Solicitare CMR / BULGARIA

Amenda noul sistem

Trimisă în 20.08.20 22:33
autor cloverinaPA [Târgovişte]
» VIZUALIZĂRI: 14713

Buna seara.

La punctul de trecere dintre Bulgaria si Turcia, mi s-a inmanat o amenda rutiera din anul 2019, de pe teritoriul Bulgariei.

Mi s-a pus in vedere sa o achit in 14 zile daca vreau sa beneficiez de reducere.

Tot procesul verbal este scris cu litere chirilice, mai putin numele meu, masina, suma, iban-ul.

Problema este ca nu am avut cum sa o platesc in tranzit, in Bulgaria, iar acum nu stiu cum sa procedez pentru ca nu stiu cine este beneficiarul Iban-ului (presupun eu ca Ministerul de Interne), iar Revolutul imi solicita date suplimentare precum adresa beneficiarului si tot el imi schimba automat BIC-ul (devenind altul decat cel inscris pe procesul verbal).

Totodata Revolutul nu imi permite sa introduc o nota de tipul detalii suplimentare in care sa indic numele, amenda, data sau ceva, orice care sa le indice despre ce e vorba in acea plata.

Nu este scris nicaieri nici echivalentul in euro ca sa pot face plata din contul bancar BCR in euro.

A mai intampinat cineva astfel de probleme? Cum ati achitat pana la urma?


  • PERIOADA: 1 -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: 1 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 1

Răspunsuri — pag 2 / 3

RotarucataCH[15.06.21 00:19]

@Nasshu: salut. Am incercat dar nu merge.

am fost prin 2019 in tranzit si stiu ca am fost blitat de 2 camere fixe. Acu nu stiu daca o fi pt viteza sau pentru altceva.


georgelGD3r[15.06.21 09:35]

Se pare ca si la bulgari functioneaza prescriptia. Cum am mai spus, am fost luat de o camera, pt. viteza, in zona respectiva aveam restrictie 60 dar eu... 93????. Se intampla pe 30 Aprilie 2018. Anul urmator, am primit instiintarea, cu foto atasat. Nu mi-a stat gandul la amenda, mai ales ca eram si dupa decesul sotiei. O perioada am evitat sa merg in Bulgaria cu Loganul, dar dupa ceva timp am mers (cealalta masina era in service) si nu s-a legat nimeni de mine, poate si din cauza aglomeratiei din punctele de trecere sau... norocul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE2r[15.06.21 09:47]

sau poate trebuie sa se ocupe autoritatile romane de executarea silita, asta din moment ce ai primit o instintare acasa care nu cred ca ti-au trimis-o bulgarii


eugen.svSV[15.06.21 09:50]

@nrs: Așa cred și eu. Probabil bulgarii au trimis la ANAFul nostru și se ocupă ei de recuperare.

Ce înștiințare?


georgelGD3r[15.06.21 10:18]

@eugen. sv: M-i s-a adus la cunostiinta ca am fost depistat cu o viteza mai mare decat cea pe care trebuia sa o am pe sectorul de drum respectiv. Nu era de la ANAF, ci de la MAI, ei la randul lor, au fost instiintati de catre Ministerul de Interne din Bulgaria. Acolo preciza si cuantumul amenzii, unde trebuia platita si unde ajungeau banii din amenda. Dar, au facut o greseala. Pozele cu masina mea, au fost atasate unui document, in care se preciza ca, am condus un auto marca Toyota, culoare gri, cu nr bulgaresc, de Sofia! Se pare ca aici a fost... buba

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

eugen.svSV[15.06.21 10:24]

@georgel: Am înțeles. E posibil ca un bulgar cu Toyota gri să aibă poze cu mașina ta ????

