Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41542

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 8 / 17

tm67bruPA[Timișoara][15.07.20 15:28]

@dianamea:  wow!


NasshuSE[Bascov [AG]]15r[15.07.20 19:04]

@dianamea: 

Se pare ca vor veni sa ne testeze din nou pe toti si pana atunci sa stam in hotel.

Sa inteleg ca: 

1. ​ai fost testati si voi chiar daca nu ati facut parte din acel grup / autocar?

2. nu aveti voie sa parasiti hotelul?

3. cand are loc a doua testare? si ce faceti in tot acest timp daca raspunsul la intrebarea 2 este afirmativ? ​​

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[15.07.20 20:41]

@Nasshu:  Eu am venit cu masina personala pe data de 06.07 inainte de cei cu autocarul, care au venit in data de 12.07. Noi am fost testati la vama. Si toti cei din autocar au fost testati la vama.

​Avem voie sa iesim din hotel.

​Au spus ca ii vor testa din nou numai pe cei care au fost in autocar, dar pana atunci au voie sa iasa din hotel.

​Va voi tine la curent.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mirmicuPA[Ploieşti]13r[16.07.20 08:31]

Situația în Grecia este foarte volatilă și toți cei care avem vacanțe programate sau încercăm să ne organizăm ceva pentru sezonul acesta trebuie să luăm în considerare toate aspectele care ne-ar putea face să anulam/ratăm totul.

Cu speranțe mari, începând cu 15 iulie au fost permise zborurile dinspre Marea Britanie iar din 22 iulie vor fi și cele din Suedia.

Însă...

Întrucât pentru cei sosiți pe cale aeriană nu se cere testul Covid, se vor face testări masive pe aeroport, undeva la 6000. În cazul în care numărul celor depistați ca fiind pozitivi va fi mai mare de 30-40, guvernul grec ia in calcul să închidă complet granițele pentru acest sezon, pe care il consideră oricum compromis, pentru a-și proteja cetățenii.

"However, if things turn out differently and the confirmed cases are much higher, then the government is determined to close the border again, considering that the cost of the risk of coronavirus spread is far more important than any benefits from the tourism, in a year that is considered a a lost tourism year and with a fairly reduced turnover"

Sursa: keeptalkinggreece.com/202 ... sts-tests-corfu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

tm67bruPA[Timișoara][17.07.20 17:59]

@dianamea:  ceva noutăți?


dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[17.07.20 18:20]

@tm67bru:  Cei carantinati au spus la telefon ca stau la un hotel de 5 stele, all inclusive, au voie sa se plimbe in interiorul hotelului, inclusiv la piscina, sa socializeze cu altii din hotel, dar nu au voie sa iasa din hotel. Sunt monitorizati de catre medici, dar nu au tratament daca nu au simptome.

​Desi doar o turista a avut test pozitiv, au luat-o pe ea si pe partenerul de camera, probabil pentru ca oricum ar fi luat si el virusul de la ea.

​Contactii care au fost cu ei in autocar nu sunt izolati in hotelul nostru, au voie sa faca ce vor. Teoretic ei ar trebui sa fie testati dupa o saptamana de la testarea de la vama,   la care au avut rezultat negativ, insa ei vor pleca acasa maine cu autocarul, dupa 6 nopti, deci mai putin de o saptamana, deci nu ii mai testeaza nimeni. Aparent nimeni nu are simptome, deocamdata.

​Camera celor care au fost luati cu izoleta a ramas incuiata. Femeile de serviciu nu au intrat sa dezinfecteze, poate ca trebuie sa treaca mai mult timp ca sa moara virusii. Maine vine o serie noua. Sper sa nu dea camera cuiva, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

​Avem noroc ca la acest hotel accesul in toate camerele se face direct de afara, fara sa existe spatii comune: lift, hol la receptie sau sala de mese.

​Piscina e inchisa. Cei carantinati vor fi retestati dupa 14 zile si daca au 2 teste negative consecutive in decurs de 48 ore li se va da drumul.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[17.07.20 18:27]

@Yoda:  La testarile gratuite te poti inscrie doar o singura data.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

webmasterX[București][17.07.20 19:13]

@dianamea: 

Cei carantinati au spus la telefon ca stau la un hotel de 5 stele, all inclusive

Știi cumva cum se numește hotelul?


dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[17.07.20 20:42]

@webmasterX:  Nu au voie sa spuna, ca sa nu se afle si sa se revolte grecii impotriva turistilor carantinati. Nici noua nu ne-au spus. Stiu doar ca in fiecare insula e un hotel rechizitionat de stat in scop de carantina.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]15r[17.07.20 20:46]

@dianamea:  Sincer sa fiu mi se pare o timpenie/inconstienta sa mergi in concediu la cca 1000km distanta cu autocarul! chiar daca se incarca la 1/2 din capacitate. Idem si cu avionul chit ca dureaza mai putin ca durata!

