ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 19.02.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 10 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
61.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Hotel Thermaikos - Korinos Grecia

TIPĂREȘTE

Am sa va relatez in cele ce urmeaza, vacanta din august 2017 petrecuta in Grecia, avand ca locatie Hotel Thermaikos situat pe Riviera Olimpului, in imediata vecinatate a localitatii Korinos si foarte aproape de Katerini.

Dupa mai multe schimbari de situatie de ultim moment privind destinatia vacantei, am reusit sa rezerv prin Booking un sejur de 10 zile in Grecia, in localiatea Korinos, Hotel Thermaikos. M-am decis asupra acestei locatii, tinand cont de mai multe aspecte cum ar fi: pozitie, distanta si pret.

Nu am mai fost in Grecia de 8 ani, asa ca eram foarte curios sa vad cum stau lucrurile dupa atata vreme.

Am plecat cu masina din Timisoara, urmand urmatorul traseu: Timisoara – Vrset – Smederevo – Paracin – Nis – Komanovo – Gevgelija – Korinos, asadar trecand prin Serbia – Macedonia – Grecia. Traseul are o distanta de aproximativ 800 km dintre care aproape 600 km pe autostrada. Timpul necesar parcurgerii traseului este de aproximativ 12 ore, luand in calcul restrictiile de viteza, statul la vami si opririle necesare. Traseul initial are mai multe deviatii pe rute ocolitoare, atat in Serbia cat si in Macedonia datorita lucrarilor. Atentie mare in Macedonia unde indicatoarele privind ruta spre Grecia sunt deficitare si prost amplasate. Tineti “ Atina “! (Atena).

Am alimentat cu un plin din Timisoara, iar in Macedonia am completat asigurandu-mi combustibil pentru a ajunge la destinatie si a avea resurse suficiente pentru Grecia si intoarcere. Va recomand sa alimentati in Macedonia si la dus si la intors, deoarece pretul combustibilului este foarte avantajos comparativ cu toate celelalte tari tranzitate, inclusiv Romania. Pretul pe 1 litru de motorina este putin sub 1 euro, iar calitatea este foarte buna. Nu am avut niciun fel de probleme in aceasta privinta.

Este important sa stiti ca in Macedonia vi se va solicita la vama Cartea Verde a masinii care trebuie sa aibe inclusa Macedonia. Costurile privind autostrada se pot achita cu cardul atat in Serbia cat si in Macedonia, exceptand Grecia unde trebuie sa aveti pregatiti euro. Nu veti putea plati autostrada cu cardul in Grecia. Sunt acele porti de intrare cu bariere, unde se achita pe loc. Din pacate, folosirea cardului bancar in Grecia, este o chestiune de noroc, fiindca majoritatea serviciilor trebuiesc achitate cu cash. Am sa revin asupra acestui aspect.

Asadar, dupa un drum de 12 ore, iata-ne ajunsi in jurul orei 18.00 la destinatie, dupa ce ne-am invartit putin din cauza unui drum inchis catre Korinos. Varianta a fost sa mergem pana in Katerini, apoi sa ne intoarcem catre Korinos (distanta dintre cele doua localitati este de aprox. 4-5 km)

La sosire, am parcat la hotel unde gasesti locuri suficiente, insa mai deloc amenajate. Poti sa iti lasi masina, fara teama de a ti se ocupa locul daca trebuie sa pleci. Vei gasi cu siguranta altul, insa nu neaparat cel initial. Sunt cautate locurile la umbra maslinilor care sunt in zona parcarii. Nu au fost probleme privind siguranta.

Amplasarea hotelului este excelenta, cu acces imediat din drumul care leaga Katerini de Korinos. Intri pe o alee prin parcarea aflata pe dreapta si ajungi la hotel. Hotelul are 2 nivele, cu vedere frontala si laterala catre mare. Veti putea vedea marea si daca aveti camere laterale, mai ales daca sunteti la etajul al doilea. Exista doar doua camere pe nivel cu vedere frontala catre mare si cred ca sunt gen apartament. Hotelul are o terasa, dupa care urmeaza un gazon bine intretinut pe care sunt amplasate sezlonguri si masute, precum si un loc de joaca pentru copii. Cativa arbori cu o umbra deasa si doi trei maslini, completeaza acest spatiu verde oferindu-i un plus de farmec. Tot aici veti gasi si un dus util pentru a va racori sau curata de nisip. Spatiul va sta la dispozitie pe durata intregii zile si reprezinta o alternativa pentru cei care nu vor sa stea pe plaja.

