Solicitare CMR / GRECIA - I. CORFU (i. Ionice)

Santorini, Skiathos, Lefkada sau Creta?

Trimisă în 05.01.15 12:11
autor cristina iSV [București]
» VIZUALIZĂRI: 18060

Ne sta gandul la vacanta si ne-am hotarat sa o planificam. Ne-am hotarat asupra Greciei dar nu si asupra destinatiei finale. Ne place natura, apa cristalina, peisaje de-ti taie rasuflarea, ne mai place si agitatia vietii de noapte, si am vrea si posibilitati de excursii in diferite locuri.

Deci cam astea ar fi cerintele noastre... suntem un cuplu in varsta de 27 ani. In urma cu 2 ani am fost in Zakinthos (Lefkada Laganas) si ne-a placut la nebunie (asta ca sa va dati seama de gusturi). Da stiu o sa-mi spuneti de buget ca e mic (mai ales pt Santorini) dar poate gasim o oferta buna ca doar de aia cautam din timp

Destinatia am vrea sa se incadreze in 700-750 euro pret cazare (preferabil cu mic dejun) si transport avion in perioada iunie sau septembrie ca daca tot sunt bani putini facem un compromis asupra perioadei

Deci... ce sa alegem?

Multumesc!


  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 750 euro -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 3 / 4

danmarian1977GD3r[05.01.15 19:42]

@cristina i - noi am cheltuit anul trecut 6 nopti cu tot cu cazare, transport, mancare, croaziera, suveniruri etc... si crede-ma ca nu ne-am abtinut de la nimic cam 800 de euro.


simon_niculaePM2r[05.01.15 20:04]

@cristina i - Ce sa va spun? La 27 de ani chiar nu conteaza, cred ca o sa va simtiti bine in orice parte a Greciei, a Japoniei, sau ori unde veti ajunge in lumea asta frumoasa foc! Daca o sa rasfoiti o mica parte din postarile pe acest site, o sa fiti toba de sfaturi si de impresii, asa ca ramane la latitudinea voastra incotr-o sa va indreptati pasii! Chiar aveti unde sa zburati, si unde sa va simtiti bine, deci degetele pe taste, si vacanta, sau vacante frumoase in mirifica Elada!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[05.01.15 20:05]

@danmarian1977: f putin... asta pt ca a fost luna mai si costul GPL ului care este la jumatate


cristina iSVAUTOR SOL1r[05.01.15 20:07]

@simon_niculae: multumim la fel!


dankGD2r[05.01.15 20:20]

Eu am fost in Lefkada si a fost absolut superb. Pledez pt ea. Dar... cu masina personala, pt ca este o insula ce trebuie strabatuta de la un capat la altul. Noi am stat intr-o localitate pe coasta de est si plajele spactaculoase sunt pe vest, asa ca plecam zilnic cu masina. Viata mai de noapte este in Nydri si Lefkada (capitala insulei). Te va satisface si ca peisaje, si ca preturi, si ca distractie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

costy69SE18r[05.01.15 22:07]

@cristina i - Am vazut ca ai primit foarte multe raspunsuri care probabil te-au bulversat.

Observ ca esti interesata mai mult de Creta. Daca totusi nu gasesti nimic convenabil, eu iti propun sa impusti 2 iepuri dintr-un foc. Adica sa gasesti cazare convenabila in Lefkada si sa achizitionezi o excursie de o zi in Skiathos.

In anul 2012 am vizitat intr-o zi insula Skiatos (am plecat din Paralia Katerini), Skiathos Town (capitala insulei) este un orasel dragut care merita vizitat. De regula aceste excursii ofera posibilitatea vizitarii orasului mentionat mai sus, precum si petrecerea unei perioade de timp pe plaja Koukounaries (in cazul meu 2 ore), una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cu un nisip fin auriu iar apa limpede si curata.

