ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 90 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Oras fermecator si surprinzator

TIPĂREȘTE

Rememorez fiecare moment petrecut in Istanbul si fiecare amintire. Am vizitat si multe locuri cum ar fi Muzeul de Miniaturi (Miniatürk), care este un loc incredibil, am ajuns si in Ortaköy (visam de mult la asta). De asemenea am fost in in excursie cu vaporul pe Bosfor.

Un loc de vizitat pe care vi-l recomand din inima este Kiz Kulesi, aflat in partea asiatica (se ajunge cu feribotul, costa vreo 2 lire-aprox 4 lei). Ca sa ajungeti la acea troita trebuie sa luati un alt vaporas care va duce la Kiz Kulesi, vaporasul circula dupa un orar fix, cred ca din jumatate in jumatate de ora. De acolo puteti vedea Bosforul si intreg Istanbulul, inclusiv Turnul Galata.

Am vizitat si Turnul Galata-un loc impresionant.

Poate nu multa lume stie de Pierre Loti-o belvedere superba de unde puteti admira Istanbul-ul :)

Pot spune ca la cate am vizitat si pe unde am fost ma simt pe jumatate turcoaica.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 18.01.12 13:27:59
Validat / Publicat: 18.01.12 14:30:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Antalya, Canakkale, Izmir, Bursa
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3425 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P39 Muzeul de Miniaturi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 3 PMA (din 3 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[19.01.12 00:14:33]
»

Asta este tot ce ne spui despre Istanbul, dupa 90 de zile petrecute acolo?

Altii au stat doua zile si au povestit doua luni, ca slava Domnului... e plin orasul de minuntii.

La masa si la cazare nu ai bifat nimic? ce sa cred, ca in trei luni nu ai mancat deloc in oras?

Am facut o pauza si am citit un alt review al tau, in care te referi la mancare.

Iti spun eu ce inseamna kebab; = frigarui. Sau mai exact, carne fripta la jar. ( un fel de gratar am spune noi )

Am un var stabilit si casatorit la Istanbul la care am fost de cateva ori. Sotia sa m-a lamurit la fata locului ( adica in restaurante traditionale , ce inseamna kebab. Ce se vinde la noi, indiferent ca este la lipie sau la farfurie, este doner.

P.S. Cu siguranta in trei luni nu devii turcoaica,nici macar pe jumatate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
TraianS
[19.01.12 09:23:54]
»

Nu sunt de acord.

Donerul este tot kebap. "Doner", inseamna "invartit". Kuzu Sis kebap, tavuk şiş kebap, Adana Kebap, Şeftali kebap, Iskender Kebap etc... toate-s kebapuri.

Donerul il poti servi in paine (ekmek arası) sau in pide (pide arası). Mai exista si dürüm - un fel de pide mai mare. Cand il pui in farfurie, si mai iei pe langa el, cartofi salata etc. ei ii zic "Servis" - Döner Servis.

Iskender - e dupa numele invetatorului, tipului asta de kebap. Un anume Iskender Efendi care traia in Bursa. Iskender, e versiunea turceasca a numelui Alexandru. Eu prima data crezusem ca Iskender are de a face cu Iskenderun - un oras din Hatay.

E Doner in farfurie, peste care se pune iaurt si un fel de sos de rosii si cu paprica. Daca vreti -- pot face sosul asta foarte iute.

Adana Kebap - se face in Adana. E un fel de pasta de mici, pusa pe o tepusa mai lata. Pasta asta de mici, e framantata foarte bine inainte --uneori. Atunci ii zic: "El kıyması Adana kebap".

Şeftali kebap -e o specialitate cipriota. Un fel de piftele invelite in panza aia de tine matele, nu stiu cum ii zice. Astea-s cele mai renumite... dar mai sunt multe altele si nu intotdeauna carnea e fripta la gratar.

