ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 10 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ ~1400
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 10 MIN

Punct și de la capăt! Vacanță în insula Corfu!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De ce acest titlu? Să mă explic. Acum mai bine de 12 ani, am început să cutreier Grecia, în special pentru insulele ei. Mă știți pentru asta! :) Odată am încercat și un clasament, sigur între timp am mai adăugat și altele pe listă;)

Începutul a fost timid în insula Zakinthos, la Marea Ionică, apoi a continuat cu Kefalonia, una din cele mai îndrăgite de mine din toate insulele văzute, urmată de Lefkada și Meganissi. În anii care au urmat nu m-am mai întors în această parte a Eladei, „poziționându-ne” mai mult pe partea de est și sud.

Iată că acum, practic ne-am întors de unde am plecat, sigur, ceva mai la nord, urmând poate un ciclu nou al vacanțelor noastre, dacă vremurile și vremea vor mai fi favorabile călătoriilor.

Așadar, vacanța noastră de vară a fost în insula Corfu. Despre ea voi povesti astăzi, despre cele 10 zile de poveste, trăite la mare căldură, cu maximă intensitate.

Am stat mult pe gânduri înainte de a lua biletele, am renunțat și iar am reluat căutările, iar în cele din urmă rezultatul a fost spectaculos. Am folosit niște vouchere de anul trecut de la Aegean Airlines, rămase în urma anulării unor zboruri, luând așadar biletele pentru întoarcere, zbor direct Kerkyra-București. La aeroport am aflat că zborul era operat de Animawings, pe un avion al Aegean. Complicate căile aeriene! :)

La dus am apelat la compania aeriană roz, care avea tot un zbor direct, București-Kerkyra, orar impecabil 7.50 - 9.10.

Întoarcerea asemenea, 15.50- 17.15.

Până aici, a fost bine, mai greu a fost cu cazarea, Booking-ul, eficient de fiecare dată, dar cu niște prețuri pe măsură pentru luna august. Am periat lista serios, glumind, că aș dori doar cazare, nu să cumpăr vreuna dintre proprietăți... :))

În cele din urmă m-am oprit la Kavos, o localitate-stațiune în sud-estul insulei, de care nici măcar nu auzisem. Departe de aeroport, 47 km, dar asta e! Ne-am deplasat cu taxi-ul la dus, 80 euro. La întors am plecat către bus-Green Bus, care circulă regulat spre capitală și de acolo la aeroport, dar exact atunci întârziase cu cca 15 minute și neștiind cât va mai dura, am apelat din nou la un taxi... alți 80 de euro. Sigur că pe drum ne-am întâlnit cu autobuzul, dar era prea târziu. Motivul întârzierii era traficul infernal, ce ne-a creat și nouă probleme, așa că nu știu dacă am fi ajuns la timp cu busul.

Despre insula Corfu auzisem multe lucruri, de bine și de mai puțin bine, așadar eram cu atât mai curioasă să văd cum o voi percepe eu. Acum la final, trăgând linie, mă bucur nespus că Am Fost Acolo, vă voi povesti și despre aspectele negative și de cele pozitive.

Insula Corfu este în primul rând foarte verde. O minune de vegetație și flori, dealuri acoperite cu pini și foarte mulți chiparoși, păduri de foioase și stejari, tufe mari de leandri colorați și înmiresmați, bouganvillea roz sau roșii, palmieri, citrice, rodii, peri, smochini, viță de vie, dar și renumitul kumquat, precum și livezi întinse de măslini, etc.

Muntele Pantokrator, cel mai înalt de pe insulă, cca 906 m, veghează în jur, de la nord-est, iar de sus se poate admira toată insula, ba chiar și în zare spre Albania. Pe partea de vest, insula este mai stâncoasă, dar există multe golfuri ascunse, cu ape limpezi și foarte albastre, cu reflexe azurii sau turcoaz. Pe partea de est, plajele sunt pe alocuri mai întinse, în alte zone muntele parcă iese direct din mare. Cele mai multe hoteluri sunt cocoțate pe dealuri, iar turiștii trebuie să știe că mersul la plajă nu este chiar ușor :))

Și din această cauză am optat pentru sudul insulei.

