ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targu-Jiu
ÎNSCRIS: 08.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Croazieră în insulele Paxos-Antipaxos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

A doua zi a șederii noastre în Parga (vezi impresii, vezi impresii) am dedicat-o excursiei în insulele Paxos și Antipaxos. Pe această cale doresc să le mulțumesc celor care au scris despre această excursie și m-au ajutat ”să-mi fac temele”.

Excursia poate fi achiziționtă de la agențiile locale, destul de numeroase în oraș sau direct din port. Noi am ales ultima variantă, pentru a putea vedea vapoarele și a ne informa cât mai bine despre excursie, mai ales că în croaziera efectuată din Nidri cu vasul Makedonia Palace în jurul insulelor ionice am fost nemulțumit de faptul că echipajul a ”uitat” să mai meargă la plaja Egremni. Probabil că și tariful este mai mic dacă se achiziționează această excursie din port.

Excursia din Parga către insulele Paxos și Antipaxos este efectuată de trei ambarcațiuni: Vicky - F II, Captain Hook și Gaios, ultimele două aparținând aceleiași companii. În continuare voi face o scurtă descriere a acestora, menționând și prețurile practicate de către fiecare dintre acestea la sfârșitul lunii iunie.

Vicky - F II are două punți, oferă protecție solară, este cel mai mare și pare a fi cel mai nou dintre acestea. Este singurul vas care în anumite zile (marțea și joia cred) are un traseu mai lung, în sensul că ocolește insula Paxos prin nordul acesteia. Prețul solicitat a fost de 25 euro / adult.

Capitan Hook se aseamănă cu un vas de pirați, are catargul foarte înalt, fapt ce nu îi permite să intre în grote și nu oferă protecție solară, motive pentru care nu recomand o excursie cu acest vas. Prețul cerut a fost de 20 euro / adult.

Gaios este un vas de dimensiuni mai mici, are tot două punți și oferă protecție solară, dar cred că a fost lansat la apă înaintea vasului Vicky - F II. Prețul solicitat a fost de 15 euro / adult.

În prima seară după sosirea în Parga, am mers în port pentru a ne informa despre condițiile excursiei și eventual, a cumpăra biletele pentru aceasta. Am cerut cât mai multe informații despre ambarcațiunile care operează pe această destinație, dar am și cerut să fiu lăsat să văd interiorul acestora. Pe timpul activității de informare am cunoscut o tânără sârboaică care vindea excursii pentru compania care deține vasele Gaios și Capitan Hook. Aceasta s-a bucurat când a aflat că suntem din România și am stat de vorbă cu ea mai mult timp și nu numai despre excursii. Ea ne-a dat cele mai multe informații, recomandându-ne să alegem vasul Gaios, motivând că este singurul care intră în peșteră, având în vedere dimensiunile sale reduse. Cu toate acestea, în acea seară ne-am hotărât să mergem cu vasul Vicky - F II, pentru motivul că părea mai stabil, lățimea redusă a vasului Gaios ne inducea teama de tangaj.

Așadar, în dimineața următoare am ajuns în port cu 30 minute mai devreme pentru a avea posibilitatea de a ne alege locurile pe vapor. Trebuie să mai precizez faptul că seara domnișoara care ne-a prezentat vasul Vicky - F II, ne-a spus că prețul excursiei este 20 euro/adult, însă dimineața am avut o surpriză, prețul era 25 euro. În această situație ne-am schimbat planul, orientându-ne către vasul Gaios. Ne-am îmbarcat și am avut posibilitatea de a ne alege locurile, acestea fiind situate pe puntea de jos, pe un rând central care oferea protecție solară.

Vasul a plecat din micuțul port al orașului Parga cu o întârziere de 10 minute față de ora stabilită, 10.00. Pe parcursul călătoriei, vasul nostru a însoțit la oarecare distanță celălalt vas al companiei, Capitan Hook. După ce a ocolit promontoriul cu Castelul Venețian, vasul a făcut un tur al plajei Valtos, apoi s-a îndreptat către micuța insulă Antipaxos, situată în sudul surorii sale mai mari, Paxos. Insula Antipaxos este o insulă sălbatică, fiind populată doar vara, când turiștii caută plajele sale cu nisip alb și apa limpede.

Drumul a durat ceva timp și a fost plictisitor din cauza faptului că nu am avut posibilitatea de a vedea nimic altceva decât marea care, din fericire a fost liniștită.

Singura oprire pe insula Antipaxos a fost la plaja Voutoum, i unde am poposit aproximativ 30 de minute, timp suficient pentru o baie în apa de un albastru ireal. Nuanțele acesteia se schimbau pe măsură ce ne apropiam de mal, dar cred că pozele vă vor edifica mai bine decât o fac eu.

