Solicitare CMR / TURCIA

Recomandări traseu București - Kusadasi + cazare + info sup

Trimisă în 26.04.22 15:33
autor ⭐ValentinB_88⭐PR [București]
» VIZUALIZĂRI: 13232

Salutare tuturor. Am incercat sa sintetizez toate informatiile de care as avea nevoie plus toate nelamuririle. In primul rand noi vrem sa plecam undeva la jumatatea lui Iunie (12-13).

1. Traseu

Care ar fi traseul recomandat de voi? Google imi indica Ruse-Targovishte-Zimnitsa-Elhovo si iesire din BG prin Lesovo

dar uneori imi mai da traseu si pe Veliko Tarnovo- Stara Zagora- cu iesire din BG prin Svilengrad.

Apoi partea a doua a traseului, din Canakkale spre Kusadasi, apar 2 variante

-Balikesir - Turgutlu - Izmir

-sau direct pe coasta pe E87

Citisem anul trecut ca se formasera cozi de 6-8 ore la intrarea in Turcia pe la vama Kapikule. Aici banuiesc ca totul este la noroc...

2. La ce ora ar trebui sa plecam? Am vazut ca alte persoane au plecat pe la 3-4 dimineata din Bucuresti ca sa ajunga pana dupa-masa in Canakkale. Este ok asa?

3. HGS - inteleg ca se gaseste la intrarea in Turcia, banuiesc ca este o zona special destinata vanzarii. Soldul inteleg ca se verifica cu aplicatia HGS care este disponibila si in limba engleza. Cand vreau sa creez cont la unul din campuri apare TCKN/VKN. Aici ce se noteaza? Cumva un cod unic al vinietei?

Pentru traseul de mai sus cam de cati bani ar fi nevoie pentru alimentare?

Traversarea noului pod de la Canakkale intra pe HGS sau se plateste separat? Din ce am gasit, trecerea ar fi 150 TL doar pt acest pod.

4. Telefonia mobila. Sa merg pe roaming (Digi care ar costa cam 1,3 euro/ 1 GB) sau sa cumpar cartela de la ei?

Ma gandesc strict pt orientare, nu pentru stat pe facebook si altele.

5. Orientarea... am mai folosit in Bulgaria 2 aplicatii OFFLINE cu hartile descarcate in prealabil, sygic si Here, sunt ok? Sau daca am netul pe roaming ma descurc cu el?

6. Cazare intermediara, este necesara pt Canakkale... la dus si la intors. Ce imi puteti recomanda?

Nu ma intereseaza ceva pompos, important este sa fie curat si sa am loc de parcare, astfel incat sa stiu ca masina e ok pe durata noptii.

7. Cazare Kusadasi. Noi am fost in trecut la Batihan (4 stele) si exceptand mici neajunsuri cu camera, ne-a placut foarte mult, nu ne-ar deranja sa ne cazam tot aici mai ales ca plaja este aproape, au si parcare destul de mare din cate imi aduc aminte iar zona este destul de linistita. Imi aduc aminte ca destul de aproape era si un mall + galerii comerciale/magazine, etc. Banuiesc ca s-a dezvoltat si mai mult zona de la cea mai recenta vizita a noastra de acum cativa ani.

Ca si oferte pentru acest hotel am gasit "Camera Family Standard" la preturi de la ~1000 euro, pana la 1350 de euro. Nu am inteles exact componenta camerei de pe site-urile de rezervari. Pe Booking apare cu 2 paturi single si 1 pat mare, dar este notata "Family Room" si costa 6387 RON. Pe celelalte site-uri apare doar "Family Room".

8. Pasaportul junioarei expira pe 28 decembrie 2022. Stiu ca sunt necesare 150 de zile minim, la intrarea in Turcia. Daca am intra in Turcia pe 12-13 iunie, ar fi aproape 200 de zile, banuiesc ca nu este nici o problema.

9. Pretul carburantului cam pe la ce valoarea se situeaza in prezent? Sa stiu exact ce calcule imi fac pentru costurile cu transportul.

10. Ce excursii ne-ati recomanda? Am fost anterior in Efes, Casa Fecioarei Maria sau Pamukkale si ne-a placut foarte mult. M-as bucura sa repetam experienta dar nu as vrea sa ingreunez zilele prea tare sau sa pierdem de prea multe ori pranzul de la hotel.