Referitor la Lefkada, nu am ajuns inca acolo, dar m-am documentat intrucat anul acesta intentionez sa-mi petrec concediul acolo. Cred ca aici gasiti cele mai bune (ieftine) oferte atat la cazare cat si la mancare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (2 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[05.01.15 22:20]

@costy69: da, intradevar m-au bulversat dar analizand mai bine am putut exclude 2 variante (Santorini si Skiatos le putem vizita fara sa fim cazati dc vom ajunge in apropiere) si astfel oscilam intre alte 2.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA3r[05.01.15 22:43]

Daca totusi nu gasesti nimic convenabil, eu iti propun sa impusti 2 iepuri dintr-un foc. Adica sa gasesti cazare convenabila in Lefkada si sa achizitionezi o excursie de o zi in Skiathos.

Tu vorbesti serios??? Te-ai uitat putin pe harta?

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSE26r[05.01.15 22:54]

Intre iunie si septembrie, e mai bine in septembrie pentru ca apa marii e mai calda. Ati fost probabil in Zakynthos localitatea Laganas, nu Lefkada. In Laganas e viata de noapte. Comparabila cu Zakynthos e Kefalonia, ca peisaje, plaje, broaste testoase, dar fara viata de noapte. In insula Lefkada, singura localitate unde e viata de noapte e Nidri, dar in Nidri nu e plaja buna, e foarte ingusta. Langa Nidri e o cascada, iar peisajele si plajele frumoase sunt pe partea de vest a insulei, unde singura localitate e Agios Nikitas. In Santorini preturile sunt mari, plajele au nisipul negru de origine vulcanica cam ca boabele de piper, si insula e destul de mica, o puteti vizita intr-o zi sau doua, de ex intr-o excursie organizata din Creta. In Creta in septembrie apa marii in partea de nord a fost cam rece si tulbure in Amoudara, Heraklion, Hersonissos, in timp ce pe latura sudica pe plajele Elafonissis, Vai, Matala, Spinalonga, apa era mult mai calda si limpede. In Creta este si viata de noapte, mai ales in orasele mari. In Corfu, peisajele sunt spectaculoase, dar evitati latura de vest unde apa marii este foarte rece chiar si in plin sezon, datorita curentilor marini. Viata de noapte in Corfu e in Kavos in sudul insulei, dar plaja are un nisip cam lutos, deci nici apa nu e prea limpede. In Skiathos, insula e mica, viata de noapte e mai mult in capitala, plajele sunt frumoase, dar relieful nu e asa spectaculos ca in insulele ionice. Alegeti Creta si pentru ca mergeti cu avionul, ar trebui sa inchiriati o masina pentru minim 3 zile, caci e pacat sa nu vizitati toata insula.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[05.01.15 23:14]

@dianamea: da, in laganas am fost, am corectat. Am exclus Santorini si Skiatos din diverse motive, le vom vizita cand vom ajunge in zona fara a fi nevoie de cazare. In lefjada sa inteleg ca statiunea Agios nikitas este mai potrivita? Nu ne dorim neaparat cluburi, ci taverne, terase, locuri frumoase unde sa ne putem petrece serile. In laganas nu am fost in cluburi, nu ne regaseam in modul in care se distrau cei de prin cluburi (beau f mult, tipa, urla ca si cand erau scapati din lesa). Dupa micul dejun preferam excursii in diverse puncte de interes si seara iesiri in statiunea unde ne cazam. Prefer o statiune accesibila fata de punctele importante dar si animata. Sa nu se dea stingerea devreme sau sa nu avem optiuni multe in alegerea tavernelor

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE26r[05.01.15 23:25]

@costy69: Din Lefkada este imposibil sa mergi intr-o excursie de o zi in Skiathos, Lefkada fiind pe partea de vest a Greciei, iar Skiathos pe partea de est, pot fi 2 iepuri doar din 2 focuri. Se organizeaza excursii de o zi de pe Riviera Olimpului: Paralia Katerini, Olimpic Beach, Nei Pori, Platamonas, etc. Se merge cu autocarul vreo 3-4 ore pana in Volos de unde se ia vaporasul, pe care se danseaza greceste, pana in Skiathos cam 2 ore, se viziteaza Skiathos Town si plaja Koukounaries timp de 3-4 ore si apoi drumul inapoi, in total excursia dureaza de la ora 5-6 dimineata pana la ora 21-22. In Lefkada merita sa mergi cu masina pentru ca nu treci cu feribotul, ci pe pod, gratis, iar pe insula, indiferent in ce localitate stai, poti merge cu masina in fiecare zi la alte plaje.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[06.01.15 00:09]

