Solicitare CMR / GRECIAîncărcată de pe telefon!

Grecia prima data cu masina

Trimisă în 01.05.19 11:32
de CSRCH [Timişoara]
» VIZUALIZĂRI: 933

Salutare, anul acesta urmeaza sa plecam in Grecia Olimpiaki Akti cu masina, 2 adulti si 2 copii, 3 si 6 ani.

Masina este de firma si este in leasing, stiti cumva daca in afara de imputernicirea de la leasing imi cere suplimentar alte documente?

Cum este mai bine sa am banii pe card, in Ron sau Euro?


 • PERIOADA: Iulie-august -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: 800 Euro -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 3-6

Răspunsuri la solicitare

indiralisa_26PA[Piteşti]13r[01.05.19 11:46]

@CSR: Buna,

sunt in aceeasi situatie: masina-firma-leasing... nimeni nu a cerut nimic (am calatorit de mai multe ori) dar este bine sa ai imputernicirea (este bilingva: rom-engleza) pentru orice eventualitate.

In privinta banilor eu am card in valuta si in ron dar pentru retrageri de numerar de la bancomat eu nu recomand (comisioanele sunt maricele mai ales daca sunt mai multe retrageri - Unicredit) si de anul acesta in iunie in Grecia voi folosi card Revolut.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

CSRCH[Timişoara][01.05.19 11:59]

@indiralisa_26: Multumesc!


dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA24r[01.05.19 12:00]

Grecia fiind in UE, ca si Romania, nu ni s-au verificat actele masinii, doar cand am fost in Turcia.

Se plateste cu cardul la benzinarii si supermarketuri, chiar si la unele magazinele mai mici, dar la taverne numai cu eur cash, deoarece ei cam nu prea dau chitante si facturi fiscale pentru ca nu prea platesc impozite.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

babalupuJR[Bucureşti]1r[01.05.19 12:06]

@CSR:

salutare,

de 6 ani merg in grecia doar cu imputernicirea bilingva emisa de catre compania de leasing. este suficienta. nu m-a intrebat cineva despre ea. MARE atentie la regulile de circulatie modificate din 2018!

recomand card in euro si 200-300 cash. la taverne si pe plaja nu merge intotdeauna cardul. am card unicredit, este comision 0 la atm euronet.

referitor la perioada, evita 10-20.08. este o aglomeratie cumplita, caci exista traditia ca de sfanta maria grecii plecati in afara tarii sa se reuneasca in familie, acasa.

vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cddSV[Baia Mare]1r[01.05.19 12:24]

Buna ziua, din experienta va spun ca aveti nevoie doar de împuternicire de la firma de leasing si eventual extindere Casco pentru tarile pe care le tranzitati (in cazul in care nu aveti deja).

Ca si valuta va recomand euro pentru cheltuieli mici, iar daca faceti cumparaturi din mall uri sau benzinarii, puteti achita cu card bancar.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Sebastian TMGD[Timisoara]1r[01.05.19 12:25]

@indiralisa_26 CSR:

Salut! Legat de documentele mașinii, ai nevoie de împuternicire pentru ieșire din țară. In rest, toate documentele obișnuite... carte verde, talon, permis conducere...

In ceea ce privește gestionarea banilor, depinde de banca unde ai cardul. ING de exemplu, nu percepe comisioane de retragere nici în străinătate. Ar fi bine sa ai și cash, deoarece nu peste tot in Grecia poți plăti cu cardul. Pe autostrada, neapărat cash!

Ca și sfat, acolo unde se poate achita cu cardul, ar fi bine să-l folosești. Nu contează dacă e in lei sau euro, insa de preferabil ar fi in lei.

