ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2021
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

De foame și de sete... de-a latul și de-a lungul insulei Corfu!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După cum v-am spus deja, am umblat prin toată insula, mai la nord, mai la sud, la est sau la vest și cum ziua e (era) lungă și foarte caldă, era inevitabil să nu ne oprim la câte un sandviș sau câte o băutură răcoritoare, ori pentru a mânca de prânz, pe plajă sau prin periplul corfiot.

Voi face azi o trecere în revistă a localurilor cărora le-am trecut pragul sau... nisipul :p

Încă din prima zi cum am ajuns în Kavos, foamea ne dădea ghes și cum doream să facem cunoștință și cu stațiunea am plecat în explorare. Numai că, pentru perioada prânzului, nu toate tavernele au deschis, așa că am ales din cele cu program plin.

Pulse-All Day Bar-Restaurant

Adresa:

Kavos, 490 80

Ca și locație, se află pe o stradă secundară care unește celelalte două principale dinspre sudul insulei. Cum îi spune și numele, este deschis toată ziua, iar noi la orele prânzului eram foarte înfometați de pe drum așa că ne-am bucurat mult să găsim un loc pe placul nostru.

Localul este open space, cum veți vedea și în poze, foarte larg și... aerisit. Nu era multă lume la ora aceea, ne-am așezat la o masă și am primit meniurile. N-am stat mult pe gânduri, am cerut câte o bere Mythos, deoarece ne era și foarte sete, apoi la unison am cerut gyros de pui-eu, de porc-soțul, apoi câte o cafea.

Porțiile au fost foarte mari, foarte gustoase, bine gătite, berea rece, bună, iar cafeaua grecească perfectă.

Nici prețurile nu sunt rele, un meniu 8 euro, berea 3 euro, cafeaua 2. Absolut ok.

Nu știu, chiar nu știu de ce, n-am mai revenit aici, ba poate știu, am dat peste o tavernă pe care o preferam seara-ceva ce ne-a încântat papilele gustative și sufletul, despre care voi scrie separat. În rest pe la prânz eram în deplasări și mâncam acolo, fie pe plajă, fie pe insulă.

Pentru că veni vorba de plajă, să vă spun acum despre cele două locații unde am fost în Kavos.

Falconera

tel 302662061102

Restaurantul și barul Falconera se află chiar pe plaja din Kavos, lângă Cavo d' Oro, loc unde am stat în două zile la plajă.

Până în jur de ora 10.30-11.00, setul de umbrele și șezlonguri nu se plătesc, apoi pe la 10 se deschide barul.

Setul costă 7 euro, în plus consumația extra, deci nu este nici o reducere.

Oricum, noi aveam apă și ceva de ronțăit, dar nu poți să nu vrei ceva răcoritor, o înghețată sau un prânz frugal.

În prima zi am luat bere locală, eu roșie, Corfu Special Red, mai dulceago-amară, iar soțul blondă, foarte aromate și bune. În plus am luat o înghețată home-made, foarte, foarte bună.

A doua zi pe lângă bere, de data asta Mythos, am luat câte o salată, eu-specială-Falconera, iar soțul o salată grecească. Au fost niște porții uriașe, dar delicioase. Ne-am străduit să-i dăm de cap :p Aperitiv am primit pâine prăjită cu ulei de măsline și o pastă de brânză cu usturoi :p

Terasa unde am servit este foarte șic, pisici leneșe se odihnesc pe sub fotolii și scaune, ori se leagănă în hamace. Puteți sta pe terasă sau în interior, dar acum vara nu cred că este cazul.

Recomand cu drag, dacă sunteți în zonă.

Ce-a de-a doua tavernă, care ne-a plăcut poate cel mai mult pe plajă, am descoperit-o atunci când căutam o zonă de plajă cu mai puține alge. Am mers spre nord, către ponton și am „dat” peste Metaxa Beach Bar, loc care m-a încântat foarte tare. În plus plaja era curățată și greblată în fiecare dimineață și nici măcar nu plăteam nimic pentru setul de umbrele și șezlonguri, ba chiar nici pentru baldachine :)

Terasa este pe două nivele, sunt mese și fotolii la nivelul plajei, dar și sus, urcând câteva trepte. În plus avem parte de decoruri marine, pe o parte și alta a terasei, două bărcuțe din lemn, albastre, perfecte pentru a prinde în poză și mai bine marea sau florile care înfrumusețează locul.

