ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
SEP-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
76.67%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cunda. Cea mai nasoală mâncare din Turcia

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu foamea-n gât, după 850 km, ajungem pe insula Cunda.

Abia așteptam să o văd, trăiam cu impresia că e ceva de vis, aveam mari emoții.

Și da, e frumușică și scumpă, dar, totuși, recomand cazare în Ayvalik și o vizită pe insulă, fără să faceți greșeala de a dori să mâncați vreo șaormă sau vreo altfel de cărniță gătită tradițional, în afară de aperitive și carne din animale marine, nu veți găsi.

Utilitatea articolelor despre mâncare

Privesc înapoi și nu regret nimic. Poate nu întâmplator am ajuns în Cunda. Mă gândesc că pot fi utilă celor care doresc (ca și mine) să meargă pe insulă. Nu am găsit decât pe TripAdvisor impresii despre restaurantele de acolo, m-am bazat pe notele excelente și pe câteva cuvinte chioare dar lăudabile adresate cărciumarilor. Nu concep să gătesc în chicinete și nici să mănânc sandvișuri când sunt în vacanțe doar de dragul de a vizita/bifa cât mai multe “ținte” , dar respect alegerea fiecărui turist pentru că suntem diferiți și asta e excelent.

Utilitatea unor impresii despre mâncare (din punctul meu de vedere) constă în informarea turiștilor despre felurile de haleală din zona vizitată, prețuri, ospitalitate și profesionalism, ambianță, starea de spirit pe care ți-o dă o mâncărică, despre calitatea gustului și gustul calității. Eu nu bifez locuri, nu am liste, nu am ținte, îmi place să trăiesc clipa și să mă bucur de ceea ce îmi oferă viața în momentul respectiv.

Prefer să-mi amintesc cu plăcere și despre ceea ce am savurat într-un anume loc în timp ce pomenesc de un obiectiv turistic.

Așadar, închid paranteza lungă și revin pe Cunda:

Cazați la Giritlioglu hotel - vezi impresii, întreb băiatul de la recepție unde putem halimosi, în limba mimei, alta nu era accesibilă.

Îmi dă două cărți de vizită, îi mulțumesc frumos, îmi iau omul din dotare și pornim cu mașina spre port.

De pe google maps știam un loc de parcare, la intrarea pe faleza. Parcăm, plătesc 30 lire și căutăm restaurantele cele mai bune de pe TripAdvisor.

Faleza Cundei este superbă, mă bucur să văd bărcuțe mai mari sau mai mici, culorile îmi încântă ochii obosiți.

Terasele sunt înșirate ca mărgelele, toate sunt frumoase, atrăgătoare.

Cunda este renumită pentru pește, fructe de mare și meze, aperitive. Asta am aflat acolo, dacă știam nu mergeam neam pe insula asta.

Au zeci de preparate pentru meze, vă dau câteva exemple: iaurt dulce cu ghimbir și rozmarin, midii umplute cu orez și stafide, iaurt iute cu ierburi și usturoi, humus cu anghinare, frunze de vinete prăjite și asezonate cu iaurt, chiftele din grâu sau chiftele din linte, frunze de viță de vie umplute cu orez, nuci și stafide, caracatița murată, pasta de fasole cu roșii uscate si ulei de măsline si multe, multe alte combinații de te ia capul…

Fiecare terasă dispune de o tablă pe care turcii au scris ceva cu creta, indescifrabil pentru mine. Printre mese observ vitrine frigorifice pline cu pești sau cu niște boluri pline cu diverse produse colorate în fel și chip. Habar nu aveam că nu vom găsi ceva bun de mâncare, e prima dată când pățesc așa ceva în Turcia. Sper că și ultima, o să fiu mai atentă pe viitor, o să studiez cârciumile mai mult decât cazările. Prețurile nu contau, eram pe faleză, în port, peste tot în lume sunt prețuri mari la terasele din porturi.

Ajungem la Nr 1 de pe TA, locul e drăguț, are note maxime. E de bine, zic. Turcii, ospitalieri, zâmbareți, ca de obicei. Ne așezam la o masă, primim apă, așteptăm. Și așteptăm. Și noi și turcii.

Zic: “meniu”

Turcul: “kfdfgdxcc” , nu am înțeles nimic.

