Solicitare CMR / ROMÂNIA - MOLDOVA

Circuit prin Moldova (Cheile Bicazului, Ceahlau)

Trimisă în 31.05.14 09:20
autor etienne87JR [Constanţa]
» VIZUALIZĂRI: 8101

Va salut!

Satul fiind de Valea Prahovei in aceasta vara m-am hotarat sa imi petrec concediul in acele zone superbe precum Cheile Bicazului, Ceahlaul.

Fara a mai poposii vreodata prin acele zone, vreau sa ma ajutati cu anumite sfaturi in ceea ce priveste:

- hotel (pensiune) cu o amplasare intr-o zona cu priveliste frumoasa si conditii pe masura;

- trasee turistice, diverse locuri pe care le pot vizita;

- restaurante unde se poate "manca bine", ca doar suntem romani .

Ceea ce nu am precizat pana acum, in aceste 6-7 zile sunt dispus a vizita cat mai multe zone din Bucovina, cazarea ne fiind una fixa pe toata aceasta perioada.

Suntem 3-4 persoane, media de varsta 25-27 ani, transport cu masina, un buget total de cuplu ar fi aprox 2500-3000 RON cu transport inclus.

Astept sfaturile d-voastra.

Va multumesc!


  • PERIOADA: 6 nopti
  • BUGET: 1500

Răspunsuri

adri-nicoPR79r[31.05.14 11:09]

Buna! Pentru zona Bucovina, va recomand pensiunea Lidana, unde veti putea minca o mincare de hribi de va veti linge pe degete. Si imprejurimile locului unde aceasta este amplasatta sint de vis. Gasiti informatii pe site, sint citeva reviewuri.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

Dan&EmaTIT466r[31.05.14 11:16]

Pe lacul Bicaz exista hotelul plutitor Lebada pe care vi-l recomand. Aici se poate si manca sau sta la terasa incl plaja si bar. Daca tot am pomenit de lacul Bicaz recomand o plimbare cu vaporasul. De aici puteti merge si in excursie cu masina in Bicaz unde puteti vizita muzeul de stiintele naturii, in cheile bicazului si la lacul rosu unde va puteti plimba pe lac

pentru obiectivele din ceahlau trebuie sa mutati baza la Durau. De aici se pot organiza numrroase drumetii functie de ce vreti si ce puteti. Cabana fantanele. Vf toaca si panaghia. Cascada duruitoarea altele.

in bucovina va recomand o pensiune pe care o iubim jnde vom reveni si noi anul acesta dupa 2 ani. Casa vero din vama. Este situata excelent pentru cei ce doresc sa viziteze obiectivele din zona. Moldovita. Sucevita. Arbore. Putna. Voronet. Suceava. Cetarea sucevei. Mocanita. Muzeul din vama. Altele

concediu placut!

DAN.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristi82dGD51r[31.05.14 12:12]

Va salut. In primul rand va spun ca ati ales o zona frumoasa.

Cel mai bine va cazati undeva in zona Gura Humorului, sunt multe pensiuni, e cel mai bine acolo fiindca puteti vizita multe locuri in jur.

De la Gura Humorului la aproximativ 3 km este Manastirea Voronet, Putna este cam la 70 km, puteti pleca catre Vatra Dornei, distanta este de 75 km de la Gura Humorului. Drumurile sunt foarte bune, proaspat reabilitate.

La Suceava puteti vizita Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Sucevei, Manastirea Zamca, Hagigadar, Dragomirna, toate sunt in apropierea Municipiului Suceava. Intr-o zi puteti vizita 2-3 obiective, fie manastiri, muzee, fara sa alergati de la unul la altul.

Tot in apropiere de Gura Humorului e si Sucevita, Moldovita, Salina Cacica. Gasiti tot felul de pliante in Gura Humorului cu obiectivele si harta, asa va puteti organiza cel mai bine ce anume sa vizitati in fiecare zi, grupandu-le pe zone.

Cel mai bine e sa va bucurati personal de fiecare loc, sa nu va strice nimeni surpriza.

Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

CATAASSR52r[31.05.14 15:07]

Studiati si oferta de la pensiunea Casa Domneasca Cacica sau hanul Solca.


Radix7PA11r[31.05.14 23:22]

Buna, subscriu si eu pentru pensiunea Lidana la capitolul ciorba de hribi. Camerele sunt in regula, nu cu mocheta de fitze dar cu pat mare si curate.

Alte Recomandări de la Gura HUMORULUI: pensiunea Casa Humor, are piscina, masa, camere bune; Casa Elena: camere bune, masa f buna, prețuri ușor peste medie dar cadrul local (curte cu f multe flori, vecinătate M Voronet) este mai bun; pensiunea Toaca Bellevue: masa, camere bune, pret bun. In Durau, Neamt: sunt pensiuni, sigur găsiți cazare buna dar eu va recomand sa Urcați la Toaca, la cabana Dochia. Tocmai ce au renovat, sunați, nr este pe net, rezervati camere si aveti șanse sa vedeți dimineața fenomenul de mare alpina, in August piramida solară, sau macar cea mai Clara Cale Lactee in miez de noapte; prețurile sunt acceptabile. Vacanța frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

draglucturboGD21r[01.06.14 09:39]

Salut, ca o sugestie va recomand cazare in Durau (60-65 de km de Bicaz, statiune aflata la poalele muntelui Ceahlau) la Pensiunea Vanatorul care mie mi s-a parut un loc de vis (liniste, curatenie, parcare mare, loc de gratar, foisoare, piscina are si casute cu 2 camere etajate separat de hotel)

si in plus de asta sunt cateva trasee turistice placute (cascada Duruitoarea, cabana Dochia, Fantanele...).

