ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bascov [AG]
ÎNSCRIS: 28.05.10
STATUS: SENATOR
LUNA
AUG-2012
TIMP CITIRE: 8 MIN

Drumul cu mașina Pitești - Kusadasi

TIPĂREȘTE

Anul acesta am fost in Kusadasi cu mașina proprie si pina la plecare am cautat trasee, inforamtii, despre drum si pe amfostacolo.ro si pe alte site-uri + am actualizat la sange hartile gps + avertizarile sonore pentru camere, masini de politie, radare fixe si mobile, etc.

Mentionez ca este viziunea si perceptia mea asupra drumului, si nu inseamna ca a fost cea mai buna sau unica solutie.

Ca stil de condus... respect regulile de circulatie in orice ce tara as fii (depasirea interzisa, linia continua, cedeaza trecerea, semafoare, treceri de pietoni, etc) cu exceptia limitei de viteza. Nu imi place sa ma lalai pe drum, nici nu alerg cu 180 km/ora, insa ma misc repede. Am spus aceste lucruri pentru ca au cintarit in alegerea pe care am facut-o asupra traseului.

Am ales doua variante de traseu.

1. La dus:

[ROMANIA] Pitesti - Bucuresti – Giurgiu – [BULGARIA] Ruse – By (j) ala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Yambol - Elhovo – [TURCIA] Hamzabeyli – Edirne – Havsa – Uzunkopru –Gelibolu – Eceabat – Canakkale – Ayvacik – Kucukkuyu – Edremit – Ayvalik –Izmir –Selcuk –Kusadasi

2. La intoarcere:

[TURCIA] Kusadasi – Selcuk – Izmir – Ayvalik – Edermit – Kucukkuyu – Ayvacik – Canakkale – Eceabat – Gelibolu – Uzunkoptu – Havsa – Edirne – [BUGARIA] Svilengrad – Stara Zagora – Gabrovo – Veliko Tarnovo – By (j) ala – Ruse – [ROMANIA] Giurgiu – Bucuresti – Pitesti

Traseul 1 - dus

Pentru bucata parcursa in tara, nu am prea multe de spus pentru ca o stiu multi. Recomand pentru cei ce vin mai sus de Bucuresti sa evite scurtatura Vanatorii Mici, pentru incepand de anul trecut au aparut ceva “capcane” pe traseu destul de greu evita ziua, mai ales noaptea.

Daca parcurgeti drumul sambata sau duminica, va recomand centura Bucuresti-ului... altfel e jale... aglomeratie, lucrari (pina la Domnesti).

A si binenteles gropile de pe partea noastra de pod de la Ruse.

Am facut plinul la OMV in Giurgiu.

Am intrat in Bulgaria, pe la 7:00... vama maxim 10 minute, clasica rovigneta (se poate lua in lei, leva, euro de la ghereta) – ATENTIE musai lipita in parbriz, si pastrati bucata ce ramane cea cu cod de bare ca e ceruta la iesirea din Bulgaria spre Turcia.

ATENTIE: in Bulgaria este obligatoriu folosirea luminilor de intilnire si ziua.

Masinile de politie sunt semnalizate cu farurile de ceilalti participant la traffic.

Drumul foarte bun pina la Elhovo, nu trebuie sa va fie frica de munti, pentru sunt multe benzi ajutatoare la urcare pentru depasiri, folosite si la coborare. Nici o masina de politie pina la Yambol.

La intrarea in Yambol, desi GPS zicea inainte, am zis sa ma tin de indicator si am facut stanga. Rezultatul? Centura Yambol, pentru camioane, denivelata pe alocuri, si un ocol de 10km. Sfat?

Traversati Yambol. Am gasit radar la intrarea in Yambol, insa era pentru cei care paraseau orasul, deci pe sensul celalalt.

Elhovo, sosea denivelata, fara gropi pe cca 15 km, apoi totul OK.

Am ajund in vama cred ca pe undeva la 10:30. Exact inainte de vama este o statie peco Lukoil, de unde recomand sa alimetati (plinul) fiind mai ieftin ca in Turcia. Spre rusinea mea nu am retinut pretul la motorina, dar e cam ca pe la noi. Achitati cu card sau leva. Nu accepta Euro.

Am intrat in Turcia pe la Hamzabeyli, o vama mica si libera maxim 10 minute trecerea fara control la portbagaj sau mai stiu eu ce altceva.

