Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50954

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 12 / 15

webmaster26[28.07.16 20:21]

@iza_burtescu -

Tocmai ce am sosit din Turcia (Alanya).

După ce vă mai ''trageți sufletul'' ,ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


codrinGD[28.07.16 21:32]

@iza_burtescu - o veste buna!


alex_nacu21JR[28.07.16 21:57]

@iza_burtescu: mulțumim pentru raspuns, vom pleca sâmbăta si vom merge pe Instanbul. Nu am avut nici cea mai mică îndoiala cand am plecat in Turcia. Deci, veniți in Turcia ca nu veți regreta. O seara buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

arubPM7r[28.07.16 22:50]

o sa am un sfarsit de saptamana foarte incarcat datorita afacerii noastre si apoi luni la 12... zburam... doua familii la Delphin Pallace Lara ne auzim la intoarcere... dupa 17 august...

Vacante linistite si binemeritate tuturor indiferent unde le petrecem

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MenaGD2r[29.07.16 07:43]

@mariussuvei - Multumesc mult!


Corina70SR9r[29.07.16 13:25]

Noutati.

Nu impacteaza direct zonele turistice, dar e bine de stiut ca se intampla niste evenimente.

Stirea am gasit-o si in sursa mentionata, in presa noastra este deocamdata intr-un singur ziar on-line:

"Mii de turci au umplut străzile din imediata apropiere a bazei militare NATO Incirlik, situată la marginea orașului Adana, cerându-le soldaților americani și britanici cantonați aici să părăsească țara. Cei 3.700 de militari au intrat în alertă după ce protestarii au început să strige „Allah Akbar” (Allah e mare).

Protestatarii au scandat lozinci împotriva statelor occidentale, în special împotriva SUA, încă de ieri. Azi, însă, protestul lor s-a intensificat. Ei au ars drapelul american și le-au cerut militarilor să părăsească baza, informează dailystar. co. uk. Până în acest moment nu există indicii că militarii NATO ar fi ripostat, însă aceștia sunt în alertă de gradul zero. „Allah Akbar” și „Death to USA” au fost cele mai înspăimântătoare cuvinte pe care aceștia le-au auzit din piepturile demonstranților. Protestul spontan vine la scurt timp de la tentativa eșuată de răsturnare a regimului Erdogan."

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1746 PMA (7 voturi)

webberPM9r[29.07.16 13:26]

Vin cu precizari pentru toti cei care merg spre zona Izmir (Alacati, Cesme, Seferihisar, etc.), uitand sa precizez la review-ul facut hotelului aici - vezi impresii - nu este necesara procurarea cardului HGS si alimentarea lui.

Am oprit personal la un sediu PTT din Izmir si am intrebat. Chiar daca se intra putin pe autostrada ianinte (Menemem) si dupa Izmir, nu sunt probleme. Aveti grija, deoarece la un PTT langa Lalapasa, la intrare in Turcia, functionarul de acolo zicea ca trebuie sa dam cca. 100 lire tucesti (tocmai intrasem la ei in tara).

In concluzie, daca mergeti numai pe drumurile nationale, fara a intra pe autostrazi (semnele cu verde - otoyol) - nu trebuie sa luati HGS. Daca ma insel, rog pe altii sa vina cu precizari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ovidiudifSV1r[29.07.16 13:41]

Am venit pe data de 27 din Antalya dupa un sejur de 7 zile. Detaliile le aveti aici, dupa aprobarea impresiei.

vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

GabrielaGPR36r[30.07.16 08:40]

@Corina70 - Ceea ce se intampla in capitala Turciei sau in alte orase care nu sunt turistice nu ar trebui sa ne afecteze in vreun fel.

Lumea intra in panica doar cand aude de Turcia. Nimeni nu se mai gandeste la faptul ca Bucuresti-ul este mai aproape de Istanbul decat Antalya...

Stiri de genul acesta sunt menite sa sperie lumea, sa panicheze. Exista atata dezinformare, exista posturi TV din Romania care au un "scop" ascuns...

Invit pe toata lumea sa citeasca un articol din presa turca: antalyaajans.net/turizm-h ... nli-h64018.html

Sper ca veti intelege cat de putin sau google translate o sa fie de folos...