Acum serios, dacă e amendă, trimisă de MAI, mă gândesc să te interesezi. Chestiile astea nu se "sting" de la sine, să nu ai surprize mai târziu. Chiar cu greșeli, cum zici că au trimis.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE10r[15.06.21 10:26]

Un articol interesant in presa din Bulgaria (23 MARTIE 2021). Se poate citi cu google translate, idee e

Decizia sa va face practic inutile controalele la frontieră pentru amenzi cuvenite, pe care Ministerul de Interne le desfășoară încă din vara trecută, deoarece, împreună cu ei, șoferii pot fi informați doar cât au de dat, dar nu trebuie să fie plătiți și oprit să plece. tara.

news.lex.bg/%D0%BA%D1%81- ... 82%D0%B0-%D0%B8

news.lex.bg/%D0%B2%D0%B0% ... %BD%D0%B5%D1%82

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

georgelGD3r[15.06.21 14:17]

@eugen. sv: Mergem pe prescriptie ????. Clar este o greseala, si bulgarul cu Toyota a comis-o ca mine, doar ca s-au incurcat hartiile


eugen.svSV[15.06.21 14:26]

@georgel: Prescripția se invocă de către partea interesată, nu e din oficiu.

Nu am însă idee cât trebuie să treacă în cazul acestor amenzi.


georgelGD3r[18.06.21 10:09]

Ca tot vorbeam de amenzi in Bulgaria... Se pare ca prescriptia merge si la ei. De ce spun asta. pt ca, pe 17.06.2021, am trecut pe la Giurgiu - Ruse.

Toate bune si frumoase pana la controlul de frontiera, efectuat de echipa mixta romano-bulgara. Politistul bulgar, a verificat doar certificatul de inmatriculare in baza de date si a spus sec "la masina asta are amenda"????.

Ei drace, am spus si m-am dus cu gandul imediat la cea din 2018. Dar, nu, nici vorba de asa ceva. In 2020, pe 10.01., am fost la Pleven si o camera de supraveghere, la intrarea in Grivitsa, m-a surprins cu 63km/h in loc de 50. Ce sa mai comentezi cand iti pune in fata hartia din care reiese ca ai comis-o.

Am fost indrumat la un alt ghiseu, unde mai erau 4 masini cu nr. de Romania, tot pt. aceeasi problema. M-i s-a adus la cunostiinta fapta, vorbeau romana, cu document unde erau mentionate data, ora, viteza, marca auto, nr inmatriculare si numele S. George Manuel.

Au fost draguti, mi-au spus ca pot face "jalba", contestatie. Ce sa mai contesti, am platit cu cardul, 35 de leva, am primit documentul unde se aducea la cunostiinta ca am depasit viteza legala si chitanta????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[19.06.21 09:48]

@georgel:

Se pare ca si la bulgari functioneaza prescriptia. Cum am mai spus, am fost luat de o camera, pt. viteza, in zona respectiva aveam restrictie 60 dar eu... 93????. Se intampla pe 30 Aprilie 2018. Anul urmator, am primit instiintarea, cu foto atasat.

În orice ţară funcţionează prescripţia, dar nu cred că despre prescripţie este cazul aici.

Ai fost înştiinţat că ai primit o amendă, este adevărat că actele au fost încurcate, nu ai plătit-o, dar eu nu cred că ai scăpat deja. Doi ani mi se pare un termen cam scurt. Din momentul în care actele au fost trimise în România, se aplică legea română. Te poţi convinge foarte simplu care este situaţia de fapt la organul fiscal de care aparţii, unde ai declarate case, maşini etc.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

eugen.svSV[19.06.21 09:52]

@nicole33: Asta spun si eu. Prescriptia, chiar daca s-a implinit termenul, nu functioneaza asa, de la sine.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[19.06.21 09:58]

@georgel:

M-i s-a adus la cunostiinta fapta, vorbeau romana, cu document unde erau mentionate data, ora, viteza, marca auto, nr inmatriculare si numele... Ce sa mai comentezi cand iti pune in fata hartia din care reiese ca ai comis-o.

Aşa mi-aş fi dorit şi eu să fi fost informată toamna trecută când a trebuit să plătesc o amendă, oprită fiind la vama de la Kapitan Andreevo la întoarcerea din Turcia, dar nu am avut norocul tău. Eu am plătit aproape orbeşte, fără să ştiu exact când şi unde am comis-o.

