Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 106418

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 7 / 44

tm-tcPM[-]8r[10.08.20 22:28]

@Daniela33:  Ai aici o lista care se actualizeaza constant, a unui tour-operator german cu datele de deschidere ale hotelurilor:

bentour.ch/hotelliste-turkei

Conform listei, hotelurile Gural din Antalya se deschid la 21.08, DAR (!) asta nu inseamna ca data aceasta nu se poate modifica.

​Eu aveam initial rezervare pentru iulie la Selectum Luxury care a anuntat ca se deschide la 15.06, apoi la 01.07 apoi la 15.07 apoi ca nu se mai deschide deloc. In final am vazut ca au anuntat oficial, pe facebook, instagram, etc. ca se deschid totusi pe 15.08.

​Cand am aflat ca nu se deschide decat in 15 august, eu avand 24 iulie, si cu sperante ca se va putea zbura -- nu s-a putut --  am luat legatura cu agentia mea si mi-au spus ca se va oferi un hotel de nivel Selectum gen Calista, Rixos Premium etc.

​Am citit apoi contractul si am citit atent ca trebuie sa se ofere gratuit alternativa la fel sau superioara, si daca chiar nu se gaseste superior se ofera inferior la pret scazut.

​Cum de optiuni superioare nu ducem lipsa (hotelurile MAXX sunt deschise, Regnum la fel) nu ar trebui sa iti faci probleme.

​Citeste totusi contractul pentru a fi bine pusa la punct.

Ce am invatat din toata experienta COVID-19 legat de agentii de turism este ca se poate face orice pe lumea asta (gen mutari de pe Turcia pe Grecia, reactivare pachete anulate fara penalizare, etc), lucruri imposibile in vremuri normale, daca esti bine pus la punct, cunosti legile romanesti si europene, cunosti contractul si cel mai important stii sa ceri si nu te lasi fraierit.

​Daca am citit multe povesti ale unor turisti care au primit diverse variante neconvenabile la mine nu a fost cazul. De ce? Am stiut exact ce trebuie sa primesc. Deci si daca nu se vor deschide hotelurile Gural citeste contractul si daca scrie ca trebuie sa primesti superior si ti se ofera mai slab, cere ce ti se cuvine!

​In final... nu exista agent care sa nu stie totusi ca hotelurile Gural nu sunt comparabile cu eu stiu ce resort de 2 lei...

P. S. S-ar putea sa mai fie o varianta, in cazul in care Gural Belek nu se deschide, dar Gural Kemer da, sa ceri mutarea la cel din Kemer, fara costuri suplimentare evident. In general lanturile hoteliere prefera relocarea in cadrul lantului decat la alte hoteluri pentru ca inclusiv hotelul sau chiar doar hotelul care nu se deschide suporta mutarea ta la alt hotel eventual mai scump.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

crp1972GD[Bucureşti]6r[11.08.20 08:01]

@Corina70:  Eu plec maine la Ephesia in Kusadasi si vad ca nu e pe lista. Va anunt daca m-am cazat.


nrs †SE[Craiova]42r[11.08.20 08:14]

probabil agentia respectiva nu lucreaza cu acest hotel, pe lista sunt hotelurile cu care lucreaza ei nu toate hotelurile de pe litoralul turcesc


Corina70SR[Ploieşti]9r[11.08.20 08:48]

Crp, nrs : pe site exista și lista unitatilor de cazare înregistrate de autoritățile locale. Acolo este într-adevăr și Ephesia, cu certificat valid, însă de Gural nici urma. Primul link conținea lista unitatilor de cazare înregistrate la nivel de minister.  

Iată și cel de-al doilea link.  

ktb.gov.tr/genel/searchho ... rtificateType=5

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

tm-tcPM[-]8r[11.08.20 10:20]

@Corina70:  linkul nu e bun. Exista 2 categorii de certificate: pentru hotelurile înregistrate de  minister și pentru cele înregistrate de autoritățile locale. Linkul tau le cuprinde doar pe cele înregistrate de autoritățile locale care sunt mult mai putine.  

