da, recunosc, am apucat sa vizitam destule locuri prin tarisoara noastra, dar cu timpul stau extrem de prost.

Promit ca o sa fac tot posibilul sa pun cateva randuri despre locurile vizitate, cazarile avute, experientele noastre.

Vacante placute tuturor!

P. S. Nu alegeti alte tari, inainte de a o vedea pe-a noastra. Merita!

Locurile si oamenii intalniti pentru noi, pana acum, au fost speciale

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

Orosanu.MariusCHAUTOR SOL[14.06.14 20:39]

@bx3m: Multumesc frumos pentru recomandari si pentru detalii! Sunt foarte importante! Deocamdata nu sunt eligibil sa evaluez oficial raspunsul, fiind nou inscris pe site, dar promit ca acest FOARTE BUN pe care il meriti sa il primesti curand!

Astept si alte pareri, propuneri, recomandari de la cititorii AFA!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Orosanu.MariusCHAUTOR SOL[14.06.14 22:50]

Profitand de recomandarile transmise de bx3m am alcatuit un potential traseu (cca. 1.020 km):

Cluj Napoca - Turda - Alba Iulia - Geoagiu Bai (castrul roman Germisara) - Deva - Hunedoara (Castelul Corvinilor / Huniazilor) - Hateg - Sarmizegetusa (Ulpia, dar sper si Regia) - Anina (de fapt Cheile Minisului si Cascada Bigar) - Baile Herculane - Dubova / Orsova (Cazanele Dunarii) - Targu Jiu (operele lui Brincusi) - Horezu (ceramica, pesteri) - Izvoru rece - Polovragi (sper si Pestera Muierilor) - Novaci - Ranca (si in continuare toata Transalpina) - Cluj Napoca.

Astept din partea cunoscatorilor zonei recomandari, propuneri, sfaturi, avertizari, atat in privinta obiectivelor turistice de interes, cat si referitor la starea drumurilor, precum si privind eventuale unitati de cazare decente si convenabile.

Reamintesc ca durata acestui sejur va fi de 5-7 zile, bugetul alocat pentru transport este de 450-500 lei (maxim 1.000-1.200 km cu autoturismul personal), iar bugetul pentru cazare nu trebuie sa fie mai mare de 80-100 lei/noapte camera tripla (sau dubla cu pat suplimentar). Nu suntem pretentiosi la cazare, dar dorim totusi baie in camera si... curatenie!

Puteti vizualiza traseul conceput cu ajutorul Map Creator printr-un simplu click pe link-ul urmator: her.is/uLqyNF

Multumesc anticipat pentru sugestii! Pana pe data de 10 iulie am tot timpul sa modific planul initial!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTIT466r[14.06.14 23:00]

De la cluj merita sa o luati spre turda unde sa vizitati salina turda care are o arhitectura futurista impresionanta. In zona puteti puncta daca vreti avti timp si interes cheile tyrzii.

continuati spre sud si traversati alba iulia sau facetiunpopas la cetate.

la iesirea din alba iulia esteun drum de legatura la dreapta care iese in soseaua ce duce spre deva.

in zona orastie puteti atinge ca obiectiv cetatea dacica de la sarmizegetusa.

continuati in sud spre hunedoara si nu trebuie ratat castelul huniazilor.

mai departe tot in sud spre hateg und merita un popas la rezervatia de zimbri.

la hateg faceti dreapta spre sarmizegetusa. Cazare recomandata si ieftina la pensiunea ulpia cae desi are doar 2 stele va va place datorita gazdelor ospitaliere. Aici proprietarul flotin delinescu care locuieste gard in gard cu cetatea si lucreaza la muzeu va va oferi un tur istoric prin tainele cetatii fiind un ghid desavarsit. Va poate da multe detalii despre o multime de obiective din imediata aoropeire cum ar biserica din densus, castelul din apropiere. Alte biserici vechi din piatra

va poate oferi si oexcursie offroad in muntii tarcu sau sansa sa va pescuiti cina la pastravarie.

am uitat de celebra manastire prislop cu mormantul celebrului parinte arsenie boca loc de popas binevenit.

evitati pensiunea sarmis care desi are mai multe stele si e cea mai bine mediatizata in zona face parte din ciclul cu gardul si cu leopardul.

din sarmizegetusa reveniti spre hateg si apoi la dreaota spre sud spre petrosani.

aici virati stanga in munte spre obarsia lotrului si brezoi. Drumul este recent afaltat si este o introducere pentru punctul culmi ant de care va aptopiati. Putin inainte de obarsia lotrului intersectati trasalpina.

