Solicitare CMR / GRECIA

Orice informatii despre Sithonia

Trimisă în 24.07.18 09:33
de Alina777CH [Sântana [AR]]
» VIZUALIZĂRI: 1575

Buna ziua,

As dori si eu cateva informatii si sugestii referitoare la Bratul Sithonia al Greciei.

Am vrea sa mergem anul acesta in luna august si mentionez ca nu am mai fost niciodata in Grecia.

Orice informatie referitoare la traseu este binevenita (locuiesc in Arad).

Deasemenea as dori sa stiu ce zone recomandati, ce cazare, ce plaje... ce este de vazut acolo.

Orice informatie este binevenita.


 • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: Orice -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare

CRIS62GD[Piatra-Neamţ][24.07.18 11:05]

@Alina777: Buna ziua, Alina.

Anul trecut in perioada 2-9 sept. am fost in Grecia-Sitonia.

Am ales statiunea NEOS MARMARAS (pe paretea vestica), pt ca ne-am dorit ceva mai animat (nu un simplu sat pescaresc). Noua ne place sa facem si plimbari, si acolo chiar ai ce faace.

Plaja din partea de est a statiunii (spre Porto Carras) este mare, lata, cu nisip si intrare lina in apa.

Dintre plajele din Sitonia iti mai recomand si SARTI, care e pe partea estica a peninsulei.

Despre traseu, poti sa-ti spun ca noi am plecat din Piatra Neamt, si am dormit o noapte in Bulgaria la Bansko, pentru ca cca 1100 km, preferam sa-i facem in doua zile (suntem in concediu - nu ne fugarim).

Cert este ca siguri ajungi la Salonic, iar de acolo, vei lua drumul spre HALKIDIKI, cu indicatoare ulterioare de Nikiti, iar de aici, functie ce vei alege.

Daca pot sa te mai ajut cu ceva, nu ezita!

Vacanta frumoasa sa aveti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA24r[24.07.18 11:17]

Pentru ca plecati din vestul tarii, traversatiDunarea pe podul Calafat Vidin, treceti prin Sofia, iesiti pe la vama Kulata Promachonas, treceti prin Salonic, si ajungeti pe bratul Sithonia.

Va recomand Sarti, o statiune situata pe latura estica a Sithoniei, cu fata catre muntele Athos. Plaja e lunga, larga, cu nisip fin si apa putin adanca in partea de sud, cu pietre in apa la marginea de nord, unde am snorkelit, cu nisip grunjos si pe uscat si in apa, in mijloc. Gasiti cazare si la fata locului.

In partea de nord sunt multe magazine si taverne, locuri de joaca si distractie pentru copii, in partea de sud sunt doar cateva magazine alimentare.

Puteti sta in partea de sud, unde sunt vile noi, mai frumoase, si merge in plimbare la tavernele din partea de nord.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Alina777CH[Sântana [AR]][24.07.18 11:49]

@CRIS62: Multumesc frumos pentru raspuns!

Daca se mai poate, poti sa imi mai spui ce taxe am pe drum si unde le pot plati (gen vicnete sau daca sunt alte taxe).

Si legat de combustibil, stii cumva unde ii mai ok de alimentat?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CRIS62GD[Piatra-Neamţ][24.07.18 11:57]

@Alina777: La intrarea in Bulgaria se plateste vigneta care e de 7 zile sau 30 zile, noi a trebui sa luam pe o luna pt ca de la intrare si pana la iesirea din Bulgaria erau mai mult de 7 zile si era mai ieftin una de 30 zile decat 2 de 7 zile (nu mai tin minte exact cat am platit, parca 9 euro - dar poti cauta pe site sa vezi exact cat este - cert e ca poti plati in euro).

Vigneta o poti lua de la intrare in Bulgaria sau de la statii de benzina mai mari (SHELL, LUKOIL sau altele de genul).

De alimentat - BULGARIA!! , in Grecia e mult mai scump!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

PAAGD[Cluj-Napoca]2r[24.07.18 12:21]

Noi am plecat din Cluj. Am iesit pe la Oravita, si din Smederevo, pana in Grecia am mers aproape non-stop pe autostrada, cu cate 20-30-50 km de iesiri pe drumuri nationale (parti in care nu era inca gata autostrada).