Concediu plăcut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Marius MihetJR[Sibiu]1r[01.05.19 12:28]

@CSR: eu spun să ai cu tine polița casco, cartea verde si imputernicirea de la leasing. Plus acordul companiei să ieși cu mașina din țară în scopuri personale... nu se știe, mai bine să le ai.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Ovidiu.c.i.SV[Ploieşti]1r[01.05.19 12:34]

@CSR: Eu detin un auto 2013 nu foarte ieftin negru fumuriu am un aspect sportiv si am fost mai mereu controlat inclusiv la actele auto personal cumpărat chess (probabil CASH - by webm.) dețin mereu o copie factura in torpedou, mă amuză că eu chiar sunt un tip legal.

Dar să folosești auto de firma( mașina de serviciu) in scop personal (concediu) in Romania reprezintă abuz in serviciu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]13r[01.05.19 14:23]

@CSR: la iesirea din tara cit si la intrare NU CERE NIMENI imputerniciri/casco.

doar ''cartea de identitatea/pasaport si permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia şi Cartea Verde''

Chestia cu acceptul/imputernicirea pesemne este in contractul de leasing sa stie si aia pe unde mergeti etc. sa nu se trezeasca ca masina e vinduta in Grecia si declarata furata in Romania.

politiadefrontiera.ro/ro/ ... ierei-7524.html

Daca nu treceti granita la turci, singurii timpiti non UE, care cer contracte de comodat, procuri traduse in limba lor, mergeti linistiti doar cu cele mentionate pe site-ul P. F.

P.s.

Atentie la ITP sa fie valabil, iar masina in special parbrizul - cel mai vizibil - sa nu prezinte elemente care ar putea periclita siguranta in trafic. Aici s-au schimbat regulile si ti se poate refuza iesirea/intrarea in tara (de ex.) cu un parbriz fisurat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]13r[01.05.19 14:26]

@Ovidiu. c. i. :

Dar să folosești auto de firma (mașina de serviciu) in scop personal (concediu) in Romania reprezintă abuz in serviciu

si daca e firma mea, deci masina mea tot abuz e?

In fata celor de la ANAF poate, depinde de fiecare cum deduce (corect) cheltuielile, dar abuz in serviciu nu cred ca e!

Doar nu iti inchipui ca un angajat la stat poate sa plece cu masina de serviciu (achizitionata in leasing sau cash) in concediu

Masina de serviciu de la privat se poate folosi si in scop personal, evident fara deducerea cheltuielilor respective , fara a fi considerata ''abuz in serviciu""

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

SibiuGD[Selimbar-Sibiu]1r[01.05.19 16:21]

@CSR: Buna, noi am fost acum doi ani la San Panteleimon, mai jos de Paralia Katerini. vezi impresii.

Parerea mea ca e bine sa ai banii in euro cash sau pe card depinde ce plati faceti. Noi nu am cheltuit prea mult ca am avut all inclusive. Daca nu aveti marunt va umple de maruntis la intrare in autostrada.

Nu am parcurs tot drumul intr-o singura zi. Am luat o cazare de o noapte in Sofia (BLOCK 531 ApartHouse -30 euro). Seara am mers cu metroul care este aproape de cazare -7 statii pana in centru Sofiei s-o vedem.

Astfel nu a fost deloc obositor drumul. daca treceti granita la Vidin urmai traseul: Montana -Vratsa-Botevgrad-Sofia. Exista un traseu prin munti - aparent mai scurt, au fost niste prieteni, e greu si numai serpentine, le-a fiert motorul.

Calatorie placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Ovidiu.c.i.SV[Ploieşti]1r[01.05.19 16:50]

@Nasshu: pe vremea mea 2014 era o lege in care orice bun încredințat poate fi folosit doar in scopul in care a fost încredințat, daca s a schimbat nu știu, nu sunt absolvent de drept, si de aici se complica cu o plângere de la un coleg binevoitor.

Nu are legătură cu ieșirea din țară dar cred că e bine legal sa ai toate documentele necesare pentru ieșirea din țară (procura) SI o spun pentru că am fost controlat de cateva ori la documentele auto.

