Solicitare CMR / ROMÂNIA

Sfaturi privind aparatele de navigatie gps auto

Trimisă în 22.05.13 10:36
autor baby eyesSR [Orăștie [HD]]
» VIZUALIZĂRI: 36574

Am ezitat să vă adresez această rugăminte de a-mi oferii sfaturi, o fac însă pentru că este un element ce ţine de vacanţă. Navigatorul nostru este destul de obosit şi nu este deloc performant motiv pentru care vrem să cumpărăm altul dar nu am reuşit sa găsim suficiente recenzii pentru a ne forma o părere.

Vă rog mult să-mi spuneţi părerile voastre. Singura noastră dorinţă legată de un astfel de aparat ar fi sa aibă harta Europei în întregime, preferabil cu posibilitate de actualizare - nu suntem interesaţi de alte optiuni ale acestor aparate.

Merită investiția într-un aparat al unei firme de renume cum ar fi Garmin?


  • PERIOADA: -
  • BUGET: 500-700 lei

Răspunsuri

NasshuSE6r[22.05.13 13:19]

Problema cu Garmin, este ca tot ei furnizeaza si hartile. Ca si aparat in sine este ok, insa ca si harti nu mi se pare prea ok pentru turisme.

Eu unul personal iti recomand un GPS, care sa fie pe baza de IGO. Eu folosesc acest soft, insa este instalat pe un smartphone cu android, iar actualizarile le fac manual (ma pricep), si nu am dat gres niciodata pina acum cu vreo destinatie.

Oricum indiferent de aparat / marca/soft, trebuie sa ai in vedere si setatile ulterioare, prin urmare in clipa in care introduci un traseu in GPS, verifica-l si pe harta google, michelin, etc sa vezi ca este cel care iti convine tie - sunt cazuri cand si GPS mai da pe alaturi din dorinta de a te duce mai repede sau pe drumul cel mai scurt, rezultand astfel un traseu care nu corespunde cu ce vrei tu.

O alta varianta ar fi si achizitionarea unei tabelte de 7'' care sa fie dotata cu receptor GPS - o achizitie mai buna zic eu, avand in vedere ca o poti folosi si la altceva, nu numai in concedii.

O astfel de varianta ar fi: Allview AllDro Speed S: la cca 500 ron. (cea mai ieftina, mai sunt si alte variante)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

baby eyesSRAUTOR SOL24r[22.05.13 13:50]

@Nasshu: Mulţumesc mult pentru sfaturi! Auzisem de receptor GPS cu USB pentru laptop (caz în care aş fi avut nevoie şi de încărcător auto), dar mi se pare cumva mai comod un navigator datorită suportului. Există un astfel de suport si pentru smartphone?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE6r[22.05.13 13:52]

@baby eyes: exista suport auto (eu am unul universal) si pentru smartphone, si pentru tableta.

Faza cu laptopul e mai complicata si mai greu de folosit. (de obicei cei cu tir-urile o agreeaza, insa la ei e destul spatiu in cabina

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mauricius*SR6r[22.05.13 16:24]

Eu am fost foarte mulțumit cu un PDA Mio P550 și sistem de navigație iGO. Este foarte ușor de programat, îmi place mai mult cum este organizată informația, vocile sunt mai plăcute etc. Așa cum a spus și Nasshu, foarte importante sunt setările și hărțile. Nu în ultimul rând, navigatorul nu trebuie urmat orbește. O hartă tipărită și ochii pe indicatoare, sunt obiceiuri sfinte pe șosele pe care nu le cunoști. Mi s-a mai întâmplat să ajung și prin bălării bazându-mă exclusiv pe GPS. Problema este că PDA-ul a costat destul de mult și după câțiva ani s-a dus acumulatorul. Atunci am constatat că acesta nu se poate înlocui și cum îmi doream orientare și la mers pe jos am renunțat la el. Acum m-am pricopsit pe puncte de la Orange cu un Smailo HDx 5.0 Travel Full Europe. Își face și el treaba destul de bine, dar parcă tot PDA-ul meu îmi place mai mult (chiar dacă are ecran mai mic). Cred că e chestie și de gusturi, nu numai de performanța aparatului. Am testat în magazine și Tom-Tom sau Garmin, însă rămân la părerea că tot un Mio cu iGO e mai bun. În plus, la Smailo mă nemuțumește profund modul de prindere în suport. La celelalte gadgeturi montarea se face foarte simplu și este robustă. La ăsta mă chinui ceva timp până nimeresc exact poziția de montare și nu o dată, la o groapă sau altă zduncinătură, a sărit din locaș.

