Solicitare CMR / TURCIA

Masuri anti-Covid la trecerea frontierei

Trimisă în 01.11.21 15:18
de ceasornicarulSR [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 687

In vederea deplasarii in Turcia cu auto propriu as dori sa stiu urmatoarele :

- cei care au fost de curand in Turcia am rugamintea sa-mi spuna daca in afara de certificatul digital Covid-19 (vaccinare schema completa) au fost necesare si alte documente medicale (testare) legate de actuala pandemie.

- legat de intrarea in Romania stiu ca, copii sub 12 ani nu trebuie sa prezinte nici un document medical (testare) deasemenea as dori sa-mi confirmati aceasta masura (valabila din cate stiu de la sfarsitul lunii septembrie)

Va multumesc si sper ca, postarea sa nu fie gresita.

P. S. pagina web M. A. E. nu este intotdeauna complet actualizata.


 • PERIOADA: Noiembrie -- NOPŢI CAZARE: 2
 • BUGET: - -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 9 ani

Răspunsuri la solicitare

YodaSR[Bucuresti]10r[03.11.21 10:41]

@ceasornicarul: Eu m-am intors acum o luna din Turcia. Certificatul digital cu vaccinarea mi-a fost cerut la intoarcere, cand am intrat in Romania si la dus, cand am intrat in Turcia. La intrarea in Turcia doar s-a uitat pe certificatele noastre si atat. In Turcia iti va mai trebui si HES-ul. Despre copii nu stiu, imi pare rau.

Asta era atunci, acum s-au mai schimbat conditiile. In principal, s-au schimbat in Bulgaria, si anume cei care intra in BG dintr-o tara aflata pe lista rosie, cum este si Romania, trebuie sa prezinte si un test PCR, facut cu maximum 72 ore inainte, impreuna cu cerificatul verde, altfel intra in carantina. Pentru moment, Turcia nu este pe lista rosie, dar se poate sa intre, pentru ca este aproape de limita (Turcia are 4.9 la mie, iar la bulgari limita de la care incepe lista rosie e la 5). Dupa cat se pare, nu este nevoie de test PCR daca poti dovedi ca esti in tranzit si parasesti cat se poate de repede teritoriul Bulgariei.

Pentru ca a aparut aceasta regula, noi am renuntat sa mai mergem in BG de 1 decembrie, pentru ca doua teste PCR ne costau cat doua nopti la hotel si am hotarat in schimb sa mergem la Istanbul. De aceea, ne intereseaza subiectul si vin si eu cu o intrebare:

Cum pot dovedi ca sunt doar in tranzit prin BG, si ca voi parasi tara cat se poate de repede?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[03.11.21 14:27]

Salut, daca detii formularul de rezervare pentru hotel (Turcia) si formularul eliberat de Ministerul Sanatatii din Turcia eu zic ca, este ok.

Plus ca, mai mult ca sigur au o evidenta a intrarii si iesirii din Bulgaria in momentul in care scaneaza documentele la vama.

Deasemenea stiu ca, in momentul cazarii la un hotel in Bulgaria sunt scanate documentele la receptie si automat intra in baza de date a Politiei Bulgare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaSR[Bucuresti]10r[03.11.21 15:19]

@ceasornicarul: "formularul eliberat de Ministerul Sanatatii din Turcia eu zic ca, este ok. "

Adica HES-ul?

Eu ma gandeam sa mai am la mine si niste chitante, eventual de la benzinarie, la dus una din Romania, la intoarcere una din Turcia, ca sa le pot dovedi ca am intrat in BG din RO, respectiv din TR si am iesit peste 4 - 5 ore.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[03.11.21 15:35]

HES da.

Asa cum am mai spus atata timp cat am dovada rezervarii si la intoarcere dovada platii serviciilor hoteliere eu zic ca, este ok .