11. Cu parcarea prin TR cum se prezinta situatia? Sunt locuri cu plata, platesti prin sms, platesti la aparat sau... ? Ma gandesc in special pt Kusadasi sau daca mai plecam pe undeva intr-una din zile intr-o excursie.

12. Pentru a primi o camera mai buna, am inteles ca e ok sa vii cu o... atentie. La fel si pentru a avea un loc de parcare. Cam care ar fi tariful ca sa fie ok si pentru ei? Stiu ca s-a marit salariul minim la ei deci este ceva diferenta fata de ce stiam eu de acum 4-5 ani.

13. Masina este pe numele sotiei (nu are permis) dar o conduc eu. Banuiesc ca nu este necesare procura. Unii scriu pe facebook ca este necesara chiar si in aceasta varianta dar ma indoiesc...

____

Va rog sa ma scuzati pentru postarea lunga dar avem ceva emotii cu plecarea.

Daca mai aveti si alte sfaturi va rog sa le impartasiti. Noua ne place sa fim foarte organizati cu plecarile prin concedii, astfel incat totul sa fie planificat in detaliu. Am mai fost in Turcia de 2 ori dar cu autocarul si nu as mai repeta experienta mai ales ca acum intra in ecuatie junioara. Apoi cu avionul m-am uitat si ar costa in plus aproape inca 1000 de euro. Dupa calculele mele, costurile cu masina + cazarea intermediara ar fi undeva la 25% din valoarea cu avionul. Diferenta de bani cred ca este binevenita pentru "bani de buzunar".

Cu masina am mai iesit din Romania doar in Bulgaria asa ca aici cred ca ne descurcam. Stiu cum este cu vinieta (cred ca o sa iau pe o luna) si ce mai e pe la ei. Cel mai mult ma gandesc la prima zi (si ultima) adica Bucuresti - Canakkale si la intoarcere Canakkale - Bucuresti pentru ca in zilele acestea sunt trecerile pe la 2 vami si sper sa nu avem probleme sau sa stam prea mult la cozi, astfel incat sa ne dea peste cap planificarea si traseul.

Sper ca nu am uitat nimic, daca mai imi aduc aminte de ceva revin. Va multumesc din suflet. Inca nu am platit cazarea dar vrem sa rezolvam cat mai repede pentru ca inca mai sunt oferte de early booking.


  • PERIOADA: Iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1200 -- TRANSPORT: auto personal
  • ADULŢI: 3 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 7

Răspunsuri — pag 4 / 4

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[19.05.22 15:26]

1. Mai exisat bazarul din Kusadasi? Daca da, cand era deschis? Parca miercurea? Dar nu mai retin ora si locatia.

2. Merita sa cumpar lire turcesti pe Revolut? De exemplu acum pentru 100 lei as primi aproape 340 de lire vs schimbul valutar unde primesc 303 lire.

Ma gandeam sa il alimentez cu RON si sa cumpar LIRE apoi sa selectez contul de lire din el ca sa traga din el. Am inteles ca asa ar functiona.

Multumesc

PS stiu ca la bazar nu merge cu cardul. ????Intrebam pentru restul de operatiuni.... HGS, alimentat la benzinarie, plati prin diverse magazine, etc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[20.05.22 00:33]

@⭐ValentinB_88⭐:

Merita sa cumpar lire turcesti pe Revolut? De exemplu acum pentru 100 lei as primi aproape 340 de lire vs schimbul valutar unde primesc 303 lire.

Ma gandeam sa il alimentez cu RON si sa cumpar LIRE apoi sa selectez contul de lire din el ca sa traga din el. Am inteles ca asa ar functiona.

În 2020 am folosit aproape exclusiv cardul Revolut şi a fost foarte bine

În 2021 nu am mai fost la fel de mulţumită de Revolut, probabil şi din cauză că sumele cheltuite au fost mult mai mari.

Cu toate acestea pentru mine a meritat şi îl voi folosi şi anul acesta.

Eu am pus lei pe Revolut şi apoi am schimbat o parte din lei în valutele de care am avut nevoie.

Habar nu am de ce ar trebui să selectezi tu contul de lire la utilizarea cardului în Turcia. Nu ştiu cum se face această selecţie şi nici nu am avut nevoie să o fac, deoarece, în momentul plăţii, banii erau traşi automat din contul aferent valutei respective.

