ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 17.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 7 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 11 ani
PREȚ SEJUR 1538
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAM: DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
94.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

[fb]
TIMP CITIRE: 12 MIN

Secretul pentru a te simți EXCELENT la un hotel (mai) IEFTIN

TIPĂREȘTE

A fost cel mai ieftin dintre hotelurile la care am fost în Turcia — aprox 250 de euro / pers / 7 zile — sau 500 euro / pers dacă includ și costul cu avionul și transferurile.

Un hotel mai vechi (renovat totuși complet în iarna trecută), mai mic, „înghesuit” , nu dispune de un teritoriu prea generos; cu balcoane, de exemplu, mai ciudățele, din lemn (!) — și care, deși în prima linie, nu era „pe plajă” — drumul de aprox 300-400 de metri până la mare se putea face lejer pe jos sau cu un trocărici tras de un tractor, în care încăpeau 20-25 de oameni pe scaune.

Cu toate acestea, a fost unul dintre hotelurile la care familia mea s-a simțit cel mai bine!

E un „secret” aici — să-ți setezi corect / realist așteptările, să știi foarte bine unde mergi, ce ai ales, să ai așteptări realiste, care să fie în concordanță cu prețul plătit (și NU cu nr de stele = 5, de exemplu, greșeala cea mai frecventă, care duce la cele mai multe nemulțumiri ulterioare)

A fost o alegere aproape „de azi pe mâine” — după „bac” -ul băiatului, apoi parcurgerea pașilor de înscriere la facultate, apoi tam-tam-ul cu viza si plecarea lui, singur, în America (premiul promis dacă ia bacul peste o anumită notă și intră la facultate); am trezit-o într-o dimineață pe nevastă și i-am zis „hai mâine în Antalya” :). N-a vrut „mâine” a zis că are nevoie de 1-2 zile pentru a se pregăti, așa că am cumpărat cu plecare următoarea vineri.

Disponibilități puține, prețuri mari (fără reducerile din toamnă-iarnă-primăvară). Inițial am ales un hotel din linia 3 din Side (Evrenseki), pt plaja super de acolo, apoi am văzut, suprins, că sunt disponibilități la Paraiso Bogazkent, și încă la un preț foarte bun (pentru data aia) - 1538 euro, 2 adulți + copil 11 ani. Cunoșteam cât de cât hotelul (l-am vizitat o dată în trecut); apoi - l-am studiat amănunțit, îndelung, metodic, din multe surse — ca pe multe alte hoteluri de care m-am interesat, de-a lungul timpului; în plus, mi-am adus aminte că a fost unul dintre hotelurile preferate ale regretatei maria55.

Drumul, vinerea, a început cu stângul - zborul din Timișoara a fost decalat cu cateva ore — de la 11 la 16.30. După ce am trecut de security... s-a afișat o amânare de câteva zeci de minute bune - într-un final am plecat abia la 19.15, ajungând la hotel în jur de 22.30. Niciodata nu am ajuns atat de tarziu in Antalya, din Timisoara.

Un avion și o companie („Dan Air” ) cu care nu am mai zburat până acum. Un Airbus 320 ce arăta aproape nou, deși avea vreo 14 ani, zicea echipajul.

La întoarcere am plecat dla 7.40 de la hotel, o oră destul de rezonabilă (am prins micul dejun) și am zburat cu HiSky, tot cu un Airbus320, avion și mai nou (aprox 5-6 ani, dacă am înțeles bine)


despre SERVICII

Servicii rezonabile, bune și foarte bune — evident nu la nivelul „Delphin :) — destul de mulți din personal vorbeau engleza, amabili, găseau energie să-ți și zâmbească, deși lucrau non-stop, pe rupte.

Nu mi-a plăcut prima cameră primită — detalii mai jos; am vorbit la recepție și deși „hotel full” mi-au schimbat-o a doua zi, la prânz.

Curățenia din cameră — exemplară! Prosoape schimbate în fiecare zi (mi s-a părut un pic „prea mult” , puteau s-o facă la 2-3 zile fără probleme).

Într-o seară am făcut o plimbare mai lungă pe plajă (până aproape de Alva Dona), când ne-am întors (era întuneric bine) mai aveam doar 2 din cele 3 prosoape pe șezlonguri); am văzut un om la standul cu prosoape de la plajă, care - deși nu știa deloc engleză - a înțeles și mi-a dat un alt prosop - plus mi le-a schimbat pe celelalte 2, umede, cu unele uscate.

