Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41656

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 15 / 17

DUDUJR2r[02.08.21 10:03]

@Artiglio: multumesc


dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[02.08.21 20:51]

Am revenit azi din Thassos. La urcarea pe ferryboat din Limenas spre Keramoti nu se verifica nimic. La vama Nymphea Makaza am stat o ora si jumatate. La Ruse Giurgiu nu e coada. Cei care intra in carantina mai asteapta putin pana se intocmesc formalitatile.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[04.08.21 19:18]

@abancor: Din 1 august romanii care vin din Grecia, aflata pe lista rosie, intra in carantina daca sunt nevaccinati, iar vaccinarea completa trebuie sa fie incheiata cu cel putin 10 zile inainte.

Singurele excepții de la această regulă sunt copiii sub 6 ani, cei între 6 și 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ facut inainte de a intra in tara, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ.

Nu a functionat incercarea unora de a sta o zi in Bulgaria si a spune ca vin din Bulgaria, nu din Grecia, ca sa nu intre in carantina, pentru ca trebuia justificata sederea in Bulgaria in ultimele 14 zile.

Intrarea cu masina din Romania in Bulgaria se urmareste datorita vignietei bulgaresti.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ileeSR23r[04.08.21 22:58]

Am trecut ieri cu ferry din Tinos in Andros.

Pentru că nu sunt vaccinată, am făcut un auto test (cumpărat din Romania), apoi am luat un model de declarație făcut acasă la calculator și am completat cu pixul numele, data, rezultatul testului (lăsasem spatii libere) și m- am semnat.

Au citit cu atenție ce am scris (in engleza) și au spus că e ok.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

NasshuSE15r[10.08.21 09:16]

Aseara ne-am intors si noi din Grecia. Am plecat pe 30.07 pe Vidin - Calafat.

La noi in vama nu au fost probleme. La Kulata se verificau actele (bulgarii), PLF/certificate/teste, etc (grecii). Am ajuns in jurul orei 13, in fata noastra o masina de Bulgaria intorsa din drum de greci asa ca am fost verificati doar la acte (de bulgar). La punctul de testare aleatorie tomai se echipau niste asistente, deci am scapat. Timp de asteptare cca 30 minute (2 masini de Bulgaria cu ceva probleme) desi erau putine masini.

La intoarcere, tot pe Vidin am ajuns in vama pe la 18. Cca 10 masini, timp de asteptare aprox. 40 minute. Am fost intrebati de unde venim, daca suntem vaccinati. Au cerut dovada, au verificat prin scanare doar 2 din 4 certificate, apoi urarea de drum bun. Nu am vazut nimic care din care sa rezulte prezenta DSP-ului in zona.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA16r[10.08.21 14:14]

@dianamea: știu regulile, io eram curios cine anume de la graniță decide/verifică de unde vine fiecare, ce personal e la trecera frontierei, în afară de polițiștii de frontieră.

Cînd am trecut eu nu era decît polițistul de frontieră, la fel cum povestește și Nasshu mai sus. Nu era nimeni de la DSP. De asta eram curios. Polițistul întreabă de unde vii, și atît, nu poate decide carantina, cel puțin asta cred.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[10.08.21 15:23]

@abancor: Cand am intrat eu in Romania, acum o saptamana, cand Grecia era deja in zona rosie, politistul de frontiera iti lua cartile de identitate si talonul masinii, verifica pe baza talonului si a vignietei bulgaresti cand ai intrat in Bulgaria si iti cerea dovada de la cazare de minimum 14 zile in Bulgaria.

Daca aveai dovada de vaccinare, ok, treceai in Romania.

Daca nu aveai dovada de cazare in Bulgaria si nici vaccinat complet de cel putin 10 zile nu erai, ducea actele la alta ghereta unde era un reprezentant al DSP, care intocmea decizia de carantinare, inclusiv pentru copiii intre 6-12 ani care nu aveau test PCR facut inainte de intrarea in Romania, chiar daca parintii erau vaccinati. Totusi, numai copiii intrau in carantina, nu si parintii.

Dupa ce intocmea decizia, o semnai si iti dadea actele inapoi.

Poate de aceea nu ati observat reprezentantul DSP, pentru ca se afla intr-o ghereta la fel ca politistii de frontiera.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[10.08.21 15:33]

@ilee: Intrucat stiam ca trebuie autotest la urcarea pe ferryboat dinspre Thassos spre continent pentru cei nevaccinati sau care nu au trecut prin boala, am mers la farmacie sa cumpar.

