ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 11 zile
Cuplu
PREȚ 1050
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Turul plajelor Cretei

Plajele aurii de lângă Chania!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru că vremea s-a răcit simțitor, vin și eu cu niște povestiri „călduroase” , cu mare și mult soare!

Turistul ajuns în Chania sau în apropiere de Chania, de exemplu în Kato Daratso, așa cum am stat noi, are la dispoziție o salbă de plaje, înșirate una după alta, la o distanță foarte mică. De Chania, de pildă sunt doar cca 3-4 km, undeva la 10 minute de mers cu autobuzul. Stațiile sunt fix în dreptul plajelor, așa că tot confortul este asigurat.

Noi am stat la Elotia Hotel, în Kato Daratso, la cca 10-15 minute de mers pe jos, cele mai îndepărtate plaje. Cea mai apropiată o vedeam din balcon, era după șirul de palmieri, terenul de fotbal și șoseaua care venea din Chania.

Voi începe cu prima plajă pe care am fost, Iguana Beach.

Este la vest de Kato Daratso, fiind ultima în ordine, venind din Chania. Trebuie să vă spun că plajele acestea sunt situate pe un soi de peninsulă, o ieșitură de pământ, cu trei creste, care adăpostesc trei golfuri liniștite și mici. Ultima spre vest este cea care adăpostește plaja Iguana. Partea frumoasă este că drumul, respectiv parcarea aflată la umbra unor tamarini, are și pe partea opusă o plajă, respectiv marea. Plaja aceasta este Sunset Beach. Aceasta este mult mai largă, se întinde mult spre vest, continuându-se cu Paralia Agii Apostoli. Așadar, de vă plictisiți pe o parte, doar traversați drumul și ajungeți la cealaltă plajă. (Pentru o mai bună înțelegere voi pune un print screen cu harta)

Eu doar am studiat-o, m-am plimbat și am făcut poze, era un pic prea aglomerată pentru gustul meu, pentru că toată lumea se adăpostise le umbra copacilor de pe drum, așa că am rămas toată ziua la Iguana Beach, mică, intimă și liniștită.

Nisipul este auriu, destul de fin, fierbinte în iulie, iar plaja este bine dotată cu șezlonguri și umbrele, foarte colorate, de fapt tot echipamentul de aici este multicolor.

Se păstrează bine distanțarea la șezlonguri, persoana responsabilă cu plaja era mereu prezentă, pentru a curăța și dezinfecta șezlongurile. Setul costă 9 euro.

Este și o terasă la umbra copacilor, mese și scaune din lemn, aici am băut câte o bere și un smoothie dintr-un mix de fructe.

Mai târziu am și mâncat câte un gyros.

Există toate dotările necesare pe plajă, cabine de schimb, toaletă la bar, salvamar.

Apa mării este foarte caldă, foarte limpede, cristalină, mică la început, cu nisip și în apă, se adâncește destul de departe. Adecvată celor mici, care se jucau cu atâta bucurie...

Stâncile de pe margini sunt locuri perfecte pentru explorat, ceea ce am și făcut. Mai întâi am fost pe partea de vest unde stă mândră cocoțată pe vârful stâncii o mică mânăstire albă, Agii Apostoli. Am încercat să și ajung acolo, dar era o barieră și o doamnă m-a oprit. M-am mulțumit doar cu câteva poze de la distanță.

În mijlocul parcării, la umbra tamarinilor este o mică bisericuță, Εκκλησάκι Ξένιος Δίας-adică Capela lui Xenios Zeus. Foarte frumoasă și colorată.

Am petrecut aici o zi întreagă, marea era calmă, golful este mic, dar tot nu permite vântului să agite prea tare marea. ;)

Recomand cu mare drag!

Cea de-a doua plajă a fost cea mai apropiată de noi, Yannis Beach, sau cum i se mai spune Agii Apostoli Public Beach.

Trebuie să vă spun că localitatea Kato Daratso, are echivalent-stațiunea de la mare- Agii Apostoli.

Și aici este același nisip auriu, foarte fin, fierbinte, arzător sub razele soarelui. Pe cele două părți ale sale, există și două terase, prima în vest, Notis Canteen, iar pe dreapta Giorgio' s Canteen.

Plaja este bine organizată, are șezlonguri și umbrele, setul este de 9 euro. Există salvamar, cabine de schimb, duș, toalete la terase. Terasele sunt accesibile și de pe drum. De altfel aici găsiți și parcare pe marginea drumului dacă veniți cu mașina. Pe partea dreaptă a plajei există o rampă cu un scaun pentru persoanele cu dizabilități, pentru a putea ajunge în apă. Mai mult de atât la ieșire, există și duș, chiar acolo, în capătul pistei.

Yannis beach are steag albastru.