Plus viza de intrare in Turcia pe pasaport si daca nu ma insel si la iesire se pune o stampila in pasaport.


nicole33APL[București]ConsAFA70r[03.11.21 22:59]

@ceasornicarul:

cei care au fost de curand in Turcia am rugamintea sa-mi spuna daca in afara de certificatul digital Covid-19 (vaccinare schema completa) au fost necesare si alte documente medicale (testare) legate de actuala pandemie.

Eu m-am întors din Turcia în urmă cu vreo trei săptămâni. Nu am sesizat să fi apărut restricţii în plus legate de pandemie faţă de perioada sejurului meu.

Persoanele vaccinate cu schema completă + 14 zile pot intra în Turcia fără probleme în baza certificatului digital european recunoscut de turci.

Codul HES este obligatoriu legat tot de pandemie, chiar dacă nu presupune vreo testare suplimentară, ci doar simpla completare a unor informaţii personale şi de localizare.

Copilul de 9 ani este exceptat.

pagina web M. A. E. nu este intotdeauna complet actualizata.

Mie mi s-a părut destul de rapid actualizată funcţie de modificările survenite.

Mai poţi căuta informaţii şi pe pagina de FB a Ambasadei Turciei la Bucureşti.

Urmăreşte în continuare eventualele actualizări până la data plecării.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[03.11.21 23:25]

@Yoda:

Pentru ca a aparut aceasta regula, noi am renuntat sa mai mergem in BG de 1 decembrie, pentru ca doua teste PCR ne costau cat doua nopti la hotel si am hotarat in schimb sa mergem la Istanbul.

Şi eu cochetam cu ideea unei minivacanţe în Bulgaria la sfârşitul lunii, dar am renunţat după introducerea obligativităţii testelor PCR negative şi pentru persoanele vaccinate. La Istanbul aş merge cu avionul dacă sunt doar câteva zile, însă cred că o las pe altă dată.

Cum pot dovedi ca sunt doar in tranzit prin BG, si ca voi parasi tara cat se poate de repede?

Părerea mea este că îţi faci griji degeaba. Nu cred că îţi cere nimeni să "dovedeşti" nimic, cât timp respecţi regulile.

Am plecat în Turcia la sfârşit de septembrie. La momentul respectiv, bulgarii le cereau românilor vaccinaţi doar dovada vaccinării, fără test PCR suplimentar. Nimic mai simplu, doar că eu nu am avut chef să mai pierd vremea în vamă cu certificatele cu scanări de coduri QR etc. şi am preferat să dau doar cărţile de identitate şi talonul maşinii, declarând simplu: TRANZIT. Am fost întrebată unde merg şi am spus că în Turcia, moment în care mi-a înapoiat buletinele şi mi-a cerut paşapoartele. Atât. Simpla declarare a tranzitului a fost suficientă, fără a mi se solicita dovezi suplimentare.

La Lesovo m-am legitimat tot cu paşaportul şi am trecut rapid în partea turcească. Posibil să verificat în sistem faptul că am tranzitat Bulgaria în mai puţin de patru ore, nu ştiu, dar cred că şi dacă alegeam un traseu în zigzag dublu ca durată tot nu ar fi fost vreo problemă.

Amuzant a fost faptul că pe turci nu prea i-a interesat treaba cu covidul, deoarece m-au crezut pe cuvânt că suntem vaccinaţi fără a ne solicita certificatele. Codurile HES nu au prezentat niciun fel de interes pentru ei, nu am fost întrebaţi despre ele.

La întoarcere am repetat povestea cu declararea tranzitului pentru Bulgaria. Am spus că ne întoarcem în România şi am dat doar cărţile de identitate.

Singurii care ne-au cerut certificatele de vaccinare şi le-au scanat au fost cei din vama de la Giurgiu. Asta după ce ne-au întrebat de unde venim. La acel moment, Grecia era pe lista galbenă, iar Bulgaria şi Turcia erau pe lista roşie. Le-am spus adevărul pentru că pentru noi era acelaşi lucru, fiind vaccinaţi nu aveam restricţii.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[03.11.21 23:42]

@Yoda:

Eu ma gandeam sa mai am la mine si niste chitante, eventual de la benzinarie, la dus una din Romania, la intoarcere una din Turcia, ca sa le pot dovedi ca am intrat in BG din RO, respectiv din TR si am iesit peste 4 - 5 ore.