Aici e linkul cu ambele categorii: 

tga.gov.tr/search-hotel-category-en

In alta ordine de idei nici cu linkul acesta nu e ceva ok.

​Sigur, dacă gasesti hotelul pe care îl cauți și are certificat totul ok, dar de exemplu Selectum Luxury anunta peste tot ca se deschid in 15, pe site aici nu apare.

​Kaya Palazzo e deschis (vezi impresii recente pe tripadvisor), dar dacă cauți, cel putin la momentul asta, apare ca e in procesul de certificare... deci tind sa cred ca baza asta de date nu e chiar actualizata...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Corina70SR[Ploieşti]9r[11.08.20 11:23]

@tm-tc:  Da, tot ce e posibil ca informațiile sa nu fie chiar la zi, dar măcar sunt un punct de plecare, în condițiile în care unele agenții de la noi insista cu plata sejurului, dar nu cunosc situația exacta a hotelurilor pentru care au vândut pachete turistice.

În primul meu mesaj pusesem link cu hotelurile înregistrate la ministerul turismului, îl găsisem pe firul de discuție de pe forumul TripAdvisor. ​Abia azi am cautat mai bine pe site și am găsit a doua lista, unde apare Ephesia, despre care întreba alt user.  

În fine, combinând informațiile oficiale cu cele de la turiștii care au ajuns în Turcia, ne putem face o idee mai clara/completa despre hotelurile care primesc și vor primi turiști anul acesta. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

GOTHIC68GD[Campulung Muscel]4r[11.08.20 11:37]

@Corina70:  Buna, Pe 20.08. plecăm spre Kusadasi- Batihan. Aveti posibilitatea sa aflati daca Batihan este pe lista... ? Multumesc anticipat!


tm-tcPM[-]8r[11.08.20 11:41]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Daniela33PM[Timisoara]1r[11.08.20 13:02]

@Corina70 multumesc frumos pentru raspuns.

Nu mi-a raspuns pana acum nimeni la mail, o sa insist  dar se pare ca nici altora nu le raspund cei de la Gural belek. Oricum se pare ca e tot mai sigur ca nu va fi redeschis.

​Cel din Tekirova insa se pare ca va fi deschis. Imi poate confirma cineva ca e un hotel mai bun decat cel din Belek? Parca asa citisem pe undeva... si mai scump?

Ma intreb pe ce criterii vor fi relocati cei care au cumparat deja sejururi la acest hotel.

Poate ma sfatuiti  sa aleg alt hotel la fel de bun ca  si Gural Belek sau superior? Potrivit pt o familie cu 2 copii mici (3 respectiv 1 an)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Daniela33PM[Timisoara]1r[11.08.20 14:08]

@tm-tc:  m-am informat intre timp si consider ca Gural Tekirova nu e potrivit pt copii asa mici, plaja e inferioara cu mult iar noi mergem pt mare si plaja nu pt piscine


tm-tcPM[-]8r[11.08.20 14:28]

@Daniela33:  In zona Belek mai sunt Ela Quality sau Susesi, despre care stiu ca aveau tarife asemănătoare dacă imi amintesc bine.

De Ela nu am avut o impresie foarte buna sincer, după părerea mea a ramas doar numele din ceea ce a fost Ela candva, dar totusi nu pot sa-l numesc hotel slab... poate ma asteptam eu la prea mult - vezi impresii.

Altfel, mai ieftin putin am vazut Sueno Deluxe Belek care e un hotel bun (vezi impresii), dar anul acesta e dezastru pe TripAdvisor, deci nu cred ca e de recomandat și usor mai sus Selectum, pe care l-as recomanda oricui după experiența de anul trecut (vezi impresii), dar se deschide pe 15 August deci nu avem păreri de anul acesta.

Vezi și Calista sau Rixos (vezi impresii) dar sunt deja mai scumpe.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crp1972GD[Bucureşti]6r[13.08.20 07:33]

Am ajuns in Turcia si ne-am cazat la un hotel care este la 120 km de Canakkale. ce si fara fata de anul trecut:

- nimeni la granița turco-bulgara;

- 3 euro platiti ​​turcilor pentru dezintegrarea masinii;

- si o amendă pentru depășirea vitezei in Bulgaria anul trecut, motiv pentru care a trebuit să o plătesc înainte de a intra în Turcia.

