Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50958

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 3 / 15

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[26.06.16 15:12]

@tm67bru -

Concediu plăcut şi te aşteptăm cu impresii la întoarcere!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

Gratian*GDAUTOR SOL3r[26.06.16 23:39]

@tm67bru - Cu mâna pe suflet poți susține ce ai scris?

De ce dezinformezi lumea?

Daca ai citi oricare presa din AFARA, ai vedea ca turismul Turciei este in cădere.

Am vorbit cu oameni care lucrează in Turcia in resorturi si mi-au confirmat ca foarte multe hoteluri au închis si vor inchide din cauza lipsei de turiști.

Sa nu crezi ca eu sunt împotriva turismului turcesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -4 PMA (4 voturi)

paponePA3r[27.06.16 00:12]

@Gratian - Nu stiu ce sa cred pana la urma: ca vrei sa-ti spuna cineva ca e naspa in Turcia si sa nu te mai duci sau vrei sa te certi cu toata lumea si nu stii cum? Ca ti-am tot explicat o galagie de oameni (unii MULT mai plimbati decat tine) ca e ok, dar tu o tii pe a ta si tot inciti lumea pe aici.

Am vorbit cu oameni care lucrează in Turcia in resorturi si mi-au confirmat ca foarte multe hoteluri au închis si vor inchide din cauza lipsei de turiști.

Te rog mult, arata-ne si noua articolele alea din presa de "afara" in care sunt prezentate holelurile inchise, sau macar da cateva nume de hoteluri si le cautam noi sa vedem daca sunt inchise sau nu. Si te mai rog: lasa flame'ul!

PS: Eu stiu o vorba batraneasca, sau proverb, sau ce-o fi... Cand 3 oameni iti spun ca esti beat, te duci si te culci!

PPS:

Cu mâna pe suflet poți susține ce ai scris?

E vorba de "cu mana pe inima"...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[27.06.16 00:25]

@papone: Omul este liber sa spună, sa creadă si sa scrie tot ceea ce dorește.

Nu am jignit pe nimeni, am pus doar o simpla întrebare.

PS : Nu ai tu de unde sa știi cât sunt eu de umblat, nu trage concluzii pripite si greșite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[27.06.16 00:30]

@papone: Daca ar fi asa pline hotelurile, acolo unde merg eu, nu mi-ar trimite tot din doua in doua zile email-uri.

Si daca ar fi mers asa de bine, nu ar fi scăzut prețurile in Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[27.06.16 00:41]

@papone: Daca ai vrut link, poftim citește pana la capăt.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36549880


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[27.06.16 01:45]

@Gratian -

Am vorbit cu oameni care lucrează in Turcia in resorturi si mi-au confirmat ca foarte multe hoteluri au închis si vor inchide din cauza lipsei de turiști.

Cel mai probabil, este vorba de hoteluri manageriate prost. Având în vedere conjunctura actuală, situaţie care era bine cunoscută încă dinainte de finalul anului trecut, hotelierii care aveau până acum drept target principal şi majoritar piaţa rusească trebuiau să se reorienteze în timp util şi să încerce să atragă, prin reduceri sau prin orice alte mijloace aveau la dispoziţie, turişti de altă naţionalitate.

Cu toate că spui că multe hoteluri au închis sau îşi vor închide porţile, informaţie de a cărei veridicitate nu sunt tocmai convinsă, cum explici faptul că hoteluri nou construite, deschise anul acesta, erau pline 100% încă de la jumătatea lunii iunie?

Eu nu vorbesc după ureche şi nu colportez zvonuri, m-am întors de o săptămână din Turcia şi îţi pot da exemple concrete.

Spre deosebire de tine care tot cauţi nod în papură, eu abia aştept să revin în Turcia pentru un nou sejur, cel puţin la fel de reuşit ca precedentul şi deja număr zilele rămase până în septembrie.

Nu te deranja să-mi răspunzi, întrebarea mea era retorică.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[27.06.16 06:31]

@Gratian - tu poți să crezi ce vrei. Eu îţi spun ce văd cu ochii mei.

Şi înainte de a mă acuza aiurea - ia solicită o ofertă la Euphoria Tekirova, vezi ce-ţi spune orice agenţie...

