ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.02.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperind insula Kos

Plajele nisipoase și albe ale insulei Kos!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Plajele nisipoase și albe ale insulei Kos!

În plină iarnă, cu frig și gheață, dar cu speranțe într-o primăvară cât mai timpurie, m-am gândit să vă „duc” într-o incursiune a plajelor din insula Kos, nu de alta, dar știu că mulți căutați acum oferte pentru vară!

Sigur că așa cum spuneam în articolul anterior, Kos este insula în care pășești pe treptele istoriei, dar în egală măsură, pentru cei care vor doar relaxare și plajă este insula ideală! De aceea în acest articol voi aminti plajele pe care le-am văzut, sunt mult mai multe, dar puteți alege apoi în cunoștință de cauză.

Noi am stat în capitală și am fost de câteva ori la plajele din zonă, mai precis chiar din zona imediat apropiată, lângă drumul principal, plaja Theodorou, din fața hotelului cu același nume, sau plaja de la 4 Roses Beach. Acestea sunt pentru cei care sunt clienți ai hotelului sau clienți ai beach-barului.

Plaja nu este foarte lată, dar este cu nisip, șezlongurile sunt free, poți servi orice dorești de la bar, chiar și mâncare, am mai scris despre asta în rewiev-ul despre bar.

Înspre sud-est de oraș, la doar 3 km, pe drumul spre Agios Fokas, urmează plaja Psalidi, o altă plajă lungă, mai pietroasă ce-i drept, dar și aici sunt porțiuni care sunt fidele hotelurilor din zonă, cum ar fi Psalidi Ramira și mergând tot așa sunt o suită de hoteluri și resorturi de lux fiecare cu plaja sa proprie.

Într-una din seri am mers cu mașina închiriată spre Agios Fokas, lăsând în urmă toată „salba” de resorturi, descoperind cu adevărat coasta de est, superbă acum, în culorile apusului, am trecut de Capul Psalidi și Capul Agios Fokas, iar la capătul drumului, este o parcare destul de mare, unde puteți lăsa mașina și merge apoi pe jos până la Therme beach, o zonă de plajă, unde ape termale se varsă în mare. Sus lângă parcare este și stația finală de autobuze, dar și o mică terasă pentru cei dornici de o băutură răcoritoare sau ceva de mâncare. Parcă niciunde nu era marea mai albastră și mai liniștită ca aici, iar lumina blândă și caldă a soarelui ce cobora, se răsfrângea și pe chipurile noastre, parcă, cu o undă de duioșie și melancolie!

Este doar la o distanță de cca 12 km de capitală, puteți ajunge ușor cu autobuzul.

Din oraș mergând spre centru, după Marina, în zona hotelului Triton, sau în spatele clădirii frumoase Albergo Gelsomino, mai sunt câteva porțiuni de plajă, dar și acestea deservesc zona hotelurilor.

Nu mai departe de centru, aproape în fața clădirii Palatului de Justiție și a Prefecturii, este o zonă de plajă, îngustă ce-i drept, cu pietriș, dar asta nu împiedică pe doritori să facă o baie în mare, după cum am și văzut!

După port, în partea de nord a orașului, găsim plaja Akti Zouroudi, plaja publică a orașului, foarte bine organizată, cu multe șezlonguri, umbrele, posibilități de practicare de sporturi pe mare.

Urmează tot în partea de nord a capitalei, plaja Lambi, la cca 3 km de capitală, foarte lungă, cu nisip, apoi Lambi Milos. Aici din lipsă de timp nu am ajuns. :(

Însă, plecând cu mașinuța la plimbare, pe coasta de vest, prima și cea mai apropiată plajă de capitală, la doar 11 km este plaja Tigaki. Noi am ajuns acolo, după ce fusesem mai întâi în satul de munte Zia, despre care deja v-am povestit. Imediat ce am ieșit din satul Zipari, se ia spre dreapta, cca 3 km, trecând prin satul cu același nume, Tigaki.