Virati dreapta si desi ati urcat ceva oana acum, adevaratul urcus abia incepe. Intrati pe tronsonul de sosea sutuat la cea mai mare altitudine din tarA cota maxima 2080 metri. Ar fi grozav sa aveti vreme buna in special vizibilitate si savurati peisaje alpine de vis traversand muntii parang care ating altitudinea de 2519 metri in varful mandra sau parangul mare al 3lea din tara ca altitudine

in coborare uzand serios placutele de frana treceti prin ranca in care va recomand sa nu va cazati si apii in novaci unde cotiti stanga spre baia defier.

O cazare super la 100 lei la pensiunea andeeea gazda dna mihaela mihutescu de nota 10. Vezi review. Aici sunteti intre pestera muierilor in stanga cativa km si pestera si manastirea polovragi in dreapta cativa km. Toate de vizitat.

de aici intrati in oltenia unde alta manastiri celebre va asteapta sa le vizitati: hurezi, manastirea dintr-un lemn, bistrita, altele.

de aici nu mai fac recomandari pentru ca v- am umplut deja prea mult traseul cu sugestii.

transalpina e in stare impecabila.

va urez succes la facultate concediu placut calatorie frumoasa.

nu e de evitat nici recomandarea cu targu jiu di tr-un comment anterior.

dan&ema

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Orosanu.MariusCHAUTOR SOL[14.06.14 23:10]

@Dan&Ema: Multumesc din suflet! Cu siguranta voi tine cont de aceste recomandari! La prima vedere mi se par excelente! Cand vad cat de util este acest site imi vine sa-mi trag palme ca nu m-am inscris pana acum si nu am fructificat in anii precedenti informatiile si experientele prezentate aici!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTIT466r[14.06.14 23:14]

@oro: poti sa rasfoiesti si reviewurile mele de prin aceste zone.

Eu pot adauga inca multe dar am incercat sa ma limitez la timpul pe care il alocati.

cu bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

bx3mJR3r[15.06.14 09:55]

Intr-adevar, informatii mult mai complete decat ale mele. Din pacate, noi de fiecare data cand am fost in aceste locuri am fost mai pe fuga, si de fiecare data mai faceam cate un obiectiv.

Oricum, va urez drum bun si distractie placuta, si neaparat sa revii cu impresii de la Cazane, pentru noi ar fi urmatoarea destinatie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

silviu ioanJR1r[15.06.14 11:19]

Zona Horezu este foarte frumoasa cu multe obiective. Pestera Muieri, Polovragi, manastiri foarte relaxante. Se poate merge pe Transalpina.

Cazarea in Horezu este ieftina pentru ca este oarecum o zona noua de agroturism. Am stat acu 2 ani la pensiunea Ogre cu 90lei 2 camere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

Iva_96JR2r[15.06.14 18:26]

Salut! Intre Turda si Alba Iulia poti vedea cateva obiective interesante langa Aiud - satul Rimetea, Cetatea Trascaului, Manastirea Rimet. Peisajele sunt fantastice.

Ar fi mare pacat sa ratezi Sarmisegetuza Regia - e drept ca ultimii 15-20km nu sunt asfaltati, insa merita cu prisosinta. Poti renunta la alte vestigii daco-romane din traseul tau daca nu ai timp - oricum sunt slabe sanse sa gasesti vreunul mai interesant decat SR.

Si daca tot te intorci pe langa Sebes, de ce nu dai o fuga si pana la Sibiu? Cum spuneam mai sus, daca nu ai timp, poate renunti la altceva (de ex ocolul prin Anina).