O intrebare: daca te-a luat radarul in ​​​Turcia amendă trebuie să o plătești înainte de a părăsi țara sau iti vine in Romania?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[13.08.20 07:52]

@crp1972:  

O intrebare: daca te-a luat radarul in ​​​Turcia amendă trebuie să o plătești înainte de a părăsi țara sau iti vine in Romania?

Sigur nu-ţi vor veni acasă eventualele amenzi luate în Turcia, deoarece Turcia nu este membră a Uniunii Europene şi nu are baze de date comune.

​Singurul risc este acela de a nu putea părăsi teritoriul Turciei fără a plăti. Unii au plătit înainte de a ieşi din Turcia, dar au fost şi cazuri în care unii au scăpat​; cel puţin pentru moment.

Cât a fost amenda bulgărescă?

Cu Ephesia nu-ţi face griji. Chiar dacă, eventual, hotelul nu este deschis, ai şanse maxime să fii cazat la celălalt hotel Ephesia Holiday Beach Club, unde toate condiţiile şi serviciile sunt mai bune, cu excepţia plajei care este mai slabă.

Vacanţă plăcută! ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[13.08.20 08:10]

@crp1972:  

Daca nu am asigurarea in original si o am doar copie pot sa trec granita cu Turcia si Bulgaria.

Dacă ai reuşit să intri în Turcia doar în baza unei copii după asigurare, te poţi considera norocos.

​De obicei, turcii sunt mai vigilenţi şi mai riguroşi în ceea ce priveşte actele autoturismelor care intră şi ies din Turcia. În cazul meu, au insistat că vor poliţa RCA/Carte Verde în original, nefiind deloc interesaţi de varianta printată a asigurării.

Bulgarii nu solicită prezentarea asigurării la fiecare trecere a frontierei, având probabil alte modalităţi de verificare a existenţei unei asigurări valabile. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

Corina70SR[Ploieşti]9r[13.08.20 09:03]

@nicole33:  Eu am crezut ca crp întreba despre asigurarea de sănătate, pentru ca despre asta se discuta atunci când el a pus întrebarea.

Crp, despre care asigurare întrebai tu, cea de calatorie (sănătate) sau cea a mașinii? ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Daniela33PM[Timisoara]1r[13.08.20 13:37]

@nicole33 te rog mult cand ai timp sa ma ajuti in luarea unei decizii.

​In urma sfaturilor tale am ales 2 hoteluri :Rixos Sungate (primul sejur in Turcia) si apoi Gural Premier Belek la care trebuia sa ajungem anul acesta.

​din pacate ieri am primit oficial confirmarea ca nu va fi deschis anul acesta.

​am citit normal toate recenzile tale privind hotelurile din Turcia. te rog si de data asta un sfat mai ales ca ai fost cazata la ele. Posibil sa fim relocati la gural tekirova. Chiar daca e mai bine cotat si putin mai scump, eu nu il prefer datorita plajei. Vom fi cu 2 copii de 3ani, respecvtiv un an jumatate si preferam marea nu piscinele.

​Am inteles din recenzile tale ca nici tu nu ai alege Tekirova pt copii asa mici... asadar sa il exclud in conditile astea? Sa incerc sa ne mute la alt hotel? Sussesi... Ela Quality (pe care iar nu l-as prea vrea) sau imi poti recomanda altul?

​Nu stiu daca agentia ar accepta unul cu pret mult superior gen Selectum, Calistra, Rixos Premium cum  am mai fost sfatuita, totusi e diferenta mare.  

Sunt foarte suparata si dezamagita, de 2 ani vanez Gural Belek, am rezervat in noiembrie anul trecut  ca sa nu mai am batai de cap si apoi a aparut pandemia si a schimbat totul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[13.08.20 14:32]

@crp1972:  Salutare, când ai luat amenda în Bulgaria? Au fost camere fixe de te au înregistrat[?].

