Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50963

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 11 / 15

dianameaSE3r[25.07.16 22:41]

@david: Avem sejur la Bodrum in august, cumparat din noiembrie anul trecut. Agentia nu da niciun ban inapoi, nu accepta schimbarea destinatiei, ci doar sustine intr-una, ca si ANAT, ca nu e nicio problema in Antalya si Bodrum. Sa presupunem in mod optimist ca nu vor fi probleme, insa ma intreb daca turistele straine mai au voie sa se dezbrace in costum de baie, sau intra in mare imbracate in pardesiu si cu broboada in cap? Din cate a povestit cineva care a fost vara asta in Antalya, in resort in locul turistilor rusi din anii trecuti erau turisti turci, care se uitau dezaprobator la turistele straine in costume de baie, deoarece turcoaicele nu se debracau nici cand faceau baie in piscina, mare sau jacuzzi, singurele portiuni de piele la vedere fiind palmele si fata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1393 PMA (9 voturi)

lukassUC[25.07.16 22:44]

@dianamea: Ai deraiat de la intrebare totul este fals ati inceput deja sa fabulati mai usor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

davidPM3r[25.07.16 22:46]

@webmasterX - Cuvantul Viteaz este atac la persoana??? S-au schimbat multe pe AFA!


davidPM3r[25.07.16 22:55]

@dianamea - Asa este! Din pacate multe hoteluri au fost populate cu populatie autohtona care se comporta mizerabil.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[25.07.16 22:56]

@dianamea -

Sa presupunem in mod optimist ca nu vor fi probleme, insa ma intreb daca turistele straine mai au voie sa se dezbrace in costum de baie, sau intra in mare imbracate in pardesiu si cu broboada in cap? Din cate a povestit cineva care a fost vara asta in Antalya, in resort in locul turistilor rusi din anii trecuti erau turisti turci, care se uitau dezaprobator la turistele straine in costume de baie, deoarece turcoaicele nu se debracau nici cand faceau baie in piscina, mare sau jacuzzi, singurele portiuni de piele la vedere fiind palmele si fata.

Asemenea exagerări grosolane apar atunci când informaţia circulă din gură în gură. Se distorsionează grav pe traseu.

Am fost în iunie în Bodrum într-un resort superb în care turiştii turci erau majoritari. A fost singurul resort şi am văzute destule, în care nu am întâlnit nici măcar o singură turcoaică îmbrăcată în costumul tradiţional, nici măcar la restaurant sau la spectacole. Pe plajă, majoritatea purtau costume de baie din două piese, absolut normale, moderne şi tot aşa intrau în mare.

În aceste condiţii, refuz să cred că în doar o lună de zile lucrurile se puteau schimba în modul radical sugerat de tine mai sus.

În plus, sejurul meu a avut loc în perioada Ramadanului, iar turcii din resort mâncau şi beau, inclusiv alcool, la fel ca noi toţi.

Dar nu am înţeles ce legătură are discuţia cu siguranţa în Turcia.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

webmasterX[25.07.16 23:07]

@david -

Faptul că tu ai avut bani să-ţi plăteşti un sejur în Turcia, la care acum vrei să renunţi, nu-ţi dă dreptul să-l jigneşti pe cel care nu a reuşit acelaşi lucru cu oferta ta la "superpreţ".

Pentru continuarea discuţiei, primeşti avertisment.


nitulGD5r[26.07.16 00:00]

@dianamea: Eu am fost în side în perioada 30.06-09.07, într-adevăr pentru că nu au avut turiști ruși au dat voie cetățenilor turci să vină în zona Antalyei.

Nu ne-au deranjat cu nimic, soțiile lor purtau pantalon, tunica, ceva pe cap, dar erau și turcoaice care aveau costum format dintr-o singură piesă, cu un fel de fustita foarte scurtă. Erau zâmbitori, petrecăreți, stăteam împreună la plaje. Chiar nu ne-au deranjat cu nimic, participau la diverse activități (boccia, volei etc) organizate de echipa de animație, mergem la spectacole. Nu credeți în zvonuri care fac mai mult rău decât bine.

