Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 107198

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 44 / 45

adrianbogdanAU96r[11.08.23 12:57]

@GOTHIC68: bună! Nu îți face probleme cu privire la kgs, numărul mașinii este în baza lor de date, tu de duci la posta sau la ghișee cu talonul mașinii, îți încarcă contul fără card sau stiker

Cu privire la a doua întrebare, pot sa îți spun ca trebuie sa încarci cardul cu vreo 800,900 lire și când treci prin porți îți descarcă costul tronsonului de drum.

Cine îți da în contextul actual o suma precisa sa pui pe contul kgs îți spune povesti, pt. Ca nimeni nu știe ce drum accesezi tu la un momentdat

Oricum cât plătești pe superdrumurile din Turcia este infim fata de cât dai pe biletul la all inclusiv.

Hai, drum bun și fără stresuri inutile, Turcia este frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

GOTHIC68GD4r[11.08.23 17:50]

@adrianbogdan: Da, Turcia este frumoasă, datorită acestui fapt am ajuns sa ne dorim sa mergem an de an acolo unde ne este OK;

în ceea ce privește traseul este unul bine stabilit, iar cel mai scump ca si costuri este traversarea peste pod, dar nu ne mai dorim acest lucru, am trecut anul trecut... preferam trecerea cu feribotul la dus atat pentru frumusetea vacantei dar si pentru ca avem suficient timp respectiv vom avea o cazare intermediară la Canakkale. Mulțumesc frumos pentru sfaturi!

Vacanță plăcută tuturor celor care iubesc Turcia!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[12.08.23 23:55]

@GOTHIC68:

Pierdut sticker HGS. Cum procedez... am gasit numai un talon probabil necesar pentru încărcarea cu cash dar am posibilitatea sa încarc online contul cu o anumita suma. La trecerea printre porti se poate face citirea numai după numărul de înmatriculare sau este STRICT nevoie si de acel sticker?

Cum ţi-a răspuns deja colega Adrianbogdan, sticker-ul fizic nu este absolut necesar, fiind suficient ca maşina cu numărul respectiv să fie înregistrată la ei în sistem.

În urmă cu câţiva ani, am rătăcit prin casă sticker-ul HGS şi am plecat fără el în Turcia, cu gând să cumpăr altul nou. Tipul de la ghişeu mi-a regăsit imediat maşina în sistem şi doar mi-a reîncărcat vechiul cont. Am mers fără HGS în geam şi a fost OK, doar că plăţile s-au reglat pe cont cu câteva zile întârziere, dar de atunci s-au mai perfecţionat şi ei. Anul următor am mers şi HGS-ul, găsit între timp, lipit pe parbriz şi a fost la fel de OK.

Este foarte bine că poţi să încarci online contul, contra unui comision bancar minim, astfel scăpând de drumurile şi de timpul pierdut la PTT.

La fel de bine poţi plăti cu card bancar sau cash direct la porţile de ieşire, dacă treci prin prima poartă, cea mai din dreapta.

Centura Izmirului a fost mereu gratuită deşi arată ca o superautostradă.

în ceea ce privește traseul este unul bine stabilit, iar cel mai scump ca si costuri este traversarea peste pod, dar nu ne mai dorim acest lucru, am trecut anul trecut... preferam trecerea cu feribotul la dus atat pentru frumusetea vacantei dar si pentru ca avem suficient timp respectiv vom avea o cazare intermediară la Canakkale.

Eu am preferat la întoarcere podul care m-a costat 200 lire turceşti, dar a meritat fiecare bănuţ. Am avut cazare în Gelibolu.

Încă nu simt nostalgia traversărilor cu feribotul, nu cu mult mai ieftine decât podul, dar mult mai consumatoare de timp şi de nervi. Încă nu am uitat ultima traversare când mi-au înghesuit maşina pe ferry de nu puteam deschide uşa şoferului. Noroc că nu am avut vreo necesitate urgentă pe durata traversării.

Urmează să plecăm în Marmaris

Ce hotel ai ales în Marmaris?