Recomand Sarti cu incredere, este o statiune tare draguta, animata, cu fooooarte multe plaje faine in jur, drept urmare in fiecare zi am fost pe alta plaja, toate la 10 pana in 30 km distanta de Sarti. Exista multe taverne faine, faleza e perfecta. Noi am stat la Fotini House si ne-a placut - vezi impresii

Concediu placut, ai facut o alegere super, Sithonia e senza!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

colonel1JR[Galaţi]2r[24.07.18 12:32]

Buna ziua, am fost anul acesta 24.06-03.07, in Neos Marmaras, pe bratul Sithonia, la hotelul Ariadni Blue, foarte frumos, curat, cu piscina superba, mic dejun bogat, si f. aproape de plaja cu nisip, cu intrare lenta in mare. vezi impresii

Va recomand sa intrati pe site-ul hotelului si daca va convine sa intrati direct in legatura cu patronul, A.P..[...]

puteti vedea si review meu la acest hotel, unde sunt informatii despre statiune. traseul prin Sofia,

aveti mai multa autostrada in Bulgaria si va recomand un popas pe drum. atentie la modificarile aduse la legea circulatiei de catre greci.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

fraPA[Paşcani [IS]]12r[24.07.18 14:17]

Informații sunt de toate felurile mai ales pe acest site, în diverse categorii. Mi se pare aproape imposibil să vă ofer toate informațiile așa deodată într-un ecou aici la întrebare. Eu am scris impresii de fiecare dată când am mers in Grecia, inclusiv pentru ultimii doi ani, în care am fost în Sithonia, în Sarti, la aceeași cazare.

Adică mai degrabă citiți tot ce se poate citi dumneavoastră și apoi întrebați strict pe neclaritățile pe care le aveți. Eu ar trebui acum ca să vă răspund să iau la rând fiecare subiect și să vă scriu din nou cam tot ce am scris deja. Ori eu sunt un turist cu gusturi și idei proprii. Aici sunt sute de turiști care au scris despre vacanțele lor în Sithonia chiar, unii mai asemănători cu dumneavoastră (în ce privește afinitățile turistice) decât alții...

E un pas înainte că ați hotărât zona. Acum stabiliți ce anume vreți de la vacanță și încet încet veți găsi ceea ce doriți.

Legat de cazare, e cam târziu să găsiți ceva liber (și care să nu aibă un preț exagerat evident, sau să nu fie cu probleme).

Legat de Sithonia în general, nu aveți castele sau minuni de vizitat, decât plaje, sălbăticie, eventual puteți să faceți o excursie pe apă. Pentru orice altceva, trebuie să ieșiți de pe braț sau poate chiar de pe peninsulă. Pentru plaje, căutați pe google hărți cu toate plajele sau imagini și vă hotărâți în funcție de asta. Sunt peste 70 plaje de tot felul...

Legat de drum... asta e cea mai mică problemă. În sensul că se poate pune pe gps și gata e rezolvat. Restul sunt amănunte care din punctul meu de vedere nu vă ajută în această fază a informării.

Îmi imaginez că v-ați făcut cont pe site doar ca să puneți această întrebare. Dar dumneavoastră aveți pe site aici răspunsul și tone de alte răspunsuri pentru întrebări la care nici nu v-ați gândit, dar nu ați făcut un minim de efort să citiți... Iar eu (și alții) suntem puși în situația să selectăm noi informația care ne imaginăm noi că v-ar trebui dumneavoastră. Nu ajungem la niciun rezultat așa; doar veți avea capul varză pentru că nu veți ști cum să luați informațiile oferite...

Citiți măcar câteva articole scrise chiar săptămânile trecute; multe lucruri vi se vor clarifica. Apoi reveniți cu întrebări mai concrete...

... Sau alegeți la întâmplare ce vi se va recomanda așa succint aici ca răspuns și aveți toate șansele să aveți o vacanță ratată și amintiri nefericite legate de Grecia. Bineînțeles că nu pun la îndoială calitatea cazărilor sugerate de colegi, ci mă refer la evenimente sau situații absolut firești care vor apărea, dar pe care nu le-ați știut din lipsă de informare. Sau pur și simplu o cazare (în cazul în care veți găsi ceva disponibil) care nu este pe gustul dumneavoastră....