Anul trecut am testat pe Grecia două smartphone-uri și o tabletă. În primul rând nu îți recomand o tabletă mai mare de 7”. Îți va mânca destul de mult din vizibilitate și mai are și poate fi incomodă în față. Depinde și de cât spațiu ai pe bord, unde sunt gurile de aerisire, etc. Suporturi se găsesc acum pentru tot ce vrei, bani să ai, însă cu aceste jucărele m-am lovit de altă problemă. Nu am mai urmărit să văd dacă s-a reglementat situația, însă atunci google maps nu putea fi utilizat offline. Și de ce este important acest lucru. Aveam dezactivat pe toate jucăriile transferul de date în roaming. Asta după ce m-am înțepat o dată cu o factură de peste 400 euro la mobil. Și nu pentru că m-am uitat la filme în străinătate, ci pentru că majoritatea aplicațiilor își actualizează datele automat sau transferă pachete de date (de exemplu push-mail), fără ca să te avertizeze în vreun fel. Sunt țări în care tariful pentru 1 MB este de câțiva zeci de euro. Totul a fost bun și frumos până am ieșit din țară, când unul după altul au rămas în ceață. Cel mai mult m-a ținut tableta, însă după ce am trecut printr-un tunel, a pierdut sateliții și nu mi-a mai arătat nimic. De asemenea, dacă vrei să faci o ajustare de traseu sau dacă s-a produs o deviere pe traseu, datorită de exemplu unor lucrări la șosea, navigatorul nu mai poate recalcula ruta offline. La fel se întâmplă și dacă tableta îți intră în hibernare sau dacă răspunzi la telefon în timp ce ești în modul navigare. Pe tot traseul, nu am găsit acces wi-fi decât la prima benzinărie de la Lukoil, cum intri în Macedonia. Am reprogramat traseul dar după primul tunel, gata și cu navigarea. Recunosc că nici nu aveam de multă vreme jucăriile și este posibil să nu fi făcut eu setările care trebuie. Sunt curios cum au rezolvat alții aceste probleme (atât pe SO Android cât și pe iOS).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mauricius*SR6r[22.05.13 16:27]

@Nasshu: Ce app ai instalat pe Android cu iGO? Am găsit mai multe în magazin dar în descriere scria că nu merg offline.


NasshuSE6r[22.05.13 16:42]

@mauricius: eu am Igo R8.3 (curat) pe un android: samsung s+ simplu, si pe o tableta ca cea mentionata mai sus. Instalat de mine din surse pe care nu pot sa le specific aici.

Nu folosesc google maps, fara wifi, sau 3g e cam degeaba. Poti scapa de grija datelor in roaming, pentru ca pe android si ios exista posibilitatea blocarii traficului cand esti in roaming (iar ajungem la setari)

[editat webmaster]

daca te descurci un pic cu tehnica de calcul continuam pe privat, si o sa ai un super gps: P

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

creiveanSE93r[22.05.13 16:59]

Despre GPS-uri discutăm de mult şi cu multe detalii ce nu pot fi atinse aici, pe forum, în acest topic.

Cred că discuţia se poate muta dincolo, sigur îi mai... ieftin Am şi recomandat acolo un aparat extrem de fiabil, deci...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster15[22.05.13 17:07]

@Nasshu

Ţi-am editat ecoul!

@All

N-o dăm în warez, nu-i aşa? Nu aş vrea să închid CMR-ul şi să aplic sancţiuni!

