Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41644

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 5 / 17

Alina AdrianaJR[07.07.20 16:09]

În 5 iulie, duminică dimineața, am pornit spre Grecia cam îndoielnic, cu teamă (la fel porneam oriunde), însă fiindcă aveam bilet luat în ianuarie, achitat integral, ne-am încumetat până la urmă. Am pornit din nordul țării, am oprit la Calafat, apoi dimineața la 6 am trecut în Bulgaria. Nu a fost aglomerat la vamă, ne-au luat formularele completate, iar dacă nu aveai, îți ofereau ei în alb, să le completezi. Am stat maxim 20 de minute la Vidin.

Prin Bulgaria am trecut fără probleme, am ales să mergem pe varianta Montana, Vratsa, Sofia, Kulata. În vamă am ajuns în jur de ora 13.30. Agitație mare, dar nu aglomerație exagerată. Nu am găsit situația pe care am văzut-o la știri zilele trecute. Se înainta destul de greu, anumite mașini erau oprite pentru testare. Erau 2 puncte de testare și era coadă la ambele. Erau 4 benzi funcționale pentru mașini și 2, cred, pentru tiruri. Ne-au luat buletinele/pașapoartele, s-au uitat la ele, ne-au întrebat dacă suntem o familie și ne-au lăsat. Deși aveam completate formularele și aveam și codurile QR, nu ni le-au cerut. Am stat cu totul 40 de minute în vamă.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5250 PMA (8 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[07.07.20 16:34]

@Admin:  Confirm ca ieri 06.07 nu mai treceau romanii prin granita Makaza, dar bulgarii da.

​ La vama Romania Bulgaria nu au cerut formularele, nici nu s-au uitst la acte de identitate, s-a trecut in mare viteza. La Kulata ieri dimineata a fost coada de 2-3 ore, dar spre seara nu a mai fost coada deloc.

​Dimineata au testat cam jumatate dintre turisti, dar seara, pentru ca nu era coada, au testat toti turistii, cu betisorul din gat.

​Erau 3 puncte de testare, in aer liber, la care erau cate 3 cadre medicale echipate corespunzator. Insa, persoana care recolta, nu schimba manusile de la un turist la altul, nici macar nu se dadea cu dezinfectant, ceea ce mi s-a parut riscant pentru turisti.

​Ni s-a spus ca daca suntem testati, nu trebuie sa stam in izolare pana la venirea rezultatului.

​Au notat numai numele, varsta, si nr telefon si au spus ca vom primi mesaj pe telefon doar daca testul va fi pozitiv.

​Nu au scanat codurile de bare de pe PLF, doar au intrebat daca avem formularele.

​In Thassos e lume putina, nici jumatate cata ar fi fost in alti ani in iulie, preturile ca de obicei, autobuzele si ferry circula mai rar din lipsa de clienti.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

alinafulgPA16r[07.07.20 17:44]

In 15 iulie am dori să ajungem în Sarti, daca nu se mai ivesc cine stie ce interdictii de intrare în Grecia.

Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF-ul) cum se completeaza în cazul în care stam 7 zile în Sarti și înca 5 zile în alta locatie din Halkidiki. Trec doar locatia din Sarti? Am inteses ca se trece pe formular doar locatia unde ne cazam primele 7 zile. Este corect așa?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marinescudinuGD5r[07.07.20 17:56]

@alinafulg:  În PLF, la pagina unde se completează adresa provizorie din GR, adică numele hotelului și adresa acestuia, există o căsuță pe care o bifezi numai dacă ai și o a doua adresă de cazare, acolo completezi adresa secundară și numai după aceea treci la pagina următoare. Baftă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

ady bucurestiPM4r[08.07.20 00:21]

1. Iata ce spune un oficial grec, absolut uluitor:

​https://flux24.ro/explicatia-socanta-a-unui-oficial-grec-nu-credem-in-cifrele-privind-cresterea-imbolnavirilor-cu-coronavirus-din-romania/