De exemplu: Fırın Kebap - e carne fripta la cuptor. Cand e din oaie e ceea ce grecii numesc - "kleftiko". Mai sunt fel de fel de kebapuri cu vinete.

Altul renumit e Urfa Kebap - dupa care, desigur ca se dau kurzii in vant

O lista cu kebapuri, luata de aici (http://tr. wikipedia. org/wiki/Kebap):

Abugannuş Kebabı

Adana Kebabı

Ali Nazik

Alinazik Kebabı

Altı Ezmeli Tike Kebabı

Bahçıvan Kebabı

Beyti Kebabı

Beğendili Patlıcan Kebabı

Biber Kebabı

Bolu Orman Kebabı

Bomonti Kebap

Bonfile Kebabı

Buğu Kebabı

Büryan Pilavı

Bıldırcın Kebap

Cağ Kebabı

Cağırtlak Kebabı

Celtik Kebabı

Ciğerli Kağıt Kebabı

Çağ Kebabı

Çardak Kebabı

Çeltik Kebabı

Çiftlik Kebabı

Çökertme Kebabı

Çömlek Kebabı

Çöp Kebabi

Çöp Kebabı

Çöp Şiş Kebabı

Dizme Patlıcan Kebabı

Döner Kebabı

EMET KEBABI

Enginarlı Yuva Kebabı

Eyvan Kebap

Fener Çöp Şiş

Firinda Patlican Kebabi

Fırın Kebabı

Fırında Poşet Kebabı

Fıstıklı Kebap

Gelin Kebabı

Gönül Kebabı

Halil İbrahim Sofrası Kebabı

Havan Kebabı

İncik Kebabı

İskender Kebabı

İskenderun Kebabı-Döneri

İstim Kebabı

İstim Kebap

İçli Adana Kebabı

Kabaklı Kebap

Kaburga Kebap

Kazan Kebabı

Kağıt Kebabı

Kemalzade Kebabı

Kemeli Kıyma Kebabı

Kilis Kebabı

Kremalı Tas Kebap

Kuyu Kebabı

Kuzu Şiş Kebabı

Köfteli Kebap

Kıyma Kebabı

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

Manisa Kebabı

Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı

Maydanozlu Kebap

Mekik Böreği

Nohutlu Püre Kebabı

Orman Kebabı

Örtülü Kebap

Pastırmalı Tarak Kebabı

Patates Kebabı

Patates Püreli Kebap

Patlıcan Kebabı

Patlıcanlı Kebap

Patlıcanlı Kuzu Kebabı

Patlıcanlı Paşa Kebabı

Patlıcanlı Saksı Kebabı

Patlıcanlı Tencere Kebabı

Piliç Avcı Kebabı

Piliç Kebabı

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı

Piti Kebabı

Pür Lezzet

Püreli Beykoz Kebabı

Sahan kebabı

Sarımsak Kebabı

Sebzeli Kebab

Sebzeli Kebap

Simit Kebabı

Soğan Kebabı

Sırık Kebabı

Şam Kebabı

Şeftali Kebabı

Şiş Kebabı

Şiş Kebap

Talaş Kebabı

Tandır Kebabı

Tas Kebabı

Tavuk Şiş Kebabı

Tavuklu kebap

Tencere Kebabı

Tepsi kebabı

Tepside Çubuk Kebabı

Testi Kebabı

Tike Kebabı

Tokat Kebabı

Topkapı Kebabı

Urfa Kebabı

Yalancı İskender

Yanardağ Kebabı

Yayla Kebabı

Yenidünya Kebabı

Yoğurtlu Kebap

Yufkalı Saç Kebab

Yörük Kebabı

Kebap e un cuvant arabesc, care inseamna "Fript". Kebapurile pot fi, fie la foc, sau la cuptor. Va trebui sa le iau pe toate la rand intr-o zi.

Despre Istanbul si despre ce ai vazut pe acolo, ai scris foarte putin. Asteptam sa revii cu mai multe amanunte.

