Solicitare CMR / GRECIA

Nunta in Grecia

Trimisă în 15.10.15 10:50
de PicheaCH [Constanţa]
» VIZUALIZĂRI: 12850

Buna ziua, ma gandesc la modul cel mai serios pentru o cununie religioasa in Grecia.

Partea civila am facut-o anul trecut in tara, dar pentru cea relioaga vreau altceva, cu un numar restrans de invitati, si tocmai de aceea m-am gandit ca, Grecia ar putea fi o tara perfecta pentru asa ceva...

Nu am stabilit nimic deocamdata... pentru ca nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin... de la locatie pana la evenimentul in sine si asa mai departe...

Scriu aici pentru ca am nevoie sa-mi impartasiti impresiile voastre, iar cei care deja ati trecut printr-un asemenea eveniment acolo poate ne ''vindeti'' idei sau ponturi, acest eveniment vreau sa fie la anul in luna august...


 • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: 1500 euro -- TRANSPORT: avion
 • ADULŢI: 10 -- COPII: -

Răspunsuri la solicitare

cloverinaPA[Târgovişte]8r[15.10.15 14:54]

@Pichea: Wow şi eu am visat într-un timp la nuntă în Grecia sau oriunde pe malul mării, însă a rămas la stadiul de vis. Poate vom face o ședință trash the dress in Grecia sau poate - dacă ne ține Dumnezeu și iubirea - ne vom cununa la nunta de argint pe malul mării.

În altă ordine de idei, singura locație care îmi vine în cap este Mănăstirea arhanghelilor din Thassos, cu o poziționare frumoasă. Practic, nu știu dacă este posibil.

Trebuie să țineți cont de următoarele:

1. Cu cât zona este mai cunoscută și mai accesibilă turiștilor, cu atât prețul va fi mai mare (că nu cred să fie preoții greci mai corecți ca ai noștri și să cunune gratuit);

2. Dacă alegeți o mănăstire, fiți atenți la ce aprobări aveți nevoie. Inclusiv în țară, dacă dorești să te cununi la o mănăstire de maici, va fi o adevărată bătaie de cap să obții aprobarea.

3. Preotul și limba pe care o vorbește acesta. Presupun că vă gândiți să aduceți un preot ortodox român. Asta înseamnă ori ca preotul titular al bisericii respective să fie de acord să vă "închirieze" biserica, ori să cunune în paralel în două limbi, fără ca cei doi să se înțeleagă și să se sincronizeze.

Sfatul meu este că - dacă vă gândiți serios la acest lucru curajos - ar fi mai indicat să găsiți un preot român, care să accepte să vă cunune în afara unui locaș sfânt. Adică cu surle, trâmbițe și evanghelii să vină cu voi în Grecia... oriunde vreți voi, inclusiv pe malul mării și să oficieze cununia.

Casă de piatră și dacă ajungeți să vă îndepliniți visul elen să ne scrieți și nouă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

PicheaCH[Constanţa][15.10.15 16:15]

Noi nu avem pretenții f mari, si chiar vrem ca slujba sa se desfășoare intr o biserica, nu luam nici preot din țara speram sa găsim acolo, in funcție de locație, bineînțeles, mulțumim pentru sfaturi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR[Ploieşti][15.10.15 17:13]

@Pichea - Vrei neaparat in Grecia? Pentru ca nu demult am citit experienta unui cuplu care si-a facut cununia religioasa in Istanbul. Mi s-a parut inedita si foarte curajoasa ideea lor.

Iata povestea lor (sper sa fie ok link-ul):

https://launpahardeceaiturcesc. wordpress.com/2015/08/27/cronica-unei-nunti-crestine-intr-o-tara-musulmana/

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cloverinaPA[Târgovişte]8r[15.10.15 17:35]

@Pichea: Găsiți acolo preoți bineînțeles. Însă vor vorbi în greacă. Vreți o slujbă de cununie unde nu înțelegeți nimic nici voi nici oamenii dragi vouă, timp de o oră?


almonaSR[Ilfov]ConsAFA44r[15.10.15 17:55]

Foarte frumos! Părerea mea este ca ar trebui sa cauți pe google "wedding in Greece" si vei găsi foarte multe oferte si la prețuri rezonabile. Atenție, insa, pentru o căsătorie, ambii soți trebuie sa fie botezați in religia ortodoxa si sa facă dovada cu certificat de botez tradus in limba greaca. De asemenea, căsătoria trebuie anunțată la mică publicitate, astfel încât oricine ar avea de făcut vreo opoziție (nu e cazul vostru) sa o poată face. Pe site-utile de specialitate vei găsi toate informațiile necesare. Noi putem cel mult sa te ajutam cu sfaturi de cazare si sa-ți uram "Casa de piatra" sau Να εκατό στήσετε μαζί! "

N.B.: almona este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

PicheaCH[Constanţa][15.10.15 18:21]

@cloverina: noi am dori un preot roman care slujește acolo...