Mulţumesc!


baby eyesSRAUTOR SOL24r[22.05.13 17:28]

@webmaster15: Îmi cer scuze, nu am avut altă intenţie decât aceea de a primi câteva sfaturi având în vedere denumirea acestei rubrici... Pentru a evita viitoare neplăceri te rog să îmi explici câţiva termeni: "N-o dăm în warez" şi "CMR-ul".

Mulţumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster15[22.05.13 17:31]

@baby eyes: ""Termenul Warez este folosit din engleză warez. De manierǎ generalǎ, un warez este distribuția ilegalǎ a unui continut protejat, prin internet sau prin oricare alt mijloc informatic (CD, dischetă etc.). Conținuturile cele mai piratate sunt programele informatice, jocurile video, muzica și filmele. ""

CMR = Ce îmi recomandați!! numele secțiunii unde a fost postată întrebarea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mauricius*SR6r[22.05.13 17:57]

Ok. Mulțumesc pentru clarificări și linkul spre forum. Este și acolo de citit la greu. Cât despre warez, nu mă risc că-mi prind urechile. Oricum merci.


abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA28r[22.05.13 18:09]

mauricius:

Nu în ultimul rând, navigatorul nu trebuie urmat orbește.

Ăsta e unul dintre cele mai importante sfaturi. Ba aş merge mai departe: navigatorul ar trebui folosit numai cînd te rătăceşti, ca să găseşti o anume adresă, o parcare într-un oraş mare etc. În rest - mai sănătos e să mergi "clasic", după indicatoare, cu atenţia la drum.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nils1PM3r[23.05.13 09:34]

Evident, GPS-ul este foarte important in vacanta. Ce aparat iti vei achizitiona, depinde numai de necesitatile tale. Daca il folosesti ocazional, nu merita sa-ti iei unul scump. Si un aparat de 200 de lei isi face treaba la fel de bine ca un Garmin, Mio sau Becker de 7-800 de lei. IMPORTANTE sunt hartile. Asa cum a recomandat Nasshu, hartile IGO sunt cele mai bune. Degeaba ai un aparat performant, daca hartile sunt proaste!

Daca ai nevoie doar de un navigator, opteaza pentru un aparat dedicat, cu Windows CE 6.0. Daca vrei mai multe optiuni, poti lua un GPS cu Android (functii similare tabletei). Trebuie sa stii insa ca aparatul cu Android nu este atat de performat ca GPS decat un aparat dedicat (Androidul buteaza mai greu si trebuie sa astepti mai mult cand ruteaza). Nu in ultimul rand, nu uita sa-ti iei harti clasice pentru tarile pe care le vei vizita. Sunt foarte importante pentru a verifica ruta pe care ti-o alege GPS-ul sau sa-ti poti alege singur traseul. In plus, in locuri precum Thassos, hartile GPS sunt sumare si nu te vor ajuta mai mult decat o harta clasica.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

cher-cherSR[23.05.13 18:04]

Sunt 3 aspecte importante, în opinia mea, atunci când ai de făcut o astfel de alegere:

1. Hărţile (detalii şi posibilităţi de actualizare)

2. Softul de navigaţie

3. Aparatul în sine (modulul GPS)

Cu siguranta, hartile reprezinta partea cea mai importantă. Dacă cu un ecran mai mic te mai descurci, dacă accepţi ca poţi să stai 5 minute în plus ca să te conectezi la sateliţii de poziţionare, dacă te poţi mulţumi cu un soft mai simplu, in care nu iti poti face reglaje de tot felul, ei bine, cu harti neactualizate nu prea merge. Mai ales daca te "mişti" pe afara şi mai esti şi într-o ţară în care vorbeşti limba gimnastică. De aceea, cred că trebuie să porniţi de la această premisă în alegere. Dacă vă decideţi la un aparat dedicat, ce vine cu softul preinstalat, trebuie să fiţi foarte atent la furnizorul hărţilor, căci veţi rămâne, în principiu, legat de acel soft cu hărţile lui, cel puţin pe perioada garanţiei. Dacă veţi alege varianta navigării cu ajutorul unei tablete sau a unui smartphone, va fi mult mai uşor, căci veţi avea la dispoziţie mai multe aplicaţii ce pot fi cumpărate (nu luăm aici în calcul variata softurilor piratate) şi schimbate în orice moment (sau rulate în paralel).