În altă zi am avut nevoie de un prosop suplimentar, uscat, la plajă - am cerut la standul de prosoape și fata de acolo mi l-a dat, fără probleme, deși nu aveam cardul de prosoape la mine.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera rezonabilă, renovată recent, destul de mică față de alte hoteluri (poate cam 18mp) — dar ABSOLUT suficientă pentru noi. Un pat matrimonial mare și unul simplu. Fără canapea / fotoliu pat suplimentar. Plus un birou micuț-micuț, suficient însă pentru cât am avut nevoie de laptop.

Minibar - BINE dotat, cu mai multe tipuri de sucuri, apă - plată și minerală; ce consumam era înlocuit zilnic.

Balcon relativ mic, suficient însă pentru 2 persoane - măsuță + 2 scaune.

Curățenie temeincă, la ore rezonabile — când ne întoarceam în cameră, în jur de ora 14, era totul lună. Prosoape schimbate ZILNIC; n-aș vrea să induc în eroare, dar mi s-a părut că și patul era schimbat zilnic!

Aer condiționat split, „individual” pentru fiecare cameră — FOARTE eficient.

-

Nu mi-a plăcut prima cameră primită — era la ultimul etaj, la mansardă, un pic mai mică. Ce m-a deranjat însă mai mult era orientarea — era „pe soare” dimineața; mie-mi place să stau dimineața devreme pe balcon - și era prea cald. În plus, aerul condiționat era zgomotos, simțitor mai zgomotos decât în camera primită ulterior. Iar, fiind la mansardă, unitatea exterioară nu era sus, mult deasupra capului (ca la celelalte camere), ci la nivelul scaunelor.

Am explicat nemulțumirile la recepție și am solicitat, politicos, dar FERM, o cameră la nivel inferior, cu orientare „garden” (spre curtea interioară dintre cele 2 rânduri de clădiri) -- exact asta am și primit, a doua zi.

Sunt 8 corpuri de cazare - orientate pe 2 rânduri alăturate, numerotate de la 1 la 8 (mai sunt unele camere în clădirea desupra restaurantului, posibil pentru camerele family). Fiecare are 3 nivele + mansardă.

Corpurile 1-2 și 8-7 sunt cele mai apropiate de recepție, restaurant, piscină. Corpurile 3-4 și 5-6 sunt cele mai îndepărtate. La capăt de tot, ultimele corpuri din cele 2 rânduri (4, respectiv 5) suntc ele mai apropiate, însă, de piscina de adulți.

Dacă primiți, la check-in, o cameră la care al 2-lea număr este 4 — este o cameră la mansardă. Vă sfătuiesc să încercați s-o schimbați, chiar atunci (la check-in), cu o cameră la nivel inferior.

Noi am primit, de exemplu, camera 2403 - în corpul 2, la etajul 4 (mansardă). Am schimbat-o cu camera 1310 (în corpul 1, la etajul 3, mai aproape de recepție / restaurant / barurile de acolo)


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

E primul hotel la care am fost (și am tot fost în Antalya) la care conceptul de „mâncare la dispoziție 24 de ore din 24” CHIAR AȘA A FOST.

Destule alte hoteluri au „late dinner” (întotdeauna în restauratul în care s-a servit cina), însă de obicei destul de limitate și sărace ca ofertă - și CLAR cu mâncare rămasă de la cină. În plus, au program limitat - de obicei până la 12 noaptea sau 01 AM.

Aici însă au „late dinner” într-un restaurant complet separat, lângă recepție, cu program 21.30 - 07.30 AM!!! Mai mult, este un restaurant stil „alacarte” — te așezi la masă și comanzi dintr-un meniu - nu extraordinar de bogat, însă mult mai consistent, de exemplu, decât cele de la restaurantele alacarte „tradiționale” ) — apropo, noi am fost într-o seară la cel turcesc, de pe plajă (doar acolo am prins rezervare)

Am apreciat MULT acest tip de late dinner - nu am mai întâlnit așa ceva — și ne-a folosit din plin atât în prima seara, când am ajuns după ora 22 la hotel, cât și în seara când am stat mult pe plajă - am povestit mai sus „excursia” pe plajă, să vedem celelalte hoteluri; în aceeași seară am rămas și la petrecerea de pe plajă, care a început la ora 22)

-

Restaurantul principal ușor subdimensionat; ca de obicei, aglomerație mare mai ales seara — la prânz nu am fost niciodată acolo :). Cu toate acestea, personalul îsi dădea silința, eliberau rapid mesele și nu am stat niciodată mult să găsim o masă liberă (la alte hoteluri, mai scumpe și mult mai scumpe, am stat uneori mai mult).