Mă invită turcul insistent să mă ridic de la masă și să-l urmez. Până m-am prins ce vrea, a trecut ceva timp. Eu obosită și nervoasă, ăla nervos.

Merg cu el la vitrina frigorifică, îmi arată “meniul” : castroane pline cu niște paste (gen humus), tentative de chestii amestecate cu legume și mirodenii, pești proaspeți, o caracatița murată, ceva calamari…

Mă enervez îngrozitor, mulțumesc omului turc, îmi iau soțul de la masă, îi explic, se enervează și el.

Intrăm și în următoarea cârciumă, terasa frumoasă, cer meniul și mi se arată o vitrină colorată.

Măi, scot cartea de vizită de la gazda mea, mergem și ne proțăpim la Cunda Deniz Restaurant.

Vine un turc, cer meniul, mă invită în interior, la vitrină. Vorbea bine mima, ca și mine.

Mă vede un tânăr ospătar, era blond dar rupea un picuț de engleză. În sfârșit am găsit un om care să îmi explice de draq e în castroanele alea, care e treaba cu Cunda asta, sunt toți vegetarieni sau pocăiți?

Șaorma? Pide? Ceva mortăciuni la grătar? Bine, să vă spun cinstit, acolo nu exista grătar, ei numesc “grătar” prăjeala în ulei :)

Da, spune el, chiftele din pește, se fac din pasta asta, și-mi arată castronul din vitrină :D

Calamari prăjiți? Da, sigur.

Caracatița la grătar? Sigur că da :)

Cartofi prăjiți? Normal…

O salată de roșii? Bineînțeles!

Halloumi la grătar? Sigur!

Măi să fie! Ăsta înțelege sau doar aprobă? Vedem ce aduce la masă, îmi zic.

Comand și o cafeluță turcească, un expresso, două ceaiuri, apa o primim “din partea casei” , mațele urlau, încercăm să ne relaxăm, mâncasem tot drumul numai sandvișuri de acasă, aceasta ar fi trebuit să fie o masă bogată, un “prânzo-cină” Dumnezeesc, dar Alah nu a fost de acord cu noi :)

A venit salata pe un platou, acesta consta în felii de roșii acoperite cu multă ceapă roșie tăiată rondele.

Primim și brânzica prăjită, nu la grătar, se băteau lupii la gura noastră. Am zis brânzică, nu?

Să ne înțelegem: în afara de salată totul era pus pe farfurioare mititele, pentru aperitive sau desert=))

Și soțul mă întreba: “de ce ai comandat atât de multe?” =))

Vine un turc și aduce chiftelele și cartofiorii prăjiți! Wow! Patru chifteluțe amărâte, din carne de pește, aveau în compoziție mai multă mentă decât carne:(

Am mâncat o chifteluță, îmi venea să vomit. De foame, omul meu diabetic a devorat cele trei guguloaie, au mers cu ceapă.

Caracatița… hmm… mi-au înghețat dinții, erau două degete murate, pudrate cu boia dulce. Oribil!

Iată vedeta serii: inele de calamari :)

Ultima comandă de pe lista mea, câteva inelușe fierbinți, îngrămădite pe o farfurioară de tort, am primit și un mujdei care avea consistența unei salate de icre.

Ne-am bătut pe inele, am mâncat ceapă în seara aia cât am mâncat toată vara, cartofii erau din aceea congelați, am umflat mațele, ne-am liniștit, ne puteam plimba “sătui” prin bazarul colorat aflat în spatele teraselor. Oricum, altceva nu ai ce face pe insula Cunda, din păcate:(

Cafeluța mea a fost un deliciu, ceaiul la fel, expresso era de fapt ness…

Nici nu am observat când s-a umplut terasa, toate mesele erau pline. Turcii erau fericiți, mâncau tot felul de chestii de care nu am avut curaj să mă apropii.

La noi în casă se mănâncă mai mult fructe și legume, lactatele sunt la loc de cinste, carnea nu e de bază (exclus carne de porc din cauza diabetului) aleg întotdeauna calitatea, nu cantitatea, gătesc aproape zilnic.

Dar, eram în Turcia, în vacanță, doream un răsfăț culinar, nu mi-am imaginat vreodată că nu găsesc un meniu “omenesc” , bucate pe alese, o pizza turcească, Adana sau mai știu eu ce bunătăți.

