Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 106763

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 37 / 44

⭐ValentinB_88⭐PR39r[23.07.22 09:47]

Sa inteleg ca traseul dorit este prin Serbia, cu iesire din RO pe la Naidăș si nu prin Drobeta - Calafat cu iesire din RO pe vama Calafat Vidin unde exista si podul Calafat Vidin?

Drumul pare sa se intersecteze oricum la Sofia si diferentele de timp nu prea exista, fiind aproape identice la fel si la nr de km. Merita adaugatul unei vami?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[23.07.22 09:56]

@Yoda:

Eu nu te sfatuiesc sa faci asa ceva. Ce rost are sa te chinui in felul asta? Te duci in vacanta, sau faci penitenta pentru iertarea pacatelor? Asta o faci ca sa nu stai o noapte la un hotel de tranzit?

Cu ani în urmă şi noi făceam dintr-o singură bucată drumul Bucureşti-Kuşadasi/Bodrum/Didim, ce-i drept nu 1500 kilometri. Plecam de acasă dupăamiaza astfel încât să traversăm Bulgaria pe timp de zi şi Turcia noaptea, iar la întoarcere plecam din resort înainte de cină, traversam Turcia noaptea şi intram în Bulgaria când se lumina de ziuă. Nu era uşor, dar asta era varianta de planificare a traseului cea mai convenabilă pentru noi, astfel încât să ajungem la hotelul de sejur dimineaţa în jur de ora 9, maxim 10. Ultima dată când am procedat aşa a fost în 2016, când mie mi-a fost şi rău pe drum. Atunci am decis că este ultima dată când tragem de noi aşa, ne-am mai uitat şi la CNP şi următoarele drumuri au fost doar pe timp de zi şi cu câte o oprire pe sens, mult mai OK din toate punctele de vedere. Nu mai ajungeam la destinaţie la 9-10, ci puţin după ora 12, dar tot era bine şi aşa.

Deci, daca pleci pe la 08:00 din Canakkale, iei pranzul la hotel si mergi pe urma la plaja si baie. Si ajungi odihnit si relaxat.

Corect!

Acea noapte intermediară ajută mult.

Şi eu plec de la hotelul de tranzit imediat după un mic dejun luat rapid, fără a mai pierde timpul pe acolo.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[23.07.22 10:10]

@m liviu:

Eu unul nu sunt adeptul plecarii de la intermediare la ora. 8 sau după.

Prefer plecarea de dimineața cat mai pe răcoare... 4... 5 dimineața... Am drumuri libere copiii dorm eu conduc liniștit...

Plecând la drum la 4-5 dimineaţa ratezi micul dejun şi nu mă refer aici la banii daţi, pentru că poţi alege doar cazare fără mic dejun, ci la a ciuguli totuşi ceva şi la cafeaua de rigoare.

Aş proceda la fel ca tine doar în cazul în care aş avea posibilitatea să beau o cafea la hotel şi să mănânc măcar un sandviş sau două la 5 dimineaţa înainte de a pleca iar la drum, pentru că avem şi noi tabieturile noastre, iar fără cafea pe mine mă doare capul şi fără ceva în stomac este şi mai rău.

Ştiu că există posibilitatea de a opri la o benzinărie undeva pe drum pentru o cafea şi ceva pe lângă, însă mai ştiu şi că soţul meu nu va opri nicăieri înainte de a ajunge la destinaţie.

In vacanta din acest an doar asa am procedat... Pot spune ca la 9.10 dimineața servisem micul dejun si cafeaua in Antalya la 9.30 eram pe plaja

Ăsta era şi obiectivul nostru în trecut să ne începem vacanţa cu micul dejun, însă acum considerăm că este ok şi dacă ajungem până la ora 12 la hotel şi începem cu prânzul

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

resita2009PA4r[23.07.22 17:32]

@⭐ValentinB_88⭐:

Sa inteleg ca traseul dorit este prin Serbia, cu iesire din RO pe la Naidăș si nu prin Drobeta - Calafat cu iesire din RO pe vama Calafat Vidin unde exista si podul Calafat Vidin?