​O timpenie/inconstienta mare si din partea celor care merg in aceste conditii dar si mai mare din partea celor care organizeaza astfel de excursii 'la gramanda'!  

Cel mai corect, chiar daca unii ii 'hulesc' pe greci ar fi - aplicabil pentru orice tara de destinatie/intrare - ​vrei sa intri in tara  X?!   prezinti test negativ recent! Nu ai nu intri, nu conteaza de unde vi, de ce vi, cit stai!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[18.07.20 00:54]

De azi sau de mâine, dacă nu aveți mască la market, o să beți mult mai puțină bere la greci????, dacă aveți buget de vacanță limitat:  cnn.gr/ellada/story/22762 ... a-soyper-market

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[18.07.20 09:43]

@Nasshu:  Regulile in autocar sunt ca cele din autobuzul de transport public local: urcarea si coborarea cu distantare si toata lumea, inclusiv ghidul si soferii sunt obligati sa poarte masca.

​Locurile in autocar sunt ocupate aproape 100%, exceptand locurile ramase libere ale celor ca mine, care au renuntat la autocar si au venit cu masina personala.

​Dar cum sunt multi compatrioti care considera ca "Garcea" sau Catarama sunt exemple de urmat, aproape nimeni nu a purtat masca in autocar, ca deh,   nu avea cine sa ii amendeze, ba chiar era sa iasa cu bataie intre cativa care purtau masca si majoritatea care nu purtau, ca ei sunt oameni liberi.

​Prin urmare, dupa ce autocarul a transportat circa 50 turisti pana in Grecia, dintre care o persoana a fost depistata covid pozitiv la testele facute la vama, acelasi autocar a transportat, fara nicio pauza, fara nicio dezinfectare, alti circa 50 turisti inapoi in Romania.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[18.07.20 11:49]

@dianamea:  Groaznic.

​Pot sa spun că proprietarii vilei din Sarti in care avem noi cazare nu au dorit să ne ia banii pe sejur până în a patra zi și atunci a venit fiica lor cu mască.

​Proprietarii au și fast foodul Obelix și angajații acestuia toți poarta viziere iar pe la ora 12 noaptea au spălat și trotuarul din fața vilei cu clor și detergent.

​In schimb pe la market majoritatea cumpărătorilor nu poarta masca doar casiera are viziera.

​Sarti mi se pare destul de animat dar am văzut și vile aproape goale.

​La ce hotel aveți cazare?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[18.07.20 12:43]

@alinafulg:  La hotel Emerald in Golden Beach (Chrisi Ammoudia) Thassos. Turisti sunt destul de multi in Thassos, mai ales romani si nimeni nu poarta masca. Chelnerii au cate o masca neagra sub barbie. Deja nu mai este distantare la anumite taverne. Pe plaja este distantare, pentru ca plaja e mare si e loc destul.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[18.07.20 20:23]

@tm67bru:  Azi la ora 15,45 a venit autocarul care a adus o noua serie de turisti si i-a imbarcat pe cei care venisera impreuna cu persoana depistata pozitiv la vama.

​Cei de la hotel nu au cazat pe nimeni in camera in care au stat cele doua persoane carantinate.

​Autocarul a mers sa imbarce si alti turisti din Thassos, au pierdut ferry de la ora 18, au luat ferry de la 19,30 si urmeaza pe la ora 22 sa imbarce si turistii din Asprovalta.

​Cei din Asprovalta au fost scosi din camere de la ora 9, stau si asteapta autocarul si acum a inceput ploaia in Asprovalta.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[20.07.20 20:24]

Vacanță noastră se apropie de sfârșit, mâine vom pleca acasă prin Macedonia și Serbia.

​In Grecia este deja obligatorie purtarea măștii în spațiile închise, daca acum câteva zile la market erau doi trei cumpărătoriori cu mască, de astăzi erau toți atenționați sa o poarte.

​Astăzi am fost la Karydi Beach din Vourvourou, foarte multi greci dar am văzut și mașini din România, in rest apa limpede și caldă, oameni relaxați.

​Din păcate ce este frumos se termină repede.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

aurora56PA[Tulcea]4r[21.07.20 12:46]

Imi pare extrem de rau ca din cauza unora care nu au fost in stare sa respecte regulile si politicii adoptate (legi neclare, contestatii ale curtii constitutionale),   noi cei care ne-am achizitionat concediu in Grecia in septembrie (amanat si ala de la inceputul lui iunie) o sa ajungem sa pierdem si bani si sa nu avem parte de concediu.Nu mai zic si de intalnirea AFA care am senzatia ca am pierdut-o si pe aia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

DUDUJR[Onești]2r[21.07.20 15:20]

@aurora56:  Nu esti singurul. Pentru prima oara in ultimii 12 ani am anulat concediul din august in Grecia, din fericire fara sa pierd avansul, asta e, mai sunt 382 de zile pana la concediul din 2021...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[21.07.20 21:47]

@Artiglio:  Acum am trecut granița dintre Serbia și România pe la Moravița. Cel mai mult s-au învârtit la noi la români, au avut nevoie de dovada că am fost in Grecia și le-am arătat rezervarea apoi a trebuit trecut pe la ghereta DSP.