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

CostiCO[Piteşti]18r[24.07.18 14:29]

@colonel1:

traseul prin Sofia, aveti mai multa autostrada in Bulgaria

To'arșu' gradu', permiteți să raportez.

Sunteți într-o gravă eroare. Prin Bulgaria, doar de la Sofia este autostradă, care, de altfel, se și întrerupe între Blagoevgrad și Sandanski.

În schimb, prin Serbia și Macedonia, traseul (mai scurt cu 100 de km) este, de la Smederevo, numai pe autostradă, cu o întrerupere echivalentă cu cea de pe A3 din Bulgaria, de care aminteam mai sus.

@Alina777:

În privința traseului, poți face comparația celor două variante pe aceste două hărți: varianta 1-Serbia, respectiv varianta 2-Bulgaria

Din compararea celor două trasee (menționez că le-am parcurs pe amândouă, de mai multe ori, ultima dată în iunie anul acesta, la dus prin Serbia, la întors prin Bulgaria), rezultă că, cel puțin pentru cei care vin din vestul țării (Oradea, Arad, Timișoara), varianta prin Serbia este mai convenabilă, fiind mai scurtă ca distanță (în cazul tău cu aproape 100 km) și mai scurtă ca timp (în cazul tău, cu o oră și jumătate).

E drept, ai o graniță în plus, de trecut, dar nu mai stai să umbli după vinietă, pentru că la sârbi și macedoneni, ca și la greci, nu se plătește vinietă, ci doar taxa de autostradă (din loc în loc, ai puncte de taxare, unde poți plăti în moneda locală sau euro, sau cu cardul în lei).

Cât privește alte informații, poți citi impresiile mele de anul trecut: vezi impresii. Eu am stat pe brațul Kassandra, dar am făcut și un circuit pe brațul Sithonia, unde, în afară de recomandarea deja făcută, Neos Marmaras, mie mi-a plăcut și Nikiti. Pentru varianta de drum prin Serbia, poți citi review-ul de aici: vezi impresii. Chiar dacă e din 2015 și s-a mai schimbat câte ceva, în esență schimbările sunt în bine.

De asemenea, îți recomand să citești și review-urile de pe acest topic: amfostacolo.ro/hotel9.php ... se-zone&id=4090.

Să mai precizez că în Serbia și Macedonia nu ai nevoie de pașaport, se trece cu cartea de identitate, ca în țările Uniunii Europene. De asemenea, mai ales dacă aveți un singur șofer și acesta e mai neexperimentat sau nu rezistă la drum lung, este bine să faceți un popas intermediar, de o noapte, pe la jumătatea traseului.

Grăbește-te cu rezervarea, nu mai e mult!

Drum bun și vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2449 PMA (5 voturi)

gabim2002PM[Arad]6r[24.07.18 14:29]

Buna ziua. Si noi suntem din Arad. Poti sa arunci o privire pe review-urile mele. amfostacolo.ro/user-lista ... ia=grecia&tid=7

Noi am fost acum 2 ani ultima data.

Alegere inspirata, si dc te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa-mi scrii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

gabim2002PM[Arad]6r[24.07.18 14:35]

Nu iti recomand drumul prin Bulgaria sincer.

De anul acesta am inteles ca atat sarbii cat si macedonenii au dat drumul unor noi loturi de autostrada astfel incat de langa Belgrad (cu iesire din tara pe la Moravita), te duci aproape pana in Grecia pe autostrada.

Intr-unul din review-urile mele de la acea vreme vezi ca este explicat traseul.

O zi fain.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorcatiJR[Brașov]1r[24.07.18 15:12]

Am fost anul acesta in Sithonia. Dintre toate locatiile, Neo Marmaras este de departe, cea mai tare locatie.

Ca si plaje, eu as recomanda Lagonisi si Kouviou.

Vacanta frumoasa va doresc


gabim2002PM[Arad]6r[24.07.18 15:35]

Nu am fost in partea vestica a Sithoniei dar eu zic ca merita sa iei in considerare serios estul, respectiv zona Sarti-Vourvourou unde pe noi ne-au incantat de-a dreptul plajele din acea zona stancoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

LyssysSR[Dr Tr Severin]10r[24.07.18 15:47]

@Alina777: Eh, tinereţe, tinereţe...