Or fi poate şi hoteluri jumătate goale, habar nu am. Aici unde sunt eu, hotelul este PLIN OCHI, iar acest lucru îmi provoacă disconfort.

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

cloverinaPA11r[27.06.16 22:13]

Revin cu ceva update-uri. În Tekirova sunt foarte mulți turiști, atât în resortul în care sunt cazați părinții mei, cât și prin localitate (bazar, zona centrală). Resortul este chiar la capacitate după aprecierea lor, turiștii venind pe bandă, după cum povestesc.

În altă ordine de idei, este de menționat că turcii sunt într-un proces de împăcare cu rușii (nu că aceștia din urmă ar fi cauza temerilor turiștilor). Președintele Turciei și-a cerut scuze în mod oficial către Rusia. Așa că - cu mâna pe inimă, zic eu - bucurați-vă de sejururile rezervate în acest an, la prețuri foarte bune, că în 2017 își va reveni piața turismului turcesc cu siguranță. Asta, bineînțeles, în lipsa altor dispute politice de amploare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[27.06.16 22:37]

Da, asa este, acum am citit si eu ca președintele Turciei si-a cerut oficial scuze de la Rusia pentru doborârea acelui avion.

Asta pare a fi o veste buna deoarece turismul turcesc si-ar putea reveni.

Da, au scăzut prețurile anul acesta in Turcia, dar din păcate la resortul unde merg eu a scăzut foarte, foarte puțin.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paponePA3r[27.06.16 23:10]

@Gratian - Rautate mica! Pai sigur pleci pana la urma? Esti sigur-sigur? Nu se mai inchid hotelurile si nu mai e panica? Omule, gandeste-te bine, ba chiar de doua-trei ori... Ai putea avea o vacanta foarte misto totusi. Esti pregatit sa risti?

PS: Acum cred ca Tayyip Erdogan e membru AFA (sau macar un consilier e pregatit special sa citeasca pe aici) si le cer public adminului sau webmasterilor sa ne spuna si noua userul acestuia.

PPS: Daca acolo unde mergi tu nu au scazut preturile, inseamna ca e ceva putred?

PPPS: Am vorbit acum 2 ore cu cativa olandezi care doar ce sosisera din Antalya, Lara, Miracle (probabil mult mai jos decat ce hotel ai ales tu...) si erau extrem de multumiti de serviciile primite, desi erau la a 9-a sau a 10-a vizita in Lara. Intrebare: oamenii aia, dupa atatia ani, stiau ce vorbesc?


auracheSV[28.06.16 19:47]

Salut!

Tocmai ce ne am intors din Belek de la un hotel cotat foarte bine in categ. hotelurilor pentru familii cu copii.

Nici in aeroport nici pe traseul catre /de la hotel nu sunt afisate la vedere masuri de securitate. Poate sunt agenti in civil dar se conspira foarte bine. Procedurile de intrare/iesire din Turcia sunt aceleasi dar in plus, lipsind rusii, sunt mai rapide. Si poate tot din cauza asta si personalul e mai amabil. A fost pentru prima data, din cele 5 sejururi in Turcia, cand am primit burduf la avion.

Hotelul Ela Quality a avut o oferta cu 400 euro mai jos decat anul trecut si tot e ocupat doar 60-70 %. Aici, cetatenii rusi lipsesc cu desarvarsire, sunt ucrainieni si alti putini vorbitori de rusa din republici ex-sovietice. In schimb sunt vestici cu si fara copii si ceva turci de ai lor. Romanii cred ca usor-usor vor deveni majoritari aici. De aceea atmosfera e cu adevarat relaxanta si linistita, nu mai sunt strigatele rusilor. Lumea se comporta normal si civilizat, nu te mai imbranceste nimeni si nu se mai ocupa scaune, mese, sezlonguri, cu prosoape si imbracaminte, in stil rusesc. Cum a spus cineva, pe aici, acum e o mare ocazie, sa prinzi Turcia, fara comportament rusesc. Si la preturi bune. Eu preconizez ca rezervarile pentru septembrie pot insemna super-oferte.