(Orice auto cu împuternicire de la conducătorul unității de stat sau privat si nota de serviciu poate părăsi țara, așa știam pt 2014!

De atunci folosesc auto proprietate personală cu factura pe numele meu!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[01.05.19 18:05]

@CSR: M-am intors de curand din Grecia unde am fost cu masina fiului meu.

Legea europeana spune clar ca la vama trebuie sa prezinti doar talonul si acesta se scaneaza (ma refer la Bulgaria si Grecia, restul in cazul tau iese din discutie doar daca nu te duci prin Serbia despre care nu am noutati).

DAR, am mai scris asta pe aici, exista o alta lege, nu ma intreba numarul ei, care prevede foarte clar ca atat politia de frontiera cat si orice politie de circulatie din tarile europene iti poate cere dovada ca ai avut acceptul proprietarului sa scoti acea masina din tara. Si sincer, dupa ce am intrebat pe cineva autorizat, mi se pare logic.

In caz ca ai acel document, e absolut ok. Daca nu, politia tarii respective te poate trage pe dreapta maxim 24 de ore pana verifica ei. Dupa cele 24 de ore daca EI n-au obinut datele din Romania in cazul nostru, esti liber sa pleci, plus ca ei nu au dreptul sat-i retina masina, placutele sau talonul.

Acesta lege se aplica foarte rar si probabil doar de vre-un politist pe care l-a calcat furnica pe bombeu. Sau poate daca este ceva alarma de vre-un fel si normal ca nu-ti vor da amanunte despre motivul cererii. Dar legea exista!

Si inca ceva, sa ai parbrizul intreg, nu crapat, deloc, altfel poti avea probleme.

In aprilie, politia de circulatie in Grecia era aproape inexistenta, un singur pistol-radar in cam 2000 km grecesti. La vara cred ca vor fi mai activi. Nu pare sa se fi acrit prea mult dupa schimbarea legii.

Totusi ai grija cu parcarea, am vazut masina cu placutele ridicate. Adica invizibili politistii dar activi!!

Nu iei benzina in canistre sau bidoane sub nici o forma, asta e cea mai mare belea si pot sa-ti spun ca de data asta vamesii greci s-au uitat in portbagajul nostru, prima data de cand facem Grecia si nu eram chiar singurii in vama, am stat 10 minute. De altfel si romanii s-au uitat in masina la revenire.

Ca bani, eu cred ca e bine sa ai si card (recomand Revolut ca ai multe posibiliti de a-ti " ascunde " conturile si comision zero la retrageri ATM dac ai deja banii pe el) dar si o suma de 100 -200 euro cash in bancnote de 10, 20 este de dorit in permanenta. Cu RON te complici.

Am primit chitanta in 99 % din cazuri chiar la taverne neinsemnate si magazine mici de unde luam cate ceva pt micul dejun. Tot asa si restul a fost la cent. Asta nu e o garanie ca vei pati la fel intr-o zona precum cea unde mergi.

Te sfatuiesc sa pastrezi chitantele, mai ales pe cele de la muzee sau daca vei folosi si transport in comun local. Anul acesta la o taverna s-a schimbat tura si a fost nevoie sa aratam chitanta pentru ce mancasem (o ploaie de vara ne-a retinut mai mult la masa). Se mai fac verificari.

Pentru autostrada sa ai cash mai mult. Se poate plati si cu card, nu la toate toll-urile dar acolo unde am mai fost atenta mi-a parut curios ca acceptau doar MasterCard, chiar am fotografiat 2-3 anunturi de astea. Nu-ti pot garanta ca asa va fi in sezon dar nici nu te pot asigura ca accepta orice card. Sau ca nu se vor înmulți toll-urile cu plata automata. Camerele de inregistrare nu funcționau toate, iti poti da seama de asta dupa masinile grecesti cu numere locale, din fata ta, care incetinesc sau trec precum tornada dar e o chestie riscanta sa te iei doar dupa... iepuri.