Ei bine, se poate, poți face foamea în Cunda, asta dacă ești mofturos ca mine :D

Eu nu înțeleg cum de în Konya, care e cel mai religios loc din Turcia, găseam de toate, pe alese, iar pe insula asta nu era nimic normal:(

Îmi amintesc perfect de cea mai bună pide (pizza) din viața mea de băbuță pitică, pide savurată în Konya în timp ce priveam Mausoleul Mevlana și Moscheea Selimiye.

In fine, a trecut momentul, vreau să fiți informați, de-aia vă obosesc cu literele mele.

Ne-am scos pârleala dimineața, la hotel, am avut parte de un mic dejun regal. O fi zis doamna de la hotel că suntem fugiți de acasă :D

Nota de plată? O să râdeți? 540 de lire, adică vreo 130 lei.

Puteam să dau și o mie, nu conta. Dar nu pe ceapă, roșii, cartofi congelati, mentă, degete de caracatiță congelate și murate…

Așadar, NU, nu recomand nicio terasă din port, de pe faleză, mai bine mâncați înghețată și admirați împrejurimile, sunteți mai câștigați.

Nota acordată de mine e pentru tot ceea ce înseamnă terasă și mâncare pe insula Cunda, exceptând înghețata tradițională și cafeluța.

După cum bine mă știți, pentru mine e mai importantă mâncarea decât oricare obiectiv turistic de pe planeta asta, hrana înseamnă bună dispoziție, relaxare, sănătate, energie, o stare bună de spirit și uneori (mai cu seamă în vacanțe) răsfăț.

Optez mereu pentru echilibru, dar am nevoie de “combustibil” pentru a funcționa normal, pentru a mă plimba, a vizita și a înțelege ceea ce vizitez.

Alegeri inspirate, informate și savuroase vă doresc!


despre SERVICII

Oamenii sunt ospitalieri, amabili. Dar ce folos? Lipsește mâncarea caldă, căutată de mine, un om obișnuit.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Prețuri mari pentru niște nimicuri condimentate, rele la gust.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Amplasat pe faleza superbă din Cunda, locul e de nota zece, dar e bun doar pentru a savura o cafea și a privi bărcuțele și marea.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 01.11.22 15:28:47
Validat / Publicat: 01.11.22 16:23:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 2817 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Restaurantul Deniz, foarte frumos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72800 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [01.11.22 16:10:27] »

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Ayvalik, AYVALIK" (nou-creată pe sait)

mishu [01.11.22 16:58:15] »

@krisstinna: Pare funny, dar nu pentru cel caruia i se intampla . Ma gandeam uitandu-ma la poze unde spuneai (si in text de altfel) ca ceaiul a fost bun, si ma gandeam ca un final, de foame as fi mancat paine cu ceai. Acum cand am fost si eu in Turcia, imi placea sa beau ceaiul lor traditional si imi aduceam aminte de copilarie si de ceaiul cu putin rom in el.

Si cred ca cele povestite de tine vor fi o adevarata atentionare pentru cine va ajunge pe acolo si ai mare dreptate, alaturi de cazari si mancatoriile trebuie studiate bine .

Felicitari, votat cu mare drag.

webmaster [01.11.22 17:30:09] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil [01.11.22 22:59:27] »

Păcat de așa „țeapă” la mâncare! Bine ca știu, din acest review, cam cum este cu mâncarea acolo, să nu aleg Cunda și terasele ei de lângă litoral! Știu, însă, că și tu ești un pic mai selectivă când e vorba de mâncare (ca să nu spun „mofturoasă” !) Ăsta nu-i un lucru rău, este chiar bine că nu accepți orice, daaaaar, mie, dacă-mi este tare foame, aleg cam ce cred că mi-ar plăcea dintr-o vitrină, care să fie - cât ce cât - pe gustul meu! Oferta de mâncare din vitrinele pozate, mi se pare variată, și-aș fi ales câte ceva!

Am mâncat și eu în Turcia și mi-a plăcut mâncarea. Este adevărat că nu în Cunda-Ayvalik, ci în alte părți (Istambul, Antalya, Cappadocia). Mi se pare că ei gătesc oarecum ca noi, cu mici diferențe, însă. Cu cine am vorbit despre mâncarea turcilor, au fost mulțumiți, unii chiar încântați!

Dar despre gusturi e mult de spus, fiecare le are pe ale lui!