Farmacista mi-a spus ca exista un formular pe care il ceri de la casa de bilete, pe care il completezi si declari ca ti-ai facut singur testul si e negativ, si arati poza testului facuta cu telefonul.

Dar ca nu trebuie auto-test daca declari ca la coborarea de pe ferryboat nu te mai cazezi nicaieri in Grecia si mergi direct la granita.

Oricum, la ferryboat-ul dintre Keramoti-Limenas si retur nu au verificat nimic in afara de biletele pentru ferryboat.

Se pare ca la ferryboat-ul Kavala-Prinos si invers se verifica si actele referitoare la covid, deoarece asa a spus receptionera de la hotel.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA16r[11.08.21 10:47]

@dianamea: mersi, e clar! Se face un soi de anchetă.

Eu am intrat pe la Giurgiu cînd Grecia era zonă galbenă, și nu era nimeni de la DSP, nici polițistul nu ne-a cerut adeverințe de vaccinare sau teste. Deși spusesem că venim din Grecia.

Mă întreb de ce presupun ei automat că vii din Grecia dacă nu ai dovadă de cazare la bulgari. Doar nu ești obligat să ceri factură de la hotel. Nici să cumperi vinietă pentru drumuri. Și, oricum, dacă iei vinietă dus-întors, se vede că ai intrat în Bulgaria de mai multe zile, dar asta nu e o dovadă că ai intrat și în Grecia. Mă rog... e clar că nu au încotro decît să se bazeze pe declarațiile fiecăruia.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

resita2009PA7r[12.08.21 18:05]

Acum 2 zile am intrat in tara pe la Giurgiu, veneam din Bulgaria, era un politist de frontiera care doar s-a uitat pe C. I. si ne-a intrebat de unde venim, i-am spus Bulgaria si ne-a urat drum bun, toata operatiunea asta a durat 10-15 sec.

Daca veneam din Grecia si spuneam ca vin din Bulgaria el nu avea de unde sa stie deoarece si la dus si la intoarcere s-au facut verificari doar de dragul de a verifica.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[12.08.21 18:23]

@resita2009: Fiecare cu norocul/ghinionul lui. Eu stau inca in carantina si ma cauta cu masina de politie pe langa bloc, sa le fac cu mana de la geam. Ca la jocul acela din copilarie "Nu te supara frate". Dai cu zarul si nimeresti pe casuta "Stai o tura", sau pe casuta "Mergi mai departe", depinde de vamesi.

ATENTIE. Din 13.08.2021, adica incepand de maine, la intrarea in Grecia trebuie sa prezentati certificatul digital covid, cu cod de bare. Nu mai este suficient certificatul de vaccinare, de trecere prin boala sau test negativ, rapid sau PCR. In Bulgaria romanilor nu li se solicita niciun document covid.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE15r[12.08.21 20:07]

@resita2009:

Daca veneam din Grecia si spuneam ca vin din Bulgaria el nu avea de unde sa stie deoarece si la dus si la intoarcere s-au facut verificari doar de dragul de a verifica.

N-as fi asa de sigur! E drept verificarile actelor la granita Bulgaria/Romania, Grecia/Bulgaria par sumare! Certificatul de inmatriculare pare ca-l prezinti degeaba, daca nu sunt copii in masina sau geamuri fumurii nu prea se agita nici cu verificare pozelor din CI.

Zona vamilor este impanzita de camere video si chiar daca nu semnezi un acord de prelucrare a datelor personale senzatia mea este ca numarul masinii este scanat si introdus automat in sistem. Cum crezi ca se depisteaza masinile furate in vama daca niciun politist de frontiera nu introduce datele din talon in sistem si doar se uita pe el?!!

Este foarte posibil sa dai de unul (politist de frontiera) mai zelos care poate foarte usor (eu unul cred ca au dotarea /softul necesar) sa caute masina in sistem si sa-i procopsesca pe ''mincinosi'' cu o vizita la cortul DSP.