Daca incidentul din Adana, oras care se afla la mai bine de 700 km distanta de Antalya ar fi fost un incident major, toate ziarele si posturile TV din intreaga lume ar fi vuit, nu doar un ziar online romanesc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

CostiCO12r[30.07.16 10:37]

@GabrielaG -

Gabriela, din păcate trebuie să te contrazic, nu e vorba doar de un ziar online românesc, e plin internetul de astfel de știri.

Pe de altă parte, nu contează distanța. Faptul că sunt 700 km din Antalya la Adana nu semnifică nimic.

Și nu poți spune că Ankara nu e oraș turistic.

Hai să-ți explic cum stă treaba.

Nu poți să spui că zonele turistice din Turcia sunt enclave în care mișcările fundamentaliste care au cuprins Turcia nu vor pătrunde. E adevărat, turcii știu să facă afaceri și și le vor proteja, dar nu poți să-ți imaginezi că resorturile de la Mediterana și Egee vor rămâne izolate, locuri unde turiștii occidentali vor sta pe șezlonguri și vor bea o bere rece mângâind cu privirile trupurile aproape nude ale femeilor de pe plajă, în timp ce alături, afară din resort, femeile musulmane abia dacă îndrăznesc să-și ridice parțial voalul ca să mănânce o înghețată...

Ce te face să crezi că manifestări precum cele de la Incirlik nu vor avea loc și în fața unor astfel de resorturi? Și dacă la Incirlik s-au mulțumit să stea la poartă, că, deh, înăuntru erau 3700 de soldați înarmați până în dinți și aflați în stare de alertă de grad zero, cine crezi că i-ar impiedica pe astfel de exaltați să intre și să devasteze un resort plin de „păcătoși”?

Nu susțin că așa se va întâmpla, sper din tot sufletul că nu va fi așa, dar trebuie să înțelegi că o astfel de posibilitate există, astfel de lucruri s-au mai întâmplat. Cine se aștepta la așa ceva în Egipt sau Tunisia? Și totuși s-a întâmplat.

Așa că nu trebuie să te superi și să-i cerți pe cei care-și exprimă temerile (justificate) cu privire la Turcia.

Lucruri valabile și pentru toți cei care au dat vot negativ ecoului venit de la Corina70, care doar a reprodus o știre reală.

Să sperăm că acestea vor rămâne doar simple temeri, iar cei ce le-au exprimat vor râde la un moment dat de ce le-a putut trece prin minte...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nrs †SE42r[30.07.16 11:50]

poate turcii vor crea astfel de enclave cum erau resorturile din Cuba acum 15-20 de ani


printesa82PM2r[30.07.16 22:43]

Buna tuturor! Tocmai am sosit din concediul din Antalya mai exact din Kemer.

Sunt prea obosita ca sa scriu impresii de la hotel, insa vreau sa linistesc si eu pe cei care urmeaza sa plece in concediu in Antalya.

Zborul a fost super ok (dus-intors), nu am vazut lume stresata nici in aeroport. Controalele au fost ca si in alti ani, cel putin eu nu am observat altceva.

Eu va recomand sa mergeti in concediu linistiti. Voi revenii cu impresiile mele .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

GabrielaGPR36r[31.07.16 11:14]

Revin cu un update (din nou). Vineri am fost in Antalya in oras. Am mers dimineata si m-am intors seara. Am mers mai intai in Mark Antalya. Din Belek pana in Antalya drumul a fost ok, nu am vazut masuri de securitate suplimentare pe drum. Am observat schimbari majore fata de anul trecut. Da! Foarte multe schimbari! Dar... IN BINE!

Au construit enorm de mult. Intr-o perioada extrem de scurta au terminat Expo 2016, au prelungit linia de tramvai din Meydan pana la Expo. Au facut conexiune intre aeroport si orasul Antalya- cu tramvaiul. Au contruit poduri si drumuri noi.

In oras am ajuns pe la 09:30. Lume destul de multa, toti linistiti.

Am fost in Mark Antalya - nu exista masuri de securitate in plus fata cele de anul trecut!

Mall-ul era destul de aglomerat tinand cont ca era vineri dimineata. Am intalnit in mall si straini (nemti si rusi).

Pe strada am auzit vorbindu-se franceza, spaniola, rusa. Deci turisti sunt.

Unele magazine s-au inchis dar s-au deschis altele noi. Strazile sunt aglomerate, pline atat cu turisti cat si cu localnici.