Restaurantul are o terasă MARE, pe toată lungimea acestuia; FOARTE-FOARTE cald, în această perioadă a anului. Cald dimineața, începând de la pe la 7.30, foarte cald seara (la prânz, repet, nu am fost niciodată la restaurantul principal) — un adevărat supliciu pentru fumători :)

În rest: sunt 3 (poate mai mult, nu știu sigur) restaurante alacarte, la care poți rezerva pentru cină. Italian și Turcesc (pe plajă) sunt cu rezervare gratis; la Fish (tot pe plajă) rezervarea e contra cost. Noi am prins doar cel turcesc - mâncarea nu mi s-a părut cine-știe-ce, însă ambianța a meritat.

FOARTE BINE stau și la partea de food-court = standurile cu mâncare deschise la piscină și la plajă, între 11 și 18 (barurile de acolo se deschid cu o oră mai devreme la 10). Un șir de 7-8 standuri, alăturate, la care găsesși tot ce vrei, ca mâncare, de la spaghetti, pizza, șnițele, nuggets, salate, fructe, înghețată, gozleme (foarte bun), ayran etc.

Pe plajă e exact același „rând” de standuri (cam 100-150 metri aproximez); în plus, acolo sunt și multe mese, la umbră (la acele mese se organizează, seara, într-un cadru „festiv” , restaurantele alacarte turcesc și Fish).


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Plaja FOARTE lată, foarte lungă, cu mai multe rânduri de șezlonguri. Important: găsești șezlonguri libere la orice oră.

Plaja e despărțită de hotel de un rău care face un meandru în formă de U.

Până la plajă se merge cu un trocărici tras de un tractor, care circulă non-stop între 8 și 19. Ulterior se fac curse cu un microbuz modern, cu aer condiționat — pentru cei care merg / vin la restaurantele alacarte (sau pentru petrecerile pe plajă, organizate cam 1 dată pe săptămână, seara).

Se poate ajunge însă LEJER și pe jos, în aproximativ 10 minute (probabil mai puțin decât de la Lonicera, de la Resort până la plajă, de exemplu)

Chiar la intrarea pe plajă e un chioș cu prosoape.

IMPORTANT: intrarea în apă se adâncește FOARTE brusc, în 2 metri ajunge la gât sau chiar depășește în cazul persoanelor mai scunde.

În plus, înainte să intri în apă e un strat de aprox 1 metru cu pietricele - pot fi deranjante pentru persoanele cu pielea mai sensibila (pentru noi nu au fost)

Există ponton pe plajă, dar unul modest.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Foarte activă echipa de animație, cu multe activități.

Seara multe activități, spectacole, petreceri, muzică live (atât într-un amfitreatru în aer liber, cât și în interior)

Lângă recepție, la un nivel inferior (cum ar fi la -1) o cofetărie foarte apreciată de noi, inclusiv cu cafea bună - din boabe măcinate pe loc, cu tot felul de variante gen „caramel macchiato”

Tot acolo, la „-1” , un bar cu cafea turcească (gen „la ibric” ) și diverse coctailuri. Deși mă așteptăm să NU aibă băuturi străine, am văzut o dată o sticlă de JB - și de atunci doar JB am comandat :) Am văzut însă și sticle de Garone, Aperol și alte bauturi folosite la cocktailuri -- posibil străine, nu m-a interesat foarte mult subiectul.

Noi nu avem „nevoi” speciale în privința băturilor — înafară de un whisky cât de cât bun, și câteva cockteiluri - hai și o cafea BUNĂ. Din această cauză nici nu sunt prea atent la „oferta” fiecărui hotel - dacă găsesc ce caut, nu mă intersează altele.

-

Piscina, deși mare, e FOARTE aglomerată. În plus, din cauza «sportului» (românesc, dar nu numai) „rezerv (și) aici, văd eu dacă mai vin” — greu găsești locuri libere dacă vii pe la 10 sau mai târziu.

Apa din piscină EXTREM DE caldă - o aproximez la 38-40 de grade!! Efectiv un ceai, nu-i plăcea, nu mă răcorea DELOC.

Apa mării un pic mai rece, o aproximez la 32-33 de grade, în perioada în care am fost noi - sf de iulie, început de august.