Poate par controalele sumare/superficiale, EU unul cred ca monitorizarea/scanarea automata a numerelor de la masini, chiar si cea faciala - folosind softuri de care noi habar nu avem - le permite sa ne ''urmareasca'' traseul fara a ne da impresia ca suntem automat bagati in sistem/baza de date/urmariti. In unele iesiri din tara cu autocarul sau masina personala am vazut si citeva exemple gen '' nasul de caine'' al politistului de frontiera, fix la mincinos s-a dus!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

resita2009PA7r[12.08.21 20:46]

@Nasshu: perfect de acord cu ceea ce spui tu, pe hartie/teoretic dar alta e realitatea din vame. Atat la dus cat si la intors am fost controlat de Politia de Frontiera, era in mijlocul masinilor, fara nici un dispozitiv cu care sa verifice in sistem cum era normal.

Incaodata repet, una e teoria si alta realitatea de pe teren.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA16r[13.08.21 11:05]

Nu e normal să verifice nimic în sistem, niciodată la granița terestră cu țări UE nu mi-au fost prelucrate în vreun fel actele, și asta pentru că în interiorul UE cetățenii UE au circulație liberă, tot ce au de făcut polițiștii e să verifice că ești cetățean UE. Nu trebuie să te bage în vreo bază de date că te-ai mișcat dintr-o țară în alta.

Dacă minți polițistul, teoretic e fals în declarații. Dar concret e nevoie să se deschidă dosar, anchetă etc., altfel nu face nimeni investigații să vadă dacă ai mințit. Nu prea cred că se apucă cineva să cheme procuratura fiindcă are impresia că minți despre țara din care vii.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 13:16]

Am și eu o întrebare: pentru tranzitarea Greciei este obligatorie completarea formularului de localizare? Menționez că suntem complet vaccinați din februarie și avem acel certificat digital.

Am încercat să completez PLF-ul fără să trec o adresa în Grecia, deoarece nu este cazul, dar mi-a dat eroare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[21.08.21 13:54]

@nicole33: Da. E obligatoriu sa completati PLF, cu cel putin 24 ore inainte de a trece granita daca mergeti cu masina, sau mai putin timp, daca mergeti cu avionul. Treceti o adresa oarecare din Grecia, daca nu stiti exact unde veti gasi cazare.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 13:58]

@dianamea:

Treceti o adresa oarecare din Grecia, daca nu stiti exact unde veti gasi cazare.

Dar eu NU intenţionez să mă cazez nicăieri în Grecia, ci doar să intru dinspre Turcia şi să ies spre Bulgaria în maxim 2 ore.

Nu mi se pare ok să fiu obligată să declar date false. Eu sunt corectă şi ei nu mă lasă .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[21.08.21 14:15]

@nicole33: Daca sunteti in tranzit prin Grecia venind cu avionul din Turcia si plecand spre Romania tot cu avionul, nu trebuie PLF, caci dovediti cu biletul de avion ca stati doar cateva ore. Dar daca sunteti cu masina, grecii nu au de unde sa stie ca stati doar cateva ore. Mai bine faceti PLF ca sa nu aveti probleme.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 14:32]

@dianamea:

Dar daca sunteti cu masina, grecii nu au de unde sa stie ca stati doar cateva ore. Mai bine faceti PLF ca sa nu aveti probleme.

Mulţumesc

Voi merge cu maşina şi mă voi legitima cu cartea de identitate, doar suntem în UE.

Voi face PLF dacă voi putea , deocamdată este prea devreme, am făcut doar o simulare crezând că voi găsi şi opţiunea "tranzit".

Oricum îmi scapă logica pentru care nu mi-ar fi permis tranzitul printr-un stat al Uniunii Europene, fiind vaccinată.

Dar în cazul celor care doar tranzitează Bulgaria în drum spre casă din Turcia sau Grecia şi care nu trebuie să prezinte niciun document legat de covid cum se poate???

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE15r[21.08.21 14:47]

@nicole33:

pentru tranzitarea Greciei este obligatorie completarea formularului de localizare?

Teoretic nu ar trebui sa fie nevoie. Peste tot insa se vorbeste de ''toti care intra in Grecia'' fara a specifica si daca se cazeaza.

Ca sa nu ai probleme eu zic sa-l completezi iar in momentul in care ajungi la parte cu info despre Temporary Address sa selectezi Romania si sa treci adresa din tara (acolo posti sa selectezi orice tara vrei nu numai Grecia). Eu asa vad singura posibilitatea de a le spune/sugera ca esti in tranzit. Tocmai am facut aceasta simulare si a functionat fara eroare, ti-am trimis pe mail PLF-ul generat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[21.08.21 14:49]

@nicole33:

Dar în cazul celor care doar tranzitează Bulgaria în drum spre casă din Turcia sau Grecia şi care nu trebuie să prezinte niciun document legat de covid cum se poate???

