Solicitare CMR / BULGARIA

Amenda noul sistem

Trimisă în 20.08.20 22:33
autor cloverinaPA [Târgovişte]
» VIZUALIZĂRI: 14579

Buna seara.

La punctul de trecere dintre Bulgaria si Turcia, mi s-a inmanat o amenda rutiera din anul 2019, de pe teritoriul Bulgariei.

Mi s-a pus in vedere sa o achit in 14 zile daca vreau sa beneficiez de reducere.

Tot procesul verbal este scris cu litere chirilice, mai putin numele meu, masina, suma, iban-ul.

Problema este ca nu am avut cum sa o platesc in tranzit, in Bulgaria, iar acum nu stiu cum sa procedez pentru ca nu stiu cine este beneficiarul Iban-ului (presupun eu ca Ministerul de Interne), iar Revolutul imi solicita date suplimentare precum adresa beneficiarului si tot el imi schimba automat BIC-ul (devenind altul decat cel inscris pe procesul verbal).

Totodata Revolutul nu imi permite sa introduc o nota de tipul detalii suplimentare in care sa indic numele, amenda, data sau ceva, orice care sa le indice despre ce e vorba in acea plata.

Nu este scris nicaieri nici echivalentul in euro ca sa pot face plata din contul bancar BCR in euro.

A mai intampinat cineva astfel de probleme? Cum ati achitat pana la urma?


  • PERIOADA: 1 -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: 1 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 1

Răspunsuri — pag 3 / 3

NasshuSE10r[01.09.21 20:13]

@nicole33:

Explică-i finului ca pe viitor la sejur de 7 nopţi (8 zile) să cumpere din prima vignetă bulgărească pe 30 zile

nu neaparat, poti sa o combini cu una de weekend depinde cum pica sejurul. Oricum stia, am spus = a zis ca isi cumpara dar a uitat.

Cât a fost amenda?

Din povestea finei echivalentul a cca 180 lei! dar nu bag mina-n foc, ca toti evitam sa spunem in familie ''pretul corect'' pentru diverse amenzi/achizitii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAU56r[02.09.21 00:28]

@Nasshu:

Subliniem faptul că autoritățile bulgare specializate efectuează controale inopinate în trafic, prin efectuarea de verificări automatizate în sistemul de evidență al vinietelor electronice emise, iar, în cazul în care un autovehicul este înregistrat de camerele automate ca folosind un sector de drum supus regimului de taxă fără achitarea prealabilă a acesteia, atunci autovehiculul va fi oprit din circulație până la achitarea taxei compensatorii.

Taxa compensatorie se achită la fața locului în momentul controlului, numai cu card bancar de debit sau credit. Cuantumul acesteia diferă în funcție de categoria și caracteristicile autovehiculului, după cum urmează:

- Autoturisme – 70 leva (aprox. 36 euro);

e pe pagina MAE BG; deci fina nu a ascuns adevărul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ZapacealaUC[03.09.21 12:38]

@cloverina: Salutare, m-am intors de o saptamana din Turcia. Am tranzitat Bulgaria si am scapat de amenda. Ori s-a prescris (luata in 1 Mai 2018), ori am avut "noroc" de aglomeratie in vami - circa o ora la dus, 10 (zece) ore la intors si n-au mai fost vamesii asa vigilenti. Ideea e ca am ocolit Hamzabeyli si am mers pe Kapikule...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA7r[03.09.21 12:42]

@Zapaceala: De ce s-a stat 10 ore la vama? Se miscau incet? Erau prea constiinciosi?


ZapacealaUC[03.09.21 13:03]

@Yoda: Se intorc turcii in tarile de rezidenta. Vin in concediu acasa si pleaca cu catel si purcel inapoi la munca-n vest. E o greseala mare se te intorci din Turcia la sfarsit de August. In vama de la Kapikule au o parcare enorma unde intra peste o mie de masini. Te asezi in ordinea venirii pe randuri de cate 30 de masini si apuci sa dormi cateva ore bune (in cazul meu 5 h) pana cand te misti efectiv spre punctele de trecere. Sistem FIFO. Apoi am mai bagat 5 ore (birocratia clasica la marginea UE-ului, unde sunt controalele riguroase) pana am trecut efectiv vama-n Bulgaria. La Hamzabeyli din cate stiu eu, nu e o astfel de parcare si iei o coada de cativa km, unde omori ambreiajul cu pornirea si oprirea motorului din minut in minut, cat inainteaza o masina din fata ta. Unii o mai imping, dar te lasa nervii in toate ipostazele. Daca mai e si-n amiaza mare, lesini. Cu siguranta sunt mai putine masini aici, dar nu poti sa pui geana pe geana deloc. Pe oriunde te duci, trebuie sa ai rezervorul plin si provizii la greu. O problema mare in Hamzabeyli e si cu toaletele care lipsesc, la Kapikule sunt in parcarea cu pricina...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA7r[03.09.21 14:32]

@Zapaceala: OK, multumesc pentru raspuns. Cam asta ma asteptam si eu sa fie motivul. Eu oricum ma intorc pe la inceput de octombrie, atunci nu mai e vreo mare aglomeratie.

Nu am vazut cum e la Hamzabeyli dupa ce au terminat de modernizat vama (ultima data am trecut in 2019, cand inca se lucra), dar de pe Google Maps, se pare ca au facut si aici o mare parcare cu benzinarie, care e plina de TIR-uri, si una mai mica, cu restaurant, parcare pt. masini si magazin. Deci au rezolvat si cu toaletele.

In orice caz, nu as rezista sa stau 8 sau 10 ore in vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE2r[03.09.21 19:49]

nici mie nu imi place sa stau la coada, dar daca nu ai ce face stai!

oricum sper sa nu ai parte de asa ceva, se pare ca au mai disparut din cozi. azi la Pazarkule nu era coada in afara vamii, ce era intre TR si GR nu stiu dar oricum acolo am stat 2-3 ore cand era coada din vama in vama, deci acceptabil

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [61-67] — din total 67 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090052127838135 sec
    ecranul dvs: 1 x 1