Stau bine și la capitolul tobogane — 4 tobogane mari / rapide (pt adulți), alte 2 sau 3 pentru copii.

În plus, separat există un aquapark pentru copii mai mici, cu apă foarte puțin adâncă, plus, imediat lângă un „Crisp Land” loc de joacă pentru pici, pe iarbă!

Pe malul lacului mai există un „Bier Garden Bar” , un loc răcoritor, cu multă umbră, cu bănci / mese împrăștiate pe un spațiu foarte generos, cu balansoare etc.

Ai mei au mai apreciat mult sala de fitness bine dotată — și barul DETOX de lângă, cu băuturi naturiste preparate pe loc, cu blenderul.

Un lucru care mai-a plăcut mai puțin — teritoriul = mic, puțin generos; deși foarte bine organizat (cu baruri, de exemplu, aproape — oriunde ai fi), mi-a dat totuși o senzație accentuată de „înghesuit” .

--

Nu am, din păcate, poze (în care să nu apărem noi)

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de tm67bru in 06.08.22 11:28:43
Validat / Publicat: 06.08.22 12:07:55
VIZUALIZĂRI: 1946INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tm67bru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 87250 PMA (din 74 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  19 ecouri scrise, până acum

  webmasterscris / TELEFON [06.08.22 13:11:45] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 14:27:27] »

  @tm67bru:

  Felicitări pentru alegere, vacanţă şi review!

  Cunoșteam cât de cât hotelul (l-am vizitat o dată în trecut); apoi - l-am studiat amănunțit, îndelung, metodic, din multe surse — ca pe multe alte hoteluri de care m-am interesat, de-a lungul timpului; în plus, mi-am adus aminte că a fost unul dintre hotelurile preferate ale regretatei maria55.

  Am vizitat şi eu puţin acest resort în 2016 când m-am întâlnit cu Maria şi mi-a plăcut ce am văzut. Un resort foarte compact, toate aproape, mai puţin plaja, însă ce puteam să comentez când eu la Mardan aveam un drum până la mare de două ori mai lung ca aici. Maria a fost încântată de resort, de preţul bun plătit, dar cel mai mult de faptul că s-a putut bucura de o vacanţă superbă alături de familie şi de prieteni. Din păcate, cred că a fost şi ultima

  E un „secret” aici — să-ți setezi corect / realist așteptările, să știi foarte bine unde mergi, ce ai ales, să ai așteptări realiste, care să fie în concordanță cu prețul plătit (și NU cu nr de stele = 5, de exemplu, greșeala cea mai frecventă, care duce la cele mai multe nemulțumiri ulterioare)

  Povestea asta cu setarea corectă a aşteptărilor este cel mai greu de realizat şi o spun din proprie experienţă, nu doar aşa.

  Turcia s-a scumpit destul de mult anul acesta iar dacă faci comparaţie cu cât ai plătit anii trecuţi pentru un sejur şi acum plăteşti la fel, clar vei nimeri un hotel mai slab decât cele vizitate anterior.

  Tu ai reuşit să ai o vacanţă reuşită la Paraiso pentru că ai plecat cu aşteptări chiar mai jos decât preţul şi nivelul hotelului şi aşa ai fost plăcut surprins de cele găsite acolo. Vezi povestea cu cele câteva băuturi de import incluse. Deşi eu sunt convinsă că ai citit înainte conceptul Ultimate All Inclusive de la Crystal, unde precizau că oferă şi băuturi de import la Lobby Bar şi la Crystal Bar, doar locale la cele două baruri de la piscine şi maxim bere la plajă.

  Informaţia cu privire la recenta renovare a hotelului este cu atât mai importantă cu cât eu nu am găsit-o nici pe saitul oficial.

  Noi nu avem „nevoi” speciale în privința băturilor — înafară de un whisky cât de cât bun, și câteva cockteiluri - hai și o cafea BUNĂ. Din această cauză nici nu sunt prea atent la „oferta” fiecărui hotel - dacă găsesc ce caut, nu mă intersează altele.

  Pentru mine cafeaua bună este pe primul loc, iar whiskyul pe ultimul sau chiar în afara listei de nevoi/dorinţe. Cu toate acestea, eu analizez cu mare atenţie şi interes aspectul băuturilor, pe care oricum nu le beau nici în proporţie de 10% , dar care mie îmi oferă informaţii, mereu confirmate, despre servicii, despre nivelul real al hotelului care mă interesează. La fel şi conţinutul minibarului .