În funcţie de buget, dacă el permite, se poate alege un model de la Becker, Garmin sau Mio. Evident, mă refer la modele "omenesti" ca pret, nu neaparat la modelele lor de top, ce sar de 1000 lei. Personal as alege între Garmin Nuvi 2455 şi Mio Spirit 690. Ambele au cam acelasi pret (la un magazin le-am vazut chiar la acelasi pret), în jur de 650 lei. Dincolo de calitatea dovedita a produselor de navigatie ale celor doua firme, ele vin cu hatile full Europa si cu un atu ce greu poate fi batut si care justifica pretul: actualizarea pe viata a hărţilor. Cum spuneam, ăsta este cel mai important lucru.

Vă recomand să citiţi si ce spune cineva mai cunoscator decat mine, care ar fi propunerile lui, pe diferite categorii de pret:

gpszone.ro/articles.php?c ... 3&article_id=49

În ceea ce priveste renuntarea la GPS-ul dedicat, depinde de ce "dotare" aveţi în acest moment. Fie că vă folosiţi de ce aveţi, fie că urmează să vă cumpăraţi un echipament nou, cred că cea mai bună variantă în acest moment pentru tablete/telefoane este Navigon. Foarte aproape ar fi iGo. Am fost admirator al programelor iGo, folosindu-le cu încredere mulţi ani. Atât pe telefon, cât şi pe GSP dedicat. Inclusiv anul trecut am navigat în Corfu cu un Mio Moov 400 şi nu am avut probleme deosebite (mă rog, chestiile ce se întâmplă în cazul oricăror hărţi nu le iau în calcul). Cu toate astea, nu am putut să nu remarc gradul înalt de detaliere atins de Navigon. Atât în varianta pe IPad, dar şi pe Android, punctele de interes îţi dau impresia că eşti pe Google Maps. Am rămas cu gura căscată să văd că în Moraitika, un sat din Corfu, de exemplu, îmi arăta orice minimarket, orice tavernă, totul era acolo. IGo-ul părea o rudă săracă în puţinătatea punctelor oferite (şi aveam instalată ultima variantă de hartă, încărcată oficial). În ceea ce priveşte navigarea propriu zisă, atât în insulă cât şi pe traseu, nu am sesizat diferenţe cu adevărat notabile. Am înţeles că pentru multe ţări, au acelaşi furnizor al hărţilor (Navteq). În ţară nu am navigat prea mult cu el, căci nu fac drumuri dese (iar în Bucureşti de multe ori folosesc Waze, căci informaţiile în timp real în ceeea ce priveşte traficul, inclusiv cele legate de prezenţa echipajelor de poliţie, oferite de acesta, sunt de mare folos), însă un coleg a renunţat la iGo în favoarea Navigon, căci a găsit indicaţii de nume de străzi şi numere de case în plus faţă de primul. Cumva nu mă aşteptam, căci auzisem că iGo foloseşte pentru România hărţi Topmap, care ar fi mai bune, însă mi-a arătat şi mie câteva exemple şi nu am mai putut nega evidenţa. În plus, după cum spuneam, partea cu punctele de interes este nimicitoare. Auzi, să vezi "cafeneaua liberală" de la piaţa Covasna! În condiţiile în care vecina mea de palier nu ştia de existenţa ei, deşi se află la vreo 200 m de blocul nostru. Mai este un mare avantaj, faptul că poţi cumpăra softul la un preţ rezonabil, undeva pe la 270 lei, direct de pe Google play sau de pe App Store (în funcţie de sistemul de operare folosit).

Nu am să discut despre softul de navigaţie în sine, căci aici e vorba de preferinţele fiecăruia. Unuia îi place o chestie mai simplă, altuia una cu setări cât mai detaliate.