De la plaja Voutoumi ne-am îndreptat către insula Paxos, spre coasta vestică a acesteia. Această parte a insulei este una spectaculoasă, are stânci abrupte și multe peșteri, o mare parte dintre acestea le-am putut admira până am ajuns la Peșterile Albastre (Blue Caves). Ne-a atras atenția în mod deosebit stânca de la Ortholithos care parcă răsare din apele cristaline, frumosul peisaj fiind completat de o peșteră.

În mitologia greacă, se spune că insula Paxos ar fi fost creată atunci când Poseidon, zeul mărilor și al oceanelor, a lovit insula Corfu cu tridentul său pentru a-i da soției sale Amfitrite un ”domiciliu stabil” pe noua insulă astfel creată. Insula este una de dimensiuni reduse, având o lungime de 10 km și o lățime de numai 2 km. Locuitorii acestei insule trăiesc preponderent din turism (în sezonul turistic) și din agricultură (în extrasezon), insula fiind renumită pentru uleiul de măsline și vinul produse aici.

Prima oprire pe insula Paxos a fost la Peșterile Albastre, cele trei peșteri care comunică între ele. E lesne de înțeles, culoarea apei în multe nuanțe de albastru a dat numele acestor peșteri. Despre fr umusețea locului e inutil să mai spun ceva, cei care Aufostacolo știu despre ce vorbesc, iar cei care nu au ajuns încă, au la dispoziție pozele postate de mine și de alți membri AFA care au scris deja despre aceste peșteri.

Spusele prietenei noastre sârboaice s-au adeverit, vasul a intrat în peșteră, moment în care toată lumea încerca să imotalizeze cât mai multe imagini frumoase. După câteva minute cât a durat sesiunea foto, vasul a ieșit din peșteră și a ancorat la o distanță de aproximativ 100 de metri de aceasta. A urmat bălăceala, iar curiozitatea m-a împins și pe mine (ca și pe mulți alții) să traversez peșterile înot. A fost o experiență plăcută, dar doresc să le recomand celor care vor să încerce același lucru, să aibă grijă deoarece sunt câteva stânci în apă de care se pot lovi.

După ce toată lumea s-a îmbarcat pe vapor, acesta s-a îndreptat spre sud pentru a ajunge în portul Gaios, situat pe partea estică a insulei. Gaios este capitala insulei Paxos și a fost ultimul punct de oprire pe această insulă. Intrarea în port se face printr-un canal mărginit de insula Paxos pe de-o parte și micuțele insule Agios Nicolaos și Panaghia, pe de altă parte. Portul găzduia foarte multe ambarcațiuni, de la bărci pescărești la yachturi de lux.

După acostarea vasului în port, unul din membrii echipajului ne-a indicat ora înapoierii, după care ne-a înmânat un cartonaș pe care trebuia să-l returnăm la îmbarcarea pe vas, pentru a face dovada faptului că suntem de pe această ambarcațiune.

Ce am făcut în cele 2 ore și jumătate cât am poposit aici? În primul rând am servit masa la una dintre tavernele situate în zona portului, unde găseai cu greu o masă liberă la acea oră. Nu știu dacă în fiecare zi e așa în sezonul turistic sau am prins noi o zi în care orașul era vizitat de foarte mulți turiști. După masă ne-am plimbat pe stăduțele orășelului, ne-am oprit la o cafenea pentru a servi un caffe-frappe, am intrat în câteva magazine, am cumpărat câteva suveniruri (n-am uitat de magnetul pentru frigider). Cei care doresc pot merge la plajă, lângă port fiind amenajată o plajă cu pietricele.

La ora stabilită am părăsit orășelul Gaios care nouă ne-a plăcut foarte mult, iar la ora 18.30 am ajuns în Parga. Drumul la întoarcere a fost mai scurt din Gaios, dar la fel de plictisitor. A fost o excursie frumoasă, în opinia mea această excursie este ”must do” și o recomand tuturor.

Călătorii frumoase tuturor!

Rog web să atașeze următorul videoclip: www.youtoube.com/watch?v=5DYsxjT4vDw


[fb]
---
Trimis de costy69 in 25.01.16 10:32:35
Validat / Publicat: 25.01.16 11:46:08
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 9071 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Stânca de la Ortholithos - alt unghi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.01.16 11:43:45]
»

Fain recomandarea, super-faine pozele

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

costy69AUTOR REVIEW
[25.01.16 13:09:10]
»

@webmasterX - Mulțumesc frumos!

Aurici
[25.01.16 17:40:33]
»

@costy69 - E normal să ne răsucești cuțitul în rană cu poze d-astea? Nu vezi în ce anotim suntem? Până la vară intrăm în depresie dacă n-avem noroc de un efect invers.

costy69AUTOR REVIEW
[25.01.16 19:04:22]
»

@Aurici - Intenția mea a fost să vă mai încălzesc puțin pe gerul acesta. Sper că am reușit, măcar într-o anumită măsură.

Pozele sau unele poze sunt frumoase pentru că locurile sunt frumoase. Recomand tuturor excursia în aceste insule. Acum să lăsăm modestia, unele chiar mi-au ieșit.