Vacanta frumoasa !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

CSRCH[Timişoara][01.05.19 18:42]

Multumesc tuturor pentru informatii.


Dana2008AU[Tîrgu Mureş]22r[02.05.19 14:57]

@CSR:Buna! Noi am platit cu Euro cash la toate satiile de taxare, am avut multe monede si le pregateam la fix pe cand ajungeam la Casa. Merge mult mai repede asa. Daca te ajuta cu ceva am scris un articol anul trecut vezi impresii. Benzina am achitat-o cu cardul in lei. La terase am platit in Euro cash. Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

CSRCH[Timişoara][02.05.19 15:45]

@Dana2008: Buna, taxa de autostrada se plateste cand intri pe autostrada sau trebuie cumparata de la vreo benzinarie? Se plateste in Euro?


elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[02.05.19 15:57]

@CSR: In Grecia se plătește la puncte fixe, toll-uri.

Vezi că este o aplicație pe care o poți descărca pe telefon și este de obicei actualizată, noi o folosim de ceva ani.

Îți poți face calculul de acasă, cât te costă taxa de autostradă pentru zona pe care o circuli și ai și harta punctelor de plată, uneori și modalitatea de plată (în aprilie când am avut nevoie chestia asta ultimă nu funcționa ceea ce mă duce cu gândul că vor mai adăuga grecii ceva... mărunțiș).

Caută " Greek Toll" sau " Toll Cost Calculation" , sunt mai multe, noi o folosim pe prima.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dana2008AU[Tîrgu Mureş]22r[02.05.19 16:02]

@CSR: Taxa se plătește la intrarea pe autostradă și este semnalizata din timp, vedeti si valoarea acesteia. Aceasta taxa am plătit- o cu monede in Euro. Cred că se poate plăti și cu cardul în lei, ca în benzinării.

Dacă ai timp, citește articolul scris de mine, poate ai o parte comună din ruta făcută de noi anul trecut în drum spre Lefkada. Am scris acolo valoarea taxelor plătite pe traseu.

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mirmicuPA[Ploieşti]13r[03.05.19 09:28]

@CSR: Taxa de autostradă se plătește la punctele de taxare amplasate pe autostradă în mai multe rânduri, astfel ca prețul total să fie corespunzător distanței pe care ați parcurs-o. Nu se plătește la intrarea pe autostradă un bilet care asigură accesul pe distanță nelimitată.

Dumneavoastra având un traseu destul de scurt, e posibil să aveți un singur punct de taxare. Sunt semnalizate din timp.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

DragosAU[Bucureşti]30r[03.05.19 10:10]

@mirmicu:

... având un traseu destul de scurt, e posibil să aveți un singur punct de taxare...

de fapt, nu e chiar așa scurt ca să aibă o singură poartă de taxare. Și cum prima e chiar după punctul de trecere a frontierei...

@CSR: În realitate, e vorba despre trei puncte de taxare: (diodia.com.gr/greece-tolls.html) Διόδια Ευζώνων (προσέγγιση θέσης) (1,80 €), Διόδια Μαλγαρων (1,20 €), Διόδια Κλειδίου (Αιγίνιο) (2,20 €).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[03.05.19 14:18]

@CSR: Buna ziua, anul trecut am fost in GR cu masina, pe traseul pe care banuiesc ca veti merge si voi, impreuna cu un prieten cu masina de firma si in leasing, eu fiind cu masina personala.

La amandoua grupurile ne-au fost verificate actele de identitate si taloanele masinilor de catre politia de frontiera romana si sarba la Naidas si Kaluderovo, apoi la trecerea SRB-MK politia macedoneana ne-a verificat actele si valabilitatea cartii verzi pt. Makedonia (in caz de nevalabilitate asigurarea suplimentara numai pt. MK este 50 euro, se plateste la 20 metri de politia de frontiera la Euroins, un prieten a patit-o in 2017, deci verificati inainte de plecarea din tara pt. ca mai bine platiti in RO o asigurare suplimentara pt. SRB si MK in jur de 40 -50 ron).

