Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
de Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 105408

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 13 / 44

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[09.09.20 16:59]

@Yoda: 

Se poate ca in realitate sa fie mai multe?

hehee... teoretic (cred ca si practic) sunt  (mult) mai multi. Si asta nu numai la turci ci in toate tarile din lume.

Cu cit testestezi mai multi cu atit descoperi mai multi.

Numarul 'zombicovidatilor' este - parerea mea - mult mai mare decat cel raportat indiferent de tara. Dar si acest numar al celor testati este un indicator de luat in seama.

Nu ma mira masurile impuse de turci, din 4 august tot creste numarul celor depistati pozitiv.

Iar numarul de 100.000 de testari zilnice nu mi se pare asa mare raportat la populatia Turciei. Daca ne uitam in tabloul general numrul de teste zilnice a inceput sa creasca de curand.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[09.09.20 17:52]

adrianbogdanAU[Chitila [IF]]96r[09.09.20 21:04]

Buna! Am ajuns acasa dupa 11 zile petrecute in Turcia, nu la vreun mare resort... pe la doua locatii gen pensiuni din Dalyan si Dalyan Koy zona Canakkale.

​Referitor la purtatul masti... da este obligatoiu sa purtati masca in interior hotel, restaurant, magazi, etc. La restaurant, terasa iti dai masca jos in momentul in care te asezi la masa si comanzi.

​In magazine se pastreaza distantarea sociala, chiar am fost avertizati de mai multe ori sa iesim din magazin ca suntem prea multi.

Pe strada, pe motor, in masini o sa observati ca mai toata lumea poarta masca. La supermarket casierii poarta uneori viziere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[10.09.20 00:06]

@Yoda:  

Nu stim daca sunt intr-adevar 1500, sau 1700, sau mai multe. Daca "cei care stiu cum sta treaba" au hotarat sa inaspreasca masurile, atunci poate ca stiu ei ceva. Poate ca situatia e mai grava decat se da publicitatii si sultanul nu vrea sa ajunga la imbolnaviri in masa.

De ce nu-ţi pui aceleaşi întrebări şi referitor la situaţia de la noi?

Crezi că la noi nu sunt mult mai multe cazuri decât cele anunţate oficial şi asta în condiţiile unui număr redus de teste, din care 40% sunt cele făcute la cerere de către oameni aparent sănătoşi, nu din focare şi la contacţii acestora? ​​

Şi încă nu au început şcolile şi nu s-a aglomerat prea mult nici transportul în comun​

Decizia apartine fiecaruia, dar ia in considerare ca Istanbulul este foarte aglomerat si acolo este concentratia cea mai mare de cazuri.

Au fost destule zile în care Bucureştiul a înregistrat mai multe cazuri noi decât Istanbului care are o populaţie de 5-6 ori mai numeroasă. Şi atunci nu te întrebi, firesc, unde este mai mare riscul de a te îmbolnăvi? ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[10.09.20 00:11]

@adrianbogdan:  

Am ajuns acasa dupa 11 zile petrecute in Turcia

Bine aţi revenit sănătoşi, relaxaţi şi bucuroşi!

Abia aştept poveştile tale din vacanţa recent încheiată ​​

Referitor la purtatul masti... da este obligatoiu sa purtati masca in interior hotel, restaurant, magazi, etc. La restaurant, terasa iti dai masca jos in momentul in care te asezi la masa si comanzi.

​In magazine se pastreaza distantarea sociala, chiar am fost avertizati de mai multe ori sa iesim din magazin ca suntem prea multi.

Eram absolut convinsă că regulile de protecţie sunt mai strict respectate ca la noi​.  

Din starea de urgenţă eu nu am mai văzut limitarea numărului clienţilor la supermarket

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[10.09.20 10:28]

@nicole33:  

De ce nu-ţi pui aceleaşi întrebări şi referitor la situaţia de la noi? Crezi că la noi nu sunt mult mai multe cazuri decât cele anunţate oficial şi asta în condiţiile unui număr redus de teste, din care 40% sunt cele făcute la cerere de către oameni aparent sănătoşi, nu din focare şi la contacţii acestora?