Doar în situaţia în care am avut nevoie de o altă valută decât cele disponibile pe Revolut, a tras bani din contul în lei, chiar dacă aveam disponibilităţi suficiente şi în euro sau lire turceşti.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[20.05.22 08:46]

Habar nu am de ce ar trebui să selectezi tu contul de lire la utilizarea cardului în Turcia.

Pentru ca asa am inteles ca ar functiona Revolutu' vietii. Exemplu concret...

Sa zicem ca ai 2000 de RON si 2000 de TL. Dar contul principal setat este cel de RON. Adica cand deschizi aplicatia iti apar lei 2000. Ai acolo o sageata, daca dai click pe ea iti arata toate monedele, cum ar fi conturi.

Si faci o plata la POS in Turcia, in mod normal ar lua din contul de lei, el fiind setat ca cel principal. Dar daca tu spui ca el cauta valuta in care se face plata prin contul tau si daca o gaseste, ia de acolo... asa o fi. O sa testez. Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[20.05.22 09:08]

@⭐ValentinB_88⭐:

Mie nu mi s-a părut sa fie un cont mai "principal" decât altul/altele. Când deschid aplicația îmi apare o suma totala in lei prin echivalarea disponibilităților din toate conturile in diverse valute, dar asta are un rol pur informativ pentru mine. Crede-ma ca nu am selectat nimic in plus. In timp mi-am creat conturi in valutele de care am avut nevoie schimbând leii pe care ii aveam și nu am avut nicio surpriza atunci când am plătit sau am retras bani din străinătate, sa fie accesat alt cont. Așa mi se pare și logic sa funcționeze. Tu poti selecta ce vrei, dacă știi cum sa o faci, pentru mai multă siguranța. Eu nu am avut nevoie

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[20.05.22 15:10]

Multumesc nicole!

Aveti idee, Cisterna Basilica este inchisa? Ca asa apare pe google.


⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[03.06.22 18:56]

Voiam sa mai cumpar ceva lire cash de pe la noi din RO. Am gasit un exchange intr-un mall unde au un curs de 0.3139 lei pentru 1 lira turceasca.

Am cautat si un exchange din Kusadasi de exemplu, si are si site, asa ca am vazut cursul "la zi".

https://pamukkaleyetkilimuessese.com/

1 euro = 17.48 lire... adica cu 100 euro as lua 1748 lire de la ei din Turcia. Cei 100 euro ma costa 495 lei dar in Romania cu 495 lei abia iau 1576 lire. Asta inseamna o diferenta de 164 de lire. Mi se pare destul de mare. Ori calculez ceva prost, ori este cursul la ei mult mai bun.

Pe scurt, pare mult mai convenabil sa merg in Turcia cu EURO si sa cumpar LIRE, decat sa iau lirele direct din RO. Cursul de la ei din TR ar fi similar cu cursul bun de la Revolut...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[03.06.22 22:02]

@⭐ValentinB_88⭐:

Am gasit un exchange intr-un mall unde au un curs de 0.3139 lei pentru 1 lira turceasca.

Ani la rând eu am tot afirmat aici pe sait ca achiziționarea lirelor turcesti de la case de schimb din România este, de departe, cea mai dezavantajoasă varianta dpdv financiar.

Pentru mine era mai ok retragerea de lire de la bancomat, toată suma necesară, intr-o singura transă. Dacă îmi rămâneau, le foloseam data următoare, bine nici inflația nu era ca acum. Dacă îmi mai trebuiau lire schimbam euro sau dolari, dar de cele mai multe ori mi-am estimat foarte bine cheltuielile.

Nu vrei sa știi câți mi-au sărit in cap, ba ca ma zgârcesc sa ma bucur de o mică economie, ba ca dau sfaturi unor persoane in vârsta care nu știu limbi străine și nici nu sunt familiarizate cu cardurile, bancomatele etc.

De doi ani folosesc Revolut și pentru plăti și pentru retrageri de numerar și este ok la sume nu foarte mari. Desigur plec și cu euro+ dolari, pentru cheltuieli neprevăzute, just in case.