După ce am văzut Zia, încântată de ce descoperisem acolo, uimită și încă visătoare, visând și acum la un apus văzut de la una din terasele suspendate, nu credeam că mă va mai impresiona ceva... dar tocmai am ajuns la plaja Tigaki... ;)

Am lăsat mașina în parcare, am trecut de rândul de tamarini, care separă zona de parcare, de plajă și am pășit pe una din cele mai frumoase plaje văzute de mine vreodată... exotică, imensă, parcă ireală...

Nisipul fin, alb, mă ducea cu gândul la Caraibe, iar marea super albastră, strălucea în soare...

Plaja Tigaki are cca 10 km lungime, așa spune Wikipedia, :p super bine organizată, cu foarte multe rânduri de șezlonguri. Foarte interesant mi s-a părut, că venind din parcare, pe partea dreaptă a plajei sunt umbrele model clasic, din trestie, iar pe stânga sunt din cele mai moderne, care stau într-o poziție semi-culcată, anti-vânt probabil, cu un colorit vesel, în nuanțe de galben și verde, cu șezlonguri asortate, galbene sau verzi cu tetiere galbene sau verzi contrar culorii șezlongului. Foarte, foarte șic!

Ce m-a „incomodat” puțin pe mine, e vântul puternic, nu știu dacă e așa tot timpul, dar noi am prins ceva de speriat, aveam senzația că am fire de nisip și între dinți!

Tocmai de aceea, în fața primului rând de șezlonguri sunt niște gărdulețe din plastic, ce obturează cumva vederea spre mare! :(

Dar ce e un disconfort pentru mine, e însă o mană cerească pentru iubitorii sporturilor de mare, care depind de zeul vântului! Aici ei pot fi pe deplin fericiți, având la dispoziție cam tot ce doresc!

Un val de miros dulceag m-a învăluit, pentru că tocmai trecuse pe lângă mine, Giorgios, cu gogoșile lui calde, aducându-mi aminte că aici se poate și mânca, la terasele din zonă. Am pășit prin nisipul alb, m-am dus până la mare, să văd cât de limpede, cristalină era apa, cu reflexiile ei azurii...

Am revenit în sat, apoi pe un drum paralel cu marea am mers mai departe către Marmari, trecând prin fața unei ferme de cai, Erika's Horse Farm, unde am văzut că se poate face și echitație. Pentru doritori! :)

Plaja Marmari, una din cele mai frumoase din Kos, cu același nisip alb ca și la Tigaki, dar și cu același vânt, poate mai puternic azi, este la doar 5 km de satul Pyli. Am fost și acolo, v-am povestit, ba chiar și la Old Pyli, unde am găsit un castel ruinat, sus, pe un vârf de munte. ;)

Aici aveam nevoie de o cafea și o pauză, așa că am parcat la una din terasele de lângă plajă, Artemis, o frumoasă terasă cu nume de zeiță. Am luat câte un frappe, primind bineînțeles și câte un pahar de apă rece!

Plaja este spectaculoasă, nisipul alb, foarte fin, tamarini în spate, multe rânduri de șezlonguri și aici, cabine de schimb, dușuri, umbrele colorate dar și clasice, alei din lemn pentru a putea păși mai bine pe nisipul fierbinte. Privind în zare, peste aceleași gărdulețe din plastic, anti-vânt, văd atât de aproape țărmurile insulelor Pserimos și Kalymnos, ce dor îmi e deja! :p

Și aici, iubitorii de sporturi nautice, găsesc o bază potrivită pentru a-și practica pasiunea.

Spre sud, urmează în ordine firească plaja Mastichari, situată la cca 3 km de satul Antimachia și la cca 27 km de capitala Kos.

Aici este și un mic port, de unde se poate ajunge în insula Kalymnos. Sunt multe terase și locuri de cazare, iar plaja este asemeni tot unui loc exotic, cu nisip alb și fin, o mare albastră, limpede.