  Ai mei au mai apreciat mult sala de fitness bine dotată — și barul DETOX de lângă, cu băuturi naturiste preparate pe loc, cu blenderul.

  Freshurile de la Detox bar erau incluse în concept?

  Dar cele din restaurantul principal?

  Curățenie temeincă, la ore rezonabile — când ne întoarceam în cameră, în jur de ora 14, era totul lună. Prosoape schimbate ZILNIC; n-aș vrea să induc în eroare, dar mi s-a părut că și patul era schimbat zilnic!

  Conform conceptului, atât prosoapele, cât şi lenjeria se schimbă în fiecare zi.

  Mi-ar fi plăcut să văd nişte poze recente din acest paradis verde.

  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 17:43:50] »

  Freshurile de la Detox bar erau incluse în concept?

  Dar cele din restaurantul principal?

  Da, la Detox totul era inclus (gratis)

  În restaurantul principal nu am văzut freshuri - doar sucurile obișnuite (portocale etc). Ah da, și aveau Schwepps, foarte bun.

  -

  Cafeaua la main rest era NESS -- ca la foarte multe alte hoteluri, inclusiv simțitor mai scumpe. Eu nu prea am luat - am preferat ceaiul lor, foarte bun.

  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 17:57:11] »

  Info pentru fumători:

  - am cumpărat de la shop-urile din cadrul resortului, la prețuri bune (după negocieri zdravene) - între 2.5 (țigările mele) și 3.5 euro (țigarete slim, pt nevastă) / pachetul

  - în prealabil mă documentasem cât costă țigările în magazinele „normale” (cele de unde-și cumpăra turcii țigări) — de la câțiva turiști turci întâlniți în hotel. Prețurile aflate de mine au fost între 25 și 30 de lire pachetul — 1.5 euro sau un pic mai mult. Super ieftine!!

  - în shopurile pentru turiști ei cer MULT mai mult - 5 chiar 10 euro pe pachet; având informația de mai sus puteți încerca o negociere precum a mea -- le-am propus 10 euro pentru 4 pachete de West long și nu am dat înapoi; până la urmă a acceptat

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 18:23:32] »

  @tm67bru:

  Mulţumesc pentru lămuriri!

  Studiez cu interes noul lor concept L&H UAI

  Cafeaua la main rest era NESS -- ca la foarte multe alte hoteluri, inclusiv simțitor mai scumpe.

  Aşa aveau şi în 2016 tot doar cafea instant în restaurant. Nici mie nu mi-a plăcut, dar am băut-o de nevoie. Şi da, cafea instant la aparate găseşti şi la hoteluri mai pricopsite ca acesta, unde, ai de căutat pentru a bea o cafea bună.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 19:21:11] »

  @tm67bru:

  am cumpărat de la shop-urile din cadrul resortului, la prețuri bune (după negocieri zdravene) - între 2.5 (țigările mele) și 3.5 euro (țigarete slim, pt nevastă) / pachetul

  Informaţia este utilă celor cărora le place să negocieze.

  Eu nu am nici talent şi nici răbdare să negociez atât.

  Dar, spre deosebire de tine, eu am maşina la dispoziţie, care îmi permite să merg şi să-mi cumpăr ţigări din orice benzinărie sau de la supermarketuri gen MiGros sau ŞOK, cu preţuri foarte bune nu doar la ţigări, plătind cu card bancar

  Nu am văzut încă preţurile de anul acesta, însă experienţa ultimilor doi ani mă convinge că voi găsi ţigările preferate la sub jumătate din preţul oficial din România, deci, superconvenabil

  Yoda [06.08.22 19:41:53] »

  @nicole33:

  Dar, spre deosebire de tine, eu am maşina la dispoziţie, care îmi permite să merg şi să-mi cumpăr ţigări din orice benzinărie sau de la supermarketuri gen MiGros sau ŞOK, cu preţuri foarte bune nu doar la ţigări, plătind cu card bancar

  In cazul de fata este un supermarket ŞOK la 1 km. de hotel, cale de o plimbare frumoasa intr-o seara. La Lonicera era o benzinarie la cca. 150 metri de hotel si eu de acolo cumparam.

  Alina53 [06.08.22 21:22:59] »

  Referințe bune după renovare, mă bucur! De ce? Pentru că săptămâna viitoare ajungem și noi la Paraiso Verde, de data aceasta impreună cu nepoțeii.

