ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Antisamos sau plaja cu viespi

TIPĂREȘTE URM de aici

Iulie 2021. Soarele ardea cu putere încă de dimineață. Azi mergem la o plajă renumită, lăudată de toată lumea. Adică mergem în excursie, plăcerea mea nebună :D. Multe informații nu aveam, citisem ceva pe net și am păstrat secretul albinelor doar pentru mine, altfel nimeni din grup n-ar fi mers acolo.

Trecem un pic pe la Melissani, suntem cam dezamăgiți de grotă, ne vedem de drum.

Ținta noastră era Antisamos, locul în care sute, mii de viespi și albine se zbenguie prin paharele turiștilor. Singurul defect al acestei plaje sunt aceste vietăți colorate, n-am crezut că poate fi mai rău ca în Thassos. Dar a fost!

Drumul șerpuiește către golful adânc și verde, paleta de culori pare ireală, zici că-i tablou.

Ajungem în parcarea uriașă, un nene dirija circulația în locul larg, special amenajat, gratuit. Locul e prăfuit. Dar ce mai contează? Am făcut mașina varză plimbându-ne pe ulițele insulei, 10 zile n-a văzut picătură de apă, sărăcuța.

Luăm catrafusele și înaintăm spre plajă, nimerim în partea stângă a golfului, în fața tavernei Acron.

Zona e lată, să fie vreo 6-7 rânduri de șezlonguri. Sau mai multe, habar n-am.

Ultimul rând, cel din fața tavernei, are șezlonguri din aluminiu, gratuite, contra unei consumații se poate lenevi sub o umbrelă, departe de apă. Acolo s-au așezat copiii.

Noi am ales în funcție de umbrele, le-am căutat pe cele mai mari, aducătoare de umbră. Șezlongurile erau solide, de calitate, cu saltele groase. 20 euro setul. Normal, unde-i scump hop și gașca, banii nu contează pentru unii...

Dacă adun euroii dați pe șezlonguri în vacanța asta, sigur îmi iese de o rochiță. Sau pentru mai multe...

Plaja, subiectul principal din povestea mea: cât vezi cu ochii e numai piatră. Iubesc pietrele, de peste tot fur câteva, aici m-am abținut, frigeau îngrozitor.

Nici urmă de vânticel. Apa e perfectă sau mai mult decât perfectă. La mal intru până la gleznă în pietriș, șoșonii sunt cam inutili. După doi pași mă arunc în apă, e de senzație, se adâncește brusc și e taman bună de îmbrățișare. Niciun val, nicio bărcuță, marea e doar pentru oameni, pentru turiști încântați, la fel ca mine.

Din apă privesc plaja pietruită, umbrelele colorate și munții îmbrăcați în haine verzi. Sunt într-o poveste, asta mi-e clar.

Antisamos dispune de toate facilitățile, are toalete, cabine de schimb, dușuri, spațiu pentru masaj, tavernă, sporturi nautice. Or fi și locuri pentru prosopiști, nu le-am văzut din cauza aglomerației.

Pentru iubitorii de gălăgie, aici e locul perfect: boxe așezate pe plajă, muzica e la maxim, oamenii sunt încântați. Eu am stat mai mult în apă, nu răzbea zgomotul până în mare. Plus că n-aveam viespi și nici albine în apă, mintea-mi era scăldată-n cuvinte, savuram imaginile, sufletul meu ostenise de atâta frumusețe.

Divele plajei, vedetele Antisamos sunt aceste insecte galbene, cam bețive din punctul meu de vedere, cum simțeau miros de lichide își făceau apariția parcă de nicăieri, invadau paharele, sticlele, paiele, înghețatele. E terifiant, recunosc. Dar există și un avantaj, acela că oamenii au băut mai puțin :), au cheltuit mai puțini bani pe băutură.

De altfel, zona e plină cu stupi, de jur împrejur e pădure, stupii i-am văzut din mașină, în drum spre Antisamos.

Între pietre si taverna Acron e o porțiune cu gazon, locul e plăcut ochilor, e decorat cu perne uriașe. Un mic spațiu era amenajat pentru doritorii de masaj, când am fost noi nu masa nimeni pe nimeni, mai mult ca sigur din cauza insectelor, vă imaginați cum era: să fi fost cineva uns cu ulei și în secunda doi să aibă tot corpul acoperit cu viespi.

Acron era taverna cu albine, viespi și fum. Foarte aglomerată, umbroasă, gălăgioasă. Ospătarii tineri, numeroși, rapizi. Meniul are de toate, prețuri frumoase ca și taverna.

Am comandat tzatziki, cartofi pai, o bere, calamari, 2 fresh-uri. Fiecare cuplu a comandat altceva, am rămas plăcut surprinsă de calitatea și cantitatea preparatelor dar și de aspect.