Marea este calmă și aici, doar spre seară am văzut că s-au format mici valuri. Mulți greci, mulți copii și aici, veniți cu bunicii din Chania.

Normal că am explorat și în dreptul acestei plaje toată zona, iar dacă pe stânga sunt multe stânci colorate, pe dreapta, am urcat pe niște cărărui și am descoperit chiar și o mică grotă.

În rest, lângă drum, sunt mulți copaci, de regulă tamarini, iar mulți dintre localnici vin cu măsuțele și scăunelele lor pentru a sta la umbră. Fac o baie, două, joacă table, sau beau câte o bere. Este la îndemâna oricui.

Și la plaja Yannis am petrecut o zi frumoasă, am mâncat câte o plăcintă luată de la bar, am băut câte o bere și câte un frappe.

Cea mai frumoasă plajă, dacă e să fie după mine, a fost Chrissi Akti Beach, sau cu alte cuvinte Golden Beach. Foarte căutată și destul de aglomerată, mi-a plăcut mult pentru că totuși nu am avut senzația de plin, de multă lume, deși era...

Este foarte lungă, cu un nisip atât de fin și auriu, strălucind la soare la propriu.

Există o parcare destul de mare, iar la nevoie se poate parca și pe marginea drumului.

Am fost aici două zile la rând, am lenevit, am făcut baie, ne-am relaxat. Bineînțeles că eu m-am plimbat cât e plaja de lungă, ba mai mult de atât am fost până în capătul ei, m-am urcat pe stânci, acolo este o mică cărare, care duce dincolo, spre Aptera Beach, având Resortul cu același nume în spate.

În continuarea plajei Aptera vine alta, Kladisos Beach, apoi numele se schimbă în Nea Chora Beach, adică da, am ajuns în Chania.

Cum pierdusem deja multă vreme și am făcut destule poze, m-am gândit că e timpul să mă întorc, deoarece soțul meu mai avea puțin și mă dădea dispărută.

Sigur, îmi știe obiceiul, că eu nu prea am stare la plajă, pentru prea multă vreme, așa că trebuie să cutreier fiecare locșor, fiecare stâncă. Dar totuși... acum era timpul să mă întorc.

Este atât de plăcut să te plimbi desculță prin apa mării, pe marginea plajei iar aici fiind numai nisip era o reală binecuvântare...

Și această plajă are toate dotările necesare, setul de două șezlonguri plus o umbrelă este 8 euro. Se dezinfectează în fața ta, înainte de utilizare.

Există toalete, cabine de schimb, dușuri, salvamar, este și un club de surf pentru tineri, am văzut mulți copii. Se pot practica sporturi nautice.

Sunt trei baruri-terase, în partea de vest unde am stat noi Xenios Dias bar, în dreapta spre clubul de surf e Ippocampos Beach Bar, iar undeva pe la mijlocul plajei, Piranhas Cafe.

Plaja Chrissi Akti este desemnată cu steag albastru.

Am petrecut două zile superbe, marea minunată, foarte albastră după cum veți vedea și în poze, cristalină, caldă, perfectă pentru baie.

De aici de pe plajă se vede Chania, iar din mare poți admira crestele munților Albi în zare, pe când în largul mării se distinge silueta insulei Lazaretta.

Cum nu pot face o diferență, eu recomand toate cele trei plaje, depinde de voi ce anume vă place, fiecare dintre ele merită explorată, sau de ce nu, toate trei laolaltă, cum am făcut și noi!

 

Webmaster, o rugăminte: youtu.be/HotCURhQYXw

Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de maryka in 14.11.20 18:36:47
Validat / Publicat: 14.11.20 20:20:56
VIZUALIZĂRI: 606INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Crinul de nisip, gingaș și frumos!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  11 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [14.11.20 20:07:15] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.11.20 20:56:48] »

  @webmasterX:  

  Mulțumesc frumos! ​

  webmasterscris / TELEFON [14.11.20 21:37:50] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.11.20 21:52:51] »

  @webmaster:  

  Mă bucur, mulțumesc frumos! ​

  krisstinnascris / TELEFON [14.11.20 22:19:47] »

  @maryka:  Draga meaCiteam și lacrimam, la poze n-am mai rezistat și-am plâns puțin ​​

  ​​Apoi, am urmărit filmulețul, mâncam cina, salata de fructe cu semințele de in ​​