Procedura turca in vama, daca mai retin bine este: ghiseul 1 - STINGI FARURILE si stai la poza de masina, ghiseul 2 - control pasapoarte, ghseul 3 – control acte masina, trecut masina in pasaport sofer, ghiseul 4 – STINGI FARURILE daca l-ai aprins intre timp si stai iar la poza.

Conform legislatiei turcesti, daca masina nu e pe numele soferului, trebuie procura, sau contract de comodat tradus in limba turca, legalizat, si APOSTILAT. Eu aveam acest lucru, dar nu l-am prezentat vamesului intentionat. Nici nu mi-a fost cerut. Bine asta nu e o regula, la fel de bine dai de un cap de tanc si nu treci vama. Au fost si cazuri din astea. Per total vamesii turci foarte amabili, primitori, zambitori – doar lasi bani la ei in tara.

Desi aveam card KGS, in momentul in care am vazut soseaua si ptr ca la intrare in Edirne ma ducea pe o bucata mica de autostrada pentru a ocoli orasul, am scos din setarile GPS autostrada. Doream sa vad si orasul Edirne.

Din acel moment cit am calatorit in Turcia, autostrada a fost OFF. Nu din zgarcenie, ci pentru a vedea orasele si peisajele, si pentru ca au infrastructura (nu ca in vest, dar fata de noi si bulgari sunt departe rau)

La 10 km de granita, pe contrasens (deci pentru ceilalti) era un echipaj radar care avea client.

Modul lor de operare majoritar este echipaj radar... tot timpul cu botul masinii catre voi, apoi la ceva distanta... gatuirea celor doua benzi cu jaloane ca sa poata opri soferii.

Majoritatea masinilor de radar sunt ori Fiat, ori Renault.

Ulterior pina in Kusadasi am mai vazut masini de radar si politie... dar toate au fost pe sensul celalalt de mers. (pesemne sunt eu mai baftos)

Din ce am obervat si la alte radare, daca au client nu opresc alte masini pina nu termina cu ala. Asa ca la fel ca si la noi, sa nu fiti primul in coloana. Gasiti unul, de preferabil doi (turci sau nemti) care dau talpa si dupa ei fara nici o grija.

In ciuda celor spuse, si la turci se semnalizeaza prezenta masinilor de politie cu ajutorul farurilor, insa am observant ca fac acest lucru numai daca apreciaza ca mergi cu o viteza peste limita admisa. (deci nu e o regula)

Dupa ce am trecut de Edirne, am luat E87 la talpa pe traseul descris.

La Eceabat am avut bafta, ajuns la locul de urcare pe ferryboat, am platit (29TL / masina si nu pe personae) am urcat pe ferry si in maxim 5 minute a plecat, dupa cca 15 minute eram la Canakkale.

Se poate trece cu bacul si pe la Gelibolu dar am inteles ca acolo e mai scump, platind si pentru masina si pentru personae.

De aici drumul pana la Kusadasi l-am facut numai pe E87, un drum cu cite doua benzi de circulatie pe ambele sensuri, uneori si cu banda de urgenta. Drum foarte bun.

Inca se lucreaza la el, asa ca din loc in loc se mai mergea pe cite o sg banda, pe acelasi sens. Per total aceste devieri nu insumeaza mai mult de 10 -15% dupa cum am apreciat.

Ca si ciudatenii ca fata de noi si bulgari: la semafor daca nu pleci pe galben... claxoneaza turcii in draci, se trece destul de des pe galben-rosu, prioritatea in sensul giratoriu este inversa ca la noi, iar culoarea rosie intermitenta a semaforului inseamna ca poti trece sau nu fct semaforul (deci iar invers ca la noi)

In Turcia am alimentat cu motorina de cate ori cu o medie de 3,84 TL/ litru. La mai toate statiile peco au personal de deservire, asa ca nu exista riscul sa te umpli pe maiini de substante petroliere. (nu e rau sa mai invete si petrolierii nostrii chestia asta)

Cam asta ar fi despre dus.

Traseul 2 - intoarcere

Aici voi puncta doar diferentele, in mare parte drumul fiind acelasi cu exceptia in unei portiuni in Bulgaria.

Turcia.