Puteam să nu plătesc atunci pe loc, dar mă complicam inutil şi nu avea sens. Pe ei îi interesa atât recuperatul banilor datoraţi, cât şi să le semnez că am fost înştiinţată cu privire la amenda datorată, pe care o puteam plăti ulterior, fără reducerea de 30% dacă depăşeam termenul de nu mai ştiu câte zile din momentul comunicării, plus alte comisioane bancare legate de transferul banilor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

georgelGD3r[19.06.21 18:52]

@nicole33: Toti cei in cauza au primit cate un document cu toate datele. Daca aveai nelamuriri, primeai explicatii


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[20.06.21 12:26]

@georgel:

Toti cei in cauza au primit cate un document cu toate datele. Daca aveai nelamuriri, primeai explicatii

Exact asta mi-aş fi dorit şi eu şi aşa este normal. Să ştiu clar ce greşeală am făcut, unde anume şi când, dar nimeni nu a fost în măsură să-mi dea un răspuns coerent la întrebările mele.

Nu aveam pretenţia să mi se vorbească româneşte în vama bulgaro-turcă de la Kapitan Andreevo, pentru că ştiu că nu este ca la Ruse, dar nu mă aşteptam să nu mă pot înţelege cu ei nici măcar în engleză .

Văzând că nu ne înţelegem, tipul a întors spre mine monitorul calculatorului, dar eu, fără ochelari, în câteva secunde nu am desluşit decât numărul de înmatriculare al maşinii mele. Nici nu ştiam unde trebuie să mă uit în programul lor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

georgelGD3r[20.06.21 13:31]

@nicole33: Ce era scris pe hartie, era afisat si pe monitor. Au fost de buna credinta, mi-au explicat cum sta treaba si au spus ca pe viitor, unde vad indicatoar cu limitare viteza, sa o las moale, ca, urmeaza indicatorul cu radar si... surpriza, camera

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

georgelGD3r[20.06.21 21:49]

@nicole33: Prin ce Punct de Trecere a Frontierei ai intrat in Bulgaria? Intreb pt. ca mi se pare un pic peste mână, deoarece abia la iesirea din Bulgaria spui ca ti-au adus la cunostiinta.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[21.06.21 00:32]

@georgel:

Prin ce Punct de Trecere a Frontierei ai intrat in Bulgaria? Intreb pt. ca mi se pare un pic peste mână, deoarece abia la iesirea din Bulgaria spui ca ti-au adus la cunostiinta.

Lucrurile au fost mai complicate.

În septembrie 2020 am intrat în Bulgaria pe la Giurgiu - Ruse, control normal, rapid, nicio problemă. Am ieşit din Bulgaria spre Turcia câteva ore mai târziu pe la Lesovo - Hamzabeyli. Controale amănunţite ale bulgarilor, alţi români erau trimişi să plătească amenzile, nouă nu ne-a zis nimeni nimic că le-am datora ceva. Eu m-am bucurat crezând că am scăpat, dar bucuria mi-a fost de scurtă durată.

După vacanţa de trei săptămâni petrecută în Turcia, a venit momentul întoarcerii acasă.

La intrarea în Bulgaria dinspre Turcia pe la Kapikule - Kapitan Andreevo a venit... surpriza: 400 leva sau 280 leva cu reducerea de 30%. Am plătit, fără să înţeleg exact ce plătesc, cu cardul Revolut, am primit doar o chitanţă şi bonul de la POS, pe care le păstrez de teamă să nu mă pună ăştia să mai plătesc o dată.

Anul acesta am fost de Paşti în Bulgaria, intrând şi ieşind pe la Ruse. Nicio problemă, dar mă pot aştepta la orice oricând.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ZapacealaUC[01.07.21 18:15]

@cloverina: Salut. Are cineva date concrete in privinta prescrierii amenzilor in Bulgaria. Anul trecut in vama Lesovo - Hamzabeyli la intrarea in Bulgaria din Turcia m-au anuntat ca am de plata 400 Leva (amenda luata la Ruse de 1 Mai 2018!!!). Mai platisem una de 70 Leva cu Revolutul prin 2019 (amenda din 2016 venita la posta in limba romana cu poze si tot dichisul). In vama m-au luat de mana si m-au dus la ghiseul politiei unde mi-au bagat sub nas o hartie in limba bulgara din care distingeai doar numarul masinii si viteza. Le-am solicitat o traducere in engleza (daca nu in limba romana) pentru a le semna aducerea la cunostinta si evident ca nu era posibil acest lucru. In consecinta am refuzat sa semnez si a semnat in locul meu un lucrator vamal (ilegal pe fata) pentru ca incepusera cu amenintari de retinerea actelor. Le-am comunicat: astept amenda tradusa la posta si m-au lasat sa plec - la vama din Ruse nu mai m-a intrebat nimeni de sanatate. De atunci n-am primit nimic la posta si totusi au trecut mai bine de trei ani in care am tranzitat Bulgaria de minim 10 ori pana la povestea cu vama de anul trecut. Sa ne ierte Dumnezeu, dar poate doar Sfatul Petru scapa neamendat in Bulgaria si bag mana-n foc: 1 din 3 care tranziteaza sau merg in Bulgaria, are amenda de care nu stie. Chiar nu se pot reglementa treburile astea cu proceduri clare pentru tot turistul? Cine o sa mai calce pe la ei - o sa ajungem sa ocolim prin Serbia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE10r[01.07.21 18:32]