Turcii sunt la fel de amabili si ospitalieri ca in fiecare an.

Nu am simtit absolut nici o schimbare fata de anii trecuti. M-am simtit in siguranta, nici o clipa nu am avut senzatia ca trebuie sa ma uit peste umar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

davidPM3r[31.07.16 14:23]

@GabrielaG:

Nu cred ca la cineva ii este teama de situația actuala din Turcia care decomandata pare sigură. Multi se gândesc la ce se poate întâmpla în august sau septembrie.


GabrielaGPR36r[31.07.16 15:23]

@david - Nu stiu ce ar putea fi diferit maine 01 august de ziua de azi 31 iulie.


nitulGD5r[01.08.16 18:34]

@Costi - x la suta (nu știu exact cât) din economia Turciei o reprezintă turismul.

Turismul la ei, din ce am văzut eu, nu înseamnă efectiv numai hoteluri. Ei au o zonă agricola bine dezvoltata ale căror produse se valorifica în această partea a economiei. Produsele din piele, din bumbac etc sunt cumparate tot de turisti (nu toate bineînțeles) Nu cred că singuri s-ar distruge tot ce au făcut.

Referitor la numărul mare de turiști turci, cred că tot guvernul lor a făcut ceva (nu știu ce) că să inlocuiască turiști ruși; pe 30.06 hotelul de lângă noi era aproape gol; din ce am mai citit au fost și altele la fel sau au fost închise.

Mai sunt și locurile de muncă...

Eu nu cred, este părerea mea, că în Turcia se va întâmpla ca în Tunisia sau Egipt și nici nu o văd transformată în enclave. Mulți turci consumă alcool, nu toate soțiile lor poartă burkini la plaje, în resort le am văzut îmbrăcate ca europenii. Carne de porc nu consuma pentru ca nu îi lasă religia sau poate nu au fost învățați de mici cu ea. Eu nu mănânc carne de oaie.

Faceți vacanțele unde vreți, dar eu tot cred că turismul în Turcia este sigur!

O întrebare tuturor care au venit din vacanță: A pățit cineva ceva?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

viomilGD2r[01.08.16 19:22]

Buna seara tuturor,

S-a mai intirs cineva in weekendul acesta? Sau a mai plecat cineva?

Noi plecam sambata spre Kas cu masina si as fi vrut sa mai aflam noutati despre drum si mai putin despre tinuta femeilor musulmane.

Ma scuzati daca am suparat pe cineva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nitulGD5r[01.08.16 19:40]

@viomil: Pe mine sigur nu! Drum întins și vacanță frumoasă!


arubPM7r[02.08.16 07:06]

Sunt in Lara la Delfin... NICi O PROBLEMA... haideti fratiilor in Turcia. Ne auzim cand ma intorc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

silwerUC[02.08.16 12:56]

de pe 31.07 sunt in Kemer.

zborul charter fara probleme, la aeroport nu am simtit nici o diferenta fata de anul trecut.

la hotel - Barut - se simte ca sunt mai putini turisti, dar pina acum nu au fost decat avantaje din punctul asta de vedere: cazarea a fost pe loc, nu a trebuit sa mai aștept, mincarea si băuturile sunt foarte bune (berea si cola chiar au gustul care trebuie).

in oras, clar se simte lipsa turistilor, fata de anul trecut chiar pare pustiu, turcii de pe la magazine sunt evident stresati din punctul asta de vedere, dar doar atat.

atmosfera este linistita, nu se simte nimic din evenimentele din ultima perioada, deci recomand cu tarie sa porniti la drum.

daca aveti intrebari, va ascult

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ericandrei*JR1r[02.08.16 15:40]

Buna ziua,

Noi am fost in Belek hotel IC Santai (am scris un review) in perioada 23-30 07 2016. Am avut putine emotii din cauza ultimelor evenimente politice, insa, in momentul in care am ajuns in aeroportul din Antalya, ne am simtit ca in vacanta. Totul e linistit acolo, lumea e party people, se simt bine.

Am obs urmatorul lucru, in primele zile in care am ajuns gradul de ocupare al hotelului era in jur de 70% dintre care jumatate erau turci, iar cealalata jumatate rusi si nemti.