In centrul comercial din Belek este o atmosfera normala, oamenii stau la terase si cafenele iar la cascada sunt copii si persoane de toate varstele, care fac poze si isi petrec timpul. Prin lipsa rusilor, clientii magazinelor sunt putini, negustorii se roaga efectiv de tine sa intri in magazin, unde stilul de negociere a ramas insa la fel. Singura diferenta fata de anul trecut e ca pretul de pornire, pe care ti-l ofera e mai mic, dar tot catre pretul pe care il vor ei te duc.

Si inca o chestie care spune totul despre gradul de securitate in Antalya. E deschis targul Expo 2016 in Antalya, unde de la inceputul lui Iunie se organizeaza concerte din 2 in 2 saptamani cu artisti turci si straini. Spre ex in Iulie va fi UB 40, care le este oferit si turistilor, asa cum este oferita si vizitarea integrala a Targului.

Eu nu numai ca nu vad motiv de ingrijorare pentru vacanta in Antalya, dar cred ca nu va mai fi alta ocazie sa prinzi Antalya la atmosfera calma de acum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

webmaster26[28.06.16 19:52]

@aurache -

Tocmai ce ne am intors din Belek de la un hotel cotat foarte bine in categ. hotelurilor pentru familii cu copii.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


webberPM9r[29.06.16 09:39]

Cine a trecut recent cu ferry-ul pe ruta Eceabat-Canackale - ma intereseaza ce masuri de securitate sunt luate - se verifica masinile, se verifica bagajele, etc.

O sa trec si eu in jur de 09-10 pe acolo. La ce am vazut ca s-a intamplat aseara, imi este cam frica.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[29.06.16 10:06]

Dupa atentatul de aseara, la fel de sigura vi se pare Turcia?

Toti ati facut misto de mine.


paponePA3r[29.06.16 10:08]

@Gratian - N-a facut nimeni misto de tine. Mi se pare la fel de sigura ca si pana ieri dimineata si daca as putea, as pleca si maine din nou in concediu.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[29.06.16 11:19]

@webber:

Am traversat cu ferry de la Eceabat la Canakkale in noaptea de 4 spre 5 iunie ac. Nu au fost verificate bagajele si nici autoturismul. M-am imbarcat la 23.45 pentru cursa de miezul noptii. Nu a fost prea aglomerat.

La intoarcere, pe 19 iunie, am traversat tot noaptea, dar de la Canakkale la Kilitbahir, la 23.15. La fel, fara vreun control in afara biletului de ferry.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webberPM9r[29.06.16 11:34]

@nicole33 - calatoria dureaza cca. 20-30 de minute sau mai mult? pe Kilitbahir este mai scurta decat pe Eceabat? care o poti recomanda ca mai sigura? multumesc.


nrs †SE42r[29.06.16 11:40]

asa cum am scris si pe alt fir daca sunteti atenti veti vedea ca atentatele au loc in zone reprezentative si aglomerate. pentru o calatarie cu masina nu cred ca este vre-o diferenta

in privinta sigurantei fata de ieri, fata de luna mai sau fata de anul trecut.

in alta ordine de idei cu avionul este la fel de periculos cum este si Bruxelles unde totusi atentatorii au patruns in aeroport in zona de plecare pe cand aici nu au reusit acest lucru.

in ziua de azi este un mic pericol oriunde mergi cu avionul, deci nu cred ca e mai periculoasa Turcia decat Franta, Belgia, Spania.

si ca un ultim punct am rezervare in septembrie si o voi onora

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Corina70SR9r[29.06.16 11:47]

@webber - Pana iti raspunde Nicole, pot sa-ti confirm faptul ca traversarea pe la Kilitbahir dureaza mai putin decat pe la Eceabat. Daca imi amintesc eu bine, maxim 15 minute, fata de 25-30 minute cat dureaza traversarea pe la Eceabat. Si am inteles ca tariful este o idee mai mic la treversarea pe la Kilitbahir. Insa alt user (maria55, parca) spunea recent ca la Kilitbahir ultima portiune de drum, inainte de urcarea pe ferry, ar fi cam "praf"...