PicheaCH[Constanţa][15.10.15 19:42]

@almona - multumim! cu cazarea ne organizam mult mai usor... cu evenimentul e mai dificil tocmai de aceea am si scris aici pentru ca astept informatii sigure, care ne pot fi de folos...


PicheaCH[Constanţa][15.10.15 19:53]

@Corina70 - superba povestea celor doi... multumim... ar putea fi si asta o idee...


krisstinnaAU[București]47r[15.10.15 21:02]

Poti sa iei legatura cu @minisan, e ospatar in Lefkada. Trimite-i un Pm. Spune-i ca esti coleg AFA, spune-i de mine. Iti poate aranja el totul:slujba, cazare si local pentru petrecerea de dupa eveniment.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lidia nitaUC[atena grecia][15.10.15 21:17]

Puteti merge in insula Cyros, exista un preot roman, stabilit in Grecia, are o mica parohie la vreo 7 km de oras, numele lui este Flavianos. Deoarece locuiesc in Grecia, am cunostinte care l cunosc personal si pot vorbi cu el ptr. problema DVS.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]25r[17.10.15 20:23]

A mai fost o intrebare la fel, cam prin luna mai - iunie, la care au fost zeci de raspunsuri. Poate cineva din echipa de webs sa ii dea indicatii cum sa gasesca raspunsurile la acelasi subiect?


Cristian_hPA[Craiova]ConsAFA30r[17.10.15 23:54]

Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, a întreţine relaţii intime fără a avea binecuvântarea lui Dumnezeu (adică fără ceremonia religioasă) înseamnă un mare păcat şi preoţii ortodoxi numesc asta cu un cuvănt urât care nu-şi are rostul aici, dar eu refuz să cred că Dumnezeu este de acord cu acest lucru când doi oameni se iubescşi care-şi jură credinţă unul altuia în fata Lui!

Ţineţi atăt de mult la prezenţa unui preot? De ce nu vă faceţi voi propria nuntă, undeva pe un ţărm de mare, doar voi doi în faţa lui Dumnezeu?

N.B.: Cristian_h este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (2 voturi)

PicheaCH[Constanţa][18.10.15 00:04]

@dianamea: ooo da!! Ar fi de un real folos!!!


Corina70SR[Ploieşti][19.10.15 16:38]

@Pichea - Iata celalalt subiect pe tema nuntii in Grecia.

amfostacolo.ro/intrebare- ... hp?iid=7409&a=1


fuciu1JR[iasi]2r[07.01.16 16:08]

Buna!

Felicitari si casa de piatra!

O prietena de-a mea, Diana, din Timisoara, a organizat deasemenea receptia nuntii ei in Lefkada, Grecia. A fost ceva deosebit! A intermediat o agentie locala [***], de pe insula, detinuta de un roman, stabilit acolo de mult timp - [***]

Cred ca ar fi in masura sa va ajute si sa va incadrati in buget

Ii poti trimite un mail: [***]

Ps: poze de la nunta poti vedea pe pagina agentiei, [***]

Sper ca ti-a fost de folos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster21[Bucuresti][07.01.16 16:17]

@fuciu1 - Nume complete, numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


PicheaCH[Constanţa][07.01.16 17:12]

@fuciu1: desigur! Ar fi de un real folos! Însă cum sa intru in posesia adresei de mail a dumneaei!


BabygrasSV[Constanta][08.01.16 15:08]

@Pichea - Buna.

Sunt in aceiasi situaţie ca tine, cununie civilă în Grecia, insula Mykonos.

Ti-am trimis şi un mesaj privat acum ceva timp dar probabil " s-a pierdut" pe drum.

In ce stadiu ati ajuns cu informatiile?

Eu am strans ceva informatii pe care ti le pot impartasi cu mare drag.

Daca verifici mail-ul poate gasesti solicitarea mea si putem intra in contact.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fuciu1JR[iasi]2r[08.01.16 16:07]

@Pichea -

Uite adresa de Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php? id=100003979000441&fref=ts

Imediat ce intru in posesia adresei de mail, ti-o trimit!


PicheaCH[Constanţa][08.01.16 20:18]

m am uitat pe fb, am vazut cateva poze dar astept adresa de mail sa o pot contacta! ms frumos!


PicheaCH[Constanţa][08.01.16 20:20]

@Babygras - buna! eu cununia civila o am in romania facuta, deci e o alta situatie, ne trebuie doar o cununie religioasa... la asta lucram sa gasim disponibilitate pentru doar asa ceva!