Dacă stăm să ne gândim până când începe sezonul estival în Grecia, nu mai este chiar așa mult. Deci, vom rezista.

mogly
[25.01.16 21:23:40]
»

@costy69 - Cu toata modestia de care sunt capabila, iti spun ca ti-au iesit toate. Sunt minunate! Oare cat mai dureaza pana se pune la punct teleportarea, noi mai prindem? Mi-am dat seama acum ca trebuie sa calatorim si in timp, chiar daca ne-am putea teleporta, acum e cam frig si pe acolo.

costy69AUTOR REVIEW
[25.01.16 22:13:30]
»

@mogly - Mulțumesc pentru vizită și pentru aprecieri.

Nu știu dacă noi mai prindem teleportarea, dar îți înțeleg sentimentul, la fel simt și eu. Cred că e vorba de dependență de frumos (locuri frumoase). De pe acum eu mă gândesc la viitoarele excursii.

O seară bună!

ANILU
[26.01.16 09:14:20]
»

Ce frumos ai descris excursia si ce amintiri frumoase mi-ai trezit.

Si noi am facut aceasi excursie, in 2011, dar plecand din Corfu.

In plus, noi dupa oprirea in Gaios ne-am oprit la o balaceala la o plaja cu pietre albe, unde si fundul apei se vedea tot alb.

Am o amintire de acolo, o piatra care a ramas tot alba si astazi.

toate cele bune.

costy69AUTOR REVIEW
[26.01.16 14:04:53]
»

@ANILU - Mulțumesc pentru vizită și pentru aprecieri.

De locurile frumoase pe care le-am vizitat ne amintim cu mare plăcere. Din ce am văzut și citit eu, insulele ionice se încadrează în această categorie (locuri frumoase). Nici Parga (deși nu e situată pe o insulă) nu face excepție.

În Corfu nu am ajuns încă, dar face parte din planurile mele de viitor.

Numai bine și vacanțe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[01.03.16 16:46:27]
»

Interesant, captivant, incitant. Si vad ca ne apropiem si de un ZB. Felicitari si vacante frumoase!

costy69AUTOR REVIEW
[01.03.16 21:29:16]
»

@calatorul50 - Mulțumesc pentru vizită, vot și aprecieri.

Eu am încercat să transmit ce am văzut / simțit / trăit noi în acea frumoasă excursie. Dacă acest lucru e apreciat de un număr cât mai mare de membri ai comunității mă bucură, înseamnă că nu am muncit în zadar. În ceea ce privește ZB cred că este destul de greu de obținut acum, dar nu e nicio problemă, mergem înainte.

Vă doresc numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran
[06.06.16 23:02:41]
»

Pot sa ma laud ca am pus piciorul pe ambele insule. Pe una am fost ca toata lumea (suveniruri, cafea, mancare, plimbare), iar la cealalta am inotat voiniceste. Am si poza doveditoare, dar se vede burta prea pregnant si nu pot s-o fac publica. Poza, nu burta. Oricum, a fost o excursie excelenta, pentru mine, Sefa avand rau de mare si mancand toti biscuitii nostri. Iar portul acela mic si plin de iahturi ma face iar sa regret ca nu-s milionar

costy69AUTOR REVIEW
[07.06.16 17:05:40]
»

@Radu Tudoran - Mulțumesc pentru vizită și zuperbonus!

A fost o excursie frumoasă și nu știu dacă găsim pe cineva care să spună că nu i-a plăcut. În ceea ce privește burta dacă tot ați investit în ea, are rost să pierdeți investiția?

Numai bine și călătorii frumoase!

webmaster95
[17.07.16 08:35:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Parga, PARGA" (deja existentă pe sait)

calatorul
[17.07.16 12:30:33]
»

@costy69 - Si eu multumesc pentru raspuns, iata ca pana la urma nu a fost asa greu de obtinut si un ZB daca relatarea a placut prin informatii, impresii si povestirea captivanta, care ne/a purtat prin locuri vizitate odinioara si de noi. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

costy69AUTOR REVIEW
[17.07.16 13:49:39]
»

@calatorul - Mulțumesc pentru ecou!

Ați avut dreptate, eu nu mai credeam că acest review va mai prinde ZB. Se pare că nu am ținut cont de cei care au plecat anul acesta în Parga și au dorit să efectueze o excursie în Paxos și Antipaxos. Pe de-o parte mă bucur că am putut să le fiu de folos, pe de alta le mulțumesc pentru voturile acordate.

Călătorii frumoase vă doresc!

webmasterX
[29.11.17 17:34:07]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «'Opționale' din Parga: Paxos & Antipaxos» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Croazieră Paxos şi Antipaxos]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, calatorul, costy69, mogly, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din Parga: Paxos & Antipaxos:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.075709104537964 sec
  ecranul dvs: 1 x 1