Drum bun şi vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

GOTHIC68GD4r[13.08.23 16:10]

@nicole33: Va mulțumesc pentru sfaturi.

În Marmaris avem cazare la Pasa Beach, un hotel la care am mai fost si unde ne-am simtit OK...

Nu am vrut sa riscam alegând serviciile unui alt hotel deoarece acum suntem însoțiți si de alti prieteni, sper ca alegerea sa fie din nou inspirată. Oricum pe Tripadvisor, recenziile din ultima perioadă despre Pasa Beach sunt majoritatea OK.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adrianbogdanAU96r[13.08.23 17:08]

Bună! Azi am. intrat în Turcia pe la Hamzabeyl relativ ușor, ceasul arata ora 4 când m-am. pus la coadă la bulgari, am intrat în Turcia pe la ora 5.

Prețul la motorina 39 lire turcești.

Am extras din bancomat 3000 lire pentru o paritate de 112 euro și 8% comisionul bancar.

În zonaVize unde avem cazarea vremeA bunicica, azi a bătut vântul și m-am. pacalit pt ca m-am ars.

Azi nu am. reusit sa incarg cardul HGS.

Posta PTT nu lucrează.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Cri1959GD[13.08.23 20:50]

@GOTHIC68:. Intrati pe un calculator, laptop si tastati PTT-Turkey, deschideti pagina si in partea de jos alegeti HGS, apoi sus in dreapta inregistrare clienti si urmati pasii. Dupa ce aveti cont de HGS, descarcati pe telefon doua aplicatii, prima HGS unde vizualizati soldul si trecerile, a doua PTT-BANK unde incarcati contul folosind un card, simplu. Va deschideti cont cu numarul de pasaport inregistrat la HGS si cu o adresa de mail pe care o veti confirma, parola poate fi numarul de masina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[13.08.23 22:10]

@adrianbogdan:

Azi nu am. reusit sa incarg cardul HGS.

Posta PTT nu lucrează.

Nici la noi oficiile poștale nu sunt deschise duminica

Dar nu era mai simplu sa-ti faci cont in aplicație și sa încarci online HGS-ul contra unui comision modic?

Sunt tare curioasa pe unde veți colinda anul acesta ????

Vacanta plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

valentinagPM[04.09.23 18:20]

Fara hgs nu se poate? Nu mai sunt portile unde poți plati cash?


expertuGD[05.09.23 15:32]

@valentinag: Se poate si fara HGS. Acele porti inca exista. Doar ca este mai comod sa treci direct fara sa mai opresti la fiecare punct de taxare sa platesti cash.


GOTHIC68GD4r[06.09.23 15:25]

@valentinag: Buna ziua,

Tocmai ce ne-am intors din Turcia. Noi am alimentat cu 500 lire turcesti, pe site, prin plata cu card bancar, nu am facut niciun alt cont, nu am descarcat nicio aplicatie HGS, pur si simplu am introdus datele pașaportului vechi - cel cu care am fost inregistrati - mai apoi am introdus numărul de înmatriculare, am ales suma, am introdus datele cardului... si gata, sumele ce ne-au fost retrase de catre HGS fiind urmatoarele:

60 + 60 lire turcești pentru autostrada Candarli-Izmir-Aydin si retur (dus-intors) + 205 lire turcești pentru una traversare pod nou la intors, (la dus, am platit cash 165 lire traversarea cu feribotul) asa ca daca sunteți înregistrat/a în sistemul HGS în anii trecuti alegeti aceasta varianta si scapati de stres. Bineinteles, alimentati cu suma ce va este necesara in funcție de traseul ales de dvs.

Oricum la vama, la intoarcere, plătiți tot ce datorati în cazul în care turcii constata nereguli...si noi am plătit o mica amendă de 38 RON, am văzut și când am fost fotografiati de camera de supraveghere...depășire viteza, asta este.

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marian ursuSV1r[09.09.23 13:28]

Bună ziua,

Diseară plec în Antalya pe ruta Razgrad - Omurtag Hamzabeyli- autostrada 0-7 - Adapazari - Buzuyuk-isparta, a venit cineva recent pe aceas traseu?

