ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 1 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 2
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
25.00%
Foarte nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
56.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Nerecomandat!

TIPĂREȘTE

Sâmbăta trecută (25.06.2022), pentru a scăpa de căldurile din oraș și pentru a-mi consuma rămăşiţa de bani pe care o mai aveam pe cardul Up Vacanţă (benii primiţi în 2020 se pierd la 30.06.2022), am mers pe mâna soţiei, care a rezervat o cameră triplă la Hotel Iadolina în Stâna de Vale (staţiune îi mult zis, eu i-aş spune... în părăseala de la Stâna de Vale), locaţie recunoscută pentru un aer extrem de curat şi o cantitate mare de precipitaţii... ceea ce ar trebui să asigure un climat net superior oraşului din care vroiam să evadăm.

Datorită unor împrejurări independente de dorinţa noastră, ştiam din timp că vom ajunge târziu, sens în care am apelat numărul de telefon găsit pe net (hotelul nu are pagină web funcţională, fiind în schimb prezent pe facebook cu o pagină dedicată) şi am intrat în contact cu d-na de la recepţie (d-na Rodica, aveam să aflu mai târziu), care foarte draguţă fiind ne-a asigurat că este ok şi dacă sosim în jur de ora 20.00, că vom putea manca ceva la restaurant şi la ora aia, confirmându-mi că pe ea o vom găsi acolo, deoarece tura sa de serviciu se termină luni (deh, în vârful muntelui, mai greu să schimbi la 12 ore personalul)...

De pe saitul agentiei de turism care aparţine de acelaşi trust ce administrează acest hotel (nu îi dau numele aici), aparţinând familiei Micula (cunoscuţi pentru gama de sucuri Tutty-Frutty), împreună cu alte 2 hoteluri din Mamaia (Naţional de 2* şi Astoria de 3*), am aflat că hotelul este la 300 m de pârtie (în linie dreaptă, peste clădiri şi brazi, poate), are 4 nivele (p+3), 50 camere duble, 1 single şi 5 apartamente, bar de zi cu o capacitate de 30 locuri, parcare, camerele fiind dotate cu TV cablu, telefon, minibar, grup sanitar propriu, se poate mânca în restaurantul/terasa hotelului şi are servicii speciale: sala de conferinte, sauna, ciubar, inchirieri jocuri (sah table, rummy) .

Drumul de acasă până în Stâna de Vale a fost unul foarte ok (96 km, conform waze), cu un peisaj de basm din Budureasa, pe serpentinele care au vreo 20 km., până la destinaţie, doar de la intrarea în staţiune se efectuează lucrări la covorul asfaltic, aşa că trebuie mers cu băgare de seamă.

Ajunşi la recepţie o găsim pe d-na Rodica, îşi aminteşte de discuţia noastră telefonică şi ne spune că toate camerele triple sunt la etajul III, sens în care, mie cu copilul de 2 ani nu îmi surâde ideea, discutăm, ne recomandă o dublă la etajul 2, o rog să ne dea ceva cu balcon (deh... sunt fumător), în prima fază ne spune că nu are, dar plină de solicitudine, îşi amintşte că are camera 104, o dublă cu balcon, pe care nu o prea oferă turiştilor, aceasta fiind de obicei ţinută pentru a fi oferită angajaţilor trustului, dar urmând să stăm doar o noapte ne-o oferă.

De asemenea, ne spune să mergem să comandăm la restaurant până ne face ea formele de cazare, deoarece restaurantul închide la 20.30 (????) şi era deja trecut cu ceva de ora 20.

Merg la restaurant, o găsesc pe d-na Florica, o d-nă ospătăriţă foarte ok., îi cer acesteia să ne pregătească (din meniul extrem de sumar tipărit pe o A4), o porţie de sniţel din piept de pui, una de ceafă la grătar şi una de pulpe de pui la grătar, plus cartofii prăjiţi aferenţi şi 2 salate (ştiu am comandat exagerat dar nu eram sigur ce va mânca ştrumful şi după ce se închidea bucătăria... îi dădeam biscuiţi din sacosă;)) ).

M-am întors la recepţie, formalităţile erau gata, am plătit cu cardul de vacanţă 330 lei (cazare în dublă, 1 noapte, 2 adulţi şi un copil de 2 ani, cu mic dejun inclus - preț în opinia mea foarte mare, nu se regăsește în condițiile de cazare și masa, fiind un preț asa de vârful muntelui, unde nu exista concurenta!), ne-am cazat şi am savurat cu adevărat mâncarea (am să detaliaz mai jos camera şi mâncarea) - am trecut consumaţia pe contul camerei (de altfel cu tot ce am consumat de acolo am făcut asta şi la decazare am plătit tot cu acelaşi card de vacanţă la recepţie.

Mai apoi, o mică plimbare prin jur... am constatat astfel că staţiunea este într-o stare deplorabilă, cu mai multe clădiri dezafectate decât cele aflate în funcţiune (staţiunea este într-un procentaj estimat de mine la vreo 90 % în proprietatea Episcopiei Greco-Catolice Oradea - mai ales partea de pădure şi a familiei Micula - Hotelul Iadolina, cele 7 Vile Izvorul Minunilor şi Vila Liliacul, Izvorul Minunilor - de unde, captând izvorul, îmbuteliază apa cu acelaşi nume, tot ce înseamnă facilităţi pentru ski, parcul tematic Happy Land Adeventure) astfel că foarte puţini alţii, au proprietăţi acolo (de ex. are armata o vilă şi universitatea alta). În aceste condiţii, dacă trustul fraţilor Micula nu vor investi acolo, nu prea are cine şi nu prea are cum, iar senzaţia de părăseală se va acutiza în timp...

