ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 30 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Ecrin Hotel [Altintaș](încă) NECLASIFICATĂ

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ieftin, curat, modern, confortabil - un hotel de tranzit foarte bun

TIPĂREȘTE

Adresa hotelului este: Bozbay Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi, NO 52A -Altintas, 43000 Altıntaş, Turcia

ecrinapartotel.com

Sâmbătă 9 septembrie la ora 06.30 am plecat din Bucureşti spre Belek pentru a doua vacanţă turcească din acest an.

În prima zi am parcurs cea mai mare parte din drum, aşa cum facem de fiecare dată, doar că acum am avut proasta inspiraţie de a schimba traseul arhicunoscut:(, ne-am propus să ocolim Istanbulul la dus şi mare greşeală am făcut:(.

Traseul din prima zi a fost următorul: București – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Schumen – Târgoviște – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli – Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keşan – Gelibolu – Çardak – Biga – Bandirma – Bursa – Bozüyük – Kütahya – Altintaş (1100 km).

Alegerea hotelului

Pentru a nu mai fi considerată lipsită de imaginaţie alegând şi pentru a şasea oară acelaşi hotel, veşnicul Grand Çinar 3* din Kütahya, același la care am stat de cinci ori în ultimii şase ani (despre care am tot scris pe AFA aici, aici, aici, aici şi cel mai recent, aici), mulțumiți fiind de condițiile oferite, chiar dacă gradul nostru de satisfacţie scădea an de an, de raportul calitate-preț, dar, mai ales, de poziția acestuia care ne permitea împărțirea traseului în cel mai convenabil mod pentru noi, acum în septembrie am dorit să schimb hotelul, căutând ceva tot în zonă, dar mai departe chiar de Kütahya.

Anul trecut fusese singura dată când am ales altceva, respectiv Hilton Garden Inn 4* tot din Kutahya, un hotel de patru stele situat ultracentral de care am fost foarte mulţumiţi, dar anul acesta, oricât l-am urmărit, atât pentru drumul din mai cât şi pentru cel din septembrie, nu am reuşit să-l prind la un preţ convenabil mie, nici măcar la rezervare nerambursabilă.

Am extins aria căutărilor pe zona Kütahya – Afyon şi aşa am găsit Ecrin Hotel din Altintaş, un hotel nou construit în 2016, interesant, modern, fără stele, dar cu o excelentă notă de 9,4 pe booking, cu trei puncte mai mult decât Grand Çinar, a cărui cotaţie era în scădere, cu parcare proprie în curte şi la un preţ tentant. Nu mi-a fost deloc greu să decid că acesta va fi alesul. Mai greu mi-a fost să-mi conving soţul, care, într-o logică prea conservatoare, nu prea înţelegea de ce vreau să schimb un hotel foarte bine poziţionat pe D 650, de care am fost totuşi mulţumiţi chiar şi anul acesta, cu unul despre care nu știu nimic, poziţionat la 8-9 kilometri în lateral faţă de drumul nostru spre Antalya doar pentru că are notă mare pe booking.

Hotelul se află la 41 kilometri de Kutahya şi la 65 kilometri de Afyon, accesul făcându-se prin D 615, virând dreapta din D 650 şi mai mergând vreo 8-9 kilometri.

Rezervarea a fost făcută pe booking cu doar câteva săptămâni înaintea plecării la un preţ de 30 euro pe noapte camera dublă deluxe cu mic dejun inclus și cu posibilitate de anulare până cu o zi înainte.

Parcarea

După un drum foarte lung şi foarte obositor, în care ghinioanele ne-au urmărit la tot pasul, la ora 23.10 ajungeam în sfârşit și parcam în curtea hotelului Ecrin din Altintaş. GPS-ul ne-a condus chiar până în faţa hotelului. Hotelul dispune de o parcare foarte generoasă, chiar la acea oră târzie existând mai mult de jumătate din locuri libere.

Cazarea

Am intrat în hotel, am traversat un lobby cochet, dotat cu mese şi fotolii, pustiu la acea oră, şi m-am prezentat la recepție cu rezervarea printată de pe booking și cu pașapoartele. Recepţionerul a apărut imediat. S-a mulţumit doar cu foaia printată de la booking fără să-l intereseze paşapoartele. Ciudat.

Am primit imediat cheia camerei şi un bileţel cu username-ul şi parola pentru internet. S-a oferit să ne ajute cu bagajele, dar am refuzat pentru că nu aveam mare lucru cu noi pentru o singură noapte. Ne-a indicat drumul spre lift, chiar dacă primisem o cameră la primul etaj, hotelul având doar trei etaje. Ne-a mai informat că micul dejun se serveşte începând cu ora 07.00 în restaurantul aflat în dreapta lobby-ului, într-o sală separată.