Fiţi mai expliciţi cu ce anume vă doriţi de la vacanţa aceasta: ce gen de turişti sunteţi (deşi vârsta vă recomandă a fi adepţii vacanţei pro-active), plimbăreţi pe cel puţin câte-o plajă în fiecare zi, vizitatori de aşezăminte de cult, muzee etc...

- Ce doleanţe aveţi despre plajă - amenajată sau mai sălbatică - cu nisip fin sau... nu, despre intrarea in mare, care poate fi mai lină sau mai abruptă - care alegere depinde de cât de buni înătători sunteţi...

- Ce tip de cazare vă doriţi - cu chicinetă sau fără, cu mic dejun inclus sau nu etc, etc.

În afara tuturor acestora, să aveţi în vedere următoarele:

-CI să fie valabile cel puţin 6 luni la data ieşirii din ţară, altfel aveţi surpriza să fiţi întorşi înapoi la graniţă!

-asigurarea obligatorie auto să fie valabilă şi pentru Serbia şi Macedonia, dacă aveţi în vedere acest traseu!

-atenţie la respectarea regulilor de circulaţie, şi la sârbi, şi la macedoneni, şi la greci, mai ales (!!!), că acum, proaspăt, şi-au modificat legea circulaţiei rutiere, şi nu-i de glumă - vedeţii că e pusă şi aici, pe site!

-NU vă sfătuiesc să plecaţi fără să aveţi cazare găsită, august e şi luna de vacanţă a grecilor, şi oricum e cea mai aglomerată lună de vacanţă, deci să vă aşteptaţi la preţuri de vârf de sezon!!!

Alegere inspirată şi vacanţă de vis!

PS Nu vă supăraţi dacă unii din noi suntem mai... sfătoşi, dar sunteţi de vârsta copiilor noştri, aşa că vă tratăm în consecinţă - cu grijă, cu tot dragul şi, toţi respondenţii, cu toată buna întenţie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

GoMaGD[Deva]4r[24.07.18 16:16]

@Alina777: De acord cu colonel 1... citeşte ce s-a scris despre Sithonia si apoi... nu ne menaja... răspundem cu plăcere.

Despre traseu... pentru tine recomand varianta prin Serbia - Macedonia.

Atenţie să ai carte verde pentru ambele (nu toti asigurătorii o oferă automat).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

colonel1JR[Galaţi]2r[24.07.18 16:32]

@Costi: meserie, era vb despre traseul prin Giurgiu. Pt alte zone va ajuta fie via michelin, fie alte pareri ale celor din zona fiecaruia. pe loc repaos


webmasterX[București][24.07.18 16:36]

@colonel1: Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


webmasterX[București][24.07.18 16:37]

@CRIS62:

Am ales statiunea NEOS MARMARAS (pe paretea vestica)

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


oly2001roJR[Timisoara]2r[24.07.18 16:51]

Plaje

Pentru copii: Karidi beach e cea mai potrivita, apoi Lagosini, Kalogria, Lagomandra, Kalamitsi, porto koufo (aici e destul de stramta si la sosea, nu e chiar circulata soseaua, dar e neplacut cateodata)

Pentru snorkeling: Kalogria, porto koufo (aici e foarte faina o portiune cam pe la mijlocul plajei, se vad tot felul de pesti)

Cu apa faina ca si culoare: Riviera (langa Nikiti), Trani Amoudia.

Mai izolate: Tristinika, Trani Amoudia.

Cu vedere foarte faina Mega Portokali si Portokali.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Diana FloreaSV[Oradea]1r[24.07.18 17:52]

va recomand Kalithea hotel Pallini Beach cu plaja superba sau hotel Athos Palace

de vazut - portul Pefkohori, Salocnicul, satul Afitos

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][24.07.18 17:58]

@Diana Florea:

va recomand Kalithea hotel Pallini Beach cu plaja superba sau hotel Athos Palace

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


SandyySV[Arad]1r[24.07.18 19:29]

Buna, si eu sunt din Arad si-am fost de 3 ori pe bratul Sithonia. Am vazut ca ai primit mai multe raspunsuri, daca doresti sa stii si alte detalii poti sa ma intrebi.

Recomand traseul prin Serbia si Macedonia, nicidecum prin Bulgaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]13r[24.07.18 19:50]

@Sandyy:

Recomand traseul prin Serbia si Macedonia, nicidecum prin Bulgaria.