După cum spuneam, eu aveam un Mio Moov M400. Anul trecut am terminat perioada în care puteam face actualizări gratuite ale hărţilor. Sigur, ar fi fost varianta cumpărării unor hărţi noi, însă mi se pare că nici nu mai existau ceva noutăţi. În plus, parcă mi-ar fi plăcut uneori un ecran mai mare. Aşa că am zis să încerc un Allview Alldro Speed S. Ecran de 7 in, FM transmitter (e foarte fain să asculţi muzica de pe tabletă, direcţionată pe boxele maşinii şi să vezi că atunci când intră anunţul de pe navigator, volumul muzicii se reduce automat pentru a se auzi indicaţia de navigaţie -desigur, tot în boxe- şi apoi revine la muzică), suport de parbriz şi încărcător în kitul de bază, la un preţ de până în 5 milioane, mi se pare o chestie rentabilă. eu am prins o promoţie şi l-am luat cu puţin peste 400 lei, şi în varianta cu 1GB RAM, nu 512. Evident, să navighezi cu acel ecran este perfect, cu menţiunea că asta ar fi dimensiunea maximă pe care o recomand (deja e cam la limita pe care ţi-o poţi permite în ceea ce priveşte pierderea de vizibilitate, probabil un optim este între 5-7 in). În plus, pe un display mai mare, ochii cuprind mai puţină informaţie într-un timp redus. Am avut unele emoţii cu privire la modulul de GPS (căci anterior avusesem ocazia să compar navigaţia sub Win cu cea sub Android, iar partida era câştigată clar de primul, deşi telefonul cu Windows era un Mio din prima generaţie de smartphone-uri, iar cel cu Android un Wildfire cu vreo 2-3 ani mai "tânăr". Ca să nu mă refer la GPS-ul dedicat, ce mergea tot sub Windows...). Am fost însă uimit de viteza de stabilire a localizării (la rece) şi de precizia de determinare a poziţiei. Nu ştiu ce MTK or avea înăuntru, însă e remarcabil, având în vedere că vorbim totuşi de un produs chinezo-român, fără pretenţii şi tradiţie. Nu am sesizat niciun minus ca viteză faţă de echipamentul dedicat. Lucrul este cu atât mai surprinzător cu cât, pe alt echipament Allview (telefon P4Duo), modulul de GPS lasă mult de tot de dorit, pornirea la rece fiind puturoasă rău, iar precizia având uneori erori şi de 30 m sau mai mult (am schimbat un aparat, căci avea uneori erori şi de 75 m: P Altfel, telefonul chiar îşi merită banii, făcându-şi treaba perfect). Asta ar fi o variantă ce ar putea fi avută în vedere, mai ales că o tabletă (evident nu neapărat modelul propus de mine, deşi este, cred, cea mai bună alternativă la celelalte produse din gama respectivă de preţuri) îţi oferă şi alte posibilităţi de utilizare, odată ajunşi la destinaţie. Cu tableta am navigat în Bulgaria în condiţii perfecte (cu Navigonul). Cu telefonul nu am reuşit să merg până la Turnu Măgurele, căci datorită căldurii emanate de parbriz, la care s-a adăugat cea produsă de funcţionarea GSP-ului şi poate a Bluetooth-ului (ascultam şi muzica de pe telefon, prin bluetooth) am fost anunţat că s-a încălzit bateria telefonului prea tare. Spun toate astea ca să aveţi în faţă toate variantele.

Până la urmă, decizia este în funcţie de banii pe care sunteţi dispus să îi băgaţi în asta. Eu, dacă ar fi să aleg un GPS dedicat, nu aş lua un echipament GPS fabricat de o firma obscură, doar pentru că voi economisi, să zicem, 2-3 milioane. Nu aş coborî sub Navon 670 sau eventual un Mio Spirit 480 (eu aş merge spre primul), care sunt undeva către 500 lei cu harta întregii Europe. Orice diferenţă de bani se va reflecta ulterior în utilizare, fie în ceea ce priveşte fiabilitatea, fie calitatea recepţiei semnalului. Ca să nu vorbim de softul de navigaţie preinstalat şi de de harţile oferite! Cele două modele sugerate vin cu programe de navigaţie bune sau ce pot fi schimbate -mio vine parcă cu Mio Map, un program mai spartan) şi hărţi de calitate corespunzătoare. Dacă e să iau un aparat de 2-3 milioane, mă întreb de ce l-aş schimba pe cel vechi?

