ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
PREȚ ~50
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

[Alte] 'Opționale' din Chania

Loutro, un mic paradis, musai de văzut măcar o dată în viață!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cumva, total pe neașteptate, am ajuns anul acesta în Creta. Adică nu ne-am gândit de acum un an, din primăvară sau ceva... a fost o decizie rapidă, insula Creta era accesibilă în iulie, avion direct prin Ryanair în Chania, fără escală, așa că fără prea multe planuri de vacanță am ajuns în Creta, pentru a doua oară.

Trebuie să vă spun că un vis secret al meu, a fost să ajung din nou la Loutro. De demult! Din 2016, atunci când întorcându-ne din aventura numită Defileul Samaria, ferry-ul Daskalogiannis, a plecat din portul Agia Roumeli, cu destinația Chora Sfakion, unde ne aștepta autocarul. Doar că a oprit preț de câteva minute într-un mic portuleț care părea „rupt” cumva dintr-o pictură, Loutro.

La întoarcere, pe ferry, eram destul de obosiți, pentru că eram treji de la ora 4, veneam de departe, fiindcă atunci am stat în Koutouloufari, la 2 km de Hersonissos dar și după tot efortul depus în defileu.

Eram pe puntea de sus, „ascultam” liniștea din jur, priveam marea, oricum eram așa într-o stare de moleșeală plăcută, cred că mai și moțăiam, când deodată ne trezește sirena vaporului.

Și atunci am văzut acea frumusețe, care mi s-a întipărit pe retină și acolo în adâncul sufletului, am sperat la o revedere... cândva...

Iată că avea să fie acum!

Probabil că vă închipuiți că în prima zi când am avut mașina, Am Fost Acolo!

Câteva cuvinte despre Loutro:

Loutro este o mică localitate, un sătuc pescăresc, situat în sud-vestul insulei Creta, în sudul prefecturii Chania, la o distanță de cca 71 km de orașul Chania, la Capul Moures.

Marea Libiei, din sudul insulei, cea calmă și super albastră, îi scaldă țărmurile, iar zeii au binecuvântat-o și cu o vreme frumoasă, însorită. Se spune că aici Meltemi este „necunoscut” .

Clădirile albe, imaculate, cu ferestre albastre, ce ne amintesc de Ciclade, sunt unice în Creta. De fapt toate casele și clădirile dispuse în cca 2-3 rânduri sunt doar la câțiva metri de mare.

Poluare? Nici nu poate fi vorba... aici nu sunt drumuri, nu există mașini, a, ba da, este una care transferă proviziile din port de pe ferry, la hoteluri. Nu sunt nici măcar motociclete, pentru că nu au ce face cu ele.

Aici sunt doar oameni simpli, ospitalieri, dornici de a primi turiști, au câteva hoteluri, așa idilice, o să vedeți în poze. De-alungul mării, într-un golf, sunt înșirate terase, restaurante și cafenele, unde turiștii veniți peste zi stau, răsfățați de priveliștea fermecătoare.

Există o plajă undeva pe la mijlocul satului, Loutro beach, sau una în capătul de nord al satului, Akroyiali. Plaja este cu pietre, sunt destule umbrele și șezlonguri, iar apa mării este cristalină, cu reflexe verzulii...

Desigur putem adăuga și platforma din dreptul portului de ferry, acolo unde mulți aleg să stea la plajă, pentru partea verde, umbroasă din spate, de la cafeneaua Kastella.

În apropiere există însă plaje frumoase, ce merită experimentate la o ședere mai lungă în Loutro. Chiar între Chora Sfakion și Loutro este plaja Glyka Nera-apă dulce, accesibilă doar de pe mare-cu o barcă din Loutro sau din Sfakia. În partea cealaltă a satului este plaja Marmari, iar de acolo puteți să vă aventurați în Defileul Aradena, acolo unde dacă aveți curaj se pot face sărituri, bungee-jumping, de pe un pod metalic de 138 de m.

Însă ce-i mai important, cum puteți ajunge la Loutro?

Cu mașina închiriată este cea mai bună soluție, până în Chora Sfakion. Desigur drumul trece prin satul Vryses, apoi defileul Imbros, un traseu presărat cu foarte multe serpentine, care este extrem de spectaculos. Ultimii cca 3-4 km, au fost destul de dificili, pentru că se lucra la drum, dar cu atenție se poate parcurge bine.