Eu dacă aș fi arădean chiar dacă ca timp pare mai scurt, chiar și ca KM (dar nu mult) prin Serbia/Macedonia, tot nu aș merge pe acolo și aș alege RO-BG-GR.

Pe Serbia Macedonia e o vamă în plus, Serbia, Macedonia nu sunt în UE, doamne ferește de ceva nevoi pe acolo că te-ai scos numai cu telefonia, nu mai vorbesc de altele...

pentru ce? cca 100 km mai puțin /1-2ore?

RO-SRB-MK-GR

vs

RO-GB-GR - țări UE

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA24r[24.07.18 20:06]

catalinririanJR[Ploiesti]2r[24.07.18 20:12]

@Alina777: Sithonia este bratul din mijloc al peninsulei Halkidiki si are mai multe plaje frumoase precum Porto Koufo, Toroni, Nikiti, Agios Nikolau.

Cel mai bine ar fi sa verificati pe site-uri gen booking.com [...] ce oferte avantajoase gasiti.

Varianta cea mai buna de drum vi-o ofera aplicatii gen Waze, din Arad e posibil sa fie mai scurt pe Serbia, Bulgaria, apoi Grecia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SandyySV[Arad]1r[24.07.18 21:14]

@Nasshu: Am fost de 4 ori in Grecia pe acest traseu Serbia-Macedonia (am fost o data si prin Bulgaria) si pot spune ca e cel mai bun, o vama in plus nu afecteaza cu nimic pt ca nu am stat niciodata la coada...

Si in acele cateva ore cat am stat prin Serbia si Macedonia chiar nu am avut nevoie de telefon... Nu suntem chiar asa dependenti de el 😜

Dar cum decideti dv.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dana1974GD[Oradea]8r[24.07.18 21:20]

Mergem de mulți ani în Grecia și traseul a fost prin Serbia și Macedonia. Șoselele sunt o. k. și nu sunt aglomerate.

Întotdeauna am dormit pe traseu fie în Serbia, fie în Macedonia și nu am avut cea mai mică problemă.

Și noi vom merge în august în Sithonia și cred că vom ieși din țară pe la Nădlac, urmând a intra în Serbia prin Ungaria.

Traseul e puțin mai lung, dar evităm traversarea Timișoarei, care e un coșmar dacă se prind orele de vârf.

Vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

SandyySV[Arad]1r[24.07.18 21:22]

@Sandyy: Dintre statiuni recomand fara ezitare Sarti, din toate punctele de vedere.

Daca stati in Sarti puteti vizita si celelalte plaje de pe malul estic, sunt multe si fiecare are farmecul ei aparte...

Daca aveti copii este mai bine sa va cazati in partea de sud a statiunii (new town) pt ca intrarea in apa este lina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

calatorulPA[Bucuresti]12r[24.07.18 21:27]

@Alina777: Felicitari pentru destinatia aleasa, drum bun si vacanta frumoasa in minunata peninsula greceasca Halkidiki,

Pentru drum recomand alimentarea masinii cat mai des in Romania si Bulgaria, pretul combustibilului fiind simtitor mai mare in Grecia, dar suportabil, mai ales ca acolo aveti cele mai scurte drumuri de facut.

Pentru ca sunteti 2 adulti cu o masina la dispozitie, va propun sa faceti intr/o zi turul peninsulei, va ajunge o dimineata sau o dupa/amiaza pe soseaua care ocoleste Sithonia, drumul merita tot efortul.

Sithonia este o peninsula cu aspect de insula, cu relief variat si peisaje salbatice, cu marea marginita de stanci si inconjurata de o sosea care margineste litoralul de jur imprejur.

Si pentru ca aveti masina la indemana, merita sa vedeti mai multe plaje, cum ar fi cele din Vourvourou in partea de rasarit sau cele de mai jos de Nikiti, pe malul de apus, indiferent unde va cazati.

Pentru a nu pierde ore de plaja noi am mers dimineata la cea mai apropiata de hotel, iar in pauza de pranz cautam alte locuri noi de plaja, la care reveneam daca ne placeau.