Mai multe nu vă pot spune, pentru că nu știu din ce motive, am ratat intrarea spre satul cu același nume, alegând să mergem spre Antimachia, la castel, iar apoi am luat-o spre sud, traversând insula spre coasta de est, așa că am ratat Mastichari. :(

Dar nu-i nimic, că aveam să descoperim alte locuri frumoase, urmați însă pretutindeni de vânt, aprig în ziua aceea, iar când am ajuns în satul Kefalos, în sudul insulei, am urcat către ruinele castelului, nimic nu vă mai surprinde, nu? :) de unde am admirat întreaga zonă, plajele din sud înșirate una lângă alta, mai mult de atât, chiar și pe câteva din vest, pentru că acolo, insula e foarte îngustă, putând vedea „hăt în zare”.

Revenind mai aproape de mare, am ajuns pe faleza din sud, la plaja Kamari, nu foarte mare, dar plăcută și liniștită, într-un mic golf, protejată fiind și de peretele muntos din sud. Un mic port, câteva vase de pescuit și agrement, colorează plăcut micul loc, foarte romantic de altfel. Aici nici vântul nu mai supără așa de tare, prilej bun să ne plimbăm la pas pe acolo. Distanța față de Kos Town, 45 km.

Ne-am întors apoi pe faleză, trecând pe lângă plaja Kefalos, largă și lungă, bine organizată, atât cât am zărit.

Pe drumul de întoarcere spre capitală, pe coasta de est, la cca 40 de km, este Agios Stefanos Beach, cu ruinele unei Bazilici Creștine chiar pe plajă, dar și situată în fața micuței insulițe unde sunt ruinele unui castel Vrachonisida Palaiokastro, dar și o bisericuță albă, cu cupola albastră, vizibilă din depărtare.

La numai 6 km de Kefalos, din sud, sau 34 nord de Kos Town , întâlnim plaja Camel, Kamilla Beach, pe care o admir de la înălțime, aducându-mi aminte cu mare plăcere de plaja Myrtos din Kefalonia. Și aceasta este poate mai spectaculoasă văzută de sus, din parcarea largă, de lângă terasa Camel. Drumul către plajă este neasfaltat, plin de praf, dar se poate ajunge totuși cu mașina până jos, unde se vede o altă parcare. Plaja este amenajată, am văzut umbrele și șezlonguri, ba chiar și o terasă. Sigur că nu este de dimensiunea Myrtos-ului, dar și aici, formațiunile stâncoase din jur sunt foarte atractive.

La doar 1 km mai spre nord, ne atrage atenția și nu are cum altfel, ;) plaja Paradise, pe care o vedem deja de sus din punctul de belvedere, iar numele ales o definește mult prea bine. Zona pentru belvedere aflată la intersecția drumurilor către plajă, e splendidă, pentru că ai o imagine încântătoare, atât spre dreapta, cât și spre stânga, unde este și centrul de sporturi acvatice. Frumos oriunde privești. :) Nisip alb, ape de un albastru ireal, iar pe plajă mai apar și bule formate de vulcanul de pe insula Nysiros, insulă aflată în apropiere, despre care v-am scris într-un alt articol.

Un loc frumos, unde poți petrece o zi întreagă, iar restaurantul Paradise Bubble Beach, vă poate oferi alternativă pentru un prânz.

Plaja Kardamena, se află la 30 km de capitală, am ajuns acolo cu o altă ocazie, cu autocarul, atunci când am luat excursia spre insula Nysiros. Din parcarea unde ne-a lăsat autocarul, am mers pe jos spre port, prin stațiunea foarte populară și căutată pentru vară, pentru plajă și distracție. Faleza este frumoasă, cu palmieri, cu multe terase cu vedere spre mare, cu foarte multe flori, cu multă culoare și veselie! Plaja am văzut-o de pe mare, este lungă, undeva la 3 km, bine amenajată, șezlonguri, umbrele, terase.

La fel de animată este stațiunea, sau poate și mai tare, spre seară, atunci când ne-am întors, undeva pe la ora 18. De altfel și drumul spre Kardamena mi s-a părut cel mai frumos de pe insulă, zona fiind cea mai verde.

Sigur că mai sunt și alte plaje pe care noi nu le-am „atins”, dar dacă ajungeți acolo, vă recomand s-o faceți, insula Kos, are atât de multe de oferit, iar plajele sunt un punct forte. Pentru a vă convinge vă las să vedeți pozele! :)

 

webmaster, o rugăminte: youtu.be/wEvJ7LPpGb8 - mulțumesc frumos!