Mă interesează dacă au fost probleme cu inundațiile?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

valentinagPM[12.09.23 10:59]

Multumesc pentru raspunsuri. Vor parintii mei sa se duca la Istanbul, tata mai ales, n-a mai fost din 92 acolo. Nu si-ar face HGS ca sigur nu se mai duc prea curand si nici nu stiu daca o sa se descurce. Ma gandeam sa treaca pe la portile cu plata, daca mai exista, ca o sa le fie mai usor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[27.09.23 14:02]

Pentru cei care se duc cu masina in Turcia: aveti grija, masinile cu radar sunt si de alte culori, nu numai albe. In mod normal, orice masina oprita pe dreapta (mai ales cele cu botul spre voi), poate fi masina cu radar. Am vazut si masini din astea oprite pe partea stanga a autostrazii sau a drumurilor nationale, bagate in alveolele din mijlocul drumului.

In concluzie, orice masina oprita pe sosea poate fi radar. Inainte de ele sunt niste triunghiuri de averizare puse pe jos, pe marginea drumului, ca in poza de aici: trthaber.com/haber/gundem ... lkti-83901.html, dar pot sa nu fie observate.

Ca o noutate, au inceput sa faca supravegherea traficului din drone.

Benzina este intre 6,34 si 6,84 RON, depinzand de zona si de amplasare (de ex. benzinariile de pe autostrada sunt mai scumpe). Eu am schimbat 1 EUR la 28 YTL la Edirne, in general am vazut cam la 27,80 - 27,90.

Berea scumpa, 37 lire la Edirne, 45 lire in Antalya (37 lire la Migros), 50 lire in Cappadocia si la Istanbul. La restaurant 150 - 200 lire.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[27.09.23 21:47]

@Yoda:

Ca o noutate, au inceput sa faca supravegherea traficului din drone.

Am mai auzit povestea asta cu dronele, dar nu îmi este prea clar cum le poti identifica. Zgomot nu fac deloc, de văzut nu știu la ce înălțime zboară. Complicat.

Ceva surprize in vama la întoarcere?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

YodaPA16r[27.09.23 22:47]

@nicole33: Da, asa este, sunt foarte greu de identificat. Daca stau la volan, nu ma uit pe cer sa vad un punct, undeva departe. Nu cred ca sunt multe sanse sa o observi. Informatia mi-a dat-o ghidul pe care l-am avut in Cappadocia, atunci cand mi-a explicat despre amenzi si alte chestii din astea.

Nu am avut surprize, ca stiam ca "am furat-o" deja. Era o masina gri, oprita pe partea dreapta a soselei, cu botul spre mine. Pana sa procesez informatia si sa-mi dau seama ca ceva nu e in regula (intai am inceput sa "gandesc": "Da' cum a ajuns asta aici? ", "Da' de ce e cu fata spre mine? ", "Da' daca e gri si nu e alba, o fi totusi de politie? "), m-au oprit si mi-au dat tichetul. 152 pe zona de 110, pe o sosea dreapta, goala, cu un asfalt perfect. Bine ca nu m-au prins cand mergeam cu 185. Amenda de 71 EUR, cu reducere de 30% pentru plata in doua saptamani, 51 EUR de plata, plus 3 EUR comision la Ziirat Bank, platite la vama. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc comision, dar asta e.

Pe urma am fost atent si am vazut multe masini din astea, multe albe, altele gri, oprite pe dreapta, sau pe stanga soselei/autostrazii.

In rest, Turcia e frumoasa (si ieftina). Ca o mica observatie: o sticla de apa plata de 1.5 litri este 4 lire la A101.28 lire fac un EUR. 7 sticle de 1.5 lire fac 1 EUR, adica mai putin de 5 lei. Un pachet de Ariel de 7.5 kg. aprox. 25 lei costa tot la A101.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[27.09.23 23:11]

@Yoda:

Nu am avut surprize, ca stiam ca "am furat-o" deja. Era o masina gri, oprita pe partea dreapta a soselei, cu botul spre mine. Pana sa procesez informatia si sa-mi dau seama ca ceva nu e in regula..., m-au oprit si mi-au dat tichetul. 152 pe zona de 110, pe o sosea dreapta, goala, cu un asfalt perfect. Bine ca nu m-au prins cand mergeam cu 185. Amenda de 71 EUR, cu reducere de 30% pentru plata in doua saptamani, 51 EUR de plata, plus 3 EUR comision la Ziirat Bank, platite la vama.