Felicitări pentru articol și poze!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [02.11.22 00:00:33] »

@krisstinna:

Dar, eram în Turcia, în vacanță, doream un răsfăț culinar, nu mi-am imaginat vreodată că nu găsesc un meniu “omenesc” , bucate pe alese, o pizza turcească, Adana sau mai știu eu ce bunătăți.

Ei bine, se poate, poți face foamea în Cunda, asta dacă ești mofturos ca mine

Am citit articolul încă de când a fost postat şi crede-mă că nu am ştiut ce să fac: să râd sau să plâng?

La prima vedere şi în baza multelor experienţe anterioare, aş fi zis că nu este posibil să faci foamea în Turcia. Când am citit ce ai comandat şi după ce am văzut şi pozele, ţi-am cam dat dreptate: multe aiureli şi pentru o persoană mai puţin mofturoasă ca tine, tradiţionale, dar tot aiureli.

Primim și brânzica prăjită, nu la grătar, se băteau lupii la gura noastră. Am zis brânzică, nu?

Am mâncat deseori în Turcia halloumi făcută pe plită electrică, cu doar foarte puţin ulei, astfel că nu era nici prăjită, nici la grătar, iar mie mi-a plăcut de fiecare dată. Ce-i drept arăta mai bine decât cea în poza P20.

Din chestiile alea din vitrine se putea încropi cu uşurinţă o serie întreagă de aperitive, aduse, firesc, pe farfurioare mititele, dar mai greu un fel principal pentru a ţine de foame.

Merg cu el la vitrina frigorifică, îmi arată “meniul” : castroane pline cu niște paste (gen humus), tentative de chestii amestecate cu legume și mirodenii, pești proaspeți, o caracatița murată, ceva calamari…

Chestia asta că să ceri meniul şi să te invite la o vitrină cu Look, look, să-ţi alegi ce vrei am păţit-o şi eu de câteva ori în zone mai puţin turistice, în cazul meu oferta constând în diverse tipuri de peşte şi ceva fructe de mare, probabil şi scumpe, dar oricum neinteresante pentru mine, eu alegând mai mereu miel la mâncătoriile din afara resortului.

Cafeluța mea a fost un deliciu, ceaiul la fel, expresso era de fapt ness…

Cu ceaiul nu dai niciodată greş, dar cu cafeaua, espresso, cappuccino etc. sunt mari şanse să primeşti variante de la tonomat, pe bază de cafea instant, deci proaste.

Îmi pare rău pentru experienţa dezamăgitoare avută pe insula asta, însă sunt sigură că ai recuperat prin alte părţi

krisstinnascris / TELEFON [02.11.22 07:48:03] »

@mishu: Citind ecoul tău îmi dau seama că am uitat să scriu dacă am avut sau nu pâine pe masă, nu mai știu. Eram nervoasa și nu am fotografiat nici chifteluțele mentolate

De câțiva ani aveam dorința asta, să vizitez Cunda. Regretul este că soțul meu nu a fost încântat deloc, el e gurmand din fire, ca toți diabeticii. Dacă omul meu nu se simte bine atunci se duce naiba tot sejurul, el e important, nu eu.

Pâine și ceai am consumat toată ziua, pe drum, îmi era suficient

Poate nu scriam articolul dar m-am gândit la utilitatea lui, poate va fi de folos cândva, cuiva.

Multumesc de vizită

krisstinnascris / TELEFON [02.11.22 07:49:03] »

@webmaster:

krisstinnascris / TELEFON [02.11.22 07:58:42] »

@doinafil: Nu consider țeapa, ci doar o experiența, ai văzut că am comandat câte ceva, n-am flămânzit.

Ce spui, dacă te duc la o cârciuma pe malul mării, una de lux, nu au meniuri și ești obligată sa mănânci zacuscă pe pâine la prețuri uriașe?

Eu nu mănânc orice, e adevărat. Îmi controlez caloriile, nu mănânc după ora 17 decât in vacanțe sau la petreceri. Am o vârstă și sunt mai selectivă, trebuie să am grijă.

Eu ador mâncarea turcească, excluzând chestiile alea din castroanele Cundei

Omul meu e carnivor, asta e o mare problemă pe insulă, aici am vrut să trag un semnal de alarmă.