Aici am găsit bere Korona- fără virus :)), Mythos, am luat fresh de portocale sau mix de fructe.

Într-una din zile am luat pentru prânz o salată de fructe, delicioasă, hrănitoare, cu o pizza pe care am dat-o pe din două fiind foarte mare, iar în cea de-a doua zi, am luat câte o salată grecească.

Prețurile decente, servire ireproșabilă, toalete curate, câine de companie, marea frumoasă și albastră, totul absolut perfect.

Recomand cu mare drag!

Când am fost în capitala Kerkyra Town, ne-am oprit la una din terasele situate strategic la umbră, foarte aproape de portul vechi.

Mavros Gatos

În traducere-Pisica Neagră.

Adresa:

Kon/nou Zavitsianou13, Kerkyra 491 00, Greece

tel + 30 2661 043166

Pisică neagră noi n-am văzut acolo, doar de alte culori, drăguțe și frumoase, dar ne-a făcut cu ochiul locul aerisit, de fapt o mică piațetă, cu ieșire la strada principală, era umbră și asta ne-a încântat cel mai mult. În plus nici nu era foarte aglomerat la ora aceea. Sunt mese și pe latura cealaltă dinspre stradă. Am cerut câte o bere rece, locală, draft, câte o cafea și la pont, câte o plăcintă cu mere aburindă alături de înghețată de vanilie. Demențial!

Sigur că berea era cam mică pentru setea noastră, așa că s-a cerut repetată :))

Nota de plată cca 26 euro, destul de mult față de alte locații prin insulă, dar de... eram la capitală, nu?

Fie că vreți doar să vă răcoriți, fie că vreți un prânz mai consistent, pizza homemade, bucătărie grecească sau paste italiene, aici sunteți bineveniți.

Am plătit cu cardul aproape peste tot, în toate colțișoarele din insulă.

Alippa

În periplul corfiot am ajuns bineînțeles și în Paleokastritsa, un must see fără doar și poate. Cum nu aveam în plan să stăm prea mult ci doar să ne răcorim și să ne tragem sufletul, ne-am oprit la terasa din buza plajei chiar lângă portul de unde plecau micile ambarcațiuni în diverse excursii.

Sunt mese la nivelul terasei, dar și mai jos, pe plajă, în plus priveliștea spre golf este fabuloasă. Am servit câte un frappè, am luat apă rece și câte un fresh de portocale.

Am plătit cca 12 euro, prețuri normale, la fel de bine se poate și mânca aici, de la preparate ușoare, salate, sandvișuri la mâncare grecească, fructe de mare, pește proaspăt, pizza sau paste.

Ceva nemaiîntâlnit am experimentat aici: pentru a merge la toalete a trebuit să cerem de la bar „parola” de la ușă. Există un panou unde se tastează parola și intri, dacă nu, nu! :)) Am văzut-o și pe asta!

Flisvos The Seaside Experience

Adresa:

Kanoni Blaxerena, Kerkira, 491 00

Este un bar, de zi și noapte, cu o „așezare” cu vedere, în Perama, pe peninsula Kanoni. Practic este cu fața spre insulița Vlacherna și spre Pontikonissi, imediat lângă petecul de drum care duce spre mânăstire. Mica plajă de lângă insulă este chiar lângă bar. Mi se pare o oprire obligatorie aici, fie că doar vreți să vă hidratați și odihni nițel pe canapelele și fotoliile comode, la umbră, fie că doriți să serviți ceva de mâncare. La fiecare 10 minute câte un avion zboară nițel peste capetele noastre. Privim și ne place, în timp ce ne savurăm sucul rece.

La Nova Bella Vista

Adresa:

Gastouri, 490 84, Achilleio

Aici am ajuns când am fost în vizită la palatul Achilleion, loc ochit încă de la sosire. Nu puteam rata așa o priveliște, pentru că așa cum îi spune și numele, este un minunat loc de belvedere.

La intrare, era o doamnă cam rece, nu prea „bucuroasă” de oaspeți, cel puțin așa mi s-a părut, care ne-a cerut să purtăm măști până ajungem la mese, deși eram în aer liber, nu am fi intrat în local. Dar nu i-am dat importanță, era prea frumos locul să-mi bat capul cu ea. Nu m-a deranjat prevenția-ci tonul folosit. Sigur că ne-am conformat, ne-am dezinfectat pe mâini, apoi ne-am așezat la o masă cât mai umbroasă, sub copacii cu coroană bogată. Locul este fabulos, foarte aerisit, un spațiu imens, mesele sunt foarte distanțate, sunt terase rotunde ce se sprijină pe câte un pilon, practic stau cocoțate deasupra hăului, cu o vedere minunată spre mare și spre Kerkira. Bouganvillea mov înfrumusețează clădirea, împletindu-se cu iedera cea verde, ce mai, un mic colț de rai.