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de maryka in 02.02.19 16:24:24
Validat / Publicat: 02.02.19 18:02:01
VIZUALIZĂRI: 3688INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Plaja Paradise, văzută de la punctul de belvedere.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52400 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  10 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [02.02.19 16:48:28] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.19 17:01:16] »

  @webmasterX:

  Mulțumesc mult!

  krisstinna [02.02.19 19:23:51] »

  @maryka: Bună plimbarea de seara, mulțumesc.

  Frumoasă Marmari dar mă enervează paravanul acela

  Nici nu pot spune care e cea mai cea, fiecare are un parfum propriu, te atrage cu “un ceva”

  Normal ca ne gândim la vacanța, zarurile sunt deja aruncate, mai avem de așteptat juma’ de an, întâi pregătim rochița interbelica , apoi ciocnim niște ouțe de Paști și... vine vara

  Felicitări

  webmaster [02.02.19 19:41:45] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.19 20:38:24] »

  @krisstinna:

  Mulțumesc frumos!

  Mă bucur că ţi-a plăcut, plajele sunt de vis, îmbinarea dintre albul nisipului și albastrul mării e perfectă! Nici mie nu-mi place să nu văd marea de pe șezlong, dar asta e!

  Nici vântul turbat nu-mi e pe plac.

  Dar aș petrece cu mare plăcere o zi pe fiecare din aceste plaje... de-aș avea atâtea zile la dispoziție... 😍

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.19 21:13:13] »

  @webmaster:

  Mulțumesc frumos!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.19 22:02:48] »

  @maryka: Am citit cu mare încântare articolul, sunt uimită câte plaje frumoase, cu nisip alb, are Kos. Bine, toate merită atenţie, dar unele sunt superbe. Şi mie, care recunosc că sunt înnebunită după plaje, mi-au plăcut tare. Pe de altă parte, acestea mă duc cu gândul la vară şi la vacanţă, însă fiindcă mai este ceva vreme până atunci, nu ne rămâne decât să ne desfătăm privirile cu asemenea peisaje.

  Seară frumoasă şi o noapte pe măsură! .

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.02.19 00:01:39] »

  @irinad:

  Mulțumesc mult! Știam că îți va plăcea! 😊

  E uimitor cum așa o insulă, relativ mică, are atâtea plaje. Și încă unele frumoase, cu un nisip alb, fin, ce ne duce cu gândul departe...

  Ţine de noi să descoperim ce putem în puținul timp pe care-l avem vizitând insula. Apoi să ne relaxăm undeva, într-un loc care ne cade "cu tronc".

  Dar până la vară mai e... așa că ne mai uităm la poze!!! 😊

  O noapte liniștită îți doresc!

  ANILU [03.02.19 14:37:30] »

  @maryka: Am recunoscut... am revăzut... plajele... ce frumusețe!!!

  Tigachi a fost preferata noastră, lungă... nu ne hotaram unde să stăm... dar din câte îmi amintesc, nu bătea vântul!!!

  Jos la apele termale nu ne-am încumetat să coborâm... ne-am gândit că ne v-a fi greu la întoarcere 😄

  Mi-a plăcut plimbarea pe plajă și cu ochii închiși am ascultat marea și am simțit nisipul sub tălpi.

  Mulțumesc!

  Felicitări pentru minighid.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.02.19 21:08:20] »

  @ANILU:

  Mă bucur mult să aud că v-am trezit amintiri frumoase!!! 🙂

  Pe de altă parte, m-am gândit eu c-am nimerit ziua cu vânt... cel puțin la castelul din Antimachia, nu puteam sta în picioare... iar părul o luase razna rău de tot... nu sunt poze de pus la articol 😄. Poate voi povesti cândva!

  Am văzut însă multe plaje frumoase, iar cei care se gândesc unde să meargă la vară pot înclina balanţa în favoarea insulei Kos.

  O seară frumoasă! 🙂

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, irinad, maryka
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0743670463562 sec
  ecranul dvs: 1 x 1