BabygrasSV[Constanta][08.01.16 20:59]

@Pichea: Am inteles acest aspect. Inițial ne gandeam sa facem si cununia religioasă tot acolo dar pe parcurs ne-am răzgândit, luând in considerare faptul ca pentru asta ne dorim mai multi invitați. Ideea era ca am inceput sa ma informez cu privire la ambele situații si am obținut anumite informații. Luând legatura cu una din misiunile diplomatice ale României din Republica Elena, mi s-a comunicat ca pe langa atele " uzuale" (acte identitate, cerificat de nastere, certificat căsătorie, toate traduse, apostilate si legalizate de ambasada Greciei) este necesar " certificatul de cutuma". Acest certificat de cutuma se eliberează, asa spun ei, DOAR de misiunea diplomatica a României de la Atena sau Salonic (in functie de zona unde vrei sa oficiezi ceremonia). Noi am intrat in legatura cu o agentie din Grecia care se ocupa de asemenea evenimente in aproape toate insulele grecești. Cu acordul admin-lui iti pot spune cum se numeste si sunt convinsa ca te pot ajuta cu toate actele si nu numai. Iti pot planifica întreaga nunta ca la carte pentru un pret acceptabil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster39[Bucuresti][08.01.16 21:09]

@Babygras - Poți folosi mesajul privat. Dai click pe userul căruia vrei să-i trimiți mesajul privat și intri în user cardul acestuia. Aici, în partea de sus a paginii, găsești butonul ”Trimite mesaj personal”, scris cu roșu.


PicheaCH[Constanţa][08.01.16 21:30]

@Babygras: orice informație e bine venită! Multumesc


BabygrasSV[Constanta][08.01.16 22:15]

@webmaster39: Multmesc.


BabygrasSV[Constanta][08.01.16 22:21]

@Pichea: Pentru putin. Ti-am trimis mesaj privat. Am rugămintea sa-mi spui daca l-ai primit.


PicheaCH[Constanţa][10.01.16 21:00]

@Babygras - am primit mesajul in privat! multumesc tare mult!


BabygrasSV[Constanta][18.05.16 14:30]

Buna! În urmă cu 4 luni de zile eram nedumerită cu privire la condiţiile în care poate fi încheiată căsătoria civilă în Grecia, fără a avea rezidenţă sau permis de muncă, fără a dori încheierea ei la misiunea diplomatică a României. Ei bine, m-am încăpăţânat să cred că nu poţi scoate actele, în calitate de turist, în Grecia sau pe o insulă a ei, la primărie.

După multe e-mail-uri, telefoane şi un drum la Atena, oficial ni s-a comunicat că vom fi primii români care vor oficia o căsătoria civilă pe insula Mykonos. Aşa că pot recomanda celor care doresc încheierea căsătoriei civile pe vreo insulă din Grecia să se înarmeze cu răbdare şi suficienţi bani. Daca vreun organizator de căsătorii, fie din ţară fie din grecia, vă va spune ca nu este nevoie deplasarea la Ambasada României pentru obţinerea vreunui document, să ştiţi că se înşeală. Cele mai importante documente pentru greci sunt " certificatul de celibat" şi " adverinţa de căsătorie". Fără acestea nu pot oficia căsătoria. Acestea se obţin NUMAI de la misiunea diplomatică a României la Atena sau Salonic. (nu pot fi obţinute de la Ambasada Greciei în România, nici de la serviciul de stare civilă al oraşului în care locuiţi). Mai mult, consulii noştrii, pentru a satisface doleanţele autorităţilor elene, sunt nevoiţi să adauge locul în care va fi încheiată căsătoria (în cazul nostru Mykonos), persoana cu, care te căsătoreşti şi faptul că nu există niciun impediment la încheierea căsătoriei pe teritoriul Greciei. Fără specificarea locului în care va fi încheiată căsătoria nici nu iau in seamă documentul. Deasemenea, nu acceptă traduceri efectuate in România. Toate documentele trebuie traduse, fie la Ministerul Afacerilor Externe al Greciei - Atena fie printr-un avocat grec de la ei.

Noi nu am reuşit să rămânem în Atena pentru traduceri dar ni le-a tradus un avocat şi totul a fost perfect.

Pentru cei interesaţi, documentele necesare încheierii căsătoriei civile în grecia sunt:

- certificate de naştere în format internaţional (apostilate);

-Anexa nr. 9 (extrasul din registrul de Stare civilă) pentru ambii viitori soţi (apostilate);

- sentinţa de divorţ (dacă este cazul) apostilată;

- declaraţia de celibat pentru fiecare în parte (se eliberează de Ambasada României la Atena sau Salonic, în funcţie de zona aleasă şi căreia ambasade îi corespunde) - acestea nu se apostilează, fiind acte emise deja pe teritoriul lor- cost 60 euro/pers.