In rest prin Macedonia și Serbia s-a trecut foarte repede, autostrada mai mult goala. 

Din duty free-ul de la ieșirea din Grecia am cumpărat țigări cu preț foarte bun, 41 euro trei cartușe de LM.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA[Bucuresti][23.07.20 21:39]

MAE: 61 de cetățeni români ar fi fost depistați cu Covid în Grecia, potrivit unui ministru elen / Unii cetățeni au refuzat informarea autorităților române cu privire la starea lor.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24190405-mae-cere-transparenta-greciei-dupa-ministru-elen-declarat-61-cetateni-romani-fost-depistati-covid-grecia-unii-cetateni-refuzat-informarea-autoritatilor-romane-privire-starea-lor.htm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ArtiglioPM[Hunedoara]14r[24.07.20 16:44]

@alinafulg:  multumesc mult pentru răspuns! Noi plecam luni din Zakynthos, vrem sa înnoptăm la Metsovo, iar apoi sa "tintim" Romania prin Macedonia și Serbia!

​ Pe unde ați trecut in Macedonia? Ei sau sârbii cer ceva acte doveditoare?

​Noi treceam de ocicei la Portile de Fier, nu e mai scurt spre Otelul si Hateg?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[24.07.20 20:13]

@Artiglio:  Sunt suficiente, initial mi-au cerut rezervarea si deoarece eu aveam luate pe booking com 7 nopti iar apoi am mai ramas inca o noapte care a fost achitată direct la proprietar, mă gandeam să nu mă întrebe unde am stat încă o noapte, asa ca i-am aratat și PLF-ul si bonul de la autostrada.

​Au spus ca suntem prea putin bronzati ca să venim din Grecia și ne-au întrebat daca am trecut pe la Kulata și cat am stat acolo.

​Noi cand am plecat de acasa am hotarat ca pe la toate granitele să avem pusă masca, mi se părea o măsură în plus de protectie pentru noi, prin urmare asa am trecut peste tot si nicăieri nu ni s-a cerut să ni le scoatem, au făcut exceptie românii care au spus să ni le dăm jos să vadă cine suntem, deci ca la noi la nimeni.

​Am trecut pe la Moravita unde este amenajată separat o ghereta a DSP, acolo a mers cu cartile de identitate sotul meu care s-a întors la masină făcîndu-și cruce și râzând că doamna de la DSP a mazgâlit într-un catastif doar initialele numelor noastre că nici ea nu ar mai fi stiut apoi ce a scris.

​La granita cu Macedonia au cerut asigurarea și ne-au dat o hartie cu niste masuri covid iar in Serbia a fost trecerea normală.

​A, si am uitat să spun că tot românii au fost singurii care ne-au scotocit prin portbagaj.

​Am trecut si noi pe la Portile de Fier de mai multe ori însă am considerat acum că este mai comod să mergem mai mult pe autostrada iar drumul de la Nis spre țară ni s-a părut  a fi mai greu.

​Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

marykaAU[Ghimbav [BV]]ConsAFA139r[25.07.20 07:35]

Știu că s-a discutat deja destul de mult pe tema călătoriilor spre Grecia, dar m-am gândit să aduc informații despre călătoria cu avionul.

Sigur că se poartă mască tot timpul în avion, iar la aterizare, după verificarea pașapoartelor, un agent se uită pe coduri, pe unii îi trimite la testare. Noi am avut coduri diferite (nu înțeleg de ce?) așa că eu am picat pentru test.

Din alte familii au fost doar unii, în alte cazuri toată familia, inclusiv copiii.

Apoi am stat o zi la hotel, cred că au fost cele mai lungi ore, dar neprimind nimic, ceea ce în cazul acesta este de bine ????, de ieri, adică a doua zi, am început vacanța.

Suntem în Creta, totul este frumos, lumea pare dintr-o altă poveste, fără Covid, sper să și rămână așa...

N.B.: maryka este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

aurora56PA[Tulcea]4r[25.07.20 08:10]

@maryka:  ma intereseaza si pe mine cum a fost cu charter. Ce fel de asigurare se face inainte, exista si pentru covid? Trebuie sa ne programam pentru teste daca plecarea e pe 8 septembrie?


marykaAU[Ghimbav [BV]]ConsAFA139r[25.07.20 11:16]

@aurora56:  Noi am venit cu o cursă directă Ryanair la Chania.

Nu ne-am făcut testul înainte, deoarece se face la aeroport.

Am înțeles că în noul context, al creșterii numărului de îmbolnăviri pe plan mondial, Grecia vă analiza conduita pentru viitor.

Trebuie urmărite toate știrile oficiale, nimic nu e sigur încă.

​​​​

N.B.: maryka este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [211-240] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35721397399902 sec
    ecranul dvs: 1 x 1