Cu avionul a fost cineva in Lefkada?


danmarian1977GD3r[06.01.15 06:41]

@cristina i: cele mai multe taverne si magazine sunt in Nydri, agios nikitas e f mic. Din Lefkada poti pleca in croaziera doar spre Kefalonia, Meganisi, Skorpio. Intra pe villatheodora. gr si o sa vezi ca gasesti cazare ieftina si buna pt iunie. De acolo sunt 7 km pana la portul Nydri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Motanul*GD1r[06.01.15 09:09]

Una peste alta bugetul anuntat nu se potriveste cu sfaturi de genu- vizitare Santorini cu plecare din Creta (cam scumput pentru ce ofera o astefl de excursie cu vaporasul- vezi site-uri cu preturi vehiculate anul trecut). In Creta o masinuta (gen Honda Jazz/Matiz este cam 350 euro/ 7 zile... asta fara full asigurare... pret din vara 2013- cele mai mari gen Duster cel putin 650-700 euro)...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Valentinp3GD1r[06.01.15 09:40]

@Motanul - in 2013 cand am fost eu, pretul unei masini gen Matiz, Jazz, Polo era 30 euro/zi cu toate asigurarile incluse. la agentia FOX din Stalida/Malia. Si nici eu nu as merge cu vaporul in Santorini ca sa-l vad timp de 3-4 ore. Mai bine fac altceva cu banii si imi iau un sejur intreg anul urmator.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Motanul*GD1r[06.01.15 09:54]

@Valentinp3 - Ok bine ar fi sa ai dreptate poate am uitat eu preturile sau m-am uitat la o oferta exclusivista... cu auto mai noi etc... sunt multe discutat pe aceasta tema... Ceea ce vor cei care au initiat acest topic sa vada cat mai multe cu bani cat mai putini tine de genu merg cu cortu (ca-i vara si n-am copii) si de cazare la Mathala in grote ca in perioada " flower power"... Am vazut cativa prin Rethimnon ramasi din acea vreme dupa cum aratau... (varsta si echipare gen rock intarziat):-)). Oricum pentru Creta daca tot te duci ataa drum (indiferent ca-i/sau nu cu avionul) iti trebuie cel putin 2 saptamani sa vezi si sa te bucuri de toate cele si sa apuci si vreme super (fara temp si vanturi extreme) ca altfel vin cu alte impresii (mai putin pozitive). Eu am pregatit asa ceva cam 1,5 ani si am cam vazut Creta (vezi si topic-ul meu - Creta de la Vest la EST )

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[06.01.15 10:23]

@Motanul - Nu am specificat bugetul alocat pt cheltuieli ci doar bugetul alocat pt transport+cazare ceea ce nu cred ca este tras de par sau imposibil... nu mai judecati/jigniti.


Motanul*GD1r[06.01.15 10:28]

@cristina i - eu am vb fr serios si de cort ca de multe ori esti mai castigat asa (ca te astepti la ceea ce iti ofera cortul) si nu sa ai dejamagiri de cazare (cum multi au patit-o) prin Grecia... Deci scuze daca s-a inteles gresit... mesajul meu... :-))

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sweetheart_simyGD2r[06.01.15 11:45]

@danmarian1977 - Multumesc frumos pentru informatii

@cristina i - Acum e randul meu: despre ce ar mai fi de vazut:

Plaja Falasarna este minunata, perfecta pt snorkeling, apa insa era cam rece si cand am fost noi batea un vant extrem de enervant care ridica nisipul de-ti biciuia pielea. Plaja asta ar merge legata cu Balosul, pentru ca nu sunt foarte departe una de alta.

