Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]

Bucuresti - Trasalpina - Trasfagarasan - Bucuresti

Trimisă în 29.08.13 21:10
autor fum77CH [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 4701

Bine v-am gasit tuturor!

Urmaresc de mult timp acest site, este foarte folositor, m-a ajutat in majoritatea excursiilor facute pana acum sa-mi formez o opinie si sa evit eventualele probleme. Doar ca acum nu am gasit o lamurire la incertitudinea pe care o am. Am rasfoit paginile site'ului suficient zic eu incat sa nu deschid un nou topic inutil.

In perioada urmatoare, 14-15 august intentionez sa fac o excursie pe traseu mentionat, suntem cel putin 2 cupluri tinere, fara copii.

Ca si puncte de atractie, de vizitat, ne-am planificat Transalpina si Transfagarasan. Plecam din Bucuresti, deci in prima zi am dori sa vizitam Transalpina, integral.

Mergem spre Pitesti, Novaci, Ranca.

Nu stiu unde am puteam sa ne cazam. Ranca, exclus din ce am citit, nu vreau santier si in plus e prea aproape. Ma gandeam la Sugag, dar la fel, nu am citit recenzii foarte placute despre locurile de Cazare.

Vrem ceva rustic, o cabana placuta, curata, cu foisor.

Ma gandeam la Gura Raului, Sibiu. Fiind din acea zona, jumatate ardelean, ma atrag acele locuri si mai ales oamenii.

Cum ajung de pe Transalpina spre Gura Raului? Se poate prin Sugag direct Gura Raului? Drumul are in jur de 40 de km, dar nu stiu nimic despre starea lui. Avem masini destul de joase...

Sau este mai bine prin Sebes, Cristian, Gura Raului?

A doua noapte de cazare va fi undeva pe langa Transfagarasan.

Cred ca este putin cam mult 400 si ceva de km in prima zi, daca este sa aleg ca prima noapte de cazare Gura Raului. Am facut Bucuresti Muntenegru intr-o singura zi, nu asta e problema, dar as vrea sa ma bucur si de traseu.

Va multumesc mult!

Absolut orice sfaturi, pareri, sugestii sunt bine venite


  • PERIOADA: 2 nopti, 13-14.08
  • BUGET: 1000 lei

Răspunsuri

BluestarUC1r[29.08.13 21:57]

@fum77: dupa teapa luată pe transfagarasan la hotel balea cascada deci nu recomand sa te cazezi acolo, îți recomand sa te cazezi la la hotelul cabana haiducilor din ranca este foarte frumos si o camera dubla este 70 de RON si pe urma sa vizitezi pestera muierilor si pestera polovragi sunt foarte frumoase... O vacanța de vis îți doresc: -*

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ascentSR61r[29.08.13 21:57]

Facand abstractie de faptul ca perioada pentru care te-ai gandit sa pleci a cam trecut si ca suntem deja in data de 29 august... ... iti recomand cazare la Hotel Piscul Negru, despre care am povestit aici vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ebirsanPA16r[29.08.13 22:35]

- Nu am inteles f. b. care vrei sa fie traseul dar spui ca vrei sa stai 2 nopti. Perioada probabil este 14-15 septembrie si nu august.

- 400 km care sa includa Transalpina + portiunea Obirsia Lotrului-Sugag si cu cazare nopatea linga Sibiu este rupere de oase si va fi o fugareala non-stop care nu o sa te lase sa te bucuri de peisaj. Mai ales ca ziua a devenit mai scurta si poate nu prinzi nici vreme insorita la 2000 m altitudine.

- Ca sa-ti priasca mini-vacanta eu ti-as sugera urmatoarele etape:

1. Bucuresti - Pitesti - Rm. Vilcea - Horezu (minastirea) - Baia de Fier (Pestera Muierii) - Novaci - Rinca (cu conditia sa pleci nu mai tirziu de 10.00 din Bucuresti)

2. Rinca - Transalpina - Oasa - Sugag - Jina - Saliste - Orlat - Cisnadioara

3. Cisnadioara - Sibiu - Transfagarasan - Curtea de Arges - Pitesti -Bucuresti.

La Rinca in septembrie cred ca gasesti cazare fara probleme, totul depinde de cit vrei sa cheltui.

La Cisnadioara eu am stat acum 2 ani la Pensiunea SUBCETATE si a fost OK.

