Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Restricţii la întoarcerea din Turcia

Trimisă în 11.06.20 17:06
autor Nissan qUC [Alba Iulia]
» VIZUALIZĂRI: 4920

Bună ziua

Intenționez sa merg anul acesta în Turcia Kusadasi cu auto propriu as dori sa știu dacă la revenirea în tara mai trebuie sa intri în auto izolare.

Ms


  • PERIOADA: August -- NOPŢI CAZARE: 10
  • BUGET: 1500 -- TRANSPORT: Auti
  • ADULŢI: 3 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 12

Răspunsuri — pag 2 / 2

M'LiviuPA48r[20.06.20 00:38]

@Arya:  Nu știu dc dramatizam faptul ca putem aduce acest virus fentand controalele vamale. Nu e normal sa facem acest lucru dar, putem răspândi acest virus fiecare dintre noi dc nu suntem responsabili.

​Haideți sa vedem cum se întra în micile magazine de cartier haideți sa vedem cum se întra în benzinării și vom vedea ca unora chiar nu ne pasa de ce poate fi mai rău.

​Făcând o statistica simpla vom vedea ca suntem pe același palier cu Turcia la nr de cazuri noi raportându-ne la numărul de locuitori.

​As detalia multe fapte care ne imprima o eticheta de nație de fentat regulile și aici m as referiri doar la servicii turistice dar nu vreau sa întru în polemici cu nimeni și sa mi atrag critici. Evident nu generalizez aceste afirmații dar..

​Haideți sa ne bucuram și sa profitam de ce vom avea în aceasta vara ca nu se știe ce va mai venii...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AryaPM[20.06.20 10:18]

@m liviu:  

Nu știu dc dramatizam faptul ca putem aduce acest virus fentand controalele vamale.

Eu nu dramatizam nimic. Dar spune-le să nu dramatizeze sutelor de morți din Suceava sau familiilor acestora, oameni care au plătit cu viața deși nu fusesera niciodată  prin strainataturi,   poate nu ieșiseră nici măcar din județ, dar au avut ghinionul să întâlnească smecherasi care fentasera controalele mințind cu nerușinare.  

Ca regulile nu se respecta  peste tot nici in țară,   este adevărat,   dar care sunt șansele de infectare într-un mic magazin de cartier în comparație cu un hotel turcesc cu peste 500 camere, care cazează  minim 1000 de persoane, din țări diverse,   Rusia, Germania,   UK, Italia  etc., care se bulucesc prin lifturi, restaurante, baruri.

​Nu stii cu cine intri in contact si cu ce "suveniruri " te întorci din vacanță,  chiar fără să simți.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2799 PMA (5 voturi)

M'LiviuPA48r[20.06.20 21:10]

@Arya:  Nu e vorba doar de magazinele de cartier. As putea sa evidențiez mult mai multe exemple.

​Din păcate am uitat ca ieșeam cu declarație sa camparam pâine... Relaxarea de către noi romanii a fost înțeleasă greșit. Total greșit. Legea e încălcat frecvent. Și aceste cifre alarmante nu ne dau de gândit deloc. Toți spun ca cifrele sunt făcute din pix ca nu e adevărat ca sunt umflate. Concepție eronata. Dc ar fi făcute din pix aceste cazuri ma întreb dc în Turcia cresc numărul cazurilor când ei au interes sa dea drumul la turism... Cazurile au explodat peste tot în lume mai mult sau mai puțin.

​Și ca să revenim la întrebarea pusa aici ca ne am cam abătut de la subiect. Dc sa ma bage pe mine în izolare când ma întorc din Turcia când  săptămâna aceasta au fost persoane venite din Spania (am auzit cazuri) cărora nu le a spus nimeni nici la granița nici în localitate ca trb sa stea acasă în izolare. Poate ca stau ei ca să își protejeze familia dc au bun simt și principii.

​Eu unul am principii și pot spune ca le respect. Azi au  fost cei mici  invitați la o petrecere. Am trecut cu vederea ca se va tine într un loc închis și am mers.   Dar când am ajuns acolo și am văzut ca în loc de 20 persoane suntem spre 35... am făcut stânga împrejur și la revedere.   Multa lume poate s a supărat inclusiv familia dar poate avand o atitudine corespunzătoare și respectând legea vom revenii spre normalitate.

​Dacă nu, ca vom merge în Turcia ca venim din Spania sau Grecia sau ca mergem la Constanța totul va fi irelevant. Din păcate.

​Seara buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA16r[20.06.20 22:03]

@m liviu:  

Dc ar fi făcute din pix aceste cazuri ma întreb dc în Turcia cresc

numărul cazurilor când ei au interes sa dea drumul la turism... Cazurile

au explodat peste tot în lume mai mult sau mai puțin.