De asemenea, despre Balos tin sa te avertizez ca drumul spre aceasta laguna include o bucata destul de consistenta de drum neasfaltat cu pietre si o alta bucata care se parcurge la picior, si cu multe trepte, mai greu la urcare decat la coborare. Partea neasfaltata este drum cu serpentine, se poate parcurge fara probleme foarte mari, dar cu atentie sporita, noi am avut un Polo inchiriat, care ne-a dus foarte bine pana sus. Pentru partea cu trepte, exista si niste catari ce pot fi inchiriati (chinuiti) pentru suma de 15 E daca-mi aduc bine aminte. Parerea mea strict personala este ca nu merita chinuite bietele animale, pentru ca oricum mergeau mai incet decat noi si am vazut inclusiv oameni de varsta a III-a care urcau treptele, mai faci o pauza, mai admiri peisajul, mai faci o poza si ajungi sus. Oricum, recomandat sa aveti incaltaminte de mers, nu slapi, cum aveam eu. Am inteles ca exista si varianta sa iei bilete pe un vapor din nu stiu ce port (iesi mult mai ieftin daca te duci tu in port decat sa cumperi excursia catre Balos), daca va sperie drumul, dar eu zic ca privelistea de sus merita toti banii.

O alta plaja care e foarte putin cunoscuta (o stiu mai mult localnicii, din ce am observat):Seitan Limania Beach google MAPS. Mie aceasta plaja mi s-a parut absolut superba, e un fel de Navagio in miniatura, apa e marginita de pereti de stanca. Atentie daca va aventurati aici, drumul de masina e destul de bun si asfaltat, dar din locul in care lasi masina se coboara pana la plaja la picior pe o carare printre si peste stanci, distanta nu este mare ca la Balos, in schimb are un nivel de dificultate mai mare. Folositi NEAPARAT INCALTAMINTE SERIOASA nu slapi sau sandale nu incaltaminte de apa. Cand ne-au spus primii greci pe care i-am intalnit in parcare ca aia e cararea, am crezut ca e o gluma, noi eram incaltati de plaja, am supravietuit, dar nu recomand nimanui.

Pentru Elafonisi rezervati o zi intreaga si nu uitati sa va luati ochelari, tub de snorkeling, si ceva incaltaminte de pietre, daca nu ati mai practicat pana acum, ar fi cazul sa va apucati. Dupa ce traversati laguna, si insulita (e o carare marcata cu sfoara), ajungeti la o plaja cu apa mai adanca si cu multe stanci printre care aveti ce vedea. Pentru mancat la pranz, am gasit aici o taverna super, imediat dupa ce urci pe drumul care ajunge la plaja am o poza cu intrarea, dar sa vad cum o atasez. Mancarea era ieftina, portiile enorme si extrem de buna.

Cam pe aici am fost noi, de fapt am mai poposit pe o plaja 2, ca sa prindem o baie/plaja de dimineata, dar nu merita mentionate. Mai sunt si alte plaje interesante daca vreti sa mergeti mai catre sud, dar noi nu am mai fost.

Oricum, vezi ca sunt forumuri in care se discuta despre ce e de vazut in Creta, eu te sfatuiesc sa te apuci de citit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[06.01.15 11:50]

Merci mult... pt lefkada ai vreo oferta? sau intentionati cu masina?


sweetheart_simyGD2r[06.01.15 12:03]

@cristina i - Ce ma enerveaza oamenii care au impresia ca pentru a te simti bine in vacanta trebuie neaparat sa stai la cel putin 4 stele si sa cheltui mii de euro pe o vacanta, daca asa se simt ei bine, OK, problema lor, dar nu este cazul sa le impuna ca un "must" chestia asta si altora. Scria clar ca suma asta o aveti pentru transport+cazare, mie se pare rezonabil, desi pentru Creta ti-am spus ca trebuie sa mai adaugi putintel. Nu-i lua in seama pe rautaciosi.