În perioada în care am fost noi acolo, marea era acoperită de un soi de ceață, astfel pe partea de est marea nu părea așa de albastră ca în visele mele, sau ca în partea de vest. Dar asta nu mi-a stricat cheful defel. În penultima zi de vacanță, am pus alarma să merg la mare pentru a prinde răsăritul. Ca întotdeauna, nici de această dată nu m-a dezamăgit! Chiar dacă soarele a apărut din spatele munților, nu direct din mare, de pe continent, de la Sivota.

Drumurile pe insulă sunt interesante, ca să spun așa, destul de bune, doar că prin sate, sunt foarte înguste. Dar noi știm foarte bine asta. Nu e ceva diferit aici. În multe locuri am văzut semafoare, circulația fiind pe un singur fir.

Am închiriat o mașină de la Extreme Corfu, un Hyundai I 10, cu 80 euro pe zi, pentru două zile. Benzina e mai scumpă, între 1,69-1,75. Noi am consumat de 35 euro.

Am umblat hai-hui, am fost în est, vest, nord și sud, inevitabil am trecut și prin centrul insulei, prin satele de munte, cocoțate amfiteatric.

Pentru capitala Kerkyra Town, am folosit autobuzul local deservit de Green Bus, care de regulă circulă bine, exceptând dificultățile de trafic. Oricum durata traseului este undeva la o oră și un sfert. Din capitală există trasee către toate localitățile din insulă, iar pentru capitală există Corfu City Bus. Pentru mai multe informații puteți accesa aici astikoktelkerkyras.gr/con ... -weg-46340.html.

Prețurile diferă în funcție de lungimea cursei, de exemplu noi am plătit de la capăt de linie-Kavos-Kerkira Old Town, 4,40 euro/persoană.

Prima zi a fost de relaxare, de luat cunoștință cu stațiunea noastră, care s-a dovedit a fi noua Laganas pentru tineri. Nu am știut acest aspect, dar nu ne-a deranjat defel, pentru că stațiunea este mare, se întinde pe cca 5 km, iar plaja este foarte lungă și întinsă. Cu nisip fin, dar pe alocuri cu multe alge. Am căutat locuri frumoase, mai curate, sunt multe taverne la mare, puteți alege dintr-o mare varietate, noi am găsit un loc excelent, ceva mai departe de cazarea noastră, dar nu ne-a deranjat deloc. Voi povesti mai mult la articolul despre plaje. Despre hotel voi scrie în curând.

Următoarele două zile am avut mașina, așa că am umblat în lung și lat, atingând nordul la Kassiopi Bay cu al ei castel bizantin, apoi la Sidari și celebrul Canal d' Amour, în est la Ipsos, Dasia, Gouvia, Lefkimmi, Benitsses, Moraitika, Perama, apoi în vest la Paleokastritsa, Agios Georgios, frumosul și pitorescul sat de munte Pelekas care ne-a dat atâtea emoții pe drumuri. Sigur că nu puteam rata vizita la Achilleion, frumosul palat al Împărătesei Elisabeta a Austriei, cunoscută sub numele de Sissi, apoi la Pontikonissi, micuța insulă care stă vis-a-vis de mica bisericuță Vlacherna Monastery Panagia. Aici se poate ajunge pe un mic pod din drumul principal sau de pe peninsula Kanoni.

Insula Pontikonissi, care în traducere înseamnă insula șoricelului, datorită scărilor albe ale mânăstirii Pantokrator și care de la depărtare au forma cozii unui șoricel, poate fi „atinsă” printr-o plimbare cu o bărcuță.

Locul este deosebit și pentru că este foarte aproape de aeroportul Ioannis Kapodistrias și aproximativ la fiecare 10 minute aterizează câte un avion, spectaculos, chiar nițel deasupra mânăstirii.