Pentru ca aici discutam despre Turcia, nu despre Romania. Ca noi stam foarte rau, asta se stie. Iar noi am facut mai multe teste la suta de mii decat turcii. Dar nu era vorba despre cate cazuri detectam, ci despre cate comunicam. Iar turcii au un interes sa comunice mai putine, pentru ca la ei veniturile din turism reprezinta o proportie importanta din PIB. La noi nu.

Si mai este un motiv pentru caream reticente fata de cifrele comunicate de Turci: daca te uiti la curba cazurilor zilnice si a mortilor, ai sa vezi cat este de regulata. Nici o alta tara nu are o asemenea curba.​ Cel putin de la mijlocul lui mai incoace....

Au fost destule zile în care Bucureştiul a înregistrat mai multe cazuri noi decât Istanbului care are o populaţie de 5-6 ori mai numeroasă. Şi atunci nu te întrebi, firesc, unde este mai mare riscul de a te îmbolnăvi?

Da, daca consideram ca cifrele comunicate sunt reale, asa este. Dupa parerea mea, riscul cel mai mic este daca stau acasa la mine. Aici pot sa limitez la maximum interactiunea cu altii. Nu acelasi lucru se intampla daca ma duc sa vizitez Istanbulul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[10.09.20 21:30]

@crp1972:

la sfarsit de august in Marmaris politia nu numai ca iti cerea sa porti masca, chiar impartea masti

Yoda

excelent pontul cu O7, la 17.15 intram pe poarta de la Osmangazi iar la 19,08 ieseam de pe O7 si intram pe O3 la 140 km de Edirne, nu cred ca am avut mai putin de 100 km/h decat in dreptul portilor de taxare (sunt destule) cei aproape 400 TL find compusi din 137 TL (Izmir-Bursa) 156 TL Osmangazi+ autostrada de acolo 42TL podul peste Bosfor, restul fiind sume mici

cost total Germenlik-Edirne 394 TL 1euro=8.7 TL

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[11.09.20 06:41]

@Yoda:  

Pentru ca aici discutam despre Turcia, nu despre Romania. Ca noi stam foarte rau, asta se stie. Iar noi am facut mai multe teste la suta de mii decat turcii.  

Corect, vorbim despre Turcia, dar includerea unei ţări pe lista verde sau galbenă se face prin COMPARAŢIE, nu la modul absolut (număr de cazuri). Turcii au crescut capacitatea de testare abia în ultimele două săptămâni când, cu două excepţii, sar de suta de mii de teste zilnic, astfel că în scurt timp vor avea mai multe teste la suta de mii de locuitori. La noi numărul de teste va scădea pe măsură ce tot mai puţini vor face testul la cerere în vederea plecării în Grecia, de exemplu, perioada concediilor fiind cam pe sfârşite şi atunci va creşte şi rata de pozitivare a testelor efectuate. ​

Iar turcii au un interes sa comunice mai putine, pentru ca la ei veniturile din turism reprezinta o proportie importanta din PIB. La noi nu.

Nu pot exclude posibilitatea ca turcii să comunice mai puţine cazuri din cele detectate pentru a nu speria turiştii, dar măcar cei detectaţi vor fi izolaţi şi trataţi, stopând răspândirea mai departe a virusului. La noi nu turismul ar fi motivul unei eventuale "manipulări" a cifrelor, ci faptul că ne aflăm într-un an electoral şi există interesul de a se ţine alegerile cu orice preţ

Reticenţe faţă de corectitudinea raportărilor am avut şi eu, dar nu acum, ci la începutul pandemiei, faptul că Turcia a raportat oficial primul caz de infectare la vreo două săptămâni după noi părându-mi extrem de suspect, cât timp alte ţări raportau anterior cazuri de turişti bolnavi recent reveniţi din Turcia​​

Dupa parerea mea, riscul cel mai mic este daca stau acasa la mine. Aici pot sa limitez la maximum interactiunea cu altii. Nu acelasi lucru se intampla daca ma duc sa vizitez Istanbulul.

Într-adevăr, riscul cel mai mic este când stai acasă. Dar doar dacă eşti pensionar sau job-ul îţi permite să lucrezi de  acasă. ​ Altfel poţi fi uşor expus în fiecare zi în care mergi 8 ore la serviciu, pe durata transportului şi în contact prelungit cu colegii de muncă.