1. Trecerea cu bacul la Canakkale -Eceabat pentru noi a fost foarte rapida, insa pentru cei care treceu invers (spre distractie) era un calvar. Era sambata cca ora 22, erau deschise trei puncte de imbarcare, si la fiecare era coada de 5 KM. Pot fi doua motive: se incheiase Ramazan-ul si incepea Bairamul, sau era sambata seara. Nu stiu care a fost motivul, dar cred ca trebuie luat in calcul. Nu am vazut nici un autocar in cada de masini. Pesemne soferii stiau e I ce stiau.

2. Vama Edirne este foarte mare, beneficiaza de un Dutty Free mare si aprovionat si de o multime de turcaleti care faceau un mic trafic de frontiera – perpedes - cu tigari si bautura, la ei fiind foarte scumpe mai ales bautura, lucru care a facut sa beneficiez de 2 controale din partea bulgarilor la portbagaj. Unul de vames, altul de politia bulgara, dar politicos si in engleza. Eu luasem un cartus de tigari (11 Euro / cartusul de LM, 22Euro / Cartusul de Kent Nanotek) si o sticla de wiskey (ceva ce nu gasesc in tara) si nu am avut probleme. De altfel in afara de tigari nu se merita cumparat nimic de acolo, insa nu exagerati cu numarul de cartuse.

3. Evitati sa circulati noapte pe drum , mi-a facut impresia ca turcii nu prea stiu diferenta intre faza scurta si lunga, si devine uneori foarte deranjant, mai ales ca inebunesti semnalizandu-i degeaba .( poate am patit-o doar eu !)

Bulgaria

1. La intrarea in Bulgaria sunt multe gherete de unde puteti cumpara rovigneta. Eu nu am fost atent si m-am trezit ca dau pe ea in loc de 6 euro, 10 euro. Asa ca ce am scutit la tigari am pierdut la Rovigneta. Asa ca intrebati si apoi cumparati.

2. Bulgarii percep o taxa de dexinfectie (o amarata de stropeala a masinii) 3 euro cu chitanta, platibila in euro, rest in euro.

3. Drumul: per total bucatile de drum proaste pe traseul numarul 2 sunt de cca 3-4 km, problema care m-a deranjat pe mine era ca apareau cand te asteptai mai putin, si cand te trezeai la 120 km/h cu spartura in fata devenea deje periculos. Am fost pus de vreo doua ori in situatii de genul asta si am testat la greu ABS-ul si scutul de fier al baii de ulei fara de care cred ca mai pierdeam ceva timp prin Bulgaria. In rest la fel ca la si primul traseu, diferenta fiind ca de data asta in munti am gasit trei masini de politie, toate la dunga continua, semnalizate de participantii la traffic – duminica.

Date fiind cele constatate de mine, la un urmator drum in Turcia, sigur voi merge pe traseul 1, prefer sa stiu ca 15 km merg cu 30 Km /h dar nu am alte surprise nesemnalizate si neplacute.

Per total traseul meu a insemnat (cu optionale cu tot) cca 2800KM, 200L motorina, 7% consum, viteza medie de croaziera 82KM/h.

In Bulgaria am mers unde am putut cu viteze pina la 140KM/h, iar in Turcia – pentru ca permite drumul - cu viteze pina la 160KM/h, fara nici o amenda. Nu am folosit detectorul de radar desi il aveam in doatare.

Va rog sa imi scuzati eventualele litere amestecate, sau erorile de scriere... sunt din viteza si lungimea textului.

Sper sa fie de folos informatiile oferite. Pentru alte detalii calde folositi cu incredere mesajele private.


[fb]
---
Trimis de Nasshu in 23.08.12 12:40:34
Validat / Publicat: 23.08.12 13:54:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Long Beach, Kusadasi
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 12169 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Intrarea in Romania si trezirea la realitate. Prima groapa exact sub indicator.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.08.12 13:44:03]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

mariana.olaru
[23.08.12 15:45:15]
»

Excelentă descriere, excelente poze! Felicitări și deopotrivă așteptăm să urmeze și povestea sejurului propriu-zis, cu sfaturi și sugestii la fel de utile și captivante!

NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 15:50:18]
»

@mariana. olaru: deja sunt... cele doua cazari intermediare + cazarea finala... click pe userul meu si le gasesti... thx.

mariana.olaru
[23.08.12 16:19:06]
»

Nu la condițiile de cazare, masă, plajă, m-am referit, ci la o detaliere și ilustrare foto mai cuprinzătoare a ceea ce tu însuți, împreună cu familia, ați ales să vizitați și să faceți în afara programului ”all-inclusiv”. Citez din penultimul tău review:

Noi am fost la Casa Fecioarei Maria, Efes, Pamukkale (locuri pe care ar fi pacat sa nu le vedeti fiind foarte frumoase), Cetatea Bodrum per total cca 600 km binenteles in zile diferite.

Așadar, de ce consideri că acele locuri frumoase (cel puțin în viziunea ta) merită vizitate?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 16:36:27]
»

sunt deja citeva review-uri pe site, si fiind vorba de pietre si istorie, nu are ce sa difere mult. asa ca totul tine de cit de bun esti la compuneri. aici nu stau bine.

Asa ca nu o sa mai scriu si eu ce au scris si altii, dar in alt fel.

daca ai un cont pe facebook, iti dau un link cu pozele din locatiile respective, si sunt convins ca dupa ce o sa le vezi... o sa intelegi de ce trebuie vizitate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo
[23.08.12 16:38:54]
»

Parerea mea e ca, daca doresti sa travesrsezi pentru prima data Bulgaria si n-ai GPS, esti un om mort, orice atlas rutier performant ai avea... s-a scris deja mult depsre acest subiect... niste preiteni de-ai mei se indreptau in acesta vara spre insula Thassos, cu halta la Veliko Tarnovo, camera gasita cu 18 euro pe booking.com... aveau doar harta la ei... n-au mai ajuns la nici un Velico, i-a prins noaptea si-au dormit in masina...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic
[23.08.12 18:54:57]
»

@Nasshu: Nu inteleg de ce ai luat-o prin Gabrovo, nu pot pricepe ce ii atrage pe oameni sa o ia pe acolo, imi e imposibil sa pricep, poate sunt eu mai lent.

@Dorgo sa fim seriosi totusi, sa nu gasesti Veliko cu ochii inchisi inseamna ca nu ai iesit din orasul propriu inca...

Eu la primele 5 drumuri in Grecia si Bulgaria nu am avut GPS si nu m-am ratacit nici macar un km, doar cu harti ieftine luate de la benzinarii si studierea pe google earth a traseelor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 19:06:50]
»

@dorgo: daca te uiti acasa pe harta sa vezi prin ce orase trebuie sa treci (sa iti faci traseul), nu ai nevoie de GPS. Au destule indicatoare si bulgarii, nu mai e ce a fost acum 14 ani cand am fost in Turcia si eram ca orbetii.

NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 19:12:02]
»

@ionescunic: la dus am fost prin Gurkovo ,.

Am un prieten care face Turcia, de 2 ori pe luna de 10 ani.

E genul care pleaca azi la 4 dimineata din Pitesti, seara e in Instambul, a doua zi isi ia marfa, si la 4 dimineata e acasa.

A testat toate traseele posibile din Bulgaria... (in principiu cele 3 uzuale). Din punct de vedere comoditate, viteza, drum i s-a parut cel mai bun (traseul 1). Asa de altfel cum am mentionat ca si ptr mine a fost okei.

Prin Gabrovo am trecut la intoarcere si nu mi-a placut traseul 2

De aceea si aceste review-uri despre trasee si drumuri sunt binevenite, pentru ca a fost anul asta e posibil sa nu fie valabil anul viitor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Maricica40
[23.08.12 21:18:35]
»

@Nasshu:

Explica-mi si mie cum a fost cu controlul portbagajului. Daca in vama am inteles in rest te-a oprit politia pur si simplu sa te controleze si daca da unde anume ca zona?

NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 21:37:38]
»

@Maricica40: deci e vorba de controlul in vama Edirne.

vamesul a fost ok... am fost invitat sa cobor din masina si sa ii deschid protbagajul. a pipait efectiv bulendrele murdare, nu a deschis nici un bagaj.

dupa am fost oprit de un politist tot bulgar care politicos m-a intrebat daca cineva din masina vorbeste engleza... vorbea mai bine ca mine...

am fost intrebat daca am ceva de declarat. am spus ca am cumparat din dutty free un cartus de tigari si o sticla CU Wiskey. Tigari puteai in limita admisa, restul sunt mai sus ca la noi in tara .