La trecerea MK-GR, ne-au verificat doar actele de identitate.

La nici una dintre cele 3 treceri de frontiera, prietenului cu masina de firma in leasing nu i-au fost cerute alte documente in plus fata de mine care eram cu masina personala.

In SRB pe autostrada aveti 2 puncte de taxare (daca urcati pe autostrada la Smederevo cum am facut noi), la primul luati tichet la urcare si platiti la iesire, 5 euro, la al doilea se plateste la poarta, 2 euro.

In MK sunt 3 puncte de taxare la care se plateste pe loc cate 1,5 euro.

Toate aceste taxe de autostrada eu le am platit cash, pt. ca nu am avut incredere in taxatorii de la punctele de taxare, iar de alimentat, am alimentat cu diesel (~1 euro/litru) la ultimul Lukoil inainte cu 10,15 km de frontiera MK-GR si am platit cu card in lei. Nu va bazati sa alimentati la ultima statie din Mk, cea chiar dinainte de vama, pt. ca acolo am vazut coada de 30 -40 de masini plus 3-4 autocare, la toaleta femeilor fiind coada si de 50 de persoane.

In Grecia am platit si cash si cu cardul, odata sau de 2 ori am platit la taverna nota cu cardul si am lasat bacsisul cash, de cele mai multe ori am fost la hotel cu sejur platit dinainte dar si cand am fost la pensiune sau la hotel mai mic doar cu plata unui avans, patronilor le-a convenit mai mult sa le platesc numerar, dar nu au strambat din nas nici la prietenul meu care le-a platit cu cardul.

In Grecia pina la Katerini sunt 4 puncte de taxare, unul imediat dupa Evzoni, si trei pe autostrada Egnatia Odos (Thessaloniki-Athena) intre 1,2 si 2,4 euro, am platit cash.

Referitor la drum, noi am preferat sa mergem noaptea, ca sa evitam inghesuiala din vami si puncte de plata, si pentru ca copiii sa doarma si sa nu ma streseze cu:, Cand ajungem? " si, Mai avem mult? " inca de la Naidas.

Intrand pe profilul meu puteti citi mai multe raspunsuri pe care le-am scris referitor la traseu, puncte de frontiera si timpi de asteptare pentru drumul din vestul tarii spre Grecia, prin Serbia si Macedonia.

Inainte de plecare ar fi bine sa cautati pe site-ul politiei de frontiera (sau chiar sa sunati la ei ) ULTIMELE reglementari referitoare la imputernicire , contract de comodat, contract leasing sau orice alt fel de act pe care ar trebui sa-l aveti pt. a putea sa iesiti cu masina din tara ,pt. ca SRB si MK nu sunt in U.E. si pot sa schimbe legile si cerintele de pe o zi pe alta .

Drum bun!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

resita2009PM[Reșița]3r[04.05.19 16:46]

@CSR: marinescudinu ti-a prezentat pas cu pas ce o sa faci pana in Grecia, mai succint de atat nu cred ca se putea. Drum lin si nu apasa pedala de accelaratie in Serbia ca stau la panda, in 2017 am evitat 3 pistoale radar, efectiv de nicaieri, erau ba in localitate ba pe camp, asa ca sfatul meu este ca in Serbia sa nu depasesri viteza legala ca-s la ciupeala.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CSRCH[Timişoara][15.07.19 22:20]

A fost careva recent in Olimpic Beach? Se sta mult la vami? Cum e plaja, marea in perioada asta? Ce preturi sunt pe la taverne?


 • [23] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 22.10.20 -- 17:56:31 (acest segment de cache se va actualiza în 23.10 01:56:31)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.306679964066 sec
  ecranul dvs: 1 x 1