@Zapaceala:

Are cineva date concrete in privinta prescrierii amenzilor in Bulgaria.

In principiu sunt ca la noi, nu se prescriu. Sau mai bine zis porcedura de prescriere e foarte greoaie, se poate intretupe, continua si tot asa pina ajungi sa o platesti.

Le-am solicitat o traducere in engleza (daca nu in limba romana) pentru a le semna aducerea la cunostinta si evident ca nu era posibil acest lucru. In consecinta am refuzat sa semnez si a semnat in locul meu un lucrator vamal (ilegal pe fata) pentru ca incepusera cu amenintari de retinerea actelor.

Asta cu traducerea e o cerinta total aiurea. Ai impresia ca cetatenii straini care iau amenzi in Romania primesc procesul verbal in limba engleza sau limba materna?

Aia cu semnatul iar nu e nimic ilegal, e acelasi lucru ca la noi cand refuzi semnarea procesului verbal. Ba poate si mai rau ca poate fi considerat ca si martor la faptul ca ai fost instiintat de contraventie. De la acea data curge timpul in care puteai sa o contesti (pierdere de timp).

Partea cu retinerea actelor e, de curand, doar o sperietura. La ei a fost contestata aceasta masura (retinerea actelor daca nu platesti) si nu se mai aplica.

Cel mai bine era sa o platesti atunci, ca achitai 70%. NU vei scapa de amenda, mai ales ca acum se considera ca ai fost instiintat.Odata si odata, o sa o primesti candva acasa in RO si pesemne o sa o achiti integral.

doar Sfatul Petru scapa neamendat in Bulgaria si bag mana-n foc: 1 din 3 care tranziteaza sau merg in Bulgaria, are amenda de care nu stie.

Aici iti cam dau dreptate, sunt curios ce ma asteapta si pe mine anul asta cand o sa-i tranzitez spre Grecia. Oricum daca ma trezesc cu vreo ''pleasca'' o sa o platesc pe loc, ma va costa mai putin si voi pierde si putin timp.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ZapacealaUC[01.07.21 19:42]

@Nasshu: Nu tin cu ursul, dar chiar sunt un tip care a lăsat o grămadă de bani in Bulgaria si i -am mai carat si pe altii dupa mine care au facut acelasi lucru. Preturi decente la niste conditii la ani lumina fata de Romania. Merita toti banii ăștia, numai ca au inceput sa vâneze turiștii, cel puțin asta e impresia mea. Normal ca nu poti face ca Tarzan in strainatate, regulile trebuiesc respectate oriunde in lume, numai ca ar trebui să existe o oaresce urmă de curtoazie in relatia cu un străin care --ți umfla bugetul țării din propria lui vointa. Amenzile astea de sute de Euro în spațiul balcanic luate pe centurile oraselor unde restrictiile sunt puse cu talc anume - aduc a japca. Ii invit pe vecinii noștri sa treaca parleazul la vecinii lor turci si sa ia notițe. Sunt filtre peste tot si acolo numai ca te invita elegant sa-ti vezi de drum si sa-ti petreci niste zile frumoase-n tara lor. Cum e sa te ia din poarta casei vecinul, ca-i esti dator vandut, cand te duci sa-l ajuti sa-si faca o sura mai mare?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE10r[01.07.21 20:00]

@Zapaceala:

Amenzile astea de sute de Euro în spațiul balcanic luate pe centurile oraselor unde restrictiile sunt puse cu talc anume - aduc a japca.

si la noi si la altii e la fel (chiar mai rau prin unele tari - gen Austria/ Elvetia/Germania, etc). Limita de viteza (precum si restul regulilor de circulatie) trebuie respectata(te)!