Practic Kilitbahir e fata in fata cu Cannakale, pe cand Eceabat e mai sus, iar traversarea stramtorii se face in diagonala, de aici durata mai mare. Tine cont de faptul ca in Cannakale sunt porturi distincte pentru imbarcare/debarcare pentru Kilitbahir, respectiv Eceabat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

maria55 †SECONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA21r[29.06.16 11:56]

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[29.06.16 12:51]

@webber:

Pe la Kilitbahir traversarea este mai scurta cu aproximativ zece minute si mai ieftina cu 5 lire turcesti.

Eu prefer sa trec pe la Eceabat. Anul acesta am ratat ferry de Eceabat si nedorind sa astept 50 de minute pana la urmatorul, am ales ferry de Kilitbahir care pleca peste 5 minute.

Ambele variante sunt la fel de sigure, iar la orele la care am trecut eu au fost si libere.

Ferry de Kilitbahir nu circula dupa ora 0.15 respectiv 0.30 pana dimineata, in timp ce cele de la Eceabat si Gelibolu ciecula toata noaptea.

Drumul de la Kilitbahir la Eceabat este perfect dpdv al calitatii asfaltului, dar destul de ingust si foarte virajat.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nitulGD5r[29.06.16 14:37]

Urmăresc acest fir de discuții de când s-a deschis. Am cumpărat sejurul pe 15.01.2016., mâine la 7,45 am avion către Antalya, nu pot să vă spun Cum mă simt.

Dacă aș avea posibilitatea achiziționării altui sejur aș renunța la Turcia! Sunt atâtea locuri de văzut.

Deci ați avut dreptate când l-ati deschis!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cloverinaPA11r[29.06.16 14:42]

@nitul: Răspunsul meu va suna ironic, dar crede-mă că nu e așa! Ar trebui să vă simțiți ușurați! Unii vor spune că sunt crudă, însă știți vorba cu fulgerul nu cade de două ori în același loc? Fiți convins că o perioadă va fi liniște, întrucât asta așteaptă și teroriștii: liniștea de după, suferința, doliul, investigațiile.

Într-adevăr în Istanbul se vor resimți consecințele acestui atentat în perioada următoare, însă hotelurile din Antalya nu își permit un doliu raportat la clienți. Și părerea mea expusă la începutul acestui fir de discuție și pe care o mențin este că până la un eveniment nefericit pe litoralul mediteranean, nu avem de ce să ne îngrijorăm referitor la vacanțele în Antalya. Popasurile în Istanbul... eh, despre ele, altă poveste.

Drumuri bune și liniștite!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Corina70SR9r[29.06.16 14:53]

@nitul - Nu va ingrijorati, o sa fie bine. Cu siguranta masurile de securitate s-au inasprit deja pe toate aeroporturile din Turcia si in statiunile de pe riviera turceasca.


nitulGD5r[29.06.16 14:55]

nitulGD5r[29.06.16 15:40]

Corina70SR9r[29.06.16 15:50]

@nitul - Cu prima ocazie, chiar te rog sa transmiti "in direct" cum stau lucrurile dpdv al masurilor de securitate, atat in aeroport, cat si unde vei merge (statiune, resort). Te transformam in "reporter de teren", cu sau fara voia ta :-).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nitulGD5r[29.06.16 15:56]

@Corina70: dacă o sa am semnal bun la net in resort sigur o sa scriu cum este situația fata de anul trecut!


Corina70SR9r[29.06.16 16:40]

Cine spunea sa ne bucuram de atmosfera calma, preturile mai mici si lipsa rusilor din resorturi? Bine a zis.

Se pare ca tatucul Putin le permite din nou rusilor sa-si petreaca vacantele in Turcia...

"In urma convorbirii telefonice pe care a avut-o cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca va cere executivului să demareze negocierile pentru a relua relaţiile comerciale dintre cele două state şi va elimina măsurile restrictive impuse turiştilor ruşi care vizitau Turcia, potrivit DPA şi Reuters. "

http://www.stirilekanald.ro/putin-le-da-voie-rusilor-sa-calatoreasca-din-nou-in-turcia_64160. html

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [61-90] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.34853196144104 sec
    ecranul dvs: 1 x 1