Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 106641

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 10 / 44

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[22.08.20 20:19]

@Daniela33:  

am ales pana la urma sa mergem la Gural Premier Tekirova.

​Ni s-a oferit in urma insistentelor mele transportul privat si o posibilitate de a ne upgrada camera in functie de disponibilitatea hotelului 

Nu prea aveai încotro... Era absolut previzibil că aşa se va întâmpla. Contractul a fost respectat  prin oferirea unui resort superior celui ales iniţial. Că tu sperai la un hotel MULT mai scump decât cel plătit de tine este o altă poveste.

Transportul privat este un avantaj important din mai multe puncte de vedere: vei fi doar tu şi familia ta într-o maşină mică sau un van, iar drumul va dura mai puţin pentru că vei merge direct la Gural fără alte opriri pe traseu pentru debarcarea altor turişti şi, totodată, mai confortabil faţă de transferul cu autocarul, pentru că sunt multe serpentine şi tare neplăcute înainte de a ajunge în Tekirova. ​​

Posibil daca insistam si amenintam cu ANPC obtineam mai mult sau cine stie???

Puteai să-i ameninţi cu ce voiai tu, dar cred că sunt sătui de câte ameninţări au primit anul acesta şi nu mai reacţionează nicicum.

ANPC-ul acţionează doar în România. Dacă o face . Eu am făcut o reclamaţie la ei legată de o prestare/neprestare de servicii turistice în 2010 şi nu am primit răspuns nici după ZECE ani​.

Nu agenţia putea să-ţi ofere un hotel mult mai scump, fiind doar un intermediar în această afacere, un negociator. În cazul relocării, hotelul iniţial, Gural Belek în cazul de faţă, suportă diferenţa de preţ şi are tot interesul să nu plătească sume exorbitante​. Era previzibil că va căuta să-şi minimizeze pierderile relocându-te la celălalt hotel din lanţ, un hotel mai scump, deci o compensaţie corectă.

poate cineva care e anul acesta la Gural Tekirova revine cu recenzii despre acest hotel, cred ca foarte multi au fost relocati la el dupa ce au rezervat Gural belek.

Cei care au rezervat Gural Belek au fost cel mai probabil relocaţi la Gural Tekirova, dar DOAR după deschiderea acestuia, adică foarte recent. Cei care au avut sejururi rezervate pentru alte perioade anterioare au fost reprogramaţi anul acesta sau anul viitor ​sau la alte hoteluri în cazul celor cu transport individual, care au putut pleca mult mai devreme în vacanţă, imediat după deschiderea graniţelor.

Stiti cumva daca hotelurile din Turcia sunt obligate sa fie ocupate maxim 50%?  

Nu ştiu de 50%, dar sigur hotelurile nu pot fi ocupate la întreaga capacitate. Cred că un 70% este mai plauzibil şi suficient pentru a garanta distanţarea.

Un grad de ocupare de maxim 50% am găsit pentru hotelurile din Egipt, unde toate regulile de prevenire în contextul pandemiei sunt mai stricte decât în Turcia.

=

Cumpără papuci de apă pentru toată familia şi vei avea o vacanţă super la acest hotel. Cu toată intrarea în mare mai puţin prietenoasă, marea are o culoare superbă la Tekirova şi o limpezime cum nu am mai întâlnit până acum în Turcia. ​​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Cata44UC[23.08.20 09:53]

@m liviu:  bună ziua

Cu niste intrebari vă deranjez,

Resorturile sunt pline sau la 50 la sută. Servirea meselor e tot la fel, la bar cum se face servire

Am plecarea  vineri în kusadasi (batihan beach)   și as dori sa stiu la ce sa ma astept​​​, mergem acolo de ani buni, dar acum...

Multumesc anticipat​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Cata44UC[23.08.20 10:01]

@GOTHIC68:  bună ziua și vacanta placuta

Cu niste intrebari vă deranjez

Avem plecarea vineri spre kusadasi (batihan beach), mergem de ani buni acolo, as dori sa stiu ce sa schimbat fața de anii precedenți,   gradul de ocupare, mesele cum sunt servite, la bar, la aqua park

Multumesc anticipat ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GOTHIC68GD4r[23.08.20 19:11]

@Cata44:  Salut,

​Ieri am ajuns la Batihan, hotel la care am mai fost si in anii trecuti...

​plaja este aceeași, parca sunt mai multe pietre la intrarea în apă fata de anii trecuti, numărul de sezlonguri este redus, saltelutele sunt protejate cu folii si dezinfectate,

​la masa în special cina se intra pe serii, esti preluat de un ospătar si te servește cu ce doresti...

​la fiecare masa există flacon cu dezinfectant, tacamurile le primesti ambalate individual DAR allinclusive asa cum il stim parca a dispărut...