Gustul bucatelor a fost de nota zece, porțiile erau uriașe, dacă mă raportez la acest aspect pot afirma cu mâna pe inimă că prețurile la mâncare erau foarte mici, lucru rar întâlnit în Grecia. Dintr-un gyros se săturau doi adulți, calamarii erau demențiali iar caracatița așezată pe patul de legume era dumnezeească, excelent rumenită la grătar.

Pentru a putea mânca liniștiți, fără să înghițim insecte, am ars hârtii în scrumiere. Așa procedau toți mesenii, i-am copiat și noi.

La finalul zilei am tras linie și am ieșit pe plus. Nuuu, nu la bani ci la satisfacție și distracție, la emoțiile care ne-au încununat ziua.

La final de zi, băieții au „descoperit” câteva „dame de companie” , erau cu peștii după ele. Le-au oferit câte un cocktail, bani irosiți cu acordul soțiilor, pentru amuzament :D. Aviz amatorilor: pe Antisamos e loc de „pescuit” , atenție la pești, sunt pe lângă pradă...

Rămâne o zi memorabilă, insectele fiind reginele Antisamos, ele fac legea pe plajă, într-un final am recunoscut că am „omis” intenționat această informație importantă, nu s-a supărat nimeni pe mine dar a doua zi a trebuit să-i urmez într-un loc scump, de fițe, ultra-mega-gălăgios, o aroganță estivală... nevinovată.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 14.01.22 10:41:18
Validat / Publicat: 14.01.22 11:12:55
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2482 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Apa și plaja, Antisamos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.01.22 11:47:17]
»

@krisstinna: Nu mă mir că ai ținut la secret chestia cu albinele... Eu una n-aș fi mers pe plaja asta dacă aș fi știut de ele.

De albine, dar și de pietre... Pe mal, mai treacă-meargă, dar să te afunzi în ele în apă... never ever! Nu este genul meu de plajă, eu sunt împiedicată rău, cad și pe trotuare drepte ca-n palmă, am pățit-o de multe ori pe țărmuri cu intrare bruscă în mare sau cu valuri, și în câteva dăți chiar m-am accidentat serios.

Peisajele sunt frumoase, dar păcat de pietricelele alea - zic eu..., deși unora le plac. Mă rog, fiecare cu gusturile lui...

Ai dreptate în privința prețurilor la mâncare la greci: în ultimii 3-4 ani au crescut simțitor, dar încă mai sunt locuri unde au rămas cât de cât rezonabile. Se pare că în Kefalonia nu prea...

Cât despre” damele de companie” , mă abțin de la comentarii.

adrianbogdan
[14.01.22 14:53:44]
»

Buna!

Șezlongurile erau solide, de calitate, cu saltele groase. 20 euro setul. Normal, unde-i scump hop și gașca, banii nu contează pentru unii...

Măi Cristina, Cristi este un boier, are un stil inconfundabil, nu cred că bănișori contează la boier... cât să se simtă boierul care muncește zi lumină că este în concediu.

Cât despre SET - scump domle... de acord cu tine, nu cu gașca, da ști tu tre să te pliezi după gașcă.

Apreciez faptul că ai știut de viespi și nu le-ai spus însoțitorilor. Hi!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 20:10:33]
»

@Carmen Ion:

Așa cum am promis, am scris despre fiecare plajă in parte, ca informatia să ajungă cât mai repede la turist. Vreau să fiu utilă dat fiind faptul că aceasta insulă e foarte apreciata de turiști.

Dar știi cum e: nu toată lumea are aceleași gusturi, drumul până in Kefalonia e lung și scump, e păcat să nu pomenesc și minusurile, să știe omul dacă pornește la drum înspre insulă, dacă și unde găsește acolo ceea ce caută.

Hai că urmează o plaja pe care ți-o recomand din toată inima, ți se potrivește de minune, nu știu dacă are și șezlonguri gratuite, n-am verificat chestia asta dar la cât e de mare s-ar putea să existe și facilitatea asta Prețuri bune la mâncare, apa și plaja superbe.

Mă grăbesc să scriu, să ajung la zi, va urma Agia Triada mea, frumoasă și ieftină. Dar până atunci mai am un pic de… Kefalonie, doar un pic și scap de ea

Vă imbratisez cu drag

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 20:13:33]
»

@adrianbogdan:

Mai ții minte in Egipt? Domnul C era cu trolerul după el prin oraș, plin cu suvenirele mele și ale copiilor, Bogdan era lângă el și te-a luat râsul. Îți amintești faza?