  Va fi al treilea sejur pe care-l vom petrece aici, poate pare ciudat, așa a fost să fie... Ce să-i faci, și dorul de MARIA... În cele două review-uri ale mele de la Paraiso Verde vă povesteam despre ea...

  Ghicisem hotelul la care erați cazați dintr-o fotografie pe care soția ta o făcuse în sala de fitness: de la fereastra sălii am recunoscut balconașele multicolore.

  Mi-aș fi dorit ca voi să fi rezervat două serii și ne-am fi întâlnit acolo... Așa, avem de așteptat până la viitoarea întâlnire AFA...

  Aflasem de renovarea resortului de vreo lună și ceva - sunt câteva filmulețe recente excelente pe youtube.

  Ați vizitat cumva și resortul Crystal Waterworld care se află la vreo 2-300 de metri de Crystal Paraiso Verde?

  Promit un nou review cu fotografii recente de la Paraiso! 😍

  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 21:37:38] »

  @Alina53: Pfff.. m-aș fi bucurat - MULT - să ne fi întâlnit pe acolo. De fapt mi-a spus soția că veniți și voi, nu reținusem când — speram să se suprapună măcar 1-2 zile sejururile...

  Ați vizitat cumva și resortul Crystal Waterworld care se află la vreo 2-300 de metri de Crystal Paraiso Verde?

  Nu am ieșit aproape deloc din hotel — cu excepția ultimei seri, vreo 1-2 ore, pentru cumpărături-cadouri-suveniruri

  A fost o vacanță de PURĂ relaxare, după o perioadă mai grea / încărcată, plină.

  -

  Ca fapt divers, la transferul de la aeroport spre hotel, șoferul autocarului ne-a dus la... Crystal Family (încă vreo 3-400 de metri de la Crystal Waterwold). Noroc că eu stăteam în primele rânduri și i-am spus că nu e hotelul nostru. Nu prea m-a crezut, a trebuit să verifice pe lista sa tipărită...

  Îmi și imaginam coborâți, obosiți după drum (era deja 10 seara) — eram vreo 8 familii, realizând abia la check-in că... nu avem cazare (acolo) ! -- apoi, când să fi realizat cum stau lucrurile, să fi ieșit să mergem la hotelul corect, să fi realizat că... nu mai e autocarul (nu așteaptă, pleacă imediat în treburile lui)...

  Alina53 [06.08.22 22:09:15] »

  @tm67bru: Ai fost *Nazar Boncuk* (ochișorul norocos) pentru ceilalți călători!

  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 23:24:40] »

  Mi-am mai adu aminte de ceva, poate fi util — referitor la duty-free aeroport

  - am cumpărat ceva de aproape 77 de euro; la casă îmi zice „nu doriți să vă adaug și aceste 3 ciocolate Toblerone, total 80 de euro?”

  Nu aveam nevoie de ele, dar zic hai, fie, adăugați-le

  Când mă uit pe bon, după vreo 10 minute -- totalul în euro era 84.5 euro!!

  Ca mai apoi, verificând pe extrasul cardului (Revolut), văd că de fapt mi-au luat aproape 90 de euro — au folosit probabil un curs dezavantajos lire-euro (în final, plata se face în lire turcești, chiar dacă prețurile sunt în euro - și pe bon apar prețurile și totalul (și) în euro).

  Așa că atenție, chiar au fost măgari.

  - nu acceptați nimic din ce vă propun, suplimentar, la casă

  - țineți cont că veți plăti de fapt, în lire, cu ceva mai mult decât știți că ar fi fost în euro

  -

  Deloc în ultimul rând, tot referitor la duty-free din aeroport:

  - după ce plătiți, pe bonul de casă e o reducere de 15% la „urm cumpărături” , „doar în acea zi”

  - dacă aveți de gând să cumpărați mai multe lucruri, poate mai substanțial ca valoare — cumpărați în prima tranșă ceva mărunt; apoi mai mergeți odată și folosiți reducerea de 15%

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.08.22 23:50:23] »

  @tm67bru:

  Când mă uit pe bon, după vreo 10 minute -- totalul în euro era 84.5 euro!!

  Ca mai apoi, verificând pe extrasul cardului (Revolut), văd că de fapt mi-au luat aproape 90 de euro — au folosit probabil un curs dezavantajos lire-euro (în final, plata se face în lire turcești, chiar dacă prețurile sunt în euro - și pe bon apar prețurile și totalul (și) în euro).