=​

Să înţeleg că până la urmă ai renunţat la vacanţa turcească de anul acesta? ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[11.09.20 06:47]

@nrs:  

Bine aţi revenit sănătoşi şi bucuroşi! ​

la sfarsit de august in Marmaris politia nu numai ca iti cerea sa porti masca, chiar impartea masti

Exact ca la noi! Cu singura diferenţă că la noi poliţiştii împart amenzi

Am studiat traseul propus de tine, cu aproape două sute de kilometri mai lung faţă de cel de la dus. Înţeleg avantajul de a merge constant pe autostradă, cu costurile aferente desigur, dar mă interesa care a fost diferenţa de timp între cele două variante folosite de tine la dus şi la întors, aici incluzând şi timpul traversării cu ferry. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[11.09.20 07:44]

@nicole33:  

Să înţeleg că până la urmă ai renunţat la vacanţa turcească de anul acesta?

Da, ai inteles corect. Pana la urma am ajuns - cu mare parere de rau - la concluzia ca daca mergem tot nu o sa ne putem bucura de concediu si o sa stam cu grija si am zis ca Turcia nu pleaca de acolo. Sper sa fie acolo si la anul. Nu de turci ne era grija, sunt convins ca hotelurile au luat toate masurile de siguranta, ne era grija de ceilalti turisti.

Ar fi trebuit sa platim o noapte de cazare la hotelul din Side conform rezervarii de pe booking (intai am facut cu anulare gratuita, pe urma am schimbat, ca era mai ieftin), dar au fost draguti si au acceptat sa  anuleze rezervarea fara sa ne ia vreun ban. 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[11.09.20 07:48]

la intors e simplu: am plecat la 11 din Didim si as fi ajuns la 21 in Edirne

la dus am plecat la 9.30 din Edirne si am ajuns la 15 in Kucukkuyu, de acolo la Didim mai faceam vre-o 5-6 ore, deci ca timp cam la fel, dar a fost mult mai simplu numai pe autostrada. bineinteles ca mergand doar pe autostrada nu prea vezi nimic poate doar campurile de eoline prezente destul de des, in plus pe toata lungimea autostrazii am avut parte de un vant groaznic​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

arubPM[Orăştie [HD]]7r[15.09.20 18:39]

Bună primind imediat răspuns la întrebarea mea în ceea ce privește purtarea măștii... Consider sa anunț și eu fiind a doua zi în Turcia (Selectum luxury resort). că... da toată lumea poarta mască în exterior... În resort doar angajatii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[22.09.20 12:11]

O veste buna: (de aici: vezi impresii)

Din weekend s-a deschis sectiunea 5 (Liman - Izmit) din Kuzey Marmara Otoyolu (O-7). Aceasta sectiune permite celor care traverseaza pe podul Yavuz Sultan (podul din nord) sa ajunga direct in E80 putin dupa Izmit si sa evite zona aglomerata de pe E80 de la tuneluri, acolo unde autostrada se ingusteaza de la trei la doua benzi. Am prezentat drumul in poza 06.

Se pare ca este in curs de finalizare si pana la sfarsitul anului se va da in folosinta si sectiunea 6, care va continua O-7 de la Izmit pana la Adapazari / Sakarya, de unde se poate continua pe D650.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

hanibalbogdanPM[Bucureşti]16r[23.09.20 10:59]

Buna ziua.

Joi dimineata plec din Bucuresti spre Istanbul. Ma gandeam sa plec in jur de 04.00 din Bucuresti. Sper sa nu prind aglomeratie sau schimb de ture la vama Giurgiu si Hamzabeyli.

​De Duty Free Shop din vama aveti idee este deschis dimineata pe la 7 - 8?

​De Benzinaria Opet din vama stiti ceva ma gandesc sa fac prima alimentare. Inainte alimentam la Lukoilul din vama bulgara. Unde sa fac prima oprire pentru alimentare pe autostrada?

​Controalele sunt la fel riguroase si pe intrarea in Turcia? Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marian ursuSV[Tunari [IF]]1r[23.09.20 11:07]

@hanibalbogdan. Buna ziua, eu am plecat în Turcia duminica seara, la Giurgiu până a întra în vamă am făcut plinul la Petrom cu 4.22 motorina standard și am mai alimentat după kutahya cu 5.24 lire...