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE6r[23.05.13 20:34]

@cher-cher:

Cu toate astea, nu am putut să nu remarc gradul înalt de detaliere atins de Navigon

Navigon este softul, hartile + celelalte infomatii (poi etc) pe care le folosesc cei de la Navigon sunt furnizate de... Navteq, adica acelasi care furnizeaza si pentru Igo.

Daca folosesti harti actualizate informatia o sa fie aceeasi si pe Navigon si pe Igo. Difera modul de afisare, grafica, skin-ul... in rest informatia este aceeasi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cher-cherSR[24.05.13 00:10]

@Nasshu: Întâi de toate, nu ştiu exact cine furnizează punctele de interes, însă ele diferă mult de tot. Iată un exemplu, luat chiar acum de pe ecranul dispozitivelor pe care am instalate cele două programe de navigaţie. Am folosit ca reper Piaţa Covasna, din sectorul 4. Punctele oferite de iGo sunt: Sc. gen. 98, Volksbank, BRD, Bancpost. Atât pentru o distanţă mai mică de 300 m. Iată ce îmi listează Navigonul: Sc. gen. 98, My Cat, Stanley Bet Pariuri sportive, Dona, Frizerie, Komsi, Cafeneaua politică, Maribo Prod Carn, Plafar, Vinărie, Băcănie, Grădiniţa nr. 149, Andr-Al, Cris-Tim, Grădiniţa nr. 175 Căsuţa Piticilor, exchange, Amanet, Brd, Brd (nu e nicio greşeală, apar două), Volksbank. Distanţa: 200 m. Te rog, dacă ai posibilitatea, fă şi tu testul. Dacă dai peste aceleaşi date, chiar te rog să îmi spui şi mie. La mine, pentru iGo ies mult mai puţine. Nu ştiu de unde le procură Navigonul, am presupus că face cumva vreo relaţionare cu Google. La Mio Map (şi cred că şi la iGo) era vorba de un fişier cu valori prestabilite, la care puteai adăuga propriile informaţii. Acum vorbesc despre kiturile aşa cum sunt ele la instalare. Nu am hărţile iGo din 2013, dacă s-a făcut cumva actualizarea deja, ci din 2012. Însă şi cele ale Navigonului tot de atunci sunt. Iar chestia este valabilă atât pentru Android, cât şi pentru IOS.

Dacă citeai cu atenţie ce am scris, vedeai că m-am referit şi eu la Navigon ca fiind programul, ca şi iGo sau Mio Map de altfel şi am şi spus că foloseşte hărţile Navteq-ului. Am mai spus şi că există ţări pentru care iGo foloseşte tot hărţi Navteq (la mine sunt doar Islanda şi Rusia, la o privire scurtă). Nu şi România, care foloseşte Topmap Zrt.

Ca să elimin eventuale inadvertenţe, menţionez că mă refer la iGo primo (care am înţeles că e portdrapelul iGo în acest moment). Dar puţinătatea punctelor de interes faţă de Navigon era şi în cazul MioMap.

Înţeleg că tu ai instalate şi pentru România hărţile Navteq, nu TeleAtlas şi nici Topmap. Te rog fă testul cu POI în jurul pieţei de care pomeneam, să vedem ce obţii. Dacă obţii aceleaşi rezultate, e bine de ştiut. Şi aş vrea să te întreb: dacă POI au fişierul lor separat (cum ştiu că era la alte softuri), acesta poate fi transferat pur şi simplu de la un soft la altul, fără hărţile aferente, sau există o legătură şi trebuiesc luate împreună? Eu aş tinde către prima variantă, dar presupun că ne poţi lămuri exact, să nu fac presupuneri.