Fiecare trebuie să decidă unde se simte mai bine, mai în siguranță, doar acesta este subiectul acestui fir de discuții care mi se pare mie că degenerează și apar zvonuri nefondate.

Eu dacă as mai avea un concediu tot în Turcia aș merge!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

GabrielaGPR36r[26.07.16 08:30]

@dianamea - Nu inteleg sincer de ce turcii sunt vazuti atat de rau de catre noi. Nu ii putem cataloga pe toti si nu ii putem include pe toti in aceeasi oala. Eu am multi prieteni turci, lucrez cu turcii si pot spune ca in marea majoritate a cazurilor nu exista nici o diferenta intre mine si ei sau intre romani si turci (cu exceptia faptului ca nu mananca porc).

Si noi am avut anul acesta in hotel foarte multi turci, incepand cu turcii care au venit cu familiile in concediu sau de bayram pana la conferinte.

Cine v-a povestit de femeile care intra imbracate in apa da, este adevarat, nu fabuleaza nimeni. Exista barbati care dezaproba ca nevasta lui sa fie privita de alti barbati, astfel incat acea femeie se imbraca. Dar perceptia si cum ati descris dvs "incidentul" este total eronat.

Nu sunt doar turcoaice imbracate ci foarte multe araboaice (din Iran mai mult).

Nimeni nu se uita dezaprobator catre nimeni. Oamenii sunt in vacanta, vin sa se relaxeze, nu sa se uite sau sa numere cati europeni sunt dezbracati.

Dar de romancele care faceau topless la picina eu nu am mai pomenit nimic. De zilele cand eram sunata de pe la baruri sa vin sa vorbesc frumos cu romance sa isi puna sutienul pe ele sau sa mearga pe plaja, undeva mai retras, nu unde sunt copii. Sa nu ma intelegeti gresit, NU este interzis topless-ul in Turcia sau in resorturi (cel putin nu la noi) dar e de preferat sa fie "facut" intr-o zona nu foarte aglomerata...

Asa ca eu spun sa nu judecam pe nimeni si sa va bucurati de concediu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmasterX[26.07.16 09:11]

@nitul

Eu am fost în side în perioada 30.06-09.07,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


MenaGD2r[26.07.16 09:20]

@webmasterX nitul - va rugam frumos daca scrieti impresii in articol nou sa ne spune-ti si noua cum ajungem la acel articol.

Multumim!


webmasterX[26.07.16 09:30]

@Mena - presupun că ai vrut să i te adresezi utilizatorului "nitul", şi nu mie - e corect?


MenaGD2r[26.07.16 09:35]

@webmasterX - da asa este, imi cer scuze


dianameaSE3r[26.07.16 11:22]

@GabrielaG: Eu nu judec pe nimeni, dar nici ei nu ar trebui. Am cerut lamuriri pentru a clarifica ceea ce mi-au povestit prietenii. Apreciez ca dvs., care sunteti acum acolo, ne dati informatii despre realitatea de acolo. Vom merge in Bodrum cu mai putine griji. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielaGPR36r[26.07.16 11:40]

@dianamea - Foarte bine faceti. Afa este un site unde lumea comunica si isi exprima parerile si ideile. De asemenea dam informatii destul de precise si corecte tind eu sa cred.

Nu cred ca turcii judeca pe cineva... dar bineinteles, exista si exceptii.

Va doresc o vacanta frumoasa si abia astept sa va intoarceti sa ne povestiti cum a fost

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

MenaGD2r[27.07.16 10:30]

Haeideti va rog sa nu deviem de la subiect si sa vorbim concret despre siguranta turismului in Turcia 2016 asa cum de altfel este si tema acestei discutii. Nu cred, parerea mea, ca felul cum se imbraca la apa nevestele turcilor are vreo releventa in ceea ce priveste siguranta.

