Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 106665

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 2 / 44

gheorghe63CH[03.07.20 12:25]

Bună ziua. Am o rezervare din 19.08 la Pasa Beach /Marmaris. Aș fi interesat de ceva detalii de la persoane care au ajuns în zona. Mulțumesc mult!  


webberPM9r[03.07.20 13:14]

@gheorghe63:  citeste ce am scris mai inainte. De la Didim la Marmaris mai este putin. Drumul e ok.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA48r[03.07.20 13:24]

@gheorghe63:  Salutare. Și eu am tot din 19.08 la Pasha beach apoi merg la Didim. Sa speram ca va fi mai ok în august. Ne auzim pe privat dc vrei.  


webberPM9r[03.07.20 21:38]

Breaking - https://www.curentul. info/actualitate/alo-militia-arafat-ameninta-oamenii-ca-daca-devin-pozitivi-in-14-zile-de-la-intoarcerea-in-tara-intra-la-inchisoare/ - interesant documentul oficial din articol.

Potrivit acestuia nu se mai intra in carantina la intoarcerea din Turcia.

Doamne Ajuta! ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.07.20 14:04]

@webber:  

Potrivit acestuia nu se mai intra in carantina la intoarcerea din Turcia.

Prea frumos ca să fie şi adevărat

Într-adevăr, se pare că se vor schimba regulile în ceea ce priveşte izolarea/carantina la întoarcerea din străinătate​, însă regula cu numărul mediu de infectări la suta de mii de locuitori care te scapă de izolare dacă acest raport este mai mic în ţara din care vii faţă de cel din România NU se aplică şi Turciei, ci doar ţărilor din Uniunea Europeană + SSE .  

Din păcate, mai avem de aşteptat. Părerea mea. ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.07.20 14:29]

Circulaţia liberă a infectaţilor, asimptomatici sau nu, poate deveni extrem de periculoasă​ pentru sănătatea tuturor celorlalţi, astfel că este doar o chestiune de timp până când acest aspect va fi reglementat prin LEGE. Iar dacă un asemenea proiect de lege nu ar trece, preşedintele poate reintroduce starea de urgenţă, prin care multe libertăţi pot fi restrânse.

Nu ştiu cine ar fi dispus să-şi asume riscul de a se întoarce la muncă imediat după concediul petrecut într-o altă ţară, fără să-şi fi făcut un test, deoarece în cazul în care ar apărea ​probleme, acesta ar fi primul suspectat, fiind greu de estimat cine a răspândit de fapt boala în colectivul respectiv, cel întors din Turcia sau cel care a jucat hora la Mamaia

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

M'LiviuPA48r[06.07.20 22:05]

@webber:  Salutare ne mai ții și pe noi la curent cu noutățile din Turcia?  


webberPM9r[06.07.20 23:52]

@m liviu:  e ok. Am fost si prin Didim. Nu este lockdown deloc. Mergi prin magazine cu masca pe fata.

E liniste. E ok la hotel, pentru ca nu sunt multi turisti - insa pe zi ce trece apar cat mai multe masin in parcare​.

Sunt si alti romani in hotel. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

M'LiviuPA48r[07.07.20 09:37]

@webber:  Salutare ma bucur sa aud lucruri bune. Sa aveți zile frumoase în continuare. Mulțumesc de informații!  


Cri1959GD[08.07.20 17:47]

@Admin:  Drumul spre Turcia, vama Giurgiu 10 masini ora 3,30 noaptea, 14 ron taxa pod, Bulgaria vama depus declaratii tranzit, si talpa, am intrat in plasa unui tir cu statie si am mers pe traseul Veliko Tarnovo, Gurcovo, Iambol, Hamzabeyli, drum liber si foarte bun (o mica portiune cu asfalt razuit).

​Vama iesire Bulgaria, ghinion, schimb ture (30 minute) dat marunt din buze.

​Vama Turcia, taxa dezinfectie 3 euro, 22,5 try., control temperatura pasageri, aplicat autocolant pe pasaport, control bagaje formal (10 minute).

​Prima oprire Edirne, duminica dimineta orasul  gol, fara cohortele de bulgari, toata lumea poarta masca de protectie.

​A  doua oprire si noapte intermediara Buyuc Truva Hotel, dezamagitor fata de anul trecut, micul dejun gata preparat, masa de seara si pranzul l-am luat la restaurantul hotelului nota 9. Langa hotel in partea stanga este o cofetarie, inghetata si cafea turceasca super.

​A doua zi am mers la posta pentru HGS, am luat bon de ordine si dupa 30minute am reusit sa obtin un numar cu care pe viitor sa incarc contul la bancomatele postei.