Imediat dupa gazon, urmeaza plaja cu un nisip fin, destul de mare (aprox. 50 m pana la mare). Pe plaja cotata cu “ Blue Flag “ sunt amenajate spatii pentru volei sau ale activitati specifice. Hotelul are o zona de plaja privata, echipata cu sezlonguri, masute si umbrele la care turistii cazati au acces gratuit. In incinta hotelului exista un anunt in acest sens si o recomandare de a consuma cate ceva de la barul hotelului. Puteti face asta direct de pe plaja, deoarece in permananta exista o persoana care este gata sa va aduca la sezlong cafea, apa, inghetata sau bauturi de la bar. Este bine sa stiti ca preturile nu sunt tocmai mici, insa nici exagerate. Ca exemplu: o cafea + apa costa intre 2.5 si 3.5 euro, o inghetata la cornet intre 1 – 3.5 euro, iar la cupa 1.5 euro cupa. Plaja este in general libera, gasesti sezlonguri la orice ora si sunt aceeasi turisti cazati la hotel.

Din cand in cand, pe plaja mai apar vanzatori ambulanti care va ofera un fel de gogosi umplute cu crema de ciocolata, vanilie sau simple. Pretul este de 1.5 euro, iar reclama este ca sunt proaspete. Am cumparat de curiozitate unul si m-a dezamagit... Apoi, am urmarit sa vad de unde le aduc fiindca pareau a fi aduse de la Hotelul Kochili (hotelul vecin), deoarece de acolo veneau cu ele. De fapt, pe acolo treceau in drum spre o parcare, unde dintr-un portbagaj al unei masini plin cu gogosi, alimentau tavile pe care le purtau pe plaja... Nu comentez conditiile igienice, fiindca sunt lesne de inteles... Oricum, din fericire nu am patit nimic dupa ce am mancat acea gogoasa. Pentru cei care doresc masaj, exista o doamna de origine asiatica ce isi ofera serviciile. E vorba de masaj terapeutic.

In ceea ce priveste marea, ea este calma, nu am vazut valuri decat in vreo doua –trei zile, si acelea mici. Apa este curata, de mica adancime, geamandurile fiind situate la vreo o suta de metri. Este ideal pentru familiile cu copii. Nu exista alge ci doar iarba de mare, adusa din cand in cand de curenti. In apa este nisip fin, fara pietre. Meduze am vazut cateva, insa uriase. In general nu sunt. Dimineata poti vedea delfini zbenguindu-se aproape de mal. Spre deosebire de plajele invecinate apartinand altor hoteluri, plaja de la Thermaikos nu a fost curatata de iarba de mare...

La sosire, am intrat la receptie unde nu era nimeni. Un barbat, sprijinit de tejgheaua receptiei, absorbit de telefonul mobil, ne-a scrutat cu privirea pentru o clipa cand am salutat, apoi si-a continuat preocuparea. Am intrat in restaurant unde am intrebat pe baiatul de la bar cu cine putem vorbi sa ne cazam. Acesta ni l-a indicat pe domnul cu telefonul, care intre timp s-a dus in spatele tejghelei de la receptie, transformandu-se in gazda. Cu o engleza stalcita, ne-a pus la dispozitie cheia camerei aflata la etajul doi. I-am spus ca l-am confundat cu un turist, insa nu cred ca a inteles aluzia...

Bagajele ni le-am carat cu ajutorul uni lift cam micut, insa util pentru astfel de situatii. Camera nr. 25 s-a afisat ca fiind curata, modest mobilata, totul vopsit si zugravit in alb. Baia foarte micuta, cu o aerisire in tavan, fara ventilatie, in care pe 1.5 m. patrati gaseai chiuveta, wc-ul si vanita de dus, fara vreo perdea sau protectie pentru apa. Nu am identificat nici un miros de mucegai. Fiind la acest capitol, e bine sa stiti ca apa calda e o chestiune mai mult de noroc. Presiune nu exista, asa ca dusul va dura mai mult ca de obicei, asta daca ai noroc sa te speli cu apa calda. Din 10 zile, de 5 ori am facut dus cu apa calaie, aproape rece. Asta din cauza ca incalzirea apei se face cu ajutorul rezervoarelor incalzite la soare, iar daca nimeresti orele de varf, trebuie sa te multumesti cu ce ai.

Camera are un balcon micut, pe care gasesti o masuta si doua scaune. Vederea este laterala, dar poti vedea marea si muntele Olimp. Nu gasesti vreo sfoara sau sarma pentru uscat prosoape, insa preventiv mi-am adus de acasa. Balcoanele sunt separate de celelalte camere prin pereti de sticla mata, oferindu-ti o oarecare intimitate. Nu va asteptati la izolare fonica intre camere, fiindca aceasta nu exista. Intrarea catre balcon este prevazuta cu usa termopan, dotata cu plasa contra insectelor si rulou. Camera mai are in dotare un mic sifonier, 3 paturi (doua alaturate), o oglinda si doi tabureti, noptiere, un televizor micut prins de perete la o inaltime mai mare decat sifonierul, televizor aproape inutil, deoarece telecomanda cred ca a supravietuit celor doua Razboaie Mondiale... In 10 zile nu am reusit sa inteleg daca si cum functioneaza, de cateva ori, (apasand aiurea pe taste) am reusit sa gasesc doua trei canale locale...