Da, cunosc acest traseu... pana la Nis (Serbia) am mers mereu cand am mers in Grecia, si anul acesta o sa merg la fel... de la Nis la Sofia am fost acum 2 ani (in plina pandemie), cand era incis traseul clasic pt. vest prin serbia-mk - grecia si a trebuit sa merg pe varianta asta.

Merita adaugatul unei vami?

da, fara discutie... pana la Smederevo, cand urc pe autostrada am cca 140 km, dupa aia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA48r[23.07.22 17:54]

@nicole33: Eu aleg varianta de a pleca dimineață devreme din hoteluri in primul rând ca cei mici dorm. Au o saltea speciala de dormit in mașină. Dorm foarte bine. Mai este si drumul liber pe care il prinzi dupa ora 8 se aglomerează iar cea mică dacă a mancat ceva apoi plecam imediat la drum nu-i pica bine deloc.

Da in general iau intermediarele fără mic dejun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

YodaPA16r[23.07.22 19:27]

@nicole33:

pentru că avem şi noi tabieturile noastre, iar fără cafea pe mine mă doare capul şi fără ceva în stomac este şi mai rău.

Vai de mine, cum as putea sa plec nemancat, fara cafea si nehidratat? Eu cel putin, sunt cam dependent de cafea. Noi cand plecam, plecam cu cafeaua preferata dupa noi, cu zahar si cu un fierbator din ala rusesc, luat din Obor. Lapte luam la fata locului. In felul asta ne este indiferent ce cafea ne da la hotel, noi avem ce ne place noua. Daca au si cafea buna, cu atat mai bine, dar nu depindem de ei. Cand merg cu masina avem tot timpul o sticla cu cafea cu noi. Este adevarat ca atunci cand fumam ma bucuram si mai tare de cafea, dar orisicum...

Masa de dimineata iarasi e un "must", si prefer sa o iau la hotel, ca ma face sa ma simt "in vacanta" si imi creeaza o stare de buna dispozitie...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[28.07.22 12:28]

???? IMPORTANT ????

Odată cu decizia publicată ieri în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari au început să intre în Turcia fără pașaport. Auzind decizia, turiștii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

Asadar luati in calcul si acest aspect pentru vizitele imediat urmatoare.

Imagini live din vămile turcești

Sursa 1

Sursa 2

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

cosminapSR10r[28.07.22 14:13]

@⭐ValentinB_88⭐: Oare ar trebui să-mi anulez rezervarea din octombrie?!? Sau mă integrez în mulțimea de bulgari care pleacă la shopping? ????


⭐ValentinB_88⭐PR39r[28.07.22 15:08]

@cosminap: Nu cred ca este cazul sa ne panicam atat de tare... probabil acum la inceput va fi ceva mai coada pentru ca multi care poate nu au fost niciodata se vor duce din curiozitate mai ales.

Ma gandesc ca acele cozi anuntate nu sunt cu bulgari posesori de pasaport... caci ei puteau merge oricand in Turcia, fara probleme, ci cu cei care fie nu au avut niciodata pasaport, fie era expirat de mai multa vreme.

Bulgari care merg la shopping erau oricum asa cum noi mai "muscam din cascaval" in weekend si mergem la bulgari desi nu putem compara preturile si oferta de la turci cu cea de la bulgari...

Eu urmeaza sa plec in septembrie si fix in Edirne unde se anunta aglomeratia dar sunt sigur ca se vor mai linistit lucrurile pana atunci. De curiozitate o sa ma uit in weekend pe camerele live sa vad cat de aglomerat este. Aveti link mai sus. ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

krisstinnaAU33r[28.07.22 17:55]

Noutăți:

Azi am trecut granița din Grecia in Turcia, pe la Ipsala.