​De obicei în 6 luni trebuia sa îți trimită acasă. Știu un caz la o amica!

​În Turcia mi am luat și eu amenda anul trecut în zona Izmir. Cam 170 roni. Pentru viteza. Am plătit la PTT. Păstrez chitanța și acum.

​ În alta ordine lira s a devalorizat mult azi era 8.55 pentru un euro. Primit informații din Istanbul. Motorina pana în 4 roni.

​Mai avem câteva zile și plecam și noi. Drumuri bune la toată lumea și sa fim sănătoși!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

crp1972GD[Bucureşti]6r[13.08.20 18:58]

Am sa incerc sa va raspund tuturor celor care au avut intrebari:

- asigurarea despre care vorbeam era rca, am intrat cu o copie pentru ca nu am avut originalul;

- amendă am luat-o anul trecut in iulie (asa scria pe hârtia primită de la bulgari), daca nu o plateam nu intram în Turcia​​;

- m-am sa scriu cand ma întorc pe 24 impresiile despre Ephesia si Istanbul in care am sa incerc sa merg in Aquapark sau Istanbul. ​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[13.08.20 19:16]

@crp1972:  -

asigurarea despre care vorbeam era rca, am intrat cu o copie pentru ca nu am avut originalul;

practic nici nu prea exista un orignal la RCA

Ea se emite in format electronic apoi se printeza ori de tine ori de emitent. Semnatura - chiar daca este 'originala' este imprimata pe acel formular. Deci nu este/exista o semnatura facuta 'manual' pe fiecare RCA emis in Romania.

Copia si originalul : fix - pix atita vreme cit copia este color si fata/erso , nu faci vreo diferenta intre ''original'' si copie .Important e sa o ai la tine, de preferat printata + o copie - de rezerva - in caz de doamne fereste!

In Romania poti avea surpriza sa iei amenda de la politie + retinerea certficatului pe motiv ca o prezinti pe telefon - ca declaratia aia din stare de urgenta - functie de buna dispozitie a politistului care te opreste si interpreteaza cum vrea prevederile unui articol din codul rutier care spune cam asa

„prevede obligația conducătorului autovehiculului de a avea asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional,  precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare” .

 

Asta in conditiile in care poti cauta un vehicul asigurat pe internet daca ii cunosti numarul si seria VIN sa vezi daca are RCA activ si la ce societate. Au fost deja destule cazuri castigate in justitie - timp si nervi consumati - in care solutia a fost ca e suficient prezentarea ei si in format electronic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[13.08.20 19:51]

@Corina70:  

Eu am crezut ca crp întreba despre asigurarea de sănătate, pentru ca despre asta se discuta atunci când el a pus întrebarea.

Mie mi-ar plăcea să cred că glumeşti, atât în cazul răspunsului citat de mine mai sus, cât şi în cazul răspunsului dat lui crp zilele trecute, indiferent de contextul discuţiei de pe acest topic.

Pentru că altfel chiar nu pot să înţeleg cum Doamne Iartă-mă ai putut crede că ar fi vorba de condiţionarea intrării în Bulgaria şi/sau Turcia de existenţa unui document, în original sau copie, nu contează, a cărui existenţă este FACULTATIVĂ, nicidecum obligatorie aşa cum este Cartea Verde a maşinii cu care circuli. ​​ 

Nu doresc să comentez aici utilitatea unei asigurări de călătorie, eu nu plec nicăieri fără o asemenea asigurare, făcută la una din firmele serioase, cu decontare directă a cheltuielilor, dar, chiar dacă închei o astfel de poliţă, să fim serioşi, nu te întreabă nimeni de ea nicăieri, cu excepţia cazului nedorit în care soliciţi asistenţă medicală de urgenţă, dar asta nu este treaba vameşilor sau a poliţiştilor de frontieră​.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

Corina70SR[Ploieşti]9r[13.08.20 20:12]

@nicole33:  Și mie mi-ar plăcea sa-ți reformulezi răspunsul. Si sa nu mai faci presupuneri eronate în ceea ce ma privește sau să-mi "pui cuvinte în gura". Dacă poți, desigur. Mulțumesc.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[13.08.20 20:15]

@Nasshu:  

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară

Sunt de acord că situaţia RCA-ului în România este de tot râsul şi abia acum s-au trezit să reglementeze acest aspect generator de abuzuri, dar în străinătate lucrurile nu stau la fel.