Mai ales ca stai numai 1 noapte intr-un loc, nu cred ca are rost sa cauti 4-5*.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[29.08.13 22:48]

Am parcurs un traseu aproape similar celui propus de tine în iulie 2011, iar impresiile le-am împărtășit pe AFA în două review-uri, pe care presupun că le-ai citit și tu. Parcurgerea traseului ne-a luat trei zile, pentru că am vrut să ne bucurăm pe îndelete de frumusețea parcursului. Două nopți de cazare le-am rezolvat cu succes la fața locului (Rânca și Ocna Sibiului), dar recomand totuși găsirea și rezervarea prealabilă a locurilor de cazare, spre a evita riscul unor nedorite surprize și pentru a fi eliberați de stresul găsirii răspunsului la necesara întrebare ”unde vom dormi”.

Din experiența acelei expediții, pot să-ți spun însă că demersul de a merge în prima zi de la București până la Gura Râului este unul cam prea ambițios. Nu mă refer pur și simplu la distanță (sunt cca. 400km), ci la timp: timpul probabil (prognoza meteo) și timpul necesar parcurgerii într-o manieră relaxată a traseului. Se înțelege că veți avea nevoie de multe popasuri care costă timp: fie pentru masă, fie pentru mișcare (că doar nu veți sta continuu doar în mașină), fie pentru admirarea pe îndelete a peisajului.

Deși Gura Râului este un loc mai mult decât atrăgător (merită mai mult de o noapte de cazare), cred că pentru prima seară puteți înnopta pur și simplu la Rânca. În fond e vorba de doar o seară, iar aspectul de șantier al stațiunii nu e chiar general. Dacă vremea e bună și nu prea târzie, puteți încerca și traversarea Transalpinei, de la Rânca până la Șugag. Este o localitate pitorească și plină de pensiuni. A doua zi puteți merge de la Șugag spre Sebeș si de acolo spre Sibiu-Transfăgărășan, ori puteți să vă întorceți de la Șugag spre Dobra și Jina, pe așa numitul ”drum al regelui”, adică străbătând satele din Mărginimea Sibiului (Jina, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Săcel) până la Sibiu. Acesta din urmă este și traseul cel mai scurt spre Gura Râului, așa încât, dacă nu doriți să renunțați la acest proiect, mergeți direct de la Dobra spre Jina prin Mărginime (fără a mai trece prin Șugag), iar de la Sibiel porniți-o către Gura Râului. Cred că o hartă rutieră v-ar fi mult mai de folos decât un GPS, căci ați avea o vedere de ansamblu a traseului și ați fi în măsură să alegeți în cunoștință de cauză varianta care vă convine mai mult.

Pentru a doua seară de cazare, vă recomand oricare din hotelurile de la Piscul Negru sau Valea cu Pești (pe Transfăgărășan), sau pentru un tarif cu mult mai modest, pensiunile din zona Căpățâneni-Arefu din Argeș, acestea fiind primele localități de la poala muntelui, îndată ce ați coborât de la Barajul Vidraru.

Închei cu un mic sfat: nu lua ca literă de lege impresiile de cazare exprimate de alții, decât dacă cele mai multe păreri sunt unanime în aprecieri sau în critici. Altfel trebuie să consimți că oamenii sunt atât de diferiți și au pretenții, așteptări atât de diferite, încât te va surprinde că de multe ori, experiența lor nu se pliază cu a ta. Așa că, porniți la drum fără temeri, o nouă experiență, bună sau mai puțin bună, va fi sigur o minunată amintire! Să aveți drum bun și petrecere de neuitat!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Vasile SPM4r[30.08.13 11:04]

@fum77: Cred ca doresti sa pleci in 15 septembrie, ca 15 august a cam trecut.

Am parcurs si Transalpina si Transfagarasanul, ultimul si acum doua saptamani. Doua trasee deosebite si atat de diferite. Pentru a acoperi cat mai multe obiective turistice e bine ca te-ai gandit la doua nopti de cazare, deci avem 3 etape:

1. Bucuresti - Rm Valcea - Horezu (manastirea si arta populara) - Polovragi (manastirea si Pestera Polovragi) - Baia de Fier (Pestera Muierilor) - cazare (eu am fost multumit de Pensiunea Andreea din Baia de Fier);

2. Baia de Fier - Novaci- Ranca - Transalpina (Valea Frumoasei despre care am scris cate ceva, barajele de pe raul Sebes) a) Sugag - Sebes - Alba Iulia (daca nu ati vizitat Cetatea, acum puteti sa o vedeti renovata) - Sebes - Sibiu (daca sunteti din zona Sibiului nu va mai spun ce e la Sibiu) - Carta - cazare (pensiunea Moara de piatra);

b) Dobra - Jina - Poiana Sibiului - Tilisca - Saliste - Sacel - (Sibiel) - Orlat - Gura Raului - Poplaca - Dumbrava cu muzeul satului Sibiu... - Carta.

