Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50952

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 15 / 15

narcisaSR33r[05.09.16 21:05]

Ne-am intors aseara după doua saptamani in Marmaris si Didim cu autoturismul propriu. Absolut totul a fost normal, exact ca in ultimii ani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

adrianbogdanAU99r[08.09.16 13:25]

Buna!

Suntem de o saptamana in Turcia respectiv Ayvalik- Sarimsakli si Didim.

In aceasta perioada am vizitat mai multe orase si am constatat ca la fiecare intrare in orase sunt filtre de politie sau filtre de jandarmi, in aceste filtre sunt puse de regula niste parame pe sosea si popice puse ca o palnie astfel ca toate masinile incetinesc viteza iar un politist sau un jandarm scaneaza cu privirea interiorul masinii, unii sunt opriti pe dreapta si controlati la sange atat auto cat si persoane.

La discoteca in Didim sunt controlati clientii.

Aseara pe faleza din Didim erau adunate niste formatii muzicale iar lumea se adunasera ca la urs, atunci politia a intrat discret cu masina pe faleza reusind astfel sa subtieze randurile de oameni.

Deci turci incearca sa nu omoare turismul si ofera o protectie cetatenilor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

mariuscfarSV2r[08.09.16 13:30]

Suntem in Side si totul e perfect.


nrs †SE42r[08.09.16 17:29]

sunt in Didim si nu am intalnit nimic anormal,

am si scris asta intr-un review - vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adrianbogdanAU99r[08.09.16 17:49]

@nrs: in ce locatie? Cu ce a-ti venit?


nrs †SE42r[09.09.16 10:38]

@adrianbogdan:

Club Tarhan si am venit cu masina


Corina70SR9r[09.09.16 11:31]

Citeam in presa on-line ca ieri a fost dejucat un atentat terorist sinucigas pe aeroportul Ataturk...


webmaster2r[12.09.16 22:20]

@Corina70: ar fi bine să dai precizezi şi sursa informaţiei; nu toate sunt de încredere

-

În altă ordine de idei, deşi nu a fost încă "definitiv clarificat", subiectul şi-a pierdut din caracterul "de actualiztate stringentă" - firul de discuţie va fi setat UN-PINNED zilele următoare.


Corina70SR9r[12.09.16 22:29]

@webmaster: Cei cu adevarat interesati gaseau foarte usor informatia pe net. Chiar si astazi a fost un atac (cu masina-capcana) soldat cu peste 40 de decese, in orasul Van. Au fost si cateva manifestatii in zona, ca urmare a destituirii unor primari, acuzati c-ar fi pro-gulenisti...

Informatia e la un click distanta, ca sa zic asa. Bine ca nu au avut loc incidente in statiuni, bine ca toata lumea s-a intors teafara din concediu... ce-o mai fi pana la anul, doar cel de sus (Dumnezeu sau Allah) stie...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[12.09.16 22:54]

@Corina70: informaţia de azi, da e certă - a fost prezentată la TV.

Dar cea despre acel atentat dejucat - eu unul nu am văzut-o / auzit-o niciunde.

Mă rog, nu-ţi înţeleg abordarea; îmi pari mai degrabă că vrei să demonstrezi cu orice preţ "ceva"... = altceva decât TOŢI cei mulţi care au scris până acum - din trăite, de acolo, nu din"citite" ori "auzite"

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Corina70SR9r[12.09.16 23:11]

@tm67bru: Nici pomeneala. Nu am ce si de ce sa demonstrez, mi s-a parut ca stirea despre atentatul dejucat e destul de importanta, avand in vedere ca sunt destui care zboara cu escala la Istanbul (cand merg in vacanta) sau calatoresc mai des acolo, in interes personal sau de serviciu.

Daca stirea a fost falsa si raspandita fara discernamant in presa/mediul virtual, eu nu am nici cum sa-mi dau seama, nici cum sa-i verific autenticitatea...

Iata aici stirea, este preluata aproape identic in cel putin alte 5-6 site-uri/ziare on-line:

http://www.romaniatv.net/mobi/atentat-terorist-dejucat-pe-aeroportul-ataturk-din-istanbul_313379. html

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[12.09.16 23:21]

@Corina70: tu vrei sa te convingi pe tine ca ai facut bine cand ai renuntat la vacanta in Antalya?