@Valentinp3 si @Motanul nu va mai "certati", amandoi aveti dreptate, nu depinde atat de masina ci de unde o iei sau poate s-au scumpit intre timp, in Stalida-Malia-Chersonissos pretul ere mult mai mic acum 2 ani (cam pe la 30 E/zi), anul trecut in Retymno, surpriza, cu greu gaseai ceva sub 50 E/zi, asa cum spuneam Retymno mi s-a parut in general mai scumpa decat orice alt loc din Grecia si la mancare si la tot. Cred ca noi am reusit sa scoatem Polo pe la 45 E, dar nu-mi mai amintesc exact.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[06.01.15 12:09]

@cristina i - Da intentionam cu masina, am strans mai multe oferte de cazare, toate in Nidri ca acolo vrem sa mergem. Preturi intre 75 E/camera/noapte si 30 E/camera/noapte in iunie. In functie de perioada din iunie in care vrei sa pleci pot sa varieze cu 10-15 E. Daca vrei pot sa-ti trimit detalii...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[06.01.15 12:22]

@sweetheart_simy - E mult mai accesibil ca si cost transportul cu masina pana in Lefkada, astefel costul vacantei ar fi mai scazut si ceva mai multi bani de cheltuiala


sweetheart_simyGD2r[06.01.15 12:29]

@cristina i - Exact, dupa parerea mea, avionul merita numai pentru distante mari sau insule pentru care ferry ar costa cat costa si avionul (cum ar fi Creta).

PS: trebuie sa recunosc ca nici nu-mi place sa zbor prea mult.


calatorulPA12r[06.01.15 15:46]

@cristina i - Pentru Creta este nevoie de cel putin 7-10 zile pentru a vedea cate ceva din insula, cele mai multe oferte sunt in vestul insulei, adica in partea stanga a hartii, unde sunt 2 orase mari Chania si Rethymnos amandoua merita vazute macar cate o zi.

Tot in acea zona merita facut cate 1 drum in sud/vest adica stanga jos la plaja si insula Elafonissos, in sud/estul extrem la Falassarna, cea mai vestica plaja a insulei, si in nord/est in peninsula Gramvoussa, la Balos, una dintre cele mai spectaculoase plaje ale insulei, dar se ajunge greu pe drum neasfaltat sau cu vaporul. Tot aici merita sa faceti un drum spre centrul insulei la Iraklio, pentru a vedea si orasul dar mai ales situl istoric de la Knossos, palatul labirintic al regelui Minos. Noi am stat in Hersonissos, o statiune superturistica plina de cluburi pe faleza si am ajuns si in est la Vai, o plaja cu palmieri adevarati, si in sud la Matala si Ierapetra. DAr pentru toate astea e nevoie de o masina, asa cum descriu in relatarea Creta Discovery de pe AFA.

Si Lefkada are plaje minunate si cluburi destule, dar si pentru ele este nevoie de o masina, iar inchirierea creste pretul vacantei cu cca. 200 euro.

Asa ca eu propun o vacanta in Santorini, o insula mica dar spectaculoasa, unde se poate ajunge direct cu avionul, nu e nevoie de masina, se umba cel mai mult pe jos au si un autobuz ok. Aveti o optiune grea de ales unde va cazati, in zona turistica normala cu plaje unde e mai ieftin, sau in cea cu fostul vulcan, pe caldeira, unde este un peisaj cu apusuri mirifice dar cazarea scumpa.

Dar pentru bugetul asta tot Santorini este solutia pentru ca nu implica deplasari mari cu masina ca in Creta sau Lefkada, care nu pot fi vazute altfel. Eu in ambele insule am stat cate 10 zile si tot nu am reusit sa vad ce mi/am propus. Dar incerc sa merg de fiecare data in alta parte, sa nu repet vacantele, pentru noi locuri, peisaje, lucruri si intamplari.

Succes si inspiratie, vacante frumoase.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[06.01.15 15:59]

@calatorul50 - De ce ati inteles toti aiurea? Cristina i a spus ca ala e bugetul pentru drum si cazare nu pentru toata excursia. Vrea sa inchirieze masina. De cand a ajuns Falassarna in sud/estul extrem? Cred ca incurci putin, Falassarna e langa peninsula Gramvoussa.