​oricum se vede ca turcii au lectia invatata în ceea ce privește COVID; fata de anul trecut sunt mai putini turisti, nu se mai face risipa la mâncare, cred ca totul este redus la jumătate având în vedere costurile noi aparute din cauza pandemiei...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

red dogSV2r[23.08.20 22:00]

Suntem un grup de 4 familii si am avut rezervare la Gural Premier Belek. Am fost anuntati ca acest hotel nu se deschide si ne-au propus relocare la Sueno Deluxe, Susesi si Kaya Palazzo. Nu ne-au dat varianta relocare la Gural Premier Tekirova, desi ne asteptam la acest lucru. Am ales hotelul Sueno Deluxe.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA48r[24.08.20 06:33]

@Cata44:  Salutare! e servesc ei. De ieri am ajuns la Aquasis. 

Servirea se face de către personal. Au mâncarea expusa ca și pana acum doar ca nu îți mai poți lua tu. TAu o armata de ospătari care te servesc. Ca idee doar în sectorul cu prăjituri aveau 3 ospătari pentru a servii.

La Pasha Beach gradul de ocupare era undeva la 60%. Aici nu îmi pot da cu părerea o sa cer informații.

În restaurant  la întrare când mergi sa îți iei mâncarea îți oferă ei masca de protecție dacă nu ai. La baruri cand mergi sa comanzi  nu ai nevoie de masca.

La Pasha Beach și când mergeai sa îți comanzi înghețată sau o bautură la bar îți cereau sa pui masca. Aici la baruri  sunt mai permisivi. Ei poarta tot timpul în schimb.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (7 voturi)

alina buzatuJR[24.08.20 10:07]

@m liviu:  mulțumim!!! ????


Cata44UC[24.08.20 13:58]

@GOTHIC68:  multumesc frumos


ovy2k5PM1r[24.08.20 14:32]

Mâine plec în Belek, Susesi Luxury Resort, revin cu detalii!!


IulianMTJR[24.08.20 15:50]

Bună ziua,

Am început a doua săptămână la Limak Lara.

Grad de ocupare destul de mare; apreciez la cca 60-70%.

Tot personalul e cu măști, unii și cu vizoare.

La intrarea în restaurantul principal ne așteaptă cu măști noi.

A fost o zi, probabil aveau control, când nu-ți dădeau mâncare dacă nu aveai masca peste nas și gură.

Există personal dedicat pentru curățarea și dezinfectarea meselor după debarasarea acestora de către ospătari. Aceștia întorc și "jetonul" cu verdele-n sus.  

Turiști în majoritate turci, apoi ruși, englezi, câțiva arabi și români.

Curățenie în cameră în fiecare zi, dezinfecția camerei de 2 ori până acum (cu simț de răspundere, adică se dizolvă lacul de pe mobilă). ​​

Totul este impecabil!

​Mâncare pe aproape toate gusturile; cum mai zicea cineva, parcă nu chiar așa mare risipă ca în alți ani. ​

Sâmbătă seară a fost ceva mai mare aglomerație, în rest am așteptat maxim 2-3 minute la intrarea în restaurant. Te preia un plasator și te conduce la ​masă, întoarce "jetonul" cu partea roșie în sus, după care te duci la standuri după mâncare.  

​Cu alte cuvinte, mergeți cu inima deschisă pe unde aveți rezervări prin Turcia. Condițiile sunt mai mult decât sigure.  

Aici există inclusiv posibilitatea de a efectua test PCR cu rezultat a 2-a zi. ​

​​​​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

alina buzatuJR[24.08.20 17:57]

Merge cineva în Kemer, pe 27.08?


crp1972GD6r[25.08.20 08:33]

Eu duminica m-am intors am sa scriu impresiile la Ephesia pentru ca acolo am fost. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.


crp1972GD6r[25.08.20 09:55]

Am scris impresiile despre Kusadasi (vezi impresii) si Istanbul (vezi impresii), sper sa va fie de ajutor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GOTHIC68GD4r[25.08.20 11:09]

@crp1972: Salut, Ne aflăm în Kusadasi si sambata ne intoarcem acasa pe ruta Kusadasi -Izmir-Istanbul (cazare) -Edirne... Ruse. Nu imi este foarte clar ce costuri avem, nu de combustibil ci pentru autostrăzile din Turcia.