Copia si originalul : fix - pix atita vreme cit copia este color si fata/erso , nu faci vreo diferenta intre 'original' si copie. Important e sa o ai la tine, de preferat printata + o copie - de rezerva - in caz de doamne fereste! ​​​

Pe bune???

Atunci poate îmi explici şi mie cum pot printa color un PDF format A4 alb negru , pentru că eu asta primesc pe mail imediat ce închei şi plătesc online​​ asigurarea obligatorie. Evident că o listez pentru a avea oricând disponibilă o copie dacă mă fac vinovată de vreun accident să o poată folosi păgubitul, dar niciodată nu-mi va ieşi copia jumătate verde şi cealaltă jumătate albă şi cu text pe verso, iar să mă apuc să o "prelucrez" deja ar fi prea mare consumul de timp şi de resurse.

Spre sfârşitul lunii aprilie am reînnoit destul de târziu poliţa RCA şi în nebunia cu starea de urgenţă firma de asigurări a întârziat cu trimiterea originalului prin curier, ca de obicei. Când i-am sunat să le reamintesc ​să-mi trimită mai repede originalul, m-au întrebat la ce îmi trebuie că doar nu plec din ţară (graniţele erau oricum închise) şi au încercat să-mi bage textul cu poliţa printată sau pe telefon, dar eu nu aveam chef să mă oprească poliţia într-o perioadă cu trafic aproape inexistent şi cu verificări de declaraţii şi alte aiureli şi să depind de bunăvoinţa "organului" , aşa că am circulat cu altă maşină timp de două zile.

​Părerea mea este că originalul Cărţii Verzi este important cel puţin când călătoreşti în străinătate, dar fiecare este liber să procedeze cum doreşte.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[13.08.20 20:30]

@nicole33: 

Atunci poate îmi explici şi mie cum pot printa color un PDF format A4 alb negru

) schimba monitorul, imprimanta (cu una color)/ setarile ei , ochelarii, broker-ul etc.

EU  le primesc (color) pe mail (le listez) si apoi un prieten imi trimite acelasi lucru prin posta. Nu este nicio diferenta intre ''originale''

Când i-am sunat să le reamintesc să-mi trimită mai repede originalul

care 'original'?! ala printat de firma?

Ai vazut pina acum vreo polita RCA semnata in ORIGINAL cu pixul, cu stiloul in fata ta/in prezenta ta?!! Eu nu! si nici stampila pe ea ´´conform cu ORIGINALUL´´

Părerea mea este că originalul Cărţii Verzi

E parerea ta!

Pentru mine in categoria 'original' se incadreaza putine documente: gen  certificatul de nastere, certificatul de casatorie! Adica alea semnate efectiv de cineva in ORIGINAL in fata mea! Restul sunt documente emise ELECTRONIC!

Daca ai probleme cu broker-ul si nu te intelegi cu el la color/alb-negru da-mi un mesaj in privat si iti recomand pe cineva care iti trimite acelasi lucru (si prin posta) ce ai putea lista acasa.

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară

posibil, pe tine, pe mine nu!​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[13.08.20 20:59]

@Corina70:  

Nu am motive să reformulez absolut nimic, dar fac efortul să-ţi reîmprospătez memoria

În 10.08.2020, CRP1972 a întrebat:

Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru voi. Daca nu am asigurarea in original si o am doar copie pot sa trec granita cu Turcia si Bulgaria. ​​​

Iar tu i-ai răspuns în aceeaşi zi:

@crp1972:  NU ai nevoie de asigurare în original.   ​​

Puţin probabil să te fi bazat pe o experienţă personală în acest răspuns.