Se poate, pentru ca Bulgaria a spus ca nu va impune anul acest nici un fel de restrictii romanilor, indiferent de situatia epidemiologica. Deci, indiferent de numarul de cazuri, indiferent daca esti vaccinat sau nu, ei nu vor cere de la noi nici un fel de dovada, test, sau altceva. Asta se aplica numai romanilor.

Ma gandesc ca ai putea sa pui pe PLF adresa vamii prin care intentionezi sa iesi din Grecia.

Ai emotii pentru iesirea din Turcia? Cred ca mai este mai mult de o luna pana atunci, nu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 14:57]

@Nasshu:

Ca sa nu ai probleme eu zic sa-l completezi iar in momentul in care ajungi la parte cu info despre Temporary Address sa selectezi Romania si sa treci adresa din tara. EU asa vad singura posibilitatea de a le spune/sugera ca esti in tranzit. tocmai am facut aceasta simulare si a functionat fara eroare.

Exact aşa am procedat şi eu şi mi-a dat eroare. Am repetat de la început toţi paşii şi eroare iar .

Teoretic nu ar trebui sa fie nevoie. Peste tot insa se vorbeste de ''toti care intra in Grecia'' fara a specifica si daca se cazeaza.

Ştiu. Asta am citit şi eu, dar am zis să întreb aici, poate mi-a scăpat mie ceva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[21.08.21 15:04]

@nicole33: Am gasit informatia urmatoare pe wiki.unece.org https://wiki.unece.org/display/CTRBSBC/Greece

"As a general rule, passengers in transit in the EU+ area are exempted from temporary travel restriction.

EU citizens entering the EU from a third country, as well as their family members, irrespective of their nationality, are exempted from the travel restrictions regardless of whether or not they are returning to their country of nationality or residence. "

Nu stiu daca se refera la PLF sau nu.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 15:05]

@Yoda:

Se poate, pentru ca Bulgaria a spus ca nu va impune anul acest nici un fel de restrictii romanilor, indiferent de situatia epidemiologica. Deci, indiferent de numarul de cazuri, indiferent daca esti vaccinat sau nu, ei nu vor cere de la noi nici un fel de dovada, test, sau altceva. Asta se aplica numai romanilor.

Da şi nu.

Românii se încadrează într-o categorie specială, fără niciun fel de restricţii, DOAR dacă intră în Bulgaria dinspre România. Dacă însă vin dintr-o ţară roşie, gen Grecia sau Bulgaria trebuie să prezinte documente covid în cazul în care mai rămân prin Bulgaria. Doar dacă declară TRANZIT scapă de restricţii.

Ai emotii pentru iesirea din Turcia? Cred ca mai este mai mult de o luna pana atunci, nu?

Nu am uitat ce circ au făcut anul trecut şi am informaţii că şi anul acesta sunt la fel de "vigilenţi"

Cinci săptămâni . Deja nu mai am răbdare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE15r[21.08.21 15:05]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL5r[21.08.21 15:09]

@Nasshu:

Mulţumesc!

Exact asta voiam să-ţi scriu că tu nu ai declarat că ai stat în Turcia în ultimele 14 zile înainte de intrarea în Grecia.

Ce naiba greşesc?


NasshuSE15r[21.08.21 15:18]

@nicole33:

Ce naiba greşesc?

nush tu stii/vezi ce faci acolo. E drept am completat doar pentru o persoana. O sa-l modific iar, sa mai adaug un membru al familiei si o sa-ti dau feedback pe mail.

P.S.

Ai fost, banuiesc ca da, atenta la vama selectata?! Una e din ele e inchisa pentru turisti, doar Kastanies e pentru toata lumea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[21.08.21 15:26]

PLF se completeaza cu cel putin 24 ore inainte de intrarea in Grecia, dar cel mult 7 zile. Eu cel putin nu am putut completa PLF inainte de 7 zile. Am citit ca aveti mai mult timp pana va intoarceti din Turcia. S-ar putea din acest motiv sa dea eroare. Sau poate nu am inteles eu bine.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

  • AFIȘATE rsp [421-450] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.26990389823914 sec
    ecranul dvs: 1 x 1