Am intercalat apoi zile de odihnă și relax la plajă cu vizita în capitală, unde ne-am plimbat prin Spianada -Σπιανάδα, celebrul parc-piațetă din Kerkyra Town, cel mai mare din Grecia și al doilea ca mărime din Europa după Piața San Marco din Veneția, situat chiar în fața cetății vechi. Am văzut clădiri celebre și frumoase, cum ar fi Nobile Teatro di San Giacomo di Corfù, astăzi Primăria din Corfu. Palatul Sfântul Mihail și Sfântul Gheorghe, cunoscut ca și Palatul Regal sau Palaia Anaktora-Palatul Vechi, clădire ce astăzi adăpostește Muzeul de Artă Asiatică. Apoi am vizitat orașul vechi și fortăreața veche, Palaio Frourio, parțial, pentru că partea de sus, era închisă din cauza căldurii. Cam așa s-a întâmplat și la fortăreața venețiană nouă, Neo Frourio, căreia i-am văzut zidurile exterioare :)

Orașul vechi este o bijuterie, străduțe mici și strâmte, sau altele largi și aerisite, acoperite cu lespezi de marmură, lucioase și foarte alunecoase. Din loc în loc se deschid piațete cu terase unde este inevitabil să nu servești ceva răcoritor!

De multe ori am asemănat-o cu Chania, însă Kerkyra Town, este mult mai mare, părerea mea. Dacă centrul este frumos și romantic, la periferia orașului am văzut multă delăsare și mizerie, multe clădiri abandonate, desigur, poate nu mai mult ca în altă parte, dar care nu arată bine deloc.

Dar, încă o dată mă repet, orașul vechi este superb, voi scrie separat despre el, ne-am plimbat pe străduțele și aleile sale, am admirat pisicile, am mirosit florile, am admirat balcoanele renumite pentru perioada sărbătorilor pascale, atunci când de acolo se aruncă celebrele vase roșii, am intrat în biserici, foarte multe - atât catolice cât și ortodoxe.

În penultima zi am fost în excursie în insulele Paxos, Antipaxos, un paradis, am petrecut o zi superbă, am văzut marea în toate nuanțele ei posibile, am pătruns în peșteri, am admirat „colecția” de iahturi, ambarcațiuni, bărcuțe și toate cele de-ale mării. În Gaios, capitala insulei Paxos am stat 2 ore, timp în care am mâncat de prânz, dar ne-am și plimbat pe străduțele înguste, pline ochi de turiști, exact ca-n vremurile bune.

Pe moment m-am simțit minunat, pur și simplu pentru prima dată acolo am uitat că a existat vreodată Covid :p

Voi încerca pe viitor, să detaliez fiecare loc în parte, încercând să fiu utilă celor care caută informații despre această insulă.

Prețurile pe insulă sunt cam la fel ca și până acum, la mâncare, souveniruri, excursii.

Centre de testare pentru Covid, PCR sau pentru Antigen rapid sunt cam în toate stațiunile, rezultatele vin pe mail (cele de la PCR), cam în aceeași zi. Prețul este de 80 euro PCR și 40 Antigen rapid.

Măsurile de siguranță sunt respectate în general, personalul la magazine, hoteluri și restaurante poartă mască, au mănuși, sunt dezinfectante peste tot.

La plecare în croazieră pe mare, am completat un formular, în rest nimic altceva.

La aeroport, atât la plecare din București cât și din Corfu, ni s-au cerut certificatele de vaccinare sau testele și evident PLF-ul la plecare. La sosire la Otopeni, am avut noroc pentru că am completat din timp formularul de intrare în țară și ni s-a generat un cod QR pe care ni l-au tipărit la aeroport.

Cam asta a fost vacanța noastră, voi detalia pe parcurs, acum vă las în compania unor poze ce sper să vă placă!

