ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2023
Prieteni
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Kebapurile lor merită încercate

TIPĂREȘTE

Buna!

Cum am povestit în luna august am fost câteva zile cazați în zona Mării Negre de la turci mai exact la Yalikoy la vreo 500 km de casă.

Categoric a trebuit sa și mâncăm ceva, în micuța așezare de la țărmul mării Negre nu am găsit ceva care să ne mulțumească, așa că am mers cu auto în următoarea așezare Saray mai ales că în urmă cu 3 ani mai mâncasem bine pe aici.

Zis și executat, am oprit mașina la bordură undeva în zona centrală. adică Ayaspaşa Camii și totodată zona unde se găsește bătrânul hamam. Mai întâi ne-am plimbat în aceea zonă istorică a orașului încercând să intuim care ar fi cel mai ok restaurant în care putem mânca cât mai turcește posibil. În final ne-a atras atenția un mic restaurant cu 2 etaje și cu bucătăria la parter, la vedere, Am fost primiți super bine de un domn zâmbitor cu care am reușit să încropim o conversație româno-turco-engleză. Tipul foarte răbdător ne-a prezentat cât a putut de bine meniul, chiar ne-a adus niște poze, ne-a explicat el ce nu trebuie ratat din meniul casei, în final am încercat noi, adică: fratele meu cu cumnata și Bogdan cu mine să alegem diferit pentru a putea gusta din toate. Meniul cuprindea destule feluri de mâncare, pilaf, fasole, ciorbă dar și diverse tipuri de pide, lachmacum, salate, kunefe, adana kebap, yagurtlu kebap, sis kebap, iskender kebap, în orice caz aveai de unde alege, pui, vită, oaie. Normal s-a comandat kebap dar și pide plus salate și un antreu cu o lipie caldă scoasă din cuptor. În încheiere domnul zâmbitor a ținut să ne servească cu un kunefe fierbinte venit de la cuptor, deși toți eram sătui ochi, cu toții am făcut un ultim efort culinar numai să nu lăsăm în farfurie bunătate de preparat.

Masa ne-am ales-o noi la primul etaj al cârciumii unde aveai posibilitatea să și fumezi dar să și vezi freamătul străzii.

Baia de afla la etajul doi, foarte bazic curată și funcțională. Tot la etajul 2 se afla și cămara de legume dar și locul unde se curățau acestea. Următoarea data când am mâncat aici domnul zâmbitor ne-a poftit la masă la acest etaj pentru a fi singuri în salon.

Normal că a doua zi nu am rezistat tentației și ne-am întors la Kebabpci pentru a savura o altă masa de prânz.

Ca zi prețuri pot să spun ca au fost normale pentru Turcia. În prima zi am achitat vre0 750 de lire turcești pentru o masă de 4 persoane, adică 130 lei (ceva de genul), a doua zi am achitat vreo 820 de lire turcești, adică vreo 140 lei. Eu zic că pentru bănuții ăștia am plătit un preț foarte bun.

Știu că românii nu merg la Marea Neagră în Turcia dar dacă se întâmplă să ajungeți in zona Yalikoy, Karakcakoy, Kiykoy, Saray negreșit să încercați și bucătăria locală.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 04.11.23 08:37:44
Validat / Publicat: 04.11.23 10:21:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 733 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 iskender kebap
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

doinafil
[04.11.23 12:40:26]
»

Foarte bine arată toată mâncarea! Felicitări pentru alegere!????

Vezi că pozele de la P14... P17 sunt „botezate” greșit!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[04.11.23 14:11:47]
»

@adrianbogdan:

Să vă fie de bine!

Tare mi-ai făcut poftă de mâncare turcească. Mi-a plăcut aproape tot ce am văzut în fotografiile postate. În ultimii ani şi noi am început să căutăm genul acesta de localuri tradiţionale, fără mari pretenţii, dar cu mâncare gustoasă.

Ca zi prețuri pot să spun ca au fost normale pentru Turcia. În prima zi am achitat vre0 750 de lire turcești pentru o masă de 4 persoane, adică 130 lei (ceva de genul), a doua zi am achitat vreo 820 de lire turcești, adică vreo 140 lei.

Preţul mi se pare foarte bun pentru cele oferite. În alte zone din Turcia vizitate anul acesta noi am plătit mai mult.

Pide din poza P02 arată excelent şi mie îmi place mult.

În poza P03 nu cred să fie Iskender Kebap, ci mai degrabă Adana Kebap, în schimb am descoperit Iskender-ul în poza P09.

Nici Lahmacun-ul din poza P10 nu este de refuzat, deşi de obicei este cam picant pentru gustul meu şi cere multă bere

webmaster
[06.11.23 08:38:58]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

adrianbogdanPHONEAUTOR REVIEW
[06.11.23 12:04:52]
»

@webmaster: bună ziua!

As încadra articolul în categorii Unde mâncam în zona Tekirdag, categorie deja existenta și unde se află un articol încărcat tot de mine.

Orașul unde se află restaurantul se numește Saray, provincia Tekirdag

webmaster
[06.11.23 13:00:09]
»

@adrianbogdan:

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Tekirdag?, TEKIRDAG" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Tekirdag?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071501016616821 sec
    ecranul dvs: 1 x 1