Am stat 10 minute la greci in vamă, la turci 40 minute, au fost cam 50 de mașini.

Costuri:

-Autostrada de la Salonic până in vamă 6,80 euro

Motorina la greci varia între 1,77 și 1,99 euro, depinde de loc

-La turci 23,25 lire autostrada până in Edirne, vreo 20 km, nu mai știu exact

Motorina la turci este 24 lire

Am schimbat 100 euro la banca, am primit 1725 lire.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

NasshuSE7r[28.07.22 20:29]

Eu nu mi-as face probleme (mari) pentru intrarea in Turcia pe cale terestra! Mai grav mi se pare iesirea din Turcia cind o sa ''purice'' bulgarii toate portbagajele conationalilor (o faceau si inainte de masura (fara pasaport) asta cu toti /co sau ne co si cu complicitatea lucratorilor din Dutty Free .

Cand pleci in concediu ai o stare de bine si nu te streseaza prea tare timpul de stat in vama. Cand te intorci e mai naspa (cel putin asa simt eu) sa stai sa-i caute ''giorgica'' din Bulgaria pe toti la portbaga - vama tr/bg).

Varianta Ipsala e buna pentru moment, pina o invata si ''vecinii''

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

krisstinnaAU33r[28.07.22 22:18]

@Nasshu: Pentru mine nu a fost doar o simpla varianta, trebuia sa ajung in Turcia, aveam rezervare, de-aia am ajuns la Ipsala, o lălăim prin Turcia...

Am zis să scriu totuși aceste info, poate mai e cineva ca mine și dorește sa ajungă din Grecia in Turcia.

Ideea e ca toate aplicațiile ne trimiteau pe la Kapikule, aveam vama Ipsala in față și hărțile ne arătau niște bălării. Deci da, Ipsala e deschisă, se poate trece granița pe acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

krisstinnaAU33r[28.07.22 22:24]

@michaela_1961: Ei, rezervari rapide, nimic planificat, doar pentru plimbare și odihna. Și da, IAR Grecia și Turcia, din păcate nu mai există alte țări in vreme de război

Doar doua locuri am ales, nu m-am plimbat "cu cortul", un loc pentru fiecare țară.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[28.07.22 22:38]

@krisstinna:

La turci 23,25 lire autostrada până in Edirne, vreo 20 km, nu mai știu exact

Eu nu inteleg cum de ati ajuns pe autostrada mergand de la Ipsala la Edirne. Mergeati pe D110 si apoi in sus pe E87 si la stanga pe D100 pana la Edirne. Erau numai drumuri nationale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[28.07.22 22:48]

@krisstinna:

Deci da, Ipsala e deschisă, se poate trece granița pe acolo.

Informaţia este utilă celor care vor să încerce această variantă în scopul evitării aglomeraţiei eventuale din vămile bulgaro-turceşti.

Şi anul trecut a fost deschisă Ipsala, însă nu şi pentru turişti. Turiştii puteau folosi în acelaşi scop doar varianta Kastanies - Pazarkule, o vamă foarte mică şi foarte liberă, fiind chiar mult mai aproape de Edirne.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[28.07.22 22:56]

@krisstinna:

La turci 23,25 lire autostrada până in Edirne, vreo 20 km, nu mai știu exact

Nici eu nu am înţeles de ce ai avut nevoie de autostradă pentru a ajunge de la Ipsala la Edirne, dar nici nu ai precizat care a fost următoarea destinaţie.

Singurul tronson de autostradă parcurs de tine nu poate fi decât cel de la Havsa la Edirne, care putea fi parcurs într-un timp similar pe D 100 şi gratis .

Costul de 23,25 lire turceşti menţionat de tine se referă la întreaga autostradă O 3 Edirne - Istanbul, cam 240 kilometri, un preţ foarte mic, fiind vorba de o autostradă veche şi de stat.