Din Sfakia, se poate lua o barcă, sunt mai multe agenții care operează în zonă, ba chiar și un taxi-boat. Prețul este de 10 euro de persoană și circulă cam la o oră diferență.

Atenție! Loutro este accesibilă doar de pe mare.

Scurtă istorie Loutro:

Chiar și Loutro are o istorie ce se întinde pe mii de ani. Inițial a fost aici un port numit Anopolis, chiar deasupra satului.

Pe locul actual al satului era un oraș ce se chema Phoenix. Acest nume îl putem regăsi și acum în satul vecin.

Loutro a cunoscut o înflorire în perioada elenistică și mai apoi în cea romană, iar mai târziu a devenit raiul piraților. Situația s-a schimbat atunci când venețienii au cucerit insula și i-au alungat pe pirați, au construit o fortăreață, Kastella, ale cărei ruine le mai vedem și astăzi.

Mai târziu satul a fost numit Loutro- Λουτρό, ceea ce înseamnă în greacă-baie, deoarece aici au fost descoperite niște băi, iar apa a fost redirecționată spre Anopolis.

După venețieni, au venit turcii, care au profitat și de portul natural din sat și au construit un fort, o cetate deasupra satului, după răscoala din 1866.

Portul din Loutro a fost folosit și de cretani în rebeliunea lor conduși de Daskalogiannis, în 1770.

Bărcuța face din Sfakia până în Loutro cca 20-30 minute.

Dar hai să vă spun câte ceva și despre Chora Sfakion.

Este inevitabil, nu se poate Loutro fără Sfakia.

Sfakia este situată tot pe coasta de sud a insulei, în regiunea cu același nume și a cărei „capitală” este. Chora Sfakion sau mai simplu Sfakia, este un sat mic, de cca 300 de locuitori. Se situează undeva la ieșirea din Defileul Imbros, la cca 74 km de Chania.

Are două porturi mici, de aici se poate pleca spre Loutro, dar și spre Agia Roumeli, ori spre mica insulă Gavdos.

Spre deosebire de Loutro, aici puteți găsi și bancomate, farmacie, poliție, magazine, măcelărie, brutărie.

Din Sfakia circulă și un autobuz spre Chania.

Există o parcare mare la intrare în sat, dar se pare că mai mereu este plină, cel puțin așa ni s-a întâmplat nouă, deși am ajuns pe la ora 10, așa că am parcat pe marginea drumului.

Satul este amfiteatric, situat pe deal în jurul micului golf, a porturilor, iar lângă mare, se întind tavernele, restaurantele, cafenelele, oferind un tablou magnific turiștilor.

Ne-am plimbat dintr-o parte în alta, dintr-un port în altul, deoarece am avut ceva timp, pentru că am ajuns la doar câteva minute după ce plecase vaporașul.

Până la urmă a fost bine, căci așa am putut studia un pic și Chora Sfakion, alt loc supranumit-cuib al piraților. Mi-a plăcut mult să văd cum și pe tricouri sunt imprimate celebrele semne de circulație găurite de gloanțe. Așa erau și în realitate. :)

Economia se bazează în special pe turism, pescuit, creșterea animalelor, cultivarea măslinelor.

Chora Sfakion a fost una din cele mai importante baze ale luptătorilor de rezistență. Atât împotriva venețienilor cât și împotriva turcilor. Munții Albi-Lefkas Ori erau de nepătruns, ca și țărmurile stâncoase, fapt ce au ajutat pe cretani să lupte împotriva invadatorilor de orice fel.

Anopolis, satul vecin este locul de naștere a lui Daskalogiannis, mare conducător al revoluționarilor din Creta. Se spune că Sfakia nu a fost niciodată pe deplin cucerită de puteri străine.

În 1821, în apropiere de Sfakia, în satul Komitades, la Biserica Panagia Thymiani, a început Revoluția Greacă.

În satul Loutro există o școală pe care am văzut-o și o s-o vedeți în poză, unde s-a întrunit primul guvern revoluționar din 1821.

Din Sfakia puteți alege să mergeți și la castelul franc, Frangokastello, construit în 1371, pe un mic deal, la câțiva metri de plaja cu același nume. Am fost și noi acolo, dar nu am putut intra pentru că este în plin proces de restaurare. Ne-am mulțumit să facem câteva poze cu plaja.