2. ​​​​ M-a intrebat un amic care cred ca deja a ajuns in Thassos si care a fost testat cu intreaga familie la Kulata, ce face daca va fi gasit pozitiv? Ok, el daca va fi pozitiv, va sta in carantina 14 zile pe cheltuiala statului grec, asa cum s-a anuntat, dar ce va face familia? Sejurul lor este de 5 nopti, apoi  ce se va intampla, il vor lasa acolo si vor veni in tara ceilalti? Sotia lui conduce, dar daca nu avea carnet auto ce facea? L-ar putea vizita la hotelul unde ar putea fi carantinat? Daca familia sau el vor ramane fara bani, avand finantele dramuite la maxim de cand au plecat, ce vor face? El cum se va intoarce in tara? Sau daca, sa zicem, va fi pozitiv unul dintre copii, ambii fiind minori, ce se va intampla in continuare? Trebuie sa stea un adult cu copilul? Cine va suporta costurile de carantina pentru, eventual, un adult si un minor (sau un adult si 2 minori, cine stie?). Plus ca engleza lor e de de nivel incepator... Au intrebat pe greci care au dat din umar... Deci?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mirmicuPA13r[08.07.20 09:08]

@ady bucuresti:  Eu chiar nu înțeleg care sunt așteptările. Vacanta in strainatate, în situația actuală, este un mare risc, DAR... este în primul rând al celui care pleacă de acasă, risc pe care si-l asumă.

Eu și soțul meu am cumparat biletele pentru Creta încă din ianuarie. Ne vom asuma  acest risc și vom pleca în condițiile în care încă va  mai fi posibil, din partea grecilor? ... Încă nu știm, ne întrebăm în fiecare zi, însă vom stabili cu câteva zile înainte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[08.07.20 10:17]

@ady bucuresti:  Raspunsuri pentru amicul dvs.

Daca o persoana dintre cele care au calatorit cu masina e depistat pozitiv, cu siguranta ca si ceilalti sunt sau vor fi in cateva zile, fiind contaminat dupa cel putin 10 ore de mers in aceeasi incinta, exceptand poate vreunul care a avut boala si are anticorpi.

Deci, daca o persoana e depistata pozitiv, ea ramane in carantina platita de greci, la un hotel anume desemnat pentru asta. Bineinteles ca nu poate fi vizitat de nimeni sanatos.

Daca cel depistat e pozitiv si e copil, va fi carantinat impreuna cu un adult, daca adultul isi asuma riscul, dar nu stiu daca pe cheltuiala grecilor.

Ceilalti membri ai familiei, ar putea pleca dupa terminarea sejurului, si cu alte mijloace de transport, daca nu ar avea carnet, cu autocarul sau avionul.

Daca cineva ramane fara bani, poate ruga pe cineva de acasa sa ii transfere bani pe card, sau de ridicat cash prin money gram, western union, sau alte metode de transfer rapid.

Chiar daca nu stiu engleza,   decat putin, se vor descurca, eventual cu google translate.

Vestea buna e ca dupa testare nu mai trebuie sa stai in izolare 24 ore pana la venirea rezultatului. Rezultatul vine pe telefon doar daca e pozitiv, altfel nu vine niciun rezultat.​​

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

tm67bruPA[08.07.20 10:24]

Dacă un membru al familiei e depistat poztiv, aproape CERT toți membri acelei fam AU și ei virusul

În mod normal, firesc ar fi să-i testeze ulterior PE TO​Ți din acea fam. Dealtfel e procedura STANDARD, universal peste tot în lume -- toate „contactele” unui depistat pozitiv sunt testate - m-aș mira să nu fie la fel și la greci.

Cu alte cuvinte,   în aceste cazuri „cel mai” firesc e să vă așteptați ca TOATĂ familia să fie în izolare, la un hotel desemnat de guvernul grec. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mirmicuPA13r[08.07.20 10:46]

@dianamea:  NU MAI DEZINFORMATI: Turiștii testați sunt obligați să se autoizoleze până la sosirea rezultatului.   O spune guvernul grec:

"Until the screening results become available, passengers tested for the new coronavirus SARS-CoV-2 by a trained health team are obliged to self-isolate at the address of their final destination as declared on their passenger locator form (PLF) ".  

travel.gov.gr/#

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

YodaPA[08.07.20 13:55]

Se pare ca Austria impune testarea tuturor romanilor si bulgarilor care intra la ei, sau in caz contrar ii va carantina: hotnews.ro/stiri-coronavi ... rie-romania.htm

Oare exista riscul ca si Grecia sa faca la fel?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[08.07.20 18:37]

@mirmicu:  Nu va dezinformez. Eu am trecut luni seara in Grecia pe la vama Kulata si v-am relatat de la fata locului.

​Ne-au testat pe toti, deci inclusiv pe mine, si au spus ca nu trebuie sa stam in izolare. Au mai spus ca cei depistati pozitiv vor fi anuntati telefonic in decurs de 24 ore.