Din pacate ai dreptate. Se pare ca toti oamenii sunt la fel si mult prea multi se comporta cu prea putina responsabilitate.

In Turcia creste numarul de cazuri (dupa relaxare) si pentru acest weekend s-au introdus din nou restrictii si "stat in casa".

In Bulgaria creste numarul de cazuri (dupa relaxare). In Romania, se stie...

In Israel, de la cca. 10 cazuri pe zi, au ajuns acum la peste 300. Tot dupa relaxare.

In Statele Unite sunt cateva state care sunt campioane in ultima vreme: Florida, Texas, California, Carolina de Nord si cea de Sud, Georgia, Arizona. Exceptand ultimul stat, toate celelalte au iesire la ocean sau la Golful Mexic si sunt destinatii turistice. Daca la inceput au mers foarte bine, dupa ce "s-a dat relaxarea" si s-au deschis plajele, a inceput cresterea veriginoasa. Florida, cel putin, isi depaseste in fiecare zi propriul record la numarul de cazuri: worldometers.info/coronav ... rus/usa/florida (azi au 4030 cazuri). Florida e cam de marimea Romaniei, cu o populatie de 21.5 milioane.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[20.06.20 23:57]

@Yoda:  

Urmăresc şi eu zilnic statisticile oficiale, ​chiar dacă nu o mai fac cu acelaşi interes ca în urmă cu două trei luni.

Creşterea numărului de cazuri după ridicarea restricţiilor este absolut firească şi previzibilă, îngrijorătoare fiind apariţia de noi focare cu creşteri explozive.

Ţările care şi-au redeschis graniţele pentru turismul internaţional au estimat că numărul de infectări va creşte, oricâte măsuri suplimentare de protecţie ar lua, dar a fost un risc asumat pentru sănătatea publică prin punerea în balanţă a​​ beneficiilor economice aduse de turism. O ţară nu poate fi total închisă pe termen nelimitat.

Dar nici nerespectarea oricăror reguli nu este o soluţie. Din păcate, această relaxare a fost greşit înţeleasă de mulţi, iar de suferit vom suferi toţi.

Şi eu sunt revoltată de restricţiile impuse pentru călătoriile externe care îmi afectează planurile de vacanţă, dar nici nu se pune problema să nu le respect, ​​chiar dacă nu sunt convinsă de utilitatea acestora cât timp văd ce se întâmplă pe la noi. Imagini din seara aceasta din zona Cazino din Mamaia cu zeci de persoane prinse într-o horă şi alte zeci care se înghesuiau pe acolo, într-o veselie pe care nu am putut-o înţelege, m-au lăsat fără cuvinte şi m-au convins că nu avem nicio şansă nici noi ceilalţi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

Cri1959GD[25.06.20 17:58]

@MihaFlo: Raspuns de la GRUPAMA.

Buna ziua,

Va multumim pentru interesul acordat.

Clienții care au deja sau încheie asigurarea de călătorie în străinătate pot beneficia de asistență medicală de urgență și repatriere pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu COVID-19. Aceste servicii vor fi acoperite, în limita sumei asigurate, în țările fără alertă de călătorie sau incluse în zonele de risc galbene și,  în limita a 500 euro, în țările incluse în zonele de risc roșii, conform listei  zonelor  afectate, publicată  deInstitutul  Național  de  Sănătate  Publică România, www.cnscbt.ro.

În  cazul  asigurării suplimentare  de  anularea călătoriei (Storno), vor fi acoperite situațiile de îmbolnăvire sau deces, ca urmare a diagnosticării cu COVID-19 și nu vor fi acoperite cazurile de izolare sau carantină. Totuși, clienții Grupama Asigurări pot beneficia de acoperirea evenimentelor cauzate de izolare sau carantină și a celor cauzate de diagnosticarea cu COVID-19,  în cazul asigurării suplimentare de întrerupere sau extindere a călătoriei,  în limita sumei asigurate.

O zi frumoasa,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[25.06.20 21:24]

Puteti sa va relaxati, CC a hotarat ca izolarea si carantina nu sunt constitutionale, deci nu va mai fi nici o apasare. Asa incat, fiecare va face in continuare ce vrea muschiul lui.

Mi-am adus aminte de o replica celebra: "Curat neconstitutional, da' umflati-l! ", tot asa cum hotararea CC-ului mi-a adus aminte de titlul unei serii de articole din Academia Catavencu: "Din puţul gândirii".