 

Webmaster, o rugăminte:

youtu.be/fGn7cvhH-vc

mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 12.08.21 21:04:59
Validat / Publicat: 12.08.21 21:37:03
VIZUALIZĂRI: 8151INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Paleokastritsa, sau uneori cuvintele sunt de prisos...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmaster [12.08.21 22:36:42] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

marykascris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [12.08.21 22:38:13] »

@webmaster:

Mulțumesc frumos!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 07:44:57] »

Bună dimineaţa!

Un articol pe care-l aşteptam şi iată că a venit! Foarte bună sinteza vacanţei voastre corfiote. Intensă, frumoasă şi amplă vacanţă, cu multe lucruri văzute şi făcute, aşa cum vă place vouă (dar şi nouă) ! De Corfu ne leagă şi pe noi amintiri foarte plăcute, deorece aici am deprins dragostea faţă de insulele greceşti, aceasta fiind prima insulă în care am petrecut o vacanţă întreagă, în septembrie 2007, până atunci fuseserăm doar turişti de continent. Citindu-ţi review-ul, am constatat că pentru acele vremuri am vizitat câte ceva, însă abia aştept să văd exact cum a decurs vacanţa unor experimentaţi într-ale Greciei, aşa cum sunteţi voi.

Faptul că nu a fost foarte ieftin în august este de înţeles într-o oarecare măsură, mai ales că grecii încearcă să recupereze din perioadele mai puţin reuşite sau din cele incerte care vor veni. Asta am văzut că ar fi o trăsătură generală...

Aştept continuările, ştiu că vor veni, timpul e de partea ta acum! O zi frumoasă îţi doresc şi mai ales spor la scris! Te îmbrăţişez cu drag!

ANILUscris / TELEFON [13.08.21 08:03:38] »

Am fost acolo fix acum 12 ani!!! Și recunosc că ne dorim să mai mergem în Corfu că parcă nu am explorat-o așa cum trebuie... a fost prima insulă grecească văzută!!!

Am revăzut insula prin pozele tale... foarte sugestive cu locurile emblemă ale insulei!

Ce amintiri frumoase mi-au revenit din Corfu citind despre vacanța voastră. Aștept continuarea să mai văd odată în detaliu Corfu!

Toate cele bune!

ovidiuyepi [13.08.21 08:06:05] »

Mai mult decat util acest articol. Asta din punctul de vedere al cuiva, subsemnatul, care nu a pus piciorul in Corfu decat o singura data si pentru cateva ceasuri. S-a intamplat in august 2015 cand am vizitat Kerkyra Town intr-o croaziera organizata din Parga. Si atunci am vazut foarte putin din oras. De aceea consider acest articol un excelent ghid pentru cineva care are in plan de viitor o vacanta in Corfu (Kerkyra).

Multumesc frumos pentru cele prezentate si va doresc multa sanatate si vacante minunate in continuare. Astept cu nerabdare articolele viitoare.

webmaster [13.08.21 08:23:16] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Corfu, #EXCURSII și CĂLĂTORII - I. CORFU (i. Ionice)" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Musai de văzut în Corfu]

Dana2008scris / TELEFON [13.08.21 09:23:36] »

@maryka: Minunate fotografii, util articol bogat în informații, într-un cuvânt: Felicitări!

Te plimbi mult, studiezi în amănunt locurile și uite așa ne ajuți să ne facem o idee despre destinațiile în care dorim să ajungem.

Am auzit multe păreri pro și contra Corfu și de aceea am pus la coadă această insulă.

Mă bucur pentru vacanța ta reușită în Corfu.

Călătorii plăcute! Numai bine! Pupici!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 09:39:53] »

@maryka: Știam că ai ales Kavos ca bază de explorare a insulei și cred că a fost o decizie bună: chiar dacă sudul Corfului nu e la fel de spectaculos ca nordul muntos în privința peisajelor, plajele în schimb sunt mai largi și nisipoase, cu intrare lină în apă. Iar Kavos este polul distracției pe insulă, un loc unde n-ai cum să te plictisești.