Vacanţă plăcută în continuare!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[28.07.22 23:17]

@cosminap:

Oare ar trebui să-mi anulez rezervarea din octombrie?!? Sau mă integrez în mulțimea de bulgari care pleacă la shopping?

Categoric, NU!

Simplificarea pentru cetăţenii bulgari a condiţiilor de intrare în Turcia pe noi ne afectează doar într-o foarte mică măsură.

Mult zgomot pentru nimic

În ultimii cel puţin trei ani, cam de când a început devalorizarea accentuată a lirei turceşti, bulgarii oricum descoperiseră avantajele deselor drumuri în Turcia la shopping, ceea ce implica aglomerarea vămilor, mai ales în weekend. Mulţi mergeau cu autocarul şi aveau bandă separată de cele pentru autoturisme.

Hotelurile din Edirne erau şi până acum pline de bulgari veniţi la shopping în weekend. Dacă numărul acestora va creşte foarte mult, este posibilă scumpirea cazărilor din Edirne, dar tu deja ai rezervat, deci nu te afectează prea mult.

Am stat într-un hotel ultracentral din Edirne plin de bulgari veniţi cu autocarul la cumpărături în octombrie acum doi ani, în plină pandemie, deci, ce poate fi mai rău acum?

Spor la cumpărături!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

crp1972GD6r[29.07.22 04:20]

Buna ziua,

Pentru ca si pentru noi va veni o binemeritata vacanta am o intrebare. La intrarea in Turcia mai trebuie aratat, tinand cont de evolutia noi tulpini, certificatul HES sau certivicatul verde de vaccinare valabil?

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[29.07.22 06:17]

@crp1972:

La intrarea in Turcia mai trebuie aratat, tinand cont de evolutia noi tulpini, certificatul HES sau certivicatul verde de vaccinare valabil?

NU

Începând cu data de 1 iunie 2022, au fost ridicate toate restricţiile referitoare la intrarea în Turcia.

"Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu data de 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul din punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).

De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia. "

Sursa: mae.ro/node/51937

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

krisstinnaAU33r[29.07.22 17:24]

@Yoda: Havsna -Edirne, așa a vrut omul meu, drumuri bune, el nu se uită la bani in concediu.

Nu a vrut coclauri, a urmat Instrucțiunile maps. me

Nici nu a alimentat din Turcia, eu m-am uitat la prețurile de la benzinării doar pentru voi, pentru cei interesați. A alimentat cu motorina in România și in Grecia, nu îl interesează prețurile, așa e el...

Eu sunt invers, caut ieftineli dar nu am cu cine mă înțelege

Azi am schimbat euro la bancomat: pentru 100 euro am obținut 1899 lire

Am intrat in câteva bănci, am vrut să schimbam euro, nu schimba nicio bancă, doar la bancomate poți schimba bani. In plus, nu există case de schimb valutar, eu credeam că găsim ca la Istanbul, la tot pasul.

La Poștă era coada mare la bancomate, dar ieri aveau un curs nu foarte bun, la fel ca la Alfa BANK: 1700 lire pentru 100 euro

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

krisstinnaAU33r[29.07.22 17:31]

@nicole33: Atât mi-au luat, 23,25 lire (știu sa citesc), un kk de bani, părerea mea

Suntem in Edirne, pentru mâncare turceasca și ceai turcesc, acesta este scopul acestei prelungiri de vacanță.

Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[29.07.22 17:42]

@krisstinna:

Azi am schimbat euro la bancomat: pentru 100 euro am obținut 1899 lire

La AlfaBank, aproape 19 lire la 1 euro? ????De retinut... V-ati dus la ATMurile alea multe din Outletul Margi sau se gasesc si prin alte locatii?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[29.07.22 19:15]

@krisstinna:

Havsna -Edirne, așa a vrut omul meu, drumuri bune, el nu se uită la bani in concediu.