​Este deschis la duty, schimbul la euro este de 1 euro 8,85 lire

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

marian ursuSV[Tunari [IF]]1r[01.10.20 08:34]

Bună dimineața, În perioada 23-29 am fost realocati la delphin be Grand, a fost o vacanță superbă sincer nu mă asteptam...

​normal ca am plecat cu două zile mai devreme pentru a face cumpărături în Istanbul,   și pentru o oprire la Afionkarahisar bineînțeles tot cumpărături și normal că au fost preturile mult mai bune decât în bazarul renumit.

​La întoarcere am folosit centura Istanbul ului O-7 și nici acum nu îmi revin, ce au putut să facă turci, autostradă cu patru benzi pe sens chiar și prin tunel, total achitat în jur de 53 lei plata cu card visa.

​Evitați să ajungeți în vamă Turcia cu Bulgaria la orele 19 --- 1. 30 ore state în vamă.

​Vacante frumoase.

​Vacanță achitată tot la delphin dar la Delux.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmasterX[București][01.10.20 08:50]

@marian ursu:  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


NasshuSE[Bascov [AG]]7r[07.10.20 13:58]

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să intre în Republica Bulgaria, dinspre Republica Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo (BG), că, în perioada octombrie – decembrie 2020, există riscul formării de coloane mari de autocare, fapt ce poate determina creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei (până la 24 de ore).

mae.ro/node/53827 aviz amatorilor de plimbare prin Turcia.

Pare sa se refere doar la autocare nu si la masini mici!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[07.10.20 22:34]

@Nasshu:  Doar la Kapitan Andreevo se creează coloane sau și la Hamzabeyli? A trecut cineva recent aceasta vama?  


marian ursuSV[Tunari [IF]]1r[07.10.20 22:51]

@m liviu:  Bună seara, în 29 septembrie se circula bine

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[10.10.20 16:30]

Ieri dimineață am trecut  vama prin punctul de frontiera Kapitan Andreevo foarte aglomerat. Peste 100 mașini  la vama.

​Azi m-am întors prin vama Hamzabeyli. Și aici s a mers mai greu  pentru ca la turci au montat  scanere și fiecare pasager trebuie sa se dea jos din mașină pentru a fi scanat.

​În Edirne totul ok. Se poarta masca pe strada. Chiar polițiștii verifica acest lucru. Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[11.10.20 09:41]

@Yoda:  efectiv îți scanează fata. Te dai jos din mașină și stai ca la poza.   


M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[11.10.20 13:12]

@Yoda:  Da. Asa este.  


nrs †SE[Craiova]42r[11.10.20 13:25]

se poate sa fie o metoda putin mai precisa de "termometrizare", am vazut astfel de camere in tara noastra


michaela_1961PA[Pitesti]15r[11.10.20 19:41]

Avem și noi termoscaner la servici, dar ala și vorbește, zice "temperatura normala". Nu l am auzit cum face dacă ai febra. În schimb, într o zi când m am pus în fata lui fără masca, m a taxat cu o voce nevrotica "puneee mascaaa! " Poate ca și la ieșire este util, sa vadă dacă te ai îmbolnăvit la ei. Apropo, mai scăpăm de nenorocirea asta? Ca pe mine una m a trecut prin toate stările.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[11.10.20 20:08]

al nostru nu tipa, dar cu masca nu ne mai spune pe nume, fara masca ne recunoaste

de scapat probabil ca vom scapa, daca nu noi copii nostri sigur, mai ales printesa care e mica ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[15.10.20 06:13]

@michaela_1961:  prea curând nu scăpăm este evident.   Pe toți ne-a epuizat și ne-a bulversat stările prin care trecem și știrile care le auzim.   În afara de faptul ca trebuie sa fim mult mai responsabili și sa ne protejam nu prea avem ce facem important este sa o facă toți. În Europa lucrurile au scăpat de sub control din păcate. Sa ne auzim cu bine și sănătoși.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [361-390] — din total 1316 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.52934980392456 sec
    ecranul dvs: 1 x 1