Ne grabim/nu respectam, platim nu ne vaitam! Sunt sute de statistici la nivel european din care rezulta ca (si) viteza ucide! E drept si eu o mai calc dar nu aproape de limita superioara a amenzii!

Cit despre ''centurile'' oraselor eu am o intimpare haioasa, pe vremea cand detectoarele de radar erau interzise, pe centura Pucioasei. Mergeam cu 50km la ora ca ma durea ingrozitor capul dar, desi era centura, limita de viteza era 30km/ora .

Merita toti banii ăștia, numai ca au inceput sa vâneze turiștii

Eu sunt convins ca ii ''taxeaza'' si pe localnici, ca si la noi nu se dau amenzi doar la turisti.

numai ca ar trebui să existe o oaresce urmă de curtoazie in relatia cu un străin care --ți umfla bugetul țării din propria lui vointa.

Cu asta nu sunt de acord! Gresesti/Platesti! Tara X o avea o parte din PIB bazata pe turism, asta nu inseamna ca fiind turist acolo poti face ce vrei doar ca, cheltui niste euroi la ei.

GRESESTI/PLATESTI! Ideea acetui topic ar fi cum sa platim fara mari batai de cap (Sa nu se adauge comisioane bancare/penalitati ulteriore) NU CUM SA SCAPAM DE PLATA!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dragoș_MDAU56r[02.07.21 09:26]

@Zapaceala:

Cum e sa te ia din poarta casei vecinul, ca-i esti dator vandut, cand te duci sa-l ajuti sa-si faca o sura mai mare?

Cum să fie? neplăcut, dar dacă are dreptate și chiar îi ești dator... Crezi că lui îi convine că tu faci grătare și bei bere lângă curtea lui cu banii pe care ți i-a dat cu împrumut?!?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ZapacealaUC[02.07.21 13:54]

@Dragos: " Cum să fie? neplăcut, dar dacă are dreptate și chiar îi ești dator... Crezi că lui îi convine că tu faci grătare și bei bere lângă curtea lui cu banii pe care ți i-a dat cu împrumut?!? "

Vecinul ala nu mi-a dat vreun ban imprumut, din contra eu fac la el in curte gratare si beau cate un sprit, platindu-i bani frumosi, numai ca la plecare mai vrea o transa de la mine pe motiv ca i-am scuturat salcamaul din fundul curtii acum doi sau trei ani cand mi-a luat-o calul de la caruta oleaca mai vartos la vale. Ce mai tura vura, am gresit, platesc, numai ca anunta-ma tata intr-un timp rezonabil si inlesneste-mi modalitatea de plata (am ajuns sa fac Revolut pentru ca erau comisioanele la banca mai mari ca amenda!)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE2r[02.07.21 14:53]

dac o plateai in vama era discount 30% si puteai plati cu cardul in lei!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[02.07.21 20:33]

@Zapaceala:

Anul trecut in vama Lesovo - Hamzabeyli la intrarea in Bulgaria din Turcia m-au anuntat ca am de plata 400 Leva (amenda luata la Ruse de 1 Mai 2018!!!)... In vama m-au luat de mana si m-au dus la ghiseul politiei unde mi-au bagat sub nas o hartie in limba bulgara din care distingeai doar numarul masinii si viteza. Le-am solicitat o traducere in engleza (daca nu in limba romana) pentru a le semna aducerea la cunostinta si evident ca nu era posibil acest lucru. In consecinta am refuzat sa semnez si a semnat in locul meu un lucrator vamal (ilegal pe fata) pentru ca incepusera cu amenintari de retinerea actelor. Le-am comunicat: astept amenda tradusa la posta si m-au lasat sa plec - la vama din Ruse nu mai m-a intrebat nimeni de sanatate.

Am fost într-o situaţie oarecum asemănătoare toamna trecută tot la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, doar că la Kapitan Andreevo. Eu am preferat să plătesc cu cardul acolo pe loc doar 280 leva din cei 400 datoraţi, pentru a nu plăti ulterior mai mult, suma integrală plus comisioane bancare etc.