Spuneai ca Lefkada are cluburi? Ceva detalii? Le-ai vazut tu cu ochii tai? Cluburi in care se danseaza?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

calatorulPA12r[06.01.15 16:27]

@sweetheart_simy - Da Falassarna este in vestul extrem al Cretei, mai aproape de nord decat de sud, de acord.

Raman la propunerea mea privind Santorini caci Creta este o insula mare si cere mult timp si multe drumuri pentru a fi vazuta, ca si plajele din Lefkada. Da Lefkada are cluburi dar eu nu le/am frecventat caci nu ma mai pasioneaza, deci le/am vazut cu ochii mei in Nidri si Lefkas dar nu pot da detalii in care se danseaza, cu scuzele de rigoare pentru lipsa de informatie din domeniu.

In rest, prietene, mii de scuze pentru lipsa de atentie a noastra a tututor privind bugetul de masina, am inteles noi toti aiurea dar cristina scrie asa

Destinatia am vrea sa se incadreze in 700-750 euro pret cazare (preferabil cu mic dejun) si transport avion

unde spune clar ca bugetul este pentru cazare si deplasare.

Nu am avut inspiratia de a deduce ca dvs. ca aloca si bani pentru inchiriat masina adica deplasare locala, inca cca. 200 de euro adica suplimentar 25% peste bugetul de cazare si drum, asa ca va lasam pe dvs. sa va expuneti sfaturile competente in mod unic si singular. Multumim pentru atentie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Motanul*GD1r[06.01.15 16:42]

atata zgomot pt nimic...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

sweetheart_simyGD2r[06.01.15 17:12]

@calatorul50 - Draga domnule nu este cazul sa deveniti ironic si malitios. Din moment ce omul intreaba ce cazare cu mic dejun e destul de logic ca se gandeste ca trebuie sa mai si manance cate ceva macar la pranz si asta costa vreo 200-300 E pentru 2 persoane si din moment ce pomeneste de excursii, e clar ca nu intentioneaza sa stea la cazare si nu cred ca se gandeste nimeni pe aici ca plimbatul e gratuit, mai vorbeste si de cluburi, unde bautura costa. Unii oameni prefera sa aloce buget mai mare de cheltuiala si distractie decat de cazare, tine de preferinte personale si nu cred ca trebuie sa judecam pe nimeni pentru asta. Nu este cazul sa va suparati daca sunteti contrazis, credeam ca scopul acestor forumuri este obtinerea de informatie cat mai relevanta pentru intrebarea initiala si in acest scop eventualele neantelegeri si interpretari eronate, este bine sa fie clarificate. Nu consider ca sunt singura persoana cu pareri competente, ba chiar foarte multi oameni au dat detalii utile si competente la intrebarea initiala inclusiv dumneavoastra, pacat ca se pare ca va sare tandara cam usor. Scuze de offtopic.

Falassarna este in V extrem.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisztikeSR28r[06.01.15 20:17]

Bună, eu nu pot să-ți zic despre Creta, numai despre Lefkada unde am fost în iulie 2013. Am stat în partea de vest, în Agios Nikitas, un mic sat foarte frumos ca să fim aproape de plajele cunoscute. Are destule taverne cât să încapă toți turiștii-aproape de plaja satului, au o mâncare delicioasă... Are câteva magazine mici cu cele necesare... am mai luat apă, răcoritoare etc. în capitala Lefkas, la 15 minute de sat. Am fost pe plajele Katsiki, Egremni (preferata mea), Megali Petra, Kathisma, Agios Ioannis, în Vassiliki și Nidri.

Am fost cu mașina, numai soțul conduce, ne-am oprit la Sidhirokastro, aproape de granița Bg-Grecia, iar a doua zi am făcut cam 6 ore încetișor până la Lefkada.

Peisajele sunt superbe, asta e sigur! Culoarea mării la fel! Nu mi-au plăcut pietricelele de pe plaje, apa care se adâncește brusc la mal, deoarece nu știu să înot.

Viață de noapte nu știu dacă există, poate în Nidri...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [61-90] — din total 111 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.15761995315552 sec
    ecranul dvs: 1 x 1