Pentru liniştea ta, deoarece eu sunt convinsă că nu-ţi va cere nimeni să dovedeşti nimic dacă traversezi Bulgaria într-un timp rezonabil, poţi păstra chitanţa de la plata taxei de pod de la Giurgiu, care are data, ora şi numărul maşinii tale, iar la întoarcere chitanţa de la plata taxei de dezinfecţie (noi nu am plătit-o anul acesta) sau a vreunei eventuale amenzi, cum am plătit eu anul trecut, dar mai bine nu .

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

YodaSR[Bucuresti]10r[04.11.21 07:55]

@nicole33:

poţi păstra chitanţa de la plata taxei de pod de la Giurgiu, care are data, ora şi numărul maşinii tale, iar la întoarcere chitanţa de la plata taxei de dezinfecţie (noi nu am plătit-o anul acesta) sau a vreunei eventuale amenzi

Da, multumesc, asa am sa fac, buna ideea. Nu cu amenda, cu celelalte chitante. 😄

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[04.11.21 09:05]

Multumesc tututror pentru sfaturi.

O ultima intrebare pusa si anul trecut dar pentru linistea mea...

Cu cartea verde care de fapt la mine este alba (R. C. A.) pot intampina probleme la vama turca?

Anul trecut colegii A. F. A. mi-au spus ca, nu sunt probleme dar n-am mai ajuns sa vad cu ochisorii mei...

Legat de actualizarea paginii web M. A. E. n-au schimbat nici pana acum (a trecut mai mult de o luna) conditiile de intrare a copiilor cu varsta de pana la 12 ani in Romania.

Acum sub 12 ani pot intra fara restrictii si carantina ori test, pe pagina M. A. E. apare varsta maxima de 6 ani (un exemplu)

La intoarcere voi reveni cu amanunte legate de tranzit, formalitati vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[04.11.21 09:15]

@ceasornicarul:

Cu cartea verde care de fapt la mine este alba (R. C. A.) pot intampina probleme la vama turca?

Nu cred ca mai exista polițe RCA din cele jumătate albe jumătate verzi valabile in acest moment.

Eu pot sa-ti confirm faptul ca am intrat in Turcia la sfârșit de Septembrie 2021 cu asigurarea primită pe mail și printată de mine pe o foaie albă. Nu au fost probleme. Au verificat doar valabilitatea acesteia pe teritoriul Turciei. Căsuța cu TR nu trebuie sa fie cu X.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[04.11.21 09:19]

@Yoda:

Da, multumesc, asa am sa fac, buna ideea. Nu cu amenda, cu celelalte chitante.

A fost o gluma povestea cu amenzile de circulație 🤣.

Iti dai seama ca nu doresc nimănui sa pățească ce am pățit eu anul trecut.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[04.11.21 09:30]

@ceasornicarul:

Legat de actualizarea paginii web M. A. E. n-au schimbat nici pana acum (a trecut mai mult de o luna) conditiile de intrare a copiilor cu varsta de pana la 12 ani in Romania.

Nu este chiar așa cum zici. Nu am fost interesată de problema minorilor, dar pe saitul MAE este disponibilă acum actualizarea din 1 Noiembrie unde se precizează clar :

"

 • Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare. Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ COVID-19. "
 • Urmărește in continuare schimbările care pot surveni pana la plecare

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[04.11.21 09:30]

@nicole33: Ok multumesc.

Si acum cu voia d-voastra o ultima intrebare (sincer)

Starea carosabilului Razgrad - Lesovo este ok?

In 2018 era bun spre foarte bun.


ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[04.11.21 09:58]

@nicole33: eu ma refeream la intrarea minorilor in Romania nu in Turcia.

Exista o pagina speciala dedicata pandemiei, la aceasta ma refeream ca, nu este actualizata.