​Traversare am facut-o pe la Gelibolu, Lapseki  62 try, apoi E90 drum foarte bun, apropo radar si pana la Gelibolu si pe E90, masina civila.

​A treia zi am plecat de la hotel la ora 4,30 noaptea, racoare si drumul liber spre Cesme, Alacati unde avem cazare la D+ Seya Beach Hotel, hotel de 5 stele, impecabil, camera, plaja, curatenie. La receptie completezi un formular cu datele de contact si intrebari despre Covid, primit bratari.

​Tot personalul poarta manusi si masti, la fiecare intrare, lift automate cu solutii de dezinfectie, intrarea la restaurant se face cu controlul temperaturi si primesti o masca daca nu ai.

​Toate mancarurile sunt dupa un paravan de sticla si personalul de la bucatarie cu masca si manusi te serveste cu ce dorest, paine, fructele, dulcirile sunt portionate pe farfuri si infoliate cu celofan in incinte de sticla.

​Pe plaja sunt angajati care verifica discret daca distanta dintre sezlonguri este respectata. La barul de pe plaja pastrezi distata si barmanul are masca si viziera... Unde suntem cazati sunt numai turci.  

​Poze mai tarziu, tot ce am vazut pe Booking este real.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

M'LiviuPA48r[08.07.20 18:44]

@Cri1959:  Super sa aveți vreme frumoasa și concediu plăcut!  


webberPM9r[08.07.20 22:41]

Plecat de la Didim. Mers in mall/outlet la Soke, Edremit - ambele Novada - dar si la Canakkale (17 Burda AVM).

Totul ok - oamenii cu masti pe fata si fara restricții. Cazare OK - 33 eur.

Eu zic ca la ei este OK - numai bine tuturor. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

GOTHIC68GD4r[10.07.20 07:01]

@webber:  Buna dimineata! Intrebarea mea este adresata de fapt tuturor celor care se afla in aceeasi situatie ca si noi; pe scurt, am achitat 50 % din sejur in februarie si urmeaza sa achitam diferenta pana in data de 23.07.2020 pentru plecare in Turcia, zona Kusadasi in 21.08.2020.

​Cum ati procedat, ce va ganditi sa faceti, ati obtinut vouchere de la agentia de turism si reprogramare, riscati sa achitati diferentele si sa plecati in vacanta in conditiile de incertitudine si nesiguranta din prezent... nesiguranta cu privire la masurile ce pot fi luate de autoritati poate cu cateva zile inainte de plecare... ?

​Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc vacanta placuta!

​Iar pentru webber, la ora aceasta probabil sunteti pe drumul de intoarcere asa ca va doresc drum bun si sa ajungeti cu bine. Sanatate si toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webberPM9r[10.07.20 10:20]

Am intrat aseara pe la Calafat. Se compl o declar de catre toti cei din masina. Declar se da apoi -  de catre doamnele asist med - la cei de la vama - care fac si copii dupa pasapoarte si talon masina. Se introduc datele intr-o baza de date si atat. Nu ne-a recomandat sau spus nimeni nimic. Se sta cam mult in vama pentru asta.

Concluzie:

​​- se poarta masca peste tot, chiar si pe strada, sunt semne cu distantare sociala peste tot​​, ca dealtfel si dispensere cu dezinfectant. La intrare in mall/outlet se ia temperatura - chiar daca se intra de mai multe ori (de ex duci bagaje la masina)

- oameni civilizati - semnale cu virusul peste tot - restaurant, baie, lift, etc.

- as vrea ca si la noi sa isi asume oficialii raspunderea - si sa aiba curaj sa lase oamenii sa isi desfasoare cum trebuie activitatile​​ (cu restrictiile de rigoare) - nu sa ne sperie in fiecare zi cu de toate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

GOTHIC68GD4r[10.07.20 12:00]

@webber:  Ce trebuie să faceți acum... Intrati in izolare 14 zile?  


M'LiviuPA48r[10.07.20 16:57]

@GOTHIC68:  Cu siguranță nu vor întra în izolare. De ce? Și eu sunt în aceiași situație ca și tine. Trebuie sa achit diferența pana pe 5 august. Sunt încrezător ca vom merge. Suntem precauți aici în tara în viata de zi cu zi. Cu siguranță acolo unde se pare sistemele de siguranță sunt mai bine gândite și se respecta mai mult vom fi la fel de precauți. Poate mai mult. Sa fim sănăttosi restul le vom face cu siguranță. Numai bine!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

de la SebeșJR[11.07.20 10:21]

@webber:  Bună ziua! Până la urma v-ați luat cartela  Turkcell? 


webberPM9r[11.07.20 12:18]

@all - Am pus un link in postarile anterioare - de pe Ziarul Curentul - cu actul semnat de Arafat ca nu se mai intra in izolare/carantina. Noi nu suntem in asa ceva. Ne-au sunat de la DSP ca sa ne spuna sa fim "atenti" - le-am spus ca incepem munca si numele doctorului de familie - si atat.

