ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

'Ierusalimul Neamului Românesc'

TIPĂREȘTE

Manastirea Putna

Situata la 70 de km spre nord-vest de Suceava si la 32 de km de Radauti, intre obcinele Bucovinei, manastirea Putna este cea mai reprezentativa ctitorie a lui Stefan cel Mare. Potrivit unei vechi traditii folclorice, dupa fiecare batalie castigata, Stefan cel Mare ar fi inaltat cate o biserica (fapt infirmat de realitatea istorica).

Drumul pana la Putna (DN 2E) este foarte placut pentru condus, pe alocuri serpuitor, asfaltul impecabil te indeamna a parcurge cu repeziciune distanta ramasa. Distanta este foarte bine semnalizata prin prezenta indicatoare rutiere ce te duc pana in fata manastirii in imensa parcare auto. Parcarea Mănăstirii Putna are următoarele coordonate GPS: N – 47.866227 şi E – 25.598308. In zona parcarii se afla singurul grup sanitar care poate fi folosit cu incredere.

Intrarea în curtea mănăstirii, se face trecând poarta unui turn, pe care se află stema Moldovei cu capul de Bour. De cum intrati in dreapta se afla statuia lui Mihai Eminescu strajuita de cele 3 clopote (Buga, Userul si Blagovistnicul), in imediata apropiere se afla si Turnu lui Mihai Eminescu. Intrarea în biserică se face printr-o uşă masivă din lemn. Se intră în pridvor. Biserica este formată din pridvor, pronaos, necropolă, naos şi altar.

Din curtea manastiri de altfel foarte frumoasa si inca plina cu trandafiri se observa - Dealul Crucii sau Crucişorul – acesta este situat la sud-est de mănăstire, imediat peste pârâul Putnei, fiind realmente marcat cu o cruce monumentală de piatră, dar fără nici un fel de inscripții. Din varful acestuia se pare ca a tras cu arcul domnitorul Ștefan cel Mare si Sfant iar unde a cazut sageata… … acolo s-a pus piatra de temelie a manastirii Putna. Legende. Biserica are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Pentru o descriere amanuntita si la subiect va invit a lectura acest review

Ce putem vedea in zona?

1. Mănăstirea Sihăstria Putnei La 4 km de Manastirea Putna, se afla Mănăstirea Sihăstria Putnei aceasta este o mănăstire creştin-ortodoxă de călugări, din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. De vizitat, atentie ca drumul nu este asa de bun ca la Putna.

2. Chilia lui Daniil Sihastru

Unul din cei mai populari sfinti moldoveni din toate timpurile a fost Daniil Sihastrul, cunoscut si sub numele de „Sfantul Daniil schimonahul” sau „Sfantul Daniil cel Nou”, spre a-l deosebi de proorocul din Vechiul Testament sau de Daniil Stalpnicul. Chilia de piatra de la Putna se afla nu departe de locul unde se varsa paraul Viteul in paraul Putna.

Chilia Sfantului Daniil Sihastrul este sapata intr-o stanca, ce se inalta deasupra vaii. Chilia este scobita cu dalta si cuprinde un paraclis cu trei despartituri, si anume: pronaos, naos si altar.

3. Biserica de lemn a lui Dragos Voda

Cunoscuta sub numele de „Biserica Veche a Putnei”, aceasta se afla in imediata apropiere a Manastirii Putna. Biserica cea veche din Putna este cea mai batrana si singura biserica de lemn medievala, cunoscuta pana in prezent.

 

Daca recomand locatia? Cu mare drag.

Vacante frumoase sa aveti si mult soare, TCB.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de RossoNerro in 23.11.17 10:08:25
Validat / Publicat: 23.11.17 13:29:29

VIZUALIZĂRI: 2105 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Biserica de la mănăstirea Putna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.11.17 13:35:38]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

RossoNerroAUTOR REVIEW
[23.11.17 13:57:27]
»

@webmasterX: Nu, mai la stanga ~500 m. Unde se infunda "artera".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[23.11.17 20:29:13]
»

@RossoNerro: Un loc minunat pe unde insa nu am mai calcat de vreo 10 ani. Felicitari, votat cu placere.

RossoNerroAUTOR REVIEW
[24.11.17 08:10:50]
»

@mishu: Va multumesc pentru aprecieri si timpul acordat lecturarii, votu' nu il mai pun . Toate ce bune va doresc.

P. S. Pacat, in 2 ani s-au schimbat multe... nu mai vorbesc de 10.

liviu49
[01.12.17 12:06:02]
»

@RossoNerro: Am citit cu placere articolul, care mi-a adus aminte de concediul petrecut la Vatra Dornei, concediu din care nu putea lipsi manastirea Putna.

As indrazni sa adaug la cele scrise faptul ca, in afara de marele voievod, dar in legatura cu acesta, manastirea a intrat in memoria mea si prin doua evenimente. Unul este marea sarbatoare din 1871, cand mii de romani aflati sub vremelnica ocupatie austriaca au sarbatorit 400 de ani de la sfintirea bisericii. Au participat peste 3.000 de tineri români din toate provinciile țării, printre care: Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Mihail Kogălniceanu, A. D. Xenopol, G. Dem. Teodorescu, Grigore Tocilescu, Dimitrie Gusti, Ciprian Porumbescu, Epaminonda Bucevschi si altii. Un al doilea moment, foarte important pentru mine, s-a petrecut intr-o excursie la manastirile din Bucovina. La bustul poetului nepereche, ghidul manastirii ne-a tinut o veritabila lectie de istorie si romanism, mentionand faptul ca la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, rusii, cum le spunea el, nu au indraznit sa pastreze frontiera nordica a Romaniei, pe malul Sucevei cum si-ar fi dori. Prezenta mormantului lui Stefan cel Mare la Putna le dadea fiori. Cand s-a terminat lectia de isatorie, langa ghidul manastirii mai ramasesem doar eu si ghidul grupului nostru, Ceilalti fugisera la microbuz, de frica celor pe care ni le povestea ghidul manastirii.

Dar s-ar putea sa va plictisesc cu prea multe amintiri.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RossoNerroAUTOR REVIEW
[01.12.17 21:02:31]
»

@liviu49: Buna seara, din contra nu plictisiți pe nimeni cu aceste "amănunte". Avem nevoie de "aduceri aminte", spuse cu tărie (mândrie) pentru a înțelege și cei ce vor a ne schimba trecutul (istoria). Seara buna, și sa fim sănătoși. Numai bine.

elviramvio
[04.12.17 08:06:24]
»

@RossoNerro:

N-am mai ajuns de mulți ani pe acolo așa că mi-a plăcut aducerea aminte.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, liviu49, mishu, RossoNerro
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Putna:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05817699432373 sec
    ecranul dvs: 1 x 1