De fapt, Domnul C. nu se uită niciodată la bani, nu doar în concediu, dar nu despre asta era vorba aici

Eu nu m-am uitat niciodată la bani atunci când a fost vorba să merg pe drumuri bune şi cât mai rapide, însă altfel stau lucrurile cu bucăţica asta de drum Havsa - Edirne, când nu faci nicio şmecherie folosind autostrada. Ca număr de kilometri drumul pe autostradă este mai lung, iar ca timp faci cam la fel, distanţa fiind scurtă. Ce câştigi din viteza sporită pe autostradă, pierzi la cele două treceri prin porţile de taxare (intrare şi ieşire).

Banii sunt nesemnificativi. Nu cred că se zgârceşte careva pentru amărâtele alea de 5 (cinci) lire turceşti, 1,35 lei la cursul de azi

Eu doar de două ori am mers pe autostradă de la Edirne la Havsa, prima dată din neatenţie, a doua oară cu intenţie, în restul de foarte multe dăţi preferând D 100 din comoditate şi a fost foarte bine.

Nu a vrut coclauri, a urmat Instrucțiunile maps. me

Foarte bine a făcut, maps. me mi s-a părut şi mie mult mai OK.

Dacă băga Waze-ul ar fi avut mari surprize

Nici nu a alimentat din Turcia, eu m-am uitat la prețurile de la benzinării doar pentru voi, pentru cei interesați. A alimentat cu motorina in România și in Grecia, nu îl interesează prețurile, așa e el...

Nu toţi îşi permit luxul ăsta din motiv de maşină: capacitate mare a rezervorului, consum mic şi, automat, autonomie mare.

Carburanţii sunt de calitate mai proastă în Turcia faţă de România, dar ce să faci dacă trebuie să alimentezi în mod repetat?

Am intrat in câteva bănci, am vrut să schimbam euro, nu schimba nicio bancă, doar la bancomate poți schimba bani.

Nici dolari nu schimbau băncile?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[29.07.22 19:35]

@krisstinna:

Atât mi-au luat, 23,25 lire (știu sa citesc), un kk de bani, părerea mea

Nu am afirmat că nu ai şti să citeşti, însă nu-mi explic ce eroare s-a produs la citirea HGS-ului vostru, nevalidat corect la intrarea de la Havsa, pentru că altfel nu te punea să plăteşti TOATĂ autostrada. Culmea este că acolo parcă erau bariere, deci nu puteai trece cu viteză prea mare.

Ceea ce am încercat să subliniez eu pentru cititorii interesaţi este faptul că întreaga autostradă europeană O 3 de la Mahmutbey (Istanbul) la Edirne, 212 kilometri, costă 23,25 TL, în timp ce tronsonul Havsa - Edirne, 19,2 kilometri, costă doar 5,00 TL.

Banii nu sunt mulţi, dar fiecare sumă în parte poate fi importantă pentru cei care vor să estimeze cât mai exact costurile pentru a nu-şi bloca banii pe HGS şi pentru a nu risca să nu le ajungă creditul.

Un calculator de distanţe şi preţuri este disponibil aici:

kgm.gov.tr/SiteCollection ... aOtoyolu_TR.pdf

=

Suntem in Edirne, pentru mâncare turceasca și ceai turcesc, acesta este scopul acestei prelungiri de vacanță.

Mă bucur mult pentru voi.

Mi s-a făcut aşa un dor de Turcia şi de mâncarea turcească..., dar mai am de răbdat şi de aşteptat până la toamnă offf

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[29.07.22 19:42]

@nicole33:

Un calculator de distanţe şi preţuri este disponibil aici:

(...)

