Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
de Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41520

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 6 / 17

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[10.07.20 23:53]

@alinafulg:  Daca ajungi in Kulata pe 13 iulie, conform anuntului facut de guvernul elen, nu iti trebuie testarea facuta in Romania, decizie care intra in vigoare de pe data de 14 iulie, ora locala 06,00.   Deci poti fi testata aleatoriu de greci, daca "ai acest noroc", adica esti pe vechea regula.

​ Oricum, o mizerie mare a grecilor, care au condamnat practic toti turistii care urmau sa plece saptamana viitoare sa ramana acasa. Puteau anunta ca decizia se aplica de pe 18 sau 19 iulie, ptr a se oferi sansa tuturor de a-si face testul daca doresc.

​Pe Forum Thassos e deranj mare, multi oameni revoltati care aveau rezervari de pe 15 nu mai au practic nicio sansa.

​Pe​ langa costurile ridicate ale testelor (practic 4 persoane ar putea achita costul unui alt sejur in Grecia), rezultatele nu au cum sa vina in timp util ptr cei cu sejururi de saptamana viitoare.

​Unii proprietari de pensiuni din Grecia zic ca ar fi de acord sa achite ei jumatate din pretul testarii romanilor ce urmau sa fie cazati la ei si care au dat de inteles ca nu vor mai veni in astfel de conditii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[11.07.20 00:13]

@ady bucuresti:  Sper sa reusesc sa trec granița cu bine in 12 spre 13 noaptea, si noi doream din 15 dar vazand numarul mare de îmbolnaviri de la noi anticipam acest lucru si am reusit sa ne aranjam astfel lucrurile incat sa trecem inainte de 14 iulie,   doar să nu fie coada mare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[11.07.20 00:50]

@alinafulg:  cu siguranta veti reusi sa treceti atunci.

​Despre coada ce sa spun, probabil ca vor mai fi unii care vor devansa sejurul ptr a scapa de noile restrictii (a se citi relaxari ale masurilor a la greek - ha, ha, ha), insa din ce vad pe Forum Thassos multi cu programari saptamana viitoare anuleaza sau spun ca vor sa se reorienteze spre vecinii bulgari.

​Asa ca nu cred ca vei sta foarte mult la coada si bafta la testare in cazul in care o vei face in vama (desi nu prea cred).

​Amicul meu care este in Potos imi spune ca proprietarii de pensiuni greci sunt extrem de revoltati si nemultumiti de decizia guvernului lor, zic ca cei de la Atena ii falimenteaza cu buna stiinta.

​In fine, mult succes, drum bun, vacanta cat mai placuta si asteptam informatii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ArtiglioPM[Hunedoara]14r[11.07.20 09:22]

Aveam rezervare din 17 iulie, plănuiam să trecem în Grecia pe 15, dar după evenimentele de ieri am decalat și încercăm să intrăm pe 13 (ha, ha!). Cazarea nu e o problemă, aseară proprietarul mi-a confirmat că sunt locuri, așa că... forța fie cu noi! Revin cu tot ce va fi interesant pe drum și în vamă! Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA3r[11.07.20 09:32]

@Artiglio:  ia in calcul si aglomeratia din vama. Multa lume care avea intrare in 14,15,16 au devansat plecarea.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

ArtiglioPM[Hunedoara]14r[11.07.20 10:23]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

resita2009PA[Reșița]7r[11.07.20 12:39]

Un sfat, incercati sa plecati din 12-13 pt. a evita aglomeratia din vame, cam toti care au bilete din 14-15-16 o sa incerce sa intre mai devreme.

Desi m-am intors din Grecia de 2 zile, parca mi-e dor de ea, asa ca va urez concediu linistit, ca de liniste o sa aveti nevoie la cata nebunie e acum referitor la Grecia.

ps. cititi reviewul meu despre Grecia in anul coronavirus pt. a vedea cate s-au schimbat fata de anii anteriori vezi impresii​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[11.07.20 15:30]

Atentie! Pe Forum Thassos se anunta ca nu se mai poate completa formularul online, accesul fiind restrictionat/blocat pana pe 14 iulie.

​Probabil ca este vorba despre faptul ca unii doresc sa-si devanseze plecarile pana pe data de 14 iulie ptr a scapa de noile "relaxari" ale masurilor de calatorie si ori s-a blocat din cauza traficului mare ori l-au blocat chiar grecii observand ce se intampla...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA3r[11.07.20 15:55]

Pana marti ora 00:00 nu se mai poate completa PLF cu masina, autocar. Deci pana in 15 iulie ora 6 nu se mai poate intra in Grecia cu masina. Cine are deja completat PLF poate intra in Grecia pe la Kulata.