Cam mult, dar bine ca a fost singura.

Pe mine m-au oprit de doua ori anul acesta, mașini inscripționate albe, le-am văzut prea târziu, la peste suta in localități, eu și mulți alți turci, aveau tablete cu pozele mașinilor noastre.

Brusc am uitat și turca abia Învățată și engleza pe care o știu de la grădinița, am jucat rolul blondei și m-au lăsat in pace neavând cu cine sa se înțeleagă.

Ma gândeam ca in vama voi avea destul de cotizat, dar am trecut imediat fără costuri.

Anul viitor nu știu dacă voi mai putea ajunge in Turcia, însă, dacă va fi sa fie, ma astept sa plătesc și Restanțele de anul acesta

=

Cat a fost zborul cu balonul?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA16r[28.09.23 07:19]

@nicole33: Nu am zburat cu balonul, am facut doar tururile verde si rosu si am fost la dervisi. Am intrebat insa cat costa balonul si era in jur de 200 - 250 EUR de persoana, depinzand de agentie si de talentul de negociere si de gradul de ocupare la un moment dat. Noi am stat la un hotel aflat peste drum de campul de unde decolau si aterizau, asa ca am zis ca nu merita sa mai dam 500 EUR pentru ca sa si zburam, ajunge ca le-am vazut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Cri1959GD[30.09.23 20:43]

Sper sa fie de folos o informatie:

am pierdut sticherul HGS, am fost la PTT la intrare pe autostrada Edirne -Istanbul si am primit un nou sticher cu alta serie, transferul soldului se face in 7 zile lucratoare. Desi aveam cont si sold incarcat pe vechiul cont trecerile erau trase abia dupa 9 zile.

Concluzie, citirea HGS se face dupa numarul masinii dar sticherul lipit pe parbriz are o antena incorporata si raspunde unui semnal cand te apropi de portile HGS si se scade automat din cont trecerea.

Eu nu aveam sticherul lipit si trecerea se scadea dupa 7-9 zile. Am avut 5 intrari in Mili Park, de 70 tl si au aparut dupa 9 zile, dupa ce am schimbat sticherul.

Daca nu mai aveti sticherul, obtineti altul si dupa 7 zile verificativa contul sa nu aveti treceri neplatite, daca initial aveam sold aprox 500tl dupa 7 zile apareau mereu treceri si am ajuns cu un sold de 150tl.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[30.09.23 22:29]

@Cri1959: Poți trece liniștit și cu stickerul acasă în dulap sau șifonier... "citirea" se face atât prin scanarea etichetei electronice cât și prin scanarea numărului și interogarea lui în baza de date "turcă".

Apropo de etichetele HGS, primele versiuni erau pur si simplu abțibilduri simple fara nimic "inauntru". Astea mai noi, cel putin din 2019 încoace, se vede ca au micro-circuite în interior, mai mult ca sigur citirea este prin tehnologia RFID (Radio-Frequency Identification – Identificare prin frecvenţă radio), iar portile mai noi, alea cu bariera, mai si masoara masina si numără axele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[01.10.23 15:28]

@Cri1959:

am pierdut sticherul HGS, am fost la PTT la intrare pe autostrada Edirne -Istanbul si am primit un nou sticher cu alta serie, transferul soldului se face in 7 zile lucratoare. Desi aveam cont si sold incarcat pe vechiul cont trecerile erau trase abia dupa 9 zile.

Mie nu mi se pare că ai făcut mare afacere solicitând un sticker nou.

Dacă nu cereai transferul soldului de pe vechiul HGS, nu pierdeai 7 zile lucrătoare, posibil 9 zile dacă socoteşti şi un weekend între ele.