Ei, așa și aici, pentru el nu conta prețul, nici măcar el nu a știut de viespi Este alergic și nu am vrut să-i spun

Tu realizezi câte rochițe și săndăluțe îmi cumpăram cu banii ăia dați pe șezlonguri?

Dar, a doua zi mi-au tras-o

Am fost pe o plajă unde muzica avea volum maxim și șezlongurile și băuturile erau scumpuțe. Toți știu că sunt zgârcită Un pic de noroc am avut, taverna era cu autoservire și am economisit câțiva euroi.

Măi, le-am făcut un bine, oamenii ăia consumă foarte mulți bani pe alcool

Acum le-a cășunat sa mergem la AI, deja mă doare capul, nu știu cum să fug de grup, ei se potrivesc cu C, nu cu mine

Mi-e ușor să ascund info turistice, ei nu citesc despre obiective turistice, le e lene.

adrianbogdan
[14.01.22 20:30:59]
»

Mai ții minte in Egipt? Domnul C era cu trolerul după el prin oraș, plin cu suvenirele mele și ale copiilor, Bogdan era lângă el și te-a luat râsul. Îți amintești faza?

Mă eu în Egipt mi-am permis să râd de domnul Cristi pentru că am făcut pariu cu Bogdan că va apărea cu trei sacoșe în brațe, dar ce să vezi pe lângă sacoșe mai avea și un troler, îți dai seama că nu aveam cum să anticipăm și trolerul.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.22 20:44:06]
»

@adrianbogdan:

Ei de-aia evit Turcia, de acolo vine cu portbagajul plin

mprofeanu
[15.01.22 16:11:30]
»

@krisstinna: Am aflat iar alte "minuni", plajă invadată de viespi!! Am văzut pădurea dar nu îmi imaginam așa ceva... Citindu-te mă gândeam la fel ca tine cum să mănânci la terasă, am aflat... mi-a plăcut faza cu masajul!!

Arată tare bine din poze totul, faine pozele P9, P17...

Aștept articolul cu plaja de fițe!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[16.01.22 07:13:22]
»

@mprofeanu: N-a fost chiar o nouate pentru mine, in Thassos este o plaja superbă, Paradise Beach, acolo-s numai albine, fără viespi.

De altfel in Thassos nu trebuie să folosești niciun fel de parfum sau creme solare, pe insulă sunt mulți stupi și albinele își fac apariția imediat ce simt mirosuri... delicioase. Așa era când am fost noi, in urmă cu câțiva ani. Mă îndoiesc că s-a schimbat ceva sau poate mă înșel eu...

Multumesc frumos

Yersinia Pestis
[30.01.22 18:38:45]
»

@krisstinna: Dacă tu ești zgârcită, o să te rog să accepți o transfuzie de sânge de la mine: nici aerul din plămâni n-o să-l dai, gratis, afară din piept! Ce vrei, sunt balanță, mai degrabă-mi tai o mână decât s-o bag în buzunar!

Măcar , tu, zâmbești frumos, eu sunt ras pe cap, iar dacă zâmbesc, instant, plâng toți copiii de pe-o rază de-un kilometru de pe lângă mine ! Nu vrei să știi ce se-ntâmplă dacă mă-ncrunt, mă reclamă ăștia la UNICEF, Hitler e pantaloni scurți !

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[30.01.22 19:48:16]
»

Yersi, ai ajuns la Antisamos

Bun așa, te plimbi virtual, cred ca-ți e dor de mare.

M-ai făcut să îmi recitesc articolul, l-am scris cu veselie, mi-am amintit de drăgălașele insecte.

Of, balanțele sunt compatibile cu săgetatorii, au multe in comun, sunt zgarciti amândoi

Mie nu-mi place să arunc cu banii, eu mă simt bine oriunde, iubesc viața. Astfel încât prefer să investesc in mine decât in șezlonguri și locuri scumpe, prefer să am eu multe stele pe mine decât să mă cazez in locuri cu multe stele. Adică îmi plac rochițele și săndaluțele, in detrimentul stelelor

Cum ar fi să ajung la stele și să nu strălucesc? Să nu am rochițe drăguțe? Groaznic, îți spun eu

Noroc că te cunosc, altfel te credeam pe cuvânt! Uite, m-am luat după tine și am fost la Râșnov. Mai ții minte? Când ți-am citit articolul pe AFA, am făcut imediat rezervare, nu era rost de ieftineală dar trebuia să-i fac un cadou soțului meu și am ales ceva deosebit, pe gustul lui.

N-am apucat să scriu, am avut zile pline, aglomerate și am un mare fix: nu amestec vacanțele, o iau băbește, altfel amețesc

Salutari Adrianei!

Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, mprofeanu, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în #Kefalonia:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.056540012359619 sec
  ecranul dvs: 1 x 1