Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50951

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 9 / 15

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[21.07.16 00:39]

Starea de urgenta este si in Franta de exemplu din noiembrie anul trecut. Iar azi Parlamentul francez a aprobat prelungirea starii de urgenta pentru inca 6 luni.

Asta inseamna masuri sporite de siguranta in locurile publice, gari, aeroporturi, vami etc.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

codrinGD[21.07.16 00:55]

@Andox: cu tot respectul, aveti dreptate 100% in ceea ce priveste situatia de urgenta din Franta si masurile care se iau acolo cu aceasta prelungire din aceasta seara. La ceea ce se intampla in Turcia de vineri seara pana in acest moment considerati ca situatia de urgenta care se va institui acolo va insemna DOAR masurile din Franta? Daca Turcia ar fi instituit stare de urgenta in urma atentatelor care au avut loc era altceva, parerea mea. M-as fi gandit la aeroporturi, vami, etc. Dar la ce s-a intamplat vineri noaptea pe Ataturk cand gaseai doar femeile de servici...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MenaGD2r[21.07.16 07:23]

S-a decretat stare de urgenta in Istanbul sau in Turcia ca tara ? intreb asta deoarece scrie cineva ca asa s-a anuntat pe Digi 24 .


GabrielCUC[21.07.16 07:34]

@Mena: Despre starea de urgenta se vorbeste pe toate site-urile agentiilor de stiri, nu doar pe Digi24 care de fapt a preluat stirea.


ioana1976GD6r[21.07.16 08:02]

@Andox - Multumesc de raspuns! Am intrebat pentru ca dupa lovitura de stat am fost la agentia de unde am cumparat biletele pentru a vedea care e situatia si mi s-a spus ca daca vor fi in contunuare probleme se va institui stare de urgenta in urma careia se vor inchide granitele...

Am stat cu urechile ciulite toate seara pe canalele de stiri insa nu s-a discutat dpdv turistic. Probabil e prematur.

Asteptam sa vedem ce va urma.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielCUC[21.07.16 08:44]

@ioana1976: Ziarele turcesti confirma instaurarea starii de urgenta in toata Turcia, nu numai la Istanbul sau Ankara.


tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[21.07.16 10:17]

Sunt de înţeles reacţiile emoţionale, de obicei atunci când eşti - sau poţi fi - afectat direct gândeşti, percepi altfel decât în situaţiile în care priveşti detaşat şi gândeşti la rece.

Nu aş vrea ca spusele mele să fie interpretate nici ca îndemn de a pleca acolo şi nici invers - fiecare apreciază şi decide după cum consideră potrivit pentru el şi familia sa.

Însă mie-mi pare evident că starea de urgenţă nu afectează cu nimic libertatea de mişcare şi confortul turiştilor. Dimpotrivă, îmi pare că măsurile suplimentare introduse prin această măsură sporesc securitatea generală - implicit a turiştilor.

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[21.07.16 11:30]

Declararea starii de urgenta in Turcia, nu va afecta turismul si alte afaceri, mentioneaza vicepremierul Turciei, Mehmet Simsek, iata un fragment din ce a declarat acesta :

''Starea de urgență va întări democraţia, economia de piaţă şi va îmbunătăţi climatul de afaceri.

Viaţa oamenilor de rând şi afacerile nu vor fi afectate şi nu vor fi întrerupte, se vor defăşura ca de obicei. Suntem ataşaţi (principiilor) economiei de piaţă. ''

Referitor la ce a declarat, puteti citi tot interviul la adresa :

romanialibera.ro/actualit ... n-turcia-423436

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR9r[21.07.16 11:53]

@Gratian - Sa inteleg ca pana la urma te duci in vacanta in Turcia? Eu am renuntat la sejur, in primul rand sa-mi pot recupera avansul platit, fara penalizari, in al doilea rand nu mi-ar fi priit vacanta, as fi stat tot timpul cu teama ca ceva neprevazut s-ar putea intampla. Plus ca i-as fi tinut pe cei apropiati (parintii) la limita atacului de cord daca as fi plecat, nu vreau sa-i am pe constiinta.

Asta e, anul acesta nu vom pleca pe nicaieri, vedem cum evolueaza situatia din Turcia si poate la anul ne luam inima-n dinti, sa incercam din nou...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[21.07.16 12:31]

@Corina70 - Exact cum am mai scris, voi încerca sa decid astfel încât familia mea sa fie in siguranța.


AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[21.07.16 14:22]

Comunicat MAE referitor TURCIA:

Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând cu data de 20 iulie 2016, a fost decretată de Guvernul turc starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Turcia, pentru o durată de 3 luni. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile turce, instaurarea stării de urgență nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini. MAE este în permanent contact cu autoritățile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

În acest context și având în vedere că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe.

De asemenea, este necesară informarea permanentă asupra evoluției interne din acest stat și verificarea disponibilității mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Comunicat MAE referitor FRANTA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, starea de urgenţă se va prelungi pe tot teritoriul ţării cu încă cel puțin trei luni după data de 26 iulie 2016 decretată anterior de către Preşedintele francez.

Starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ioana1976GD6r[21.07.16 14:45]

pe MAE, Turcia – Stare de urgenţă pe întreg teritoriul pentru o perioadă de trei luni

Tip:

Atenţionare de călătorie

Data:

07/21/16

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând cu data de 20 iulie 2016, a fost decretată de Guvernul turc starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Turcia, pentru o durată de 3 luni. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile turce, instaurarea stării de urgență nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini. MAE este în permanent contact cu autoritățile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației. "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

anca_l*GD4r[21.07.16 15:02]

@Corina70 - Si eu stau pe ganduri in legatura cu plecarea mea din septembrie. Am fost la agentie si mi s-a spus ca 400 euro ii pierd din start (costul avionului) si nu se stie inca ce procent se va mai retine din diferenta ramasa. Se pare ca touroperatorul roman nu este de acord cu returnarea banilor! Este adevarat ca nu am fost prea insistenta, deoarece nici eu nu sunt 100%hotarata! Sunt chiar curiosa daca altora li s-a returnat avansul!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR9r[21.07.16 15:27]

@anca_l - Citeste cu atentie ce scrie in contract. Probabil prevederile difera de la o agentie la alta, de la un touroperator la altul.

In contractul meu scrie clar ca daca anulez cu mai mult de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii, nu sunt penalizata, ci mi se retin doar 25 euro/persoana, pentru acoperirea cheltuielilor de rezervare. Nu m-am lamurit pe deplin daca imi pot recupera banii si pentru asigurarile de calatorie, posibil sa nu. Suma nu e mare, pot s-o trec la capitolul "pierderi", alaturi de cei 75 euro.

Reprezentanta agentiei de turism mi-a promis ca la finalul acestei saptamani sau cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare voi avea avansul returnat in cont. Pana acum nu am avut motive sa le pun seriozitatea la indoiala, sper sa nu fie cazul nici de acum inainte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Corina70SR9r[21.07.16 16:13]

Off-topic : Tocmai am primit pe mail notificare din partea agentiei privind restituirea avansului. Fiind vorba despre conturi la banci diferite, daca nu maine, atunci luni voi avea cu siguranta banii in cont. Jos palaria pentru profesionalism si seriozitate!

Cat despre situatia din Turcia, am citit acum ca "Turcia a anuntat joi ca suspenda temporar Conventia privind Drepturile Omului, dupa tentativa de lovitura de stat, relateaza Europe 1".

Ce efecte va avea acest lucru, nu-mi dau seama, dar parca nu suna bine deloc... ma refer la cetatenii acestei tari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielaGPR36r[21.07.16 16:18]

Declaratia ambasadorului Turciei la Bucuresti, trimisa turoperatorilor membri ANAT: Starea de urgenta nu va afecta strainii, inclusiv turistii romani din Turcia. Nu vor fi masuri efective asupra vieții civile. Turistii se pot bucura de vacantele in riviera Antalyei si pe coasta Marii Egee. Nu exista motiv pentru anulari de rezervari ale vacantelor.

De fapt, masurile starii de urgente, la fel ca cele din alte stari europene, inseamna mai multa siguranta pentru civili.

bit.ly/2aiM8iP

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE3r[21.07.16 16:45]

In urma declararii starii de urgenta, a acceptat agentia cererea de anulare a sejurului, urmand sa asteptam rezolvarea cererii.

Acum turistii nu au probleme acolo, dar peste o luna cand trebuie sa mergem la Bodrum, nu se stie ce va mai fi. De exemplu se pot inchide granitele si nu mai putem iesi din Turcia, nici macar prin Rodos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mandiSV3r[21.07.16 21:37]

Buna ziua! Va scriu din Antalya!

Am avut o escala de o ora si patruzeci de minute in Attaturk pe 19.07/20.07, parerea mea este ca au sporit masurile de securitate nu m -am simtit in pericol!

Am ajuns la 2,20 dimineata in Antalya cand avut si transferul la hotel nu am vazut pe strazi masuri sporite de securitate!

Si pana acum este vacanta pe care mi am dorit-o.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (6 voturi)

MenaGD2r[21.07.16 23:09]

@anca_l: Noua ne-au zis de la agentie ca pierdem 100 de euro daca renuntam cu mai mult de 15 zile lucratoare inainte de data plecarii care e 02.09.2016 iar daca renuntam in cele 15 zile dinaintea plecarii trebuie sa achitam suma integral chiar daca nu mergem.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielCUC[22.07.16 10:16]

Noi am rezervat un hotel in Turcia inca din ianuarie, pentru care am platit avans cca. 220 Euro. Urmatoarea transa trebuia platita maxim luni. Daca renuntam, am fi pierdut avansul achitat. Am luat legatura cu agentia si am ales alta destinatie. Daca nu se intampla nimic grav in Turcia cu siguranta o sa ne para rau. Totusi am ales varianta mai sigura desi pare ca nimic nu mai e sigur.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Corina70SR9r[22.07.16 10:28]

@Mena - Nu va mai luati dupa ce va spun cei de la agentie. Uneori mizeaza pe factorul psihologic, majoreaza suma penalizarii pentru a va convinge sa nu renuntati asa usor.