Calculul tău pare corect, cu singura observatie ca nu știu unde ai găsit sa cumperi euro cu doar 4,95 lei, eu găsind luna trecută mai aproape de 5.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[04.06.22 10:15]

@nicole33: Multumesc de lamuriri!

Deci am analizat corect treaba. Este mai bine dpdv financiar sa merg cu euro/dolari acolo la exchange-urile lor vs sa iau din RO lire turcesti. La 100 de euro castig 170-180 de lire in TR vs ce puteam sa cumpar de echivalentul euro (aproape 500 de lei) din RO.

Sau sa scot lire de la ATM, cu conditia sa nu fie comision. Revolut am, stiu ca am limita de 800 lei / luna. La ING parca tot la fel este fara comision si cu un curs apropiat BNR. Totusi cred ca depinde si de banca. Imi aduc aminte ca in BG am vrut sa scot cash de la un ATM si ma comisiona cu 15-20 de leva pentru o suma destul de mica. Probabil nu aveau contract cu ei.

nu știu unde ai găsit sa cumperi euro cu doar 4,95 lei, eu găsind luna trecută mai aproape de 5.

Sunt destule case de schimb valutar "de cartier" unde inca mai vand cu 4,927. Eu ma uitam la un exchange din afi palace de unde am mai cumparat lire. Acum era 4.953 euro la ei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.06.22 10:47]

@⭐ValentinB_88⭐:

Sunt destule case de schimb valutar "de cartier" unde inca mai vand cu 4,927

Greu de crezut, aproape imposibil sa vândă cineva euro mult sub cursul oficial BNR.

Mai probabil mi se pare sa te fi uitat tu la celălalt curs, cel mic la care cumpara ei de la tine euro sau sa nu fi actualizat Cotațiile de mai bine de un an.

Acum sunt in vacanța și nu am fost interesată sa cumpăr valuta, abia prin August voi relua căutările.

Intentionez sa folosesc preponderent cardul Revolut și in Turcia pentru a nu alerga sa caut exchange-ul cu cursul cel mai bun. Echivalentul a 800 lei îmi este suficient pentru cât numerar voi avea nevoie, POS-URI găsind mai peste tot.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.06.22 11:00]

@⭐ValentinB_88⭐:

Totusi cred ca depinde si de banca. Imi aduc aminte ca in BG am vrut sa scot cash de la un ATM si ma comisiona cu 15-20 de leva pentru o suma destul de mica. Probabil nu aveau contract cu ei.

In Bulgaria eu am folosit Revolut fără probleme și fără vreun comision, nici la plăti și nici la retragere, chiar dacă am scos putini bani. Asta anul trecut de Paști și in Octombrie la întoarcerea din Turcia.

Cred ca tu ai nimerit unul din bancomatele alea "hoațe ", albastre, strategic amplasate peste tot, care nu cred ca aparțin vreunei bănci. Porcarii din astea găsești și prin București și tot așa te fac din comision, chiar dacă ai un card care îți permite retragerea de la orice bancomat din țara și străinătate fără comisioane.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[04.06.22 12:30]

@nicole33:

Greu de crezut, aproape imposibil sa vândă cineva euro mult sub cursul oficial BNR.

Mai probabil mi se pare sa te fi uitat tu la celălalt curs, cel mic la care cumpara ei de la tine euro.

Nu nu, nu-s chiar asa de neatent. Uite de exemplu la Tavex, de unde am cumparat lire in trecut. 1 euro la VANZARE cu 4.953 RON. Cursul este actualizat la zi, fiind un exchange foarte mare care cumpara si vinde peste 50 de valute.

https://tavex.ro/schimb-valutar/

Cred ca tu ai nimerit unul din bancomatele alea "hoațe ", albastre, strategic amplasate peste tot, care nu cred ca aparțin vreunei bănci.

Posibil... Era amplasat langa un magazin de bricolaj. In orice caz este bine ca m-a atentionat adica scria ce comision va fi aplicat, si am putut anula tranzactia.

Acum sunt in vacanța...

Vacanta placuta! Sa va intoarceti cu bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.06.22 19:15]

@⭐ValentinB_88⭐:

Sunt destule case de schimb valutar "de cartier" unde inca mai vand cu 4,927.

Eu am afirmat ca este exclus sa-ti vândă cineva euro SUB cursul oficial comunicat de BNR, nici măcar un exchange "de cartier".