Am băut câte un frappè, apoi câte un fresh de portocale și am primit și câte o sticlă de apă.

Îmi închipui cât de frumos trebuie să fie aici seara, atunci când luminițele se aprind și stelele apar și ele, iar în aer plutește un puternic iz de iasomie, caprifoi și pini.

Nu uitați, de ajungeți la palat, musai să faceți un mic popas aici, fie și pentru o simplă apă rece... și multe poze!

Katoi Bistrot Wine Bar

Adresa:

Kassiopi Bay, Kassiopi, 491 00

După cum v-am spus și în articolele precedente, Kassiopi este un loc foarte frumos, unde am ajuns la îndemnul recepționerei de la hotel. Îi dau întru totul dreptate, este de poveste.

Este situat în nord-estul insulei și în fapt este o ieșitură în mare, o mică peninsulă, care pe margini formează câte un mic golf, în cel din dreapta fiind și un mic port, iar cel din stânga este o plajă-Paralia Kalamionas. În nord, în capăt de insulă, sunt două plaje despărțite de o fâșie de pământ-Paralia Pipitos și Paralia Mpataria.

Kassiopi are și un castel venețian pe un mic deal, o biserică veche, magazine cochete, terase atrăgătoare, într-un cuvânt tot ce trebuie pentru o vacanță reușită-o posibilă cazare aici (cine știe, pe viitor?)

Cum și aici am dorit în primul rând să ne odihnim după ce urcasem la castel, am tras la umbră sub copacii de la Katoi.

Mi-a plăcut mult priveliștea la mare, vedeam și micul port, zăream și bărcile ce se legănau ușor, odată cu unduirea valurilor albastre.

De data asta pe lângă apa rece am luat un capuccino și câte un cocktail fără alcool, cu cireșe și papaya. Yammi!

Pisici frumoase erau tolănite pe canapele, care încercuiau trunchiul gros al unui copac la umbra căruia stăteam și noi.

La fel de bine se poate și mânca, noi nu am servit aici nimic, dar vă asigur că platourile de la mesele vecine arătau super și aromele erau îmbietoare.

Dacă mă întrebați pe mine, Kassiopi bay e de neratat. Nu-l ocoliți, ca și pe-Katoi!

Alkinos Restaurant

Adresa:

Perama, 490 84

tel +30 2661 041848

Am ajuns aici din întâmplare și vă povestesc cum. Tocmai vizitasem Vlacherna Monastery și cum înainte lăsasem mașina pe marginea drumului, locurile de parcare fiind foarte limitate și de negăsit, atunci când ne-am întors, mașina noastră n-a mai plecat. Am încercat noi iar și iar dar ea s-a încăpățânat să nu pornească. Soțul a sunat la agenție, am explicat situația, am dat locația și ni s-a spus să așteptăm, cca o oră, cam atât durând drumul din Kavos. În acest timp am poposit la taverna de care vă spuneam, ce noroc, ea fiind practic peste drum, la o distanță foarte mică de locul „naufragiului” nostru. Chiar dacă am luat doar apă rece și fresh de portocale, vă garantez că locul merită toată atenția, se urcă câteva trepte, unde este o grădină cu terasă frumoasă, pe două nivele, acoperită cu boltă din vegetație bogată, cu multe flori colorate și multe pisici.

În plus avioanele trec foarte aproape și cadrul pentru poze este perfect, veți vedea!

Oriunde am fost, prin orice colțișor de insulă, noi ne-am declarat mulțumiți de cele văzute și gustate!