Vacanta placuta!

Dan

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

cocanSV7r[16.06.14 14:47]

@oro: Parerea mea este ca nu va ajung 500 lei pt.combustibil la ce trasee vi se ofera. Marea majoritate va ofera itinerarii turistice fara a tine cont de pretul maxim care doriti sa-l folositi ptr.combustibil.

Acuma depinde ce masina aveti si cat consuma.

Dupa calculul meu cu 500 lei achizitionati aprox. 80 l motorina.

Pe Transalpina la urcare (sau coborare) se consuma destul de mult. Maxim viteza a 3-a, caz fericit. De la Sugag spre Obarsia Lotrului exista aprox. din 50 an 50 metri asfaltul spart ptr. subtraversari. Mai exista si portiuni neasfaltate gen dupa barajul Oasa.

Nu va pot oferi detalii; precise'cu ce se poate vizita, dar an mare va pot ajuta cu mai multe informatii utile!

Cu deosebita stima si respect.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

camamJR3r[16.06.14 16:33]

Despre zona Horezu si pesterile din zona, va pot recomanda cazare la Casa Iancului chiar la iesirea din pestera Muierii unde se negociaza pretul la cazare si nu numai... Noua ne-a adus de la un restaurant din apropiere ciorba de burta (desi am platit patru portii cred ca erau de fapt patru) si bonus un borcan de dulceata la plecare.

Pentru ca sunteti in zona mergeti si la pestera Polovragi si defileul Oltetului (este un drum de pamant si piatra) iar la plecare spre Horezu in Costesti, pe partea dreapata sunt Trovantii si o cazare super convenabila la Casa Cucu vezi impresii, unde se poate asigura si masa la un pret convenabil.

Manastiri sunt multe si frumoase, incepand cu manastirea Polovragi, Horezu, Dintr-un lemn, Arnota, care ofera si cazare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmaster26[16.06.14 16:38]

@camam:

va pot recomanda cazare la Casa Iancului chiar la iesirea din pestera Muierii

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)


baby eyesSR24r[18.06.14 17:51]

@oro: Bun-venit pe AFA! Din punctul meu de vedere ruta propusa de dvs. este cam lunca si obositoare avand in vedere durata acestui sejur, dar si bugetul.

Si acum, cateva idei:

- Alba Iulia merita cateva ore (poate chiar jumatate de zi) alocate pentru vizitarea cetatii renovate relativ recent, catedralei si muzeului national al unirii

- in Geoagiu-Bai gasiti ruinele termelor romane (acces gratuit), castrul e in apropierea localitatii Cigmau; e posibil ca preturile de cazare sa fie destul de mari aici avand in vedere ca statiunea e deja in plin sezon turistic, un avantaj ar fi daca ajungeti in timpul saptamanii, poate se poate negocia pretul de cazare la localnici/gazde.

- Orastie - Arsenal parc - un fel de muzeu militar in aer liber

- daca ar fi de ales intre ruinele cetatii medievale din Deva (situata pe un varf de deal, se poate ajunge cu telegondola) si castelul din Hunedoara, il recomand pe acesta din urma

- daca sunteti interesat de manastiri ortodoxe intre Hunedoara si Hateg se afla manastirea Prislop - cel mai important punct de pelerinaj ortotox din Romania

- in Hateg se poate vizita rezervatia cu zimbri (animale de mari dimensiuni similare bovinelor) insa daca sunteti foarte presati de timp mai puteti amana aceasta vizita

- Sarmizegetusa Regia - accesul se face din Orastie, presupune un ocol considerabil cu consum destul de crescut de combustibil (din care cca 20 km drum neasfaltat)

- Sarmizegetusa Ulpia Traiana - situata in loc. Sarmizegetusa este chiar pe marginea drumului national, daca imi amintesc bine cu biletele de acces la ruine se putea vizita si muzeul de peste drum

- Herculane - un orasel in paragina care merita totusi vizitat, daca nu va deranjeaza cazarea la cort gasiti aici camping-uri in apropierea (relativa a) izvoarelor de pe marginea raului

- in Horezu am avut parte de cazare la pensiunea Ioana

V-as mai povesti despre aceste locuri insa micuta mea printesa in varsta de 2 luni ma cheama la ea

Gasiti insa cateva recenzii despre aceste locuri si pe "profilul meu".