Tu ai venit cu exemplul unei case de schimb care vinde, firesc, la un curs mai mare decât BNR. Deci nu ma poti contrazice ????.

La fel de bine puteai constata ca dacă schimbai euro pe Revolut era chiar mai avantajos ca la exchange. Încearcă și te vei convinge singur!

=

Multumesc!

Vacanta plăcută și tie, mai ai doar câteva zile pana la plecare! ????

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[05.06.22 09:29]

@nicole33:

Eu am afirmat ca este exclus sa-ti vândă cineva euro SUB cursul oficial comunicat de BNR,

! euro este acum la BNR 4.9427... insa ai spus mai sus...

nu știu unde ai găsit sa cumperi euro cu doar 4,95

Ti-am spus ca am gasit cu 4,95! Uite chiar acum ma uit la exchange si este fix fix 4,95! De tavex stiu sigur pentru ca se actualizeaza online cursul. Despre casele de schimb valutar din cartier care ar vinde SUB cursul BNR nu ma pot pronunta ca nu stau sa ma duc la ele sa te conving ca ar fi sau nu ar fi asa...

Despre Revolut m-am convins ca are un curs excelent, apropiat de BNR pentru toate valutele. Cu siguranta voi cumpara Lire Turcesti pe revolut, ca sa "blochez" cursul bun vs exchangeuri.

Multumesc. Intr-adevar mai avem si noi putin si plecam.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PRAUTOR SOL39r[06.06.22 16:13]

Cazarile la booking voi cum le platiti? Pe rezervare apare valoarea in RON si EUR... Acolo cum este recomandat? Daca platesc cu cardul la POS banuiesc ca face conversie in lire turcesti, deci ar trebui sa imi fac un calcul inainte ca sa nu imi ia mai mult decat ar fi cazul, nu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[06.06.22 16:29]

@⭐ValentinB_88⭐: De foarte multe ori te intreaba cum vrei sa platesti, in EUR, sau in lire. Eu le zic sa ia EUR, dar nu e o problema daca iau lire. Unii iau direct de pe booking, fara sa te mai intrebe. Altii baga suma direct, iarasi fara sa te mai intrebe.

In general, au fost foarte corecti, daca am platit in lire, a fost bine calculat. O singura data a fost mai mult, dar nu din schimb, ci pentru ca nu au luat in considerare discountul de pe booking.

Da, este bine sa faci si un calcul si sa stii si cat ar costa in lire.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.06.22 22:30]

@⭐ValentinB_88⭐:

Cazarile la booking voi cum le platiti? Pe rezervare apare valoarea in RON si EUR...

Leii îți apar pe rezervare doar pentru ca așa ai setat tu la momentul căutării pe booking. Eu am setat euro mai mereu pentru rezervările din afara țării, unde leii nici nu conteaza.

Pe confirmarea rezervării este clar precizat ca vei achita in moneda hotelului (lire turcesti in cazul de fata) la cursul din data plății, adică la sosire. In realitate, turcii nu refuza nici plățile in euro Cash.

Eu am plătit mai mereu cu cardul și ei au tras lire, foarte rar euro.

Cu o singura excepție, când a încercat sa calculeze la cursul lirei din ziua rezervării, cu multe luni înainte și nu la cursul din ziua respectiva, când l-am pus sa recalculeze arătându-i ce scrie in turceste pe confirmarea rezervării, in restul cazurilor au fost corecți, rotunjind de cele mai multe ori in favoarea mea, dar vorbim de câțiva kurusi, sume neglijabile.

La cea mai recenta cazare de la întoarcerea din Turcia in Octombrie anul trecut, mi-a scris doua prețuri, unul in lire altul in euro, ambele sub prețul rezervării, cu condiția sa plătesc in numerar. A fost mai avantajos in lire, economisind vreo trei euro.

Mi s-a întâmplat și sa-mi fie debitat automat cardul cu care garantasem rezervarea la momentul check in- ului, fără sa fiu întrebata sau informata, fără cod PIN, fără nimic. M-a deranjat doar gestul pentru ca oricum cu cardul ăla intenționăm sa plătesc.

Sfatul meu este sa plătești in lire cu Revolut sau similar.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

  • AFIȘATE rsp [91-107] — din total 107 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.47922205924988 sec
    ecranul dvs: 1 x 1