Am fost invitat politicos sa le arat. Am aratat, a vazut, am plecat...

daca doream sa fac afaceri treceam si cu tot Dutty Free-ul in portbagaj... se vedea pe fata mea ca vin din concediu... cu copiii in masina...

nu incercati da depasiti "masura" pe MAE.ro scrie clar cu ce ai voie sau nu ai voie...

p. s.

la noi in vama la intoarcere puteam sa am o bomba nucleara in masina... erau asa de plictisiti... era duminica si duminica Popi zic ca nu se munceste

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Maricica40
[23.08.12 21:58:20]
»

Nasshu:

Multumesc.

Nu intentionez sa ma opresc in duty free la intoarcere mai mult pt ca imi displace sa -mi cotrobaie bulgarii prin rufele murdare. Ce scrie pe site-ul Mae nu are nicio legatura cu regulile pe care le stabilesc vamesii bulgari. Ultima data nu acceptau mai mult de 2 pachete de tigari de persoana adulta. Nu fac afaceri, ma intorc din antalya din concediu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
NasshuAUTOR REVIEW
[23.08.12 23:20:00]
»

@Maricica40: dupa ce am spus ce am cumparat... m-a intrebat politicos daca pot sa ii arat...

a vazut... mi-a multumit pentru amabilitate. si am plecat...

nu mi-a racolit prin sacosa... a pipait... uitat... si atat...

sa ai drum bun si nu uita gropile din Romania...

webber
[28.08.12 09:14:15]
»

am parcurs si eu traseul Giurgiu - Pitesti si nu il recomand, desi noi l-am considerat indicat, deoarece avea cca. 70 km de autostrada. va pot spune ca pe ruta Giurgiu - Clejani - Vanatorii Mici este dezastru, cu exceptia a catorva portiuni.

Atentie mare la pasarela pe care urcati pentru ca sa intrati spre banda de Pitesti, deoarece la capatul ei dupa curba este ditamai craterul. Mergeti incet.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ipopescu
[05.03.13 14:59:57]
»

cum ai ajuns de la gurkovo la yambol (mai detaliat, cu starea drum-ului, te rog) ?

NasshuAUTOR REVIEW
[05.03.13 15:07:28]
»

@ipopescu: a trecut ceva vreme și sincer nu mai țin minte toate gropile de pe traseu, insa țin minte că singura porțiune de drum care m-a deranjat a fost cea din zona Elhovo - oricum nu e lungă.

ipopescu
[05.03.13 15:22:08]
»

@Nasshu: am studiat harta zonei gorkovo-yambol (nu am luat-o niciodata pe acolo, chit ca fac drumul spre turcia sau grecia si de 2 ori pe an) si nu vad nici un drum mai drept intre cele 2 localitati, de-aia te-am intrebat).

adrianstasek
[23.07.13 08:32:06]
»

@ipopescu: Interesanta si de ajutor postarea. Si noi plecam vineri, cu autocarul, la kusadasi. Fiind fumatori, poate stie cineva, cu cate cartuse de tigari de la Duty Free ai voie la vama la bulgari? poate stiti, si cat costa cartusul de Kent/lung/scurt? Multumesc!

NasshuAUTOR REVIEW
[23.07.13 08:41:39]
»

@adrianstasek:

Alcool şi tutun

Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercializa.

Potrivit legislaţiei UE, nu trebuie să dovediţi că bunurile sunt pentru uz personal, dacă transportaţi mai puţin de:

800 de ţigarete

400 de ţigări de foi

200 de trabucuri

1 kg de tutun

10 litri de băuturi spirtoase

20 litri de vin alcoolizat

90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)

mai multe detalii aici: click, sau aici click

Preturi nu mai stiu.

Atentie ca te intreaba bulgarii la intrare, eventual schimba pungile care le primesti la dutty- free, bat mai tare la ochi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[03.07.15 22:45:28]
»

Apreciez modul clar de a scrie cât și conținutul. Ce vrei mai clar de așa. Încă nu am făcut acest traseu, dar posibil să am ne voie de el. Mulțumesc pentru vot. Cu bine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adiso8, adrianstasek, ipopescu, Mihai18, Nasshu, webber
Alte articole din această RUBRICĂDrumul spre Kusadasi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074782848358154 sec
    ecranul dvs: 1 x 1