​Sa inteleg ca O5 este autostrada privată si nu are legatura cu HGS, urmând să se plătească separat? Va rog un raspuns... daca se poate Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crp1972GD6r[25.08.20 11:15]

@GOTHIC68:  Da, este autostrada privata care sa plateste la ghiseu pe autostrada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ovy2k5PM1r[25.08.20 16:46]

Sunt în Bekek (Susesi Luxury Resort). Călătorie cu avionul, cred că au rămas libere vreo 5 locuri. Din aeroport, autocarul plin, iar hotelul destul de plin. Am înțeles că mulți au fost relocati aici!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[26.08.20 07:19]

cateva detalii pentru cei ce merg cu masina:

-pe ruta Calafat-Sofia (deci este valabil si pentru GR) exista o zona unde se lucreaza intre Mezdra si Botevgrad, traficul este deviat pe un drum "rural" care noaptea pare "creepy" (am invatat cuvinte noi de la printesa ), intrarea pe acest drum este semnalizata din scurt dar drumul este bun spre foarte bun (cateva gropite la inceput apoi asfalt nou), nu merita sa o luati peste munte de la Montana asa cum sugereaza bulgarii

- la ora 9 singuri in vama Kapikule, in 10 minute am trecut si de bulgari (am scapat fara hartie de anul trecut ) si de turci

-pe iesire nici un fel de coada la turci, in schimb la intrarea in BG cateva zeci de masini

-in cladirea free shopului este: punct HGS, schimb valutar (ceva mai prost 1euro=8.5 TL fata de 8.67 la banca in Edirne) si stand Turk telecom pentru cine vrea cartela

-in general se poarta masca, oricum mai mult ca la noi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

marian ursuSV1r[26.08.20 07:37]

Bună dimineața, ce cartela îmi recomandați pentru turcia, mă interesează să aibe net, nu pentru voce.

​Mulțumesc 


adrianbogdanAU96r[26.08.20 19:16]

am scapat fara hartie de anul trecut  '

​Buna seara! ce ar putea insemna?


nrs †SE42r[26.08.20 21:41]

am auzit ca mai nou la iesirea din BG primesti cate o hartie cu amenda de viteza pe 2019, eu inseamna ca am fost cuminte

in plus mai pot adauga ca la ferry in Eceabat nu era deloc coada, vasul a plecat conform orarului fara sa fie plin si asta la ora 13​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[27.08.20 00:04]

@nrs:  

la ora 9 singuri in vama Kapikule, in 10 minute am trecut si de bulgari (am scapat fara hartie de anul trecut  ) si de turci

Ăsta da noroc. Ai trecut rapid prin vamă şi fără să cotizezi pentru datoriile din trecut

Ce surpriză!

Nu aduce anul ce aduce ceasul se adevereşte şi în cazul tău.

Unii şi-au rezervat încă de anul trecut vacanţele în Turcia şi s-a cam ales praful de planurile lor . Ba au reprogramat câteva luni mai târziu sau anul viitor, ba au anulat cu pierderi substanţiale, ba au schimbat ţara, primind mai puţin pentru banii daţi​​.  

Tu însă nu te-ai stresat, ai stat liniştit, ai aşteptat momentul potrivit şi ai acţionat. Bravo! Mă bucur pentru tine​​.

Îţi doresc o vacanţă perfectă şi aştept să mă suprinzi cu alegerile de anul acesta

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[27.08.20 07:20]

multumesc pentru urare!

anul asta alegerile sunt absolut normale fiind facute din scurt

pe traseu am remarcat lipsa turistilor straini, atat in vama cat si la feryy si in Kucukkuyu​​


IulianMTJR[27.08.20 08:54]

@marian ursu:  Turkcell 150tl 20gb


marian ursuSV1r[27.08.20 09:16]

Mulțumesc 


IulianMTJR[27.08.20 10:51]

@nrs: Străini, predominant sunt ruși. Nici nu e de mirare; am avut curiozitatea să mă uit pe aterizarile internaționale din Antalya: peste 50 într-o zi numai din spațiul ex-sovietic; câteva din Anglia și Germania; câte 1 de prin Elveția, Israel, Egipt, Qatar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

mirela2011SV1r[27.08.20 17:55]

Bună, noi suntem deja in Side, hotel Diamond Elite;

​la aeroport nu s a facut testul covid, la hotel ne a luat temperatura la intrare si bagajul dezinfectat, inclusiv formular in care declari daca ai sintome de covid,

​în avion am completat formularele in care spui daca ai călătorit în ultimele 14 zile in tari straine, daca ai simptome de covid si la ce hotel stai.

​Dacă mai aveți intrebari, va raspund cu plăcere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[27.08.20 18:26]

@mirela2011:  este obligatorie masca prin restaurant sau înalte părți prin resort?

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

mirela2011SV1r[27.08.20 18:30]

@tm67bru:  când intri in hotel si la restaurant,   pana te așezi la masa,   în rest nu am vazut turiștii  cu măști,   în schimb poarta masca si chiar viziere tot personalul


nrs †SE42r[28.08.20 15:10]

@IulianMT:  

unde sunt acum e plin de nordici si englezi, cred ca rusii sunt cei mai putini


  • AFIȘATE rsp [271-300] — din total 1316 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.36936116218567 sec
    ecranul dvs: 1 x 1