Webmaster, o rugăminte muzicală:

https://youtu. be/CdpS5Show9Q

mulțumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 04.09.21 20:45:51
Validat / Publicat: 04.09.21 21:18:03
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1555 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 La Nova Bella Vista, Achilleio, o super locație.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.09.21 21:17:51]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm? [Alte] Taverne în Corfu, #EXCURSII și CĂLĂTORII - I. CORFU (i. Ionice)" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

===

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

marykaAUTOR REVIEW
[04.09.21 21:24:24]
»

@webmaster26:

Mulțumesc frumos!

webmaster
[04.09.21 22:24:39]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.09.21 09:06:16]
»

Gând la gând cu bucurie! Căutam şi eu pe net în dimineaţa asta chiar nişte locuri de luat masa decente la preţ. Ce poftă mi-ai făcut de bucatele greceşti de care mi-era deja dor. Adevărul este că mâncarea grecească este, alături de altele cel puţin la fel de serioase, unul dintre motivele pentru care turiştii se înghesuie în Ţara Miturilor şi Legendelor. Mulţi dintre conaţionali, încântaţi de experienţele lor culinare avute în vacanţe, vin acasă unde caută restaurantele cu specific grecesc să experimenteze preparatele elene, tocmai pentru a nu le uita savoarea.

Din câte văd la tine în fotografii, acum, ca de fiecare dată, aţi avut parte de mâncare bună, servire pe măsură, grecii nedezminţindu-se în a fi gazde minunate! O duminică frumoasă! Te îmbrăţişez cu drag!

elenaadinaPHONE
[05.09.21 09:27:18]
»

Foarte frumos și acest articol și pozele frumoase!

Îmi plac cele cu tine, ești o scumpa! ????

marykaAUTOR REVIEW
[05.09.21 18:48:44]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos!

marykaAUTOR REVIEW
[05.09.21 19:04:08]
»

@irinad:

Mersi mult Nadina! Dacă ți-am făcut poftă e numai bine, că doar azi nu e mâine, nu?

Am avut experiențe culinare reușite, am și mâncat/băut bine, a fost frumos, voi mai povesti despre taverna care ne-a mers la suflet, acolo unde am revenit seară de seară, deși mai aveam unde merge, pentru că erau atât de multe oferte!

Este adevărat ce spui, Grecia poate fi descoperită și din acest punct de vedere, cu siguranță de multe ori gastronomia înclină balanța în favoarea Eladei.

O seară faină și o vacanță de vis! Te pup cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[05.09.21 19:09:36]
»

@elenaadina:

Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut și acest articol, ca și pozele, chiar și cele cu mine!

alex1987sb
[09.10.21 13:59:05]
»

... am tot zis că nu mai citesc articole cu mâncare din Grecia pe frigurile astea... da' numa am zis????????...

????????????

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[09.10.21 15:45:47]
»

@alex1987sb:

Frigul nu face decât să ne fie și mai dor și mai poftă... că până la anul mai e! ????

Mersi de vizită și ecou! ????

ANILU
[30.03.22 11:46:41]
»

Emisiunea cu bucătarii a ajuns în Corfu (asta după ce au poposit în Sereș, despre care nu am găsit review-uri, și lângă Meteore, cred că au fost în Kalambaka...) și binențeles că am căutat să văd ce și cum pe aici și am găsit articolele tale care sunt cele mai recente despre vacanța voastră pe insulă. Dar mai întâi m-am uitat pe pozele mele din vacanța noastră în Corfu... din 2011!!! De fapt am vrut să văd ce s-a scris despre taverne și despre mâncare... Acțiunea bucătarilor se desfășoară în capitală și sunt pomenite câteva taverne de acolo... dar pe o vreme atât de capricioasă, cum nu am văzut niciodată pe vreo insulă... ploaie torențială. Dar urmărind emisiunea mai afli despre produse locale și preparatele lor tradiționale.

In orice caz mi-a plăcut să recitesc articolele tale despre Corfu... pentru aduceri aminte!

În rest numai de bine!

marykaAUTOR REVIEW
[30.03.22 15:57:21]
»

@ANILU:

Mulțumesc încă o dată! V-am purtat prin bucătăria corfiotă puțintel, am scris într-un alt articol despre o tavernă din Kasos. Am mâncat foarte bine în Corfu și relativ destul de bine la preț. Da, cu vremea este o problemă, mai nou sunt „episoade” destul de urâte, cu ploi și frig sau zăpadă cum a fost astă iarnă, în locuri unde nu se cunoștea „fenomenul” .

Adică nu trebuie să ne mai surprindă nimic, să fim pregătiți pentru orice, oriunde. Cam dificile vremuri și vreme. Doar noi să fim sănătoși, că le dovedim pe toate!

Vacanțe frumoase în acest an, primăvara e aici, să ne bucurăm!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex1987sb, ANILU, elenaadina, irinad, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? [Alte] Taverne în Corfu:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.087821960449219 sec
  ecranul dvs: 1 x 1