ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
JUN-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant...altfel...

TIPĂREȘTE

22 iunie 2022, zi de mare efervescenţă în breasla din care fac parte, sens în care, toţi cei 7 colegi de la Oradea am aterizat la Bucureşti (cu întârzierea de rigoare, care pare o constantă zilele astea), iar pe drum, un coleg, mare gurmand, a decretat că el musai trebuie să treacă pe la Taqueria El Torito pentru a gusta mâncare mexicană, sortiment mai deloc prezent în materie culinară la Oradea...

Bun, după ce am terminat prima tură de... treabă, în jur de 14.30, plecăm 3 colegi spre locaţie, cum altfel decât cu Google Maps în mână, trecem pe lângă Hanu' Berarilor, mie-mi rămâne capul întors ceva vreme cu regret după mititeii şi berea de acolo, dar mă repliez, şi mie-mi place să încerc altceva şi la câţiva zeci de metri, observăm terasa acoperită a localului, fiind siguri că ajungem unde trebuie, datorită siglei inconfundabile a localului...rotundă, cu un taur negru pe un fond portocaliu şi o margine roşie...

Pe terasă nu multă lume, dar pe toate mesele trona semnul Rezervat, însă după ce am asigurat că mâncăm ceva acolo, ni s-a permis să stăm oriunde (supărătoare practică a multor stabilimente care sunt deschise, dar au tot rezervat, până se asigură că faci destulă consumaţie, după care ţi se permite să stai oriunde... am găsit-o în multe locuri, nu doar aici).

Ne-am aşezat la o masă cât mai umbrită, deoarece la ora aia soarele trona pe parte din mese, am primit meniurile şi ne-am apucat să le cercetăm (erau puţin cam prea în spaniolă :)) pentru noi, dar ne-am descurcat) şi am decis că vom lua ceva ce vom împărţi ca să gustăm din mai multe preparate, dat fiind că nu aveam mult timp la dispoziţie şi nici foame mare nu încercam la ora aia...

Astfel, am zis că luăm ceva cu pui, altceva cu vită şi ceva cu porc, sens în care, după ce am fost asistaţi de ospătăriţă (care, niţel cam superioară nouăm provincialilor neobişnuiţi cu locaţia în care ea lucrează, ne sublinia când întrebam ceva, că ea ne-a mai spus asta - noi unde ne găndim de nu înţelegem ce vrea să spună - i se citea pe buze) am reuşit să comandăm o porţie de Taquitos de Machaca - adică nişte rulouri din tortilla umplute cu vită, smântână, roşii, coriandru şi brânză (4 bucăţi la 30 lei) - vezi foto 12, un Tacos de Carnitas - 4 tortilla de porumb umplute cu carne de porc prăjită în untură, ceapă, coriandru şi ridichi (4 bucăţi la 37 lei) - vezi foto 13 şi un Tacos Tinga de Pollo - tortilla de porumb umplute cu carne de pui cu sos roşii cu chipolle, ceapă roşie şi sos avocado (4 bucăţi la 37 lei) - vezi foto 14, la care se aduce din partea casei o selecţie de 3 sosuri - vezi foto 11.

De la bar am luat 2 beri Corona (19 lei/buc.), ca să ne integrăm în peisaj şi apă minerală la 0,5 litri, pentru că ni s-a spus că doar aceea este rece, de la frigider... na' , cum să iei apă la temperatura camerei, când afară' s 30 de grade...

Mâncarea a ajuns în circa 25 min., bună, o desfătare a simţurilor, mie câte o tortilla din cele 3 variaţii mi s-au părut chiar suficiente pentru a simţi gustul mexican, pe fugă, fără a te ghiftui...

La sfârşit, am primit o notă de plată pentru un total de 161 lei, rezonabilă, fiind înştiinţaţi pe aceasta că tips-ul nu-i inclus, că ei recomandă un tips de 10% care ar fi bun, sau unul de 12% care ar fi excelent...

No' ni' tu mă la ei... cum te instruiesc... Evident că am dat tips, fără socoteală, totuşi, aşa cum suntem noi învăţaţi, adică până la prima sumă rotundă :)) )

P. S. : Dragii mei, când mă asiguraţi că îi fiscalizaţi (am eu o chestie cu veniturile nefiscalizate, indiferent că-s în piaţă sau la restaurant, pentru că aşa ar fi normal şi... legal), vă promit că o să calculez şi vă dau un tips excelent... până atunci, a fost unul de provincie :))

În concluzie, AmFostAcolo, am să mai merg când am să vreau ceva mexican şi vi-l recomand şi vouă

P. S. 2: Dragi colegi şi prieteni din Bucureşti, de data asta am fost foarte pe fugă... când am să am timp, aşa ardeleneşte, câteva zile prin Bucureşti, o să ne vedem negreşit!


despre SERVICII

Puţin arogantă ospătăriţa cu noi provincialii, cu toate că-i explicasem că suntem pentru prima dată la ei...

După atitudinea d-rei, ar fi trebuit să ştim mai multe despre stabiliment, cu toate că nu mai fuseserăm acolo...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Nu pot compara cu alte restaurante mexicane, dar mâncarea a fost foarte bună.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Aproape de tot ce conta pentru mine la această vizită.