Noi cand am fost in 2014 in Side nimeni nu avea aceasta problema, fiecare intra la apa cum considera; erau femei, de-ale lor bineinteles, care intrau imbracate dar cele mai multe erau in costume de baie.

Asadar revenind la subiect asteptam pareri si raspunsuri de la cei care au fost zilelele acestea in vacanta in Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

Corina70SR9r[27.07.16 10:43]

Off-topic : Nu mai afirmati ca turcoaicele/araboaicele intra imbracate in apa, lasand sa se inteleaga ca folosesc aceleasi haine cu care se imbraca atunci cand ies din casa.

Costumul pe care il poarta este fix costum de baie pentru femeile musulmane, si este menit sa acopere corpul femeilor in aceeasi masura in care o fac hainele normale, conform religiei si traditiilor. Este confectionat dintr-un material ce permite uscarea rapida, poate fi matasos sau la fel cu materialul costumelor de baie europene.

Cu acest costum NU ies imbracate pe strada, confuzia generala provine de la faptul ca se aseamana ca si croiala/model cu hainele lor de zi cu zi.

Am vazut astfel de costume de baie de vanzare la micul bazar aflat in apropierea hotelului Batihan din Kusadasi.

Este foarte adevarat insa ca pe sub costumele de baie matasoase, femeile isi pun chilot si sutien, dar asta din cauza faptului ca materialul costumului devine semitransparent atunci cand se uda.

Costumele confectionate din material supraelastic (le fel cu cele europene) se pot purta fara lenjerie pe dedesubt, nu sunt transparente cand se uda.

Am studiat pe indelete aceste aspecte, anul trecut, la Papillon Zeugma, unde am vazut cateva familii de turci, doamnele folosind la piscina ambele variante de costum de baie musulman (matasos sau supraelastic).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[27.07.16 10:58]

Da, asa este, femeile de religie musulmana poarta costume speciale pentru a intra in apa, nu sunt hainele cu care ies pe strada.

Chiar nu inteleg de ce unele femei (popoare) sunt priviti de catre NOI (romanii) diferit, pentru ca nici noi nu suntem perfecti, mai intai trebuie sa ne privim pe NOI. Nu inteleg de ce se face atata caz din felul cum se imbraca turcoaicele atunci cand intra in mare sau piscina, fiecare este liber sa poarte ce doreste.

Eu zic ca trebuie sa respectam pe toata lumea pentru a putea pretinde sa fim si noi respectati.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

MenaGD2r[27.07.16 10:59]

@Corina70 - Da bineinteles, ai perfecta dreptate este un costum de baie pentru femeile musulmane.


GabrielaGPR36r[27.07.16 12:24]

@Corina70 - Nu cred ca exista cineva care sa nu stie ca exista un costum de baie special pentru femeile musulmane.

De aceea nici nu m-am gandit ca este necesar sa explic lucrurile descrise de dvs mai sus. Oricum cred ca toata lumea apreciaza informatiile date de dvs.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nitulGD5r[27.07.16 12:32]

@Mena: Am scris impresiile și le găsiți la Am fost acolo Side - hotel Euphoria palm beach - vezi impresii


Corina70SR9r[27.07.16 12:48]

@GabrielaG - O sa razi, poate, dar putini stiu cum stau lucrurile in aceasta privinta.

Chiar a iesit un pic de tevatura cu chestiunea legata de costumul de baie islamic purtat de femei, la deschiderea Therme Bucuresti (ma rog, Balotesti).

Pe site-ul centrului, in regulament, a aparut la inceput interdictia de a folosi aceste costume, apoi, pentru ca multi s-au revoltat spunand ca e discriminare, au retras aceasta interdictie din regulament.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MenaGD2r[27.07.16 14:58]

@nitul - Multumesc mult.


laurakPM9r[27.07.16 16:00]

Si la Rixos Sungate erau multe familii de turci si am văzut si eu multe femei cu aceste costume de baie, unele dintr-un fel de fas care aveau si gluga, i-ar pe dedesubt aveau si un fel de batic ca sa nu li se vadă parul.