Drumul pe Jina - Poiana.... este bun.

3. Carta - Cartisoara (casa lui Badea Cartan) - Transfagarasanul (Monumentul Genistilor, Balea Cascada, Balea Lac - aici puteti urca usor pana pe Saua Caprei, la Lacul Capra si poate pe unul din varfuri, ex. Vaiuga, traseu de 2,5-3 ore dus-intors) - Lacul Vidraru - Cetatea Poienari (fosta resedinta a lui Vlad Tepes) - Curtea de Arges (manastirea) - Pitesti - Bucuresti.

CALATORIE PLACUTA!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ethernalUC1r[30.08.13 18:08]

am facut traseul cluj transalpina-transfagarasan-cluj vara asta - 4 nopti cazate - pt cazare pot recomanda pensiunea Vraja Vacantei - este la capatul transalpinei spre sebes in comuna capalna http://www.vrajavacantei.ro - 50 lei/persoana in casuta cu 2 cam., pt 4 persoane - baie, frigider, wc, bucatarie cu aragaz, foisor, gratar cu lemne pregatite, super tare, sau pensiunea Brandusa din Avrig www.calarie-agrement.ro - 80 lei casuta pt 2 pers. /noapte cu baie, wc etc. restaurant cu preturi foarte OK - ferma cu cai, pauni si tot felu'. - distractie placuta - atentie mare - soferii din SB si BV nu sunt obisnuiti sa dea blitzuri daca este radar

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

no_oxigenPM7r[30.08.13 19:52]

doua trasee frumoase care merita facute separat in date separate. Pentru bifa e bun dar... doar bifa.


cloverinaPA12r[31.08.13 19:57]

Nu este vorba ca nu ati putea conduce atatia kilometri, insa o sa vedeti ca cel putin de la Ranca in sus o sa vreti sa opriti din 500 in 500 metri pentru poze. Nu poti sa "alergi", isi pierde farmecul Transalpina.

Probabil v-a speriat ideea de Rânca tocmai datorita constructiilor de pe strada principala. Va recomand insa stradutele (ulitele sau cum vreti sa le spuneti - pentru ca, intr-adevar, nu sunt asfaltate) secundare. Puteti sa descoperiti si o alta parte a acestei localitati, departe de zgomot si santier.

As vrea sa va recomand cabana unde am stat, insa nu este data in circuit, era pur si simplu casa unei doamne, care a fost draguta si ne-a oferit o camera. Sunt chiar foarte multe in genul acesteia.

Noi am intrat pe ulita de pana in Salvamont (pare-mi-se), coboara in stanga. Se vede foarte bine din drumul principal. Am colindat cu masina pana in capat, am vazut ca multe case nu au vreun panou cu nume si numar de telefon, asa ca ne-am dat jos din masina si am inceput sa mergem pe jos din poarta in poarta. Unde era lume in curte, intrebam.

Puteti sa aveti surprize foarte placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

fum77CHAUTOR SOL[01.09.13 14:46]

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, dar am avut o perioada foarte aglomerata si dificila.

Perioada in care intentionez sa plec este in septembrie, al 2lea sau al 3lea weekend, imi cer scuze pentru greseala.

Imi recomanda cineva Cisnadioara, Sibiu. Stiu zona, am stat 2 ani acolo cand eram mic, intr-o casa care astazi este pensiune, langa cetate. Deci sunt satul de zona aia si in plus stau in Sibiu cam 2 saptamani in fiecare vara.

Mi-a facut cu ochiul acest traseu:

1. Bucuresti - Rm Valcea - Horezu (manastirea si arta populara) - Polovragi (manastirea si Pestera Polovragi) - Baia de Fier (Pestera Muierilor) - cazare

-asta pentru prima zi, urmeaza sa caut cazare in acea zona. In afara de pensiunea Andreea, nu am gasit alte recenzii pozitive.

2. Baia de Fier, Jina, Poiana Sibiului, Tilisca, Saliste, Cristian, Avrig, Cartisoara (cazare)

- aici cred ca am de unde alege cazare, am vazut multe pensiuni pe site'uri, cu recenzii ok zic eu la prima vedere.