Nici Sfakia nu duce lipsă de plaje, una mică este chiar în sat, lângă terase, alta imediat puțin mai la vest, Vrissi.

Cum mai aveam timp, după mica inspecție prin sat, ne-am dus în port, de unde urma să luăm vaporașul Neptune și am băut câte un frappè la taverna Faros, chiar lângă Stavros Taxi-boat. Aici am admirat o pisică tare leneșă, foarte frumoasă, care a stat lângă masa noastră, nederanjată nicicum de prezența noastră. ;)

Sigur că dacă aveți timp, puteți face și puțină mișcare să urcați la ruinele castelului de pe deal, noi doar l-am admirat de pe bărcuță.

Dar propun să revenim la Loutro!

Odată debarcați de pe vaporaș, am tras aer în piept, m-am ciupit un pic să fiu sigură că nu visez! :)

M-am și mirat că am găsit pe vreme de pandemie destul de mulți turiști, în acest loc parcă uitat de lume. Dar nu și de turiști :) se pare că multora le place acest mic colț de rai!

Deși poate fi neinteresant pentru cei care caută un loc de vacanță mai activ, eventual și cu nopți mai agitate, este clar, ei nu au ce căuta aici.

Loutro este însă locul ideal pentru cei care caută liniște, un cadru natural mirific, un loc în care să stai la plajă cu o carte în mână, să dormi, să lenevești, să te duci la taverna de lângă și mânănci sănătos, apoi să o iei de la capăt.

Dacă vrei să faci drumeții, o poți face cu siguranță, spre castelul din deal, fortul turcesc, sau spre ruinele fortificației venețiene Kastella din vestul satului.

Aici am fost și noi, am urcat treptele din spatele portului, spre terasa Kastella cu o vedere fabuloasă asupra golfului, farului și a satului. Ruinele castelului sunt fotogenice, dar și un loc bun pentru a surprinde imagini minunate cu marea. Marea este minunat de albastră aici, iar în dreptul satului este verde, smarald. Limpezimea însă, dată și de pietrele din mare, este fantastică, parcă ireală. Cum să nu vrei să te scalzi acolo?

De la terasa Kastello, am luat-o pe o cărăruie spre vest, uitându-mă când la malul stâncos pe stânga, când la dealul care mai ascunde ziduri groase de piatră, locuri bune de ascunzătoare pentru pirați.

Pe promontoriul Άκρα Μούρες- Akra Moures, mica bisericuță albă Agios Sotiros Christou stătea cuminte acolo, iar banca din fața ei ne-a invitat la puțină odihnă la umbra copacului.

De aici puteți să mergeți mai departe pe cărare spre plaja și portulețul Finikas. În drum puteți vedea și ruinele orașului antic Phoenix și ale templului lui Apollo.

Întorși în sat, o luăm frumos pe lângă mare, trecem efectiv printre mesele de la taverne, care la ora aceea nu erau foarte pline. În schimb am văzut că lumea era la plajă, foarte multă, neașteptat de multă...

Foarte frumos totul, nici nu știu unde să mă uit mai degrabă. De pe micul ponton din sat, de unde se ia bărcuța pentru plaja Marmari, mă uit spre casele din deal, de deasupra teraselor. Sunt atât de albe, imaculate, exact ca cele din Santorini. Pure! Doar ferestrele și obloanele sunt albastre, foarte albastre. Mă încântă tot ceea ce văd. Splendoare! și nu găsesc toate epitetele potrivite! Contrast uimitor între acest alb al clădirilor și stâncile maronii din spate.

Încet-încet, ne strecurăm până în capătul nordic al satului, trecem prin fața plajei Loutro Beach, Keramos beach, apoi ajungem la Akroyiali, chiar lângă dealul stâncos. Deși este îngustă, cu pietre, este plină de oameni fericiți, relaxați. Copiii se joacă liniștiți, apa este mică la mal.

Bărcuțe colorate înșirate ici-colo, iar marea... incredibilă...

Mi-ar place tare mult să stau aici măcar vreo 2-3 zile, cândva... Să deschid obloanele albastre, să văd marea atât de aproape, să cobor cele câteva trepte, să mă răcoresc în marea ca de peruzea...

Descopăr între două mici hoteluri tip boutique, o bisericuță albă-Panagia, flancată de un palmier înalt, apoi aceea școală veche de care vă pomenisem mai devreme.