Eu am circulat într-un an fără abţibildul lipit pe parbriz şi am constatat o întârziere de maxim 3-4 zile până la reglarea contului cu trecerile din weekend şi nu m-a deranjat deloc acest lucru.

citirea HGS se face dupa numarul masinii dar sticherul lipit pe parbriz are o antena incorporata si raspunde unui semnal cand te apropi de portile HGS si se scade automat din cont trecerea.

Ehh... "automatul" ăsta este discutabil şi este în funcţie de tipul autostrăzii.

În realitate, taxa este scăzută în timp real doar în cazul autostrăzilor mai noi. Cu tot stickerul pe geam, taxele pentru autostrăzile vechi, gen Izmir - Aydin sau Edirne - Istanbul, se decontează cu o mică întârziere.

=

Pe o tehnologie RFID se bazau şi vechile HGS-uri de când s-au inventat ele, parcă prin 2013-14. Ăstea noi, că am luat şi eu unul în mai 2023 pentru o altă maşină, par ceva mai performante, dar nu cine ştie ce, aşa că eu nu voi ezita să-l folosesc în continuare şi pe cel vechi, după caz.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

adrianbogdanAU96r[04.01.24 19:59]

La multi ani! Pe data de 2 ianuarie am umplut rezervorul cu motorină la prețul de 38,17 lire turcesti/litru.

Pentru 100 euro am primit 3170 lire turcesti la casa de schimb din centrul orașului Edirne (zona Eski Cami).

La Istanbul cursul de schimb euro -liră turcească un pic mai bun 3200 lire turcesti/100 euro.

Timpul de ieșire din Turcia 2 ore în cap la vama din Hamzabeiyli și 20 minute la bulgari Lesovo. (ora la care ne-am pus la coadă, 12.05) Pe la 14.25 eram ieșiți din vama bulgărească cu un mic control al mașinii.

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA16r[04.01.24 20:30]

@adrianbogdan: Eu am platit 34,50 lire pe litrul de benzina la Istanbul, pe 03 decembrie. De schimbat am schimbat tot acolo, nu mai tin minte exact la ce curs, dar am impresia ca 32 lire/EUR.

La iesire, la Hamzabeyli, am stat 2 ore si jumatate. Vama plina de romani, erau sa se ia la bataie si sa se loveasca cu masinile. La Ruse, in schimb, cred ca am facut cea mai rapida trecere, ceva de genul trei minute.

Am constatat ca PTT-ul ala din apropierea vamii Hamzabeyli e varza, pustiu de acolo mi-a zis ca mai am 10 lire pe HGS, eu i-am zis ca nu se poate, ca in toamna mi-a zis ca mai am 25 si de atunci am mai fost la Istanbul si inapoi, si a ramas ca el. La Bucuresti am verificat online si din toamna mai aveam de platit 15 lire si ceva, care acum se facusera 68 iar acum se adaugasera 48 lire pentru Edirne - Istanbul si retur. Am platit totul online si am hotarat ca nu mai intreb la PTT, ca e pierdere de timp si de bani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.01.24 20:51]

@adrianbogdan:

Timpul de ieșire din Turcia 2 ore în cap la vama din Hamzabeiyli și 20 minute la bulgari Lesovo. (ora la care ne-am pus la coadă, 12.05) Pe la 14.25 eram ieșiți din vama bulgărească cu un mic control al mașinii.

Cu bulgarii ai scăpat ieftin, probabil şi pentru că nu aţi avut prea multe bagaje şi eraţi şi patru persoane. Sau nu se treziseră încă după Sărbători. Mie încă nu mi-a trecut dezgustul după cele mai recente trei experienţe din vama turco-bulgară, cu scoaterea tuturor bagajelor din maşină, răvăşirea acestora şi inventarierea lenjeriei intime folosite. Am purtat şi mască în pandemie, am schimbat şi paşaportul, am schimbat şi maşina, dar ei nu şi nu, o ţineau pe-a lor cu controlul şi cu excesul de zel.