[fb]
---
Trimis de creivean in 24.06.22 15:38:14
Validat / Publicat: 24.06.22 16:24:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 445 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Taqueria El Torito - Tacos Tinga de Pollo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

pitiPHONE
[24.06.22 18:58:17]
»

Salutare,

Cam cât a fost de iute?

creiveanPHONEAUTOR REVIEW
[24.06.22 19:06:51]
»

Barbeque era dulceag (cel rosu), nepicant, salsa verde potrivit de picant (cel verzui), iar al treilea chipotle (cred ca era), era foarte picant... Eu după ce le-am încercat m-am oprit la cel potrivit ????

Deci, trioul de sosuri acoperea toată gama de picant...

Dar, au în meniu chestii foarte picante, de ex, am fost atenționați ca aripioarele sunt foarte picante și ne-am ferit... Nefiind neapărat obișnuiți și mai aveam încă treaba nu vroiam neapărat sa stam cu apa-n mana...

pitiPHONE
[24.06.22 19:08:57]
»

@creivean: mulțumesc.

creiveanPHONEAUTOR REVIEW
[24.06.22 19:11:18]
»

@piti: plăcerea a fost a mea...

Mulțumesc pentru vizită...

P. S. : în afara sosurilor, mâncarea nu era picanta... sau nu am sesizat noi... trebuia... reglat din sosuri cât de picant vrei...

k-lator
[24.06.22 19:37:25]
»

@creivean: Eu zic să nu regreți prea mult Hanu' Berarilor. De când acest restaurant face parte din grupul City Grill în care mai sunt și Caru’ cu bere, Pescăruș (din Herăstrău), Hanu’ lui Manuc și altele, mie mi se pare că a devenit ceva foarte” industrial” ... aceste restaurante nu mai au niciun flavour de gastronomie neaoș românească

Chiar dacă chica cea preciosa și-a fluturat genele pe spate la așa niște profani ca voi , ai avut o experiență mult mai faină la Taqueria El Torito, trust me. Mie îmi place mult locul. Ce tare, că mi-ai amintit de el. Merci!

Zoazore
[24.06.22 19:56:45]
»

@creivean:

De la bar am luat 2 beri Corona (19 lei/buc.), ca să ne integrăm în peisaj şi apă minerală la 0,5 litri, pentru că ni s-a spus că doar aceea este rece, de la frigider... na' , cum să iei apă la temperatura camerei, când afară' s 30 de grade...

Ai sa razi, dar medicul asa recomanda vara: apa la temperatura camerei, pentru a evita socul.

Bere Corona? Alta marca nu gaseati? Sau in amintirea... ?

Frumoasa prezentarea pentru Tacos. Tinea Tacosul cald?

Hai, sa va fie de bine si pune si invata spaniola sa nu-si mai dea fatucile aere. Ca tot din telenovele a invatat si ea!

creiveanPHONEAUTOR REVIEW
[24.06.22 20:08:23]
»

@k-lator:

Fusesem în Mai oricum la Hanu' Berarilor.

Ce m-a frapat atunci a fost ca am întrebat un piccolo care ne-a adus berea casei (parcă 13 lei, adică nu puțin pentru o juma' de halbă de spumă), ce fel de bere îi. Nu știa... (mă așteptam să zică că-i făcută de ei, specială, etc...). Am insistat... ce scrie pe butoi... A... A venit răspunsul... Ursus!

No' nevoie... Berea casei... bere comercială, nimic special...

Deci, cu toate că nu știam că-i pastorită de un leu (proprietarul parcă-i jurat la emisiunea aia cu lei de la ProTv, unde investesc euro ????????????), ai dreptate... Nu prea mai ii special stabilimentul respectiv...

creiveanPHONEAUTOR REVIEW
[24.06.22 20:14:10]
»

@Zoazore:

O fi zicând doctorul, știu prea bine, dar de gustibus non est disputandum ????????????

Fiind la restaurant mexican, am zis că merge Corona...

Suportul ala de tacos părea de piatră, mă așteptăm să aibă și funcția de a ține mâncarea caldă... L-am luat în mână... Plastic????

În rest... Eu mai știu din telenovelele care rulau la începuturile televiziunilor post decembrie, doar mala muher... Sper ca nu am zis ceva de rău ???????????? Mie mi-a plăcut cum sună și am rămas cu expresia...

mishu
[24.06.22 20:30:20]
»

@creivean: In P05 se vede si o alta adresa, Iancu Capitanu nr 30, eu AmFostAcolo in urma cu ceva luni vezi impresii si chiar daca am avut un mic ghinion, mancarea i atmosfera au fot super ok, asa ca ti-l recomand cu drag.

Cat despre

P. S. 2: Dragi colegi şi prieteni din Bucureşti, de data asta am fost foarte pe fugă... când am să am timp, aşa ardeleneşte, câteva zile prin Bucureşti, o să ne vedem negreşit!

sper sa te tii de cuvant, eu vara... nu dorm , nu asta am vru sa spun, dar vara asta in cel mai bun caz voi fi plecata 2-3 zile, asa ca de abia astept ocazii sa ies macar prin oras.

Cat despre Hanu' Berarilor, sunt de acord cu k-lator, totul a devenit mai mult turistic, insa merita macar pentru local si atmosfera.

Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.

k-lator
[24.06.22 21:19:46]
»

@creivean: Adevărat, este leu și le dă clienților berea casei... ăăă Ursus... dacă era urs, n-avea cum să le dea bere Leus.

Dar revenind, bine că ai luat Corona, că pe căldura de-afară nu era recomandat Café, con aroma de mujer )... parcă tot o novelistă d-aia de la TV

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
creivean, k-lator, mishu, piti, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087747097015381 sec
    ecranul dvs: 1 x 1