Camera

Urcăm până la primul etaj cu un lift foarte modern şi silenţios, dar cam lent, că ajungeam mai repede pe scări :)). Găsim imediat camera 108 care ne fusese repartizată. Din punctul meu de vedere, camera 108 este cea mai bună din tot hotelul, voi explica mai târziu din ce motiv, iar dacă voi reveni la acest hotel voi solicita aceeaşi cameră încă din momentul rezervării.

Intrăm şi avem o mare surpriză. Camera era, de fapt, un miniapartament cu dormitor, baie şi living cu chicinetă, fiecare cu uşă separată. Abia atunci am înţeles de ce pe booking camera dublă deluxe apărea ca având 30 de metri pătraţi, în timp ce, din poze, camera cu pat matrimonial părea mult mai mică.

Livingul era dotat cu două canapele mari, o măsuţă cu două scaune, ceva mobilier modular pe care se afla televizorul cu ecran plat, dar cu diagonală mică. Pe un alt perete se afla chicineta, dotată cu chiuvetă, o plită electrică cu două ochiuri, cana electrică pentru încălzit apă şi frigiderul (frigider, nu minibar!). Prin dulapuri şi sertare am mai găsit ceva ustensile, dar nu am aprofundat problema nefiind de interes pentru mine. A fost a doua cazare din viaţa mea, după cea de pe insula La Gomera, la care am avut cameră cu chicinetă. În mod normal, eu nu aleg niciodată asemenea camere, doar vederea chicinetei în concediu riscând să-mi provoace depresii :D, dar nu am petrecut prea multe ore în acest apartament, aşa că nu au existat consecinţe neplăcute. Tot în living era plasat şi dulapul cu trei uşi, cu o bară pentru umeraşe, dar şi cu rafturi. Pe lângă covoraşul pentru rugăciuni, în dulap am găsit şi Coranul.

Din partea casei, ne-au fost puse la dispoziţie pliculeţe de ceai şi ness, zahăr, două sticle de apă plată de 0.5, două cutiuţe de suc de fructe cu pai, bomboane, sticks-uri şi biscuiţi.

Dormitorul a fost cam mic pentru gustul meu. A fost dotat cu un pat dublu confortabil, cu o saltea de bună calitate, încadrat de două noptiere, o oglindă şi un televizor, la fel de mic ca şi cel din living. Cam atât, pentru că oricum nu mai încăpea şi altceva :)).

Baia mi s-a părut destul de mică, fără a părea înghesuită, dotată cu cabină de duş. Am avut dozator de săpun lichid la chiuvetă și dozator de șampon&gel de duș în cabina de duș, de calitate medie. Prosoapele au fost albe, pufoase, impecabile. Există uscător de păr și funcționează.

Am fost impresionată de curăţenia impecabilă din întregul apartament şi de căldura degajată de acesta, o senzaţie de intimitate pe care am mai avut-o, însă foarte rar, în România în câteva pensiuni de care m-am şi îndrăgostit :).

Camerele noastre erau pe partea din spatele hotelului, având ca avantaj o linişte perfectă sau aproape perfectă :). De pe geam aveam vedere spre curtea din spate, încă neamenajată, practic o continuare a parcării şi, mai departe, spre casele localnicilor. Geamurile sunt prevăzute cu plase contra insectelor.

Pentru mine un minus l-a constituit faptul că fumatul era total interzis peste tot în hotel, iar camerele nu au balcoane. Am coborât la miezul nopţii să-mi recuperez din maşină celălalt telefon pentru a-l pune la încărcat, ocazie cu care am şi fumat două ţigări la una din mesele de pe terasă, dar tot nu eram mulţumită. Căutând un loc în care să pot fuma liniştită, am descoperit că geamul de la living dădea într-o terasă – nici nu se putea mai bine – aşa că mi-am luat ceaiul şi ţigările şi am sărit peste pervazul ferestrei. Mişcările mele au fost sesizate doar de un câine al cărui lătrat a tulburat liniştea nopţii.

Restaurantul

Micul dejun, inclus în costul camerei, se servește începând cu ora 07,00. Noi am coborât puţin după ora 7. Influenţată de comentariile de pe booking, care descriau micul dejun ca fiind foarte bun, recunosc că am avut anumite aşteptări. Gama produselor oferite a fost însă una foarte redusă: două tipuri de brânză şi unul singur de caşcaval, două feluri de măsline, un fel de salam, roşii, castraveţi, două feluri de cereale, lapte, cutiuţe de unt, gem şi miere, pepene roşu. Ne-a fost adusă la masă o farfurie cu două ouă ochiuri făcute pe loc, câte unul pentru fiecare, plutind în ulei :(.

De băut era disponibil ceai turcesc, întotdeauna foarte bun, suc de portocale gen TEC la dozator şi cafea la filtru, la cerere. Am cerut două cafele şi exact două au fost făcute. Dacă mai vroiai, trebuia să ceri din nou, aşa că am renunţat. Cafeaua a fost bună, deşi cam slabă pentru gustul meu, dar măcar nu era ness.