Cum ne era foame ne-am instalat la una dintre terase (voi scrie separat), am mâncat de prânz, am băut eu o bere, soțul doar un suc și câte o cafea grecească autentică.

Ce să spun? cu un așa decor cum poate fi prânzul? Delicios! :p

Cât despre poze? am făcut-vorba aceea „fără număr” , pentru că locul este atât de ofertant, atât de fotogenic, atât de magic...

Concluzia mea, este că eu nu pot concepe o vacanță în Creta fără să vezi Loutro. Mi se pare nepermis;)

Este o altă față a Cretei și oricum partea de sud este total diferită de rest, o să vedeți când vă voi povesti și despre Paleochora. Este ca și când ar fi vorba de lumi diferite, iar timpul-atât de prețios- aici are o altă valoare, nisipul se scurge altfel în clepsidră-încet și foarte încet!!!

Pur și simplu, Loutro!

Dacă nu vă pot convinge, las pozele s-o facă!

Webmaster, o rugăminte:

youtu.be/nj6VASOxc5o

mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de maryka in 01.11.20 16:23:53
Validat / Publicat: 01.11.20 19:43:40
VIZUALIZĂRI: 971INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Loutro, văzut de pe treptele spre fortăreața venețiană Kastella.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  17 ecouri scrise, până acum

  micutzuscris / TELEFON [01.11.20 20:23:06] »

  Citit si votat cu drag. Peisajele din fotografii seamana foarte mult cu cele din Albania, statiunile Sarande si Ksamil. Toate cele bune.

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.11.20 20:50:41] »

  @maryka:  Într-adevăr, sudul Cretei nu seamănă cu nordul, e mai rural, mai puțin dezvoltat și mai sărac, dar in același timp mai autentic. M-am convins de asta anul acesta, mergând din Rethymno la Preveli,   Agia Galini și Matala.  

  Știam de Loutro, citisem despre acest sat și văzusem poze. Am vrut să ajung acolo anul trecut, venind din Agia Marina, însă nu l-am putut convinge pe Adrian din cauza plajelor cu pietre, pe care le detestă.

  Citind reviewul tău și văzând fotografiile, oare pot să pretind că AmFostAcolo?!! Cum? Nu se pune?!!

  Felicitări pentru excursie! ​​​​

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.11.20 22:10:25] »

  Oh, cu acest articol mi-ai amintit de locuri minunate pe care le-am văzut şi eu anul trecut într-o excursie aidoma celei despre care tocmai ai scris. Mie, zona asta din Creta mi se pare pe de-o parte, un colţ de rai-Loutro este magnific-, iar, pe de altă parte, faţa rurală, naturală, "nemachiată", dar mai săracă a insulei. Pentru a avea un tablou complet asupra acestei regiuni a Cretei (Chania), consider că trebuie văzut şi sudul care, aşa cum e, are un farmec deosebit, deşi este clar că ceva mai înapoiat decât nordul cel dezvoltat. E drept că şi relieful face să fie aşa, însă noi, turiştii, avem posibilitatea să descoperim feţele insulei şi să cunoaştem multiplele sale aspecte. Şi asta este foarte bine!

  Ai surprins şi descris excelent locurile, felicitări! Fotografiile sunt de revistă! O noapte liniştită!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.11.20 22:58:11] »

  @micutzu:  

  Mulțumesc frumos!

  Nu am fost încă în Albania, dar știu de la alți turiști că în multe locuri, pe litoral, marea este la fel de frumoasă ca și în Grecia. ​​Lumea întreagă are locuri minunate și mă bucur că le putem descoperi puțin câte puțin... adică sper din tot sufletul s-o mai putem face.  

  Multă sănătate și toate cele bune! ​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.11.20 23:07:52] »

  @Carmen Ion:  

  Mulțumesc mult! Ehei! și eu mă uit la multe poze frumoase și încerc să-mi închipui că sunt acolo! Dar, de fapt nu sunt! Însă îmi doresc să ajung! Și asta e important, pentru că sunt poate locuri despre care nici nu știam. Aici este farmecul și rolul AFA.

  Pentru toate astea, mulțumesc!