  Mie nu mi-au oferit niciodată ciocolată, dar nici nu mă mir.

  Cu Revolutul ieşeai mai bine la cursul de schimb dacă aveai lire turceşti pe el. Aşa ţi-a schimbat direct din euroii disponibili.

  Într-adevăr, în Duty Free preţurile sunt în euro, dar tu plăteşti în lire. Pe POS îţi afişa deja suma de plată convertită în lire turceşti. La ce curs? Nu am ştiut niciodată

  creiveanscris / TELEFON [08.08.22 07:13:18] »

  Fiind exact in momentul asta la cafeaua de la micul dejun la un alt hotel din același lanț "Crystal" - De Luxe Kemer, parca îmi citesc gândurile, când îți parcurg review-ul.

  Este prima noastră vacanta in Turcia, dar am aici tot ce mă așteptam să am în acest concediu.

  Sunt câteva minusuri in conceptul lor food&drink, dar nu supărătoare (espresso doar la lobby bar de la 10.00, cam târziu pentru un cafengiu fumător că mine, barul de pe plaja se deschide doar la 10, cu mâncare de la 11, etc.), dar, una peste alta pentru mine experiență aici este una "Crystal" de bună!

  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [08.08.22 09:17:18] »

  Cred c-am luat și adus în Timișoara vreun carcalac de pe acolo. Febră, frisoane, oboseală accentuată, dificultăți de respirație - de 2 zile.

  E bine s-aveți grijă, măcar minimal...

  michaela_1961 [12.08.22 19:46:10] »

  @tm67bru: "Febră, frisoane, oboseală accentuată, dificultăți de respirație - de 2 zile. "

  Denumirea carcalacului începe cu C. ... d. Ştiu ce spui şi noi am făcut rost de el în Turcia, dar stai liniştit, e o forma uşoară, ţine cam 2 zile febra, dupa care ceva raguşeală, muceală, tuşeală, de la caz la caz, dar nu semnificative. Nici nu a fost greu sa-l colectăm atata timp cat nu a mai fost nicio restricţie, iar noi am uitat cu desăvarşire de el.

  "E un „secret” aici — să-ți setezi corect / realist așteptările"

  În legătură cu secretul concediului fericit, eu cred ca sunt persoane care cârcotesc oricum, ei nu văd ce au primit, văd ce ar fi putut să primească, deşi nu au plătit. Ţelul unora este sa-şi strice vacanţa neapărat pentru pretenţii absurde, mai ales cand i-a costat cât pe pensionari la staţiune. Pe bune că şi nouă aşa ni s-a părut referitor la costul concediului nostru. Am primit mult mai mult decât am plătit şi am fost foarte mulţumiţi, dar tot la fel de bine puteam să ma supăr rău că n-am avut calamar în fiecare seară, iar numărul beţelor de urechi din baie era impar. Depinde care parte a paharului vrei sa o vezi în concediu.

  M-am referit strict la cârcotaşii de serviciu si nu la oamenii care chiar au motive, că deşi am plătit puţin, n-aş accepta niciodată mizeria si mirosul neplăcut în cameră. Cu puţină informare si pretenţii pe masura preţului, vom fi cu toţii mulţumiţi.

  Concedii frumoase vă doresc!

  mishu [21.08.22 18:51:09] »

  @tm67bru:

  E un „secret” aici — să-ți setezi corect / realist așteptările, să știi foarte bine unde mergi, ce ai ales, să ai așteptări realiste, care să fie în concordanță cu prețul plătit (și NU cu nr de stele = 5, de exemplu, greșeala cea mai frecventă, care duce la cele mai multe nemulțumiri ulterioare)

  la un moment dat, o persoana din turism (nu am sa fac reclama aici ), mi-a explicat ca si aceste 5* sunt si ele la randul lor clasificate: economic, premium, de luxe... ceva la genul, asa ca nu este cum suntem noi obisnuii ca 5* sa fie peste tot la fel.

  Cat despre @maria55, imi adus si eu aminte ca la fel, era hotelul care ii era drag, asa ca inca o recomandare de incredere.

  Prosoape schimbate în fiecare zi (mi s-a părut un pic „prea mult” , puteau s-o facă la 2-3 zile fără probleme).

  si despre asta stim o multime de persoane cu mofturi ca nu le sunt schimbate prosoapele zilnic, de parca acasa asa fac.