Nu am înţeles de ce a durat aşa mult în vama turcă. Erau multe maşini?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.01.24 21:00]

@Yoda:

La iesire, la Hamzabeyli, am stat 2 ore si jumatate. Vama plina de romani, erau sa se ia la bataie si sa se loveasca cu masinile.

Că era plin de români, mă aşteptam, dar de ce erau atât de nervoşi?

La Bucuresti am verificat online si din toamna mai aveam de platit 15 lire si ceva, care acum se facusera 68 iar acum se adaugasera 48 lire pentru Edirne - Istanbul si retur. Am platit totul online si am hotarat ca nu mai intreb la PTT, ca e pierdere de timp si de bani.

Puştiul ăla şmecher de la PTT m-a enervat tare în mai 2023 când am trecut pe acolo şi el s-a gândit cum să mă păcălească tocmai pe mine . Nici eu nu intenţionez să mai calc pragul vreunui PTT, acum când am cont pe ambele maşini şi pot verifica şi plăti online contra unui comision infim, scutind şi timp şi nervi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

YodaPA16r[04.01.24 21:10]

@nicole33:

Că era plin de români, mă aşteptam, dar de ce erau atât de nervoşi?

Pentru ca era vam plina de masini. Acuma, daca stai doua ore jumatate, cum sa fii? La turci in vama se mergea pe patru benzi, la patru ghisee si pe urma la bulgari se gatuia pe doua, pe urma pe una, si pe urma se faceau trei. Din astea trei, pe unul era un microbuz si i-a dat jos cu bagajele si i-a luat la intrebari, si restul treceau pe doua benzi. Cand se sugruma drumul, mai toti incercau sa se bage cat mai in fata. In plus, eu cred ca suntem agresivi. Daca asculti cum vorbesc oamenii pe strada, la telefon, toti vorbesc rastit. La volan trebuie sa injuram si sa sarim la bataie.

pot verifica şi plăti online contra unui comision infim, scutind şi timp şi nervi.

Da, e cea mai eleganta rezolvare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

adrianbogdanAU96r[04.01.24 21:48]

@nicole33: da, erau multe masini


adrianbogdanAU96r[26.04.24 15:40]

Bună ziua! Dacă cineva a fost săptămâna acesta în Turcia îmi poate da un curs liră turcească - euro și un preț pe litru de motorină.

Îi rog ce cei care trimit linkuri să nu o facă, din propria experiență cunosc că una e una, alta e alta.

Mulțumesc frumos și vacanță de sărbători cât mai frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinao25GDPHONE4r[26.04.24 17:25]

Bună ziua! Știu ca s a mai discutat insa mi e greu sa găsesc. Ma puteți ajuta sa mi spuneți cum îmi fac contul HGS pentru a plati si verifica on line? Mulțumesc!


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[27.04.24 18:22]

@alinao25:

Ma puteți ajuta sa mi spuneți cum îmi fac contul HGS pentru a plati si verifica on line?

Presupunând că ai deja HGS achiziţionat pentru autoturismul cu care intenţionezi să călătoreşti în Turcia, accesezi saitul:

hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf

Tab-ul din colţul din dreapta sus, cel cu un lăcăţel, îţi va deschide o pagină în care trebuie să te autentifici. Treci numărul paşaportului folosit la achiziţionarea HGS-ului, apoi o adresă de mail validă, apoi parola aleasă de tine, repeţi parola, bifezi că nu eşti robot şi dai click pe "Uye Ol" şi gata. Aştepţi să primeşti pe mail linkul de activare.

Pentru alimentarea contului intri pe acelaşi sait şi dai click pe tabul "Bakiye Yukleme". Ţi se deschide o pagină în care trebuie să completezi numărul paşaportului, apoi numărul de înmatriculare al maşinii şi alegi suma dorită din variantele avute la dispoziţie. Vei fi redirecţionată către pagina în care faci plata cu cardul...

Succes şi vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alinao25GDPHONE4r[27.04.24 18:30]

@nicole33: Multumesc mult!


  • AFIȘATE rsp [1291-1320] — din total 1323 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.65841698646545 sec
    ecranul dvs: 1 x 1