Unele dintre ele tot asa veneau si la restaurant la masa de dimineață si de prânz.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

viomilGD2r[27.07.16 22:54]

@laurak: Buna seara,

Constat ca in acest moment cel mai important subiect despre siguranta in Turcia este cosyumul de baie purtat de femeile musulmane.

Dumneavoastra cand va duceati la micul dejun nu aveati costumul pe dvs? Sau can veneati de la plaja la pranz, nu aveati costumul de baie pe dvs?

Este adevarat ca puneti deasupra o rocjita de plaja, un pantalon scurt, etc.

Ele ce sa puna peste, daca oricum sunt imbracate din cap pana in picioare?

Mi se psr niste discutii aberante, care nu isi au locul pe acedt fir de discutii!

O seara buna tuturor si multumesc tuturor celor care ne dau informatii reale si utile pentru viitoarele calatorii in Turcia

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Corina70SR9r[28.07.16 10:54]

@viomil - N-o mai lua si tu atat de personal; barfim si noi, ca fetele, pana se indura cineva sa mai posteze noutati despre situatia din Turcia.

In orice discutie, reala si virtuala, la un moment dat firul acesteia va devia, e in firea lucrurilor. Si uneori e mai placut asa, afli lucruri noi, faci schimb de opinii cu altii. Aici e o mare comunitate de persoane atat de diferite, incat e imposibil sa tii in frau unele discutii, mai ales cea de fata, care a atins deja 11 pagini si peste 300 de ecouri.

Daca o luam rau pe aratura, stai linistit, avea grija unul dintre webmasteri sa intervina si sa stearga ecourile care nu-si aveau rostul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

alex_nacu21JR[28.07.16 12:54]

Buna ziua, poate ma voi repeta dar, nu cred ca e necesar sa va Anulați concediile. Noi suntem cu mașina si nu ne-am simțit in pericol. Ba din contra, turcii sunt foarte cumsecade si vor sa îți facă pe plac cu orice, mai au nevoie de un pai sa îți sufle si sunt cei mai Fericiți.

Cand ne întoarcem sâmbăta, vrem sa o luam pe Instanbul din Antalya ca e mai scurt. Daca a venit cineva pe aceasta ruta, așteptam păreri.

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

mariussuveiSV2r[28.07.16 14:00]

Buna tuturor

Suntem in Lara din 27.07

Situație neașteptat de calma.

Nu văd diferențe fata de anii trecuți.

De la aeroport pana la hotel nu am văzut niciun echipaj de poliție sau armata.

La hotel totul este super bine. Mulți romani, englezi, germani, olandezi si persoane din Orientul mijlociu.

Echipament de baie:

Bikini multi

Costum întreg la femei arabe dar nu toate.

Din păcate pentru unii nu topless

Va salutam

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

MenaGD2r[28.07.16 14:20]

@mariussuvei - Multumim pentru amabilitatea de a posta impresii; ne spuneti si la ce hotel sunteti? Vacanta palcuta!


mariussuveiSV2r[28.07.16 15:01]

@Mena: Scuze am omis

Hotel Royal Holiday Palace Lara


calatorim_impreunaSV2r[28.07.16 20:06]

Buna.

Tocmai ce am sosit din Turcia (Alanya). A fost o vacanta minunata! La intoarcere am trecut prin Istanbul, chiar in zona Taksim, unde se pregateau de manifestatii, dar totul pasnic.

Am plecat in Turcia cu un pic de teama, cred ca faceam cea mai mare greseala daca anulam vacanta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

  • AFIȘATE rsp [301-330] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.24130487442017 sec
    ecranul dvs: 1 x 1