  ​​Foarte "fierbinte" articolul, pe gustul meu! ​​

  La fel fac și eu, nu am stare sa zac la plaja, mă plimb, lipsesc si câte doua ore de lângă soțul meu, îmi amintesc ca in Creta, in Rethymno, am mers pe plaja pana s-a terminat nisipul și plaja, am făcut la dreapta și am ajuns la marginea orașului, mergeam pe trotuar, pe lângă sosea, eram in costumul de baie și se uita toată lumea la mine dar nu îmi păsa, eu mă simt bine când colind locurile estivale, nu suport să stau mult la plajă, mă balacesc și apoi mă plictisesc îngrozitor  Cred că aș înnebuni dacă aș fi nevoită sa stau ore întregi pe șezlong, la băutură, cum fac prietenii noștri. In Creta am fost 3 familii, îi lăsam pe toți la plaja cu alcoolul lor cu tot și plecam de nebună. ​​

  ​​Dar chiar de sunt doar cu soțul, tot plec pe coclauri, lui îi place să leneveasca ore întregi pe șezlong, la umbră, nu ne potrivim la vacante​​

  ​​Nu pot spune care dintre plaje mi-a plăcut mai mult pentru că fiecare e frumoasa in felul ei. Dar, recunosc, ador plajele înguste care au si pomi pe margine, nu agreez plajele late, prefer golfurile care au și stânci, adică nu îmi place monotonia

  Tare bine mi-a făcut articolul tău, mulțumesc

  ​​

  ​​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.11.20 23:09:17] »

  @krisstinna:  

  Ah, iată că mai am pe cineva care-mi seamănă! Credeam deja că numai eu umblu pe coclauri! Și mai grav era că nu aveam telefonul la mine, doar aparatul foto, ​că de, în „echipament” de plajă nu ai prea multe buzunare... ba chiar deloc și am preferat să-l las la bază. Așa că nici măcar nu mă putea contacta. Plus că la escaladat stânci nu era indicat nicicum...

  Oricum mi-a plăcut foarte mult, iar nisipul acela fin, era tare plăcut sub tălpi.

  Mulțumesc frumos și mă bucur că ți-am provocat amintiri plăcute​​!

  Te pup cu drag, o noapte liniștită!

  irinadscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [15.11.20 07:19:31] »

  O mare bucurie mi-ai făcut și de data aceasta cu articolul de față! Eu, anul trecut, am ales cazarea fix în funcție de frumoasa Golden Beach (Chrissi Akti), plaja aceasta fiind, într-adevăr, plaja noastră de casă.

  Le-am vizitat pe toate celelalte, am prins și biserica Agioi Apostoloi deschisă​, dintre toate, Iguana mi s-a părut cea mai discretă.

  Felicitări pentru articol și ideea de a descrie aceste minunate plaje! O duminică frumoasă!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [15.11.20 09:49:50] »

  @irinad:  

  ​Mă gândeam eu că îți voi aduce aminte! Doar și voi ați fost acolo!

  Pe de altă parte am dorit să se știe, că atât de aproape de Chania sunt plaje grozave, cu nisip fin, perfecte pentru vacanță, iar dacă vor alege o cazare în localitate-stațiune, cu atât mai bine. E suficient chiar și pentru cei care nu vor să colinde prea mult pe insulă, oricum pot varia plajele de pe o zi pe alta.

  Nu știu de ce nu era deschis la biserică, dar adevărul e că în altă zi nici n-am mai încercat, am și uitat, dar oricum eram ocupați cu celelalte plaje ​​

  Duminică frumoasă, te pup!

  calatorul [17.11.20 14:22:00] »

  @maryka:  Frumoasa relatare, care ne mai aduce aminte de vara si de mare. Frumoase si plajele, eu unul nu am ajuns pe niciuna din ele, grabit spre Falassarna si Balos si apoi inapoi. Poate data viitoare, cand ar trebui sa ma opresc in vestul insulei, sa vad mai multe pe acolo. Multumim pentru prezentare, ca si pentru pozele convingatoare, alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.11.20 16:06:08] »

  @calatorul:  

  Mulțumesc frumos pentru aprecieri, ecou și vot​!

  Niciodată nu este prea târziu pentru ceva, în cazul ăsta pentru a vedea ceva, respectiv partea de vest a insulei. Noi am mai fost acolo în 2016, am stat lângă Hersonissos, am ajuns puțin, foarte puțin în Chania și iată că anul acesta am avut ocazia și plăcerea să ajungem din nou în Creta, de data asta în partea de vest. Am recuperat mare parte din locurile care erau pe lista de dorințe! ​

  calatorul [18.11.20 17:16:48] »

  @maryka:  Si eu multumesc pentru raspuns si precizari. La fel am facut si noi la prima vizita de acum vreo 10 ani, cand am stat tot la Hersonissos, este relatarea pe AFA. Si desi am vazut multe lucruri pe insula, nu am reusit sa ajungem la Balos si Elafonissos, prea departe de unde eram cazati. Imi propun sa revin in Creta tocmai pentru zona asta, asa ca multumesc pentru sugestiile propuse. ​

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  calatorul, irinad, maryka
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0896778106689 sec
  ecranul dvs: 1 x 1