​De cand ati citit dvs pe net poate s-au mai schimbat masurile privind controlul la vama.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ady bucurestiPM4r[08.07.20 19:57]

@dianamea:  Multumesc ptr precizari. Cu siguranta e adevarat faptul ca suntem pe nisipuri miscatoare in privinta vacantei in Grecia, totul este extrem de fluid, azi pot fi niste reguli, maine pot fi altele... Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

romeo1977SV2r[08.07.20 21:47]

Mâine dimineață avem și noi avion catre heraklion și nici in acest moment nu avem codurile. Am făcut declarații in 30 iunie am primit mailul de confirmare și atât in rest nimic!!  


Jeny59UC[09.07.20 07:11]

@mirmicu:  Noi am trecut ieri spre seara, am sta 5 min la coada de 4 mașini, nu ne-au testat, au cerut sa vadă doar codul de la declarația online pe care am completat-o cu câteva zile înainte, atât!

​Într-adevăr erau opriți câțiva pt testare, nu știu de ce și cum se procedează  cu testările dar noi am trecut, cum am mai zis, în 5 minute!

​Drum bun tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mirmicuPA13r[09.07.20 09:48]

@dianamea:  Da, aveți dreptate, situația este foarte dinamică.

Astăzi autoritățile au anunțat oficial că nu mai e nevoie de autoizolare.  

"The test results are expected to become available within 24 hours.

​During that time, passengers who are tested are advised to practise social distancing according to local guidelines and self monitoring for symptoms that could indicate COVID-19. In case of such symptoms, medical advice and/or contact with the National Public Health Organization (EODY) Operations Centre should be immediately sought.

​Only in case they test positive, the authorities will contact them and proceed with the health protocol in place.

​Otherwise, they may continue with their holidays, adhering to the general public health safety guidelines. "

travel.gov.gr/#

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

romeo1977SV2r[09.07.20 10:05]

@mirmicu:  codurile au venit Azi-noapte deja suntem în avion 


YodaPA[09.07.20 11:51]

Se pare ca grecii vor incepe sa testeze toti turistii care intra in tara: hotnews.ro/stiri-coronavi ... ru-covid-19.htm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Jeny59UC[09.07.20 13:09]

@mirmicu:  am călătorit fără nici un fel de problema, drumuri bune, la granița am trecut repede, la hotel am ajuns după GPS la fix, totul e bine, cam pustiu pe drum ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

romeo1977SV2r[09.07.20 13:53]

Zborul a fost ok la aeroport am fost testați toți mai puțin copiii.  


resita2009PA7r[10.07.20 09:37]

Nu se izoleaza nimeni dupa testare, am avut in hotel persoana testata si i-au spus ca poate sa faca ce vrea, nu trebuie sa stea la izolare in camera.

​Daca era depistat pozitiv primea un telefon de la reprezentantii grecilor in care i se comunica ce sa faca, au trecut cele 72 de ore in care i s-a comunicat ca daca e ceva il suna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA[10.07.20 16:36]

Se pare ca Austria impune testarea tuturor romanilor si bulgarilor care intra la ei, sau in caz contrar ii va carantina: https://hotnews.ro/stiri-coronavi... rie-romania.htm

Oare exista riscul ca si Grecia sa faca la fel?

Asa cum spuneam mai sus, incepand de marti, Grecia va impune aceleasi conditii ca si Austria:

hotnews.ro/stiri-esential ... promachonas.htm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA3r[10.07.20 16:46]

Doar pentru cei care merg cu masina. Cei care merg cu avionul vor fi testati gratuit pe aeroport.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sebastianmihailJR[10.07.20 17:42]

@Andox:  Cat esti de sigur? La prima vedere nu pare sa vie doar pentru cei care vor calatori cu autovehicul. Unde scrie asta? Ceva link? Multzam


mirmicuPA13r[10.07.20 17:59]

@sebastianmihail:  E foarte sigur:

Guvernul grec a anunțat în presă:

thetoc.gr/politiki/articl ... o-ton-promaxona

"În cadrul ședinței s-a decis că cei care intră din motive neesențiale din 14 iulie de la ora 6.00, marți dimineață, pe la Kulata/Promachonas, sunt obligați să arate un rezultat negativ al controlului molecular care va fi fost efectuat cu până la 72 de ore înainte".

Obligația completării PLF-ului cu 24 pana la 48 de ore inainte de intrarea in Grecia rămâne în vigoare pentru toți turiștii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

sebastianmihailJR[10.07.20 19:32]

@mirmicu:  corect. Multumesc frumos guys


  • AFIȘATE rsp [121-150] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.21259593963623 sec
    ecranul dvs: 1 x 1