  Sudul insulei cu siguranță diferă de restul Cretei, de nordul turistic, cu hoteluri și resorturi luxoase, dar stau și mă gândesc, mai ales în vremurile astea dificile, aș alege să stau o perioadă aici, poate chiar în Loutro. Într-o lume simplă, curată și naturală, departe de lumea dezlănțuită. Măcar câteva zile!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.11.20 23:18:59] »

  @irinad:  

  Sunt de acord, trebuie văzut și sudul, face parte din insula Creta, din prezentul ei, din istoria ei. Pe mine nu m-a deranjat nimic aici, în sud, deși acum pot spune că în cele două sejururi, am văzut câteva locuri: Ierapetra, Matala, Agia Roumeli, Preveli, Frangokastello, Sfakia, Loutro, Paleochora. Doar așa Creta, imaginea ei, devine un întreg.  

  Știu că ți-a plăcut la Loutro, așa că mă gândeam că-ți va face plăcere s-o revezi prin pozele mele. Mă bucur că ți-au plăcut! ​

  O săptămână ușoară îți doresc, te pup, noapte bună!  

  ​​

  ovidiuyepiscris / TELEFON [02.11.20 08:36:53] »

  Citit si recitit cu mare pasiune deoarece prin aceste locuri nu am fost. Totul e minunat. Creta are un farmec aparte. Nici un loc nu seamana cu altul. Poate la anul sa reusesc o„evadare", in functie de situatia pandemica.

  Pana atunci multa sanatate! ​

  mishu [02.11.20 18:29:50] »

  @maryka:  O adevarata poveste spusa prin text și mai ales prin poze. Felicitări, votat cu mare drag.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.11.20 18:32:06] »

  @ovidiuyepi:  

  Mulțumesc frumos! Nu este timpul pierdut. Dacă ne revenim din perioada asta nefericită, sper să putem circula din nou iar atunci e bine să avem niște planuri.

  Cine știe, poate la anul? ​​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.11.20 18:34:33] »

  @mishu:  

  Mulțumesc frumos!

  Mă bucur că povestea mea și pozele v-au purtat pe meleaguri grecești, frumoase, calme și liniștite! Pentru mine este ca un balsam acest loc, ca un remediu-dacă sunt supărată sau nervoasă, mă gândesc la el și mă liniștesc rapid!

  Multă sănătate și o săptămână ușoară !

  Rodel [02.11.20 20:49:25] »

  Frumos descris, frumoase pozele, și cum să nu fie așa când ai avut o vacanță minunată! Cu fiecare review, mă faci să visez la Grecia, pe care n-am mai văzut-o de trei ani...

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.11.20 21:29:35] »

  @Webmaster:

  ​Aș fi dorit un filmuleț:

  ​https://youtu. be/nj6VASOxc5o

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.11.20 21:32:23] »

  @Rodel:  

  Mulțumesc mult! Da, am avut o vacanță minunată, recunosc!

  Vă doresc să fiți sănătoasă și la anul să vă reîntâlniți cu Elada iubită!

  Vă îmbrățișez cu drag! ​​​

  krisstinnascris / TELEFON [02.11.20 21:59:02] »

  @maryka:  Ador mesele alea puse in buza mării, indiferent de prețuri merită fiecare bănuț in plus. ​​

  ​​Ce culori! Ce atmosferă! ​​

  ​​Superb totul! ​​

  Și da. Aș bea o cafeluță la terasa propusă de tine Mergem? Virtual te insotesc și e tare bună cafeaua

  ​​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.11.20 22:18:35] »

  @krisstinna:  

  Mulțumesc mult!

  Să știi că acolo la Loutro, totul se întâmplă ​în buza mării, pentru că atâta e, asta-i tot!   În filmulețul ce aș fi vrut să fie inserat, era o filmare cu drona și se vedea foarte bine acest loc magnific. Atât de simplu și de frumos!  

  Da, culorile sunt ceva de poveste... pe fb mă întreba cineva, sigur nu e vreo pictură?

  Da, poate vom bea cândva o cafea acolo! ​​ Chiar și virtual!

  ​​ 

  webmaster [03.11.20 08:34:27] »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "[Alte] 'Opționale' din Chania, CHANIA" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: Descoperă Chania și împrejurimile]

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.11.20 09:52:32] »

  @webmaster:  

  Ok, mulțumesc frumos! ​

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, maryka, micutzu, mishu, ovidiuyepi, Rodel
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.130161046982 sec
  ecranul dvs: 1 x 1