YodaSR[Bucuresti]10r[04.11.21 10:55]

@ceasornicarul:

Cu cartea verde care de fapt la mine este alba (R. C. A.) pot intampina probleme la vama turca?

Nu, asa cum a spus si nicole33, nu ai nici un fel de probleme.

Starea carosabilului Razgrad - Lesovo este ok?

In 2018 era bun spre foarte bun.

Da, este in general ok, e o portiune proasta pe zona intre Yambol si Elhovo, cred, acolo unde este soseaua in linie dreapta. E o zona foarte denivelata, unde nu prea poti sa mergi tare. Au mai fost prin munti niste zone cu reparatii si cu stopuri, si aici se mai pierde niste timp.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

YodaSR[Bucuresti]10r[04.11.21 10:59]

@nicole33:

A fost o gluma povestea cu amenzile de circulație 🤣.

Iti dai seama ca nu doresc nimănui sa pățească ce am pățit eu anul trecut.

Am inteles, nici o grija. Cred ca mi-am pastrat simtul umorului...

Oricum, i se poate intampla oricui.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[05.11.21 06:31]

@ceasornicarul:

eu ma refeream la intrarea minorilor in Romania nu in Turcia.

Exista o pagina speciala dedicata pandemiei, la aceasta ma refeream ca, nu este actualizata.

Răspunsul meu s-a referit la intrarea minorilor în Turcia, cât timp ai postat pe topicul Turcia.

Înaintea tuturor vacanţelor mele de anul acesta am căutat informaţiile oficiale pe paginile MAE dedicate ţărilor respective. Cu excepţia Tunisiei, unde actualizarea s-a făcut cu o mică întârziere, în rest nu am avut surprize.

Nu ştiu la ce pagină dedicată pandemiei faci referire, dar pentru a afla eventualele restricţii la întoarcerea în România poate este mai util să urmăreşti hotărârire săptămânale ale CNSU care actualizează lista "semafor" dpdv al României, precum şi excepţiile de la carantinare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[05.11.21 06:43]

@ceasornicarul:

Starea carosabilului Razgrad - Lesovo este ok?

In 2018 era bun spre foarte bun.

Drumul nu mai este la fel de ok ca în 2018, dar nici nu este de evitat şi nu se compară cu starea din urmă cu mai mulţi ani.

Tronsonul Ruse-Razgrad l-am găsit destul de deteriorat, la fel de prost ca de Paşti.

Tronsonul Razgrad - Târgovişte mi s-a părut în continuare perfect, ca după reabilitarea acestuia.

Am prins câteva zone decopertate în vederea reasfaltării prin munţi, unde erai nevoit să reduci viteza, o parte s-au rezolvat pe durata sejurului meu, iar restul probabil s-au rezolvat între timp.

Lucrări mai ample au fost înainte de Ticha, la dus am stat câteva minute la un semafor. La întoarcere sensul spre Turcia părea terminat, dar se lucra pe sensul opus, o lucrare mai de amploare. Circulând cu viteză redusă se rezolvă.

Aşa cum menţiona şi Yoda mai sus, drumul este vălurit după Okop spre vamă, dar aşa a fost mereu în acea zonă. Nu sunt gropi, dar nici nu poţi merge cu viteză prea mare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 9100 PMA (13 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[08.11.21 09:31]

@nicole33:

Atenţionare: Consultați rubricile Condiții de călătorie și Alerte de călătorie

4. În cazul copiilor, este nevoie de certificat digital pentru a călători?

Minorii în vârstă de până la 6 ani nu au nevoie de niciun document doveditor. Copiii în vârstă de la 6 ani la 12 ani au nevoie de dovada rezultatului unui test RT PCR negativ, validat de certificatul digital, obținut cu acordul părinților.

P.S. pagina web M.A.E.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[09.11.21 00:41]

@ceasornicarul:

Am reuşit să identific de unde ai extras cele citate mai sus. Era mai simplu dacă puneai un link, dar... am găsit.