Pentru mine, micul dejun oferit de acest hotel a fost unul foarte modest. Nu am murit de foame, dar nici nu m-am săturat. Cred că acest aspect ar putea fi îmbunătăţit.

Există internet wireless gratuit în tot hotelul. L-am testat doar în cameră şi în restaurant şi a funcţionat foarte bine.

La plecare am făcut și plata camerei, cu card bancar în lei, transformarea în lire turcești a sumei în euro de pe rezervare făcându-se la paritatea oficială din acel moment - pentru 30 euro am plătit 123 lire turceşti.

La ora 08,20 am plecat mai departe pe traseul Altintaş – Afyon – Sandikli – Burdur – Antalya - Belek – 376 km. Ne aștepta vacanţa şi Gabriela la Papillon Zeugma :)). Nu este nicio glumă, Gabriela chiar ne aştepta :).

Recomand acest hotel pentru raportul calitate preț foarte bun, am plătit doar 30 de euro şi am avut un apartament frumos, foarte curat şi bine dotat. Amabilitatea deosebită a personalului constituie un mare plus care mă va face să repet experienţa.

Poziţionarea hotelului este una destul de bună, devierea faţă de drumul spre Antalya fiind doar de 8-9 kilometri. Pentru cei dispuşi să parcurgă 1050-1100 kilometri în prima zi, acest hotel este o alegere avantajoasă, deoarece le rămân sub 400 de kilometri de parcurs a doua zi, ajungând mai repede la hotelul de sejur din Lara, Belek sau Kemer.


---
Trimis de nicole33 in 03.10.17 20:59:34
Validat / Publicat: 03.10.17 22:02:13
VIZUALIZĂRI: 1604INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ecrin Hotel Altintaş - hotelul văzut din stradă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 123400 PMA (din 78 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  8 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [03.10.17 21:31:59] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [03.10.17 22:05:58] »

  @webmasterX:

  Poziţionarea este corectă.

  Mulţumesc.

  webmaster [04.10.17 06:34:26] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

  — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  mishu [04.10.17 12:00:34] »

  @nicole33: Am vazut mai intai pozele si apoi am citit textul si nu a fost greu de ghicit de ce vei cere aceeasi camera, pentru terasa, a ta si numai a ta .

  Sa zicem ca aspectul aste este unul dintre lucrurile pentru care ma bucur ca nu fumez, dar in fie, optiunea fiecaruia .

  Cat despre micul dejun, intradevar cam modest, nici sa nu mori de foame dar nici sa nu te saturi, cel putin in conceptia celor care mananca, deoarece sunt si acele personae pentru care micul dejun inseamna doar o cafea si o tigara.

  In rest e ok si sunt convinsa ca lucrurile vor mai evolua.

  Felicitari, votta cu mare drag.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.10.17 19:11:51] »

  @webmaster:

  Mulțumesc mult!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.10.17 19:39:39] »

  @mishu:

  Am vazut mai intai pozele si apoi am citit textul si nu a fost greu de ghicit de ce vei cere aceeasi camera, pentru terasa, a ta si numai a ta

  Pentru mine terasa aceea a fost mană cerească. M-a salvat de penibilul defilării în pijama prin hotel pentru a fuma câte o ţigară.

  Deşi nu aş fi crezut că acest lucru ar fi posibil, turcii au adoptat prin 2009 o lege antifumat mult mai drastică decât primele două variante ale legii de la noi şi culmea este că au şi respectat-o .

  În concediu micul dejun este întotdeauna respectat cu sfinţenie, urmat de cafea şi ţigară, în timp ce acasă cafeaua este în loc de mic dejun.

  Pe booking descriau micul dejun ca fiind foarte bun sau fabulos, iar eu nu mi-am imaginat că impresiile au fost scrise de unii pentru care o măslină sau o roşie este deja abuz culinar . Cu toate acestea, aş reveni cu mare plăcere la acest hotel unde m-am simţit bine.

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou

  Zoazore [04.10.17 20:40:26] »

  @nicole33: Și, dac-aveai bucătărie, de ce n-ai mâncat ”din traistă”?

  Terasa aia A TA e fabuloasă! Dar și hotelul!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.10.17 22:11:37] »

  @Zoazore:

  Și, dac-aveai bucătărie, de ce n-ai mâncat ”din traistă”?

  Bună întrebare.

  1. Nu-mi imaginam că micul dejun va fi chiar foarte mic .

  2. Am mai zis şi repet: în concediu nu vreau să văd bucătării, chicinete etc. Din dotarea chicinetei am apreciat şi folosit doar frigiderul care răcea foarte bine şi fierbătorul la care mi-am făcut ceai.

  Hotelul este nou şi foarte plăcut. Pare o afacere de familie. M-a impresionat amabilitatea sinceră a personalului, ceea ce nu aş putea spune că mi s-a întâmplat la multe din hotelurile de cinci stele la care am tot stat.

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mishu, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.10458612442 sec
  ecranul dvs: 1 x 1