- adverinţa de căsătorie pentru fiecare în parte (wedding licence, cum îi spun ei) - se eliberează de ambasadă şi va fi dată atât în limba română cât şi în greacă- nu trebuie apostilată şi nici tradusă - cost 50 euro/pers.

Toate actele împreună cu apostilele aferente (mai puţin adeverinţele de căsătorie) se trimit la un avocat din Grecia, în original, pentru traducere (cost în cazul nostru 350 euro cu tot cu taxa DHL pentru înapoierea lor in original). Sau, o vacanţă la Atena la Ministerul Afacerilor Externe al Greciei (cost traduceri 12 euro pagina la urgenţă - urgenţa înseamnă 72 ore).

Sper ca aceste informaţii să-i ajute pe cei interesaţi.

Noi ne-am dorit foarte mult să ne căsătorim în Mykonos şi nu ne-am dat bătuţi. Ni s-a spus atât de către wedding planer-ul ales cât şi de către municipalitatea din Mykonos, că suntem primii români care reuşesc să obţină toate documentele necesare, întrucât au mai incercat şi alţii dar au renunţat când au constatat cât de dificil se obţin şi câte costuri implică. Pentru fericirea noastră a meritat! Abia aştept luna iulie! Yuhuu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreplCH[Braşov][05.01.17 23:21]

@Pichea: buna seara... pana la urma ati reusit sa faceti cununia religioasa in Grecia? noi am vrea sa o facem in Thassos, poate ma puteti ajuta cu ceva informatii... va multimesc


dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA25r[06.01.17 14:11]

La targul de turism din Bucuresti din noiembrie, am vazut ca exista o firma de turism greceasca, cu nume grecesc, care are sediu si in Romania, care organizeaza nunti pentru romani in Grecia, asigurand la cerere: transport, cazare, coafor, manichiura si pedichiura, machiaj, fotograf si videocameraman, artificii, masa festiva, tort de nunta, animatori, decoratiuni florale, cu panglici si baloane. Se asigura ceremonii religioase, de logodna, de nunta si de reinnoirea juramintelor, la biserici ortodoxe sau pe vapor, pe plaja, sau in alte locatii pitoresti. Se pot ocupa si de acte in cazul casatoriilor civile. Daca nu gasiti firma pe net si sunteti interesati, va voi da adresa prin mesaj privat.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

PicheaCH[Constanţa][06.01.17 14:19]

@andrepl: da noi am reușit sa facem ceea ce ne am dorit:cununie religioasă in Creta cu ajutorul unei agenții din București. In privat va pot da numele agenției!


andreplCH[Braşov][07.01.17 17:08]

@Pichea: va rog sa imi dati in privat. multumesc frumos


webmaster39[Bucuresti][07.01.17 22:32]

@Pichea: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum). Ecoul tău a fost șters.


BabygrasSV[Constanta][09.01.17 08:29]

@andrepl: Buna! Incearca sa contactezi si wedding planner din Grecia. Te ajuta mult mai bine decât cei din România. Noi am luat legătura cu mai multe agenții din România si se cam balbaiau in informații. De preț nu mai vorbesc... Pe noi ne-a ajutat o firma din Salonic: M&A Mykonos Wedding. Organizează căsătorii in toată Grecia. Chiar sunt profi fetele. Le recomand cu încredere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andreplCH[Braşov][09.01.17 10:10]

@Babygras: ok... mersi frumos


andreplCH[Braşov][11.01.17 20:51]

@krisstinna: buna seara, noi vrem sa facem cununia religioasă in Lefkada, credeți ca m-ati putea ajuta cu un contact al ospatarului roman de care ati precizat, va multimsc


krisstinnaAU[București]47r[11.01.17 21:10]

@andrepl: Îți trimit PM. Dar, nu ne scrii si nouă ceva din și despre vacantele tale?


andreplCH[Braşov][12.01.17 11:40]

@krisstinna: Ok, astept ... am sa scriu, imediat cum ma eliberez un pic cu treaba am sa scriu


krisstinnaAU[București]47r[12.01.17 13:41]

@andrepl: Te țin minte să știi! Ai promis, trebuie.

Ai primit mesajul meu?

Succes!


andreplCH[Braşov][13.01.17 17:16]

@Pichea: Buna, pana la urma ati reusit sa va cuncunati in Thassos? Ati gasit preot roman pe insula?

ms


Dan SovaGD[Ploiesti][09.01.22 11:01]

@andrepl @krisstinna buna ziua și la mulți an! Va rog, faceți un pustiu de bine. Încercam sa facem cununia religioasă in lefkada și căutam info sau măcar un preot roman pe insula. Ne puteți ajuta și pe noi? Mulțumesc!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [41] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 19.05.22 -- 19:03:58 (acest segment de cache se va actualiza în 20.05 03:03:58)
  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.2726790905 sec
  ecranul dvs: 1 x 1