@de la Sebes - Daca intri pe la Kapikule - imediat dupa vama este o chestie - magazin, PTT, etc. - sunt acolo baieti cu o cartela Turkcell de 250 TL - am auzit ca are multi GB pe ea. Ii intrebi pe ei. Eu am avut super net le Wi-FI la Aquasis

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

de la SebeșJR[12.07.20 10:53]

@webber:  Mulțumesc! Mie Google maps îmi dă intrare prin Hamzabeyli, este mai bine prin Kapikule? Este drumul mai bun?  


Cri1959GD[12.07.20 11:07]

@de la Sebeș:  Traseu bun Ruse, Veliko Tarnovo, Gurcovo, Iambol, Hamzabeyli, trecut noapte pe răcoare aproape pustiu. Am scris de experienta mea recenta.

​Recomandarea este sa nu intrați în Turcia vinerea dimineața, sâmbătă dimineață, Vama plina de bulgari care merg la cumpărături, vineri e bazar în Edirne.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[12.07.20 11:43]

@Cri1959:  

Recomandarea este sa nu intrați în Turcia vinerea dimineața, sâmbătă

dimineață, Vama plina de bulgari care merg la cumpărături, vineri e

bazar în Edirne.

Multumesc pentru informatie. Anul asta imi programasem intrarea in Turcia chiar vineri, dar cred ca nu o sa ma​i fie cazul. Poate insa sa fie utila pentru anii urmatori. Ce inseamna dimineata? Daca ajung vinerea, pe la 11:30 - 12:00, asta inseamna de dimineata?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Cri1959GD[12.07.20 12:23]

@Yoda:  Orice intrare, vama este loterie, vinerea bulgarii se duc la cumpărături în Edirne. Totul tine de noroc, e greu sa stai în vama la 12 pe căldură.  


GOTHIC68GD4r[12.07.20 13:13]

@Yoda:  În 2018, am stat în vama Hamzabeyli șapte ore... în 2019 aproximativ patru ore; sosirea în vama a fost în jur de 12.30. Este neplăcut sa astepti. Aveti bilete cumpărate din iarna si daca da cum ati rezolvat cu agentia de turism... ati cerut reprogramare? Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Cri1959GD[12.07.20 13:20]

@Yoda:  Vama este aglomerata pe întrare vinerea și Sambata dimineața, restul zilelor este libera 10- 30 minute. Luna august  pe intrare și începutul lunii septembrie pe ieșire aglomerat de turci.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[12.07.20 13:41]

@GOTHIC68:  Da, am facut rezervare chiar din toamna, dar am facut pe booking, cu anulare gratuita, atat in Antalya, cat si la hotelurile de tranzit. Mai apoi, la hotelul din Antalya au bagat niste preturi mai mici (economiseam cam 280 EUR) daca alegeai cu returnare partiala a banilor (plateai doar o noapte) si am ales varianta asta. Deci nu am treaba cu agentia.

Eu am trecut pe la Hamzabeyli​ in vreo ora in 2018 si in cca. 25 - 30 minute in 2019. Era in a doua jumatate a lunii septembrie. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca in perioada asta se trece foarte repede, indiferent de zi sau de ora.

​@Cri1959: Au terminat lucrarile in vama la Hamzabeyli?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Cri1959GD[12.07.20 14:52]

@Yoda:  Da. Ghișeul se afla la înalimea unei cabine de tir și ești nevoit sa cobori din mașină. Se poate  sa se lucreze la vama pt turisme. Vama este mult mărită și era plina de tiruri, noi în 5 iulie am prins o coada de tiruri de 5 km, atât am mers pe contrasens sa ajungem la vama.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

florin_mchGD12r[13.07.20 13:41]

@GOTHIC68:  Puteti reprograma pentru anul viitor numai destinatia Turcia. ​​

​​


M'LiviuPA48r[13.07.20 22:00]

@florin_mch:  Azi am vorbit cu agenția de la care am achiziționat biletele. Au turiști ajunși în Antalya și Bodrum. Este ok la hoteluri. Mi a transmis ca spera cât de curând ca Turcia sa între în zona verde. Așteptăm!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

florin_mchGD12r[14.07.20 11:53]

@m liviu:  Tinand cont de situatia la nivel mondial, in acest caz agentiile de turism nu  pot decat sa sustina ca toate sunt bune si frumoase (intr-un cuvant mergeti si vedeti pe urma daca sunt sau nu probleme, noi ne-am facut treaba, nu ne puteti reprosa nimic).