In ultimele zile de sedere deja se aglomerase hotelul, iar rusa incepuse sa se auda peste tot. Venise o serie de rusi pe 27 07 si deja era o forfota si o agitatie la masa, piscina, bar... si am senzatia ca in urmatoarele saptamani vor fi iar majoritari in resorturi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

printesa82PM2r[03.08.16 12:45]

@viomil - Noi ne am intors pe 29 iulie, vezi review.

A fost o saptamana linistita in Kemer. Doar bazarele mi s -au parut putin goale (si din cauza asta cred eu... vanzatorii erau mai insistenti si stresati).

Noi am fost cu avionul... acolo nu am observat mai multe controale fata de anii trecuti.

Vacanta frumoasa va doresc☺.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

MenaGD2r[03.08.16 12:54]

Multumim tuturor celor care isi scriu impresiile la intoarcerea din vacanta.


anemarie29UC[04.08.16 08:48]

buna ziua, a fost cineva de curand in Kusadasi (in vara 2016), a fost in regula? e o zona cat de cat sigura dupa atatea atentate etc? ma intereseaza mai mult plaja ladies beach si hotel minay.

dupa toate evenimentele vom pleca cu emotii in septembrie, dar speram sa avem o vacanta frumoasa. ce-mi puteti spune despre conditiile de cazare, despre plaja, preturi, excursii (ex. Efes) si bazarul din kusadasi.

p. s. stiu ca daca e sa se intample ceva, se poate intampla oriunde, dar as dori sa stiu si parerea celor care au vizitat zona dupa aceste evenimente.

astept impresii.

va multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mariussuveiSV2r[04.08.16 11:13]

Buna

Am revenit aseară de la Royal Holiday din Lara.

Despre hotel o sa scriu separat zilele următoare.

Din punctul meu de vedere exista o diferența mare dintre cea ce se spune la tv in România si ceea ce este acolo. Exista o tendința de a exagera. Din păcate acest lucru dăunează.

In afara de un control la intrare in aeroport nu am văzut nicio diferența fata de anii trecuți.

Este adevărat ca nu sunt ruși si din acest motiv turcii nu câștiga la fel mult.

In acest moment in Antalya este ok. Îmi pare rău ca sejurul s-a terminat așa repede

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

arubPM7r[10.08.16 08:25]

Buna ziua am fost la Delfin Pallace de la 01 08 2016 pana in 08 08 2016 si pot sa va spun ca ne-am petrecut un sejur super nici o problema legata de securitatea personala, sunt foarte multi turisti romani germani turci olandezi etc si foarte putini rusi

dupa cele traite de mine va recomand sa mergeti linistiti in vacanta si sa va bucurati

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

webmaster26[10.08.16 08:46]

@arub -

Buna ziua am fost la Delfin Pallace de la 01 08 2016 pana in 08 08 2016

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


arubPM7r[10.08.16 08:53]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[10.08.16 11:24]

Buna ziua,

Se pare ca Turcia vrea sa aiba din nou relatii bune cu Rusia, atat economice cat si turistice din moment ce Erdogan s-a intalnit ieri cu Putin. digi24.ro/Stiri/Digi24/Ex ... +Vladimir+Putin

Si-au dat turcii seama ca nu au facut bine cand au doborat acel avion de lupta rusesc, pentru ca de atunci rusii au ridicat o gramada de interdictii fata de Turcia, cele mai dure fiind legate de turism.

Sa speram ca nu se va intampla nimic cu turismul din Turcia si va merge bine in continuare, cum a mers si pana in momentul de fata, deoarece dupa parerea mea, este cel mai bun all inclusive si la preturi rezonabile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

MenaGD2r[10.08.16 12:04]

Da are dreptate Gratian, cei doi - Tarul si Sultanul - au cazut la pace, ba mai mult Recep Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin "dragul meu prieten" într-o conferinţă de presă; ba chiar promit si reluarea curselor charter spre Turcia.

Oricum cererile pentru vacante in Turcia au inceput sa creasca din nou pe fondul linistirii de moment a situatiei.

Sa fie vorba oare despre interesele comune pe care le au cele doua state? Rusia are un plan de constructie a centralelor nucleare în Turcia, în timp ce Turcia rămâne dependentă de gazul rusesc, importând din Rusia jumătate din gazul consumat. Sa fie aceasta intalnire si un punct de pornire a proiectului gazoductului Turkish Stream?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [331-360] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18455815315247 sec
    ecranul dvs: 1 x 1