Concediu placut...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

vadraGD6r[01.06.14 17:35]

Bună călătorilor,

Ce pot să vă mai propun eu faţă de ce v-au spus cei dinaintea mea?! Incerc să vă fac doar o etapizare a traseului pentru a cuprinde cat mai multe din frumuseţile acestei părţi de ţară. Inţeleg că vreţi să cuprindeţi şi Bucovina (bineînţeles, cu mănăstirile ei), cât şi Ceahlăul şi Cheile Bicazului. Pentru asta va trebui sa faceţi două „bucle” (circuite): unul în nordul regiunii, altul în partea de sud a ei. Iata ce vă propun eu:

Ziua 1 – ajungeţi în Suceava, vă cazaţi şi vizitaţi obiectivele găsite pe orice site sau cele spuse de colegii din „Am fost acolo”.

Ziua 2 – ieşire din Suceava spre N-V, iar după Milişăuţi, faceţi stânga la mănăstirea Arbore. Apoi prin Solca (cu sau fara bere!) şi Marginea, viraţi tot la stânga spre Suceviţa şi Moldoviţa (între cele două este un labirint de brazi magnific!). Mai departe (daca puteţi în aceeaşi zi), prin Frumosu, Vama şi Frasin, ajungeţi în Gura Humorului – cu mănăstirea Humor la 5 Km). Etapa are puţin peste 100 Km. Dacă doriţi, puterţi să o „rupeţi” facând o cazare la Suceviţa.

Ziua 3 (eventual 4) – Mergeţi spre partea de Sud a regiunii prin: Păltinoasa, Cornu Luncii, Boroaia, Brusturi, Tg. Neamţ (cca. 60-70 Km). Veţi găsi cazare in Tg. Neamţ sau împrejurimi (sat Oglinzi), dar NU luaţi masa la Restaurant Central din Tg. Neamţ!! Anul trecut mi s-a oferit o ciorbă oţetită de vreo 3 zile pe care a avut mare noroc că nu i-am turnat-o în cap! Puteţi încerca în aceeaşi zi un drm la Agapia şi Văratec (în total 15 Km).

Ziua 4 (5) – Cetatea Neamţului, Mănăstirea Neamţ, apoi Leghin –deviere Mănăstirile Secu şi Sihăstria (doar 8 Km împreună) - revenire la Leghin, Stânca, Dolheşti, Petru-Vodă (cu Manastirea Petru-Vodă), Poiana Largului (coada lacului de acumulare Bicaz), Călugăreni, Bistricioara, sat Ceahlău, Durău. În total aproape 70 Km.

Ziua 5 (6) – Dacă vreţi să străbateţi Ceahlăul cu maşina, puteţi s-o faceţi de la Durău la Izvoru Muntelui pe un drum judeţean (DJ 155 F) superb ca peisaj (serpentine prin păduri de brazi şi pajişti inverzite), dar cam prost ca şi carosabil (neîntreţinut de ani buni; de văzut pe Street view-Google Earth). Dacă nu convine, atunci, din Poiana Largului (ziua precedentă) mergeţi pe cealaltă parte a lacului de acumulare (DN15) prin Chiriţeni, Grozăveşti, Potoci, Barajul Bicaz, Izvoru Muntelui sau Bicaz (30-35 Km ambele variante). Dacă puteţi continua, veţi avea şansa de a străbate Cheile Bicazului în aceeaşi zi: Bicaz, Taşca, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei, Lacu Roşu (cca. 30 Km).

Ziua 6 (7) – treceţi munţii în Ardeal: Lacu Roşu, Gheorghieni, apoi spre Sud spre Vaşlobeni, Sândominic, Miercurea Ciuc, Tuşnad, Sf. Gheorghe, Braşov. De aici, drumul cred că vă este mai cunoscut.

Pentru cazări consultaţi „goagăl” (tastzati: cazare în...) şi veţi găsi o mulţime de site-uri cu pensiuni şi hoteluri, cu descrieri, preţuri, telefoane, adrese şi important... impresii ale turiştilor. Pentru vizualizarea traseului (destul de lung şi sinuos, dar minunat), cel mai bun prieten este tot... goagăl (Google Earth) iar secţiunea „Street view” (ştiţi voi: omuleţul portocaliu pus pe traseul albastru) puteţi să faceţi drumul stând în fotoliul de acasă. Eu am revăzut astfel acum aceste trasee.

În speranţa că v-am oferit câteva idei de traseu, vă doresc călătorie plăcuta şi vreme bună (anul trecut ne-au clănţănit dinţii într-o zi mohorâtă de iulie la Lacu Roşu!).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

fraPA25r[01.06.14 20:12]

Ca tot s-a vorbit de unele locuri pe care le cunosc, recomand si eu Casa Humor. Localitatea Gura Humorului e considerata statiune montana si s-a investit mult in zona, ceea ce se vede. Este si un parc de aventuri, cu tiroliene si tot tacamul.

Pe Ceahlau am urcat si coborat intr-o zi din noiembrie trecut. Am ajuns la Dochia si erau chiar in mijlocul renovarilor. Un pic am ramas dezamagita ca traseele montane de pe Ceahlau arata rau, aceleasi bare de sprijin din lemn degradate maxim si lipsa parte din ele. La Cascada Duruitoarea sunt cosuri de gunoi mari negolite si multe gunoaie in general. Ca o gluma, intrec cascada in inaltime... Dar privelistea face toti banii.

O alta sugestie de oniectiv este Cetatea Neamtului, aceasta fiind reabilitata recent. Am postat review la aceasta destinatie, cu poze. In zona Targului Neamt sunt multe posibilitati de cazare, asta din ce am vazut vizitand zona.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

  • [8] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.312824010849 sec
    ecranul dvs: 1 x 1