3. Cartisoara, Balea, Curtea de Arges, Bucuresti

In prima zi am 260 de km. Ma incanta faptul ca pot vizita cele 2 pesteri si Manastirea Polovragi, nu am mai ajuns in acea zona

A doua zi sunt tot 260 de km. As dori totusi mai multe pareri despre starea drumului, pe harta figureaza foarte discret.

Din Poiana Sibiului spre Saliste, harta sugereaza drumul spre Miercurea Sibiului si nu prin Tilisca.

Aici am nedumeriri.

A treia zi, cand voi traversa Transfagarasanul, am 270 de km.

Voi mai reveni cu intrebari despre locuri de cazare despre care urmeaza sa ma documentez in Baia de Fier si Cartisoara. Nu vrem lux. Doar curatenie, peisaj de munte, si un foisor cu loc de gratar.

Va multumesc mult

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ascentSR61r[01.09.13 16:59]

O varianta (mai mult decat decenta) de cazare este la Pensiunea Castania din Polovragi, in apropiere de Cheile Oltetului, Manastirea si Pestera Polovragi. Mai multe detalii aici vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Vasile SPM4r[01.09.13 22:40]

@fum77: Drumul prin Jina, Poiana Sibiului, Tilisca Saliste este bun, mai ales ca a fost refacut si mergand pe acest traseu veti vedea localitatile reprezentetive ale Marginimii Sibiului. Apoi spre Sibiel, Orlat, Gura Raului, Poplaca este acceptabil. Pentru cazare, recomand rezervare cu putin timp inainte. Daca doriti sa innoptati la Baia de Fier si nu mai sunt locuri la Pensiunea Andreea, proprietara va va pune in contact cu alte persoane si conditii bune - cazare, curte cu diverse, inclusiv gratar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marocanu21PR55r[02.09.13 00:03]

Dar de ce nu te gândeşti şi la varianta cu Transfăgărăşanul în prima zi şi apoi Transalpina? Mie mi se pare mai logic, plecând din Bucureşti, iar dacă te interesează te pot ajuta cu un sfat pt că tocmai l-am făcut acum 2 săptămâni!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

fum77CHAUTOR SOL[02.09.13 13:43]

Sfaturile sunt bine venite, le astept cu placere.

M-am gandit sa merg initial pe Transalpina, pentru ca nu am mai ajuns niciodata acolo si as vrea sa am 2 zile la dispozitie, in prima zi sa pot vizita cele 2 pesteri si manastirea, a2a zi sa urc pe Transalpina, iar in ultima zi sa traversez Transfagarasanul, unde am mai fost acum 2 ani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marocanu21PR55r[04.09.13 15:28]

@fum77: Fiind din Bucuresti ajungi mult mai repede pe Transfagarasan cu oprire la Balea Lac pt masa iar apoi pe centura Sibiului sau prin oras si apoi prin Poplaca pana la Gura Raului sau Sibiel unde gasesti cazare la alegere (eu am stat la pensiunea Iris de la intrarea in Gura Raului!) si ai ce vedea - nu trebuie sa ratezi muzeul icoanelor pe sticla din ultima localitate. Ai si varianta cazarii la Cisnadioara, cu trecere prin Cisnadie, o zona foarte frumoasa si cu ceva obiective de vizitat din care nu poate sa lipseasca cetatea din Cisnadioara (eu am stat in mai multe randuri la Apfelhause din localitate si am fost multumit).

A doua zi mergi prin Marginimea Sibiului, prin Jina si apoi prin Dobra, pe ,,Drumul Regelui''de calitate f. buna iar apoi la stanga pana la barajul Oasa. Aici ai doua variante:

1) Mai departe pe Transalpina si cazare la Ranca-Novaci-Polovraci iar a 3-a zi cu vizitarea obiectivelor propuse.

2) De la barajul Oasa in dreapta vreo 22 km pana la ,,Poarta Raiului''din masivul Sureanu, pe langa manastirea Oasa si ,,Luncile Prigoanei'', unde gasesti o zona de o frumusete rara unde ai putea sa mai aloci o zi pt ,,explorare''iar a 4-a zi sa pleci mai departe. Eu am stat 4 nopti la pensiunea Bellamy (conditii f. bune!) dupa care am plecat pe Transalpina.

Personal iti recomand ultima varianta chiar in detrimentul vizitei la pesteri si manastire pe care poti sa le faci foarte simplu cu alta ocazie, chiar fara cazare in zona!

Iti doresc inspiratie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • [14] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18212103843689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1