Ai vizitat mai mult decât noi, care nu am ajuns, de pildă, la Sidari și Canal d Amour iar în Kerkira ne-am plimbat doar cu mașina, negăsind loc de parcare. Aglomerația infernală a fost de altfel unul dintre lucrurile care m-au deranjat foarte tare în Corfu, al doilea fiind mizeria de nedescris și munții de gunoaie. De aceea păstrez impresii amestecate despre insulă și mă îndoiesc că aș mai reveni acolo.

Cum însă tu ești genul care găsește părți frumoase și acolo unde nu sunt , sunt convinsă că ai avut parte de o vacanță reușită, din care ne vei împărtăși și nouă experiențele tale.

Toate cele bune!

elenaadinascris / TELEFON [13.08.21 10:35:54] »

Foarte frumoase peisajele și un articol complex!

Felicitări!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 11:54:56] »

@irinad:

Mulțumesc frumos Nadina!

Adevărul este că noi nu am mai fost în Grecia într-o lună atât de călduroasă, cu atât mai mult acum, când recordurile sunt doborâte una după alta. Sinceră să fiu, nu ne-am plimbat atât cât am fi dorit și din acest motiv, dar oricum mă declar mulțumită cu ce am văzut!

Anul acesta ne-am relaxat mai mult, ne-am bucurat de mare și voi povesti în curând cam ce am făcut noi pe acolo.

Da, pentru noi a fost o „reveneală” în partea asta a Greciei și nu știu de ce, cumva tot amânam insula Corfu. Dar știi cum se spune, vine vremea pentru fiecare lucru, loc, la momentul potrivit!

Mă bucur deasemenea că ți-am amintit de locuri frumoase, știu cum e, primul loc nu se uită niciodată, mai ales dacă ți-a plăcut mult!

Te pup cu drag, să aveți zile frumoase și zbor lin!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 12:01:03] »

@ANILU:

Mulțumesc frumos și mă bucur că provoc atât de multe sentimente plăcute despre prima insulă grecească văzută!

Sper să vă „port” mai departe cu mine, pe meleagurile corfiote, pe mări albastre și sate de munte.

Mie Corfu mi-a amintit tare mult de Zakinthos, prima pentru mine, se aseamănă foarte tare, iar Kavos unde am stat noi e asemenea stațiunii Laganas.

Toate cele bune, o vară frumoasă!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 12:07:48] »

@ovidiuyepi:

Păi acum e atât de ușor de ajuns acolo în Corfu, sunt zboruri directe, ceea ce și nouă ne-a ușurat alegerea destinației de vacanță, necomplicându-ne cu escala din Atena. Așadar nu este niciodată târziu pentru o vacanță!

Mulțumesc pentru aprecieri, capitala este frumoasă, necesită destul timp pentru a o vizita pe îndelete. Noi am fost într-o singură zi, mai plănuiam una, dar era atât de cald, mai ales acolo, încât am renunțat. Asta nu înseamnă decât că mai avem un motiv întemeiat de întoarcere!

Toate cele bune, aștept impresii noi despre Rhodos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 12:11:38] »

@Dana2008:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, ecou și vot!

Să știi că am procedat la fel ca tine, auzind păreri împărțite, am avut un fel de reținere. Dar acum mă bucur că am ajuns acolo, îți va plăcea, este foarte verde, nu are marea aceea albastră de Lefkada, dar compensează cu alte priveliști de vis, golfuri ascunse, ape turcoaz... Mă bucur că ți-au plăcut pozele, să știi că mai am multe!

Te pup cu drag!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 12:22:14] »

@Carmen Ion:

Într-adevăr, am stat pe gânduri dacă să mergem sau nu acolo, iar împrejurările ne-au ajutat să luăm această decizie, care a fost una bună. Kavos ne-a venit ca și mănușă, deși șoferul de taxi la plecare ne-a întrebat cum de-am ales acest loc pentru tineret? Soțul meu i-a spus, da, ce nu suntem tineri și noi? Iată că nu mai suntem chiar așa de tineri și poate și din acest motiv ne-am zis că nu e bine de urcat scări și dealuri de la plajă spre cazare, mai ales la 40 și ceva de grade

În Kerkyra Town, ne-am dus cu autobuzul tocmai din cauza parcărilor dificile, dar era atât de cald, încât ne-am învârtit pe străduțele înguste unde era totuși umbră suficientă.