"Travelers will still have to complete and submit their PLF form and may be subject to random testing upon arrival to the Greek border.

In order for these changes to be implemented, the PLF system will not be available for travel through Promachonas until Tuesday, 00:01 hours. Travelers who had already issued their PLF forms will still be able to cross the Promachonas border crossing, but travelers without a PLF form will not be allowed to enter and should reschedule their trip for Wednesday July 15th.

The other land border stations remain closed for non-essential travel. "

travel.gov.gr/?fbclid=IwA ... 0JerblTNfn6yL0#

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA3r[11.07.20 16:04]

@alinafulg:  eu stiu ca fara codul QR nu se poate. Dar daca il ai completet o sa-l primesti.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[11.07.20 16:29]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA3r[11.07.20 16:50]

Daca ati primit confirmare pe mail o sa primiti si codul QR.  

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

romeo1977SV[Ştefeşti [PH]]2r[11.07.20 17:51]

Codul vine exact la ora 00 in ziua care intrati in grecia. Dacă aveți mail-ul de confirmare sigur vine!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Jeny59UC[Medias][11.07.20 19:43]

@Artiglio:  sigur, îl primiți pana ajungeți la vama, va spun din experienta, nu din povesti!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

resita2009PA[Reșița]7r[11.07.20 20:09]

Guvernul elen isi cam da singur la picioare, am stat de vorba in Possidi cu administratorul unei terase, era foarte nemultumit de masurile luate de ststul elen si cumva a anticipat ce o sa se intample, imi spunea ca prevede ca peste cateva zile vor solicita testele iar dupa maxim 2 saptamani, asa prevede el, ne vor inchide granitele in nas.  

Si la Dolphine Beach, unde am fost cazat au fost nemultumiti de politica guvernului si spuneau ca decat sa inchida granitele pt sarbi (discutia s-a purtat exact in seara in care au anuntat ca inchid granita pt. cetatenii sarbi mai bine sa bage testarea obligatorie iar proprietarii de pensiuni/hoteluri sa suporte jumatate din costuri) ​ si asta era pct de vedere al unuia care avea in administrare un hotel.

Ei  ne doresc, dar... ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mirmicuPA[Ploieşti]13r[11.07.20 23:13]

IMPORTANT:

Anunț privind intrarea în Grecia prin frontiera terestră Promachonas:

"Începând cu miercuri, 15 iulie 2020, ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin stația de frontieră Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat molecular al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia. Călătorii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.

Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să conțină  numele și pașaportul / numărul de identificare național al călătorului.

Laboratoarele care efectuează testarea RT-PCR ar trebui să fie laboratoare naționale de referință:

-Laboratoarele naționale de sănătate publică sau

-Laboratoare private care sunt acreditate de la autoritățile naționale de acreditare respective (nu neapărat în mod specific pentru COVID-19).

Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supusi testării aleatorii la sosirea la granița greacă.

Pentru ca aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil pentru trecerea prin Promachonas până marți, ora 00:01. Călătorii care au inregistrat deja formularele PLF vor putea să treacă în continuare trecerea de frontieră Promachonas, însă călătorii fără un formular PLF nu vor avea voie să intre și ar trebui să își reprogrameze călătoria pentru miercuri, 15 iulie.

Celelalte stații de frontieră terestre rămân închise pentru călătorii neesențiale. "

Sursa: travel.gov.gr/#

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alinafulgPA[Oţelu Roşu [CS]]16r[12.07.20 01:04]

Am completat PLF cu data de trecere 12 iulie apoi am discutat cu cei de la cazare si aveau locuri libere doar din 13 iulie asa ca am completat ulterior PLF cu data de trecere a frontierei 13 iulie. Vreau să vă spun ca astazi la 12 si 5 minute am primit QR pentru cele cu data 12 iulie, presupun că maine dupa 12 le voi primi si pe cele cu data de 13.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Alina AdrianaJR[Carei [SM]][12.07.20 07:40]

@alinafulg:  Noi cu o zi înainte am primit codul. Am completat, insa, cu 3 zile înainte de a intra în Grecia. Nouă, personal, nu ne-au cerut codurile. Doar actele de identitate.  


dana2104SR[Râmnicu Vâlcea]27r[12.07.20 07:50]