Azi ai afirmat că:​​

@nicole33:  Eu am crezut ca crp întreba despre asigurarea de sănătate, pentru ca despre asta se discuta atunci când el a pus întrebarea.

Crp, despre care asigurare întrebai tu, cea de calatorie (sănătate) sau cea a mașinii? ​

Răspunsul lui CRP1972 a fost:

- asigurarea despre care vorbeam era rca​​

Oricine citeşte dialogurile de mai sus cred că înţelege exact despe ce este vorba​

Poate binevoieşti tu să-mi explici ce "presupuneri eronate" am făcut în ceea ce te priveşte​. Nu aştept scuze din partea ta. Ştiu că ar fi prea mult

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[13.08.20 22:31]

@m liviu:  In legatura cu cele 6 luni, pot spune ca nu e chiar asa. O spun din experienta proprie, ca am luat o amenda in BG (de la o camera fixa, evident). Termenul de 6 luni e pentru intocmirea procesului verbal. Pe urma, au termen un an sa ti-o trimita. Asa e, ca am verificat ce zice legea lor, pentru ca mie mi-au trimis-o acasa dupa aproape un an si jumatate si ma pregateam sa o contest, dar nu s-a putut. Au facut totul la limita.

Daca nu plateai amenda in Turcia, ce faceau? Nu te lasau sa iesi din tara? Se putea plati si in vama, sau numai la PTT? Cand te-a luat radarul, te-a oprit? Cu cat erai peste viteza legala?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.08.20 00:00]

@Daniela33:  

Eram aproape sigură că Gural Belek nu se va deschide anul acesta, hotelul nemaifiind disponibil pentru noi rezervări pentru septembrie. Probabilitatea maximă este să-ţi ofere relocarea la celălalt hotel Gural aflat în Tekirova, aceasta fiind o practică uzuală în cadrul lanţurilor de hoteluri. Gural Tekirova era mai scump decât cel din Belek cu vreo 10 euro pe zi de persoană la data vizitei mele.

Eu am fost la ambele hoteluri Gural şi cred că aş putea face o comparaţie pertinentă între ele. Gural Tekirova are o suprafaţă mai mare decât Gural Belek, iar distanţarea şi evitarea aglomeraţiei îmi par mai importante a oricând în situaţia actuală. Aquaparkul hotelului din Tekirova este mai mare, mai "aerisit" şi mai bine poziţionat, fiind cam în centrul resortului. Locul de joacă pentru copii este la umbra copacilor şi, la fel, mai mare ca suprafaţă, activităţile pentru copii mi s-au părut mai multe şi mai diverse.

Mâncarea a fost super ok la ambele.

Camerele sunt mai spaţioase la G. Tekirova, dar mai recent renovate la G. Belek.

Plaja face diferenţa, în Belek fiind mult mai ok. La articolele scrise despre cele două Gural-uri vezi impresii şi vezi impresii am postat câte 100 de fotografii, inclusiv cu plaja, iar dacă le studiezi cu atenţie vei observa diferenţele. Plaja din Belek este clar mai bună decât cea din Tekirova, dar intrarea în mare de la G. Belek mi se pare totuşi destul de abruptă pentru copii atât de mici, care, oricum, trebuie însoţiţi şi supravegheaţi permanent de părinţi. Şi atunci la fel de bine pot face baie în mare şi la Tekirova, dotaţi cu papuci de apă, colace, aripioare şi toate cele.

Am insistat pe Gural Tekirova deoarece acesta este cel mai probabil să-ţi fie oferit în compensare. Eu nu aş fi atât de categorică în a-l refuza, Guralul având marele avantaj de a oferi cazare în multe viluţe înşirate prin tot resortul, neexistând o clădire principală, cu lift şi sute de oameni mişunând pe acolo.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.08.20 00:22]

@Daniela33:  

M-am uitat şi la celelalte hoteluri enumerate de tine să văd cât mai costă anul acesta, preţul fiind un indicator extrem de important. Dacă vei găsi un hotel de obicei foarte scump la un preţ accesibil, ar trebui să te întrebi dacă nu sunt cumva probleme pe acolo. Astfel, Ela Quality şi Sueno Deluxe (vezi impresii) costă acum suspect de puţin, semn că serviciile nu mai sunt cum erau anii trecuţi.