În centru era foarte curat, dar adevărul e că spre periferie, era destulă delăsare, nu chiar munți de gunoaie, dar foarte multe clădiri abandonate. Ce n-am înțeles defel, autobuzul Green Bus, te duce în orașul vechi, dar pentru întoarcere, stația-cap de linie, modernă de altfel, e la cca 2 km de Old Town? Am mers o grămadă pe căldura aceea. Cum să te gândești așa?

În rest, peisajele de vis, satele de munte o poveste, în Pelekas, am crezut că abandonăm mașina și nu mai putem coborî, dar toate astea fac deliciul unei vacanțe reușite, căci altfel despre ce am vorbi, nu?

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 12:24:14] »

@elenaadina:

Mulțumesc frumos, mă bucur că ți-a plăcut!

mprofeanuscris / TELEFON [13.08.21 12:50:24] »

@maryka: Așteptam articolul tău despre Insula Corfu. Nu am ajuns în nicio insulă din Grecia, sper să sparg și eu gheața o dată. Corfu este pe lista mea mai scurtă pentru Grecia, mă găndesc să ajung acolo cu mașina...

Aștept cu drag continuările!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.08.21 20:53:04] »

@mprofeanu:

Mulțumesc frumos! Dacă vă doriți asta sigur veți ajunge într-una din insulele grecești! Apoi dacă îi veți prinde gustul, restul vine de la sine!

Nu știu ce anume căutați, dar dacă vreți o insulă verde, Corfu poate fi aleasa. Sunt așa de multe încât aveți de unde alege!

Singurul dezavantaj, ca să spun așa, ce mie nu mi se „potrivește” este că insula Corfu este foarte aglomerată, chiar și acum pe timp de pandemie. Mie îmi plac mai mult insulele mai sălbatice, mai puțin turistice, iar dacă mă întrebați recomand de 10 ori insula Lesvos, am scris mult despre ea! Dar Corfu are farmecul ei ce nu poate fi contestat. Adică ba da, este, dar acum totul depinde de gusturi și de cât de cârcotașă poți fi!

Vă îmbrățișez cu drag!

Rodel [16.08.21 10:17:02] »

Am fost în Corfu în 2008 și mi-aș fi dorit și în vara asta având zbor din Sibiu, dar nu s-a potrivit. Poate la anul... Insula mi-a plăcut foarte mult, am stat în N-V, intr-o stațiune mică, Arillas. Am văzut multe din locurile descrise atât de bine de tine. Citindu-ți impresiile și văzând pozele, mi-a venit așa un dor de Grecia și, implicit, de Corfu.

Felicitări pentru frumoasele impresii și poze!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [16.08.21 11:13:04] »

@Rodel:

Dar nici acum nu este timpul pierdut, eu zic că luna septembrie este numai bună pentru colindat. Noi acum n-am folosit timpul la maxim pentru plimbări din cauza căldurii excesive, în schimb ne-am odihnit mai mult.

Poate cândva vom mai reveni și noi. Recunosc, am avut emoții, cu atâtea păreri divergente mă gândeam cum voi percepe eu insula. Per total mi-a plăcut foarte mult, am văzut și aspectele negative, dar îmi place să mă bucur de fiecare lucru mărunt, de fiecare peisaj frumos, care compensează ceva neplăcut.

Vă doresc să reveniți în Corfu, să aveți o vară frumoasă, vă îmbrățișez cu drag!

Rodel [16.08.21 13:11:25] »

@maryka: La sfârșit de septembrie am ales iar... Egipt, ce-i drept, în altă stațiune, Sahl Hasheesh.

marykascris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [16.08.21 13:13:51] »

@Rodel:

😘

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elenaadina, irinad, maryka, mprofeanu, ovidiuyepi, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.103619098663 sec
ecranul dvs: 1 x 1