Prietenii mei au plecat ieri la pranz spre Grecia. Aveau confirmarea trimiterii PLF cu intrare din 12 iulie. Cand s-a dat stirea ca pana pe 15 iulie nu se mai pot completa declaratii pentru cei ce intra terestru pe la Kulata, ei erau deja in Bulgaria. Si-au continuat drumul si pe la ora 23:30 erau in Kulata. Au tras pe dreapta intr-o parcare si au asteptat miezul noptii sa vada daca primesc codurile QR (codurile se primesc imediat dupa ora 0:00 in data declarata pe PLF, indiferent cand ai trimis declaratia). La 0:05 au primit codurile, iar la 0:15 erau deja in Grecia. Vamesii au vazut din mersul masinii ca au buletinele si telefoanele in mana si le-a facut semn sa treaca, nici macar nu au orit masina la punctul de control.

Mi-au spus ca erau doua autocare oprite si toti pasagerii incolonati pentru testare. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[12.07.20 14:04]

https://ziare.com/stiri/turisti/adio-grecia-nu-mai-mergem-in-viata-noastra-revolta-pe-forumuri-dupa-ce-grecia-a-decis-sa-suspende-temporar-emiterea-formularelor-de-calatorie-1619227


tm67bruPA[Timișoara][12.07.20 14:59]

pt cei care merg  cu autocarul - ATENȚIE, legea greacă impune o capacitate de ocupare maximă de 65% pt autocare! - e vorba despre o lege relativ recentă, din mai 2020

Au trecut, într-adevăr, autocare umplute cu (mult) mai mult - dar unii vameși / polițiști greci au oprit autocare pe acest motiv!

Într-un final, e o loterie... ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mirmicuPA[Ploieşti]13r[12.07.20 15:44]

În sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene,

Ministerul Sănătății a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora. ms.ro/centre-testare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[12.07.20 16:21]

Azi la ora 10 s-a trecut pe la Kulata Promachonas, fara coada, fara testare. Au citit codurile de bare.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[12.07.20 23:53]

@mirmicu: Din pacate cei care trebuiau sa plece intre 15 -20 iulie nu mai au nicio sansa sau au sanse infime...

​Guvernul grec ar fi trebuit sa anunte noua decizie undeva pe la inceputul lunii cel putin, daca nu chiar mai devreme, sau sa lase un termen de gratie de macar 10-14 zile inainte de punerea in practica a masurii, dar probabil au hotarat asa dupa cateva sticle de ouzo...

​Iar sprijinul din partea autoritatilor romane este sublim dar lipseste cu desavarsire, ca de obicei...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[Craiova]4r[13.07.20 07:17]

din pacate eu nu cred ca guvernul grec este marele vinovat!

​de unde sa stie ei ca poporul roman este atat de inconstient incat va ajunge pe locul 5 la numar de imbolnaviri in Europa (avand in fata numai tari cu populatie cel putin dubla fata de noi).

​noi cand am vazut valul de imbolnaviri in Italia si Spania am lasat sa treaca 14 zile pana am suspendat zborurile?

​cred ca este mare foame de bani in Grecia caci altfel situatia de la noi impunea sa ne dea cu "flit" direct, sa nu ne mai primeasca deloc asa cum deja procedeaza alte tari europene

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

AbabwaUC[București][13.07.20 07:30]

@ady bucuresti:  

Buna dimineața din insorita Grecie

Pe data de 11 am trecut frontiera in Grecia prin punctul Kulata Promahonas in fix... 10minute

Functionau toate cele 4 benzi

Nu erau mai mult de 8 masini in toata vama

S-au uitat doar la buletine nici macar nu le-au verificat in calculator

Era un singur punct de testare Covid cu testare absolut aleatoare

In schimb am stat  mai bine de 1 ora sa trecem din Romania in Bulgaria...

Suntem in Sithonia in Sarti de pe data de 11iulie

Suberb...

Grecii relaxati, ospitalieri si veseli

Statiunea cam 40% ocupata

Ce se aude pe la noi in tara multa dezinformare

Ultimele masuri luate de greci cu testarea Covid 19 obligatorie a romanilor este generata t​​​​​​​​​​​​​ot de mizeria de la noi cu informatii legate de sutele de îmbolnăviri zilnici, cazuri care nu pot fi verificate ci doar inghitite niste cifre 

Ne meritam soarta

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -3 PMA (3 voturi)

  • AFIȘATE rsp [151-180] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20980787277222 sec
    ecranul dvs: 1 x 1