Susesi este un hotel comparabil ca preţ cu Gural Belek, dar nu cred că a fost renovat integral. Poate fi o bună alegere dacă îţi asumi riscul de a primi o cameră cu mobilier învechit, însă suficient de spaţioasă pentru cazarea a patru suflete. Plaja este ok, deşi nu este foarte lată, şi sunt convinsă că au distanţat regulamentar şezlongurile.

Selectum (vezi impresii) nu este încă deschis. Aici ar trebui să alegi între cazarea în clădirea principală, cu lifturile şi aglomeraţia de rigoare, şi cazarea la bungalouri, puţin mai slabă ca şi confort, dar care oferă mai multă intimitate şi posibilitatea reală de a te distanţa de ceilalţi oaspeţi.

Calista şi Rixos Premium Belek sunt dintr-o altă categorie de preţ. Mi se pare prea puţin probabil să fie oferite ca alternativă hoteluri cu 900-1400 euro mai scumpe, dar poate că un agent de turism mai "bătăios" poate să-i convingă.

O variantă interesantă ar fi şi Delphin Be Grand din Lara (vezi impresii), sigur deschis, renovat în urmă cu trei ani şi cu o plajă şi intrare în mare mai potrivite pentru micuţi. Am stat acolo înainte de renovare şi mi-a plăcut.

=

Vezi întâi ce variante alternative îţi oferă agenţia şi putem discuta la concret în funcţie de lista respectivă.

=

Poţi încerca şi să decalezi cu vreo două săptămâni termenul pentru plata finală a sejurului.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

M'LiviuPA[R�mnicu V�lcea]48r[14.08.20 07:12]

@Yoda:  Viteza am avut 12 km peste limita de 90. Nu aveam asa mult.

​Amenda o poți plății în maxim 2 săptămâni la PTT sau la banca. Sunt trecute pe procesul verbal băncile respective. Ei în general sunt mai permisivi. Rar sa oprească străini și sa dea amenda.

​La PTT în Izmir după ce am luat bon de ordine am fost întrebat dc doresc ceai sau cafea. Am servit un ceai. Am rămas plăcut surprins!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Daniela33PM[Timisoara]1r[14.08.20 12:45]

@nicole33 multumesc frumos pentru raspuns. Intre timp agentia mi-a propus relocarea la Gural Tekirova. eu am refuzat si am cerut  Selectum, Calista sau Rixos premium. In ciuda diferente de pret dintre Gural Belek si Calista eu tot Guralul l-as fi ales... cred ca mi s-a pus mie pata pe el de 2 ani. de asta sunt si ofticata, au dat drumul la zboruri si cand colo hotelul nu se redeschide.   

Am citit desigur descrierile tale asupra Guralurilor, mai ales diferenta dintre plaje m-a facut sa decid ca Tekirova nu e pt copii nostri. Cea mica are un an jumatate si ar sta cu orele in nisip. Pietrisul e taios, lor le place apa micuta sa ploscaie nu sa stea cu colace sau pernute pt maini in apa adanca.

Ciudat este ca am dat peste o postare pe fb a unei persoane care a fost la ambele Gural in 2017 belek si 2019 Tekirova si mi-a spus ca la tekirova in dreptul pontonului a fost nisip anul trecut!! Din ce am inteles la intrarea in mare nu la sezlonguri! ​​ Sa fi reamenajat plaja? Din pacate pe amfostacolo nu e nici o recenzile de anul trecut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alina buzatuJR[Adâncata [SV]][14.08.20 13:24]

@nicole33:  Bună! Te rog frumos să-mi spui unde ai încheiat asigurare de călătorie, medicală! Am văzut că ai precizat că are plată directă! Ştii dacă asigură şi pentru covid? Mulțumesc mult!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [181-210] — din total 1316 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.4386899471283 sec
    ecranul dvs: 1 x 1