P. S. Atentate in sud estul Turciei si chiar si in Istanbul sunt de vreo 25 de ani, de cand PKK vrea autonomie.

Deci erau si in anii cand ai fost tu in Turcia. Atunci oare de ce nu aveai teama?

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Corina70SR9r[13.09.16 00:34]

@Andox: Nu, nici vorba de asa ceva. La acel moment, in acele imprejurari, decizia luata a fost cea mai buna. La doar o saptamana dupa puci nu garanta nimeni 100% ca in statiunile turistice va fi liniste si pace.

Si nu am regrete sau invidii, am deja o varsta si imi place sa cred ca si suficienta intelepciune, incat sa pot trata o astfel de situatie cu maturitatea necesara.

La ce mi-ar folosi sa fac ce crezi tu, pe bune, am depasit cu vreo 4 decade varsta gradinitei... crezi ca mi-ar fi picat galoanele daca m-ar fi ros frustrarile si as fi recunoscut cinstit asta? Imi pare rau ca ai/aveti aceasta impresie... si eu, care am vrut doar sa va pun la curent cu noutatile, daca tot sunt abonata la firul discutiei... sa-mi fie invatatura de minte si alta data sa tin doar pentru mine ceea ce aflu. :- ( ( (

Nu spun ca n-au fost dintotdeauna atentate in Turcia, doar ca erau mai putin mediatizate si nu erau aduse intotdeauna la cunostinta opiniei publice, plus ca aveau loc de obicei in zona de sud-est, la mare distanta de litoral. Si chiar daca subiectul de fata a demarat inainte de puci, intorsatura pe care au luat-o lucrurile si framantarile, nelinistea si grijile prin care trec turcii acum nu sunt sau nu mi se par deloc bagatele...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[13.09.16 16:00]

pai si Van unde este? exact in zona kurda unde activeaza pkk.

am spus de multe ori ca ce se intampla acum in Turcia are o mediatizare excesiva in Romania. repet in '99 cand l-au arestat pe Ocealan (liderul pkk care a fost inchis intr-o inchisoare de maxima siguranta care avea un singur detinut!!! pe o insula in apropiere de Istanbul) am vazut masuri de siguranta mult mai drastice ca acum (soldati, nu politisti, imbracati in pantaloni scurti si camasa cu maneca scurta patruland cu armele pe plaja Ladies Beach).

cat despre nelinistile turcilor eu nu le-am simtit si nici nu le-am aflat (am vorbit cu cativa aici in resort) intr-un resort populat la un moment dat cu 90% turci

ps. de cand e romania. tv sursa de incredere? pt mine nivelul de incredere al acestui "post" e la nivelul raposatului otv

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Corina70SR9r[13.09.16 16:48]

@nrs: Am pus la intamplare unul dintre primele link-uri care continea stirea respectiva. Mediafax e mai de incredere? Am si mentionat ulterior, nu ma pot pronunta asupra credibilitatii stirii sau a sursei / surselor.

Cat despre ce simt si gandesc turcii, parerea mea este ca nu prea mai au curaj sa comenteze sau chiar daca o fac, o fac in cercul lor de rude si prieteni de incredere, nu fata de straini al caror hram nu-l cunosc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

printesa82PM2r[13.09.16 20:25]

@Andox si Corina70... aveti dreptate... dar adevarul este undeva la la mijloc... parerea mea.

Suntem oameni... gandim altfel... fiecare cu pareri diferite (probabil aici depinde de experiente... de varsta fiecaruia etc.)

Noi tocmai atunci la 4 zile dupa puci am luat decizia sa nu renuntam la concediul din Turcia... si ce bine am facut . Probabil regretam daca renuntam.

Dar repet... nu suntem la fel... fiecare avem drepul sa gandim diferit. Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[13.09.16 21:04]

@Corina70:

Si chiar daca subiectul de fata a demarat inainte de puci, intorsatura pe care au luat-o lucrurile si framantarile, nelinistea si grijile prin care trec turcii acum nu sunt sau nu mi se par deloc bagatele...

Cum ai ajuns la concluzia că turcii sunt neliniştiţi, îngrijoraţi şi frământaţi? Ai vorbit tu personal cu vreunul?