Ala nu-i calculator. Este un pdf static. Calculator este acesta

Se selecteaza

Arac sinif - Categoria masinii (1 sinif in cazul nostru)

Giris sehri - Judetul prin care intri pe autostrada (Edirne sa zicem)

Giris gisesi - Ghiseul prin care intri (alegem tot Edirne)

Cikis sehri - Judetul prin care iesi de pe autostrada (sa alegem Izmir de exemplu)

Cikis gisesi - Ghiseul prin care iesi (Torbali ca e aproape de Kusadasi)

Dupa efectuarea pasilor de mai sus ni se afiseaza traseul si costul. In cazul de fata 637,75 TL. Daca dam click pe suma afisata, apare si un desfasurator cu fiecare sectiune in parte!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[29.07.22 20:30]

@⭐ValentinB_88⭐:

Ala nu-i calculator. Este un pdf static.

Aşa şi?

Mie mi se pare mult mai util în estimarea costurilor.

Acum, dacă tu nu eşti capabil să-l citeşti şi să-l înţelegi, NU este problema mea

Spre deosebire de tine, care de ceva vreme tot copiezi cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună ştiri, linkuri şi explicaţii, pe care le-ai primit la rândul tău pe un alt sait prin bunăvoinţa unor tipi de acolo care chiar ştiu cu ce se mănâncă Turcia şi le postezi aici pe AFA, cu un aer de atotcunoscător, dar fără a avea măcar o brumă de fair play să menţionezi adevăratele surse, EU NU AM NEVOIE de asemenea calculatoare.

Calculatorul menţionat de tine poate da "mură în gură" celor care nu vor să facă singuri câteva adunări simple, însă doar cu condiţia să bage în el date corecte, după propria lor orientare pe hartă. Altfel, se aplică principiul ăla cu "garbage in garbage out", exact ca în exemplu, foarte prost, dat de tine mai sus, când "calculatorul" îţi stabileşte un traseu aiuristic, ocolitor şi foarte scump, chiar aberant de scump. Din acest motiv mai trebuie să-ţi pui şi creierul la contribuţie!

=

Decisesem cu ceva vreme în urmă să te ignor aşa cum meriţi, însă văd că nu te poţi abţine să nu te bagi în seamă cu mine. Tu ai vrut-o!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[29.07.22 22:49]

@nicole33:

Aşa şi?

Asa si... ai zis ca-i calculator dar nu-i calculator. Este un PDF informativ greu de citit si interpretat.

Spre deosebire de tine, care de ceva vreme tot copiezi cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună ştiri, linkuri şi explicaţii, pe care le-ai primit la rândul tău pe un alt sait prin bunăvoinţa unor tipi de acolo care chiar ştiu cu ce se mănâncă Turcia şi le postezi aici pe AFA, cu un aer de atotcunoscător, dar fără a avea măcar o brumă de fair play să menţionezi adevăratele surse

Nu am mentionat sursa pentru ca stiu ca nu prea este voie cu reclame pe aici. Dar uite de dragul tau mentionez, ca sursele le am de pe forum softpedia, in mare parte de la userul OZTAN care este turc. Am si mentionat intr-unul din comentarii numele lui. Dar nu am insistat ca sa nu se considera reclama.

EU NU AM NEVOIE de asemenea calculatoare.

Problema ta ca nu ai nevoie. Topicul acesta nu este dedicat userului nicole33. Este si pentru alte persoane care poate ca folosesc aceste informatii.

Calculatorul menţionat de tine poate da "mură în gură" celor care nu vor să facă singuri câteva adunări simple, însă doar cu condiţia să bage în el date corecte, după propria lor orientare pe hartă

Ca sa folosesti PDFul ala imens al tau tot trebuie sa stii judetul de intrare + poarta dar si judetul de iesire + poarta. Practic acelasi lucru necesar si pentru site... judet, poarta intrare, judet poarta iesire dar tie iti place tare mult sa denaturezi lucruri simple si evidente incercand sa le maschezi si sa le faci sa para ce nu ar fi.