Va doresc un sejur memorabil, iar fiicei dvs. mult succes la UBB!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

TaniaTGD11r[19.06.14 15:34]

@oro: Dacă ar fi să fac eu acest traseu, l-aș modifica puțin cam așa: http://her. is/uZXc4X

Ce am modificat față de traseul ales de tine este ruta dintre Caransebeș și Reșița alegând Caransebeș - Slatina-Timiș și de acolo pe Trans-Semenic sau Transalpina Banatului cum se mai numește și care este în proporție de 95% terminată și se poate circula pe ea (după cum precizează opiniatimisoarei.ro în 12.06.2014 "Desi mai lipsesc multe elemente pentru ca noul drum sa fie considerat finalizat, am putut parcurge fara dificultati intreaga distanta. Cu exceptia a cateva zeci de metri de pietris, unde constructorii au intalnit probleme cu terasamentul, drumul este asfaltat complet, iar parapetii sunt montati pe circa jumatate din traseu. "). Zona Trei Ape – Semenic – Văliug fiind fumoasă și merită vizitată.

Tot față de traseul tău am scos Horezu de pe listă deoarce fiind totuși un traseu destul de îndrăzneț ca și km și fonduri alocate, mi se pare un ocol destul de mare, majoritatea obiectelor de ceramică de acolo le poti găsi cam peste tot în țară la târguri, zilele orașelor si chiar pe traseu la magazinele de suveniruri. Poate ar merita acest ocol pentru Manastirea Dintr-un Lemn.

Ca și traseu împărțit pe zile l-aș împărți cam așa: ziua 1 vizitare obiective turistice pâna la Deva (aprox. 190 km), ziua 2 vizitare obiective turistice pâna la Văliug-Crivaia (apox. 165 km), ziua 3 vizitare obiective turistice pâna la Băile Herculane (aprox. 150 km) (Lacul Trei Ape, Stațiunea Semenic, Lacul Gozna, Cheile Minișului, Paralela 45 unde se afla Cascada Bigăr), ziua 4 vizitare obiective pâna la Dubova (apox. 45 km) deoarece zona este foarte frumoasă, obiective turistice multe (Manastirea Sf. Ana, Tabula Traiana, Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Mraconia, Golful Dubova, Peșterile Veterani și Ponicova, plimbare pe Dunare) și merită zăbovit să vă încărcați bateriile pentru zilele următoare. Ziua 5 pâna la vizitare obiective pâna la Polovragi (apox. 185 km) (Mănastirea Vodița, Porțile de Fier I, în Tg-Jiu chiar pe lângă traseu sunt Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului), ziua 6 vizitare obiective pâna la Rânca inclusiv (apox. 35 km), iarăși zona aceasta are obiective turistice deosebite si multe (Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Cheile Galbenului, Peștera Muierii, Rânca), ziua 7 restul de Transalpina de la Rânca la Sebeș și acasa.

Ca și drumuri pot spune că de la Reșita la Băile Herculane pe Cheile Minișului drumul este impecabil, de la Băile Herculane la Orșova drumul este bun, de la Orșova la Dubova drumul este acceptabil (mai putin de la Chipul lui Decebal pâna in golful Mraconia, este prost spre foarte prost), de la Orșova la Polovragi (chiar pana la Horezu, daca alegi acel traseu) drumul este bun, cam atat pot sa spun din tot traseul, drumuri pe care am circulat în ultimii ani.

De cazare, la Văliug-Crivaia noi am fost cazati la Pensiunea Cusma, camera cu 3 paturi 100 de RON in 2012 și a fost foarte bine.

Pentru acest traseu cred că 500 RON pentru benzină si 500 pentru cazări este puțin spre imposibil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • [16] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.49434518814087 sec
    ecranul dvs: 1 x 1