M-a luat foamea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[19.01.12 10:33:03]
»

Nu ma asteptam ca articolul meu sa fie citit de aceea nu am scris mai mult. Acum, cand vad ca lumea citeste si este interesata de review-urile mele va promit ca o sa mai scriu Va multumesc

viviv
[21.01.12 15:21:41]
»

si poze... ???

GabrielaGAUTOR REVIEW
[23.01.12 10:55:48]
»

@viviv: Imi cer scuze. O sa revin si cu poze dar acum am incept sesiunea si trebuie sa invat pentru examene si nu am timp sa caut dvd-urile cu pozele dar cand termin promit va voi reveni si cu poze si cu mai multe detalii

viviv
[23.01.12 11:09:36]
»

Bafta multa la examene!

GabrielaGAUTOR REVIEW
[24.01.12 15:14:53]
»

@viviv: Va multumesc.

Acum adaug si poze si o sa postez un nou review despre Kusadasi pentru ca este prea mult de spus despre Istanbul. Poate o sa revin cu un review dupa ce termin cu examenele, adica prin februarie la sfarsit: D

GabrielaGAUTOR REVIEW
[24.01.12 17:48:56]
»

@Diaura: Eu ma simt pe jumatate turcoaica, nu conteaza ce cred altii. Si nu este vorba de cele 3 luni state in Istanbul, este vorba ca merg in Turcia de la varsta de 6 ani, an de an, vara de vara. Vorbesc si limba, am locuit la o familie de turci, am prieteni de familie turci, etc. deci ma simt pe jumatate turcoaica: P

Am adaugat poze si o sa revin cu un review mai lung dupa terminarea sesiunii (este greu acum cu examenele sa imi fac timp sa scriu ceva mai mult). Nu ma asteptam ca lumea sa imi citeasca review-urile de aceea nu am scris mai mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
viviv
[24.01.12 19:18:34]
»

@GabrielaG: astept cu nerabdare review-ul tau dupa examene mai ales ca ai sange turcesc si cred ca e altceva cand iti prezinta tara un cunoscator. Si eu imi doresc foarte mult sa ajung la Istanbul, dar din pacate ma multumesc sa vad alte parti ale Turciei, iar anul acesta urmeaza Kusadasi pentru cea mica.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[26.01.12 14:50:32]
»

@viviv: Draga Viviv, nu am sange turcesc, sunt nascuta in Romania, traiesc in Brasov dar de cand eram copil merg in Turcia, am prieteni acolo turci si am spus ca ma simt pe jumatate turcoaica pentru ca m-am adaptat stilului lor de viata, pentru ca am trait intr-o familie de turci zi de zi si pentru ca vorbesc limba turca

Istanbul-ul este un oras incredibil si recomand oricui sa il vada. Eu in 3 luni si tot nu am apucat sa vad tot ce era de vazut si nu am descoperit tot Istanbul-ul. Cred ca o viata de as avea tot nu as putea sa cunosc acest oras cum ar trebui

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
viviv
[26.01.12 15:05:25]
»

@GabrielaG: Draga mea, pentru mine este de ajuns si atat, chiar daca nu ai sange turcesc, macar ai prieteni din tara aceasta minunata. Eu daca as putea si maine m-as muta acolo. Este un oras extraordinar.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[26.01.12 16:38:16]
»

@viviv: Te cred si eu m-as muta si maine acolo si cel mai probabil dupa ce voi termina facultatea ma voi stabili acolo (sper sa ma ajute D-zeu si asa sa fie). Acum ramane de vazut. Pe vara 3 luni o sa fiu in Antalya din nou dar oricum pe primul loc ramane Istanbul, pe al doilea Kusadasi si de abia pe locul al treilea este Antalya

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, GabrielaG, TraianS, viviv
Alte impresii din această RUBRICĂ'Must See' în Istanbul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062365055084229 sec
    ecranul dvs: 1 x 1