Multumesc de vizită

krisstinnascris / TELEFON [02.11.22 08:10:03] »

@nicole33: Nu vrei să știi ce m-a bombănit omul meu...

Zicea într-una "ce draq vă place și vă atrage o insulă, nu înțeleg" El nu suportă ideea de insulă, zice că nu e in siguranța și nu poate fugi cu mașina dacă se întâmplă "ceva"

Era foarte nervos, avea dreptate. De altfel am avut noroc cu hotelul, doar acolo i-a plăcut. In rest, nu a vrut să cumpere nimic nici din bazar, era tare supărat și obosit.

El nu bea cafea turceasca, adică la ibric. El vrea doar expresso, să fie tare, cu spumă și fără zaț. In schimb adoră ceaiul turcesc, nu-i mai trebuie altceva de băut dacă are ceai

Eu mă bucur că am văzut Cunda, acum știu ce-i de capul ei, nu mai poftesc la ea

As alege Ayvalik întotdeauna, nu aș recomanda nimănui Cunda, niciodată.

Multumesc de vizită

Zoazore [02.11.22 14:53:13] »

@krisstinna:

care e treaba cu Cunda asta, sunt toți vegetarieni sau pocăiți?

Asta e totala! Sunt doar musulmani

Au zeci de preparate pentru meze, vă dau câteva exemple: iaurt dulce cu ghimbir și rozmarin, midii umplute cu orez și stafide, iaurt iute cu ierburi și usturoi, humus cu anghinare, frunze de vinete prăjite și asezonate cu iaurt, chiftele din grâu sau chiftele din linte, frunze de viță de vie umplute cu orez, nuci și stafide, caracatița murată, pasta de fasole cu roșii uscate si ulei de măsline si multe, multe alte combinații de te ia capul…

M-a luat si pe mine! Oricum, nici pe mine nu ma atrage nimic.

Da, asa e! Este o experienta. Nu placuta, dar experienta.

krisstinnascris / TELEFON [02.11.22 19:40:14] »

@Zoazore: Păi musulmanii mănâncă bine, turcii au preparate super gustoase, mănâncă și legume dar și carne.

Măi, din filmele turcesti am văzut că doar cei sărmani mănâncă frunze prăjite, chestii ieftine, cu mirodenii, puse in castroane. Ori eu m-am asezat în buricul buricului, acolo unde prețurile explodează, pentru a savura ceva bun

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ty_ty [26.03.23 12:18:18] »

Imi pare rau ca nu ai inteles ce este Cunda... Merg acolo de cativa ani si am batut aproape toate restaurantele si nu am avut nimic de comentat... poate de preturi... in 2012 cand am descoperit Cunda lira era mai sus decat leul nostru

... toate restaurantele de acolo servesc fructe de mare si peste "la botul calului"... teoretic toate proaspete... de unde si preturile relativ mari... acolo nu vei gasi kofete, adana, durum si altele asemenea... cel putin nu la restaurantele de pe faleza... toate au acelasi model de afacere: te duci si iti alegi ce vrei sa mananci la aperitive din vitrina - sunt fel de fel de aperitive cu peste si fructe de mare... trebuie sa stii ce servesc sa ai noroc de un turc ospatar care sa stie engleza sau sa stii un pic de turca si sa intelegi ce vei manca

... ca amuzament prima oara cand am fost acolo am aratat cu degetul si am ales ce sa iau la aperitive... nu m au dezamagit, dar, inca o data, stiam ca acolo sunt doar fructe de mare si pește... de ex la un restaurant acum cativa ani am mancat numai caracatita la cuptor care este aperitiv si portia e mica (si scumpa parca), dar extraordinar de buna... greu cu mujdeiul de usturoi- la ei e cu cartof facut????

... daca vrei si pește sau ceva proapăt prins trebuie sa mergi cu un băștinaș sau să ceri ce au luat si altii - daca iti place... sau să ai noroc de un chelner care știe engleză, deși unele denumiri ale preparatelor nu le știam nici în engleză????... de atunci am mai studiat și am mai învățat inclusiv în turcă...

Până la urmă contează experiența și amintirile frumoase cu care rămânem... iar Cunda e o insulă frumoasă, iar Ayvalik ul are un farmec inegalabil, inclusiv zonele adiacente...

Vă doresc tuturor vacanțe memorabile!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, ty_ty

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05821418762207 sec
    ecranul dvs: 1 x 1