Nu cred că ai făcut mare "afacere" refuzând să semnezi şi să plăteşti.

Ei au dovada că ai fost înştiinţat cu privire la amenda datorată şi din acel moment curgeau cele 14 zile în care mai puteai plăti cu reducerea de 30%. Pe ei asta îi şi interesa: ţi-au comunicat.

De atunci n-am primit nimic la posta si totusi au trecut mai bine de trei ani in care am tranzitat Bulgaria de minim 10 ori pana la povestea cu vama de anul trecut.

De fapt, nu contează atât de mult că ai "comis-o" în 2018 şi ai aflat abia în 2020 şi este posibil nici să nu mai primeşti nimic prin poştă, fiind deja informat, dar eu nu cred că ai scăpat.

Cine o sa mai calce pe la ei - o sa ajungem sa ocolim prin Serbia...

Pentru mine nu este o opţiune să nu mai merg în Bulgaria cât timp sunt mulţumită de serviciile care îmi sunt oferite sau să evit tranzitarea Bulgariei ocolind jumătate de continent .

Oricum am revenit anul acesta în Bulgaria chiar dacă nu-mi trecuse supărarea de anul trecut şi sigur voi mai ajunge tot în acest an.

Până la urmă este vorba de asumarea propriilor greşeli

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

georgelGD3r[05.07.21 10:51]

@Nasshu: Corect, ai gresit, platesti! Si pe ai lor ii taxeaza, nu scapa nici ei. Am un prieten bulgar, din Plevna, care a avut de platit 300 de leva. Ai dreptate, daca sunt turist nu inseamna ca pot sa-mi fac de cap pe sosele lor, reguli sunt peste tot. Nicole33 spune bine, ne asumam, pana la coada. propriile greseli! Eu am platit la Ruse, la Punctul de Frontiera, cu cardul, fara comentarii, din 50 leva au redus la 35. Am semnat trei exemplare :unul ramane la ei, la Ruse, unul ajunge la Directia Generala de Politie si unul la mine.

Caut documentul si ii fac o poza

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ZapacealaUC[02.08.21 15:27]

Salutare. Nimic nou de pe frontul din sud in ultima luna? Ne iau actele sau ne lasa sa tranzitam? Care mai e procedura in vama?


NasshuSE10r[01.09.21 19:17]

Nu are legatura cu ''amenda de circulatie'', e vorba de amenda vigneta.

Un fin de al meu s-a intors ieri din Bulgaria si pe drum a fost oprit de un echipaj BGToll. I-au cerut talonul masinii, CI sau pasaport si a fost invitat la masina. I-au arat o poza cu masina de anul trecut, marcata cu ora si data, i-au explicat ca nu a avut vigneta valabila (cumparase una pe 7 zile, el s-a intors in a 8-a si a uitat sa mai cumpere inca una).

L-au intrebat daca vrea sa plateasca, alternativa era sa-i inmaneze procesul verbal, a zis da, au scos POS, a tras cu cardul s-au salutat si a plecat.

Prin urmare echipajele respective nu au rol doar de ai prinde pe cei care nu au vigneta valabila ci si sa incaseze amenzile. Asa ca daca va opreste un echipaj BGToll pregatiti cardul ca nu e de bine !

Sincer sa fiu as vrea sa pot plati si eu amenzile in Romania atunci cand sunt oprit ca am gresit fara sa mai fiu nevoit sa ajung pe primarie, sa stau la cozi etc. Evident tot cu cardul ca sa nu existe motiv de interpretat ca dai ''mita''. E drept avem si noi avem varianta ''ghiseului'' dar nu toti au cont acolo (nici aia care gresesc, nici aia care constata).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[01.09.21 19:59]

@Nasshu:

I-au arat o poza cu masina de anul trecut, marcata cu ora si data, i-au explicat ca nu a avut vigneta valabila (cumparase una pe 7 zile, el s-a intors in a 8-a si a uitat sa mai cumpere inca una).

Explică-i finului ca pe viitor la sejur de 7 nopţi (8 zile) să cumpere din prima vignetă bulgărească pe 30 zile, costă cât două de 7 zile, dar scapă de o grijă şi nu mai uită.

Cât a fost amenda?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 67 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.21764492988586 sec
    ecranul dvs: 1 x 1