Mulţumesc, aştept rezultatul testului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

padureanuPM23r[24.05.13 22:08]

si eu recomand MIO cu harti IGO (Primo mai ales)

e o varianta cu buget redus si foarte fiabil din punctul meu de vedere, noi il folosim de 5 ani si nu am avut inca probleme DAR tot timpul am avut si o harta tiparita cu noi. hartile se actualizeaza la 2-3 luni , eu astept varianta cu autostrada Deva-Aurel Vlaicu:

unde mergeti in Corfu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

baby eyesSRAUTOR SOL24r[24.05.13 22:49]

in Corfu mergem la jumătatea lunii iunie, în principiu în 14

cât despre autostradă, noi abia așteptăm sa fie gata pana la Mako deocamdată o traversăm de-a latul (încă lucrează la podul peste autostrada între halta Geoagiu şi Gelmar)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

baby eyesSRAUTOR SOL24r[24.05.13 23:10]

Agios Gordios


Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA211r[12.07.13 08:51]

Știu că e deja târziu (cel puțin pentru inițiatoarea topicului) dar la data când a fost creat, eu tocmai plecam la drum spre Grecia, iar în acea minivacanță am fost rupt de internet vreo 8-9 zile...

Mă rog, în eventualitatea că mai citește cineva și ar fi interesat de subiect, eu recomand tableta Evolio Evotab Fun. Are ecran de 7”, se vinde și cu soft de navigație licențiat (dar și fără! putând descărca apoi orice aplicație de navigare din magazinele online - gen Google play). Eu am pus pe ea un iGo și MapFactor Navigator, varianta cu hărți free de la Open Street Project. Mai am pe telefoane (un Motorola și un Samsung) și Mireo Don't panic! însă numai cu harta României. E un soft excelent ca funcționalitate, dar absolut nesuferit pentru update-ul la hărți (trebuie plătită orice actualizare!) Și nu merge „păcălit” nicicum...

Tableta am mai recomandat-o cuiva de pe acest sait tot pentru a fi utilizată drept navigator și din câte am înțeles, sunt foarte mulțumiți de ea.

Vine cu suport de parbriz și încărcător de mașină (pe lângă cel de rețea) la pachet.

În plus, poate fi folosită și pentru alte scopuri - navigare internet, mail, jocuri, rețele sociale; eu am mai instalat și ceva programe care sunt foarte utile când te plimbi pe undeva și nu ai nevoie de rutare, dar vrei să știi unde te afli folosind GPS-ul și hărți off-line (MapDroid, de exemplu).

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

baby eyesSRAUTOR SOL24r[12.07.13 22:28]

@Dragos: într-adevăr răspunsul e puțin târziu pentru noi dar este foarte util. Noi am rezolvat problema folosind un samsung SIII (telefon primit recent de soțul meu, iar suportul și încărcătorul auto le-am comandat de pe un site foarte cunoscut) cu soft iGo primo. Ne-a dus până în Corfu fără probleme, chiar şi acolo ne-a fost de mare ajutor. Nu am avut probleme, deși nu apăreau toate localitățile pe hartă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ILIE31UC1r[27.08.13 16:38]

@baby eyes: un aparat ieftin dar care isi face treba bine este si unul de la firma wayteq e important ca memoria sa fie de 128 ma refer la ram si procesorul la minim 500 mhz.


Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA211r[27.08.13 23:49]

@ILIE31: 128MB RAM și procesor peste 500 MHz? Zău... până și cel mai amărât de telefon cu Android bate cel puțin de două trei ori cerințele astea minime, ale tale. Și au și GPS pe deasupra! De tablete, ce să mai vorbim... GPS-ul ca aparat de sine stătător e cam pe moarte, cu excepția celor profesionale, dar alea sunt într-o cu totul altă categorie de prețuri, neindicată utilizatorilor simpli.

Pe lângă asta, așa doar spre știință: dacă n-ai un receptor GPS (partea hardware care „simte” sateliții și oferă date unității de calcul), poți să ai cel mai tare calculator, că tot nu vei reuși să afli pe unde te afli, sau să menții o rută în condiții onorabile, mai ales în orașe cu clădiri înalte și dese!!!

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [24] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.33679413795471 sec
    ecranul dvs: 1 x 1