Cititi contractul cu atentie, acolo sunt (sau ar trebui sa fie) scrise clar detaliile privind anularea sejurului din initiativa turistului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mariussuveiSV2r[22.07.16 10:44]

Salutare tuturor

Îmi permit sa ma alătur in aceasta discuție interesantă. Avem rezervare pe 27.07 in Lara.

A trecut aproape o săptămana de la lovitura de stat sau ce a fost si din fericire nu am auzit ca cineva din Antalya sa pățească ceva rău.

Nu vreau sa renunț la rezervare si cred ca va fi un sejur la fel de reușit ca cei din anii anteriori.

Haideți sa fim optimiști

O vara frumoasa si perfecta tuturor

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

anca_l*GD4r[22.07.16 10:45]

@Corina70: Din păcate contractul meu spune ca în cazul rezervărilor Early booking nu se returnează banii! Eu am mizat pe asigurarea storno dar nici aceea nu acoperă sitația aceasta! Adevărul este ca merg de ani de zile cu aceeași agenție și aceste prevederi nu m-au speriat pana acum! Nici prin gând nu mi-a trecut stare de urgenta etc. - gândit eventual la o boala care era acoperita de asigurare storno.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MenaGD2r[22.07.16 10:54]

@mariussuvei - Te rog frumos sa ne scrii si noua cum a fost cand te intorci. Vacanta palcuta!


GabrielaGPR36r[22.07.16 11:10]

O sa intru si eu din nou pe firul discutiei. Nu doresc sa influentez pe nimeni cu nimic. Este decizia fiecaruia de a renunta la sejur sau de a veni in Turcia. Personal am prieteni in toate colturile Turciei. am vorbit cu fiecare in parte, incepand cu prietenii din Ankara si Istanbul si continuand cu cei din Kusadasi, Izmir, etc.

Mi-au spus ca lucrurile au intrat in normal, nu mai este acea stare tensionata (in Ankara si Istanbul).

Am vorbit cu majoritatea ghizilor din Antalya si isi desfasoara activitatea in mod normal, excursiile optionale nu sunt anulate si oamenii care au venit in concediu merg fie in croaziera, fie la rafting, Pamukkale, etc.

Acum doua zile am vizitat Expo 2016 si atmosfera a fost una extrem de placuta. Nu am simtit absolut nici o diferenta fata de anii trecuti.

Incidente au fost si in alti ani in Turcia, in 1990, in 1997 etc. dar atunci nu erau mediatizate aceste incidente, de aceea noi nu aflam si mergeam linistiti in vacante.

Eu cred (si este parerea mea personala si nu doresc sa influentez pe nimeni) ca toata lumea are de pierdut din situatia asta: si noi ca turisti care nu mai dorim sa mergem in vacanta mult asteptata, si agentiile de turism si hotelierii turci.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

MenaGD2r[23.07.16 17:45]

@GabrielC: se poate sa stim si noi ce agentie?


GabrielCUC[23.07.16 22:53]

@Mena: inteleg ca nu pot face referire la numele vreunei agentii decat prin mesaj privat. Trebuie sa va dati acordul de a primi mesaje private in setarile Dvs.


alex_nacu21JR[24.07.16 01:45]

Plecam astazi in Kușadasi, unde poposim doua zile, după care plecam in Antalya, speram sa fie bine. Nu am vrut sa renunțam la concediul asta, ni-l doream de prea mult timp.


florinmirghesSV[24.07.16 01:56]

https://bogdancalehari.wordpress.com/2016/07/20/acum-in-turcia-are-loc-o-revolutie-islamica-care-va-trimite-statul-creat-de-mustafa-kemal-in-istorie/.

Dintre toti care au dorința de a merge în Turcia constat ca nimeni nu merge cu masina. Eu am fost cu masina si trebuia sa trec prin zone destul de nesigure.

Traseul meu era Ankara, Capadoccia, Pamukale, Kusadasi, Canakale. Care face traseul cu masina ma convinge.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AryaPM[24.07.16 10:16]

@GabrielaG:

Eu cred (si este parerea mea personala si nu doresc sa influentez pe nimeni) ca toata lumea are de pierdut din situatia asta: si noi ca turisti care nu mai dorim sa mergem in vacanta mult asteptata, si agentiile de turism si hotelierii turci.

Pentru a evita o noua "autovictimizare", voi argumenta și aici ceea ce ti-am scris în privat.

Este de notorietate faptul că lucrezi la Zeugma. M-A deranjat formularea "noi ca turiști " cât timp tu nu ești și nu ai fost niciodată turista acolo în Belek.

Adevărații turiști plătesc pentru un sejur în Turcia, tu ești plătită pentru că lucrezi acolo. Percepția este diferită. Pentru mine nu ești credibilă. Atât. Nimic personal.

Later Minusurile care te-au deranjat pe mine mă lasă indiferenta, sunt retrasă din concurs, nu vânez avioane etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

  • AFIȘATE rsp [241-270] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.15750288963318 sec
    ecranul dvs: 1 x 1