Noaptea a trecut destul de greu, pe inconfortabilele saltele de pe paturi (cert îi că am ajuns acasă mai obosit decât eram când am mers), puţin cam frig (chiar dacă îi sfârşit de iunie, în vârful muntelui era răcoare), am savurat un mic dejun bufet extrem de basic, am vizitat Izvorul Minunilor, unde mai erau doar 2 persoane (niciodată, de câte ori am mai fost acolo nu a fost aşa puţină lume), ne-am dus până la Happy Land Adeventure, unde într-o zi de duminică la ora 10 nu era nici un turist, dar nici vre-un angajat :(, aşa că ne-am dat pre vreo 2 tobogane, până a venit un angajat să ne ceară să ieşim cu maşina dintr-un perimentru în care, la intrare nu avusesem nici o restricţie... na, mare grijă pentru turişti, ne-am decazat, am mai plătit ce am mai avut de plătit (la lobby-bar am băut nişte cappucino illy foarte bune...) şi am plecat fără a privi în urmă...

Concluzia: AmFostAcolo şi n-am să mai merg cu toate că hotelul asta îi printre puţinele locuri de cazare deschise publicului în staţiune şi nu vi-l recomand.

Doar dacă iubitori ai muntelui, cunoscând exact la ce vă aşteptaţi şi dorind cu orice preţ să faceţi ceva trasee în zonă, vă cazaţi aici, că altfel... unde... ?


despre SERVICII

Personalul este de 5*, hotelul de 3 căzătoare


despre CAMERE & COND. CAZARE

Mobilier vechi, în condiţii optime totuşi, nu wifi (totuşi DIGI are semnal foarte bun 4G+), nimic prin cameră cu ce suntem obişnuiţi (perie de haine, pantofi, nimic în frigider/minibar), tv cu decodor de la DIGI, eu nu am reuşit să îl pornesc, saltelele vechi, subţiri de la trecerea timpului, incomode, becuri... unu mergea, unu ba, uşa de lemn cu cheie clasică purta urme de forţare în trecut, nu se închidea în siguranţă, balconul dezoland cu un singur scaun din plastic foarte vechi/uzat, mie, una peste alta mi-a adus aminte de hotelurile din bazele de tratament de la Călimăneşti-Căciulata, unde mergeam cu mama, înainte de 89...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Seara, la cină, grătarele şi şniţelul au fost foarte bune.

Micul dejun cam sărăcăcios (1 singur fel de cereale, producţie din fabricile grupului - Viva, cu ciocolată), iaurt 1 singur fel, natur de la Unicarm, pâinea uscată (în vârful muntelui, cumva nu foarte supărător), vreo 3 feluri de mezel, 1 caşcaval şi 1 telemea, unt Meggle, ceva gem, ceai, lapte, ouă doar ochiuri, crenvuşti şi un cârnat prăjit, cam uscat...

Şi cam atât.

Cafeaua este contra cost, espresso illy de la lobby-bar, noi am băut un cappucino foarte bun la 10 lei/buc.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

După cum am arătat mai sus, în afara cadrului natural, cam tot ce a fost atins de mâna omului îi dezastru!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

ciubărul cu care se laudă hotelul există dar nu cred că a văzut apă în secolul asta, alte elemente ce ţin de distracţie şi relaxare nu găsiţi acolo


[fb]
---
Trimis de creivean in 28.06.22 18:40:32
Validat / Publicat: 28.06.22 19:12:40
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în STÂNA DE VALE. A mai fost în/la: Merg deseori la Stână, dar este prima dată când m-am cazat. Şi ultima!

VIZUALIZĂRI: 2825 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Hotel Iadolina - Stâna de Vale - vedere din balconul camerei duble 104, etaj I
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.65 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  2 ecouri scrise, până acum

  webmaster
  [28.06.22 19:24:19]
  »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  mishu
  [28.06.22 20:09:25]
  »

  @creivean: In primul rand sunt convinsa ca voi ati privi totul si prin prisma cunoscatorilor, si asta se vede prin dealiile oferite, dupa care au venit pozele care erau graitoare rau de tot, pentru cunoscatori sau nu.

  in ceea ce priveste micul dejun, e cam de comentat

  Micul dejun cam sărăcăcios (1 singur fel de cereale, producţie din fabricile grupului - Viva, cu ciocolată), iaurt 1 singur fel, natur de la Unicarm, pâinea uscată (în vârful muntelui, cumva nu foarte supărător), vreo 3 feluri de mezel, 1 caşcaval şi 1 telemea, unt Meggle, ceva gem, ceai, lapte, ouă doar ochiuri, crenvuşti şi un cârnat prăjit, cam uscat...

  , acum cativa ani (acum le-a trecut slava Domnului) as fi spus ca daca sut cereale Viva (bilute) flacaii mei sunt fericiti, cativa ani numai asta au mancat la micul dejun, si cand Viva a avut niste probleme de fabricatie si acest sortiment nu se gasea, a fost tare greu sa ii multumim, celalalte modele de la Viva nu le conveneau, si nici un alt tip de cereale (indiferent de marca, am incercat de la cele mai scumpe si cunoscute marci pana la cele mai ieftine).

  M-as fi asteptat ca in varf de munte sa fie alimente ceva mai traditionale, o slaninuta, niste zacusca, si altele, de asemenea, painea se poate face in-house si cred ca asta ar fi fost super, le-ar fi crescut actiunile.

  Sa va fie de bine insa, a fost o experienta, felicitari, votat cu mare drag.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂIadolina Hotel:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.066297054290771 sec
  ecranul dvs: 1 x 1