In camera exista de asemenea aer conditionat (functional), un frigider micut (foarte util). Pe jos este gresie. Pat matrimonial nu exista, iar salteaua este extrem de tare incat dupa cateva zile, m-am ales cu serioase probleme la spate. Sunt genul care nu agreeaza saltelele mai rigide. Daca veniti cu masina, e bine sa va luati o perna mai confortabila, fiindca ii veti duce dorul. Internetul este foarte slab si uneori nu functioneaza. La fel si semnalul pentru telefon.

Din punct de vedere al curateniei, a fost ok. Femeile de serviciu te intrebau aproape zilnic daca ai nevoie de ceva. In toata perioada sejurului, lenjeria de pat a fost schimbata 1 data, iar prosoapele cam 1 data la doua zile. Veneau sa faca curatenie si dupa orele pranzului, cand poate te odihneai. Bateau la usa si te intrebau daca vrei sa mature, sau sa spele pe jos... Am apreciat intentia...

Cheia pe care o primesti, are agatat de un inel, un card care ar trebui sa-l bagi in lacasul special de langa usa sa porneasca curentul. Ideea e preluata de la hotelurile de 3 sau mai multe stele, insa e complet inutila in acest caz. Daca pleci cu cardul, adio curent pentru frigider sau vreu aparat lasat la incarcat. Asa ca, toti turistii detasau cardul de cheie si il lasau in lacas pentru a-si asigura curentul necesar pentru cat lipseau din camera. Inclusiv eu.

Dupa ce ne-am instalat, am coborat la receptie unde era deja o doamna care s-a prezentat si ne-a urat bun-venit. Vorbea mai bine decat domnul anterior engleza si, dupa ce am intrebat, am aflat de la ea cateva informatii utile privind sejurul. Actele de identitate au ramas la ei pe toata perioada. Chiar daca pe Booking scrie ca se accepta pentru plata cardurile bancare, nu veti putea sa le folositi, deoarece “ au o problema cu banca” si nu se poate remedia curand... E bine sa veniti cu bani cash.

In prima seara, am cinat la restaurantul hotelului. Un meniu destul de slabut, bazat mai mult pe grill-uri, din care lipseau mancarurile traditionale, chiar daca erau trecute in meniu. Preturile piparate, iar portiile destul de mici. Trebuie sa va spun ca aceasta politica se aplica si in cele doua trei locuri din vecinatatea hotelului. Nu ai alternative, decat in Katerini. Din prima seara ne-am facut deja planuri in acest sens.

Legat de vecinatati, langa hotelul Thermaikos se afla hotelul Kochili, aproape identic ca si constructie, insa dotat cu o mica piscina si din ce am vazut, cu o clasa peste Thermaikos. Celalalt vecin, era o terasa mare, cu un restaurant, unde se organizeaza nunti. Am asistat la vreo trei astfel de petreceri. In general, zona este linistita, lipsita de agitatia si furnicarul din Katerini, potrivita pentru relaxare si ideala pentru familiile cu copii.

Trebuie sa mentionez ca in pretul biletului (500 euro/10 nopti) era inclus si micul dejun. Acesta a fost unul dintre marile dezamagiri. Un mic dejun auster, identic in fiecare dimineata. Fara exceptie. Era compus din: cornuri (pe care ti le luai dintr-un cos), iar pe farfurii gata pregatite gaseai: doua bucatele de unt, o bucatica de branza topita, un gem mic, o felie subtire de parizer, o felie subtire de cascaval. Puteai sa mai gasesti un ou fiert (tare). Atat. Niciun fruct, nicio rosie, nicio maslina. Nimic. Aceeasi mancare in fiecare zi. Pe o tava mai gaseai de baut: Ceai gata facut (ceai negru), lapte si cafea gata facuta. Nu era nicio diferenta intre ceai si cafea. Iti dadeai seama care era ceaiul fiindca erau in el pliculetele. Copii mai puteau servi doua variante de fulgi de cereale, aflate intr-un dozator.

Din cauza preturilor si a putinelor optiuni din zona, am decis sa mergem zilnic in Katerini, ori pentru pranz, ori pentru cina. S-a dovedit a fi o idee buna, fiindca distanta cu masina o parcurgeam in exact 5 minute pana la intrarea in Katerini, unde gasesti pe stanga o parcare imensa, fara plata. Lasi masina acolo si pe jos intri aproape imediat pe stradutele animate din statiune.