​In cazul meu, sejur achizitionat in luna decembrie in Kemer, achizitionat bilete de avion tot in decembrie cursa de linie TK, in luna martie am transmis un email agentiei de turism in care intrebam, tinand cont de situatia la momentul acela, ce se intampla in viitor cu sejururile achizitionate, se pot reprograma, anula, insa nu am pomenit absolut nimic de rambursarea banilor.

​Raspunsul agentiei a fost ca deocamdata sunt foarte ocupati cu turistii care au achizitionat sejururi cu intrare imediata (probabil lunile aprilie sau mai) iar in ceea ce priveste sejurul nostru, tinand cont ca a fost achizitionat in perioada early booking, penalitatile sunt de 100%, insa tinand cont ca sejurul este in luna august ne vor tine la curent cu deciziile pe care le vor lua.

​In luna iunie (deci dupa trei luni) neprimind inca nicio informare de la agentie, le-am retrimis un email in care am solicitat sa-mi spuna ce alternative pot oferi, tinand cont ca Turkish Airlines a anuntat ca pentru cei care au achizitionat bilete pana pe 20 martie 2020 sau inainte, isi pot transforma bilete in "open tickets"fara niciun fel de taxa, pe aceeasi ruta cu conditia ca zborul sa aiba loc pana la data de 31 decembrie 2021.

In urma emailului transmis, am fost sunat de agentie sa ma intrebe ce doresc si le-am raspuns, ca in primul rand m-a deranjat raspunsul din luna martie precum ca penalitatile sunt de 100% si in al doilea rand ca nu am mai primit niciun fel de informare de la ei (asa cum spusese initial) si le-am adus la cunostinta faptul ca unul dintre drepturile stipulate in contract este acela ca si eu pot invoca forta majora si desfiintarea de drept a contractului, si ca nu am solicitat in niciun moment rambursarea banilor ci doar o alternativa propusa si agreata de catre parti, cum ar fi:

​ -reprogramarea sejurului pentru vara 2021; pastrarea rezervarii la acelasi hotel, aceeasi perioada si la acelasi pret sau orice alte alternative pot oferi ei.

​Mi-au raspuns in scris ca alternativele propuse de mine sunt in regula si a treia propusa de ei a fost aceea ca ramane rezervarea si vedem cum decurge situatia. Deci, se poate daca insisti si-ti cunosti drepturile, mai ales ca este vorba de o situatie speciala.

​Datorita cresterii cazurilor din ultima vreme, hotarasem sa ramana rezervarea la acelasi hotel in aceeasi perioada pentru August 2021, dar exact inainte de a trimite catre agentia de turism raspunsul meu, am primit mesaj pe telefon de la Turkish ca zborul pe segmentul Bucuresti-Istanbul a fost anulat, ceea ce m-a facut sa trimit agentiei de turism decizia de a-mi trimite un voucher valoric pentru destinatia Turcia, iar pentru biletele de avion, tinand cont ca au fost anulate le-am trimis email la Turkish ca solicit rambursarea banilor si mi-a fost acceptata.

​Asa cum in Romania, numarul cazurilor este in continua crestere si deja am fost "retrogradati"in zona galbena, urmand sa fim aruncati in cea rosie, iar in Turcia sunt peste 1000 de cazuri /zi de imbolnaviri, sincer numai vacanta nu este aceea in care merg si sunt obligat sa port si pe strada masca de protectie pe caldurile insuportabile din luna august din Antalya, iar la intoarcere sigur va trebui sa stam in izolare la domiciliu.

Ultimele informatii de pe siteul MAE: 

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 Traficul aerian dintre România și Turcia este în continuare suspendat, în baza reglementărilor privind starea de alertă în vigoare pe teritoriul României.

MĂSURI PE PLAN INTERN

 Centrele comerciale au fost redeschise începând cu 11 mai.

De la 1 iunie, Turcia a permis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, muzeelor, plajelor, parcurilor și sălilor de sport, cu respectarea normelor de distanțare fizică și de igienă.

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice din majoritatea provinciilor Republicii Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 1316 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.33938407897949 sec
    ecranul dvs: 1 x 1