Altfel, se aplică principiul ăla cu "garbage in garbage out", exact ca în exemplu, foarte prost, dat de tine mai sus, când "calculatorul" îţi stabileşte un traseu aiuristic, ocolitor şi foarte scump, chiar aberant de scump. Din acest motiv mai trebuie să-ţi pui şi creierul la contribuţie!

Ce cuvinte importante folosim! Vai...

Calculatorul asta prost de care zici tu, l-am verificat inclusiv cu ce ai scris ' neata mai sus! Cu bucata aia O 3 de la Mahmutbey (Istanbul) la Edirne, 212 kilometri, costă intr-adevar costa 23,25 TL, iar tronsonul Havsa - Edirne, 19,2 kilometri, intr-adevar costa 5,00 TL. Deci ce ai spus tu din tabelul tau mirific a facut si calculatorul asta care te deranjeaza.

Stiu ca te deranjeaza foarte tare linkurile puse de mine doar din prisma faptului ca le-am pus EU pe care nu ma suport dintr-un motiv pe care nu reusesc sa il inteleg. Daca il punea (...) sau (...) sau alte persoane din bisericuta ta, cu siguranta nu te mai ofuscai atata.

Decisesem cu ceva vreme în urmă să te ignor aşa cum meriţi, însă văd că nu te poţi abţine să nu te bagi în seamă cu mine. Tu ai vrut-o!

Da pai ce sa fac am invatat si eu de la cei mai buni sa ma bag in seama mereu. Asa ai facut si tu acum vreun an la o postare de-a mea despre Bulgaria... am zis eu ca "ceva" nu mai stiu exact ce, costa gen 5 lei si tu ai venit si m-ai corectat imediat si mi-ai zis sa nu mai imprastii informatii false, caci costa 5,5 LEI! Ceva de genul asta... o diferenta infima. Asa ca am considerat si eu ca este necesar sa te corectez caci ala NU este un calculator de costuri.

Este un PDF informativ cu tarifele. Sa dam oamenilor informatii corecte si complete, nu?

Ti-am mai multumit de 100 de ori pentru informatiile PE care le dai pe aici dar uneori stilul tau de a te exprima lasa mult de dorit. Nu neg multitudinea de cunostinte ce le detii.

Se vede ca esti un om plimbat, stilat, cultivat, umblat dar prin modul in care atragi atentia asupra unor lucruri dai doar dovada de un comportament înțepător, bădăran, tip bully.

Mentalitatea ta este ca eu sunt un prost si tu esti cea mai desteapta. Daca sunt prost atrage-mi atentia intr-un mod care sa dovedeasca inteligenta ta, nu o face asa ca nu dai dovada de inteligenta, din contra.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[30.07.22 00:08]

@⭐ValentinB_88⭐:

Sa dam oamenilor informatii corecte si complete, nu?

Păi şi tu de ce dai oamenilor cele mai proaste variante? Aşa-i ajuţi tu? Şi asta după ce atâţia te-au tot ajutat pe aici. Pfff...

Cu calculatorul tău mirobolant se ajunge la un cost astronomic de 637,75 TL pentru un banal drum cu maşina de la Edirne la Kuşadasî.

Eu, aşa mai băbeşte, vin cu o variantă mult mai ieftină, verificată de mine personal în repetate rânduri de-a lungul anilor, mai puţin podul de la Gelibolu pe care încă nu l-am traversat, dar o voi face cu certitudine anul acesta

Traseul propus de mine implică un scurt tronson de autostradă de la Kavakkoy până la podul Canakkale 1915 care costă 36,50 TL, plus podul care costă 200 TL, apoi autostrada O 33 Candarli - Menemen, care costă 55,50 TL, centura Izmirului care este gratuită şi apoi pe O 31 spre Aydin cu ieşire la Torbali, cost 6,50 TL.