Spre deosebire de tine, eu nu m-aş grăbi să acuz MAE de neactualizarea unor informaţii. Adevărul este la mijloc. În acest caz, titlul poate fi derutant, însă mie mi se pare evident că aceea este o pagină veche, cu informaţiile valabile la data de 13 august 2021. Tu ai citit răspunsurile la cele mai frecvente întrebări pe care ni le-am pus toţi la un moment dat. Ei bine, răspunsurile erau valabile la data respectivă şi în perioada imediat următoare.

Nu are cum să stea nimeni să actualizeze răspunsurile date în funcţie de modificările legislative survenite ulterior. Mi se pare o pretenţie absolut exagerată din partea ta şi o dovadă de superficialitate dacă te-ai bazat doar pe acea sursă.

Este ca şi cum ai acuza pe cineva care a răspuns unei solicitări CMR pe AFA, ca a ta, că răspunsul nu este actualizat, omiţând faptul că, la momentul când a fost scris, acesta era corect şi perfect valabil. Cel care a răspuns nu poate fi făcut vinovat dacă peste o săptămână sau o lună lucrurile s-au schimbat.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA70r[09.11.21 00:50]

@ceasornicarul:

Eu ţi-am sugerat să urmăreşti actualizările permanente de pe mae.ro/node/51937 dacă în Turcia doreşti să mergi, dar şi de pe mae.ro/node/51904 pentru că vei tranzita şi Bulgaria. Asta ca să afli în ce condiţii poţi ajunge la destinaţie şi ce restricţii impun aceste ţări.

Pentru întoarcerea în România sunt importante actualizările săptămânale ale listei "semafor" prin hotărâri ale CNSU.

Condiţiile de carantinare, dar şi categoriile exceptate, stabilite prin HCNSU nr. 43/01.07.2021 au fost modificate prin HCNSU nr. 74/23.09.2021.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[09.11.21 13:49]

@nicole33 :

Daca eram superficial in gasirea raspunsurilor nu as fi aflat de modificarea din 23.09.2021.

Se pare ca, amandurora ne place sa avem ultimul cuvamt.


ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[09.11.21 13:54]

Intre timp m-am intors totul a fost ok.

Voi reveni cu impresii si poze intr-un review despre hotel. Va multumesc pentru ajutor.

Toate cele bune.


ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[09.11.21 14:42]

@Yoda: In ambele vami totul a decurs perfect, maxim 20 minute atat la dus cat si la intors in fiecare vama.

In Bulgaria daca este tranzitata in afara de talon, pasaport sau carte identitate nu este nevoie de alt document se trece fara restrictii.

La intrarea in Turcia aveam pregatit totul (certificat vaccinare, formular HES, talon, pasaport si RCA- cartea verde) verificare rapida fara probleme si restrictii.

La intoarcerea in Romania ( vama Ruse- Giurgiu ) verificat certificat, pasaport, talon, rapid si fara probleme.

Copilul (9 ani) fara restrictii in ambele vami.

La intrarea in Bulgaria venind din Turcia se mai plateste taxa de dezinfectie de 3 euro ori 6 leva.

Drumul in schimb fata de 2018 mult mai prost.

Se lucreaza intre Omurtag si Kotel in rest peticit si cu destule gropite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

YodaSR[Bucuresti]10r[09.11.21 15:40]

@ceasornicarul: ok, multumesc.

Se lucreaza intre Omurtag si Kotel in rest peticit si cu destule gropite.

Se pierde mult timp pe aici? Sunt stopuri, sau doar se merge mai incet?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[09.11.21 21:02]

@Yoda: La dus au fost 2 stopuri s-a stat un pic la fiecare, la intoarcere s-a mers cursiv dar cu viteza mica, drumul n-a fost foarte aglomerat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ceasornicarulSR[Bucuresti]3r[09.11.21 21:28]

Placut impresionat de punctul vamal la intrarea-iesirea din Turcia (Hamzabeyli) curat, nou, totul modernizat fata de anul 2018.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

 • [29] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 29.01.22 -- 02:59:19 (acest segment de cache se va actualiza în 29.01 10:59:19)
  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.482854127884 sec
  ecranul dvs: 1 x 1