Dacă este doar opinia ta, îţi spun clar că este GREŞITĂ şi spun asta bazându-mă pe informaţii de acolo [***]

Viaţa în Turcia se desfăşoară normal. Prezenţa mai vizibilă a poliţiei pe străzi nu poate avea decât un efect pozitiv pentru că te va face să te simţi mai în siguranţă ca până acum şi poate calma nervii "nervoşi" ai celor care au plecat în concediu, dar cu inima îndoită.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Corina70SR9r[13.09.16 21:54]

@nicole33: Personal nu am vorbit, insa mi-a povestit un prieten care de mai bine de 10 ani merge pe cont propriu in Kusadasi, inchiriaza mereu aceeasi vila de la un localnic, s-a imprietenit atat cu el si familia lui, cat si cu cativa vecini din zona. El s-a intors de acolo pe 4 sept si asta a fost impresia lui, ca oamenii de acolo sunt mai ingandurati, putin derutati, ingrijorati pentru micile lor afaceri, afectate serios de scaderea numarului de turisti si situatia actuala.

Am mai multa incredere in relatarile prietenului nostru, care este cumva "de-al casei", ii cunoaste pe oamenii aceia de ani de zile, decat in schimburile de idei si pareri intre niste turisti care atunci s-au vazut prima data.

Nu demult citeam un blog de calatorii, autorul scria la un moment dat ca turcii au un fel de mandrie sau orgoliu, chiar si atunci cand le merge mai rau, spun cu zambetul pe buze ca e bine, ca e totul in regula.

Ma rog, n-are sens sa mai dezvolt ideea, fiecare crede ce doreste pana la urma...

Daca ati terminat cu analiza pe text si incercarile de analiza psihologica, putem trece mai departe, la alt subiect? Chiar nu cred ca are rost sa lungim discutia si sa-i plictisim pe cei abonati la subiect, poate nici nu-i intereseaza cum divagam noi pe aici...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE3r[13.09.16 21:56]

Sper sa nu supar pe nimeni, dar consider ca acest subiect ar trebui inchis, avand in vedere ca sezonul turistic pe litoralul turcesc este aproape de sfarsit.

Sunt printre cei care nu au renuntat la vacanta in Turcia, desi am avut emotii inainte de a merge.

Viata in Turcia se desfasoara normal, la fel de normal ca si in Israel. Oamenii isi vad de viata de zi cu zi, dar stiu ca se mai pot intampla si nenorociri. Si turistii stiu asta, dar merg sa viziteze, pentru ca au incredere in fortele de ordine.

Nu acelasi lucru se poate spune despre Tunisia si Egipt, unde turismul este aproape desfiintat.

In ceea ce priveste o concluzie ce se poate trage in legatura cu turismul in urma evenimentelor din Turcia, se pare ca ponderea inscrierilor early booking pentru anul urmator, fata de totalul inscrierilor, va scadea, pentru ca in cazul acestora banii se pierd in intregime in caz de renuntare si nici asigurarea storno nu despagubeste turistii in caz de forta majora.

La aceste riscuri legate de inscrierile early booking, se mai adauga si riscul inscrierii early booking la agentii care desi pareau de incredere, au intrat in insolventa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mariuscfarSV2r[14.09.16 09:41]

singura problema care o au turcii, este lipsa turistilor.

Am venit de 3 zile din Turcia, unde am stat 2 saptamani, si nu am vazut absolut nici o schimbare fata de anul tecut. Am iesit seara din hotel, am fost in bazar, m-am plimbat cu taxiul si totul a fost ok.

Daca ei au vreo problema interna a lor, ma refer la tentative, etc se feresc foarte mult sa o arate turistilor.

In bazar am gasit un vanzator care vorbea romana si singura lui problema era ca nu au venit inca rusii si trebuiau sa scada mult pretul la orice pt ca erau mai multi vanzatori ca turisti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

webmaster26[14.09.16 09:42]

@mariuscfar:

Am venit de 3 zile din Turcia, unde am stat 2 saptamani

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


ioana1976GD6r[14.09.16 13:26]

Ne-am intors in 10.09 din Antalya. Nu ne-am simtit deloc amenintati. Totul a fost minunat.

Am iesit din resort cu taxiul si cu autobus organizat pentru plecarea la un Spa. Am scris impresii aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [421-443] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.36068892478943 sec
    ecranul dvs: 1 x 1