Gasiti plaje cu apa limpede si azurie, nisip fin si moale, insorite sau la umbra pinilor, in golfuri marginite de stanci sau pe faleze nesfarsite, multe descrise cu amanunt si fotografii in cateva relatari aflate pe AFA aici amfostacolo.ro/hotel9.php ... latorii&id=9990

Succes, drum bun si vacanta frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Alina777CH[Sântana [AR]][25.07.18 08:33]

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pareri!


raducondurachePA[Sfantu Gheorghe]8r[25.07.18 20:43]

Buna, cu speranta ca review-urile de cazare la Anna Studios si de calatorie in Sithonia (vezi impresii) scrise de subsemnatul te vor inspira va doresc vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[26.07.18 13:55]

@Alina777: Sunt din Lugoj si anul acesta am fost de 2 ori in Gr cu masina (24 iunie in Psakoudia si 14 iulie in Thassos, Fedra Hotel, urmeaza review, ). Ambele drumuri le-am facut prin Srb-Mk, Lugoj -Psakoudia in 11,5 ore si Lugoj Keramoti in 12 ore, fiecare drum cu 2-3 pauze de 10-15 minute. Specific ca am facut aceste drumuri numai noaptea, ceea ce va sfatuiesc si pe dvs., plecind de fiecare data din Lugoj la ora 19.00. Va sfatuiesc sa mergeti noaptea daca puteti, pt. ca pe timp de zi s-ar putea sa intilniti aglomeratie in vami si la punctele de taxare de pe autostrada in Mk si Srb.

Cind am venit in iulie spre Ro pe zi, am vazut cozi foarte mari in aceste puncte pe sensul spre GR, cea mai mare coada fiind formata la intrarea in GR, coada care ajungea pina in virful dealului, aproape de vama MK, cei care au trecut pe acolo stiu despre ce spun.

Sfatul meu este sa veniti spre Lugoj pe autostrada, (pt a evita aglomeratia din Timisoara si traversarea ei, ) apoi sa urmati Lugoj-Soceni-Resita-Gradinari-Oravita-Naidas-Kaluderovo-BelaCrkva-Kovin-Smederevo-Nis si apoi MK, in drumurile mele de intoarcere tot pe acest traseu, de nenumarate ori am intilnit numeroase masini de HD, AB, CJ, AR, BH care mergeau spre GR.

Referitor la cazare in Sithonia pot sa recomand Psakoudia pentru plaja cu nisip, pentru intrarea lina in mare, dar si ca punct de plecare spre celelalte statiuni din brat. Noi am vrut sa prelungim sejurul cu 3 zile, in cele 7 zile de sejur la Cronwell Sermilia, in plimbarile de seara am avut timp sa studiem statiunea si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa stam in zona de la intrarea in statiune ca urmare am intrebat la Hotel Irini si Pension Nikos, dar pina la urma am ales alt hotel in Siviri.

Drum bun si vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ViorelTJR[1 Decembrie [IF]]1r[29.07.18 11:47]

@Alina777: Bună ziua! Noi suntem din București și am mers pe traseul București-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Psakoudia. Cazarea am avut-o în Psakoudia. În Sithonia am mai vizitat:

-Vourvourou - plajă frumoasă, nisip fin, dar am făcut doar câteva poze.

-Karidi (la câțiva km de Vourvourou) - plajă super "la liber", peisaj super. Aici ne-am oprit, am făcut baie (apă limpede, la 50 m de mal avea cam 1,20 m adâncime) și o mulțime de poze.

-Mega Portokali Beach - peisaj superb (nu am făcut baie pentru că era în jurul prânzului și soarele ardea foarte rău și trebuia sa coboram de pe stânci), dar am făcut foarte multe poze - e un loc ce nu trebuie ratat. Atenție că nu este tocmai bine semnalizat. Cel mai bine este să mergeți cu Waze-ul.

-Sarti (oraș destul de mare, dar in care am avut probleme cu parcarea) -plajă frumoasă cu nisip, cam aglomerată.

Pentru că era foarte cald, am decis să ne întoarcem pe același trseu, in sens invers și ne-am mai oprit puțin in Nikiti. Are un port turistic plin de yacht-uri unde se pot face poze.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [32] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 22.10.20 -- 18:31:39 (acest segment de cache se va actualiza în 23.10 02:31:39)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.249270200729 sec
  ecranul dvs: 1 x 1