  E primul hotel la care am fost (și am tot fost în Antalya) la care conceptul de „mâncare la dispoziție 24 de ore din 24” CHIAR AȘA A FOST.

  ma gandesc (acum si prin prisma ofertei pe care am primit-o) ca daca as tine cont de programul de mic dejun, pranz, cina, late breakfast, late dinner, snackuri, patiserie, inghetata si toate celelalte, as mai ajunge la plaja? In fond nu am luat bilet AI decat pentru comoditatea si diversitatea pe care ti-o ofera, insa totul in niste limite decente.

  Se poate ajunge însă LEJER și pe jos, în aproximativ 10 minute (probabil mai puțin decât de la Lonicera, de la Resort până la plajă, de exemplu)

  pentru ca am fost si eu la Lonicera, chiar mi se parea un drum placut de facut, mai facem putina miscare si chiar nu mi se parea mult pana la plaja.

  Noi nu avem „nevoi” speciale în privința băturilor — înafară de un whisky cât de cât bun, și câteva cockteiluri - hai și o cafea BUNĂ. Din această cauză nici nu sunt prea atent la „oferta” fiecărui hotel - dacă găsesc ce caut, nu mă intersează altele.

  ai mare dreptate, si in acest weekend am avut parte de doua locuri unde am baut o cafea excelenta (notat de noi toti), si in ceea ce priveste un cocktail bun, sper sa am noroc .

  Felicitari pentru reusita baiatului, mult noroc si succes pe mai departe, felicitari si pentru vacanta reusita, votat cu mare drag.

  m liviuscris / TELEFON [06.01.23 12:39:11] »

  Salutare. Impresiile din 2022 de la acest resort au fost foarte bune. Este un resort cu multe facilități. Ai putea sa mi spui te rog ce sucuri erau pentru cei mici? Am văzut într-un video pe YouTube doar la cutie in zona miniclub si in minibar. In rest?

  Fiind localizat langa acel râu ați avut probleme legate de țânțari?

  Am văzut ca au si luna parc. Este inclus sau extra?

  Asa il prezentau pe un site. Mulțumesc si felicitări pentru vacanta reușită la un preț super!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  tm67bru CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [06.01.23 12:59:45] »

  @m liviu: Nu am văzut nici picior de țânțar. Și stăteam seara destul de mult, chhiar foarte (copilul fiind mai mare, nu mai mergeam la culcare decât în jur de 12 noaptea sau după!) Asta deși nu am văzut să fi dat vreodată cu fum, precum în alte părți. Habar nu am motivele, dar în perioada când am fost noi, cel puțin, nu am văzut/auzit niciun țânțar.

  Despre sucuri -- nu sunt freșuri, nici măcar la Vitamin Bar (e mai mult pentru fitness, ceva cu ierburi găsești pe-acolo, mai mult pt adulți).

  Dar sucurile găsite acolo au fost suficiente pentru copilul nostru (11 ani), la fiecare masă erau 3-4 felucri, la dozator - gen mere, portocale, mai știu eu ce. Și la Food-courturi erau, dacă nu mă înșel. Plus ayran, care nouă ne place f mult.

  Minibar-ul conține mai multe tipuri de sucuri la doză (plus 2-3 la cutie). Se face refil zilnic.

  Luna parc-ul -- deși treceam zilnic pe lângă zona cu distracțiile de acolo, noi nu le-am încercat. Din câte țtiu, unele sunt gratis, altele cu jeton (contra cost).

  -

  Am fost și la noi și pe la Delphinuri, acum mai mulți ani -- Paraiso e bineînțeles MULT sub; Depinde de fiecare, ce așteptări are -- dacă mergi cu așteptări realiste, „corecte” -- 100% te poți simți SUPER bine și la Paraiso, la preț MULT sub Delphin.

  m liviuscris / TELEFON [06.01.23 19:48:45] »

  @tm67bru: Ai perfecta dreptate nu poti compara cu Delphin. Dar noi am fost la multe resorturi in Turcia si datorita alegerilor corecte si așteptările de la fiecare ne am simțit bine peste tot chiar si la 4 stele in Marmaris a fost foarte bine!

  Mulțumesc pentru răspuns si Paraiso Verde e una din opțiuni pentru la anul. Vedem...

  Toate cele bune și vacante frumoase întotdeauna!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alina53, creivean, m liviu, michaela_1961, mishu, Yoda
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0546278953552 sec
  ecranul dvs: 1 x 1