Adunându-le, tot băbeşte desigur, ajung la un cost total de 298,50 TL, adică la mai puţin de jumătate faţă de varianta propusă de tine, de fapt, de mirobolantul calculator .

Mai adăugăm şi economia de carburant, că tot s-a dublat preţul faţă de anul trecut, pentru diferenţa de 135 kilometri dintre cele două trasee şi apoi ne gândim cum ar fi mai bine şi mai ieftin.

Ca timp, nu sunt diferenţe între cele două variante de traseu, aici intervenind şi abilităţile şi stilul de condus al şoferului.

Varianta mea este mai solicitantă pentru şofer, dar mult mai frumoasă ca peisaje, drumul urmând îndeaproape linia mării, varianta ta are avantajul multor kilometri pe autostradă unde nu vezi nimic

Când calculezi singur diverse variante ai posibilitatea de a o alege informat pe cea mai potrivită pentru tine, altfel înghiţi precum guguştiucul ce-ţi bagă pe gât calculatorul. Tu nu ai fost în stare să dai şi altă variantă

Aşa cititorii au deplina libertate de a alege, mai ieftin sau mai scump, după dorinţă şi portofel.

=

Stiu ca te deranjeaza foarte tare linkurile puse de mine doar din prisma faptului ca le-am pus EU pe care nu ma suport dintr-un motiv pe care nu reusesc sa il inteleg. Daca il punea (...) sau (...) sau alte persoane din bisericuta ta, cu siguranta nu te mai ofuscai atata.

De fapt, eu devin brusc alergică la copy/paste şi nu doar în cazul tău şi deseori ripostez

Prin acuzaţiile legate de "bisericuţă" jigneşti gratuit şi alţi useri cu care nu ştiu ce ai de împărţit. Ai ceva cu mine, ok, treaba ta, dar ce ai cu alţii?

Faptul că eu apreciez opiniile anumitor useri şi că am încredere în sfaturile şi recomandările acestora este fix problema mea şi nu trebuie să mă justific în faţa ta.

Pe mâna ta nu aş risca să merg nici până la cel mai apropiat mall. Asta este

=

Ti-am mai multumit de 100 de ori pentru informatiile PE care le dai pe aici dar uneori stilul tau de a te exprima lasa mult de dorit. Nu neg multitudinea de cunostinte ce le detii.

Se vede ca esti un om plimbat, stilat, cultivat, umblat dar prin modul in care atragi atentia asupra unor lucruri dai doar dovada de un comportament înțepător, bădăran, tip bully.

Nu eşti tu în măsură să-mi judeci mie comportamentul. Vezi-ţi mai întâi lungul nasului

Bine că ştii neologisme, precum bullying, oricum folosit într-un context nepotrivit, dar nu ai ştiut niciodată ce înseamnă fair play

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[30.07.22 11:37]

@nicole33:

Cu calculatorul tău mirobolant

Nu este "calculatorul meu" ca nu l-am conceput eu si nici nu am venit cu el de acasa. Puteai sa o spui intr-o maniera mult mai prietenoasa ca "bai valentine, vezi ca (virgula) calculatorul asta din linkul postat de tine, este ok pe distante scurte dar pe distante lungi da erori". Si atat... elegant fara moartea caprioarei cum iti place tie sa faci.

Pe celelalte forumuri unde a fost postat oamenii au spus multumesc sau nu au spus nimic si au trecut mai departe. Nu au stat sa judece cum o faci tu mereu pentru tot ce postez eu si tot ceea ce fac.

Ma repet, daca oricine altcinea punea acel link, sunt sigur ca daca era sa comentezi o faceai intr-o maniera super prietenoasa, cum vad ca si scrii mai sus cu prietenele tale dar daca am pus eu... taierea capului direct!

___

In rest pentru tot ce ai scris nici nu iti mai raspund. Un weekend placut sa ai si multa intelepciune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1081-1110] — din total 1316 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.63199186325073 sec
    ecranul dvs: 1 x 1