Mai exista o varianta de parcare, chiar la Lidl, situat la intrare pe partea dreapta, insa acolo e plin de obicei, iar seara nu ai nicio sansa. Acolo merita sa mergi in timpul zilei pentru aprovizionare, cum a fost in cazul nostru. Magazinul este bine aprovizionat, preturi decente, cam ca la noi, destul de aglomerat, insa unul dintre putinele locuri unde poti achita cu cardul.

Revenind la Katerini, e un adevarat furnicar. Turisti, masini, motociclete, biciclete, trenulete, scutere, toate intr-o devalmasie totala. Plin de terase, grecesti, romanesti, sarbesti sau unguresti. Gasesti tot ce vrei, la preturi decente, uneori chiar super ok! . Trebuie doar sa cauti... Plin de magazine cu articole de piele, blanuri, la preturi bune. Ai ce face, ai ce vedea, ai ce cumpara.

Un pranz sau o cina decente, pentru doua persoane te ajunge la vreo 20 euro. Cash! . Nu va asteptati sa primiti chitante... sunt o raritate! Notele de plata sunt cateodata umflate de chestii pe care nu le-ai comandat, insa ti se aduc... cum ar fi painea... daca comanzi cartofi, sau paste, sau pizza, este evident ca nu te mai indopi cu paine... dar ea ti se serveste... contra cost.

E bine de stiut pentru soferi, ca in Grecia ai voie sa consumi o bere, fara sa incalci astfel legea.

Tot in Katerini, gasesti variante de excursii de o zi in diferite locuri de atractie turistica. Excursie pe mare, la Aqua Park, pe munte, in Salonic, etc... Preturile decente. Intre 10 – 35 euro/pers.

Revenind la Hotel Thermaikos, as vrea sa concluzionez.

Hotelul dispune de o amplasare excelenta. Locurile de parcare le consider un plus. La capitolul curatenie ii pot acorda un 8, pe o scara de la 1 la 10.

Pe de alta parte, hotelul are nevoie de investitii serioase si de o schimbare radicala a managementului. Cel actual este invechit si depasit de situatie. Raportul pret calitate nu este unul stralucit. Frumusetea litoralului, pozitia si linistea din zona compenseaza intr-un fel aceste dezavantaje. Fata de acum 8 ani, am regasit o Grecie mai scumpa, cu servicii mai putin calitative, cu un raport pret/calitate intr-o cadere libera. Pregatiti pentru o astfel de situatie, va fi mult mai usor sa va gestionati timpul si banii in asa fel incat sa va bucurati de frumusetea nemuritoare a Greciei.


[fb]
---
Trimis de Sebastian TM in 25.08.17 15:00:00
Validat / Publicat: 25.08.17 16:18:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Corfu, Halkidiki
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2136 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sebastian TM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Vedere generala - Hotel Thermaikos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19400 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmaster [25.08.17 16:45:17] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu [25.08.17 17:18:11] »

@Sebastian TM: Un articol scris asa pe indelete cu lux de amanunte. Felicitari, votat cu mare placere.

Sebastian TM [25.08.17 17:42:38] »

@mishu: Multumesc frumos! Sper sa fie util celor care îl citesc.

flaviana77 [29.08.17 15:18:04] »

mi-a placut, un articol complex unde gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

m-a speriat meduza aia... nu mi-ar place sa merg la plaja si sa dau peste asa ceva, asta pentru ca sunt omul care nu agreeaza deloc insectele si alte chestii mergatoare...

nici algele nu prea sunt ok, pacat ca nu curatau plaja cei de la hotel.

am observat ca multa lume spune ca preturile sunt din ce in ce mai mari in Grecia.

se pare ca se cam schimba treaba pe la ei...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sebastian TM [29.08.17 19:03:00] »

@flaviana77: Multumesc flaviana77 pentru impresii.

Meduza a scos-o cineva din apa, cu mainile goale... Nu a patit nimic persoana si cred ca sunt inofensive. Din fericire, erau foarte rare, cel putin in perioada in care am fost. Personal in apa nu am vazut niciuna.

Iarba de mare, nu are niciun miros care sa deranjeze. In stanga si dreapta portiunii de plaja care tinea de Thermaikos, se facea curat zilnic.

Din pacate, preturile sunt in crestere in Grecia fara a se sesiza vreo imbunatatire aferenta a serviciilor... chiar din contra... Nu stiu cum e in alte zone ale Greciei, dar sunt aproape sigur ca se mentine acelasi trend...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
flaviana77, mishu, Sebastian TM
Alte impresii din această RUBRICĂThermaikos Hotel [Korinos]:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069191932678223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1