@nicole33:

Imagini din seara aceasta din zona Cazino din Mamaia cu zeci de persoane prinse într-o horă şi alte zeci care se înghesuiau pe acolo, într-o veselie pe care nu am putut-o înţelege, m-au lăsat fără cuvinte şi m-au convins că nu avem nicio şansă nici noi ceilalţi.

Si ce daca? E dreptul lor constitutional sa se prinda in ce hora vrea muschiul lor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE7r[26.06.20 12:02]

@Yoda: 

Puteti sa va relaxati, CC a hotarat ca izolarea si carantina nu sunt constitutionale, deci nu va mai fi nici o apasare.  Asa incat, fiecare va face in continuare ce vrea muschiul lui.

Incorect! CCR a stabilit ca masurile de carantinare si izolare nu pot fi luate prin ordin de ministru (oricare ar fi el).

Asta nu inseamna ca nu se poate impune carantinare sau izolare prin lege votata de parlament. Cei drept e mai dificil si mai de durata, dar se poate daca se impune sau se doreste. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

gioneSV3r[01.07.20 23:52]

@Arya:  Referitor la răspunsul dumneavoastră de mai sus: In primul rând nimeni nu se duce in Turcia sa se îmbolnăvească. Cred ca resorturile din Turcia îți oferă mai multă siguranța sanitara decât hotelurile de la Marea Neagră. Faptul ca aceasta regula-autoizolarea la întoarcere- încă este in vigoare, este pur economică- părerea mea. De ce nu procedam și noi ca alte state europene ca la întoarcere din Turcia sa poți dovedi ca nu ești bolnav- prin test covid iar dacă nu vrei sa faci  testul intri in izolare? Restul... sunt povesti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[08.07.20 13:26]

@Nasshu

Incorect! CCR a stabilit ca masurile de carantinare si izolare nu pot fi luate prin ordin de ministru (oricare ar fi el).

Nu stiu ce gasesti tu incorect, dar din pacate, ceea ce am scris eu e cat se poate de corect:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sute-de-bolnavi-de-covid-au-plecat-din-spitale-si-mii-de-romani-au-iesit-din-centrele-de-carantina-si-izolare-1334455​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[08.07.20 13:32]

pai e simplu: carantina si izolarea nu sunt neconstitutionale! ele se pot institui, dar prin lege nu prin HG sau ordin de ministru sau stiu eu ce alt act


YodaPA16r[08.07.20 13:50]

@nrs:  Aaaaa... deci asa. Acuma am inteles... Deci nu carantina si izolarea sunt neconstitutionale, ci impunerea lor prin ordin de ministru (oricare o fi el). Imi cer scuze pentru exprimarea neclara, insa efectul hotararii CC este acelasi. Deci, pana cand o sa avem o lege, ramane asa cum am scris mai sus: fiecare face ce vrea muschiul lui.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alina buzatuJR[10.08.20 12:21]

@Andox:  ce se întâmplă dacă ești depistat pozitiv în Turcia?

Ce se întâmplă dacă ești în vacanță în Antalya şi se întrerup zborurile​? Cum ne întoarcem?   Intrăm în carantină? Avem sejur din 27 august... În România tot creste numărul de infectări...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Nissan qUCAUTOR SOL[10.08.20 15:02]

@alina buzatu: buna ziua eu am renunțat anul acesta la vacanța in turcia am luat voucher ptr. la anul...  


tm-tcPM8r[10.08.20 15:07]

@alina buzatu:  Dacă ești depistat pozitiv in Turcia fie ești tratat in hotel, intr un etaj sau bloc special desemnat COVID sau la spital, la alegere sau in funcție de starea medicală. Din ce am citit pe net, dar nu sunt sigur, șederea suplimentară la hotel, peste perioada rezervată e gratuită, in schimb spitalizarea costa. Exista asigurări speciale propuse de turci, 3 variante, cea mai scumpă 20 și ceva euro, care acoperă diverse sume de ordinul miilor de euro (nu stiu exact cât). Atenție! Aceste asigurări nu pot fi încheiate pentru persoane cu vârsta 65+. Legat de zborul de întoarcere, acesta este suportat de turiști. Acum depinde... eu am vorbit cu agentia cu care călătoresc (una din cele mai mari, dacă nu cea mai mare de pe piata) și au spus ca dacă va fi nevoie tot ei se vor ocupa de zborul de întoarcere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[10.08.20 16:11]

daca se intrerup zborurile sigur se vor organiza "zboruri de recuperare a turistilor" cum au fost si din alte tari


  • AFIȘATE rsp [31-47] — din total 47 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.19418096542358 sec
    ecranul dvs: 1 x 1